Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - GVen

Σελίδες: [1] 2
1
Ναι θα αγόραζα μεταχειρισμένους μαγνήτες, τσεκάρεις πολύ εύκολα αν δουλεύουν ή όχι.
Το κακό με την αλλαγή μαγνητών-μεταχειρισμένων ή καινούργιων-είναι ένα: Δε μπορείς (συνήθως) να τους ακούσεις με την κιθάρα σου. Οπότε πάντα υπάρχει ένα μικρό ρίσκο κατά την αγορά, δεν ξέρεις πώς θα συμπεριφερθούν πάνω στο όργανο για το οποίο τους προορίζεις.
Το ζευγάρι του μπαρμπα Slash, έχει στο Thomann 149€ (σε zebra που σου αρέσουν) και το κλασικό JB/JAZZ 133€. Οπότε τα 120€ που τους βρήκες δεν το λες και ευκαιρία.
Τώρα για να περάσουμε και στα υποκειμενικά θέματα, η γνώμη μου είναι ότι δεν σου φταίνε οι μαγνήτες στην παρούσα φάση.
Αν θυμάμαι καλά παίζεις σε έναν mustang. Βάζω στοίχημα μιας και έχω περάσει απο τη θέση σου με οικονομικές κιθάρες (οι οποίες είναι οι μόνες που δεν ευθύνονται συνήθως  ;D ) και τον ίδιο ενισχυτή, ότι φταίνε οι ρυθμίσεις στους ήχους σου και...τα δάχτυλά σου! Καταλαβαίνω φυσικά ότι το gas φυγείν αδύνατον, οπότε εσύ έχεις το μαχαίρι, εσύ και το καρπούζι.
Πάντως θα σου έλεγα να πειραματιστείς πρώτα με τους ήχους σου και τα ύψη των μαγνητών σου (όπως πρότειναν και τα παιδιά πριν απο εμένα) και να κρατηθείς έτσι ώστε μελλοντικά να κάνεις σωστότερη αγορά.

p.s. Ξέρεις πόσα μπυράκια βράζεις με τα 150€ που θα σου μείνουν; ;D


Ναι καταλαβαίνω πως το λες... δε λέω ότι έχω κανένα τρελό παράπονο απ τον ενισχυτή μου...μελλοντικα πάντως θα πάρω ένα λαμπατο να ολοκληρώσω το σετ.
Όσο για την κιθάρα μου....καλοι οι μαμισιοι  Ltd αλλά είναι λίγο μουντοι...μπουκωνουν...δεν ξέρω πώς αλλιώς να το εκφράσω. Προς το παρόν με καλύπτουν....αλλα όπως είπες το gas φυγείν αδύνατον. Προτιμώ μια αναβάθμιση στην κιθάρα μου που θα την κάνει και πιο σωστό όργανο κι ας έχω ξεκινήσει ανάποδα.


Όσο για τους jb-jazz...σε zebra που τους θέλω πάνε στα 160-165 περίπου. Οι μαύροι είναι 133. Πέραν όμως αυτού αυτό που ρωτάω είναι αν οι slash έχουν την ίδια ευελιξία που έχουν οι jb-jazz.


2
Για να μην ανοίγω άλλο θέμα συνεχίζω εδώ.

Έχω δεί ένα σετ Seymour Duncan Alnico II Pro Slash APH-2 στα 120 ευρά μεταχειρισμένα και μου κλείνουν το μάτι διακριτικά.
Αν και δεν μ αρέσουν ο GnR παρά μόνο κάποια κομμάτια τους, το στυλ μουσικής που θέλω να πιάσω είναι zeppelin, purple, Ac/Dc, rock-hard rock, Uriah Heep, λίγο heavy metal και στο τσακιρ κέφι metallica.

Αν και σκεφτόμουν να βάλω λιγο αργότερα ένα σετ JB-Jazz( που απ ότι έχω καταλάβει θα τα πιάνω όλα αυτα), το παραπάνω σετ θα με καλύψει σ αυτά που θέλω ή να βάλω αλλα 50 ευρά και να παρω τους JB-Jazz καινούργιους ( και zebra, που μ αρέσουν)?

για πείτε μου τη γνώμη σας μήπως και τους προλάβω.

Σημειωτέον ότι δεν έχω πρόβλημα να περιμένω και να μην πάρω αυτό το σετ, αν δε μου κάνει, ούτε τα 50 παραπάνω είναι τόσο θέμα, αν είναι να κάνω τη δουλειά μου πιο σωστα.

3
Ωραίο ποστ φίλε μουζ


Προσωπικά δεν έχω πρόβλημα να κάτσω να διαβάσω για το όργανο μου...θεωρω ότι η τεχνική και η γνώση θα σε κάνει καλύτερο κιθαρίστα...γενικα μιλάω πάντα και δεν απευθύνομαι στον προλαλήσαντα .


Πιστεύω ότι με το δάσκαλο θα τα βρούμε..  Δεν είναι τόσο εκεί το θέμα. Το πρόβλημα είναι το οικονομικό, που αν συνεχιστεί η αύξηση κάθε χρόνο +10 ευρώ, θα φτάσουμε σε 3-4 χρόνια το 200αρι και για τους 2 μας. Αν προσθέσεις εγραφες και εξετάσεις στο τέλος της χρονιάς....την κάτσαμε τη βάρκα.


Δεν μου τρέχουν κι απ τα μπατζάκια όπως καταλαβαίνετε. Το θέμα είναι να γίνε και σωστή δουλειά στη μικρή μου, γιατί θέλω να την προετοιμάσω για μουσικό γυμνάσιο. Και απ αυτά που μου λένε στο ωδείο αλλά κι απ όσο τη βλέπω, η κόρη μου το χει  και δε θέλω να τη στενοχωρήσω.


Τέλος πάντων, θα μιλήσω σήμερα με την ιδιοκτήτρια του Ωδείου και πιστεύω θα τη βρούμε την άκρη.

4
Ρε αγόρια..γι αυτόν εδω τον ενισχυτή τι γνωμη έχετε? http://www.nakas.gr/prd/engl-gigmaster-15-e310-enisxitis-lixnias-il-kitharas-15w-1-x-10

Θα έκανε για rock, hard rock, heavy metal( zeppelin, ac/dc, accept κλπ?)...άντε και για λίγο metallica?

Βλέπω ότι έχει power soak, που αν έχω καταλάβει καλά, μπορεί να μειώσει την ένταση του ενισχυτή από 15 σε 1 watt...που σημαίνει ότι είναι πολύ ευέλικτος...από σπίτι μέχρι και ηχογράφηση ή και μικρό gig σε κλαμπάκι. Το χω καταλάβει καλά ή όχι?
5
Επ ευκαιρία του συγκεκριμένου άρθρου θα ήθελα τη συμβουλή σας σ ένα θέμα που με απασχόλησε σχετικά με το ωδείο που πηγαίνω με την κάρη μου.

Αρχικά να σας πω ότι ξεκίνησα, στα 45 μου, πριν 1 χρόνο ηλ. κιθαρα, μαζί με την 9χρονη κόρη μου(πιάνο) σε 1 απ τα 3 τοπικά ωδεία της περιοχής μου. Την 1η χρονιά πλήρωνα, ενώ τα δίδακτρα ήταν 60 ευρώ έκαστος, πλήρωνα 100 ευρώ και για τους 2 μας με μια τυπική απόδειξη των 10 ευρώ, αντί των 120 αν μου την έκοβε κανονικά.
Φέτος που πήγα πάλι, μου ζήτησε 70 ευρώ έκαστος, ή 60 με την γνωστή τυπική απόδειξη των 10 ευρώ.

Δυστηχώς ή ευτυχώς πλήρωσα το ποσο που μου ζήτησε, αλλά κάτι με τρώει και μ' ενοχλεί στην όλη φάση. Δε θεωρώ ότι από τη μια χρονιά στην άλλη θα έπρεπε να χουμε τέτοια αυξηση στα δίδακτρα. Τόσο η κόρη μου όσο και εγώ, είμαστε ακομα αρχάριοι. Η δικιολογία ήταν ότι μιας και ανεβηκαμε επίπεδο και τάξη, ανέβηκαν και τα δίδακτρα.

Νομιζετε ότι είνια δικιολογημένη αυτή η αυξηση?

Δε θα πρεπε, μιας και είμαστε 2 να μας κάνει και καλυτερη τιμή?

Δε σας κρίβω ότι ενώ με τη δασκ'αλα της μικρής είμαι πολύ ευχαριστημένος και η μικρή την αγαπάει πολύ, με τον δικό μου δεν είμαι τόσο. Είνια πολύ καλός και γνώστης του αντικειμένου που διδάσκει αλλά για μένα έχει 1-2 ελατώματα. Προσπαθεί να μου επιβάλει κομμάτια που δε μ' αρέσουν και τόσο, απ την άλλη δεν είναι και τάσο γνώστης rock/heavy metal κομματιών για να μου τα δείξει. Βέβαια ότι του χω πει το βλέπει μια φορά στο you tube και στα καπάκια μου το παίζει και μου το εξηγεί...σ αυτό δεν ε΄χω παράπονο.

Το κακό με μένα είναι ότι θέλω να μάθω σωστά τη θεωρία, που σ αυτό με καλυπτει στο έπακρο, αλλά να μάθω και να παίζω τα τραγουδια που εγώ θέλω και όχι ο δάσκαλος μου. Τελευτάια μου είπε ότι πρεπει να μάθω κάποια κομάτια που θα με βοηθήσουν "παιχτικά", να μάθω δλδ καλύτερα, και μετά να μάθω αυτά που θέλω κι εγώ. Δεν ξέρω τι να κάνω.
Δε σας κρίβω βέβαια ότι με τις συθμβουλές του βλέπω βελτίωση στον τρόπο παιξίματος μου.

Απ τη μια έχω χαλαστεί με την μεγάλη αυξηση στα δίδακτρα..από 100 σε 120...απ την άλλη λίγο με το δάσκαλο, ως προς τα τραγούδια που θέλει να με μάθει...δεν ξέρω τι να πω.

Το συζήτησα με τη γυναίκα μου και καταλήξαμε να μιλήσω στην ιδιοκτητρια του ωδείου,αυριο που έχω μάθημα, για το ποσό των διδάκτων μπας και βρούμε καμιά άκρη.

Όσο για το δικό μου δάσκαλο δεν ξέρω τι να κάνω. Μέχρι τώρα του χω πει θα ήθελα να μου έδινε 2-3 επιλογές από τραγούδια για να διαλέξω αυτό που μ αρέσει καλύτερα, για να διαλέξω και να μάθω, αλλά αυτός επιμένει ότι πρεπει να μάθω αυτά που πρέπει. ΜΟυ πε να κάνω μια λίστα μ αυτά που θα ήθελα να μάθω, για να τη δει και να δει τι μπορεί να κάνει...αλλά δεν τον είδα και τόσο ελαστικό.

Δε σας κρίβω ότι έχω σκεφτεί διάφορα σενάρια...να σταματήσω και να κάνω ιδιαίτερα, τόσο εγώ όσο και η μικρή,,,απ την άλλη όμως η μικρή τη θέλει τη δασκάλα της...είμαι σε δέιλιμμα.

Τι θα με συμβουλεύατε να κάνω ρε αγόρια?

6

ωραίος! ένα worklog για να μαθαίνουμε και μείς θα ήταν πολύ χρήσιμο  ;)


Δυστηχώς δεν εχω φωτό για να δείτε πως ξεκίνησε...όταν το σκέφτηκα ήταν πλέον αργά.

Σε γενικές γραμμές πάντως δεν είνια τόσο δύσκολο...2-3 εργαλεία να χεις...και γίνεται εύκολα.

Υλικά που χρησημοποίησα:

1. 2 κομμάτια ξύλου
2. Ξυλόκολλα
3. 1 μεντεσεδάκι
4. 1 κορδόνι 20-30 πόντων
5. γυαλόχαρτο
6. Βερνίκι νερού ( διάφανο ή με χρώμα)
7. Αυτοκόλητη τσόχα( απ αυτή που βάζουν κάτω απ τα πόδια των τραπεζιών/καρεκλών, για να μη γρατζουν΄λανε το πάτωμα.


Το σχέδιο το έκανα μόνος μου. Όσο για τις διαστάσεις πήρα ως μέτρο σύγκρισης το μεταλλικό σταντ που έχω.

Εκτέλεση:

* Πήρα τα 2 κομμάτια ξύλου και τα κόλησα, το ένα πάνω απ το άλλο ώστε να σχηματιστεί ένα ενιαίο κομμάτι       50χ50(περίπου). Μπορεί να γίνει και με μονοκόματο ξύλο αν έχετε.

* έκανα το σχέδιο για τη μια πλευρά, την έκοψα με μια σέγα και μετά χρησημοποίησα το ένα μέρος ως οδηγό για το 2ο.
* κόλησα προσωρινα με χαρτοταινίες τα 2 κομμάτια μεταξύ τους και με μια χοντρή λίμα τα τρόχησα γύρω γύρω ώστε να είναι ιδια σε μεγεθος.
* μετά με τη βοήθεια μιας χοντρής λίμας και μιας πιο λεπτής στρογγίλεψα το περίγραμμα. έτριψα τα 2 κομμάτια με γυαλόχαρτο κε πέρασα το μεντεσέ στην κορηφή του σταντ.
* έκανα μια τρύπα προς το χαμηλό μέρος του σταντ για να περάσω το κορδόνι, και αγού μέτρησα το πόσο ανοιγμα πρέπει να χει το σταντ, έδεσα τις 2 ακρες του κορδονιού ώστε να ανοίγει μέχρι εκεί που πρέπει ώστε να στέκεται η κιθάρα.
* Το έβαψα με το βερνίκι και αφού στέγνωσε κόλησα την τσόχα στα σημεία που ακουμπάει η κιθάρα.

Αν κάποιος έχει πρόσβαση σε εργαλεία μαραγκού θα το κάνει μέσα σ' ένα απόγευμα.

Δεν είναι δύσκολη η κατασκευή του...υπάρχουν αρκετά βίντεο στο youtube για να δείτε και πως γίνεται.
Λίγο όρεξη να χετε και γίνεται...και 2-3 εργαλειάκια βοηθάνε... :P

Αν έχετε κάποια απορία μη διστάσετε να με ρωτήσετε....πάντως αξίζει τον κόπο...Προσωπικά δε μου στοίχησε σχεδόν τίποτα γιατί ο πεθερός μου ήταν μαραγκός και έχει όλα τα εργαλεία που χρειαζόμουν....αν ήταν και εδώ όταν το έφτιαχνα θα το χα κάνει στο φτερό(με τη βοήθεια του φυσικά) και με περισσότερη ευκολία...αλλά θα χα χάσει το περισσότερο μέρος της ευχαρίστησης που ένιωσα όταν το τέλειωσα.... :P

Γενικώς πάντως απ' όσο το υπολόγισα θα μου στοίχιζε γύρω στα 15-20 ευρώ.

Αν το φτιάξει κάποιος του εύχομαι καλή επιτυχία...αξίζει.
 

7
Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια......το stand  κλείνει κανονικά....και αποθηκεύεται εύκολα.


Όσο για τη strat...δε το βλέπω σύντομα...σειρα έχει ένας λαμπάτος  τώρα....σε λίγους μήνες δλδ....μετα βλέπουμε...αλλα μάλλον για καμία τελε με βλέπω.... :P


Mod...η Yamaha τα σπάει


8
Ε, ας ανεβάσω κι εγώ τα δικάμου... :D

Το Ξύλινο stand είναι εξ ολοκλήρου χειροποίητο και απ τα χεράκια μου... ;D

9
Θα πω και γω λίγο την άποψη μου για τη συγκεκτιμένη κιθάρα, μιας και παρέλαβα 1 την περασμένη εβδομάδα.

Η κιθάρα είναι πάρα πολύ καλή. Αν και δεν έχω κάποιο μέτρο σύγκρισης, παρά μόνο την SG μου, θα πω τα εξής.

Η αίσθηση που έχω για το συγκεκριμένο όργανο είναι πολύ καλή. Το μπράτσο της είναι ευκολόπαιχτο, λεπτό και ευκολοπροσβάσημο. Λίγο στα ψηλά τάστα δυσκολεύομαι αλλά και πάλι δεν είμαι και κανένας έμπειρος κιθαρίστας για να παίξω τόσο ψηλά. Έχει τρομερό sustain και ο ήχος της είναι πολύ ζεστός και σχετικά βαρύς. Παρόλα αυτά μπορείς άνετα να παίξεις από ροκ μέχρι μεταλ...ίσως και κάτι πιο βαρύ. Τα καθαρά της είναι καλα, αν και δεν παίζω τόσο καθαρά, για να έχω εμπεριστατομένη άποψη, παρόλλα αυτά είναι πολύ ικανοποιητικά.

Αυτό που θα αλλάξω σίγουρα είναι το nut, γιατί το πλαστικό δεν είναι και ότι καλυτερο. Τα tuners δεν ξέρω αν τελικά χρειάζονται αλλαγη, μιάς και δεν την έχω πάει ακόμα για setup, αλλα χάνουν το κούρδισμα σχετικά γρήγορα. Ήδη έχω πάρει locking tuners, οπότε αυριο με το σετάρισμα της κιθάρας θα αλλαχτούν κι αυτά. 

Όσο για τους μαγνήτες, προς το παρόν με ικανοποιούν, οπότε δεν τίθεται θέμα αλλαγής τους. Υπάρχει βέβαια μια σκέψη να βάλω ένα σετ  SH JB-Jazz, αλλά αργότερα.

Γενικώς πάντως είμαι πολύ ικανοποιημένος με την κιθάρα. Και χωρίς να της αλλάξει κάποιος κάτι είναι πολύ καλή και σου δίνει την αίσθηση οργάνου των 1000+ ευρώ και όχι 500ων.

Για ότι άλλο θέλετε να ρωτήσετε...εδώ είμαστε να τα λέμε.

Ιδού και σχετική φωτό... :)

(Και για να μη μπερδευτείτε...το μοντέλο είναι αριστερόχειρο)
 

10
Μεγιες το κιθαρονι...ειναι πολύ όμορφο...θα το ευχαριστηθείς

11
Για καποιους εχει καπακια.Για ολους τους αλλους,εχει μαρκαδορακια.Σε πολλα,νεανικα,φανταχτερα η συντιριτικα χροματα.
Αν θες,και ενα αυτοκολητο μικρο μου πονυ απο πανο (ναι,ανετα θα το εβαζα,ετσι για χαβαλε)


Κατατοπιστικοτατος όπως πάντα

12
Κάτι άλλο που δε γνωρίζω. Μπορούμε σε ενα μαγνήτη που είναι μαύρος, να βάλουμε καπάκι από πάνω, ή τον παίρνουμε έτοιμο με το καπάκι του?

13


Πριν πας σε αλλαγή μαγνητών, μπορείς να "παίξεις" με διαφορετικά wirings στους υπάρχοντες (πχ split coil, series/parallel, κλπ), αλλά και με αλλαγές στις τιμές των ποτενσιόμετρων ή/και των πυκνωτών.

Πχ στην Tele μου, νομίζω ότι αυτό που έχω ευχαριστηθεί περισσότερο δεν είναι οι νέοι μαγνήτες, αλλά η τέταρτη θέση (οι δύο μαγνήτες σε σειρά). Επίσης κάποιες μικροβελτιώσεις όπως tremble-bleed + αλλαγή του τρόπου που συνδέεται το tone κύκλωμα έχουν δώσει πράγματα που έψαχνα...

Χωρίς να σημαίνει ότι δεν άξιζε η αλλαγή των μαγνητών, αλλά δεν είναι πανάκεια...Αξίζει να κάνεις τέτοια πειράματα σε μαμησιους μαγνήτες?  Τι κόστος θα μπορούσε να έχει κάτι τέτοιο αν δεν ξέρεις να το κάνεις μόνος σου?

14
 Ωπ ωπ...για να επικεντρωθουμε πάλι στο θέμα...μην ξεφεύγουμε.


Οι ερωτήσεις είναι απλές...


* Θα συστήνατε να πάρει καποιος μεταχειρισμενους?
* Αν ναι τότε τι θα πρέπει να προσέξει?
* Αξίζει η αγορά μεταχειρισμενων  μαγνητων ή είναι προτιμότερο να μαζέψουμε σιγά σιγά χρήματα για καινούργιους?
* Τι παρελκόμενα χρειάζονται για τους νέους μαγνήτες?
* Τι πρέπει να ρωτήσουμε τον κάτοχο τους ώστε να καταλάβουμε το ποσό " ταλαιπωριμένοι" μπορεί να είναι?
* Άλλες συμβουλές?


Για πάμε... ;D 
;D   ;D

15
Γενικώς ενδείκνυται η αγορά μεταχειρισμενες μαγνητων?  Φθειρονται με τη χρήση? Ας ξεκινήσουμε από κει

16
Να μαι πάλι κι εγωωωωώ.
Κλασικά με νέες απορίες όπως πάντα. Αυτή τη φορά σχετικά με μαγνήτες.


Για δώστε μας λοιπόν τα φώτα σας οι σοφό τέτοια και εμπειρότεροι.


Ας υποθέσουμε ότι κάποιος θέλει ν αλλάξει μαγνήτες στην κιθάρα του και δεν έχει το απαιτούμενο budget για καινούργιους  μαγνήτες.


* Θα του συστήνατε να πάρει μεταχειρισμενους? 
* Αν ναι τότε τι θα πρέπει να προσέξει?
* Αξίζει η αγορά μεταχειρισμενες μαγνητων ή είναι προτιμότερο να μαζέψουμε σιγά σιγά χρήματα για καινούργιους?
* Τι παρελκόμενα χρειάζονται για τους νέους μαγνήτες?
* Τι πρέπει να ρωτήσουμε τον κάτοχο τους ώστε να καταλάβουμε το ποσό " ταλαιπωριμένοι" μπορεί να είναι?
* Άλλες συμβουλές?
 
Για δώστε μας τα φώτα σ ρε αγόρια και σε μας τους νέους  ( στο άθλημα... :P  )

17
Ενισχυτές / Απ: Τι ενισχυτή?
« στις: 28/06/17, 03:38 »
Έτσι για πληρότητα της απάντησης, απευθυνόμενος κυρίως σε νέους στο χώρο που μπορεί να μη γνωρίζουν κι ενδεχομένως να θέλουν να μάθουν από περιέργεια τι είναι το MOSFET (vegos και saved, προφανώς τα παρακάτω δεν απευθύνονται σε εσάς): MOSFET σημαίνει metal-oxide-semiconductor FET. Η ονομασία έχει να κάνει με το ότι μιλάμε για ένα FET τρανζίστορ - δηλαδή ουσιαστικά για μια διάταξη ημιαγωγού με τρεις ακροδέκτες της οποίας η αγωγιμότητα ελέγχεται από την τάση που εφαρμόζεται στο μεσαίο ακροδέκτη που ονομάζεται πύλη (Gate) - όπου η πύλη χωρίζεται από το σώμα του τρανζίστορ μέσω ενός μονωτικού στρώματος.


Επίσης, όντως στην πράξη οι ενισχυτές (όπως και οι περισσότερες ηλεκτρονικές συσκευές σήμερα) χρησιμοποιούν ολοκληρωμένα κυκλώματα και τα διακριτά στοιχεία περιορίζονται σε αντιστάσεις, πυκνωτές και πηνία.


Πάντως, και τα ολοκληρωμένα κυκλώματα αποτελούν υλοποιήσεις MOSFET τρανζίστορς - για αυτό άλλωστε η αντίστοιχη αρχιτεκτονική λογικής υλοποίησης ονομάζεται CMOS (Complementary MOS) - καθώς φυσικά και αντιστάσεων, διόδων, πυκνωτών κ.λ.π., κατάλληλα διασυνδεδεμένων, πάνω σε ένα κομμάτι ημιαγωγού (συνήθως πυρίτιο). (Τα πηνία, από όσο γνωρίζω, είναι δύσκολο να υλοποιηθούν σε ένα ολοκληρωμένο κύκλωμα). Επομένως, κάτω από αυτό το πρίσμα, ένας ενισχυτής που δε χρησιμοποιεί λυχνίες είναι τρανζιστοράτος. (Στα Αγγλικά ο όρος είναι πιο γενικός και πιο σωστός: solid-state amplifier, δηλαδή ενισχυτής στερεάς κατάστασης.Έτσι, περιλαμβάνει ενισχυτές που χρησιμοποιούν ημιαγώγιμες διατάξεις είτε σε διακριτή μορφή είτε υπό μορφή ολοκληρωμένου κυκλώματος.)


Τα παραπάνω χωρίς καμία δόση ξερολίασης, 1ον γιατί κάπου εκεί πάνω-κάτω σταματούν ούτως ή άλλως οι όποιες γνώσεις μου επί του θέματος, και 2ον γιατί στα πρακτικά κιθαριστικά θέματα που έχουν να κάνουν με ενισχυτές κ.λ.π. (και τα οποία έχουν σημασία για το εν λόγω forum το οποίο λέγεται κιθάρα κι όχι ελέκτορ ή ξέρω γω "Το PCB μου κι εγώ"  ;D ) έχω μαύρα μεσάνυχτα σε σχέση με τους περισσότερους εδώ μέσα - ειδικά τους παλαιότερους. Απλά θεώρησα πως κάποιος που δεν είχε ιδέα για τα παραπάνω μπορεί να τα βρει ενδιαφέροντα, κι επιπλέον είχα και όρεξη να γράψω!  :)


Και με αυτά κι αυτά, πήγα 19 χρόνια πίσω, στο 1ο έτος της σχολής... Να' ταν τα νιάτα 2 φορές αδέρφια! ;D

Ρε φιλε....δεν κατάλαβα το χριστό μου...αλλά για να δεις ότι σε ασπάζομαι, σου αφιερώνω την φωτό που θα δεις στο link...έτσι για για να γουστάρουμε.... :P (btw....αυτο το κιθαρόνι περιμένω να μου έρθει...σύντομα ελπίζω... ;D )

https://www.thomann.de/gr/esp_ltd_ec_256fm_dbsb_lh.htm

18
Ενισχυτές / Απ: Τι ενισχυτή?
« στις: 27/06/17, 19:58 »
Πάντως οφείλω να το ομολογήσω....είστε πηγή μάθησης και τροφής για διαβασμα-ψαξιμο...και δεν κάνω πλάκα....σοβαρά μιλάω....ευχαριστώ πολύ  για τις απαντήσεις σας παίδες...ειλικρινά.


Το θέμα είναι πως θα ψήσω τη γυναίκα για νέο ενισχυτή...μετά βίας την κατάφερα για τη νέα κιθάρα που θα έρθει λίαν συντόμως.... :P

19
Ενισχυτές / Απ: Τι ενισχυτή?
« στις: 26/06/17, 19:18 »
Για τον dsl 5 έχω δει πολύ καλά reviews....αυτό που με "χαλάει" λίγο είναι η τιμή του....
Το effects loop τι είναι ρε παιδιά?  Δεν έχω καταλάβει.

Σε blackstar τι θα μου προτείνατε?

Με τόσο ψάξιμο, συζήτηση, βίντεο, είμαι μεταξύ των bugera, Marshall και blackstar.  Για τα βατ ακόμα το σκέφτομαι αν θα ναι 5 ή 15...θα δείξει. Σαν λύση με αρέσει και η πεταλιερα...αρκεί να μου δείξει και κάποιος πως δουλεύει...εν καιρώ....

20
Ενισχυτές / Απ: Τι ενισχυτή?
« στις: 26/06/17, 00:57 »
τι εννοείτε πεταλιέρα? χωριστά πεταλάκι συνδεδεμένα μεταξύ τους, ή μια με πολλά εφέ?

Τι είναι το multi-effect guitar processor?


@ απόλλων...μάλλον για τη 2η λύση με κόβω...μοπθ φαινεται η πιο λογική για την περίπτωση μου....και βλέπουμε.

Αν δεν ήθελα combo....τι θα μου πρότεινες? δεν είμαι και τελείως αρνητικός σε κάτι άλλο....θα θελα πολύ να δω τις γνώμες σας

21
Ενισχυτές / Απ: Τι ενισχυτή?
« στις: 25/06/17, 14:57 »
Βασικά για να μην παρεξηγηθώ, να εξηγήσω τι εννοώ "ευκολο".

Στον ενισχυτή που έχω δυσκολεύομαι να αλλάξω τον ήχο μου από καθαρό σε βρώμικο. Προφανώς είναι μονοκάναλος(αν καταλαβασίνω την έννοια σωστά) και δεν έχει χωριστές ρυθμήσεις για clean και gain. Στον dsl για παράδειγμα ή και σε άλλους ενισχυτές μου φαίνεται πιο εύκολο η προσαρμογη του ήχου απ ότι στον δικό μου. Γι αυτό και παίζω με έτοιμα presets. Το ότι θα χάσω τα εφέ, είναι κάτι που δε με απασχολεί τόσο πολύ τώρα. Δεν ξέρω αν θα τα χρειαστώ στο μέλλον αλλά προς το παρόν δε τα χρησημοποιώ.

Αυτό που δε θέλω να α΄λλάξω είναι η φορητότητα...το combo βολευει στη μεταφορά.

22
Ενισχυτές / Απ: Τι ενισχυτή?
« στις: 25/06/17, 13:10 »
στο mustang τι εφφέ χρησιμοποιείς και πιο προσομοίωση προτιμάς ;

Νομίζω ότι καταλαβαίνω που το πας....O twin reverb μου αρέσει...ωραία καθαρά και ζεστή παραμόρφωση....από εφέ πιο πολύ το reverb/delay χρησημοποιώ..άντε και κανένα overdrive.
Αναλόγως βεβαια και το κομμάτι που θέλω να πάιξω...και με marshall προσομοιώσεις παίζω...και 1-2 με vox.

Μέχρι τώρα με καλύπτουν αυτά. ;Έχει και 1-2 άλλες προσομοιώσεις που μ αρέσουν αλλά δεν αναγνωρίζω τους ενισχυτες.

23
Ενισχυτές / Απ: Τι ενισχυτή?
« στις: 25/06/17, 11:17 »

Βασικά με ενδοιαφερει κάτι απλό στη χρήση που με 1- 2 κουμπιά να κάνω τη δουλειά μου και να καλύπτει ηχητικά τις ανάγκες μου.

Αξίζει να κοιτάξω σε μεταχειρισμενο λαμπατο? Τι θα πρέπει να προσέξω?

Καμία καλή πρόταση έχετε να μου κάνετε για το είδος μουσικής που θέλω? Έστω και σε σετ κεφαλή- καμπίνα.

24
Ενισχυτές / Απ: Τι ενισχυτή?
« στις: 25/06/17, 02:55 »
Με πρόλαβε ο modfori στην ερώτηση που θα έκανα. Αυτά που περιγράφεις (σχετικά μικρό μέγεθος ώστε να είναι φορητός, καθαρά και βρώμικα, εφφέ) για μένα παραπέμπουν σε modelling ενισχυτή. Υπάρχει κάτι το οποίο θέλεις και δεν σού προσφέρει ο Mustang ή απλά θέλεις να πειραματιστείς και με έναν λαμπάτο ή υβριδικό ενισχυτή ξεφεύγοντας έτσι από τον ψηφιακό ήχο;

Επίσης θα βοηθούσε να μάς έλεγες τι προϋπολογισμό έχεις για την αγορά νέου ενισχυτή, ώστε να ξέρουμε σε τι επίπεδα τιμών θα κινηθούν οι τυχόν προτάσεις.

μισό λεπτό παίδες....δεν είπα ότι δε με καλύπτει ο mustung...μια χαρά την κάνει τη δουλεία του...προς το παρόν τουλάχιστον. Όσο για το ξεψάχνισμα...ότι θέλω ή το κατεβάζω σαν preset ή το φτιάχνω μέσω του προγράμματος, που είναι πιο ευκολο. Αλλά προτιμώ κάτι πιο original και πιο καλό απ αυτό που έχω. Εκτός αυτού σε δυνατές εντάσεις το ηχείο του μπουκώνει και δε βγάζει τον ήχο που θέλω.

Μ αυτά που σας ρωτάω θα με βοηθήσετε να καταλάβω 2-3 πραγματάκια παραπάνω και ν αποφασίσω πιο ευκολα για τη μελλοντική μου αγορά. Και φυσικά θα τα δουν κι άλλοι σαν και μένα και θα ξεστραβωθουν...όπως κι εγώ.

Γιαυτό λοιπον ξαναρωτάω:

1. Τι ακριβως είνια οι υβριδικοί ενισχυτές? Φαντάζομαι κάποιος συνδυασμός μεταξύ των άλλων 2?
2. Τι σημαίνει "λάμπα στην προενίσχυση" και τι είναι αυτή η προενίσχυση?
3. Σε τι βατ ενισχυτής θα είναι ικανοποιητικά ώστε να μπορώ να κάνω τη μελέτη μου και να jam-άρω με κανενα φίλο? Ποιές θεωρούνται καλές μάρκες?
4. Αξίζει να πάω σε μεταχειρισμένο? Τι να προσέξω?

Δείτε πάλι το αρχικό μου ποστ και θα καταλάβετε τι εννοώ.
Ο combo-λαμπάτος εξυπηρετει, τουλάχιστον εμένα, σε θέμα χώρου. Μικρός, σε σχέση με κεφαλή-καμπίνα και πιο ευκολος στη μεταφορά του. Και φαντάζομαι και πιο οικονομικός.
Δεν έχω στο μυαλό μου κάτι τρελό...το πολύ σε καμιά 500αριά ευρώ κι αυτά με δυσκολία. Το θέμα είναι να καλύπτει τις ανάγκες μου και να βγάζει ποιοτικό και αξιοπρεπη ήχο.

25
Ενισχυτές / Τι ενισχυτή?
« στις: 24/06/17, 13:38 »
Γεια σας και πάλι φίλοι κιθαρόβιοι.

Θέλω να σας ρωτήσω μερικά πράγματα που δεν έχω καταλάβει για τους ενισχυτές.

Όλοι φαντάζομαι ξέρουν τη διαφορά των λαμπάτων με τους τρανζιστοράτους ενισχυτες. Υπάρχει όμως κι άλλο ένα είδος που έχω παρατηρήσει, οι υβριδικοί.

Τι ακριβως είνια αυτοί? Φαντάζομαι κάποιος συνδυασμός μεταξύ των άλλων 2?
Τι σημαίνει "λάμπα στην προενίσχυση" και τι είναι αυτή η προενίσχυση?

Επίσης θέλω και τη συμβουλή σας σχετικά με το τι ενισχυτη να πάρω.
Ενδοιαφέρομαι για combo, όχι τρανζιστοράτο( έχω ήδη τον fender mustung I), που να μπορώ να παίξω τόσο σε καθαρό όσο και σε βρώμικο ήχο. Το ειδος μουσικης που παίζω είναι , rock, hard rock και λιγο metal...άντε και λίγο metallica.

Σε τι βατ να κοιτάξω?
Τι μάρκες?
αξίζει να πάω σε μεταχειρισμένο?
Τι να προσέξω?

Ο λόγος που δε θέλω κεφαλή-καμπίνα είναι καθαρά πρακτικός....περιορισμένος χώρος στο σπίτι και ευκολία στη μετακίνηση(απ το σαλόνι στο μπαλκόνι, ή σε κάποιο φίλο)...Βεβαια και κάποια οικονομική λύση σε κεφαλή-καμπίνα δε θα με χάλαγε, αρκεί να ναι κάτι μικρό και μαζεμένο.

Θέλω κάτι που να με καλύπτει σε όσο το δυνατόν περισσότερo...πχ...μελέτη, jam-άρισμα με κάποιο φίλο...ε, και να χει και λιγη ένταση, έτσι για να γουστάρουμε... :P
Να χει και κανένα εφέ, αν είναι δυνατόν.
Α, και να υπάρχει και μελλοντική προοπτική για προσθήκη πεταλιών, αν το αποφασίσω κάποια στιγμή.

Πολλά ζητάω ε?

Υπάρχει καμιά καλή πρόταση? Για δώστε τα φώτα σας γιατί έχω μπερδευτεί λίγο με το θέμα.

Σελίδες: [1] 2