Τελευταία μηνύματα

Σελίδες: 1 2 3 [4] 5 6 7 ... 10
31
Επιστήμη και Τεχνολογία / Απ: Πως μετρώ ωμική αντίσταση
« Τελευταίο μήνυμα από dejavu28 στις 18/09/17, 14:40 »
[size=0px] Μετρώντας με το πολύμετρο παίρνω εξαιρετικά χαμηλές τιμές Ω που προφανώς είναι λάθος άρα δεν γίνεται έτσι.[/size][size=0px]


θα σε γραψω γενικα γιατι δε ξερω απο αυτο που κανεις.


 η ερωτηση μου ειναι γιατι να ειναι λαθος η μικρη αντισταση?[/size]

Αντισταση στα κυκλωματα γενικα σημαινει απωλειες.
Τωρα αν θελεις πολλα ωμ για καποιο λογο δε ξερω.

Πρεπει να εhει σταθερη τιμη.

Παρε μια αμπεροτσιμπιδα να κανεις τη δουλεια σου πιο ανετα.
Τα φωτοβολταικα στις ταρατσες νομιζω θελουν αντικεραυνικο και γειωση. τωρα γιαυτο που κανεις δε ξερω.
32
Επιστήμη και Τεχνολογία / Απ: Πως μετρώ ωμική αντίσταση
« Τελευταίο μήνυμα από adr1anos στις 18/09/17, 14:24 »
Βάλε σε σειρά μία αντίσταση ακριβείας με χαμηλή τιμή, πχ 1Ohm ή 10Ohm και με ενεργό το κύκλωμα μέτρα την πτώση τάσης στα άκρα της για να βρείς το ρεύμα.
33
Ηλικιακά και από πλευράς επιπέδου (εντάξει, μάλλον λίγο πιο προχωρημένος αλλά στη γενική κατηγορία ψευτοπαίζω, όχι επαγγελματικά) είμαι στην ίδια κατηγορία με τον gven. Η δικιά μου εμπειρία / άποψη:


Βρήκα 'δάσκαλο'με 10 ευρά την ώρα. Στο ξεκίνημα του είπα ότι είμαι 50άρης και καταλαβαίνεις ότι θέλω να το ευχαριστηθώ και όχι να πεθάνω στη μελέτη. Μου είπε οκ, και το μάθημα μετά τις πρώτες 5-6 φορές έγινε μάλλον βαρετό. Μάθαινα που και που κανένα τραγούδι, μιλάγαμε για κλίμακες και modes, και αυτά. Βελτιώθηκα νομίζω λίγο, όχι σοβαρά, αλλά για την ηλικία μου είναι ήδη κάτι το ότι με τα μαθήματα αυτά κρατήθηκα να ασχολούμαι με την κιθάρα και δεν σταμάτησα με τόσα άλλα που έχω ταυτόχρονα στο μυαλό μου.
 
Σταμάτησα για κάποιους μήνες γιατί είχα ένα θέμα υγείας. Κάποια στιγμή μετά μου σύστησαν ένα άλλο δάσκαλο, επαγγελματία πρώην ροκά, με διπλάσια λεφτά την ώρα που όμως ποτέ δεν ήταν κάτω από μιάμιση ώρα. Όταν του είπα το ίδιο πράγμα, 50άρης και τα λοιπά, μου είπε ότι δυστυχώς ή ευτυχώς αν θέλω να το ευχαριστηθώ πρέπει οπωσδήποτε να μου οργανώσει τη γνώση και να με βάλει να μελετήσω. Είπα οκ, ας δοκιμάσουμε, και η εξέλιξή μου στη συνέχεια ήταν θεαματική (και το ευχαριστήθηκα, όπως είπε). Φυσικά συνεχίζω ακόμα, δύο χρόνια μετά, χώρια που με έπιασε και το GAS όπως ξέρουν οι παλιοί εδώ  χεχε.


Για το οικονομικό: Στην πρώτη περίπτωση ήταν 40 το μήνα, στη δεύτερη 60 το μήνα, γιατί κάνω τρία μαθήματα και όχι τέσσερα (δλδ όσα δίνει ο Gven). Σε αυτά τα λεφτά και από τη στιγμή που δεν πρέπει να βγάλουμε καμία μέση ή ανωτέρα, νομίζω έχουμε επιλογές και πρέπει αν κάτι δεν πάει καλά απλά να αλλάζουμε. Στην ηλικία μας η αλλαγή κάνει καλό νομίζω. Το μόνο σημαντικό είναι να μη σταματήσουμε να ασχολούμαστε με το όργανο.
34
παίδες να μην βγαίνουμε Off topic,


αν θέλετε κάντε delete τα μηνύματα σας που αναφέρονται σε αποδείξεις και φορολογικά θέματα και ανοίξτε άλλο τόπικ.


ας μείνουμε στο θέμα του δάσκαλου
35
αν και off-topic ,καταρχήν θα πρέπει να τους καταγγείλεις για το γεγονός ότι κόβουν 10 ευρώ απόδειξη για 120 που εισπράττουν . Τέτοιες τακτικές είναι ένας απο τους λόγους που μας έχουν φέρει σαν χώρα στην κατάσταση αυτή.

μισθωτός είμαι, και εντελώς άσχετος απο την ελληνική πραγματικότητα, αλλά νομίζω απο αυτά που βλέπω, οτι αν τα κάναμε όλα νόμιμα δεν θα έμενε ούτε μια επιχείρηση ανοικτή...

(και ούτε ένας απο εμάς εκτός φυλακής -- φίλοι αθηναίοι πότε ήταν η τελευταία φορά που σταματήσατε σε διάβαση πεζών? )

είναι το σύστημα έτσι, το σύστημα δεν αλλάζει απο μόνο του λίγο λίγο, ούτε απο κάτω. Θέλει κεντρικό σχεδιασμό, προγραμματισμό, πρόβλεψη για τις διάφορες φάσεις της μετάβασης, και τελικά φουλ προσαρμογή στον τελικό στόχο.

αλλά για να γίνει αυτό χρειάζονται 4 πράγματα :
- κεφάλαια
- πειθαρχεία
- τύχη
- εμπειρία

και ο λαουτζίκος μας δεν έχει κανένα απο τα 4.
36
Λάθη και προτάσεις / Απ: Διακοπη ειδοποπιησεων
« Τελευταίο μήνυμα από modfori στις 18/09/17, 12:23 »
Για την ειδοποίηση με email για προσωπικά μηνύματα, πρέπει να είναι ενεργοποιημένη στις ρυθμίσεις του προφίλ σας η επιλογή "Ειδοποίηση με e-mail κάθε φορά που λαμβάνετε ένα προσωπικό μήνυμα: Πάντα". http://forum.kithara.gr/index.php?action=profile;area=pmprefs
Είναι ενεργοποιημένη;

το έχω στην επιλογή "πάντα".
μέχρι πριν καιρό μου ερχόντουσαν οι ειδοποιήσεις. απο κάποια στιγμή και μετά σταμάτησαν
37
Λάθη και προτάσεις / Απ: Διακοπη ειδοποπιησεων
« Τελευταίο μήνυμα από Βραζίλης στις 18/09/17, 12:10 »
Για τις ειδοποιήσεις με email για απαντήσεις σε θέματα, ενεργοποίησα για όλα τα μέλη την επιλογή "Ενεργοποίηση ειδοποιήσεων όταν δημοσιεύετε νέο θέμα ή απαντάτε σε μία που ήδη υπάρχει.".
Θα ελέγξω αν πράγματι δουλεύει για όλους, και θα επανέλθω.

Για την ειδοποίηση με email για προσωπικά μηνύματα, πρέπει να είναι ενεργοποιημένη στις ρυθμίσεις του προφίλ σας η επιλογή "Ειδοποίηση με e-mail κάθε φορά που λαμβάνετε ένα προσωπικό μήνυμα: Πάντα". http://forum.kithara.gr/index.php?action=profile;area=pmprefs
Είναι ενεργοποιημένη;
Σε εμένα πάντως έρχονται ειδοποιήσεις για ΠΜ.
38
Επιστήμη και Τεχνολογία / Πως μετρώ ωμική αντίσταση
« Τελευταίο μήνυμα από mackay στις 18/09/17, 11:30 »


Χτίζω ένα αυτόνομο μετεωρολογικό σταθμό (έχω κατααντιγράψει το ιντερνετ δηλαδή ..) βασισμένο σε Arduino τροφοδοτούμενο από φωτοβολταικό συλλέκτη, φορτιστή, και 12βολτη μπαταρία μολύβδου.
Παράλληλα με τη μετάδοση τιμών των αισθητήρων θέλω να παίρνω και τιμές τάσης και έντασης του ρεύματος στην κατανάλωση.


Την τάση τη μετρώ έυκολα στέλνοντας step down ρεύμα σε αναλογική θύρα του Arduino αλλά δεν ξέρω πώς να μετρήσω την ωμική αντίσταση του συστήματος (σταθερή τιμή δεν έχει;) για να εφαρμόσω το νόμο του Ωμ και να πάρω ένταση.  Μετρώντας με το πολύμετρο παίρνω εξαιρετικά χαμηλές τιμές Ω που προφανώς είναι λάθος άρα δεν γίνεται έτσι.


Ξέρει κάποιος να με φωτίσει;

39
αν και off-topic ,καταρχήν θα πρέπει να τους καταγγείλεις για το γεγονός ότι κόβουν 10 ευρώ απόδειξη για 120 που εισπράττουν . Τέτοιες τακτικές είναι ένας απο τους λόγους που μας έχουν φέρει σαν χώρα στην κατάσταση αυτή.

όσο για το θέμα σου, θα πρότεινα παράλληλα να δοκιμάσεις και με άλλους δασκάλους εκτός ωδείου να βρεις κάποιον που σου ταιριάζει .Δε χρειάζεται συμβιβασμός , βρίθει ο τόπος απο δασκάλους κιθάρας.  Η κόρη σου μπορεί να συνεχίσει κανονικά εκεί αφού της αρέσει.
40
Αν με ρωτησει καποιος τι εμαθα στο ωδειο 3 χρονια,θα πω τιποτα.
Δεν ξερω να πω εμαθα αυτο η το αλλο.
Και ομως εχω μαθει παρα πολλα.Καμια σχεση πως παιζω τωρα με πως επαιζα πριν.
Οκ και 3 χρονια μονος,θα αλλαζαν καπος τα πραγματα,αλλα δεν πιστευω τοσο πολυ
Σελίδες: 1 2 3 [4] 5 6 7 ... 10