Αποστολέας Θέμα: προβλημα με καρτα ηχου  (Αναγνώστηκε 2181 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος genas

  • Περαστικός
  • *
  • Μηνύματα: 14
    • Προφίλ
προβλημα με καρτα ηχου
« στις: 05/10/14, 21:40 »
καλησπερα παιδες.....μολις εβαλα σημερα μια εξωτερικη καρτα ηχου creative  0404 usb στο πισι και αντιμετωπιζω το εξης προβλημα......
μολις ανοιγω παραλληλα me το amplitube και καποιο αλλο προγραμμα αναπαραγωγης μουσικη....δεν τρεχει τα τραγουδια,,οχι δεν εχει ηχο......δεν προχωραει.....σαν να κολαει.........το amplitube οταν ειναι μονο του ανοιχτο παιζει κανονικα......παραλληλα με καποιο αλλο τιποτα...
εχω δοκιμασει σχεδον ολους τους πιθανους συνδιασμους στο μενου τις καρτα αλλα το προβλημα παραμενει...καμια ιδεα...?

Αποσυνδεδεμένος freemind

  • Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • *****
  • Μηνύματα: 6514
  • Φύλο: Άντρας
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
Απ: προβλημα με καρτα ηχου
« Απάντηση #1 στις: 05/10/14, 22:41 »
Ειναι παρα πολυ απλο το προβλημα. Η καρτα σου ( και γενικοτερα το συστημα σου ) δεν μπορει να διαχειριστει τη χρηση της ιδιας συσκευης ( καρτα ηχου ) για δυο διαφορετικες εφαρμογες που θελουν να την "αξιοποιησουν".

Τι ρυθμισεις εχεις στο amplitube για την καρτα;
Μη κοιτάς το δάχτυλο. Στην άκρη του υπάρχει ένα Φεγγάρι
DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος genas

  • Περαστικός
  • *
  • Μηνύματα: 14
    • Προφίλ
Απ: προβλημα με καρτα ηχου
« Απάντηση #2 στις: 05/10/14, 23:38 »
Ειναι παρα πολυ απλο το προβλημα. Η καρτα σου ( και γενικοτερα το συστημα σου ) δεν μπορει να διαχειριστει τη χρηση της ιδιας συσκευης ( καρτα ηχου ) για δυο διαφορετικες εφαρμογες που θελουν να την "αξιοποιησουν".

Τι ρυθμισεις εχεις στο amplitube για την καρτα;
δινει τις εξης επιλογες
directx και asio...τσεκαρισμενο εχω asio
input
left & right channel εχω βαλει να παιζει με την creative usb,αλλωστε την εσωτερικη την εχω απομονωση
output
left & right channel εχω βαλει να παιζει με την creative usb
buffer size
792...προεπιλεγμενο..δεν αλλαξα κατι εγω
και midi creative usb

Αποσυνδεδεμένος freemind

  • Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • *****
  • Μηνύματα: 6514
  • Φύλο: Άντρας
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
Απ: προβλημα με καρτα ηχου
« Απάντηση #3 στις: 05/10/14, 23:41 »
Ξεχασα να ρωτησω και ποιον player χρησιμοποιεις, αλλα εφοσον τρεχεις με ASIO την καρτα, το πιο πιθανο ειναι να μην μπορει η εφαρμογη του media player να "διεκδικησει" την καρτα για την αναπαραγωγη του ηχου.

Δοκιμασες να αλλαξεις σε DirectX και να κανεις το ιδιο πειραμα;
Μη κοιτάς το δάχτυλο. Στην άκρη του υπάρχει ένα Φεγγάρι
DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος genas

  • Περαστικός
  • *
  • Μηνύματα: 14
    • Προφίλ
Απ: προβλημα με καρτα ηχου
« Απάντηση #4 στις: 05/10/14, 23:45 »
Ξεχασα να ρωτησω και ποιον player χρησιμοποιεις, αλλα εφοσον τρεχεις με ASIO την καρτα, το πιο πιθανο ειναι να μην μπορει η εφαρμογη του media player να "διεκδικησει" την καρτα για την αναπαραγωγη του ηχου.

Δοκιμασες να αλλαξεις σε DirectX και να κανεις το ιδιο πειραμα;
δοκιμασα με jetaudio amip3 gomplayer kai guitarpro και δεν ειχανε ηχο,διλαδι δεν τρεχαν τα τραγουδια....ο χρονος ειταν κολλημενος στο 0:00  οταν ειταν παραληλα και το amplitube ανοικτο
με directx δεν μου εδινε ηχο η κιθαρα μεσω amplitube..ακουγοταν ξερα σαν να την συνδεεις στον ενισχυτη με ενα καλωδιο

Αποσυνδεδεμένος freemind

  • Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • *****
  • Μηνύματα: 6514
  • Φύλο: Άντρας
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
Απ: προβλημα με καρτα ηχου
« Απάντηση #5 στις: 06/10/14, 10:52 »
Προσωπικα θα κοιταζα τα preferences των media players να δω τι "καρτα" βλεπουν για την εξοδο του ηχου τους. Το προβλημα σου ειναι πως εχεις μια παλια καρτα, η οποια δεν μπορει να διαχειριστει πολλες εφαρμογες με διαφορετικα πρωτοκολα επικοινωνια μαζι της.
Μη κοιτάς το δάχτυλο. Στην άκρη του υπάρχει ένα Φεγγάρι
DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος thalexand

  • Περαστικός
  • *
  • Μηνύματα: 4
  • Φύλο: Άντρας
  • Fender Bender
    • Skype - thalexan
    • Facebook profile
    • Προφίλ
Απ: προβλημα με καρτα ηχου
« Απάντηση #6 στις: 06/10/14, 12:57 »
Έχω την ίδια ακριβώς κάρτα (0404 σε PCI έκδοση) και είχα το ίδιο πρόβλημα επειδή το PatchMix DSP γυρνούσε σε session στα 44.100Hz από 48000Hz.

Το πρόβλημα πρέπει να εμφανίζεται όταν η συχνότητα δειγματοληψίας που χρησιμοποιείς στο πρόγραμμα διαφέρει από αυτή που είναι δηλωμένη στο σύστημα. (Όταν ανοίγεις το PatchMix DSP και βάζεις ενεργό session στα 48000Hz διορθώνεται το πρόβλημα;...)


Στο taskbar, πήγαινε στο εικονίδιο του ήχου και με δεξί κλίκ διάλεξε "Playback devices".

Μετά διάλεξε πάλι με δεξί κλικ ένα από τα εικονίδια "Speakers" (αν υπάρχουν περισσότερα από ένα, αυτό που αντιστοιχεί στην 0404) και την επιλογή properties.


Στην καρτέλα Advanced ποια συχνότητα δειγματοληψίας βλέπεις, 44.100 (CD Quality) ή 48.000 (DVD Quality); Λογικά, το πρόβλημα που αναφέρεις θα παρουσιάζεται εάν αυτή δεν ταιριάζει με τη συχνότητα που χρησιμοποιείς στο πρόγραμμά σου. Εάν την αλλάξεις σε 44.100 ή όποια άλλη χρησιμοποιείς, πιστεύω ότι θα λυθεί το πρόβλημά σου.
« Τελευταία τροποποίηση: 06/10/14, 14:45 από thalexand »

Αποσυνδεδεμένος genas

  • Περαστικός
  • *
  • Μηνύματα: 14
    • Προφίλ
Απ: προβλημα με καρτα ηχου
« Απάντηση #7 στις: 06/10/14, 15:51 »
Προσωπικα θα κοιταζα τα preferences των media players να δω τι "καρτα" βλεπουν για την εξοδο του ηχου τους. Το προβλημα σου ειναι πως εχεις μια παλια καρτα, η οποια δεν μπορει να διαχειριστει πολλες εφαρμογες με διαφορετικα πρωτοκολα επικοινωνια μαζι της.
πηγα preferences και τα γυρισα ολα να βλεπουν την εξωτερικη αλλα τιποτα........την καρτα μου την εδωσε ενας φιλος ο οποιος την ειχε στο πισι του και δουλευε χωρις κανενα προβλημα....διλαδι ειναι τσεκαρισμενη

Αποσυνδεδεμένος genas

  • Περαστικός
  • *
  • Μηνύματα: 14
    • Προφίλ
Απ: προβλημα με καρτα ηχου
« Απάντηση #8 στις: 06/10/14, 16:09 »
Έχω την ίδια ακριβώς κάρτα (0404 σε PCI έκδοση) και είχα το ίδιο πρόβλημα επειδή το PatchMix DSP γυρνούσε σε session στα 44.100Hz από 48000Hz.

Το πρόβλημα πρέπει να εμφανίζεται όταν η συχνότητα δειγματοληψίας που χρησιμοποιείς στο πρόγραμμα διαφέρει από αυτή που είναι δηλωμένη στο σύστημα. (Όταν ανοίγεις το PatchMix DSP και βάζεις ενεργό session στα 48000Hz διορθώνεται το πρόβλημα;...)


Στο taskbar, πήγαινε στο εικονίδιο του ήχου και με δεξί κλίκ διάλεξε "Playback devices".

Μετά διάλεξε πάλι με δεξί κλικ ένα από τα εικονίδια "Speakers" (αν υπάρχουν περισσότερα από ένα, αυτό που αντιστοιχεί στην 0404) και την επιλογή properties.


Στην καρτέλα Advanced ποια συχνότητα δειγματοληψίας βλέπεις, 44.100 (CD Quality) ή 48.000 (DVD Quality); Λογικά, το πρόβλημα που αναφέρεις θα παρουσιάζεται εάν αυτή δεν ταιριάζει με τη συχνότητα που χρησιμοποιείς στο πρόγραμμά σου. Εάν την αλλάξεις σε 44.100 ή όποια άλλη χρησιμοποιείς, πιστεύω ότι θα λυθεί το πρόβλημά σου.
καταρχας.......πηγα στην διαχειριση συσκευων για να απομονωσω την εσωτερικη καρτα και στην συσκευη εισαγωγης PCI την εχει με ερωτηματικο,δεν ξερω τη ακριβως ειναι αλλα το λεω γιατι το αναφερες πιο πανω
ειναι στο 16 bit 44.100 (CD Quality)...και προσπαθησα να το βαλω και στις αλλες επιλογες αλλα απο οσο θυμαμαι ελεγε πως δεν ειναι δυνατο να λειτουργησει σε αλλες συχνοτητες γιατι δεν ειναι συμβατο

Αποσυνδεδεμένος thalexand

  • Περαστικός
  • *
  • Μηνύματα: 4
  • Φύλο: Άντρας
  • Fender Bender
    • Skype - thalexan
    • Facebook profile
    • Προφίλ
Απ: προβλημα με καρτα ηχου
« Απάντηση #9 στις: 06/10/14, 17:11 »
Πιθανότατα δεν έχουν εγκατασταθεί με επιτυχία οι drivers της onboard κάρτας.
Πληροφοριακά πάντως δεν είναι αναγκαίο να απενεργοποιήσεις την onboard κάρτα. Μπορείς να έχεις άνετα πολλαπλές εγκατεστημένες κάρτες.

Ποια κάρτα έχεις ορίσει ως default playback device?

Για την 0404 έχεις εγκατεστημένους τους πιο πρόσφατους drivers ; (http://www.emu.com στην κατηγορία support - για το ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ λειτουργικό σύστημα) και το απαραίτητο συνοδευτικό sofrware;


Για χρήση της ίδιας κάρτας από πολλαπλές εφαρμογές δοκίμασε επιπλέον να ανενεργοποιήσεις το option "Allow applications to take exclusive control of this device" (βλ. attachments)




« Τελευταία τροποποίηση: 06/10/14, 17:47 από thalexand »

Αποσυνδεδεμένος genas

  • Περαστικός
  • *
  • Μηνύματα: 14
    • Προφίλ
Απ: προβλημα με καρτα ηχου
« Απάντηση #10 στις: 06/10/14, 20:56 »
Πιθανότατα δεν έχουν εγκατασταθεί με επιτυχία οι drivers της onboard κάρτας.
Πληροφοριακά πάντως δεν είναι αναγκαίο να απενεργοποιήσεις την onboard κάρτα. Μπορείς να έχεις άνετα πολλαπλές εγκατεστημένες κάρτες.

Ποια κάρτα έχεις ορίσει ως default playback device?

Για την 0404 έχεις εγκατεστημένους τους πιο πρόσφατους drivers ; (http://www.emu.com στην κατηγορία support - για το ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ λειτουργικό σύστημα) και το απαραίτητο συνοδευτικό sofrware;


Για χρήση της ίδιας κάρτας από πολλαπλές εφαρμογές δοκίμασε επιπλέον να ανενεργοποιήσεις το option "Allow applications to take exclusive control of this device" (βλ. attachments)

ετσι ακριβως ειχα τις ρυθμισεις......οπως τις δειχνεις στις εικονες απο πανω..θα δοκιμασω να κατεβασω τους τελευταιους drivers απο το site της creative  που εδωσες και ξαναδοκιμαζω,,,παρεπιπτοντως,τωρα που θυμαμαι καια την εγκατασταση των drivers μου εβγαλε σε καποια φαση ενα σφαλμα αλλα δεν εμποδισε να ολοκληρωθει.....
τελος παντων ξαναδοκιμαζω και ενημερωνω.......πολυ μανουρα τη να πω.......παντος ευχαριστω για τις απαντησεις..!

 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
3 Απαντήσεις
1854 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 29/04/09, 01:31
από Abaddon
10 Απαντήσεις
2220 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 19/02/09, 01:41
από jim.ni
7 Απαντήσεις
1853 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 16/02/10, 23:42
από nikoslykos
8 Απαντήσεις
3203 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 14/03/11, 12:03
από adr1anos
4 Απαντήσεις
795 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 31/01/12, 13:48
από Βραζίλης
14 Απαντήσεις
4715 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 22/11/13, 15:22
από freemind
2 Απαντήσεις
3666 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 21/12/13, 10:32
από freemind
5 Απαντήσεις
5315 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 22/02/14, 14:11
από freemind
4 Απαντήσεις
2149 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 29/11/14, 16:23
από jmiliad
2 Απαντήσεις
4344 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 19/01/17, 13:38
από NckMrts