Ειδικά θέματα > Εκμάθηση – Πρώτα βήματα

Δάσκαλος κιθάρας

(1/1)

tolisguitar12:
Καλησπέρα και πάλι στην παρέα. Ξεκίνησα επιτέλους μαθήματας ηλεκτρικής κιθάρας στα 15 μου αλλά έχω ένα μικρό προβληματάκι. Ο δάσκαλος που μου κάνει μαθήματα δεν ξέρω κατά πόσο είναι εγκεκριμένος καθηγητής με πτυχίο. Όταν τον έψαξα στον ιντερνετ βρήκα ότι παίζει σε διάφορες μουσικές σκηνές ΠΙΑΝΟ όχι κιθάρα. Φυσικά δεν μπορώ να κρίνω κατά πόσο είαναι καλός σε αυτό που κάνει ή όχι μιας και μέχρι τώρα μόνο ένα μάθημα έχω πάει. Τι λέτε? Να αλλάξω ωδείο, να μην κάνω τίποτα, να τον ρωτήσω τι χαρτιά έχει κ.τ.λ. Δεν ξέρω. 

Spyros Delta:
Πτυχία για ηλεκτρική κιθάρα δεν υπάρχουν και ότι χαρτιά υπάρχουν ειναι μεν ανεπισημα, αλλά όχι και μη ουσιωδη.
Βεβαια τα "χαρτιά" δεν είναι πανάκειά.
Υπάρχουν πολλοί με χαρτια που δεν "το έχουν", οπως και το αντίθετο.
Οταν διδάσκει ένα όργανο καποιος, χωρίς να φαίνεται με κάποιο τρόπο (πτυχιο, ή εμπειρια) οτι μπορεί να το κάνει, δεν ειναι καλο δείγμα.
Το κάνουν ακόμα αυτο οπως παλια στα ωδεια, που επειδη δεν ειχαν κατάλληλο δασκαλο, έβαζαν ένα άλλο δάσκαλο να διδάξει ένα όργανο που το  κουτσοξερει, για να μη χάσουν τον αρχαριο μαθητή?

ΥΓ Το πτυχιο κλασσικης κιθαρας (το οποιο αντιθετως ειναι και αναγνωρισμενο), ειναι ασχετο με την ηλεκτρικη κιθαρα.
Η κλασικη κιθαρα ειναι αλλο οργανο.
 Δεν αποκλειεται να ξερει εξισου καλα και ηλεκτρικη ο κλασσικος δασκαλος, αλλα αυτα δεν ειναι αλληλένδετα. Μπορει να ξερει να διδαξει ηλεκτρικη, οσο μπορει να ξερει κι ενας δασκαλος πιανου.

panixgr:

--- Παράθεση από: tolisguitar12 στις 13/11/17, 11:51 ---Καλησπέρα και πάλι στην παρέα. Ξεκίνησα επιτέλους μαθήματας ηλεκτρικής κιθάρας στα 15 μου αλλά έχω ένα μικρό προβληματάκι. Ο δάσκαλος που μου κάνει μαθήματα δεν ξέρω κατά πόσο είναι εγκεκριμένος καθηγητής με πτυχίο. Όταν τον έψαξα στον ιντερνετ βρήκα ότι παίζει σε διάφορες μουσικές σκηνές ΠΙΑΝΟ όχι κιθάρα. Φυσικά δεν μπορώ να κρίνω κατά πόσο είαναι καλός σε αυτό που κάνει ή όχι μιας και μέχρι τώρα μόνο ένα μάθημα έχω πάει. Τι λέτε? Να αλλάξω ωδείο, να μην κάνω τίποτα, να τον ρωτήσω τι χαρτιά έχει κ.τ.λ. Δεν ξέρω.

--- Τέλος παράθεσης ---


ο δικός μου δάσκαλος, (που του έριχνα 4 χρόνια), και ήδη έπαιζα κιθάρα 5 χρόνια παραπάνω, τώρα είναι καθηγητής μουσικής και πιανίστας. Τότε???? 1991??? Ξεφτίλιζε για πλάκα απο ritchie kotzen μέχρι Vai, Shawn Lane, τους πάντες και τα πάντα.

mouz:
... για μένα το πιο σημαντικό είναι να αισθάνεσαι καλά μαζί του και να έχεις κίνητρο να μελετάς και να περνάς καλά παίζοντας κιθάρα. Το αν πραγματικά εξελίσσεσαι όπως θα έπρεπε έτσι κι αλλιώς νομίζω θέλεις κάποιο χρόνο για να το διαπιστώσεις, ας μην κρίνουμε ανθρώπους χωρίς δεδομένα. Πάντως γενικά για τέτοιες μορφής συνεργασίες, αν δεν είμαστε σε θέση να κρίνουμε την ποιότητα της δουλειάς του άλλου,  καλό είναι να έχουμε κάποιες συστάσεις από κάποιους που ξέρουμε.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση
Mobile View