Σελίδες:
 • #26 από Μητσάκος στις 04 Apr 2013
 • Ο "καλός" humbucker παίζει μεγάλο ρόλο στο distorted ήχο κι όχι μόνο ένα 10%, όπως ειπώθηκε. Καθορίζει το articulation, το clarity, το κομπρεσάρισμα ή μη του ήχου, το feedback, το θόρυβο, το πώς καθαρίζει παίζοντας με το volume control της κιθάρας, παίζει ρόλο στο πόσο "κόβει" το attack, στο chunk, σε ένα κάρο πράγματα. Τα ρυθμιστικά ενός ενισχυτή δεν είναι πάντα επαρκή για να καλύψουν αδυναμίες του μαγνήτη, ούτε όλοι έχουν τη δυνατότητα να πάρουν έναν τόνο πετάλια για να διαμορφώσουν τον ήχο τους όσο πιο ιδανικά γίνεται.

  Βαρύς distorted ήχος απαιτεί humbucker της προκοπής και κιθάρα με όγκο, ένα σχετικά αυξημένο βάρος δηλαδή.

  Όλα αυτά ποσώς σε νοιάζουν εφόσον αυτή είναι η πρώτη σου, ούτε έχει λογική το να πάρεις τώρα ακριβή για να "κρατήσει", δεν υπάρχει αυτό σε ένα όργανο όπως η κιθάρα. Σήμερα θες να παίζεις αυτό, αύριο το αντιδιαμετρικό. Γνώμη μου να μη δώσεις πάνω από 400-450 για κιθάρα σε αυτή τη φάση, κοίτα απλά να έχει ένα διπλό μαγνήτη της προκοπής στη γέφυρα.

  Εγώ θα πρότεινα κάτι τέτοιο
  http://www.thomann.de/gr/esp_ltd_st_213_fr_maple_blk.htm
  http://www.thomann.de/gr/fender_modern_player_stratocaster_ow.htm
 • #27 από Kosthrash στις 04 Apr 2013
 • Σωστός ο Μιτσάκος!!!

  Από τα ποστς σου βλέπω ότι έχεις ιδιαίτερη προτίμηση σε superstrat (Ibanez) με τύπου floyd rose tremolo, δες και αυτή την Iby, πιστεύω θα σου αρέσει (και ναι, αυτή είναι καλύτερη από την Ibanez που ποστάρεις  ;) ):

  http://www.dv247.com/guitars/ibanez-rg350exz-electric-guitar-black--83712

  Τα ρέστα δώστα σε ένα καλύτερο ενισχυτή, πχ αυτόν τον Peavey (με 12αρι μεγάφωνο  ;D ):

  http://www.artsound.gr/catalog/peavey-vypyr-enisxytis-ilkitharas-p-17225.html

  Ή το "θηρίο", ο φουλ λαμπάτος και ασήκωτος  ;D Bugera 6260 (που σημειωτέον έχει μόνο ένα reverb από εφέ):

  http://www.thomann.de/gr/bugera_6260212.htm

  Άκουσέ τους και αυτούς  ;)
 • #28 από alexchem79 στις 04 Apr 2013
 • Καλά ρε Μιτσάκο, ένα τυχαίο, υπερβολικό ποσοστό γράψαμε για να δώσουμε έμφαση σε αυτό που όλοι λέμε στον φίλο, έπεσες να μας φας εσύ!  :P Έτσι κι αλλιώς με τα χρήματα που διαθέτει δεν πρόκειται να πάρει κιθάρα με σκάρτους (για το επίπεδο και τις ανάγκες του) μαγνήτες.
  Συμφωνώ όμως ότι ποσώς τον ενδιαφέρει, έχεις πολύ δίκιο στη συμβουλή που του έδωσες. Χρειάζεται να ψαχτεί νομίζω και να ξεκαθαρίσει λίγο παραπάνω τι ζητά από την αγορά που θα κάνει.
   
Σελίδες: