Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - STEFANOS604

Σελίδες: [1] 2 3 4 ... 18
1
Μινόρε Φυσικό με τροποποιημένη (δεν υπάρχει στο εμπόριο straight harp playing harmonica Natural key) από εμένα φυσαρμόνικα….

 Δείτε την τροποποίηση στο άρθρο μου εδώ:

4
Ο τρόπος συσκευασίας (αντιοξειδωτική συσκευασία) και το πώς τις  αποθηκεύεις είναι τα 2 πιο σημαντικά πράγματα.
Αν ανοίξεις τη συσκευασία από οποιαδήποτε εταιρεία ή αγοράσεις χορδές χωρίς τέτοια συσκευασία αρχίζει η οξείδωση , ειδικά αν το μέρος αποθήκευσης έχει υγρασία (πιστεύω ότι υψηλή  υγρασία επηρεάζει και τέτοιες συσκευασίες).
Μάλιστα υπάρχει και ένα προϊόν (εδώ) που αυξάνει τη ζωή τους κατά πολύ ακόμα και των ήδη τοποθετημένων στην κιθάρα.
Οι elixir διαφημίζονται ότι δεν έχουν ημερομηνία λήξεως αν δεν ανοιχτεί η συσκευασία

5

Περισσότερες πληροφορίες
Χρωματικές Φυσαρμόνικες : ΕΔΩ :

6
Γράψε οποιοδήποτε όνομα ή πρόταση επιθυμείς και θα μετατραπεί σε παρτιτούρα που θα την ακούς…. Διασκεδαστική εκμάθηση, δες το εδώ:
http://forum.kithara.gr/index.php?topic=90820.0
 

7

Ηχητικό: https://soundcloud.com/stefanos604/ego-na-deis

δική μου απάντηση όταν υπάρξουν απαντήσεις μελών...

8
κλασικό voltage divider δεν είναι αυτό?
Ακριβώς

9
Δείτε πρώτα το άρθρο : ‘’Προενισχυτής ή DI Box;’’ http://forum.kithara.gr/index.php?topic=91037.msg726652#new

Παθητικοί ‘’ενισχυτές’’
Φυσικά είναι λανθασμένη ορολογία που όμως είναι ένας όρος που έχει επικρατήσει (όπως συμβαίνει και με πολλές άλλες λέξεις) , αφού για να γίνει ενίσχυση απαιτείται τροφοδοσία. Στην ουσία είναι κυκλώματα (ωμικά ή επαγωγικά) passive volume control που συνδέονται πριν έναν προενισχυτή ή μετά έναν τελικό ενισχυτή για τους λόγους που αναλυτικά περιγράφονται παρακάτω.
Μπορεί να υλοποιούνται είτε μέσω αντιστάσεων είτε μέσω μετασχηματιστή με πολλές λήψεις στο δευτερεύον (Μια καλή αναλυτική περιγραφή μέσω μετασχηματιστή εδώ και φωτογραφίες εδώ).
1. magnetic preamp
Ακόμα κι ο καλύτερος πανάκριβος  active preamp θα χρωματίζει, να γιατί χρησιμοποιούνται.
Η πιο χαμηλή παραμόρφωση που θα έχει ο ενισχυτής είναι σημαντικά αντιληπτή με αποτέλεσμα να αναδεικνύονται καλύτερα τα μουσικά όργανα.
Σήμερα ακόμα και οι καλύτερες εταιρείες , στους ενισχυτές κιθάρας τοποθετούν Power Attenuators με σκάλα (pad switch) ακόμα και στους φορητούς.
Καλύτερος τίτλος θα ήταν : Volume Attenuators vs Power Attenuators
Παθητικός προενισχυτής (Υποβιβασμός Ισχύος /Passive volume control)
preamp

peamp ιδιοτητες
Passive preamp
Παθητικός υποβιβασμός τελικού  (Υποβιβασμός Ισχύος /Power Attenuation)
power attenuation
difference Master-Channel control
Ηχογράφηση χωρίς clipping


attenuator
Αν τώρα ή στο μέλλον σκοπεύετε να χρησιμοποιήσετε την κάρτα ήχου σας σαν laptop DJs ή να συνδέετε για ηχογράφηση ηλεκτρική κιθάρα ή άλλα όργανα με πολύ υψηλή έξοδο και να έχετε δυνατότητα υποβιβασμού της παραμόρφωσης (Clipping) τότε να αγοράσετε κάρτα με pad switch (πχ την Focusrite Scarlett 2i4 ) ή αν ήδη διαθέτετε κάρτα χωρίς pad switch ο ανωτέρω χειροποίητος εξασθενητής θα λύσει το πρόβλημα. Περισσότερα στο άρθρο εδώ:
 Αν δεν πρόκειται να κάνετε τίποτε από τα παραπάνω τότε αγοράστε κάρτα χωρίς pad switch (πχ την
Focusrite solo).

 

10

Δείτε το πλήρες άρθρο , έστω για εγκυκλοπαιδικές γνώσεις εδώ :

11
Λάθη και προτάσεις / Απ: Περι ban
« στις: 12/01/18, 16:45 »
….και εδώ είχα trolling, γι αυτό και απείχα για 3ετία, αλλά αυτό στο noiz ήταν το κάτι άλλο που έκτοτε απέχω πανντελώς . Μάλιστα trolling με εκατοντάδες σχόλια για μια λέξη!!! Υπήρχαν όμως και κάποιοι  (όπως τα παρακάτω συνημμένα, που τα παραθέτω γιατί αξίζει η ανάγνωση τους) που προσπαθούσαν να πείσουν τη διεύθυνση αλλά ματαίως :

<<….και η ευκολία με την οποία κάποια συγκεκριμένα άτομα γουστάρετε να την πέφτετε σε άτομα που θεωρείτε "εύκολους στόχους" (π.χ. "μπαρμπα-Στέφανος"), προκειμένου να βγάλετε όλα τα κόμπλεξ σας, με το πρόσχημα ότι "βάζετε τα πράγματα στη θέση τους", είναι πλέον το πιο προβλέψιμο και συνάμα το πιο γελοίο πράγμα που υπάρχει εδώ μέσα σαν συμπεριφορά. Cyber bullying λέγεται, και είναι σοβαρή διαταραχή. Επίσης συναντάται σε παιδιά του σχολείου, το πολύ μέχρι λύκειο. Ήλπιζα να έχετε περάσει προ πολλού αυτό το στάδιο. Μάλλον έκανα λάθος.Ξέρουν αυτοί στους όποιους αναφέρομαι. Άλλο χιούμορ, άλλο χοντροκομμένο και ξεδιάντροπο πέσιμο. Το δεύτερο κράζω. Όταν έχει υπάρξει σχόλιο προς το Στέφανο "Ξύπνα μπάρμπα" για τα γραφόμενά του, και δε βγήκε κανένας να βάλει στη θέση του κάποιον που δε δείχνει το στοιχειώδη σεβασμό σε κάποιον που δεν είναι συνομήλικός του, τότε αν θεωρούμε εαυτούς καλλιτέχνες, οφείλουμε να πάμε να πνιγούμε ομαδικώς......>>
<<...Κύριοι τέτοια αερολογία είναι κάτι το φανταστικό και οι υπεύθυνοι να μη κάνουν τίποτα. Απορώ πως οι έστω δυο τρεις καθηγητές με διδακτορικά και μερικοί άλλοι με γνώσεις να αντέχουν τέτοια ‘’υψηλή διανόηση και παιδεία’’. Δεν πίστευα ότι θα έβρισκα  τόσο ‘’υψηλό IQ’’ σε ένα φόρουμ που δεν  συναντάται ούτε σε κακομαθημένα παιδιά σχολείου. Οι επισκέπτες και μέλη που θέλουν να αποκτήσουν μερικές γνώσεις- έστω και μέσω θεμάτων με λάθη , αντί να υποδεικνύονται και να διορθώνονται τα λάθη από τους ειδήμονες - δεν είναι υποχρεωμένοι να υπομένουν τον χαβαλέ , οι δε moderators να υπάρχουν ‘για τα μάτια’ και πολλές φορές να στηρίζουν τέτοιες προθέσεις , όπως συμβαίνει εδώ. Από τα 190 σχόλια ζήτημα είναι αν θα έπρεπε να υπάρχουν μόνο 5 ή 6 όλα τα άλλα είναι off topic και δείχνουν κατώτατο επίπεδο και λυπάμαι μόνο και που ανάγνωσα μερικά. Όταν δεν έχεις κάτι να πεις η σιωπή είναι προτιμότερη. Φεύγω από την ιστοσελίδα σας , αν και δεν υπήρξα συχνά επισκέπτης , νοιώθοντας αηδία. Ποτέ δεν θα έστελνα τα παιδιά μου (όταν αποκτήσω) σε τέτοιους μουσικούς. Ζητώ να με διαγράψετε άμεσα. Καλά έκανε η antonella ήρθε – είδε και απήλθε και μάλλον σας περιμένει στο blog της , που όμως περιμένει σοβαρές ερωτήσεις και όχι 1+1 =2 ??? ?

Σημείωση: Έχω πλήρη ασχετοσύνη με την τζαζ αλλά και τη θεωρία της αρμονίας και του κύκλου των 5ων , όμως συγκρίνοντας τη συγκεκριμένη 2-5-1 αλληλουχία με αυτή της antonella αλλά και των ιστοσελίδων που σας παραπέμπει στην #59 απάντηση του ο ευγενικός κύριος ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΣΥΜΠΙΠΤΟΥΝ ΠΛΗΡΩΣ ΚΑΙ ΛΕΝΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ………και κάνετε ότι δεν καταλαβαίνετε ενώ καταλαβαίνω εγώ!!!! η άσχετη ότι λένε τα ΙΔΙΑ….>>
Δείτε τα εδώ: https://www.noiz.gr/index.php?topic=202700.0

Η φωτογραφία που ποστάρισα ( επειδή όσοι δείτε το link δεν υπάρχει λόγω του ότι ήταν αποθηκευμένη στο photobucket....) ήταν:..τα παραδείγματα και το αρχικό κείμενο είναι σε εδώ άρθρα του εξέχοντος μέλους του Kithara.gr , φίλου και τζαζίστα Harpwoodπου μου έδωσε, τότε, την άδεια να τα αναδημοσιεύσω

12
(Στέφανε, καλύτερα να μην βάζεις το κείμενο σε εικόνες, γιατί αρκετός κόσμος το διαβάζει κι από κινητά ή άλλες φορητές συσκευές, κι εκεί είναι δύσκολη η ανάγνωση, καθώς γίνονται resize σε υπερβολικά μικρά μεγέθη, σε αντίθεση με το raw text όπου το font size παραμένει σταθερό.)
Είναι θέματα περασμένων ετών που τα είχα σε .vsd format  (απ’ που μπορούσα να το μετατρέψω όποτε ήθελα σε word) & .jpeg που τα έθετα στο blog μου. Είχα όμως πρόβλημα στο σκληρό δίσκο και τα έχασα και αυτά τα .jpeg είναι από το Blog και μεγάλος κόπος να ξαναγραφτούν. Ευχαριστώ για την επισήμανση . Τα καινούρια άρθρα αλλά και πολλά παλιά τα ξαναγράφω σε ms - word.
Επί τη ευκαιρία να μου πει κάποιος moderator:
Προσπάθησα χθες , δεκάδες φορές να θέσω τα συνημμένα link σε μορφή ''υπερσύνδεσης''και όχι της μορφής '' διεύθυνσης συνδέσμου'' , όπως και τελικά τα έθεσα και που είναι αφ' ενός άκομψα, αφ' ετέρου ''διαφημίζουν'' κάποια άλλη ανταγωνιστική ιστοσελίδα....όμως κατέστη αδύνατο ή καλύτερα μερικές φορές εμφάνιζε σε υπερσύνδεση μόνο το ένα από τα εν λόγω links

13
Ενισχυτές / Προενισχυτής ή DI Box;
« στις: 11/01/18, 19:12 »

Εδώ: Περισσότερες πληροφορίες που αναφέρονται στα linksτων φωτογραφιών:
D.I 
http://www.avsite.gr/forum/threads/%CE%A4%CE%B9-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF-di-direct-box.151777/
προενισχυτή (prep)
http://www.musicheaven.gr/html/modules.php?name=News&file=article&id=4279
Unbalanced high impedance - Balanced low impedance
https://www.avsite.gr/forum/threads/%CE%9A%CE%B1%CE%BB%CF%8E%CE%B4%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AC%CF%82-%CE%91%CE%BD%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CE%A3%CE%B7%CE%BC%CE%AC%CF%84%CF%89%CE%BD-audio.149756/#post-2044093
τροφοδοσία phantom
http://www.avsite.gr/forum/threads/%CE%A4%CE%B9-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-phantom-power.151399/
Baggs
https://www.sweetwater.com/store/detail/ParaDI
ParaDI
https://www.sweetwater.com/store/detail/ParaDI
 Baggs Venue
 http://www.nakas.gr/prd/l-r-baggs-venue-di-preamp-proenisxitis-di-box-5-band-eq-xordistiri

Orchid
https://www.soundonsound.com/reviews/orchid-electronics-di-boxes
Magnetic Pickup

Piezoelectric Pickup

https://www.soundonsound.com/reviews/orchid-electronics-di-boxes

14
είναι electret με τα μειονεκτήματα του (απόκριση) σχετικά με το πυκνωτικό με phantom power

15
 • Όχι αφού δεν διαθέτεις κάρτα όπως του 1ου link.
 • Το δικό σου , έτσι όπως είναι απαιτεί μικρόφωνο electret.Δες το video στο προηγούμενο 2ο link να δεις περί τίνος πρόκειται

εκτός αν πάρεις usb mic....Ένα απ’ τα καλύτερα εδώ:

16
Υπάρχουν και Soundcards που διαθέτουν phantom power πχ ΕΔΩ :

Τι είναι η phantom power: Δες εδώ:

17
Όχι μόνο δεν ντρέπονται αλλά και στέλλουν email για συνέχεια με 120$/έτος. ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ που σίγουρα θα υιοθετήσουνκάποια στιγμή ΌΛΟΙ (Google - You tube....). Everything Americanized!!!!
Hello ,We would like to offer a tailored plan for users just like you - our Premium plan for $119.99 / year.The Premium plan will provide 3rd party hosting for non-commercial use on your forums, blogs, and personal websites*. Additionally, you will be able to store up to 300,000 photos.We are working on some exciting changes for 2018. This is our exclusive introductory price and this offer will expire in 7 days.Thank you very much for your continued support.-Sebastian

18
Λοιπά / Απ: Καλή χρόνια!!!
« στις: 02/01/18, 07:51 »
Καλή Χρονιά σ' όλους

20
Οταν λετε μεθοδο εκμαθησης εννοειται καποιο βιβλιο?Κ αν ναι μπορειτε να μου προτεινετε καποιο?
Μου αρεσει η ελληνικη ροκ κ εντεχνη μουσικη κ τετοια κομματια θελω να μαθω να παιζω.

Μάθε πρώτα μια τριάδα ανοιχτών ακόρντων που ταιριάζει στη φωνή σου πχ (Α = ΛΑ ματζόρε , Am =ΛΑ μινόρε) πχ εδώ:
http://forum.kithara.gr/index.php?topic=86017.0

22
Αν προεξέχει ένα τάστο ή αν υπάρχει βαθούλωμα σε ένα ή περισσότερα ή ….. δείτε την ενότητα ‘’Διορθωτική Συντήρηση κιθάρας’’ του άρθρου.

23
Το συχνό πάνω – κάτω κούρδισμα έστω και λίγων cents είναι μια αιτία σπασίματος των χορδών χωρίς περιτύλιγμα (Β – Εκαντίνι)... λόγω ‘’κόπωσης’’
Ίσως (?) για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής  αγορά ….cryogenic string
 

24
Για 1 μεγάφωνο ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα25
double top guitars
Ακούστε την
εδώ
:
J. ''Action''
Action= το πόσο απέχουν οι χορδές από την ταστιέρα.
Αν το action είναι πολύ υψηλό - οι χορδές απέχουν πολύ από την ταστιέρα – μπορεί να είναι μια ένδειξη ότι το μπράτσο κύρτωσε και με τέτοια κιθάρα , αν την αγοράσετε, θα πληρώσουν  το τίμημα τα δάχτυλά σας.
Ελέγξτε επίσης για fret buzz (ταστάρισμα) παίζοντας συγχορδίες και μεμονωμένες νότες σε διάφορα σημεία της ταστιέρας. Δείτε το άρθρο : ‘’Διορθωτική συντήρηση κιθάρας’’ ΕΔΩ :
Μια χαμηλότερη action κάνει ευκολότερο το παίξιμο επειδή τα δάκτυλα σας πιέζουν τις  χορδές πιο άνετα αλλά και παίρνετε καλύτερο ήχο.

K. “intonation”

Σίγουρα θα έχετε ακούσει κιθαρίστες να συζητούν για το πόσο καλό ή κακό είναι το “intonation”  σε μια συγκεκριμένη κιθάρα .Αν η κιθάρα έχει τέτοιο πρόβλημα ευτυχώς μπορεί να αποκατασταθεί με λίγες γνώσεις και προσεκτική ρύθμιση του Truss rod.
Επομένως προηγείται ο έλεγχος του intonation, που σημαίνει ότι η κιθάρα πρέπει να παίζει τις ίδιες νότες με την οκτάβα της στο δωδέκατο τάστο. Αν όχι απαιτείται προσεκτικά ρύθμιση της Truss rod .
Δηλαδή ο τελικός έλεγχος κουρδίσματος είναι το τσεκάρισμα της νότας κάθε ανοιχτής χορδής με τη νότα που παίρνουμε πατώντας την ίδια χορδή στο δωδέκατο τάστο
Απαιτείται ένα ηλεκτρονικό κουρδιστήρι το οποίο θα δείξει αν υπάρχει διαφορά. Αν υπάρχει διαφορά τότε: (Στην ηλεκτρική η γέφυρα της κάθε χορδής μπορεί να μετακινηθεί μπρος - πίσω και το πρόβλημα να διορθωθεί).
Το video
εδώ
:
δείχνει ένα δεύτερο τρόπο (με τη χρήση αρμονικών)  ελέγχου του intonation.
 

L. Οπτική επιθεώρηση της κιθάρας
 Καλόν είναι πριν πληρώσουμε  να κάνουμε και μια διεξοδική επιθεώρηση της κιθάρας στα ακόλουθα :
 • Αν υπάρχουν  ρωγμές οποιουδήποτε μεγέθους , ακόμη και σαν τρίχα μαλλιού μπορεί να εξελιχθούν στο άμεσο μέλλον σε μεγαλύτερο πρόβλημα.
 • Βαθούλωμα ή κύρτωμα προς τα άνω του καπακιού είναι ένδειξη ότι η κιθάρα δεν έχει αποθηκευτεί σωστά
 • Αν το intonation είναι σωστό
M. Φημισμένα Μοντέλα κιθάρας
 Χωρίς καμιά διάθεση για διαφήμιση με αλφαβητική σειρά
 
Εδώ : 32 μοντέλα με φωτογραφίες και περιγραφή για όλα τα βαλάντια


Εδώ οι πλέον φημισμένες .

AKOYΣΤΙΚΕΣ:
 – Blueridge BR-40Guild D-125Larrivee OM-03EMartin DX1AE
 – Takamine G340Taylor 214CE
 
ΚΛΑΣΣΙΚΕΣ:
 – Alvarez AC70Cordoba C5Manuel RodriguezOrtega R131-44Yamaha C40II
   
N. Διάφορα θέματα σχετικά
 • Θεμελειώδεις συχνότητες κιθάρας. fundamental

Ένα δυναμικό μικρόφωνο, προσεκτικά τοποθετημένο από κάποια μικρή απόσταση, μπορεί να δώσει τον πιο αντιπροσωπευτικό - πιστό ήχο από ακουστικά όργανα ,όπως η ακουστική κιθάρα (το δυναμικό μικρόφωνο δεν είναι ευαίσθητο - εκτός αν τραγουδάμε από πολύ κοντά) . Δείτε στο 0:33 εδώ: ακόμα και ο John Lennon προτιμούσε ,αντί pickups στην ακουστική του κιθάρα, δυναμικό μικρόφωνο.
 
 • Η
  Yamaha SLG
  είναι ένα εργαλείο (με ήχο σαν ακουστική κιθάρα !!) για πρακτική εξάσκηση, για τα ταξίδια ή και για  χρήση στο πάλκο (όταν δεν μπορείτε να κουβαλάτε την ακουστική σας). Η Yamaha υποστηρίζει ότι δίνει απίστευτα φυσικό ακουστικό ήχο μέσω line-out σε ενισχυτή. Μπορείτε να συνδέσετε ένα  CD player…..στο  AUX IN jack και να συνοδεύσετε τα αγαπημένα σας κομμάτια. Μια παρόμοια είναι και η Bone guitar
Ο. Features/Specifications[/u]
Ας αναλύσουμε τα χαρακτηριστικά (απλά για την ξένη ορολογία) μιας ακουστικής κιθάρας όπως αναγράφονται στο συνοδευτικό εγχειρίδιο της ή όπως διαφημίζονται στο διαδίκτυο παίρνοντας τυχαία μια κιθάρα (πχ την Ibanez GA6CE Electro Classical Guitar ).
Body & Bridge: Σώμα & Γέφυρα
Body Top/ Άνω Καπάκι: Spruce / Έλατο
Back & Sides / Πίσω Καπάκι: Mahogany / Μαόνι
Body Shape / Σχήμα Σώματος : Classical Cutaway /Κλασσική με Κόψιμο
Rosette / Ροζέτα Οπής: Classical Mosaic Design / Κλασσικός Σχεδιασμός Μωσαϊκού
Finish / Τέλειωμα: Amber / Κεχριμπάρι
Bridge / Γέφυρα: Rosewood / Παλλίσανδρος
Neck & Fingerboard : / Μπράτσο & Ταστιέρα
Neck Material / Υλικό Μπράτσου: Mahogany / Μαόνι
Fingerboard / Ταστιέρα : Rosewood
Scale Length / ΜήκοςΚλίμακας: 650mm
Radius / Ακτίνα : Flat / Επίπεδη
Frets / Τάστα: 19
Nut Width / ΠλάτοςΖυγού: 52mm
Electronics & Hardware / Ηλεκτρονικά & Εξαρτήματα:
Pickup / αισθητήρας  : Under Saddle Pickup / Κάτω από τον καβαλάρη
Preamp / Προενισχυτής: Preamp with 4-Band EQ

P. Βιβλιογραφία:

Choosing an Acoustic Guitar by Body Shape
Εδώ :ΕΔΩ: ΕΔΩ : ΕΔΩ:

Σελίδες: [1] 2 3 4 ... 18