Σελίδες:
 • #1 από Καθόδιος (φλουτσ) στις 13 Feb 2018
 • Όλα ξεκίνησαν ένα απόγευμα του Δεκέμβρη που πέρασα έξω από τον Νάκα με έναν μισθό στο λογαριασμό και γύρισα σπίτι χωρίς μισθό στο λογαριασμό.

  Το κατάστημα απ’ έξω είχε μία διαφήμιση για μεγάλες εκπτώσεις σε κάποια προϊόντα. Εγώ σίγουρος για την αυτοσυγκράτησή μου μπαίνω να χαζέψω σκεπτόμενος, παράλληλα, οτι θα ήταν καλή ευκαιρία να δοκιμάσω καμία jazzmaster όπερ και εγένετο.
  Για την ακρίβεια ζήτησα απ’ τον πωλητή να μου φέρει ό,τι jazzmaster έχει και δεν έχει. Κούμπωνα, δοκίμαζα, τσέκαρα τιμές στο καρτελάκι, έπαιρνα την επόμενη κ.ο.κ.
  Ψασπάτεψα με ζέση squier vm, fender MIA, MIM, μία βαρύτονη κουρδισμένη σε Λα και μία με 2 humbackers που σπλιτάρουν. Έμεινα αρκετά στην τελευταία ανακαλύπτοντάς αρκετούς διαφορετικούς ήχους, κάτι που με δυσκόλευε στις υπόλοιπες λόγω των ρυθμιστικών που δεν εχω συνηθίσει.
  Δεν ήθελα και πολύ τη στιγμή που ο πωλητής έκανε απλά τη δουλειά του λέγοντας οτι η συγκεκριμένη σήμερα είναι σε ειδική προσφορά (κλασικό τιπ ψησίματος πελάτου). Η τιμή στο καρτελάκι έγραφε 661 ή 674, δε θυμάμαι καλά και μου είπε οτι με την έκπτωση πέφτει στα 520. Του είπα να την τυλίξει για να τη φάω στο σπίτι και ο λογαριασμός της ΔΕΗ έμεινε να προστεθεί στον επόμενο!

  Το χρώμα που διάλεξα ήταν το silver ghost. Υπήρχε μεν, εκείνη την ώρα βγήκε απ το κουτί της δε, πράγμα που σημαίνει οτι οποιαδήποτε ελπίδα για βασικό σεταπ βιτρίνας είχε πάει περίπατο. Πόσω μάλλον αν πρόκειται για μία jazzmaster, με ότι ιδιοτροπίες έχει από μόνο του αυτό το όργανο.

  Παραθέτω τα χαρακτηριστικά της κιθάρας απ’ το site της fender:

  BODY
  Body Material Alder Body
  Finish Gloss Polyester
  Body Shape Jazzmaster®

  NECK
  Neck Material Maple
  Neck Finish Satin Urethane
  Neck Shape Modern "C"
  Scale Length 25.5" (648 mm) Fingerboard Material Pau Ferro Fingerboard Radius 9.5" (241 mm) Number of Frets 21
  Fret Size Medium Jumbo
  Nut Material Synthetic Bone
  Nut Width 1.650" (42 mm)
  Position Inlays White Dots
  Truss Rod Standard

  ELECTRONICS
  Bridge Pickup Blacktop™ Humbucking Neck Pickup Blacktop™ Humbucking Controls Master Volume, Master Tone Switching 3-Position Toggle: Up: Neck Pickup, Middle: Bridge and Neck Pickups, Down: Bridge Pickup Configuration HH
  Special Electronics Push Pull Pot On Tone For Coil Split

  HARDWARE
  Bridge 6-Saddle Vintage-Style Adjustable with “Floating” Tremolo Tailpiece Hardware Finish Nickel/Chrome
  Tuning Machines Standard Cast/Sealed Pickguard 3-Ply Black/White/Black
  Control Knobs Black Plastic Switch Tip Black
  Neck Plate 4-Bolt

  MISCELLANEOUS
  Strings Fender® USA 250L, NPS, (.009-.042 Gauges)

  Το Pau fero της ταστιέρας δεν είναι παρά rosewood και το synthetic bone του nut ένα καλύτερης ποιότητας πλαστικό το οποίο “μολύβιασα” για καλό και για κακό.

  Η κιθάρα είναι Μεχικάνα με σομπρέρο, τεκίλα και τσιμιτσάνγκας. Ότι θα κεράσω τον φίλο @zeoy   που μια ολάκερη μέρα ήμασταν σε τηλεφωνική επικοινωνία και μου έδινε οδηγίες πως να φερω την κιθάρα στα ίσια της, ασετάριστη πλήρως γαρ.

  Αρχικά να αναφέρω οτι σε θεμα φινιρίσματος και κατασκευής το όργανο είναι άψογο. Το πρώτο φαουλ εντοπίστηκε στη συνηθη ύποπτη γέφυρα που δε συνεργαζόταν με τίποτα με τις εργοστασιακές 9άρες χορδές. Τα saddles έχουν αρκετά ευρύχωρα αυλάκια με αποτέλεσμα οι χορδες να κανουν βόλτες μέσα και συχνά να φεύγουν εκτός. Επίσης οι βίδες που κρατάνε ψηλά τα saddles ήταν πολύ χαλαρές και με το παίξιμο άλλαζαν ύψος.
  Ακολουθόντας πιστά και ευλαβικά τις οδηγίες του zeoy έλυσα τη γέφυρα, αφαίρεσα τα βιδάκια και αφού πέρασα κλωστή ραψίματος σε όλες τις τρύπες τα ξαναβίδωσα ωστε να είναι σφιχτά και να μην αλλάζουν ύψος.
  Ρύθμισα τη γέφυρα σε σχετικά ψηλό action που με βολεύει και πέρασα 11άρες χορδές που προτείνονται από jazzmastορες ώς το minimum πάχος για τις jazzmaster και τις χαζές τους γέφυρες.
  Τruss rod δεν πείραξα και ευτυχώς δεν χρειάστηκε. Με αυτά τα ολίγα η κιθάρα έγινε κιθάρα!!

  Με floating jazzmasterοτρέμολο, ομοίως, δεν είχα πάρε δώσε. Δεν είναι το αυθεντικό, κοινώς δεν έχει την ασφάλεια που το κλειδώνει. Εγώ απλά ασφάλισα το arm στην ωπή και ρυθμισα την επιθυμητή θέση με την κεντρική βίδα. Το χρησιμοποιώ συνεχώς, δε με ενοχλεί κάτι σε αυτό εκτός απο το οτι όταν παλιώνουν οι χορδές αρχίζει να διαμαρτύρεται και να τρίζει και αν σπάσει κάποια χορδή δεν κρατάει κούρδισμα πράγμα καθόλου πρακτικό αν σου συμβεί κατα τη διαρκεια ενος live. Αν δε συμβει κάποιο απρόοπτο κρατάει σταθερά το κούρδισμά του αλλά και το intonation. Αν το original tremolo δεν έχει αυτά τα ελαττώματα σίγουρα αξίζει η αλλαγή του στο μέλλον.

  To μπράτσο είναι πολύ άνετο, τα ποτενσιόμετρα ανταποκρίνονται ομαλά σε όλη τους τη διαδρομή και οι μαγνήτες σου δίνουν ένα πολύ μεγάλο φάσμα ήχων από κρυστάλλινο καθαρό σε όλες τις θέσεις μέχρι άγριο γκάζι το οποίο καθαρίζει πλήρως και ομαλά με το volume. Επίσης είναι τελείως αθόρυβοι!

  Το όργανο γενικά έχει αρκετό sustain και συχνοτικά κινείται στο χώρο των μεσαίων. Λόγω μαγνητών ξεφεύγει απο τον συγκεκριμένο ήχο και χαρακτήρα των jazzmaster, χωρίς όμως να προσεγγίζει τον ήχο strat ή tele.

  Θεωρώ οτι για τα χρήματα που έδωσα πήρα ενα αξιόλογο όργανο και ελπίζω να βοήθησα κάποιον που γυρεύει πληροφορίες γι αυτό το μοντέλο.

  ΥΓ1: Η κιθάρα αυτή με έκανε να λατρέψω το fuzz factory το οποίο μέχρι τώρα δεν είχε ιδιαίτερο ρόλο στο pb μου.

  ΥΓ2: Φωτογραφίες δεν ξερω πως να βαλω τωρα που πέθανε το photobucket, απο ηχητικό αρχείο σωθήκατε, θα βάλω όμως βίντεο από πρόσφατο live και με εναλλαγές καθαρού - βρώμικου για να πάρετε γεύση.

  ΥΓ3: Και το όνομα αυτής Αργυρώ!

  ! No longer available
 • #2 από hot_sauce (φλουτσ) στις 13 Feb 2018
 • Ωωωωω!!!! Μεγειές, μεγειές!!

  (Και γ**ώ τις αυτοσυγκρατήσεις! Μπράβο!  ;D ;D )


  ...πέρασα κλωστή ραψίματος σε όλες τις τρύπες τα ξαναβίδωσα ωστε να είναι σφιχτά και να μην αλλάζουν ύψος...
  Για πείτε περισσότερα γι'αυτό!  :o
 • #3 από modfori στις 13 Feb 2018
 • καλορίζικη και καλόπαιχτη η Αργυρώ.
  Γιατί όμως HH και όχι τους παραδοσιακούς;
  και αφού ήθελες humbuckers πως δεν πήγες σε κάποιο άλλο σχέδιο; λόγω του τρέμολου;

  Για την ακρίβεια ζήτησα απ’ τον πωλητή να μου φέρει ό,τι jazzmaster έχει και δεν έχει.


  δεν έπεισες κανέναν οτι πήγες να χαζέψεις και όχι να αγοράσεις  ;D

  για ανέβασμα φωτογραφιών εγώ χρησιμοποιώ αυτό
 • #4 από Καθόδιος (φλουτσ) στις 13 Feb 2018
 • Ευχαριστώ αμφότερους! Αρχικά δεν είχα σκοπό να αγοράσω. Τρώγοντας άνοιξε η όρεξη!
  Και η δική μου πρώτη σκέψη, φίλε @modfori ήταν για κάτι κλασικό με soapbars αλλά νομίζω με κέρδισε το μεγάλο εύρος ήχων που κερδίζεις με το coilsplit. Ίσως να με μπέρδεψαν και τα πολλά ρυθμιστικά των κλασσικών jazzmaster.
  Δεν θυμίζει με τίποτα les paul και ούτε θα ήθελα κάτι ανάλογο. Έχω les paul άλλωστε και για να μή σκονίζεται την έδωσα στον σαξοφωνίστα μας για να γίνει ροκ στάρ!!
  Το τρέμολο σίγουρα είναι μεγάλο + αν και έχω βάλει και στην τελε και θα μπορούσα να προσθέσω σε οποιαδήποτε άλλη κιθάρα αν επέλεγα.

  @hot_sauce (φλουτσ) ότι γράφω παραπάνω. Βγάζεις βίδα, βάζεις ένα κομμάτι κλωστή και βιδώνεις. Η κλωστή σφηνώνει κατά κάποιον τρόπο τη βίδα και δε σου κάνει το ασανσέρ παίζοντας.
  Κάνεις είναι η αλήθεια μία αναδρομή με ότι βρισιά έχεις μάθει στη ζωή σου μέχρι να κάνεις όλο αυτό σε 12 βιδάκια αλλά έχει αποτέλεσμα.

  Μοd ευχαριστώ για τη φωτοσελίδα!

 • #5 από mouz στις 13 Feb 2018
 • Μεγειές, κούκλα η κυρία, ζήλεψα και ας πήρα και εγώ jazzmaster (από δώρο που άλλαξα) μόλις τα Χριστούγεννα! Το δώρο ήταν μία φτηνή squier jaguar από τον Αρμάο και πήρα τη Squier Deluxe jazzmaster με 400 ευρά, που σημαίνει ότι η δικιά σου με 520 ακούγεται πράγματι ευκαιρία (και είναι και πανέμορφη, για να το ξαναπώ:)  Για να πω την αλήθεια εμένα μου αρέσει το δεύτερο σετ διακοπτών επάνω, για λόγους μάλλον ψυχοχαζούς, άλλωστε αν είδα καλά στον Νάκα οι αμερικάνες που έχει δεν τα έχουν. Επίσης βέβαια μου αρέσει πολύ και ο ήχος των μονών που φοράει, αλλά δεν θα έλεγα όχι να τη δω και με humbuckers (GAS ανελέητο γαρ).


  Για τις φωτογραφίες, εγώ τος βάζω με αρχείο που επισυνάπτω από την επιλογή 'συνημμένα και άλλες επιλογές' που έχει η σελίδα στο browser, μου φαίνεται πιο εύκολο. Για πληρότητα (αφού την έχω ξαναποστάρει) να και η δικιά μου: • #6 από Καθόδιος (φλουτσ) στις 13 Feb 2018
 • Θενξ mouz, και η δικιά σου ερωτεύσιμη! Τα. Jazzmasterορυθμιστικά τα είχαν όλες οι άλλες, και οι Αμερικάνες που δοκίμασα. Νομίζω δεν τα είχε η βαρύτονη, δεν θυμάμαι καλά. Μπορεί να έφερε κι άλλες τώρα.
 • #7 από panixgr στις 13 Feb 2018
 • Με γιές!!! καλόπαικτη!! ποτέ δεν είχα την τύχη να πιάσω μια και να παίξω.
 • #8 από saved στις 13 Feb 2018
 • Σκης την


  Εγω βαζω τεφλον οταν μου κανουν μαγκιες οι βιδες
 • #9 από Καθόδιος (φλουτσ) στις 13 Feb 2018
 • Μερσί, καιρό έχουμε να κάνουμε gasοσυνάντηση...
 • #10 από sfanfan στις 14 Feb 2018
 • καιρό έχουμε να κάνουμε gasοσυνάντηση...

  Για κανονίστε το σιγά σιγά. Δεν έχω καταφέρει να παρευρεθώ σε κάποιο από τα προηγούμενα meetings, οπότε θα με ενδιέφερε!
  Ενημερώστε νωρίς για να κλείσουμε αεροπορικά οι μακρινοί!


  Καλόπαιχτο το κιθαρόνι! Όμορφο! Κάπως έτσι (όπως τα περιγράφεις) βρέθηκα με μία CAR Stratocaster Mexico όταν βρέθηκα Αθήνα, πριν λίγο καιρό, στο Νάκα στα Εξάρχεια...
 • #11 από Uriah στις 14 Feb 2018
 • πέρασα έξω από τον Νάκα με έναν μισθό στο λογαριασμό και γύρισα σπίτι χωρίς μισθό στο λογαριασμό.
  Καταρχας πες μου φιλε με τι ποτιζεις τη γυναικα σου;! Περα απο την πλακα νοστιμο το εργαλείο και πιστευω συγκινητικό.  Καλοπαιχτη να ειναι και να την ευχαριστιεσαι για χρονια!
 • #12 από Καθόδιος (φλουτσ) στις 14 Feb 2018
 • Χαχαχα πρέπει να βγει ενα πετάλι Grinia gate/reduction/supressor γι αυτές τις περιπτώσεις!
 • #13 από saved στις 15 Feb 2018
 • Εγω πιστευω και η γυναικα του καθοδιου παιζει κιθαρα, και αυτη τον εβαλε να την παρει ;D
 • #14 από mouz στις 15 Feb 2018
 • Εγώ πάντως είπα στη δικιά μου ότι η κιθάρα είναι του καθόδιου που μου την έδωσε να τη φυλάω στο σπίτι μου γιατί η γυναίκα του δεν ξέρει ότι την αγόρασε  ;D ;D ;D ;D

 • #15 από Καθόδιος (φλουτσ) στις 15 Feb 2018
 • @saved του γκουντ του μπι τρού
  @mouz πίστευα οτι αυτό το μπαλαμούτι ήταν πλεον ξεπερασμένο αλλά βλέπω καλά κρατεί! Θα το εφαρμώσω σε κανα επόμενο πετάλι και θα γράψω εντυπώσεις.

  Το μυστικό, πάντως, είναι να κάνεις αγορές το Χειμώνα που είναι ελαφριές οι γούνινες παντόφλες!!
 • #16 από panixgr στις 15 Feb 2018
 • εγω βολεύομαι με mods και με ηλίθιους πειραματισμούς, οι οποίοι κοστίζουν παραπάνω απο το να έπαιρνα κανονικη κιθάρα.
 • #17 από Uriah στις 15 Feb 2018
 • Το DIY εχει αλλη χάρη. Και γλυτωνεις και την παντόφλα.
 • #18 από mouz στις 15 Feb 2018
 • Προσωπικά τα ζηλεύω τα mods γιατί φοβάμαι ότι το χέρι μου δεν πιάνει. Την κινεζούλα την είχα πάρει και καλά να πειραματιστώ και να μάθω πάνω της αλλά ακόμα και αυτήν την φοβήθηκα (και μου άρεσε κιόλας να πω την αλήθεια). Οπότε, respect panix (και κρίμα για τους μαγνήτες, εγώ μία κιθάρα πήρα και μου βγήκε, τώρα το ξανασκέφτομαι).
Σελίδες: