Αποστολέας Θέμα: Ήρθε το ΔΝΤ...  (Αναγνώστηκε 452738 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος papous

  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • *****
  • Μηνύματα: 2467
  • Φύλο: Άντρας
  • Έτσι να συμβιώνουμε, σαν τον σκύλο με τη γάτα...
    • Προφίλ
Απ: Ήρθε το ΔΝΤ...
« Απάντηση #800 στις: 15/07/10, 11:43 »
Ναι Johnie? αντί δηλ να μάθεις την λειτουργεία της μηχανής του τρένου, το οποίο είναι και κουραστικό, ν' αλλάξεις απλώς τον οδηγό. Και αντί να διαλέξεις ανάμεσα στους δύο μόνιμους μηχανοδηγούς, να παρακαλέσεις την εταιρεία να προσλάβει άλλους, οι οποίοι θ' ακολουθούν την ίδια ακριβώς απαρέγκλιτη γραμμή, κι αν δεν σ' ακούσει, να μαζέψεις τους επιβάτες και να φωνάζετε όλοι μαζί απ' τον ασύρματο προς τον διευθυντή της εταιρείας ότι σε περίπτωση που δεν σας ακούσει θα σταματήσετε το τραίνο.
Χέστηκε...

Χοληδόχε, νομίζω πως ήμουν απόλυτα συγκεκριμένος ώστε να μου προσάπτεις την μομφή της αοριστίας! "Οι φορολογούμενοι του αναπτυγμένου κόσμου, αγνοούν ότι "αγορές" είναι αυτοί οι ίδιοι".
Αγνοούν δηλ ότι όταν τους λένε ότι οι "γύπες των αγορών" έρχονται κατά πάνω τους για να τους φάνε το κουφάρι αν δεν κάνουν δίαιτα, αναφέρονται σ΄αυτούς τους ίδιους.

Είναι αυτό που λέγαμε παλιότερα, ότι βρίσκεσαι θαμένος μέσα στην άμμο και πατάς ο ίδιος τον εαυτό σου.

Να σε ρωτήσω κάτι Χόλι... Το 2008 όταν η διατραπεζική αγορά είχε φρακάρει, όταν οι τράπεζες είχαν τέτοια έλλειψη ρευστού που μεγαθήρια όπως η Λέμαν φαληρισαν και μεγαθήρια όπως η UBS κόντεψαν να τα τινάξουν, που έβρισκαν τα κράτη ρευστό και πως δεν προέκυψε εκείνη την στιγμή (στην βράση) κρίση κρατικού χρέους?
Δεν στενοχωριέμαι για ότι έχασα αλλά για ότι θα μπορούσα να είχα κερδίσει. Αυτό που είχαμε το κουβαλάμε πάντα, αυτό που δεν κερδίσαμε το ονειρευόμαστε.

Αποσυνδεδεμένος Lo.Lee.Ta

  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • *****
  • Μηνύματα: 2145
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Venceremos
    • Προφίλ
Απ: Ήρθε το ΔΝΤ...
« Απάντηση #801 στις: 15/07/10, 13:47 »
Πρώτα από όλα παππού, δεν σου πρόσαψα καμμία μομφή αοριστίας. Ίσα ίσα που συμφωνώ ότι όλοι αγνοούμε, αλλά διαφωνώ ως προς τι αγνοούμε. Μπορεί ακριβώς με τον τρόπο που το λες εσύ "Οι φορολογούμενοι του αναπτυγμένου κόσμου, αγνοούν ότι "αγορές" είναι αυτοί οι ίδιοι" και με τον τρόπο που το διαβάζω εγώ, δηλαδή περισσότερο οικονομολογικά, ο κόσμος ναι, να αγνοεί αυτό το οποίο λες με τον τρόπο που το λες! Όμως πρακτικά, με απλά λόγια, απλές σκέψεις και αν γίνεται με ευαισθησία, ο κόσμος γνωρίζει, ποιους υποστηρίζει με τον τρόπο ζωής του και τις πράξεις του  (τους κονόμες και έκαστος τον εαυτό του - την ομάδα του, όσο βρίσκεται στα ανάλογα standards) και ποιους πετάει στον βαθύ λάκο της λάσπης και του θάνατου (τους συνανθρώπους του που βρίσκονται σε μια πιο δύσκολη κατάσταση, επιβίωση και κάτω). Οι απλοί άνθρωποι, γνωρίζουν πολύ καλά, τι σημαίνει σπατάλη, υπερβολή, ανταγωνισμός για το ποιος έχει το καλύτερο, το ομορφότερο, το δυνατότερο, τα περισσότερα, αδιαφορία για τον διπλανό τους και για περιβάλλον τους. Χώρια, ότι μιας και λες για αγορές, βγαίνοντας έξω στην αγορά βλέπεις ένα κάρο στραβά!! Από το να δουλέψεις μέχρι να αγοράσεις και να πουλήσεις! Όλη αυτή η σκατά νοοτροπία, δεν είναι παρά ένας τρόπος, κάποιοι να κοιτάζουν από ψηλά κάποιους άλλους! Δεν είναι ψάχνω το καλύτερο και προσπαθώ το καλύτερο, με σκοπό το καλύτερο αλλά με σκοπό την έπαρση! Ο ένας κοιτάει να εκμεταλλευτεί με άσχημο και άνισο τρόπο τον άλλο! Κλεψιά. Σίγουρα δεν κλέβουν όλοι το ίδιο και καθώς κάποιοι να μην κλέβουν και καθόλου. Όμως ο περισσότερος κόσμος κλέβει! το ξέρει ότι κλέβει! υπερηφανεύεται όταν κλέβει ή λέει έτσι είναι η ζωή αδιαφορώντας για οτιδήποτε πέρα από το άτομο του ή την ομάδα του. Το κλέβει στο ζύγι! Αυτό εννοώ όταν λέω κλέβει! Ακόμη λοιπόν και αν αγνοείς τον τρόπο με τον οποίο σε κλέβουνε κάποιοι, όταν εσύ ο ίδιος κλέβεις! Άσχετα με το ότι θα τους βρίσεις, είναι το μεγάλο πρότυπό σου! Λες ρε γ**ώτο, γιατί να μην ξέρω και εγώ το κόλπο τους! Σιχαίνομαι τους ανθρώπους που βρίζουνε συνεχώς για τα άσχημα και τα στραβά και στην πρώτη ευκαιρία, χρησιμοποιούνε το στραβό και το άσχημο για να κονομήσουνε και να καλοπεράσουνε και οι ίδιοι! Θα μου πεις βέβαια, ο άνθρωπος είναι άνθρωπος και κάνει λάθη. Ναι αλλά εδώ μιλάμε ότι ο άνθρωπος το έχει παραγαμ.....ει.
 
Συμφωνώ λοιπόν "Ναι Johnie? αντί δηλ να μάθεις την λειτουργεία της μηχανής του τρένου, το οποίο είναι και κουραστικό, ν' αλλάξεις απλώς τον οδηγό." Γιατί παππού δεν θέλουν να κάνουν κάτι πιο κουραστικό ??? Γιατί πολύ απλά το γνωρίζουν ότι είναι πιο κουραστικό!
Εχτές λοιπόν έκατσα και είδα τηλεόραση! Είχε έναν τύπο σε ένα κανάλι που εξηγούσε, την ισορροπία μεταξύ πολιτικών και Δημοσίου, μιας και κανένας άλλος λέει δεν μπορεί να παρέμβει σε αυτή τη σχέση σε ότι αφορά το έργο που κάνουν.
Εξήγησε λοιπόν , ότι οι ίδιοι οι δημόσιοι υπάλληλοι, αποκρύπτουν μεταξύ τους πληροφορίες, ώστε ο ένας να μην ξέρει την δουλειά του άλλου, οι δε επιτροπές των δημοσίων υπαλλήλων, αποκρύπτουν πληροφορίες από τους ανώτερους και οι δε ανώτεροι αποκρύπτουν πληροφορίες από τους μηχανοδηγούς! Με αποτέλεσμα, ότι απόφαση και αν είναι να παρθεί, θα πρέπει να βρεθεί ο άνθρωπος - οι άνθρωποι κλειδιά, που να τυχαίνει να γνωρίζουν την αλήθεια, να μην θέλουν να την αποκρύψουν και να παρθεί μία σωστή απόφαση!
 
Ακόμη όμως και αν ακολουθηθεί η κουραστική μάθηση της λειτουργίας του τρένου, δεν εγγυάται κανείς ότι αυτό θα γίνει για καλό σκοπό!
Έαν ο άνθρωπος, δεν εκπαιδευτεί να είναι καλός, από μικρός, δεν βλέπω φως στο τούνελ! Ότι και να του μαθαίνεις, θα το χρησιμοποιεί εναντίον του συνανθρώπου του!
 
Βέβαια παππού οι Γύπες είναι οι ίδιοι! Δεν μπορεί 50-100-500-1000-2000 γύπες να κάνουνε κουμάντο σε μερικά δισεκατομμύρια γύπες!! Σίγουρα κάποιοι είναι πιο προνομιούχοι ίσως και κάποιοι από αυτούς πιο έξυπνοι, αλλά το καθεστώς του ΓΥΠΑ, το έχουν εγκαθιδρύσει και αυγατίζουν οι δισεκατομμύρια Γύπες! Έτσι το βλέπω εγώ!
 
Βεβαίως και πατάω τον ίδιο μου τον εαυτό, αλλά υπάρχουν φοβερές διαβαθμίσεις σε αυτό!! Άλλος πατάει το δάχτυλο του και άλλος έχει αφήσει απέξω μόνο το δάχτυλό του!
 
Στην ερώτηση που μου κάνεις, μιας και δεν είμαι γνώστης, θα σου απαντήσω προς το βραδάκι, όπως μπορώ. Με όσα έχω διαβάσει, όχι όσον αφορά το συγκεκριμένο θέμα αλλά γενικά.
Adios Muchachos!

Αποσυνδεδεμένος Johnie Darko

  • Συναλλαγές: (1)
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • *****
  • Μηνύματα: 2769
  • Φύλο: Άντρας
  • Up in smoke...
    • Προφίλ
Απ: Ήρθε το ΔΝΤ...
« Απάντηση #802 στις: 15/07/10, 15:26 »
Mε βαση την ισχυοντα νομοθεσια του κρατους, ο μονος νομιμος τροπος για να αλλαξεις κατι που δεν σου αρεσει στον τροπο που κυβερνιεται η χωρα, πρεπει να ζητησεις εκλογες και να καταψηφισεις οποιον/οποιους ειναι αντιθετοι σε αυτα που εσυ θες.
Σιγουρα δεν ειναι η καλυτερη λυση μιας και οπως ειπες παππου απλα αλλαζεις τα προσωπα και οχι την ουσια, εξαλλου εχω πει τι θα προτιμουσα εγω ως "ιδανικη" κοινωνια κτλ
Παρολα αυτα ομως, εστω και με αυτον τον τροπο, δειχνεις και την αντιθεση σου σε οσα γινονται και απαιτεις να γινουν αυτα που εσυ θες μεσω των αντιπροσωπων στη βουλη. Το αν αυτοι θα κανουν την δουλεια τους ειναι αλλου παππα ευαγγελιο, αλλα αν εχει προηγηθει μια μαζικη ανατροπη του πολιτικου σκηνικου (βλεπε οριστικη δισλυση δικομματισμου, ριξη με ολα σχεδον τα προσωπα του παρελθοντος που ειχαν εμπλακει ή υπηρχε η υποψια οτι ειχαν εμπλακει σε σκανδαλα κτλ), οποιος και να ανεβει στην εξουσια, δεν νομιζω οτι θα συνεχισει να αγνοει τον λαο αν δεν θελει να εχει την τυχη των προηγουμενων...
Διαφορετικα, πρεπει το συστημα να αλλαξει ριζικα και οχι "σταδιακα" προς μια πραγματικη σοσιαλιστικη κατευθυνση και αυτου του ειδους οι αλλαγες δεν γινονται ουτε με νομιμα μεσα, ουτε μεσα απο δημοκρατικες διαδικασιες (βλεπε επανασταση).
Το ιδανικο θα ηταν μια αταξικη κοινωνια, χωρις πραγματικους "αρχηγους", με τα μεσα παραγωγης να ελεγχονται απο τον ιδιο τον εργατη και ολοι να αμοιβονται εξισου για την εργασια τους και την συνεισφορα τους... Αλλα για να γινει κατι τετοιο πρεπει πρωτα να αλλαξουν παρα πολλα πραγματα και πρακτικα αλλα και "νοητικα" στην συνειδηση του κοσμου, ξεκινοντας καταρχην απο την αναγνωριση της δυναμης που εχει αυτος ο λαος.
Το θεμα ειναι ομως (και εκει εστιασα, αλλο αν εσυ παππου εξελαβες σαν προτεινομενη λυση αυτο που ειπα) οτι ουτε καν αυτο δεν κανει ο λαος... Δηλαδη να ριξει μια κυβερνηση, να φυγει απο τον δικομματισμο και να απαιτησει απο τον επομενο να "δουλεψει" για τα συμφεροντα του λαου και οχι των λιγων.
Σαφως και αυτο δεν θα αλλαζε πολλα πραγματα, αλλα θα ηταν μια καλη αρχη για να συνειδητοποιησει ο λαος την δυναμη του και να την αξιοποιει απο κει και περα σε καθε περιπτωση οπου θιγονται τα συμφεροντα του.
Ο λαος δεν πρεπει να "φοβαται" την οποιαδηποτε κυβερνηση-εξουσια, η κυβερνηση-εξουσια πρεπει να "φοβαται" τον λαο... Και αυτο δεν προκειται να γινει ψηφιζοντας τους ιδιους και τους ιδιους, τις ιδιες πολιτικες κοκ.
People say that tone is in the fingers...
and people also say that Les Pauls have more tone...
Les Pauls must therefore have more fingers...

Αποσυνδεδεμένος Lo.Lee.Ta

  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • *****
  • Μηνύματα: 2145
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Venceremos
    • Προφίλ
Απ: Ήρθε το ΔΝΤ...
« Απάντηση #803 στις: 15/07/10, 17:18 »
Πρώτα από όλα, ούτε η Λεμάν ξέρω τι φρούτο είναι, ούτε η UBS. Θα παραμείνω όμως στο ότι το διατραπεζικό σύστημα είχε φρακάρει και οι τράπεζες είχαν μεγάλη έλλειψη ρευστού. Βεβαίως μεγάλη έλλειψη ρευστού μέσα στις τράπεζες σημαίνει μεγάλη ύπαρξη ρευστού εκτός των τραπεζών. Σωστό ή λάθος ? Που λοιπόν βρισκόταν το ρευστό όταν έλειπε από τις τράπεζες ? Τι ακριβώς έκανε το ρευστό εκεί που βρισκόταν ?? Θα σου απαντήσω απλά ότι δεν το γνωρίζω.
 
 
Τώρα, πως δεν προέκυψε κρίση κρατικού χρέους.
Προφανώς παππού, για να έβρισκαν χρήματα, σημαίνει είτε ότι είχαν, είτε κάποιος που είχε τους δάνειζε, είτε κάποιος με παράνομο τρόπο έβγάζε καινούριο χρήμα, διότι εγώ δεν μπορώ να σκεφτώ έναν νόμιμο τρόπο με τον οποίο να βγάζεις χρήμα, από το χρήμα που κινείται, εφόσον το χρήμα που κινείται είναι ανύπαρκτο. Όμως από τα παραπάνω, φαίνεται, πως το χρήμα ήταν ανύπαρκτο μέσα στις τράπεζες και όχι εκτός των τραπεζών. Οπότε ο παράνομος τρόπος αν και δεν αποκλείεται, περιορίζεται πάρα πολύ.Διότι έναν τέτοιο τρόπο θα μπορούσαν να υιοθετήσουν και οι τράπεζες, κάθε φορά που δεν είχαν χρήματα. Βέβαια δεν γνωρίζω, κατά πόσο συμφέρει μία τράπεζα να ρισκάρει κάτι τέτοιο. Αν και μπορεί να το ρισκάρει έμμεσα.
 
Υπήρξε κάποια δημοσίευση εκείνο τον καιρό, η οποία έλεγε πως είναι κατανεμημένο το χρήμα παγκοσμίως ? και ποια η διαφορά της κατανομής αυτής σε σχέση με παλαιότερα χρόνια ? καθώς και αν υπήρχε κάποιο παράλογο κενό για κάποιο μέρος του συνολικού χρήματος ? Προφανώς ένα διατραπεζικό σύστημα, δεν τα γνωρίζει αυτά ? Συγκεκριμένα, δεν γνωρίζει , για ποιο λόγο δεν μπαίνει χρήμα στις τράπεζες  και ποιοι είναι αυτοί που δεν βάζουν χρήμα ?
Σε αρκετά που διάβασα τα οποία μου μοιάζανε με κινέζικα, συγκράτησα ότι οι τραπεζίτες , δεν είχαν εμπιστοσύνη στους τραπεζίτες.
Αναρωτιέμαι λοιπόν εγώ, πως γίνεται, ένα τόσο καλά ενημερωμένο σύστημα, όσο μία τράπεζα, που λογικά ότι ζητήσει και ότι χρειαστεί και ότι υπογράψει είναι όσο γίνεται αμετάκλητο...πως γίνεται να φοβάται και να μην έχει εμπιστοσύνη ? εκτός και αν δεν εμπιστεύεται και φοβάται τον ίδιο της τον εαυτό.
 
Αναρωτιέμαι λοιπόν, έαν όταν έλειπε το χρήμα από τις τράπεζες , κυκλοφορούσε στην Αγορά...και αφού κυκλοφορούσε στην Αγορά, λογικά η Αγορά θα έπρεπε να είναι καταχαρούμενη...ήταν καταχαρούμενη το 2008 ?? δεν γνωρίζω...έαν δεν ήταν καταχαρούμενη, τουλάχιστον για μένα σημαίνει, είτε ότι το παρόν χρήμα που κυκλοφορεί, δεν φτάνει για την ανθρωπότητα, είτε ότι το χρήμα αυτό, δεν κυκλοφορούσε ούτε στις τράπεζες αλλά ούτε και στην αγορά, τουλάχιστον ένα μεγάλο μέρος του, ήταν κάπου σε κάποιους.
Μπορεί και να είναι κάπου που το έχουνε ξεχάσει όλοι !! και μέχρι να το ξαναθυμηθούν να κάνει βόλτα η κρίση από υποσύνολο σε υποσύνολο. Άλλωστε το κόλπο είναι να πετάει ο ένας το μπαλάκι στον άλλο και όχι να προσπαθούν να εξοστρακίσουν το μπαλάκι.
Adios Muchachos!

Αποσυνδεδεμένος La Flic

  • Θαμώνας
  • ***
  • Μηνύματα: 148
    • Προφίλ
Απ: Ήρθε το ΔΝΤ...
« Απάντηση #804 στις: 16/07/10, 10:49 »
Υπάρχουν και τράπεζες που έχουν ρευστό και το προσφέρουν για να βελτιώσουν τα οικονομικά (τους).
 
Ο επικεφαλής της Τράπεζας Πειραιώς αιφνιδίασε χθες την αγορά, καταθέτοντας πρόταση για την εξαγορά του 33,04% του Τ.Τ και του 77,31% της Αγροτικής Τράπεζας αντί του ποσού των 701 εκατ. ευρώ. Ο κ. Σάλλας είχε ενημερώσει την κυβέρνηση για τις προθέσεις του από την Τετάρτη, η οποία δήλωσε χθες διά του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου ότι εξετάζει το θέμα. Θετικά βλέπει την κίνηση αυτή και η αξιωματική αντιπολίτευση, ενώ οι εργαζόμενοι στις δύο τράπεζες αντιδρούν σήμερα με 24ωρη απεργία.
 
Να το δούμε λιγάκι αυτό. Η τράπεζα πειραιώς πήρε 725 εκατομμύρια ευρώ απο το πακέτο των 28 δις που δώθηκε δωράκι στις τράπεζες προκείμένου να μην καταρεύσουν. Έρχεται σήμερα αυτός ο ΄καλός άνθρωπος ο Σάλλας και προσφέρει για δύο κρατικές τράπεζες 700 εκατομμύρια ευρώ μετρητά παρακαλώ, για να τις αγοράσει (του μένουν και κάτι ψιλά απο το χαρτζιλίκι).
 
Η πρόταση που κατέθεσε χθες ο πρόεδρος της Πειραιώς προβλέπει την ταυτόχρονη συνδυασμένη εξαγορά ποσοστού 77,31% της Αγροτικής Τράπεζας και 33,04% του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου που κατέχει το ελληνικό Δημόσιο. Το τίμημα της εξαγοράς ανέρχεται στα 701 εκατ. ευρώ, το οποίο όπως διευκρίνισε ο κ. Σάλλας θα καταβληθεί τοις μετρητοίς, χωρίς να απαιτηθεί η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Πειραιώς. Η τιμή ανά μετοχή που προσφέρει η Πειραιώς για το Τ.Τ. ανέρχεται στα 3,50 ευρώ, η οποία είναι υψηλότερη κατά περίπου 30% σε σύγκριση με το κλείσιμο της μετοχής την Τετάρτη.
Αντιθέτως, για την Αγροτική το προσφέρομενο τίμημα ενέχει μια έκπτωση από τη χρηματιστηριακή της αξία κατά περίπου 50% (στο 0,53 ευρώ ανά μετοχή, έναντι 1,07 ευρώ που ήταν το κλείσιμο της μετοχής αντιστοίχως). Σύμφωνα με τους υπολογισμούς αυτούς, αν η Πειραιώς εξαγόραζε τα πακέτα αυτά στη χρηματιστηριακή τους αξία θα έπρεπε να καταβάλει περίπου 1 δισ. ευρώ.
 
Προσέξτε όμως μια "ψιλή" λεπτομέρια:
 
Η πρόταση της Πειραιώς, η οποία κρίνεται από παράγοντες της αγοράς ικανοποιητική, καθώς υπερκαλύπτει τη λογιστική αξία των δύο τραπεζών, θα καταβληθεί στο Δημόσιο τοις μετρητοίς. Ομως στην παρούσα συγκυρία που οι ελληνικές τράπεζες χρωστούν στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα περίπου 100 δισ. ευρώ, το να διαθέτει μία ελληνική τράπεζα τόσο μεγάλη ρευστότητα αποτελεί έκπληξη που ξενίζει. Είναι γνωστό ότι από τον περασμένο Οκτώβριο από τις ελληνικές τράπεζες έχουν φύγει καταθέσεις άνω των 20 δισ. ευρώ, με αποτέλεσμα τα ελάχιστα νέα δάνεια να χρηματοδοτούνται από την ΕΚΤ.
 
Ειδικότερα στην περίπτωση του Τ.Τ., το οποίο αποτελεί και το μήλον της Εριδος, η πρόταση της Πειραιώς μοιάζει μετέωρη. Οπως εξηγούν τραπεζικά στελέχη, εξαγοράζοντας μόνο το ποσοστό του Δημοσίου η Πειραιώς δεν μπορεί να ενοποιήσει την τράπεζα στον Ισολογισμό της. Ετσι δεν μπορεί να επωφεληθεί από την υπερεπάρκεια των κεφαλαίων που διαθέτει το Τ.Τ. και της πλεονάζουσας ρευστότητάς του. Οπως εκτιμούν τραπεζικά στελέχη, η Πειραιώς, για τον λόγο αυτό, από τη θέση του βασικού μετόχου θα πρέπει να προχωρήσει σε δημόσια πρόταση στους άλλους μετόχους του Τ.Τ. Το σημείο αυτό κρύβει και μία παγίδα, καθώς δύο από τους βασικούς μετόχους του Τ.Τ. είναι η Eurobank και η Εθνική με ποσοστό 6% η κάθε μία.
Από την άλλη πλευρά, η ανεπάρκεια των κεφαλαίων της Αγροτικής (η διοίκηση της τράπεζας μελετά να ενισχύσει τα κεφάλαιά της από το νέο Ταμείο) θα ασκήσει σημαντικές πιέσεις και στα κεφάλαια της Πειραιώς. Επομένως, ορατή είναι η ανάγκη προσφυγής σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου σε μία εποχή που το εγχείρημα κρίνεται παρακινδυνευμένο.
 
και για το ξεπούλημα ποιός πανυγηρίζει πιο πολύ απο όλους;
Αν απαντήσετε ο ΓΑΠ και το ΠΑΣΟΚ δώσατε λάθος απάντηση. Ο αυτοδημιούργητος πρώην γαλατάς και νύν μεγαλοιδιοκτήτης ακινήτων (που με τον ιδρώτα του τα απέκτησε) και μέγας αγωνιστής του λαού Χέρ Καρατζαφύρερ:
 
Σχολιάζοντας την πρόταση συγχώνευσης, ο ΛΑΟΣ ανακοίνωσε ότι «μετά από τις επίμονες εισηγήσεις του Προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ., κ Γ. Καρατζαφέρη, το εγχώριο τραπεζικό σύστημα προχωρά προς συγχωνεύσεις.

»Η αρχή έγινε με την πρόταση για συγχώνευση της Πειραιώς με το Τ.Τ. και την Α.Τ.Ε. Η κυβέρνηση, η οποία στην αρχή ήταν επιφυλακτική, υιοθετώντας όμως στη συνέχεια την πρόταση, Καρατζαφέρη, πρέπει τώρα να επιταχύνει τις διαδικασίες».

 

Αποσυνδεδεμένος La Flic

  • Θαμώνας
  • ***
  • Μηνύματα: 148
    • Προφίλ
Απ: Ήρθε το ΔΝΤ...
« Απάντηση #805 στις: 16/07/10, 11:05 »
και για να συνεχίσουμε. Ο Πεταλωτής σε ερώτηση που του έγινε αποδυκνύεται όχι και τόσο γάτα με πέταλα.Προσέξτε απάντηση:
 
Στην ερώτηση «γιατί η κυβέρνηση δεν ενοποιεί τις υπό κρατικό έλεγχο τράπεζες, ώστε να υπάρξει ρευστότητα στην αγορά», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε ότι «η κυβερνητική πολιτική μέσα σε αυτές τις αντίξοες συνθήκες είναι υπέρ του έλληνα πολίτη».

Με λίγα λόγια κουκουρούκου πάουερ ρέητζερ. Η κυβέρνηση δίνεί τσάμπα σε έναν οικογενειακό φίλο και κολλητό τη πιό κερδοφόρα δημόσια τράπεζα το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο,που έχει τα πιό χαμηλά επιτόκια και φυσικά με τη παραχώρηση και της ΑΤΕ παραχωρεί παράλληλα και χιλιάδες καταχρεωμένους αγρότες που έχουν συνάψει δάνεια με ευνοϊκους όρους μαζί της. Το τι θα πάθουν αυτοί δεν χρειάζεται και πολύ φαντασία για να το καταλάβουμε. Η Πειραιώς θα βρεθεί με τον μισό κάμπο της Θεσσαλίας και όλη τη Μεσσαρά στη κατοχή της.
 
Αλλά λέμε για τον φίλο και αδελφό Σάλλα.Να δούμε ποιός είναι αυτός ο αγνός σοσιαλιστής:
 
Ο Μιχ. Σάλλας ανήκε στην πρώτη τριάδα των οικονομικών συμβούλων του Ανδρ. Παπανδρέου, από τον οποίο διδάχτηκε την τέχνη των τακτικών ελιγμών και της πολιτικής επικοινωνίας.
 
Στις αρχές της δεκαετίας του 1990, μέσα σε ένα κλίμα έντονης αγωνίας για το μέλλον του τραπεζικού κλάδου, αναλαμβάνει επικεφαλής μιας ομάδας επιχειρηματιών (πάνω από 100) που υποβάλλουν πρόταση εξαγοράς και τελικά καταφέρνουν να αποκτήσουν τον έλεγχο της «καταδικασμένης» Τράπεζας Πειραιώς, έπειτα από μια περιπετειώδη διαδικασία. Μεταξύ των επιχειρηματιών που μετείχαν τότε στο εγχείρημα, ήταν οι κ. Ηλιάδης (Shelman), Παπαγεωργίου (Sanyo), Φουρλής (ΙΚΕΑ, Intersport, Samsung), Δασκαλόπουλος (Δέλτα), Βασιλάκης (Autohellas, Aegean Airlines), Ν. Δασκαλαντωνάκης (Grecotel), Κων. Αγγελόπουλος και πολλοί άλλοι.
 
Η άνοδος της Τράπεζας Πειραιώς συνεχίζεται, και στα τέλη του 1999 διεκδικεί την εξαγορά της μεγαλύτερης τότε Ιονικής Τράπεζας, την οποία όμως θα χάσει από την Alpha Bank.
Εντυπωσιακή ήταν η κατ' αρχήν συμφωνία του με τον κ. Ανδρέα Βγενόπουλο, προκειμένου να ενώσουν τις δυνάμεις τους και η Τράπεζα Πειραιώς να εξαγοράσει τη Marfin. Η συμφωνία ανακοινώθηκε μέσω δελτίου Τύπου, αλλά δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, ύστερα από μια «βελούδινη διαφωνία», για την οποία ελάχιστα πράγματα έγιναν γνωστά. Επειτα από δύο συνεχείς αποτυχίες εξαγορών (Ιονική Τράπεζα, Marfin) ήρθε η ώρα του Μιχάλη Σάλλα να «σκοράρει». Εξαγοράζει την κρατικά ελεγχόμενη ΕΤΒΑ Bank, στην οποία είχε διατελέσει διοικητής σε μία από τις πρώτες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.

Αποσυνδεδεμένος MACMISIAS

  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • *****
  • Μηνύματα: 1907
  • Φύλο: Άντρας
  • ΣΚΑΤΑ...
    • Προφίλ
    • www.myspace.com/meresmakis
Απ: Ήρθε το ΔΝΤ...
« Απάντηση #806 στις: 16/07/10, 11:42 »
Εξαιρετικά αφιερωμένο σε όσους συμφωνούν με σενάρια άρσης της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων. Η γνωστή Ελλάδα με τα κομματικά αλλά και προσωπικά της απωθημένα, μπορεί να αφήσει χωρίς δουλειά έναν άνθρωπο ανεξαρτήτως προσόντων.


http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=156590&cid=4
"Θέλω ν' αλλάξω το κόσμο Μάνα- Παιδί μου δεν υπάρχει τόσο μεγάλη πάνα..."
www.myspace.com/meresmakis
www.myspace.com/meresmeres
http://mikriellinikiistoria.blogspot.com/

Αποσυνδεδεμένος papous

  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • *****
  • Μηνύματα: 2467
  • Φύλο: Άντρας
  • Έτσι να συμβιώνουμε, σαν τον σκύλο με τη γάτα...
    • Προφίλ
Απ: Ήρθε το ΔΝΤ...
« Απάντηση #807 στις: 16/07/10, 14:15 »
Αυτό το θέμα αποκτά όλο και περισσότερο ενδιαφέρον!!!

Johnie, ξέρεις γιατί χέστηκε ο διευθυντής της εταιρείας σιδηροδρόμων για την απειλή των διαδηλωτών ότι θα σταματήσουν το τρένο? Διότι δεν γνωρίζουν πως σταματάει, εφόσον δεν γνωρίζουν την λειτουργία του! Και λες ότι θα "απαιτήσουν" οι επιβάτες αλλαγή διαδρομής αφού αλλάξουν τον μηχανοδηγό? Αυτή είναι μια πεντακάθαρη απόδειξη ότι δεν έχεις ιδέα από επιχειρήσεις. Όταν θέλεις να προσλάβεις ένα στέλεχος, πρώτα καθορίζεις τα στάνταρς, το τσεκάρεις, σιγουρεύεσαι και κατόπιν το προσλαμβάνεις. Αν ακολουθήσεις την ανάποδη διαδικασία, δηλ πρώτα να προσλάβεις τον μηχανοδηγό και μετά να τον τσεκάρεις και να του πεις που θα πάει, αυτός - λογικό είναι - θα σε γράψει στ' αρχ**ια του.

Φλικ, πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες! Οπότε για το 2010 θα πιάσουμε το ποσό του 1 δις για αποκρατικοποιήσεις. Και θα μας μείνει και 1% στο ΤΤ και στην ΑΤΕ υπερ δημοσίου! Όμως φαντάσου το εξής σενάριο: Να ευοδωθούν οι βλέψεις της Τράπεζας Πειραιώς αλλά στο τέλος Αυγούστου να μην αντέξει στο τεστ πίεσης της ΟΝΕ και να χρειάζεται να "συγχωνευτεί" με κάποια Ευρωπαϊκή ή Τουρκική, ας πούμε, τράπεζα. Που θα πάει η προσημειωμένη Εθνική περιουσία όλων αυτών των τραπεζών? Χρειάζεται να πτωχεύσουμε για να μας πάρουν τα σώβρακα ή έχουμε ήδη πτωχεύσει?
[... διαγράφηκαν ...]

Οπότε, χοληδόχε, συμφωνούμε στο ότι αγνοούμε! Καλό αυτό. Η άγνοια είναι το καλύτερο φάρμακο της σχιζοφρένειας....
« Τελευταία τροποποίηση: 17/07/10, 02:45 από Ο Νέος Κιθαρωδός »
Δεν στενοχωριέμαι για ότι έχασα αλλά για ότι θα μπορούσα να είχα κερδίσει. Αυτό που είχαμε το κουβαλάμε πάντα, αυτό που δεν κερδίσαμε το ονειρευόμαστε.

Αποσυνδεδεμένος MACMISIAS

  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • *****
  • Μηνύματα: 1907
  • Φύλο: Άντρας
  • ΣΚΑΤΑ...
    • Προφίλ
    • www.myspace.com/meresmakis
Απ: Ήρθε το ΔΝΤ...
« Απάντηση #808 στις: 16/07/10, 14:38 »
Τα Μάκη μου κομμένα και να ανακαλέσεις αμέσως το προσβλητικό σου σχόλιο. Το σχόλιό μου είναι μέρος της άποψής μου γενικά για το θέμα και όχι για το προσωπικό μου συμφέρον. Έχω κάνει αναφορά στους συντονιστές για το σχόλιό σου και αυτή είναι η τελευταία φορά που θα σχολιάσω οτιδήποτε γράφεις. Κάποτε είχες ενδιαφέρον, τώρα έχεις καταντήσει απλά ένας μίζερος "ξερόλας". Σύνελθε !
"Θέλω ν' αλλάξω το κόσμο Μάνα- Παιδί μου δεν υπάρχει τόσο μεγάλη πάνα..."
www.myspace.com/meresmakis
www.myspace.com/meresmeres
http://mikriellinikiistoria.blogspot.com/

Αποσυνδεδεμένος Kiratzoharris

  • Ο παραγωγός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • *****
  • Μηνύματα: 2987
  • Φύλο: Άντρας
  • Να, ένας τέντυμπόης!
    • Προφίλ
Απ: Ήρθε το ΔΝΤ...
« Απάντηση #809 στις: 16/07/10, 14:58 »
Eιστε τοσο καλοπροεραιτοι(στην καλυτερη!!!!μην πω τιποτα και παρεξηγηθουν οι φωτεινοι γλομποι) οσον αφορα την εξαγορα ΑΤΕ-ΤΤ απο την Πειραιως..Η πλακα ειναι που πριν ανοιξατε ολοκληρο φιλοσοφικο διαλογο για το αν η πλειοψηφια ''γνωριζει''..πφφφ
I am capitalism and you will tremble and cry when your boss tells you that they are downsizing, you will promise to work twice as hard.
TOMATOSE MOVIE

Αποσυνδεδεμένος freemind

  • Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • *****
  • Μηνύματα: 6514
  • Φύλο: Άντρας
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
Απ: Ήρθε το ΔΝΤ...
« Απάντηση #810 στις: 16/07/10, 15:15 »
Pappous ο MACMISIAS εχει απολυτο δικιο! Μια συγνωμη ειναι απαραιτητη! Δεν εχεις το προνομιο της αυθεντιας σε τετοια ζητηματα, ομως συμπεριφερεσαι ετσι!

Γενικα να κατεβουν οι τονοι στο θεμα. Αλλοι εξαλλου εχουν αποφασισει για εμας, οποτε το μονο που μπορουμε να κανουμε ειναι να αναλυουμε την κατασταση ελπιζοντας!
Μη κοιτάς το δάχτυλο. Στην άκρη του υπάρχει ένα Φεγγάρι
DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος papous

  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • *****
  • Μηνύματα: 2467
  • Φύλο: Άντρας
  • Έτσι να συμβιώνουμε, σαν τον σκύλο με τη γάτα...
    • Προφίλ
Απ: Ήρθε το ΔΝΤ...
« Απάντηση #811 στις: 16/07/10, 15:49 »
Εντάξει βρε παιδιά, εντάξει MACMISIAS, μην αρπάζεστε!!! ΣΥΓΓΝΩΜΗ!

Συγγνώμη που δίνω ελεημοσύνη για να πληρωθούν οι δημ. Υπάλληλοι! Σας ορκίζομαι ότι δεν θα ξαναγίνει!
Δεν στενοχωριέμαι για ότι έχασα αλλά για ότι θα μπορούσα να είχα κερδίσει. Αυτό που είχαμε το κουβαλάμε πάντα, αυτό που δεν κερδίσαμε το ονειρευόμαστε.

Αποσυνδεδεμένος freemind

  • Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • *****
  • Μηνύματα: 6514
  • Φύλο: Άντρας
  • Dreamcatcher
    • Προφίλ
    • DreamCatcher
Απ: Ήρθε το ΔΝΤ...
« Απάντηση #812 στις: 16/07/10, 15:51 »
Δε μπορεις να καταλαβεις μεχρι που φτανει το οριο papous?

Εαν ειναι να ζητας ειρωνικα συγνωμη, τοτε καλυτερα να μη το κανεις!

Δεν εισαι ο μονος που εχει μια αποψη εδω μεσα, επομενως δε σημαινει αυτοματα πως ειναι και η πιο σωστη!

Σε προειδοποιω να μη συνεχισεις ετσι και να σεβεσαι περισσοτερο τις αποψεις των συνομιλητων σου. Εαν εχεις προβλημα με αυτο, απλως απεφυγε να συμμετεχεις στη συζητηση. Εμενα με βοηθησε, μαλλον ηρθε η ωρα να ακολουθησεις την ιδια συμβουλη!
Μη κοιτάς το δάχτυλο. Στην άκρη του υπάρχει ένα Φεγγάρι
DreamCatcher

Αποσυνδεδεμένος Johnie Darko

  • Συναλλαγές: (1)
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • *****
  • Μηνύματα: 2769
  • Φύλο: Άντρας
  • Up in smoke...
    • Προφίλ
Απ: Ήρθε το ΔΝΤ...
« Απάντηση #813 στις: 16/07/10, 16:07 »
Pappou μπορει να μην ξερεις απο την αρχη τον μηχανοδηγο, ουτε να κοβεις το κεφαλι σου για τις προθεσεις του ή για τις ενεργειες του.
Ξερεις ομως ολων των προηγουμενων. Αρα το να πας να ξαναψηφισεις τους ιδιους και τα κομματα τους με την πολιτικη των οποιων φτασαμε εδω που φτασαμε, ειναι οχι απλα λαθος αλλα βλακωδες.
Και βεβαια μπορει ο λαος να απαιτησει αυτα που δικαιουται αν καταλαβει την δυναμη του και διεκδικησει οσα θελει με σοβαρες κινητοποιησεις...
Και ακομα κι αν ο επομενος (που δεν ανηκει στους παλιους) δεν κανει πραξη τις υποσχεσεις του, μπορει παλι ο λαος να τον στειλει ΚΑΙ αυτον για "διαβασμα". Αυτο ειναι στο κατω κατω το καθηκον του λαου σε ενα δημοκρατικο πολιτευμα, να ανεβαζει στην εξουσια ανθρωπους που οχι μονο λενε, αλλα κανουν και πραξεις που συνεχως βελτιωνουν το κοινο συμφερον του λαου... Και ο τροπος για να το κανεις αυτο μεσα απο δημοκρατικες διαδικασιες ειναι η απαιτηση για εκλογες και το γκρεμισμα οσως μας εχουν π*****ει τοσα χρονια και εχουν καταφαει τον τοπο...
Με το να μην κανεις τιποτα ή με το να υποστηριζεις οσους αποδεδειγμενα εχουν κλεψει κτλ, γινεσαι ενα με αυτους, ασχετα αν απο τα δικα σου χερια δεν περασαν και ουτε θα περασουν ποτε κλεμμενα χρηματα...
Καλο ειναι να μαθαινουμε οσα μπορουμε για οσα μας ενδιαφερουν και ειδικα για τετοια ζητηματα που ειναι απαραιτητα για την σωστη λειτουργια του κρατους, αλλα ειναι αδυνατον να τα ξερουν ολοι και ολα. Αυτο ομως που ξερουν ολοι και δεν χρειαζεται κανενα διδακτορικο για να το καταλαβεις, ειναι ποιοι μας κλεβανε τοσα χρονια, που μας φτασανε και πως παρολα αυτα οχι μονο δεν μεταμελουν, αλλα συνεχιζουν το "θεαρεστο" εργο τους του ξεπουληματος και της περιουσιας μας και της αξιοπρεπειας μας και της ελευθεριας μας (οποια μας εχει μεινει τελος παντων).
People say that tone is in the fingers...
and people also say that Les Pauls have more tone...
Les Pauls must therefore have more fingers...

Αποσυνδεδεμένος La Flic

  • Θαμώνας
  • ***
  • Μηνύματα: 148
    • Προφίλ
Απ: Ήρθε το ΔΝΤ...
« Απάντηση #814 στις: 16/07/10, 18:36 »
Έχει και συνέχεια το πράγμα. Η πειραιώς πρίν κάτι μήνες πήρε δάνειο απο το Τ.Τ. γιατί είχε πρόβλημα ρευστότητας κι έρχεται σήμερα ο δανειζόμενος και ζητά να αγοράσει τον δανειστή του! Τελικά αυτή η χώρα που τη βάφτισαν ελλάδα είναι η χώρα που έχει κάνει πράξη τον υπαρκτό σουρεαλισμό!

Προσέξτε τώρα:

Η Standard & Poor's έθεσε την αξιολόγηση της πιστοληπτικής   ικανότητας της  Τράπεζας Πειραιώς υπό παρακολούθηση για πιθανή   υποβάθμιση, είπε ο ξένος οίκος  την Παρασκευή. 
 
  Ο Oίκος είπε ότι η απόκτηση ποσοστών ελέγχου στο ΤΤ και την ATEbank  από   την Πειραιώς και η συγχώνευσή τους θα αποδυνάμωνε το οικονομικό προφίλ   της  Πειραιώς. 
 
  «Σχεδιάζουμε να λύσουμε το καθεστώς CreditWatch, όταν ολοκληρωθούν οι   διαπραγματεύσεις μεταξύ Πειραιώς και Eλληνικού Δημοσίου,  και αν   καταλήξουν σε συμφωνία για την πώληση, αφού  εξετάσουμε τους όρους της   συμφωνίας και αναλύσουμε τις επιπτώσεις της στις δραστηριότητες και το   οικονομικό προφίλ της Πειραιώς», ανέφερε ο Oίκος, σύμφωνα με το Reuters. 
 
  «Ενδέχεται να επιβεβαιώσουμε την αξιολόγηση για την μακροπρόθεσμη και   βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Πειραιώς ή να την υποβαθμίσουμε   κατά μία ή περισσότερες βαθμίδες»,  πρόσθεσε.
 
  Το καθεστώς CreditWatch αφορά την αξιολόγηση «ΒΒ» και «B» για την   μακροπρόθεσμη και  βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Πειραιώς αντίστοιχα. 
 
  H Fitch Ratings επιβεβαίωσε την Παρασκευή την   μακροπρόθεσμη  πιστοληπτική αξιολόγηση «ΒΒΒ-» για την Εθνική Τράπεζα,   την Eurobank, την Alpha Bank και την Τράπεζα Πειραιώς  και την   «αρνητική»  αξιολόγηση των προοπτικών τους.
 
  Αντίθετα, αναβάθμισε την ATEbank σε «ΒΒΒ-» με  αρνητικές προοπτικές,   λόγω της στήριξης του κλάδου από το ΔΝΤ, την ΕΕ και την  ΕΚΤ.

Για πείτε μου τι καταλαβαίνετε;


Αποσυνδεδεμένος La Flic

  • Θαμώνας
  • ***
  • Μηνύματα: 148
    • Προφίλ
Απ: Ήρθε το ΔΝΤ...
« Απάντηση #815 στις: 16/07/10, 18:55 »
και για να συνεχίσω τη σκέψη του σύντροφου Johnie:

Σε μία περίοδο που όλες οι κρατικές δαπάνες μειώνονται, με πρώτους τους   μισθούς και τις συντάξεις, η επιχορήγηση των κομμάτων είναι η μόνη που   αυξάνεται. Με απόφαση της κυβέρνησης, που δημοσιεύθηκε στο φύλλο της   Εφημερίδος της Κυβερνήσεως 1056 στις 12 Ιουλίου (την υπογράφουν οι   υφυπουργοί Εσωτερικών Θεοδώρα Τζάκρη και Οικονομικών Φ. Σαχινίδης), τα   κόμματα θα μοιραστούν το 2010 48.800.000 ευρώ.
Η απόφαση   τροποποιεί-ακυρώνει άλλη απόφαση του περασμένου Μαΐου (4/5/2010), που   προσδιόριζε την επιχορήγηση περίπου στο ποσό των 37.000.000 (αύξηση πάνω   από 11.500.000 ευρώ). Τι σημαίνει αυτό; Οτι αρχικά τα κόμματα τα είχε   πιάσει ο πόνος να συμβάλουν κι αυτά στην έξοδο από την κρίση. Φαίνεται,   όμως, ότι το ξανασκέφτηκαν και ξανάβαλαν στα ταμεία τους όσα ήταν να   δώσουν.

Αποσυνδεδεμένος La Flic

  • Θαμώνας
  • ***
  • Μηνύματα: 148
    • Προφίλ
Απ: Ήρθε το ΔΝΤ...
« Απάντηση #816 στις: 16/07/10, 19:32 »
Όσο αφορά τη διένεξη σχετικά με τους δημοσίους υπαλλήλους.Σίγουρα το   δημόσιο γιγαντώθηκε στο πλαίσιο της πελατειακής πολιτικής και του   ρουσφετιού.Αυτοί όμως που γκρινιάζουν και κατηγορούν τους δημόσιους   υπαλλήλους για τα χίλια δεινά του πλανήτη, είναι οι ίδιοι που πρώτοι   έτρεξαν και έγλυψαν το χέρι του κάθε πολιτικού για να διωρήσει στο   δημόσιο το παιδάκι τους,το ανιψάκι τους,τον γαμπρούλη τους κοκ. Είναι η   ίδια φάρα που θεωρεί το ρουσφέτι σαν κάτι το σωστό αλλά παράλληλα   διαμαρτύρεται για τα ρουσφέτια σε άλλους.
 
  Στη σουρεάλ χώρα που μας έβγαλε η κοιλιά της μάνας μας,κάποτε   νομοθετληθηκε ένας και μόνο σωστός νόμος.Ήταν ο νόμος Πεπονή για τις   προσλήψεις στο δημόσιο μέσω διαγωνισμών του ΑΣΕΠ.Ο νόμος κράτησε μόνο   για δύο ή τρείς διαγωνισμούς και είναι ομολογημένο ότι όσοι/ες πέρασαν   τον γραπτό διαγώνισμο και διορίστηκαν είναι υπάλληλοι που πραγμάτικα   παράγουν έργο κι υπηρεσίες συχνά ερχόμενοι σε μεγάλες κόντρες με τους   ρουσφετομένους συναδέλφους τους (τα γνωρίζω απο πρώτο χέρι-όχι δεν είμαι   δημόσιος υπάλληλος).
 
  η δική μου θέση είναι κάθετα αντίθετη στον κοινωνικό   αυτοματισμό.Κανονικά οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα αντί να ικτυρούν   τους Δ.Υ. και να χαίρονται για αποφάσεις άρσης της μονιμότητας τους θα   έπρεπε να ζητούν να ισχύουν και στον ιδιωτικό τομέα ότι ισχύουν για το   δημόσιο,δηλαδή μονιμότητα και απαγόρευση απολύσεων.
 
  Για να δούμε όμως τι συμβαίνει σήμερα στον κόσμο της δουλείας (όχι δεν   είναι λάθος ο τόνος):
 
  Μέσα σ' ένα χρόνο οι άνεργοι έφτασαν τους 596.979.                      Και μιλάμε για τα επίσημα στοιχεία της Στατιστικής, διότι   υπάρχουν και εκείνοι που δεν καταγράφονται πουθενά και οι οποίοι δεν   είναι λίγοι. Συγκριτικά με τους ανέργους της περυσινής χρονιάς   προστέθηκαν 130.101 άτομα που έχασαν την εργασία τους.
 
  Αν σε κάτι   επιβεβαιώνεται η κυβέρνηση και ειδικότερα ο υπουργός Εργασίας είναι πως   σύντομα η ανεργία θ' αγγίξει περίπου το 1 εκατομμύριο ανθρώπους. Το είχε   πει στη Βουλή ο Α. Λοβέρδος και σ' αυτό δεν έπεσε έξω.
  Ποιοι είναι   άνεργοι, λίγο ώς πολύ όλοι το γνωρίζουμε· σύντομα θα βρίσκονται σε κάθε   σπίτι. Ιδιαίτερα πλήττονται τα νέα παιδιά -στις ηλικίες 15-24 η ανεργία   χτυπάει το 30,8% (με μέσο όρο το 11.9%), ποσοστό εφιαλτικό, όπως και για   τις αμέσως μεγαλύτερες ηλικίες των 25-34 χρόνων, που ξεπερνάει το 15%.
  Στη μακρά λίστα των ανέργων προστέθηκαν άλλα 130.101 άτομα από τον   Απρίλιο του 2009 μέχρι και τον Απρίλιο του 2010, ήτοι 365 εργαζόμενοι   περνούν την πόρτα της ανεργίας κάθε μέρα. Ο συνολικός αριθμός των   ανέργων έχει φτάσει πλέον στα 596.979 άτομα ανεβάζοντας το ποσοστό στο   11,9%, που είναι 2,5% υψηλότερο από το 9,4% του Απριλίου του   προηγούμενου έτους. Αύξηση 0,3% παρατηρείται σε σύγκριση με τον   προηγούμενο μήνα που ήταν 11,6%.                        Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, ο   αριθμός των απασχολούμενων εμφανίζει μείωση κατά 69.318 και περιορίζεται   στα 4.412.946 έναντι 4.482.264 άτομα τον Απρίλιο του 2009. Οι   οικονομικά μη ενεργοί είναι 21.497, στα 4.288.462 από 4.309.959 άτομα   πέρυσι.     
          Γυναίκες και νέοι     
          Η ανεργία πλήττει κυρίως τις γυναίκες, τις ηλικιακές ομάδες   μεταξύ 15-34 ετών και τους κατοίκους των νησιών:     
          **Στις γυναίκες πιάνει το 15,5% έναντι 13,3% πέρυσι, ενώ στους   άνδρες κινείται σε χαμηλότερο ποσοστό 9,3% από 6,7% πέρυσι. Εν τούτοις   είναι υψηλότερο το ποσοστό αύξησης 2,6% στους άνδρες.     
          **Οι ηλικίες μεταξύ 15 και 34 ετών πλήττονται περισσότερο από το   κύμα της ανεργίας. Το ποσοστό έχει αυξηθεί στο 30,8% από 25,2% πέρυσι   για ηλικίες 15-24 ετών και στο 15% από 11,7% για 25-34 ετών.     
          **Πρωτιά στην ανεργία πιάνει το Νότιο Αιγαίο με ποσοστό 22,7%   και ακολουθούν τα Ιόνια με 19,8%, η Δυτική Μακεδονία με 16,1%, η Ηπειρος   με 12,5%, η Κεντρική Μακεδονία με 12,1%, η Αττική με 11,6%, η Στερεά   Ελλάδα με 11,4%, η Δυτική Ελλάδα με 11,3%, η Ανατολική Μακεδονία-Θράκη   με 11,1% και η Κρήτη με 11%. Το μικρότερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται   στο Βόρειο Αιγαίο 4,8% και έπονται Πελοπόννησος 9,8% και Θεσσαλία 10,5%.    *     
 
 

Αποσυνδεδεμένος MACMISIAS

  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • *****
  • Μηνύματα: 1907
  • Φύλο: Άντρας
  • ΣΚΑΤΑ...
    • Προφίλ
    • www.myspace.com/meresmakis
Απ: Ήρθε το ΔΝΤ...
« Απάντηση #817 στις: 17/07/10, 03:01 »
Μιά γενική τοποθέτηση πάνω σε ένα θέμα που προέκυψε. Θέλω από εδώ να δηλώσω ότι είμαι απόλυτα υπερήφανος για τη δουλειά μου και ότι δεν ζητάω ελεημοσύνη από κανέναν. Ότι κερδίζω κάθε μήνα , το δουλεύω μέχρι τελευταίο ευρώ και το αξίζω. Πάμε παρακάτω...


Η Ελλάδα πάντα υπήρξε ο τόπος των διχασμών.Αγγλόφιλοι-Ρωσόφιλοι-Γαλλόφιλοι, Βενιζελικοί-Βασιλικοί, Δεξιοί-Αριστεροί, Πασοκτζήδες-Νεοδημοκράτες. Το καινούργιο φρούτο που προκύπτει στην εποχή της πτώσης των ιδεολογιών και των κομμάτων είναι ο διχασμός που πάνε να περάσουν και σε ένα βαθμό το έχουν καταφέρει...Ιδιωτικός-Δημόσιος τομέας.


Ο ιδιωτικός τομέας έχει τα υπερ του αλλά και τα κατά του. Προσδοκίες για κέρδη, για ανάπτυξη, μέχρι και αλλαγή μέσω της επιτυχίας της κοινωνικοοικονομικής τάξης που ανήκει κάποιος. Τα κατά του είναι η ανασφάλεια, η άλλη πλευρά του νομίσματος δηλαδή η οικονομική αποτυχία.


Ο Δημόσιος τομέας έχει ασφάλεια, μονιμότητα και κουκιά μετρημένα. Ελάχιστα θα πάς προς τα πάνω οικονομικά. Μάλιστα σήμερα πας κάτω.


Πάντοτε ο εργαζόμενος (ο απλός μισθωτός) στο Δημόσιο ήταν μπροστά από εκείνο του ιδιωτικού τομέα, σε ότι είχε να κάνει με κατακτήσεις εργασιακές, ασφαλιστικές κλπ. Ο Ιδιωτικός τομέας σιγά σιγά όμως κέρδιζε κι αυτός ακολουθώντας τη τάση που υπήρχε. Σήμερα η νοοτροπία έχει μεταβληθεί στο να καταρακωθούν οι κατακτήσεις του Δημοσίου, οπότε αντίστοιχα να περάσει κι ο ιδιωτικός τομέας στον "Μεσαίωνα".


Αυτή όμως ήταν η Ελλάδα του παρελθόντος. Η σημερινή Ελλάδα δεν μιλάει πια με αυτούς τους όρους. Η σημερινή Ελλάδα είναι δέσμια του Δ.Ν.Τ , δεν ανήκει στους Έλληνες και κατά συνέπεια δεν ορίζει ούτε στο ελάχιστο τη τύχη της. Οι μόνες επιλογές λοιπόν από εδώ και μπρος είναι είτε να δεχθούμε να γίνουμε η Ελλάδα του 50 ( εννοώντας τα οικονομικά του λαού, γιατί από άποψη αξιών μακάρι να ξανακερδίζαμε κάποιες από εκείνες τις αξίες , της συντροφικότητας και της αγάπης στο γείτονα...) , είτε να παλέψουμε να βγούμε όσο γρηγορότερα γίνεται, από αυτή τη Κατοχή.


Εγώ προτιμώ το δεύτερο. Κατά τη γνώμη μου για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να δωθούν κίνητρα για ανάπτυξη, σε τομείς που μέχρι σήμερα δεν συμβαίνει και να τελειώσουμε με τις παλιές λογικές. Ανάπτυξη δεν είναι τα δάνεια των Τραπεζών, ούτε η οικοδομή, ούτε ο τουρισμός. Ανάπτυξη θα υπάρξει , όταν θα μπορέσουμε σαν χώρα να εκμεταλλευτούμε τον όποιο πλούτο μας και να τον μετατρέψουμε σε βιομηχανίες με επιθετική λογική.
Αν όμως  όλα είναι παραμύθια , δεν υπάρχει κανένας πλούτος, ή εκβιαστικά μας απαγορεύουν να τον βγάλουμε πρέπει να υπάρξει θαραλλέα πολιτική ως προς συνεργασίες και συμμάχους. Το οικονομικό πρόβλημά μας στην ουσία του είναι πρόβλημα της Ε.Ε και των Η.Π.Α  και εμείς μπήκαμε στο δοκιμαστικό τους σωλήνα για να κάνουν τα πειράματά τους. Αφού λοιπόν δεν έχουμε μέλλον με την Ευρώπη θα πρέπει να στραφούμε ανατολικά, έως πολύ ανατολικά θα έλεγα.


Η κοινωνία μας πάει λοιπόν να διχαστεί για άλλη μια φορά, για να κάνουν κάποιοι κύριοι τα παιχνιδάκια τους. Θα τα καταφέρουν βέβαια σε μεγάλο βαθμό, όμως αυτό δεν πρόκειτε να φιμώσει απόψεις οι οποίες λένε, ότι ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ δεν πρέπει να ντρέπεται για την εργασία του, ούτε να αισθάνεται ΠΑΡΑΣΙΤΟ. Γιατί όταν πέφτεις σε αυτό το λούκι, τότε χάνεις την αλληλεγγύη σου ως κοινωνία, αλλά το χειρότερο στο τέλος θα χάσεις εκείνα τα αγαθά, που είναι υποχρεωμένο το Κράτος από το Σύνταγμα να σου προσφέρει.


Οπότε κάθε σεβασμός αξίζει, στο δάσκαλο που σε μαθαίνει γράμματα, στο σκουπιδιάρη που σου μαζεύει τα σκουπίδια, στον στρατιωτικό που δουλεύει για την άμυνά σου, στον αστυνομικό που σε προφυλλάσει από το έγκλημα, στον υπάλληλο που δουλεύει για να έχεις ρεύμα και νερό στο σπίτι και στο μαγαζί σου, στον γιατρό που σε γιατρεύει ακόμα κι όταν είσαι άπορος,  σε όλους εκείνους που παρέχουν όλες εκείνες τις υπηρεσίες που θεωρείς δεδομένο να τις έχεις  και που κάνουν μιά κοινωνία να δουλεύει.


Και όταν υπάρχουν άχρηστοι, τεμπέληδες και επίορκοι, αυτοί υπάρχουν με την ανοχή ολονών μας , αλλά βασικά λόγω του φόβου που μας έχουνε περάσει στο να καταγγέλνουμε. Μια κοινωνία-μαφία, όπου η Ομερτά επικρατεί. Μας έχουν περάσει με κάθε τρόπο το παραμύθι ότι "θα μπλέξουμε". Μερικές φορές ισχύει κιόλας. Οπότε "εγώ θα βγάλω το φίδι από τη τρύπα;".


Υπάρχουν στην Ελλάδα ίσως 1.500.000 άνθρωποι που δουλεύουν στον Δημόσιο Τομέα. Υπάρχουν στην Ελλάδα 1.500.000 εκατομμύριο τεμπέληδες που δεν κάνουν τίποτα και πληρώνονται; Αυτό σκεφτείτε. Αναξιοκρατία υπήρξε σίγουρα. Όμως είναι όλοι τεμπέληδες και παράσιτα;


Τέρμα με τα παραμύθια. Τελειώσαμε. Οι γυναίκες δεν θα κάνουν παιδιά, θα δουλεύουν μέχρι τα 65. Μάλιστα αν ανέβει και το "προσδόκιμο ζωής" αυτό θα γίνει 67, μπορεί και 70. Η οικογένεια θα είναι λιγότερο στοργική και δεμένη. Ο άνθρωπος ξεζουμισμένος μετά από 40 χρόνια κακοπληρωμένης δουλειάς, θα παίρνει μιά σύνταξη της πείνας και θα περιμένει απλά το τέλος του.


Είμαστε όλοι ζαλισμένοι ίσως ακόμα και δεν πιστεύουμε τι έχει γίνει. Μάλιστα υπάρχουν και εκείνες οι φωνές που πάνω στη ζαλάδα μας με ωραίες παρλαπίπες και σοφιστείες προσπαθούν να μας πείσουν ότι όλα είναι καλώς καμωμένα και άκρως αναγκαία. Κάνουν "προβλέψεις" για 60 χρόνια μετά στο Ασφαλιστικό. Εδώ δεν ξέρουμε αν θα ζούμε αύριο και αυτοί κάνουν "μελέτες" και μας περνάνε τα  μέτρα ως "αναγκαία".


Όμως και το 67 για ένα δύο χρόνια δεν υπήρξε κάποια σοβαρή αντίσταση, μιας και ο κόσμος είτε ήταν μουδιασμένος, είτε είχε φάει το παραμύθι περί αναγκαιότητας της "Επαναστάσεως". Όμως η αντίσταση ξεκίνησε κάποια στιγμή. Και την έκανε ο απλός λαός, όχι οι κουκουλοφόροι, ούτε οι τρομοκράτες. Αυτός θα την κάνει  και στη τωρινή συγκυρία. Μόλις συνέλθει από το σοκ...




« Τελευταία τροποποίηση: 17/07/10, 03:07 από MACMISIAS »
"Θέλω ν' αλλάξω το κόσμο Μάνα- Παιδί μου δεν υπάρχει τόσο μεγάλη πάνα..."
www.myspace.com/meresmakis
www.myspace.com/meresmeres
http://mikriellinikiistoria.blogspot.com/

Αποσυνδεδεμένος Βραζίλης

  • Δεν με λένε Bill!
  • Administrator
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • *****
  • Μηνύματα: 10369
  • Φύλο: Άντρας
  • Βασίλης + Βραζιλία = Βραζίλης
    • Skype - fronimitis
    • Facebook profile
    • Προφίλ
    • Κιθάρα
Απ: Ήρθε το ΔΝΤ...
« Απάντηση #818 στις: 17/07/10, 11:53 »
papous,
Απαράδεκτο το σχόλιό σου, απαράδεκτη και η "προσπάθεια" σου να ανακαλέσεις όταν σου ζητήθηκε. Ο Νέος Κιθαρωδός έσβησε το σχόλιό σου από το φόρουμ, αλλά δεν σβήνεται από το μυαλό των ανθρώπων που προσβάλλεις.


Ήταν ο νόμος Πεπονή για τις   προσλήψεις στο δημόσιο μέσω διαγωνισμών του ΑΣΕΠ.Ο νόμος κράτησε μόνο   για δύο ή τρείς διαγωνισμούς και είναι ομολογημένο ότι όσοι/ες πέρασαν   τον γραπτό διαγώνισμο και διορίστηκαν είναι υπάλληλοι που πραγμάτικα   παράγουν έργο κι υπηρεσίες συχνά ερχόμενοι σε μεγάλες κόντρες με τους   ρουσφετομένους συναδέλφους τους


Ο νόμος Πεπονή ισχύει και σήμερα, και πράγματι όσοι μπαίνουν από εκεί το πιθανότερο είναι να μην έχουν γερό "βύσμα" (όπως κι εγώ).

Η Ελλάδα πάντα υπήρξε ο τόπος των διχασμών.Αγγλόφιλοι-Ρωσόφιλοι-Γαλλόφιλοι, Βενιζελικοί-Βασιλικοί, Δεξιοί-Αριστεροί, Πασοκτζήδες-Νεοδημοκράτες. Το καινούργιο φρούτο που προκύπτει στην εποχή της πτώσης των ιδεολογιών και των κομμάτων είναι ο διχασμός που πάνε να περάσουν και σε ένα βαθμό το έχουν καταφέρει...Ιδιωτικός-Δημόσιος τομέας.


Κάτι σαν τον "εμφύλιο ταξικό πόλεμο" λοιπόν: Οι "σκληρά εργαζόμενοι ιδιωτικοί υπάλληλοι" εναντίον των "παρασίτων δημοσίων υπαλλήλων που πίνουν το αίμα του κράτους και κατά συνέπεια των ιδιωτικών υπαλλήλων μέσω της φορολογίας".
Κάποιοι αντί να παλεύουν για καλύτερες συνθήκες εργασίας και στον ιδιωτικό τομέα, παλεύουν για την χειροτέρευση των συνθηκών στον δημόσιο τομέα. Συνηθισμένο ελληνικό φαινόμενο: "αν 'πέσει' ο διπλανός, εγώ φαίνομαι πιο ψηλά".

Τέλος πάντων, όπως παρέθεσε κάποιος πρόσφατα, η μισθοδοσία των δημοσίων υπαλλήλων (και των χρήσιμων και των άχρηστων) είναι λίγα λεφτά μπροστά στις μίζες που τρώνε οι πολιτικοί και άλλοι διαπλεκόμενοι. Ακόμα κι αν δεν είχαμε πια κανέναν δημ. υπαλλήλο, δεν θα σωνόμασταν.

Όμως και το 67 για ένα δύο χρόνια δεν υπήρξε κάποια σοβαρή αντίσταση, μιας και ο κόσμος είτε ήταν μουδιασμένος, είτε είχε φάει το παραμύθι περί αναγκαιότητας της "Επαναστάσεως". Όμως η αντίσταση ξεκίνησε κάποια στιγμή. Και την έκανε ο απλός λαός, όχι οι κουκουλοφόροι, ούτε οι τρομοκράτες. Αυτός θα την κάνει  και στη τωρινή συγκυρία. Μόλις συνέλθει από το σοκ...


Συμφωνώ. Αποσπασματικές βίαιες αντιδράσεις από μια ισχνή μειοψηφία, βολεύει τα σχέδια του κράτους, όπως έχουμε ξαναπεί. Θα έρθει καιρός που θα δημιουργηθεί μια "κρίσιμη μάζα" και ο λαός θα εξεγερθεί (χωρίς κουκούλες), όπως έγινε με το Πολυτεχνείο '73.

Αποσυνδεδεμένος Lo.Lee.Ta

  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • *****
  • Μηνύματα: 2145
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Venceremos
    • Προφίλ
Απ: Ήρθε το ΔΝΤ...
« Απάντηση #819 στις: 17/07/10, 13:47 »
Αυτό για το οποίο μιλάω εγώ παππού είναι η ημιμάθεια και όχι η άγνοια.
 
Αναρωτιέμαι, έαν ο κόσμος ήτανε γεμάτος κλέφτες, απατεώνες, εκμεταλευτές και τα λοιπά, αλλά είχαμε όλοι φράγκα για να διαβιώσουμε καλά, μηδενός εξαιρουμένου, θα σας πείραζε ο χαρακτήρας τους ?
Adios Muchachos!

Αποσυνδεδεμένος Vaiking

  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • *****
  • Μηνύματα: 881
  • Φύλο: Άντρας
  • Why should I sit and sigh...
    • Προφίλ
Απ: Ήρθε το ΔΝΤ...
« Απάντηση #820 στις: 17/07/10, 15:52 »
Ο λαός μας έχει ένα διαχρονικό χαρακτηριστικό γνώρισμα. Όταν τα πράγματα πηγαίνουν (ή δείχνουν οτι πηγαίνουν) καλά, αδιαφορεί. Όταν τα πράγματα αρχίζουν να δείχνουν οτι ίσως να μην είναι και τόσο καλά, κάνει πως δε βλέπει αλλα κοιτάζει και την άμυνα (σε καθαρά ατομικό επίπεδο). Όταν τα πράγματα γίνονται άσχημα, ξεκινούν οι αλληλοκατηγορίες. Όλοι, εναντίον όλων! Όταν τα πράγματα φτάσουν στον πάτο, όλοι ενώνονται και αντιστέκονται. Και μόλις τα πράγματα φτιάξουν-μάλλον όταν αυτή η αντίσταση πετύχει και βρεθεί το φώς στο τούνελ- ξανατρώγονται για το ποιός θα πάρει το πάνω χέρι.

Γι'αυτό και δε μου ξενίζει η τροπή και η ένταση που έχει πάρει η συζήτηση. Μας δείχνει αυτό που είμαστε. Όπως και να έχει όμως, ό'τι και να είπε ο papous (δεν πρόλαβα να το διαβάσω), επιτέλους συζητούμε! Συζητούμε για το τι συμβαίνει γύρω μας και για το τι πρέπει να κάνουμε, όχι ως μεμονομένα άτομα αλλα ως λαός/έθνος/κράτος. Και όλοι έχουν το δίκιο τους! Και ο La Flic, και ο xolidoxos, και ο macmissias, και ο κιράτζος και ο Johnie και ο papous και εγώ παλιότερα.

Απλά είναι τόσο σύνθετο το πρόβλημα πλέον που ο καθένας μας βλέπει μια μόνο πτυχή του και πάνω σε αυτή στηρίζεται. Δίκιο έχει, αλλα δίκιο έχουν και οι υπόλοιποι που βλέπουν τις υπόλοιπες πτυχές. Πλέον, όλα φταίνε. Και ο καπιταλισμός, και ο κρατισμός, και η διαφθορά, και η αριστερά, και η δεξιά, και το χρηματοπιστωτικό σύστημα, και οι αντιπαραθέσεις μας με τους γείτονες, και η ΕΕ, και οι Εβραίοσιωνιστές, και οι μετανάστες, και οι Έλληνες! Απο όπου κι αν το πιάσεις, θα βρείς ρίζες του προβλήματος.

Γι αυτό, αν είναι να πάει κάπου η συζήτηση, καλύτερα είναι να ψάξουμε αυτά που μας ενώνουν και να μη στεκόμαστε σε αυτά που μας χωρίζουν. Δεν είναι καιρός για τέτοια. Ίσως έτσι, φτιάξουμε μια μαγιά που να μπορέσει να πυροδοτήσει κάποια αλλαγή. Και μιας και όλοι μας είμαστε λίγο-πολύ άνθρωποι του πολιτισμού, καλό θα είναι να κάνουμε αυτή την αρχή. Έχω μιλήσει κι εγώ πολύ έντονα στο παρελθόν, αλλα δε βγάζει και πουθενά. Το αν θα βγώ απο πάνω απο κάποιο συνομιλητή σε μια αντιπαράθεση, αυτή τη στιγμή δεν έχει καμία αξία...

Αυτά τα ολίγα έτσι για να ελαφρύνω λιγάκι τη συζήτηση και να να δώσω λίγη τροφή για σκέψη

Ευχαριστώ!
The most important second of our lives is the last one...

Αποσυνδεδεμένος Kiratzoharris

  • Ο παραγωγός
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • *****
  • Μηνύματα: 2987
  • Φύλο: Άντρας
  • Να, ένας τέντυμπόης!
    • Προφίλ
Απ: Ήρθε το ΔΝΤ...
« Απάντηση #821 στις: 17/07/10, 17:40 »


Όμως και το 67 για ένα δύο χρόνια δεν υπήρξε κάποια σοβαρή αντίσταση, μιας και ο κόσμος είτε ήταν μουδιασμένος, είτε είχε φάει το παραμύθι περί αναγκαιότητας της "Επαναστάσεως". Όμως η αντίσταση ξεκίνησε κάποια στιγμή. Και την έκανε ο απλός λαός, όχι οι κουκουλοφόροι, ούτε οι τρομοκράτες. Αυτός θα την κάνει  και στη τωρινή συγκυρία. Μόλις συνέλθει από το σοκ...

Συμφωνώ. Αποσπασματικές βίαιες αντιδράσεις από μια ισχνή μειοψηφία, βολεύει τα σχέδια του κράτους, όπως έχουμε ξαναπεί. Θα έρθει καιρός που θα δημιουργηθεί μια "κρίσιμη μάζα" και ο λαός θα εξεγερθεί (χωρίς κουκούλες), όπως έγινε με το Πολυτεχνείο '73.
Aπο τη μια η πλειοψη φια των σκεπτομενων(η εστω αυτων που λεγονται σκεπτομενοι) αναθεματιζουν τη γενια του Πολυτεχνειου αλλα απο την αλλη οποτε βρεθει ευκαιρια την εξυμνουν για αυτο που εκανε..Ας συνηδητοποιησουμε επιτελους οτι ανθρωποι που εξεγειρονται μονο αν και οταν φτασουν στο αμην(συγκερκιμενα οταν δεν εχουν να φανε) δεν εχουν καμια ελπιδα μετα.Το ειδαμε και μετα το Πολυτεχνειο μεχρι και σημερα.Προσωπικα δεν βασιζομαι σε καμια περιπτωση σε εναν τετοιο αντιστοιχο λαο με αυτον του πολυτεχνειου παντως... ???

Επισης ο Λα φλικ δεν ειναι υπευθυνος για κατι απο αυτα που τον κατηγορειτε.Ισα ισα που υπερασπιζεται με τα ελγομενα του τους εργαζομενους και δη τους δημοσιους.Απλουστατα λεει και αυτος οτι οντως στο δημοσιο υπαρχει τεραστια διαφθορα καθησιοκαι ολα αυτα που κανεις δεν μπορει να αμφισβητησει αλλα που παραλληλα δεν ειναι κυρια αιτια για κρισεις χρεους και λοιπα.Τους τα προσαψαν πανω στην αναμπουμπουλα ωστε να δημιουργησουν ενα χαοτικο κλιμα στη κοινωνια και ετσι αν μην υπαρξει η σωστη στοχοποιηση...
I am capitalism and you will tremble and cry when your boss tells you that they are downsizing, you will promise to work twice as hard.
TOMATOSE MOVIE

Αποσυνδεδεμένος La Flic

  • Θαμώνας
  • ***
  • Μηνύματα: 148
    • Προφίλ
Απ: Ήρθε το ΔΝΤ...
« Απάντηση #822 στις: 17/07/10, 18:48 »
Ο νόμος Πεπονή άλλαξε κατά το πιο κομματικό επί ΝΔ. Ξεχνάς Βραζίλη τη "προσωπική συνέντευξη" που προστέθηκε και ξέρουμε τι σκοπούς εξυπηρετούσε αυτή.

Μιλάτε για εξεγέρσεις απο τον λαό και φέρνετε ως παράδειγμα το πολυτεχνείο.Ξεχνάτε όμως ότι όσοι κατέλαβαν το πολυτεχνείο τότε ήταν βαθειά πολιτικοποιημένα υποκείμενα, αναρχικοί, κομμουνιστές,αριστεριστές που άνοικαν σε συλλογικότητες,παρατάξεις,πολιτικές ομάδες. Ο "λαός" συμμετείχε κυρίως κατά τη προτελευταία μέρα και όχι ενεργά στη κατάληψη αλλά προσφέροντας βοήθεια σε τρόφιμα,φάρμακα κλπ. Κανένας άνθρωπος που δεν έχει ίχνος πολιτικής συνείδησης δε μπορεί να εξεγερθεί γιατί δεν μπορεί να κατανοήσει την αξία μιας εξέγερσης ενάντια σε μια άλλη καταστροφική για τον ίδιο πολιτική πράξη. Πιστεύω ότι δεν υπάρχει έστω κι ένας που να μη θεωρεί πολιτικές αποφάσεις και πράξεις αυτά που μας κάνουν.
 Ας μην τροποποιούμε την ιστορία επειδή ίσως δεν μας βολεύει η αλήθεια της.

και κάτι άλλο.οι "κουκουλοφοί" δεν είναι τίποτα ειδικές μονάδες ή ότι άλλο για να τους προσδίδετε κάποια ιδιότητα. Οι κουκουλοφόροι είναι άνθρωποι του λαού που καλύπτουν τα πρόσωπα τους στις συγκρούσεις για λόγους καθαρά ασφαλείας και αυτοπροστασίας. όλοι/ες μας περιμένουμε τη στιγμή που θα έρθει μια γενικευμένη εξέγερση απο όλο το λαό,τότε σίγουρα θα διαπιστώσετε ότι δεν θα υπάρχουν κουκουλοφόροι γιατί θα είναι τόσες χιλιάδες οι εξεγερμένοι που δεν θα υπάρχει λόγος να κρύψει κανείς το πρόσωπο του για τη προστασία του.

Αποσυνδεδεμένος La Flic

  • Θαμώνας
  • ***
  • Μηνύματα: 148
    • Προφίλ
Απ: Ήρθε το ΔΝΤ...
« Απάντηση #823 στις: 17/07/10, 19:00 »
και για να μη ξεφεύγουμε πολύ απο το θέμα μας.Προσέξτε τι ακριβώς συμβαίνει με την τράπεζα πειραιώς (έκανα μια ερώτηση αλλά δεν απαντήθηκε).

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου   Γεώργιος Σίδερης αποκάλυψε στον "Αθήνα 9,84" πως το Ταχυδρομικό   Ταμιευτήριο που αποτελεί κρατική περιουσία, δάνεισε στην Τράπεζα   Πειραιώς λόγω έλλειψης ρευστότητας της τελευταίας, το ποσό των 350 εκ.   ευρώ!!!
Το ερώτημα, εάν ισχύουν αυτά που λέει ο  Γ. Σιδέρης, είναι ποιος   πρέπει να εξαγοράσει ποιον;...  Η πρόταση της Τράπεζας Πειραιώς για εξαγορά του 77% της Αγροτικής   Τράπεζας και του 33% του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου συνιστά υπέρβαση κάθε   γνωστού ορίου του όρου “πειρατεία”.
 Η Τράπεζα Πειραιώς η οποία   πρωταγωνίστησε στο σχέδιο υπερχρέωσης της κοινωνίας και αποκόμισε   τεράστια κέρδη διασώθηκε με την ένταξή της στο κρατικό πρόγραμμα   στήριξης των Τραπεζών και μέσω της λήψης δανείων από την Αγροτική   Τράπεζα, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και την Τράπεζα Αττικής ύψους   εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ.

 Υπό αυτές τις συνθήκες επιχειρεί να   εξαγοράσει έναντι πινακίου φακής την ΑΤΕ η οποία είναι ο μεγαλύτερος   κάτοχος περιουσίας από την εποχή του Σουλτάνου μέχρι σήμερα.
Το ερώτημα   είναι: “Με τίνος τα χρήματα σκοπεύει να κάνει αυτή την εξαγορά;”  Ποιος θα τη δανείσει για να εξαγοράσει τους δανειστές της; 
  Για να αντιληφθεί η κοινωνία περί τίνος πρόκειται, είναι ωσάν η Ελλάδα   να θέλει να εξαγοράσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Αμετανόητοι   κερδοσκόποι, αφού δεν έμεινε τίποτε άλλο να αγοραπωλήσουν, εφορμούν να   διαλύσουν και το τελευταίο μέσο παρέμβασης του κράτους στην Τραπεζική   Αγορά, δηλαδή τις δύο υγιείς Τράπεζες του συστήματος.

Την ΑΤΕ και το   Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Κάποιοι στο όνομα της «ανάτασης» του κράτους   θέλουν να εκποιήσουν δημόσια περιουσία. Να παραδώσουν σε ιδιώτες τα λίγα   που έχουν απομείνει ακόμη υπό δημόσιο έλεγχο. Το αδηφάγο τραπεζικό   κατεστημένο βάζει στο μάτι την πλουσιότερη «νύφη» του χώρου και   εκμεταλλεύεται την αδυναμία της Κυβέρνησης να αντιληφθεί ότι το   ξεπούλημα δεν είναι αναπτυξιακή λογική.

Και αν πάλι δεν καταλαβαίνετε να σας εξηγήσω τι συμβαίνει.

2-3 μέρες πριν υπογραφεί το μνημόνιο η Πειραιώς ήταν για φούντο.
 Η   τράπεζα που πρώτη θα κατέρρεε εάν δεν δινόταν το δάνειο και η Ελλάδα   έκανε διαγραφή χρέους.
 Τώρα, και πάλι για διαγραφή - επαναδιαπραγμάτευση   χρέους πάμε, αλλά κοιτούν να σώσουν την Πειραιώς με λεφτά των... υπό εξαγορά δανειστών   της.
 Διότι, τώρα και να διαγραφούν ομόλογα, η τράπεζα θα "κρατήσει" και   δεν θα καταρρεύσει από τα αποθεματικά των Τ.Τ. και ΑΤΕ.
Ουσιαστικά   σώζεται μία τράπεζα που μεγαλομέτοχος είναι ο Βαρδινογιάννης.

Σειρά, να   ξέρετε, θα πάρει η Eurobank... Ένας από τους λόγους που υπεγράφη το   μνημόνιο ήταν να κερδηθεί χρόνος και να την σκαπουλάρουν οι Έλληνες   τραπεζίτες με αυτές τις πατέντες. Συνηγόρησαν και οι Ευρωπαίοι για να   μην φάει μεγαλύτερο πακέτο το νόμισμα. 

Αποσυνδεδεμένος La Flic

  • Θαμώνας
  • ***
  • Μηνύματα: 148
    • Προφίλ
Απ: Ήρθε το ΔΝΤ...
« Απάντηση #824 στις: 17/07/10, 19:10 »
Ας εξηγήσω τώρα και ποια είναι η πραγματική αλήθεια που κρύβεται επιμελώς σχετικά με τη ψήφιση του ασφαλιστικού.


Κεντρικό επιχείρημα του άρχοντος συστήματος εξουσίας και της κυβέρνησης   για την επιβολή του «Μνημονίου» ήταν η επικείμενη  χρεοκοπία της χώρας. 

          Ανάλογη προπαγάνδα περί χρεοκοπίας του συστήματος κοινωνικής   ασφάλισης (ΣΚΑ) συνοδεύει και τη  «μεταρρύθμιση» του καθεστώτος   συνταξιοδότησης και του ύψους των συντάξεων, ώστε να δημιουργείται η   εικόνα του «μονόδρομου».
  Αμέσως μετά την ψήφιση του νέου ασφαλιστικού   νόμου (εξόντωσης κυρίως των νεότερων γενιών εργαζομένων), το   επικοινωνιακό επιτελείο προσφέρει καθημερινά στο φιλοθεάμον κοινό όλο   και περισσότερα στοιχεία για τις «μαύρες τρύπες» των Ταμείων: 8,5 δισ.   ευρώ χρωστάνε οι επιχειρήσεις στο ΙΚΑ, λέει το ένα κανάλι. 7,5 δισ.   οφείλει το ίδιο το Δημόσιο στα Ταμεία, «αποκαλύπτουν» τα τηλεπαράθυρα σε   άλλο δίαυλο.

1,7 δισ. εισφορές δεν πληρώθηκαν στον Οργανισμό Εργατικής   Κατοικίας, το Ταμείο Πρόνοιας των Δημοσίων Υπαλλήλων έχει ήδη   χρεοκοπήσει και χρειάζεται επειγόντως κάποιες εκατοντάδες εκατομμύρια   για να πληρώσει τα εφάπαξ που χρωστάει -εδώ και λίγα χρόνια- σε κάμποσες   χιλιάδες δικαιούχους κ.ο.κ.     
          Τι σημαίνουν όλα αυτά;
 Πρόκειται για την ομολογία αυτού που   χρόνια υποστηρίζουν τα συνδικάτα και η Αριστερά. Οτι, δηλαδή, το   πρόβλημα της κοινωνικής ασφάλισης ήταν και είναι ουσιαστικά ζήτημα   χρηματοδότησης: η αγορά εργασίας αφέθηκε χωρίς ελεγκτικούς μηχανισμούς   και πολλαπλασιάστηκαν εσκεμμένα η μαζική ανασφάλιστη εργασία και η   εισφοροκλοπή.

Οι εργοδότες έκαναν πάρτι κλέβοντας τα χρήματα των   εργαζομένων με την άδεια των κυβερνήσεων και των κρατικών αρχών,   εκμεταλλευόμενοι βεβαίως και την αφασία της Δικαιοσύνης και ορισμένων   πουλημένων ή ανίκανων συντεχνιών.

Πολλά χρόνια τώρα οι κυβερνήσεις   συνειδητά κάνουν τον τροχονόμο στην εισφοροκλοπή, καταρρίπτοντας σήμερα   το ευρωπαϊκό ρεκόρ με 33% (δηλαδή, στατιστικά, ένα στα τρία αφεντικά   κλέβει).
 Αλλά και η προβλεπόμενη από τους νόμους κρατική χρηματοδότηση   του ΣΚΑ παραβιάζεται πολλά χρόνια τώρα, για να φτάσουμε στον τελευταίο   προϋπολογισμό (του 2010) η υποχρηματοδότηση να καταγράφεται κυνικά με   την υπογραφή του ΠΑΣΟΚ: -12,4% σε σχέση με το 2009 προς τα Ασφαλιστικά   Ταμεία και -44% στον ΟΑΕΕ, την ώρα που το Ταμείο των εμπόρων και των   ελευθερο -επαγγελματιών δεν μπορεί να πληρώνει καν τις συνταξούλες που   δίνει.
 Για να μη μιλήσουμε για την υποχρηματοδότηση των επικουρικών, των   κλάδων υγείας και του «σπάταλου» ΕΣΥ.     
          Ωστόσο, το σχετικό σκάνδαλο των ημερών είναι η ψήφιση της   καθιερωμένης τροπολογίας της τελευταίας στιγμής: νέα ευνοϊκή ρύθμιση των   βεβαιωμένων χρεών των εργοδοτών προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία, με   εκπτώσεις έως 80%!

Δεν χρειάζονται ειδικές γνώσεις ή «αποκλειστικές   πηγές» για να καταλάβουμε πως η κυβέρνηση και το ΔΝΤ ακολουθούν τη   νεοφιλελεύθερη, σκληρά ταξική γραμμή κατάργησης όποιου αναδιανεμητικού   ασφαλιστικού συστήματος έχει απομείνει στη χώρα.

Κατά σύμπτωση, την   περασμένη Κυριακή ο Στ. Μάνος στην «Καθημερινή» εισηγείται τη διατήρηση   ενός κρατικού «επιδόματος» στην ηλικία των 65, την κατάργηση κάθε ιδέας   «αναλογικής σύνταξης» και προφανώς την οριστική -και διά νόμου- απαλλαγή   των εργοδοτών και των εργαζομένων από κάθε υποχρέωση καταβολής   ασφαλιστικών εισφορών.     
          Οποιος μπορεί, δηλαδή, να πηγαίνει στις ιδιωτικές ασφαλιστικές   εταιρείες. Το δημόσιο σύστημα Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και τρόικα το αποτελείωσαν.     
 

 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
21 Απαντήσεις
8066 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 08/02/03, 21:36
από ΠΑΝΜΕΓΙΣΤΟΣ - EOSFORUM - SOTRIANI -
ΗΡΘΕ Ο ΙΟΡΔΑΝΗΣ!

Ξεκίνησε από bartatilas « 1 2 » Βιβλίο Εντυπώσεων

26 Απαντήσεις
10053 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 11/03/03, 13:10
από jagmaster
10 Απαντήσεις
4269 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 12/12/05, 13:20
από Stergios Kourou
1 Απαντήσεις
3989 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 10/07/09, 13:31
από Tanglewood
28 Απαντήσεις
10349 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 11/11/10, 19:12
από adr1anos
Roland GR-55 Ηρθε!

Ξεκίνησε από elrich « 1 2 3 » Εφέ

51 Απαντήσεις
16469 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 17/07/11, 19:05
από denisgiann
14 Απαντήσεις
5602 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 11/11/11, 14:00
από Johnkokk
22 Απαντήσεις
7039 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 01/02/12, 13:36
από Xtasy
0 Απαντήσεις
1220 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 14/01/20, 22:12
από diji grampsas
0 Απαντήσεις
782 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 04/07/23, 02:10
από diji grampsas