Αποστολέας Θέμα: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!!  (Αναγνώστηκε 53093 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Steven

  • Περαστικός
  • *
  • Μηνύματα: 11
  • Φύλο: Άντρας
  • Apolayste ti zwi oso mporeite...
    • Προφίλ
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!!
« στις: 10/03/03, 02:41 »
Για τους λάτρεις της μαγειρικής (και όχι μόνο ::)) φτιάχνω αυτό το θεματάκι για να μπορέσουμε να ανταλλάξουμε συνταγές και απόψεις.  Πολλοί από εμάς θα ήθελαν να δοκιμάσουν νέες γεύσεις από όλη την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο, σκέφτηκα λοιπόν πως αυτή η ιδέα θα ήταν καταπληκτική!!  Εγώ προσωπικά έχω τη μαγειρική ως χόμπι και περισσότερο στις Ιταλικές μακαρονάδες έχω μια ιδιαίτερη αδυναμία!!!  Γι’αυτό λοιπόν......δώστε όσες συνταγές μπορείτε!!!!!   :)
« Τελευταία τροποποίηση: 23/03/03, 18:57 από Steven »

Αποσυνδεδεμένος Steven

  • Περαστικός
  • *
  • Μηνύματα: 11
  • Φύλο: Άντρας
  • Apolayste ti zwi oso mporeite...
    • Προφίλ
Απ: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!!
« Απάντηση #1 στις: 10/03/03, 12:22 »
   Sto chat me rwtise kapoios pws kanoume tin Carbonara...egw eipa to pws tin kanw egw(xwris to abgo,dioti einai pio elafria). Omws epeidi aresei se pollous edw stin Ellada,sas exw tin kanoniki syntagi.

   Systatika: Gia ena kouti spaghetti(500gr.),kata protimisi Barilla Spaghetti No.5,analogoun oi e3is posotites: 175gr. bacon, 1 skelida skordo psilokommeno(an 8elete bazete ligotero i katholou,alla i diafora einai simantiki sti geysi),1 koutalia soupas butter(egw de bazw katholou),3 abga(oute abga bazw),4 koutalies soupas trimmenis parmezana,1 flytzani kremas galaktos,alati-piperi,parmezana trimmeni gia garnirisma.

    Ektelesi:Tin wra pou brazete ta makaronia se alatismeno nero,psilokobete to bacon kai to swtarete sto bouturo(egw bazw elaiolado) me to skordo sto tigani.To tigani de 8elei poly dynati fwtia.  Epeita,xtypate ta abga se ena mpol mazi me tin parmezana kai ti krema galaktos.  Otan ta makaronia einai etoima(kata protimisi Al Dente:sta Spaghetti No5 anti na ta brasete 8 lepta pou leei,braste ta sta 6.5-7.5 lepta,dokimaste ta otan magireuontai),ta bgazete,ta straggizete kai ta ksanabazete sti katsarola alla OXI sti fwtia(giati 8a kollisoun ta makaronia mias kai einai sketa).  Prosthetete to sotarismeno bacon kai ta xtypimena abga kai anakateyete poly kala.Epeita bazete th katsarola skepasmeni se poly xamili fwtia (Prosoxi:  peripou ena lepto wste na misopsithei to abgo).
    Meta apo ola ayta,servirete amesws,tribontas apo panw fresko piperaki ama 8elete kai arketi parmezana!!!

     Kali epityxia kai apolayste!!!!!
« Τελευταία τροποποίηση: 10/03/03, 12:23 από Steven »

Αποσυνδεδεμένος Νατάσα

  • Επισκέπτης
  • **
  • Μηνύματα: 88
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Αν δεν μπορείς να βρεις λύση βρες άλλο πρόβλημα.
    • Προφίλ
Απ: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!!
« Απάντηση #2 στις: 10/03/03, 17:24 »
ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

Παιρνετε ενα πακετο μακαρονια, το ανοιγετε και ριχνετε το περιεχομενο σε ενα πιατο. Παιρνετε ενα μπουκαλι κετσαπ. Το ανοιγετε και ριχνετε οση ποσοτητα επιθυμητε πανω στα μακαρονια. Παιρνετε --με τα χερακια-- ενα μακαρονι και το πιπιλατε μεχρι να π**αριασει σε βαθμο που ειναι ευκολη η καταποση του. Συγχρονως, μελετατε το ογκωδες βιβλιο που δεν ανοιξατε ολη τη χρονια αλλα μεχρι την επομενη μερα πρεπει να το εχετε μαθει, διοτι γραφετε...
;D

Αποσυνδεδεμένος pimami

  • Ανεμοσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • *****
  • Μηνύματα: 781
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
    • Φωταγωγός
Απ: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!!
« Απάντηση #3 στις: 10/03/03, 17:58 »
Στην ομελέτα, ρίξτε λίγη κανέλλα αμέσως μετά το χτύπημα και πριν το τηγάνισμα..... Φροντίστε να ανακατέψετε λίγο να σκορπιστει ομοιόμορφα η κανέλλα.....
Δοκιμάστε να ρίξετε και ξύσματα πορτοκαλιού......Για πλάκα το έκανα μια μέρα και καθιερώθηκε..........!
"τα ελατήρια του στρώματος βουίζουν όνειρα"

Αποσυνδεδεμένος Steven

  • Περαστικός
  • *
  • Μηνύματα: 11
  • Φύλο: Άντρας
  • Apolayste ti zwi oso mporeite...
    • Προφίλ
Απ: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!!
« Απάντηση #4 στις: 11/03/03, 13:17 »
Loipon....ayti einai mia Italiki syntagi para poly apli alla kai para polly nostimi!!!!

Systatika:500gr. spaghetti, 4 skelides skordo, miso flytzani elaiolado, maintanos psilokommenos,kokkini piperia kayteri(proairetika).

Ektelesi:Afou brasete ta makaronia kai ta stragisete,ka8arizete to skordo kai kobete tis skelides sta 4.  Se ena ba8y tigani sotarete to skordo me to ladi(ama thelete balte kai tin kokkini piperia,i makaronada tote 8a onomazetai: Aglio e olio e pepperoncino). Molis rodisei to skordo kai prin kaei to ladi,prosthetete ta makaronia me ligo piperaki,ta anakateuete kala kai ta katebezete apo ti fwtia. Serbirete ta makaronia zesta, enw mporeite na ta diakosmisete me ligo trimmeno maintano apo panw.  Episis ama 8elete mporeite na prosthesete ligo olio santo (elaiolado me kokkines kaytes piperitses)  Apolayste!!!!!
« Τελευταία τροποποίηση: 11/03/03, 16:38 από Steven »

Αποσυνδεδεμένος neihtul

  • Επισκέπτης
  • **
  • Μηνύματα: 25
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΣΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΔΕ ΖΕΙ Η ΝΤΡΟΠΗ
    • Προφίλ
Απ: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!!
« Απάντηση #5 στις: 11/03/03, 19:33 »
KOTOPOULO MINION
Apaitoumena: fileto kotopoulo, skorda, kremmudi, maintanos, dyosmos, aspro kshro krasi, aleuri.

::)Aleurwnete to kotopoulo, to thganizete (oxi polu ladi, mexri thn mesh peripou tou kotopoulou).Afou parei to gnwsto, yperoxo xrysokitrino xrwma(mhn kaei kiolas) to bgazete apo to thgani.
::)Psilokobete skorda (osa trabaei h psyxh sas) kai ligo kremmudi (synhthws ligotero apo ta skorda). Akoma psilokobete maintano (aparaithtos kai arketos) kai ligo dyosmo.
:oApo to thgani bgazete to miso ladi (pros ta arsenika tou forum:mhn to riksete kauto sto neroxyti giati tha gemisete kapnous ;D).
::)Sotarete to skordo me to kremmudi gia miso lepto peripou kai meta bazete ta thganismena kommatia tou kotopoulou sto thgani kai ta anakateuete gia na paei to skordo pantou. Bazete alati, piperi kai ton maintano me ton dyosmo. Anakateuete kai bazete sto thgani to krasi (1 pothraki peripou arkei-mhn to kanete soupa). Paspalizete me ligo aleuri kai anakateuete gia 1 lepto mexri na phksei to krasi.

AYTO.....  :) :D  Meta KALH OREKSH kai kyriws...kalh xwnepsh.
Symboulh: mhn to fate poly arga to brady-Megalo lathos.
Love can be as cold as brave
an one-way ticket to endless sorrow
an empire of gentle hate
today without tomorrow

Αποσυνδεδεμένος Ζωή

  • Θαμώνας
  • ***
  • Μηνύματα: 211
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Keep it real!!!
    • Προφίλ
Απ: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!!
« Απάντηση #6 στις: 12/03/03, 02:12 »
ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

ΥΛΙΚΑ:
*2 πακέτα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
*1 κιλό φράουλες
*1 φλυτζάνι ζάχαρη-άχνη
*3-4 κουταλιές σούπας λικέρ(φράουλα)
*500 γρ. σαντιγί
*καβουρδισμένα αμύγδαλα(προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Στρώνετε μια τετράγωνη φόρμα ή ένα ταψί με ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ.Βάζετε από πάνω 1 μέρος από τις φράουλες, τιε πασπαλίζετε μα άχνη & τις ραντίζετε με λίγο λικέρ.Απλώνετε 1 μέρος από τη σαντιγί & επαναλαμβάνετε με στρώσεις από τα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, τις φράουλες & τη σαντιγί, μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.Αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο για 3-4 ώρες & το γαρνίρετε (αν θέλετε) με τα αμύγδαλα.  ;)
Love on the weekend...

Αποσυνδεδεμένος Steven

  • Περαστικός
  • *
  • Μηνύματα: 11
  • Φύλο: Άντρας
  • Apolayste ti zwi oso mporeite...
    • Προφίλ
Απ: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!!
« Απάντηση #7 στις: 12/03/03, 03:01 »
Loipon...ta pragmata einai poly apla.

Systatika:Maurodafni,i Milo i Axladia i Kydwni i kai ta tria mazi, zaxari,kai ligi kanella.

Ektelesi: Kwbote ta frouta se 2 fetes (kata mikos apo to kotsanaki) kai ka8arizete ta koukoutsia.  Epeita se ena pyrex skeyos bazete ta frouta me ti maurodafni,zaxari kai kanella osi epithymeite....mi to parakanete mono ;D!!!

Bazete sto fourno stous 180 bathmous kai afinete na psithoun...prosoxi... :o...mi kaoun kai mi sterepsei to krasi!! An xreiastei prostheste ki'allo...  

Ta frouta prepei na paroun ena skouro xrwma kai deite me to pirouni poso sklira einai....prepei na einai m***ka sxetika wste na deite an einai etoima!!!

Sti periptwsi pou balete kydwni kai einai skliro....kante metagisi se ena tigani kai afiste na brasei ligo to zoumaki....

An 8elete....gia logous aisthitikis....balte kai ena amygdalo panw apo to ka8e kommati froutou!!

O logos pou de grafw posotites einai dioti ta frouta poikiloun se mege8os kai posotita.....alla to zoumi de prepei na einai poly pixto alla prepei na einai sxetiko reysto!!

Mporeite na ta apolaysete sketa i zesta me pagwto banilia apo panw!!!! Me to pagwto einai apla TELEIO!!!

Sas eyxomai kali epityxia!!!  ;D

Αποσυνδεδεμένος Ζωή

  • Θαμώνας
  • ***
  • Μηνύματα: 211
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Keep it real!!!
    • Προφίλ
Απ: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!!
« Απάντηση #8 στις: 14/03/03, 03:45 »
                                     ΚΩΚ

ΥΛΙΚΑ:
-Για τη ζύμη:
*6 αυγά
*1 & 1/2 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
*2 & 1/2 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι
1 μπέϊκιν

-Για την κρέμα:
*1 λίτρο γάλα(4 φλυτζάνια)
*4 κουταλιές σούπας κορν-φλάουρ
*2 κουταλιές σούπας αλεύρι
*ξύσμα λεμονιού
*1 κουταλιά βιτάμ

-Για το γλάσο σοκολάτας:
*1 βιτάμ
*1 φλυτζάνι τσαγιού άχνη
*3 κουταλιές σούπας κακάο
*2 αυγά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
   Χτυπάμε τα υλικά για τη ζύμη,βάζουμε το μίγμα στο ταψί  και ψήνουμε στους 180οC gia 45' περίπου.Αφού γίνει,το αφήνουμε να κρυώσει.Κόβουμε τη ζύμη σε δύο φύλλα.
   Τοποθετούμε τα υλικά για την κρέμα σε 1 κατσαρολάκι & τα ανακατεύουμε.Η κρέμα θα πρέπει να είναι νερουλή.Μόλις την κατεβάσουμε από τη φωτιά, τη χτυπάμε(αν σβωλιάσει).Αφού κρυώσει λιγάκι, στρώνουμε την κρέμα στο πρώτο κομμάτι της ζύμης.
   Βάζουμε τα υλικά για το γλάσο επίσης σε 1 κατσαρολάκι.Ανακατεύουμε όλα τα υλικά(εκτός από τα αυγά), μέχρι να λιώσουν.Αφού γίνει 1 ομειογενές μίγμα, το κατεβάζουμε από τη φωτιά.Αφήνουμε να κρυώσει & μετά προσθέτουμε & τα 2 αυγά,τα οποία χτυπάμε.Τέλος,στρώνουμε το γλάσο πάνω από το δεύτερο στρώμα της ζύμης.Το τοποθετούμε στο ψυγείο για λίγες ώρες & το σερβίρουμε, αφού κρυώσει.Οι ανυπόμονοι μπορούν να το φάνε αμέσως... Προσοχή μην καείτε!!!  ;)
Love on the weekend...

Αποσυνδεδεμένος Ζωή

  • Θαμώνας
  • ***
  • Μηνύματα: 211
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Keep it real!!!
    • Προφίλ
Απ: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!!
« Απάντηση #9 στις: 15/03/03, 19:57 »
                       ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ                      

ΥΛΙΚΑ:
*2 πακέτα ινδοκάρυδο
*1 ζαχαρούχο γάλα
*2 κουβερτούρες
*λίγα καρύδια ή φυστίκια

   Δουλεύουμε(ανακατεύουμε) το ινδοκάρυδο με το γάλα και τα καρύδια.Πλάθουμε το υλικό σε μπάλες.Αφού τελειώσουμε με όλο το μίγμα,βάζουμε τις μπάλες στο ψυγείο και τις αφήνουμε για λίγο να κρυώσουν.Στη συνέχεια,τοποθετούμε τις 2 κουβερτούρες σε μια κατσαρόλα.Τις ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν.Τέλος,περνάμε τα σοκολατάκια με την κουβερτούρα που έχουμε λιώσει.

              !!!ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ & ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!!!                      
Love on the weekend...

Αποσυνδεδεμένος Steven

  • Περαστικός
  • *
  • Μηνύματα: 11
  • Φύλο: Άντρας
  • Apolayste ti zwi oso mporeite...
    • Προφίλ
Απ: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!!
« Απάντηση #10 στις: 15/03/03, 21:17 »
Mia katapliktiki syntagi apo ti Mesi Anatoli!!! :o :o

Ylika gia peripou 6 merides:

Gia tin krema: 1/2 flitzani ryzaleyro,3/4 flitzaniou trimmena amygdala se leptes fetes,1/4 flitzaniou axni zaxari,3 flitzania gala,1/2 koutalaki trimmeni flouda lemoniou kai mia koutalia rodonero!

Gia to siropi froutwn: 1/2 flytzani xera mila,1/4 flitzaniou xera rodakina,1/4 flitzaniou damaskina xwris koukoutsi,4 flitzania nero,3/4 flitzaniou axni zaxari,2 3ylarakia kanellas,3 garyfalla,2 koutalakia Amareto,1 koutalia rodonero,3/4 flitzaniou xontrokommena karydia.

Ektelesi: Se ena mpol anakatepste to ryzaleyro kai ti zaxari me miso flitzani gala.Se mia metria katsarola braste to upoloipo gala me ti flouda tou lemoniou,prostheste ligo ligo to aleyri me ti zaxari,anakateyontas synexws mexri to meigma na brasei kai na "desei". Rixte kai ta ypoloipa ylika tis kremas,anakatepste kai moiraste se 6 mpolakia. Afou krywsoun,skepaste kai balte ta sto psygeio. Twra...se ena mpol topo8etiste ta frouta,skepaste me nero kai afiste ta gia 2 writses. Stegnwste ta kai petaxte to nero. Se mia metria katsarola rixte 4 flitzania nero,th zaxari,tis kanelles,ta garyfalla,to likeraki kai to rodonero kai epeita sigobraste XWRIS KAPAKI,mexri to ygro na ginei siropi kai i posothta tou na meiw8ei peripou sta 2misi flitzania. Katebaste apo ti fwtia,pros8este ta frouta kai ta karydia kai afiste na krywsei. Otan krywsei teleiws,skepaste kai afiste sto psygeio gia 3 wres. Serbirete ti krema afou tin perixysete me to siropaki kai diakosmisete me ta frouta!!!!

An kai gia oligon dyskoli syntagi...me ligi prospatheia ola ginontai!!!!  Sas eyxomai kali epityxia kai kali MASA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Αποσυνδεδεμένος Stavroula

  • Περαστικός
  • *
  • Μηνύματα: 3
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Απ: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!!
« Απάντηση #11 στις: 16/03/03, 23:59 »
ΥΛΙΚΑ
- 1 πακέτο φύλλα μπακλαβά
- 250 γραμ. βούτυρο λιωμένο
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 2 χούφτες σιμιγδάλι
- 2 ποτήρια χλιαρό νερό
- 1 ποτήρι γάλα
- κανέλλα, ζάχαρη άχνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Διαλύουμε σε ένα μπωλ,το ζαχαρούχο γάλα με το χλιαρό νερό και το γάλα, και στην άκρη
- Σε ένα ταψί,ορθογώνιο, στρώνουμε τα φύλλα βουτυρωμένα και ζαρωμένα,πολύ γρήγορα και πρόχειρα.Και να σπάσουν δεν πειράζει. Ενδιάμεσα πασπαλίζουμε από 2 φορές με μια χούφτα σιμιγδάλι. Δηλαδή,αν ειναι 10 τα φύλλα, τότε ανά 3-4 φύλλα ρίχνουμε το σιμιγδάλι, φύλλα και ξανά σιμιγδάλι.
- Στο φούρνο για 25' περίπου,μέχρι να πάρει χρώμα
- Το βγάζουμε και ρίχνουμε το διαλυμένο ζαχαρούχο.Προσπαθούμε να πάει το υγρό ομοιόμορφα σε όλο το ταψι,γέρνοντας το ταψί μια αριστερά και μια δεξιά.Θα κάνει λίγο θόρυβο,επειδή το ταψί θα ναι ζεστό.Δεν τρομάζουμε!!!
- Ξανά στο φούρνο μέχρι να ροδίσει, 10' με 15'.
- Το βγάζουμε,κόβουμε κομμάτια,πασπαλίζουμε με μπόλικη κανέλλα και άχνη ζάχαρη

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Αποσυνδεδεμένος Ζωή

  • Θαμώνας
  • ***
  • Μηνύματα: 211
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Keep it real!!!
    • Προφίλ
Απ: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!!
« Απάντηση #12 στις: 17/03/03, 01:43 »
                       ΝΤΟΝΑΤΣ(για τον prince)                          

ΥΛΙΚΑ:
*1 φακελάκι μαγιά στιγμής
*4 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
*1/2 φλυτζάνι χλιαρό νερό
*3/4 φλυτζανιού χλιαρό γάλα
*1/4 φλυτζανιού ζάχαρη
*1 κουταλάκι αλάτι
*1 αυγό
*1/4 φλυτζανιού βούτυρο λιωμένο

   Ανακατεύουμε τη μαγιά με το αλεύρι και το χλιαρό νερό.Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε για να γίνει μια ζύμη μαλακιά και ελαστική που να μην κολλάει.Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο.Την ξαναζυμώνουμε για μερικά λεπτά και την ανοίγουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια σε φύλλο πάχους 8 χιλιοστών περίπου.Κόβουμε με 1 ποτήρι δίσκους 6 εκατοστών,βουτώντας το σε αλεύρι για να μην κολλάει στη ζύμη.Με το βιδωτό καπάκι ενός μπουκαλιού αφαιρούμε μικρούς δίσκους από το κέντρο.Αραδειάζουμε τα δαχτυλίδια σε αλευρωμένη πετσέτα στο ταψί του φούρνου,τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε σε υγρό και ζεστό μέρος να διπλασιαστούν σε όγκο.Τα ψήνουμε λίγα-λίγα σε φριτέζ στους 180 οC ή σε μπόλικο καυτό λάδι,ροδίζοντάς τα ελαφρά και από τις δύο πλευρές.Τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί να φύγει το πολύ λάδι.Τα τυλίγουμε στο γλάσο,όσο είναι ζεστά,ή τα τυλίγουμε σε ζάχαρη-άχνη.

-Γλάσο Βανίλιας:Ανακατεύουμε 1 φλυτζάνι ζάχαρη-άχνη,λίγη βανίλια και 2 κουταλιές γάλα.

-Γλάσο Σοκολάτας:Λιώνουμε 75 γρ. κουβερτούρα,ρίχνουμε 1 φλυτζάνι ζάχαρη-άχνη & 2-3 κουταλίες γάλα ή κονιάκ(κατά προτίμηση Metaxa 7*) και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μίγμα.
Love on the weekend...

Αποσυνδεδεμένος Ζωή

  • Θαμώνας
  • ***
  • Μηνύματα: 211
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Keep it real!!!
    • Προφίλ
Απ: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!!
« Απάντηση #13 στις: 17/03/03, 02:23 »
                          BROWNIE(για τον Steven)                      

ΥΛΙΚΑ:
*180 γρ. κουβερτούρα
*180 γρ. βούτυρο φρέσκο
*150 γρ. ζάχαρη-άχνη
*3 αυγά
*90 γρ. αλεύρι
*180 γρ. καρύδια(ψίχα)

   Λιώνουμε σε μπεν-μαρί την κουβερτούρα με το βούτυρο. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη.Τα προσθέτουμε στο βούτυρο & την κουβερτούρα.Ρίχνουμε το αλεύρι.
   Τα ανακακατεύουμε.Προσθέτουμε & τα καρύδια.Ρίχνουμε το μίγμα σε 1 ταψί που έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει.Το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο(160-170 οC) και το ψήνουμε για 25'.  ;)
Love on the weekend...

Αποσυνδεδεμένος Steven

  • Περαστικός
  • *
  • Μηνύματα: 11
  • Φύλο: Άντρας
  • Apolayste ti zwi oso mporeite...
    • Προφίλ
Απ: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!!
« Απάντηση #14 στις: 17/03/03, 02:56 »
Arni mageiremeno me Kardamo (for Zwi@Cuervo!!!)

Ylika gia 6 merides: 1 kilo arni se megalous kybous,1/2 flitzani plires giaourti,35 green kardama,3 metries ntomates psilokommenes,1/2 flitzani ladaki,2 koutalakia trimmeno mauro piperi,1 koutalaki skoni turmeric,1 koutalaki skoni tsili,2 koutalakia skoni koriandrou,alataki

Ektelesi:Plynte kala to kreas. Se ena mpol anakatepste to giaourti me pirouni. Xtypiste sto blender me poly ligo nero tous olokrirous prasinous karpous tou kardamou,i an protimate aleste tous stegnous se ena mylo,p.x. tou kafe i me ti boitheia enos goudiou,kai anakatepste tous sti synexeia me ligo nero gia na dimiourgisete mia pasta. Twra...se mia katsarola zestanete to ladi,prostheste tin pasta tou kardamou kai to piperi kai tiganiste se xamili fwtia gia 2-3 lepta. Prostheste ta kommatia arniou,to turmeric,to chili,kai ton koriandro kai sotarete gia 10 lepta stin idia xamili fwtia,anakateyontas synexws,kai an xreiastei,prostheste ligo nero gia na min kollisoun sti katsarola. Se ayti ti fasi brisketai kai to mustiko tis epityxias!!! Tiriste akribws tous xronous xwris na kaoun ta mpaxarika!!! Xamilwste ti fwtia kai rixte to giaourti,tis ntomates kai oso alataki protimate kai synexiste na sotarete gia 5 akomi lepta!! Prostheste 4 flitzania nero,skepaste ti katsarola kai afiste to to fagito na sigobrasei se xamili fwtia panta,mexri na m***kwsei to kreas!!!

Ayta gia ti syntagi mas apo India!!!! Kali epityxia!!!!!!

Αποσυνδεδεμένος kostis88

  • Ο γραντζουνιστής
  • Παλιός
  • ****
  • Μηνύματα: 298
  • Φύλο: Άντρας
  • τι αλλο να πω πια??
    • Προφίλ
    • rigorous_rifle
Απ: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!!
« Απάντηση #15 στις: 18/03/03, 23:34 »
ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΡΥ

ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ 20 ΛΕΠΤΑ

ΥΛΙΚΑ:
4 ΦΙΛΕΤΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ
2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
2 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙΑ ΣΚΟΝΗ ΚΑΡΥ
1/2 ΠΟΤΗΡΙ ΧΥΜΟ ΚΟΤΑΣ
200gr ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
ΑΛΑΤΙ
ΠΙΠΕΡΙ
120gr ΦΥΤΡΑ
ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ΜΑΙΝΤΑΝΟ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

ΚΟΒΕΤΕ ΤΑ ΦΙΛΕΤΑ ΣΕ ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ.ΣΕ ΕΝΑ ΑΝΤΙΚΟΛΛΗΤΙΚΟ ΤΗΓΑΝΙ ΖΕΣΤΑΙΝΕΤΕ ΤΙΣ 2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΕΤΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ. ΠΑΣΠΑΛΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ 2 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙΑ ΣΚΟΝΗΣ ΚΑΡΥ ΠΡΟΣΘΕΤΕΤΕ ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΕ.ΣΒΗΝΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΖΩΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΗΝΕΤΕ ΝΑ ΣΙΓΟΒΡΑΣΕΙ ΓΙΑ 5 ΛΕΠΤΑ. ΠΡΟΣΘΕΤΕΤΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΕ.ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΡΟΣΘΕΣΤΕ ΤΗ ΦΥΤΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ΜΑΙΝΤΑΝΟ.ΣΕΡΒΙΡΕΤΕ ΣΕ ΑΤΟΜΙΚΑ ΠΙΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΑΣΤΕ ΤΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΄Η ΜΕ ΡΥΖΙ..
Ειμαι ενας φασιστοκουμουνοσοσιαλιστικοκαπιταλιστης οικολογος

Αποσυνδεδεμένος kostis88

  • Ο γραντζουνιστής
  • Παλιός
  • ****
  • Μηνύματα: 298
  • Φύλο: Άντρας
  • τι αλλο να πω πια??
    • Προφίλ
    • rigorous_rifle
Απ: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!!
« Απάντηση #16 στις: 19/03/03, 00:21 »
ΑΧΛΑΔΙΑ ΒΡΑΣΜΕΝΑ ΣΕ ΚΡΑΣΙ ΜΕ ΣΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΓΙΑ 4 ΑΤΟΜΑ
ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ:35 ΛΕΠΤΑ

ΥΛΙΚΑ:
4 ΑΧΛΑΔΙΑ
4 ΠΟΤΗΡΙΑ ΛΕΥΚΟ ΞΗΡΟ ΚΡΑΣΙ
120gr ΖΑΧΑΡΗ
ΧΥΜΟ ΑΠΟ 2 ΛΕΜΟΝΙΑ
250gr ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ
150gr ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

-ΚΑΘΑΡΙΖΕΤΕ ΤΑ ΑΧΛΑΔΙΑ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΚΟΤΣΑΝΙ.
-ΜΕ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΑΦΑΙΡΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΩ ΜΕΡΙΑ ΣΙΓΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΑ ΚΟΥΚΟΥΤΣΙΑ.
-ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΣΑΙΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΕ ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΤΟ ΧΥΜΟ ΑΠΟ 2 ΛΕΜΟΝΙΑ.
-ΠΡΟΣΘΕΤΕΤΕ ΤΑ 4 ΑΧΛΑΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΒΡΑΖΕΤΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΑΛΑΚΩΣΟΥΝ.
-ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΕΝ ΜΑΡΙ ΛΙΩΝΕΤΕ ΤΗΝ ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ.
-ΠΡΟΣΘΕΤΕΤΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΕ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ.
-ΣΕΡΒΙΡΕΤΕ ΣΕ ΠΙΑΤΟ ΕΧΟΝΤΑΣ ΤΗ ΣΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΓΙΑ ΒΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΑΧΛΑΔΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ.
-ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΕΡΙΧΥΣΕΤΕ ΤΟ ΑΧΛΑΔΙ ΜΕ ΛΙΓΗ ΖΕΣΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ.
Ειμαι ενας φασιστοκουμουνοσοσιαλιστικοκαπιταλιστης οικολογος

Αποσυνδεδεμένος P.S

  • Περαστικός
  • *
  • Μηνύματα: 9
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΑΥΛΟΣ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ O ΠΡΙΓΚΗΠΑΣ ΖΕΙ!!!
    • Προφίλ
Απ: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!!
« Απάντηση #17 στις: 19/03/03, 00:39 »
      LOUKANIKA EPANASTATIKA  
diki mou sintagi.  
Perneis ta loukanika ta kobeis komatia  ta vazeis sto tigani mexri na tiganistoun kai meta rixneis komatia prasini piperia(to sxima twn komatiwn den mas xalaei). epeita otan kai ta piperia m***kwsoun pixneis mesa sto tigani saltsa mpoliki na epipleoun ta loukanika. anakateueis perimenontas na vrasei i saltsa(pou einai mpoliki opos ipame) kai epita rixneis alati piperaki lemoni kai ligo moustarda an theleis kai ta servireis zesta.   endiknite fresko psomi.   me exoun kselasposei poles fores. ::)  ;D  
Χαμογέλα μ@λ@κ@ η ζωή έχει πλάκα!
                      :)
              LOVE-PEACE-FREEDOM

FiGaRo

  • Επισκέπτης
Απ: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!!
« Απάντηση #18 στις: 19/03/03, 00:56 »
1ον) ΛΑΝΤΖΑ εγω για το Steven ΔΕΝ κανω... αν ειναι να φαω την καρμποναρα θα τη φαω ανευ κοπου...

2ον) Απλη συνταγη για φοιτητες : ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ!!!!(με ετοιμη σαλτσα)

       Βραζουμε νερο σε ενα τσικαλι
       Βαζουμε τα μακαρονια της αρεσκειας μας να βραζουν 8-12 λεπτα
       Παραλληλα, βαζουμε κ τη σαλτσα στο τηγανι κ την ζεσταινουμε ελαφρως
       Σουρωνουμε τα μακαρονια κ τα ριχνουμε στο τηγανι για να ανακατευτουν με τη σαλτσα.
       Σερβιρουμε στο πιατο το φαγητο πριν προλαβει να κρυωσει
       Κ ριχνουμε απο πανω ΜΠΟΛΙΚO parmegiano reggiano.

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ... αν καταφερετε να φατε με αυτα που ειπα...
ως γνωστον η σπεσιαλιτε μου ειναι ΒΡΑΣΤΟ ΝΕΡΟ...(τα μακαρονια γινονται μονα τους!!!)..... ;D 8)

Αποσυνδεδεμένος giteana

  • Θαμώνας
  • ***
  • Μηνύματα: 102
  • Φύλο: Γυναίκα
  • 'Αχ, στην αρχή των τραγουδιών το αχ είναι γραμμένο
    • Προφίλ
Απ: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!!
« Απάντηση #19 στις: 19/03/03, 13:31 »
Λοιπόοοοον...να κι συνταγή...
Σπαγγέτι αλά Ιφιγένεια..
:) Υλικά: 1 πακέτο σπαγγέτι (τα Barilla ειναι απ' τα καλύτερα, αλλά οτι κι αν έχετε, κάνει), 1 κρεμμύδι ξερό, 1 πιπεριά πράσινη και 1 κόκκινη ή πορτοκαλί ή κίτρινη, λίγα μανιτάρια φρέσκα κατά προτίμιση, 1 σκελίδα σκόρδο,1 κ.σούπας ρίγανη, 2 κ.σούπας μουστάρδα, tabasco κατά βούληση (ανάλογα πόσο καυτερό θέλει κανείς... :-* εγώ βάζω 1 κ. γλυκού) και βέβαια σάλτσα.
:) Εκτέλεση.
Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό όπου έχουμε βάλει μια κ.σούπας ελαιόλαδο (βοηθά να μην κολλήσουν αν τα ..ψιλοξεχάσουμε ). Στραγγίζουμε τα μακαρόνια χωρίς να τα ξεπλύνουμε όμως (χάνουν το άμυλο τους...). Προσθέτουμε βούτυρο ή ελαιόλαδο αναλόγως της προτίμησης μας.
Σε λίγο λάδι σωτάρουμε πρώτα τις πιπεριές, ακολούθως τα μανιτάρια (αν είναι κονσέρβα να τα χουμε στραγγίσει καλά γιατί ...πιτσιλάει  :P ), το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Σωτάρουμε για λίγο, προσθέτουμε τη σάλτσα και λίγο νερό, και την ρίγανη. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε...
Λίγο πριν είναι έτοιμη, βάζω το ταμπάσκο και τη μουστάρδα και ανακατεύουμε πολύ καλά. Η σάλτσα θα πάρει ανοιχτό χρώμα, και ωραίο άρωμα.
Αλατοπίπερο κατά βούληση.
Άντε και καλή όρεξη.
Giteana.
Κι αν μας αντέξει το σκοινί, θα φανεί στο χειροκρότημα...

Αποσυνδεδεμένος Steven

  • Περαστικός
  • *
  • Μηνύματα: 11
  • Φύλο: Άντρας
  • Apolayste ti zwi oso mporeite...
    • Προφίλ
Απ: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!!
« Απάντηση #20 στις: 19/03/03, 19:37 »
Gia tous kalofagades exoume mia special syntagoula!!! ;D
Astakomakaronada gia gerous fagades!!! Pantws....ama fate ayti ti makaronada brady..8a sas proteina na fate ligo dioti o astakos einai barys....

Loipon...as arxisoume....

Ylika: 1 megalo i 2 mikrous astakous,peripou 500 grams. ,300 gram. spaghetti,6 koutalies elaiolado,1 kremmudi psilokommeno, 450 gram. vtomates,katharismenes xwris sporous,psilokommenes,3 koutalies soupas psilokommeno maintano,alati-piperi,2 kremmudakia freska,mono to prasino.

Ektelesiiiiii: Afaireite to kreas apo tin oura tou astakou kai to kobete se kybous.
              Se mia katsarola brazete se alatismeno nero to kelufos tis ouras kai to kefali tou astakou gia mia wra peripou!!
              Afaireite me mia trypiti koutala ta ulika mesa apo to nero kai to bazete ksana sti fwtia. Rixnete s'ayto ta makaronia (kata diki mou protimisi Barilla spaghetti No.5) kai ta brazete mexri na ginoun Al Dente!!
              Sto metaxy,se ena tigani zestainete to ladi se xamili fwtia,prosthetete to kremmudi kai to sotarete gia 3-4 lepta,mexri na rodisei!!
              Prosthetete tis ntomates kai to maintano kai psinete gia alla 3-4 lepta se dynati fwtia omws. Prosthetete tous kybous tou astakou,xamilwnete ti fwtia,skepazete ti katsarola kai tin afinete gia all 3-4 lepta.
              Straggizete kai ta makaronia molis etoimastoun...kai ta rixnete mesa sti saltsa. Prosthetete, an xreiastei,alataki kai tribete ligo mayro piperi,anakateyete kala kai serbirete amesws!!

Mia poly wraia syntagoula gia mia poly wraia pareoula...

Sas proteinw malista....na synodeysete ayto ta fai me kalo Leyko krasaki apo 10-14 ba8mous kelsiou thermokrasia.... Pistepste me...einai poly wraios syndiasmos!!!

Kali epityxia kai kali orexi na exete!!!!!!!!

Αποσυνδεδεμένος jk7859

  • Επισκέπτης
  • **
  • Μηνύματα: 87
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Η ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΚΡΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΙΣ ΣΟΒΑΡΑ
    • Προφίλ
Απ: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!!
« Απάντηση #21 στις: 20/03/03, 14:34 »
Υλικά:

1/2 κιλό φρέσκο σπανάκι
5-6 φέτες μπέικον
100 γραμ. παρμεζάνα
½ φλυτζάνι κρουτόν
1/2 κούπα ελαιόλαδο
2-3 κουταλιές ξύδι μπαλσάμικο
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Καθαρίζετε και πλένετε καλά το σπανάκι. Ξεχωρίζετε τα φύλλα. Τα στραγγίζετε και τα κόβετε με το χέρι σε μια σαλατιέρα.Ψιλοκόβετε το μπέικον και το σωτάρετε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και προσθέστε το στη σαλάτα.
Ετοιμάζετε μια ζεστή βινεγκρέτ (το ξύδι που θα χρησιμοποιήσετε να το έχετε ζεστάνει προηγουμένως σε σιγανή φωτιά). Περιχύστε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ, ρήξτε τα κρουτόν και την παρμεζάνα και σερβίρετε.

Είναι δοκιμασμένη και με μαρούλι αντί για σπανάκι και είναι εξίσου ωραία. ;D ;D
I'm only living for the hour
that I see your face
when that happens I don't
wanna be no other place
'til the end of time
you'll be on my mind

Αποσυνδεδεμένος Steven

  • Περαστικός
  • *
  • Μηνύματα: 11
  • Φύλο: Άντρας
  • Apolayste ti zwi oso mporeite...
    • Προφίλ
Απ: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!!
« Απάντηση #22 στις: 20/03/03, 14:46 »
Basw mou...mias kai mou zitises mia syntagi me melitzana... idou mia wraia....bebaia de mporousa na min symperilabw ta makaronia!!!!

Exoume kai leme:

Ylika: 500 gram. Taliateles, 6 koutalies soupas eleiolado, 1 flytzani koukounari(mi pate na parete kanena koukounari apo to dentro!!!! :o......yparxoun sporoi apo koukounari se sakoulitses sto Super Market!!!! 8)), 2 koutalies tis soupas psilokommeno maintano, 4 megales ntomates,katharismenes kai perasmenes apo to mylo(to fresko prama exei alli geysi!!!), 2 melitzanes flaskes,metries kai kommenes se kybous, ladi gia tiganisma(egw bazw elaiolado asxeta an kaigetai pio eykola,prosexoume kai ligo parapanw....!), alatopiperaki kai fysika de leipei to parmegano Italias!!!

Ektelesi:
        Alatizete tis melitzanes kai tis afinete na straggixoun gia 30 lepta peripou. Afou epeita tis tiganisete,tis bgazete kai tis topotheteite panw se xarti kouzinas,wste na aporrofisei to ladi tous.

        Se ena bathy tigani twra,sotarete sto ladi ta koukounaria kai prosthete tis melitzanes, to maintano, kai ton polto apo tis ntomates, afinontas ta na psithoun gia 30 lepta...

        Parallila twra,brazete tis taliateles se alaismeno neraki mexri na ginoun Al Dente,tis bgazete k tis straggizete.

        Perixunete tis taliateles me to migma kai serbirete amesws se zesta piata an ginetai!!

       Tribete panw apo kathe piato piperi,kai to theiko tyri Parmegano!!!!

Kali orexi (peinasa mono pou ta egrafa!!!), kai kali EPITYXIAAA!!!!

Αποσυνδεδεμένος Ζωή

  • Θαμώνας
  • ***
  • Μηνύματα: 211
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Keep it real!!!
    • Προφίλ
Απ: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!!
« Απάντηση #23 στις: 22/03/03, 00:17 »
ΜΠΟΜΠΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ(αφιερωμένο ειδικά στον Figaro/φάτσα)  ;)

ΥΛΙΚΑ:
*1 πακέτο ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
*1 φλυτζάνι βούτυρο
*225 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
*1 1/2 φλυτζάνι κακάο
*1 & 1/4 φλυτζάνι ζάχαρη-άχνη
*3 κουταλιές σούπας νερό
*2 αυγά & 3 κρόκοι αυγών
*2 κουταλιές σούπας ρούμι ή κονιά(κατά προτίμηση Metaxa 7*)
*1 φλυτζάνι αμύγδαλα καβουρδισμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
   Λιώνουμε όλη τη σοκολάτα μαζί με το βούτυρο σε μπαιν-μαρί.Χτυπάμε τα αυγά και τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι το μίγμα να φουσκώσει και να ασπρίσει και προσθέτουμε το κακάο,το νερό και το ρούμι ή το κονιάκ.Ρίχνουμε το μίγμα της σοκολάτας,αφού κρυώσει λίγο,στο μίγμα των αυγών και ανακατεύουμε.Τέλος,προσθέτουμε τα αμύγδαλα και τα ΠΤΙ-ΜΠΕΡ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ θρυμματισμένα και ανακατεύουμε.Ρίχνουμε το μίγμα σε μια σφαιρική φόρμα/σαλατιέρα/μπολ,αφού την καλύψουμε πρώτα με μια πλαστική μεμβράνη για να μην κολλήσει το γλυκό και το αφήνουμε στο ψυγείο για 3-4 ώρες,να κρυώσει καλά.
   Βγάζουμε από τη φόρμα το γλυκό και αν θέλουμε το καλύπτουμε με γλάσο σοκολάτας,το οποίο ετοιμάζουμε ως εξής:Λιώνουμε σε μπαιν-μαρί 150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα με 1/2 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος και 2 κουταλιές κονιάκ(κατά προτίμηση Metaxa 7*).Αφήνουμε λίγο να κρυώσει το μίγμα και το ρίχνουμε πάνω από το γλυκό.Γαρνίρουμε με σαντιγί.
Love on the weekend...

Αποσυνδεδεμένος prince

  • Θαμώνας
  • ***
  • Μηνύματα: 121
  • Φύλο: Άντρας
  • Λατρεύω το YaBB SE!
    • Προφίλ
Απ: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!!
« Απάντηση #24 στις: 22/03/03, 00:57 »
 ;)
         Η δικη μου προταση,περιλαμβανει ενα ρομαντικο δειπνο-εκπληξη που μπορει να κανει ο καθενας απο εμας τους τρυφερους και ευαισθητους αντρες.
Θα χρειαστει απλως καποιος χρονος για ψωνια και καποια χρηματα-τα οποια ειναι σαφως λιγοτερα απο οτι ενα δειπνο σε ρεστοραντ-και φυσικα μια ανετη κουζινα και καποια σκευη...
Απαραιτητη ειναι και η αγαπη με την οποια θα φτιαξετε τα παρακατω,ωστε η καλη σας να μεινει απολυτα ικανοποιημενη!
   Γραφω εδω ολο το μενου,για να ειστε γνωστες του τι θα φτιαξουμε...
ΟΡΕΚΤΙΚΑ:Δαμασκηνα με μπεικον
             Μανιταρια και αγγιναρακια μαρινατα
             πιατελα τυριων
             ταρτακια με γαριδες(προαιρετικο)
             ρυζι τριχρωμο
             πατατες πουρε

ΣΑΛΑΤΑ:σαλατα mexicali ή χωριατικη

ΚΥΡΙΩΣ ΠΡΩΤΟ:Ταλιατελες σουφλε

ΚΥΡΙΩΣ ΔΕΥΤΕΡΟ:Σνιτσελ βιενεζικο

ΚΡΑΣΑΚΙ:ΚΟΚΚΙΝΟ+ΣΑΜΠΑΝΙΑ(προαιρετικη)

ΦΡΟΥΤΟΣΑΛΑΤΑ:

ΕΠΙΔΟΡΠΙΟ:Μαρεγκα μους σοκολα ή Προφιτερολ

Συνολικος χρονος ετοιμασιας:4 ωρες(για  αρχαριους).

Περιβαλλον:εννοειται οτι διαμορφωνουμε τον χωρο με μια ρομαντικη ,αλλα οχι υπερβολικη νοτα,οπως κερακια,μουσικη απαλη,σωστος φωτισμος!

Τωρα ας φτιαξουμε ενα-ενα τα ορεκτικα αρχικα:
Δαμασκηνα με μπεικον.....
  Υλικα:1/2 κιλο δαμασκηνα
           4-5 λωριδες μπεικον
           1 πακετακι κρημ τσιζ (100 γρ.)ή 100 γρ. καρυδια

 Εκτελεση:Βαζουμε τα δαμασκηνα σε νερο ,για λιγες ωρες ,ωστε να φουσκωσουν.Στραγγιζουμε και σκουπιζουμε αυτα με απορροφητικο χαρτι.Τα σκιζουμε απο την μια μερια με μαχαιρακι,αφαιρουμε το κουκουτσι και τοποθετουμε στην θεση του ενα κομματακι κρημ τσιζ ή καρυδι.Τυλιγουμε τα δαμασκηνα με λωριδες μπεικον και στερεωνουμε με οδοντογλυφιδα.Τα κλεινουμε  σε  σακουλακι και τα βαζουμε στο ψυγειο.Οταν προκειται να σερβιρουμε ,τα ψηνουμε στους 200 επι 15΄

Μανιταρια και αγγιναρακια μαρινατα...
 Υλικα:1 κουτι μανιταρια
          αλατι και φρεσκοκομμενο πιπερακι
          1 κουτι αγγιναρακια
          3 κουταλιες ξιδι
          3 κουταλιες μαιντανο ψιλοκομμενο
          6 κουταλιες λαδι
          2 σκελιδες σκορδο τριμμενο
          2 γκρειπ φρουτ

Εκτελεση:Στραγγιζουμε τα μανιταρια και τα αγγιναρακια και τα ξεπλενουμε με νερακι.Ανακατευουμε το λαδι και το ξιδι.Τριβουμε μεσα το σκορδο,ριχνουμε το μαιντανο,αλατι και πιπερι.Ριχνουμε τα μανιταρακια και τα αγγιναρακια και τα αφηνουμε μεσα στην μαρινατα αρκετες ωρες.Καλυτερα να τα ετοιμασουμε απο την προηγουμενη ημερα.Αδειζουμε τα γκρειπ φρουτ και σχηματιζουμε 2 κουπες.Κοβουμε 2 ντοματες σε οκτω κομματια,αφαιρουμε το φαι και στολιζουμε με τις ντοματες τις κουπιτσες.Βγαζουμε τα υλικα απο την μαρινατα με τρυπητη κουταλα και τα μοιραζουμε στις κουπιτσες.Αν θελουμε τις τοποθετουμε ομορφα σε πιατελιτσα.

Πιατελλα τυριων:διαφορα ειδη τυριων,μανουρι,καπνιστο αλπεων,γραβιερα κρητης,ροκφορ,εμενταλ,φετα κομμενα  σε  διαφορα σχεδια ,σε κυβους....το ροκφορ καλυτερα να το κανουμε μπαλακια!Αδειαζουμε σε ξυλινο καρουζελ,τοποθετουμε στο κεντρο μια μπαλα απο μειγμα τυριων και γυρω-γυρω κρακερακια.

Ταρτακια με γαριδες...
Υλικα:20 ταρτακια μπουκιας
        1/2 κιλο γαριδες
        2 κουπες σαλτσα κοκτεηλ
        μιση κουπα πικλες αγγουρακι ψιλικομμενες και στραγγισμενες καλα
        φυλλαρακια μαιντανου

Εκτελεση:Ετοιμαζουμε σαλτσα κοκτεηλ(θα την αναφερω παρακατω).Προσθετουμε τις πικλες.Βραζουμε και καθαριζουμε τις γαριδες ,αφαιρωντας και τα κεφαλια.Κοβουμε λιγακι τις ουρες.Τα κομματακια ,καθως και τις υπολοιπες γαριδες ,ψιλοκομμενες,τις  ριχνουμε  στην σαλτσα κοκτεηλ.Βαζουμε απο μια κουταλια σαλτσα,μια γαριδα και ενα φυλλαρακι μαιντανου σε καθε ταρτακι.Καλυπτουμε με πλαστικη μεμβρανη και ψυγειο!!

Τα υπολοιπα  σε λιγο που θα  βγω  απο  το  τσατ!!!
 
Eίχα μια  καρδιά,μα ήρθες και την πήρες,
και έμεινα μοναχός,με ένα καφάσι μπύρες...

 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
2 Απαντήσεις
969 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 06/10/21, 14:28
από ΠΟΙΟΣ