Σελίδες:
  • #1 από NITROKID στις 20 Jan 2017
  • Καλησπέρα στο φόρουμ παιδιά ονομάζομαι Χρήστος είμαι 28 ετών και θέλω να επιστρέψω στην εκμάθηση ηλεκτρικής κιθάρας, οπότε χρειάζομαι κάποιες συμβουλές.
    Στα 19-20 είχα κάνει 2 χρόνια ωδείο και μελετούσα τη μέθοδο berkley (a modern method for guitar-william leavitt), που απ'ότι έψαξα είναι αρκετά διαδεδομένη. Δυστυχώς ενώ είχα φτάσει στα μισά του δεύτερου βιβλίου σταμάτησα το ωδείο λόγω κάποιων προσωπικών προβλημάτων-έλλειψης χρόνου κλπ.. Από τότε έπιανα την κιθάρα σπάνια μη γνωρίζοντας και πολλά πράγματα να παίξω οπότε όπως είναι λογικό σταματούσα.
    Πλέον θέλω να ξεκινήσω την ενασχόληση όσο το δυνατόν πιο σοβαρά. Να πώ πως ένα πράγμα που με ενοχλούσε και με ενοχλεί στα βιβλία αυτά είναι τα πολλά chord forms(δύσκολο να απομνημονεύσεις) και οι πολλές ασκήσεις με αυτά,δεδομένου πως εμένα το όνειρό μου είναι τα σόλο. Όπως καταλαβαίνετε δηλαδή δεν είχα θέμα με το να μελετάω τις κλίμακες-fingering types δηλαδή.
    Τι με συμβουλεύετε να κάνω, να συνεχίσω το βιβλίο του berkley?( Έχω ξεκινήσει ξανά από τον δεύτερο τόμο, από τον πρώτο απλά μελέτησα τα ακόρντα με σκοπό να θυμηθώ όσο το δυνατόν περισσότερα). Έριξα μια ματιά στο youtube σε διάφορα βίντεο για σολάρισμα, πιο ενδιαφέροντα και επεξηγηματικά βρήκα αυτά του fretjam αλλά και πάλι πελαγώνω.
    Έχετε υπόψιν κάποιο άλλο καλό βιβλίο? Επίσης θα ήθελα να μου προτείνεται κάποιο καλό βιβλίο θεωρίας-αρμονίας. Τα ακούσματα μου είναι heavy metal-hard rock+κιθαρίστες τύπου malmsteen-vinnie moore.


    *Εκτός βιβλίου έκανα κάποια μαθήματα θεωρίας, οπότε γνωρίζω από διαστήματα, τα διαστήματα στις διάφορες τυπολογίες ακόρντων, κλίμακες ματζόρε-φυσική μινόρε, πεντατονική μινόρε, ποιά είναι τα διάφορα modes(δωρικός,φρυγικός κλπ.), τα ακόρντα στις κλίμακες ματζόρε-μινόρε...
    Επίσης ο δάσκαλός μου μου είχε μάθει το 12-μπαρο blues (A7-D7-E7).
    *Βρίσκομαι εξωτερικό αυτή τη στιγμή και δεν ξέρω για πόσο, το να βρώ δάσκαλο τη δεδομένη στιγμή δεν είναι στις επιλογές μου..


    Ελπίζω να περιέγραψα την κατάστασή μου, ευχαριστώ για όποιον δεν κουράστηκε να διαβάσει το ποστ.
  • #2 από Guitar Fan στις 20 Jan 2017
  • πόσο καλά έμαθες να παίζεις τα τραγούδια, ασκήσεις κλπ του 1ου και 2ου βιβλίου του Berklee;
  • #3 από NITROKID στις 21 Jan 2017
  • Τότε μέχρι τη μέση του 2ου βιβλίου τα έπαιζα αρκετά καλά, τώρα δυσκολεύομαι να παίξω τα ντουέτα που έχει στο δεύτερο βιβλίο κυρίως επειδή δεν διαβάζω τις νότες τόσο γρήγορα όσο παλιά. Το point είναι να συνεχίσω να μελετάω το βιβλίο το οποίο είναι κάπως δύσκολο και δεν σε <<ταίζει>> με κάτι ευχάριστο να παίξεις αλλά είναι ένα αναγκαίο κακό ή μήπως να κινηθώ κάπως διαφορετικά/παράλληλα να μελετήσω κάτι άλλο?
  • #4 από Guitar Fan στις 21 Jan 2017
  • εγώ θα έλεγα παράλληλα


    τα ντουέτα τα έπαιζες με τον δάσκαλο ή πρώτα έπαιζες την 1η κιθάρα και μετά την δεύτερη;
  • #5 από Fourier στις 21 Jan 2017
  • Το θέμα της καταλληλότητας των βιβλίων του Leavitt έχει τεθεί αρκετές φορές στο forum. Σίγουρα είναι κορυφαία από άποψη πληροφορίας αλλά, κατά την γνώμη μου, είναι παλιομοδίτικα, αντιπαιδαγωγικά, ακατάλληλα για self study, και δεν απευθύνονται στο κιθαρίστα με pop/rock/metal προσανατολισμούς. Στο σημείο που βρίσκεσαι (που είναι πολύ καλό), θα σε  βοηθήσει ένα πιο στοχευμένο βιβλίο στο θέμα που σε ενδιαφέρει, και υπάρχουν πολλά.
     
     Το καλύτερο θα ήταν να ψάξεις σε ένα (ηλεκτρονικό) βιβλιοπωλείο και να βρεις αυτό που σου ταιριάζει καλύτερα. Δεν το θεωρώ παράλογο να ασχοληθείς με περισσότερα από ένα βιβλία ταυτόχρονα (συμπεριλαμβανομένου και του Leavitt, αν θες). Τα βιβλία των Govan και Stetina είναι αυτά που συνήθως προτείνονται για όσους ενδιαφέρονται για solo ηλ. κιθάρα (σίγουρα υπάρχουν και άλλα που δεν γνωρίζω), με focus σε κλίμακες, αυτοσχεδιασμό, κ.τ.λ.π. Έχουν καλή κάλυψη θεμάτων θεωρίας/αρμονίας, δεν θα νιώσεις την ανάγκη για κάτι περισσότερο, τουλάχιστον στην αρχή. Τσέκαρε και παλιότερα θέματα στο "Εκμάθηση – Πρώτα βήματα" για άλλες προτάσεις.
     
     Υ.Γ.: Νομίζω ότι θα βρεις ενδιαφέροντα κάποια από τα posts σε αυτό το thread.

  • #6 από Απόλλων στις 21 Jan 2017
  • Αφού σε ενδιαφέρει το hard rock και metal, θα σού έλεγα να κοιτάξεις κάποια από τα βιβλία του Troy Stetina, κυρίως το Heavy Metal Lead Guitar (2 βιβλία) και το Speed Mechanics for Lead Guitar. Θα σού στείλω περισσότερες πληροφορίες με προσωπικό μήνυμα.
  • #7 από NITROKID στις 21 Jan 2017
  • Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις παιδιά. Φίλε guitar fan στα ντουέτα μελετούσα και τις 2 κιθάρες σπίτι και στο μάθημα έπαιζα με το δάσκαλο μαζί εναλλάξ.
    Βρήκα τα βιβλία του stestina σε ηλεκτρονική μορφή, θα ρίξω μια ματιά και θα σας πώ πως πάει.
  • #8 από NITROKID στις 31 Jan 2017
  • Λοιπόν παιδιά έχω ξεκινήσει το 1ο βιβλίο του stetina και βρίσκομαι πριν το 2ο solo. Δυσκολεύομαι λιγάκι στο να παίξω τόσο γρήγορα όσο ο Troy στα ηχογραφημένα. Αλήθεια περιμένει ο συγγραφέας ένας αρχάριος να μπορέσει να παίξει τόσο γρήγορα :o .
    Φυσικά είναι θέμα εξάσκησης θα το πιάσω το τέμπο που θα πάει :D
  • #9 από Guitar Fan στις 01 Feb 2017
  • το πρόβλημα δεν είναι η ταχύτητα αλλά αν αποδίδεις σωστά τον ήχο, τις τεχνικές που έχει κάθε νότα και την χρονική διάρκεια καθε νότας,






    αν αυτά δεν τα έχεις κατακτήσει τότε δεν παίζεις το solo 2 αλλά κάποιο άλλο
  • #10 από NITROKID στις 01 Feb 2017
  • H αλήθεια είναι ότι δεν μπορώ να βγάλω τόσο σκληρό ήχο γιατί έκανα το λάθος να αγοράσω βιαστικά έναν πρόχειρο ενισχυτή που το overdrive του είναι πολύ αδύναμο. Οπότε έχω επικεντρωθεί στη ταχύτητα και φυσικά να είμαι on time.
  • #11 από Guitar Fan στις 01 Feb 2017
  • να επικετνρωθείς στην τεχνική (καταλαβαίνεις τι λέω;; )
Σελίδες: