Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - The Boss

Σελίδες: [1] 2
1
Αλλοι παραγοντες απο οτι καταλαβαινω οπως ο ανθρωπος και οι αναγκες του δεν μπαινουν στην μεση. Τι να πεις... αφου ακομα υπαρχουν τετοιες αποψεις...

Οι "αλλοι παραγοντες" δεν εχουν να κανουν με το οικονομικο συστημα. Είναι εκτός θέματος.
Το οικονομικο συστημα (και όχι το κοινωνικό) κρινεται με το πόσα σου προσφέρει, τι αγοραστική δύναμη έχεις ως πολίτης κ.λ.π.
Η αναρχική σου ιδεολογία που δε θα έχει χρηματικές μονάδες και όλα τα παρελκόμενα, θα σε απογοητεύσω ίσως, αλλά μάλλον δεν θα τη δουν ούτε τα τρισέγγονά σου.
Για πράγματα που είναι στη σφαίρα του απίστευτα μακρυνού μέλλοντος (και πιθανότατα και του αδυνάτου), δε βρίσκω νόημα να αφιερώνω πολύ χρόνο. Προτιμώ να ασχολούμαι με τα θέματα αυτής της ζωής.


Όσο για το κίνητρο. Τις περισσότερες φορές φυσικά και είναι το κέρδος. Ποιος απο εσάς θα απέρριπτε μεγαλύτερο εισόδημα? Νόμιζα ότι και οι αριστεροί ακόμα, αυτό ζητάνε, μεγαλύτερους μισθούς κ.λ.π., κάνω λάθος;


Στην Ελλαδα η εννοια "νεανική επιχειρηματικότητα" είναι άγνωστη. Και οι νέοι ζουν με το όνειρο να βρουν μια θεσούλα στο δημόσιο και τέλος.
Απο εκεί και πέρα, για μένα είναι άξιοι της μοίρας τους.


2
Χωρίς κίνητρο, είναι αναμενόμενο να μην κάνεις τίποτα, ειτε με βουρδουλα ειτε χωρίς.
Και βούρδουλα να έχεις, απλώς θα ψάχνεις ευκαιρία για λούφα.
Παλι προβληματική κατασταση δηλαδή.

3
Αν μπορούσε ακόμα και τώρα να βρεθεί μια φόρμουλα που θα κατέστειε τον δημόσιο υπάλληλο ανταγωνιστικό και δουλευταρά δεν θα την προτιμούσες από το να ξεπουληθούν όλα στους ιδιώτες;

Δε νομίζω. Έχω ξαναπεί πως αν δεν έχεις ως σκοπό το κέρδος και παίζεις με λεφτά, το πιθανότερο είναι να τα χάσεις.

Ο δημόσιος υπάλληλος έχει ενα "ταβάνι". Τις περισσότερες φορες ξέρει πως ότι και να κάνει θα φτάσει μέχρι ένα σημείο Α. Οπότε απολύτως φυσιολογικά και αναμενόμενα δεν καίγεται και τόσο.
Δημόσιος υπάλληλος και ανταγωνιστικός/δουλευταράς είναι δύσκολο μέχρι αδυνατο. Μια πλάνη στην ουσία.
Γιατί για να εισαι ανταγωνιστικος και δουλευταρας πρεπει να αναμενεις κερδος αργοτερα απο την δουλεια σου, με καποια μορφή. Ο δημόσιος υπαλληλος τις περισσοτερες φορες ξερει ότι μια ζωη θα ειναι περίπου στα ιδια, οπότε και αράζει.



4
Δεν θα παρω δοκιμασμενες ( στο παρελθον ) συνταγες, που υποβιβασαν τη κοινωνικη νοημοσυνη και εστειλαν στο πυρ το εξωτερο ανθρωπους που ειχαν να προσφερουν στο κοινωνικο συνολο.

Γίνε πιο συγκεκριμένος.

5
Αυτα που λες, ανηκουν σε αλλα καθεστωτα, αλλες εποχες, αλλες νοοτροπιες.

Τα άλλα καθεστώτα, άλλες εποχές κ.λ.π. συμπαθούσαν αρκετά το πολύ κράτος. Και τα δύο.


δε θα ξανακαταρρίψω επιχειρήματα τέτοιου είδους, όπω έχω κάνει σε πολλά θέματα έως τώρα και μάλιστα σε πολλά δικά σου.

Αμφιβάλλω ότι έχεις κάνει κάτι τέτοιο.
Η κινδυνολογία για τον κακό μπαμπούλα ιδιώτη δεν είναι "κατάρριψη". Κατάρριψη είναι η παράθεση στοιχείων που είτε δείχνουν το πρόβλημα ειτε αναδεικνύουν την διαφορά αποτελεσματικότητας.
Όπως και η "σύγκριση" των αριθμών, μεταξύ δυο διαφορετικών συστημάτων.
Έχεις να μου παραθέσεις τέτοια στοιχεία?
Στο θέμα για την ιδιωτική ασφάλιση παρατέθηκαν ρητά παραδείγματα τα οποία δείχναν καθαρά την αποτυχία του δημοσίου ασφαλιστικού συστήματος.
Ο αντίλογος ήταν μόνο κινδυνολογία και αν αυτό και αν το άλλο.

Τα αν και τα θα δεν μου λένε πολλά.

6
Στο άλλο τοπικ που είχα ανοίξει για τις ιδιωτικές ασφαλίσεις, μπορείς να διαβάσεις τι γράψαν μερικοί που περάσαν και από δημόσια και από ιδιωτική ασφάλιση και να δεις ότι αυτό που γράφεις πολυ απλα δεν ισχύει.

Η ιδιωτική ασφάλιση νικά κατα κράτος αυτό το τερατουργημα της ελληνικής δημόσιας ασφάλισης που σε υποχρεωνει να το πληρωνεις με το 1/3 του μισθου σου, χωρις να εισαι και σιγουρος πλεον αν θα πάρεις τίποτα σε 30 χρόνια.

Επίσης η ιδιωτική παιδεία...Δε τιθεται θέμα σύγκρισης του καλού ιδιωτικού με το καλύτερο δημόσιο.. ::)
Μια ματια στις καταταξεις των πανεπιστημιων σε όλο τον κοσμο θα σε πείσει.
Ποιο θεωρεις το καλύτερο ελληνικό πανεπιστήμιο. Το μετσοβειο ας πούμε? Για να ρίξουμε μια ματια να δουμε που βρίσκεται σε σχεση με τον παγκόσμιο ανταγωνισμο.


7
Α θες λύση-αστραπή? Λυπάμαι, αλλά κάποιοι που αυτοαποκαλούνται ρεαλιστές αποδεικνύεται πως ζουν σε ουτοπίες. Δεν υπάρχει depon αναβράζον για την οικονομία ενός κράτους ειδικά για να λυθεί ένα πρόβλημα που χρειάστηκε πολλά χρόνια για να δημιουργηθεί και να εξελιχθεί. Εκτός αυτόυ μη ξεχνάμε κι ότι η κατάσταση κι η ποιότητα των δημόσιων, δωρεάν παροχών είναι θέμα πολιτικής βούλησης. Προφανώς μια νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση δεν έχει (απ' την ιδεολογία της κιόλας - άλλο που δε το παραδέχεται για προφανείς λόγους) την πολιτική βούληση να τις βελτιώσει.

Ουτοπία είναι να περιμένεις να αποδώσουν "λύσεις" που κυκλοφορούν δεξια και αριστερά για δεκαετίες και ενώ όλο αυτό τον καιρό πάνε από το κακό στο χειρότερο, να συνεχίζεις να επιμένεις σε αυτές.

Ρεαλισμός είναι να βλέπεις ότι κάτι δεν δουλεύει και να καταφεύγεις σε κάτι άλλο.

8
Και απάντησα ότι δεν κατέρριψε κανένα επιχείρημα κι ότι δεν κατ΄'αλαβε καν τα επιχειρήματα που θέλησε να καταρρίψει.

Τα επιχειρήματα (που υποτίθεται ότι δεν κατάλαβα) είναι τα ίδια που προτείνονται εδώ και δεκαετιες. Να φτιάξουμε το δημόσιο, να λειτουργεί σωστά κ.λ.π. κ.λ.π. κ.λ.π
Πόσες δεκαετίες θα χρειαστεί για να φτιαχτεί αυτό το δημόσιο Joevaicci?

Προσθέτω ότι δε με ενδιαφέρει και τόσο τι θα γίνει και αν θα γίνει σε 500 χρόνια. Με νοιάζει περισσότερο τι γίνεται και τι κάνω τώρα.



9
Χαιρομαι ιδιαιτερως που σιγα σιγα τα επιχειρήματα περι "δωρεαν" παιδείας, υγείας κ.λ.π. αρχίζουν και καταρρίπτονται, βλέποντας ότι αυτή μας κοστίζει περισσότερο και από την "κακή" ιδιωτική των υπολοίπων Ευρωπαίων.
Για αυτο φταιει η ηλιθια κυβερνηση προφανως και οχι το γεγονος οτι θα πρεπε να υπαρχει δωρεαν παιδεια/υγεια ως βασικο δικαιωμα του πολιτη.

Πολυ βολικό.
Πάντα φταίει η ηλίθια κυβέρνηση που δεν εφαρμόζει ποτέ σωστά το τέλειο συστημα μας  ::)

Άντε βγες λίγο στη ζωή μπας και ανοίξεις τα μάτια σου και δεις τί γίνεται και πως ζει ο περισσότερος κόσμος και άσε μας και μας στηυν ησυχία μας καλοκαιριάτικα...

Εγω μπαινω και γραφω σπανια, μονο οταν θελω να πω κατι. Και την περισσοτερη μερα την περναω εξω.
Αν κρίνω από το συνολο και το μεσο ορο μηνυματων, άλλος γραφει και καιγεται καθε μερα ανελλειπως εδώ περα  ::)

10
Χαιρομαι ιδιαιτερως που σιγα σιγα τα επιχειρήματα περι "δωρεαν" παιδείας, υγείας κ.λ.π. αρχίζουν και καταρρίπτονται, βλέποντας ότι αυτή μας κοστίζει περισσότερο και από την "κακή" ιδιωτική των υπολοίπων Ευρωπαίων.

11
Ενα αρθρο για οσους εχουν ψευδαισθησεις περι δωρεαν υγειας, παιδειας κ.λ.π. !!
Καιρος να συνειδητοποιησουν σιγα σιγα οτι τιποτα δεν ειναι δωρεαν.


Παράθεση
Ελεύθερος Τύπος 20/06/2008

Πανάκριβη η δωρεάν Υγεία - Παιδεία
 
Η διατροφή, το ενοίκιο και τα κοινόχρηστα μπορεί να αποσπούν το μεγαλύτερο μέρος των εισοδημάτων των νοικοκυριών στην Ελλάδα, αλλά οι ελληνικές οικογένειες έχουν ρεκόρ δαπανών σε σχέση με τα άλλα κράτη μέλη στους τομείς της Υγείας και της Παιδείας.

Οπως προκύπτει από τα στοιχεία για τις καταναλωτικές δαπάνες των νοικοκυριών που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Eurostat, το 2005 το 8,3% των εισοδημάτων μιας ελληνικής οικογένειας πήγαινε σε δύο τομείς που θεωρητικά καλύπτονται από το κράτος, την Υγεία και την Παιδεία.

Οι δαπάνες για την υγεία έφταναν το 5,9% του προϋπολογισμού μιας οικογένειας, που ήταν το δεύτερο ψηλότερο ποσοστό στην Ε.Ε. των 15 «παλαιών» κρατών-μελών, μετά την Πορτογαλία (6,1%).

Στην Παιδεία η χώρα μας έχει το ρεκόρ δαπανών με το 2,4% του οικογενειακού εισοδήματος, όταν στα περισσότερα κράτη μέλη οι δαπάνες κινούνται κάτω του 1%.

Το 2005 ένα ελληνικό νοικοκυριό δαπανούσε το 18,9% του εισοδήματός του στη διατροφή (μαζί με ποτά και τσιγάρα), το 7% στην ένδυση και υπόδηση και το 30,2% στο σπίτι (ενοίκιο - κοινόχρηστα). Συνολικά το 61% των δαπανών αφορούσε τους τρεις παραπάνω τομείς. Είναι, όμως, προφανές ότι σήμερα το προαναφερόμενο ποσοστό έχει αυξηθεί κατακόρυφα, δεδομένου ότι το 2005 οι τιμές του πετρελαίου και των πρώτων υλών ήταν σε πολύ χαμηλά επίπεδα, δηλαδή η ακρίβεια δεν είχε κάνει την εμφάνισή της.

Tα στοιχεία της Eurostat επιβεβαιώνουν τις πολύ μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ των χωρών-μελών στο κόστος διατροφής. Για παράδειγμα, η διατροφή αντιπροσωπεύει για τους Γερμανούς μόνο το 12,9% του εισοδήματός τους, για τους Ολλανδούς το 12,6%, τους Σουηδούς το 12,4%, τους Βρετανούς το 12,3% και τους Λουξεμβούργιους μόνο το 11%.

Αυτό εξηγείται από τους υψηλότερους μισθούς, αλλά και από τον έντονο ανταγωνισμό που επικρατεί στις αγορές αυτές μεταξύ των μεγάλων αλυσίδων. Η Ελλάδα υστερεί και στους μισθούς, αλλά και στον ανταγωνισμό.

Ενδεικτικό της στενότητας που έχουν τα ελληνικά νοικοκυριά είναι και το γεγονός ότι οι δαπάνες για διασκέδαση και πολιτιστικές εκδηλώσεις είναι οι χαμηλότερες στην Κοινότητα, αφού δεν ξεπερνούν το 4,2% του προϋπολογισμού.

Χαμηλότερες σε σχέση με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους είναι οι δαπάνες για τις μεταφορές (10,4% του προϋπολογισμού), ενώ οι δαπάνες εξόδου (εστιατόρια, ξενοδοχεία) απορροφούν στην Ελλάδα το 9,3% του προϋπολογισμού.

12
για τον λόγο αυτόν υπάρχουν οι σχολές τριετούς φοίτησης, οι εξετάσεις, η εφαρμοσμένη πρακτική, τα σχετικά πτυχία και οι διεθνώς διαπιστευμένοι σύλλογοι.
 

Για πες μας καμια σχολη ρεφλεξολογιας, κανα αναγνωρισμενο πτυχιο κ.λ.π.
Να δουμε και που σπουδασαν ολοι αυτοι οι ελληνες ρεφλεξολογοι του σωματειου.

Θα μου πεις, αμα υπαρχουν άτομα που τα σκάνε για θεραπευτικό μασαζ στην πατουσα, καλά κάνουν οι άλλοι και τα παιρνουν. Χαζοί είναι?  :P

13
Πρωτης τάξεως πελάτες, αν εισαι αριστερέμπορας. (Από τα πιο επικερδή επαγγέλματα! $$$)


14
Θεος? Ποιος Θεος?  :P
Πολυ καλή business ομως, αν το παιξεις λιγο εξυπνα :P

15
Άνθρωπος και ζωή / Απ: Πολιτεύματα
« στις: 21/12/07, 14:39 »
Το καλό του καπιταλισμού ήταν ότι έκανε τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους!

Το καλό του καπιταλισμού ήταν ότι έκανε τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς λιγότερους.

Ποια ειανι η αποψη σου για την θρησκεια μεσα στην κοινωνια?
Πλήρης διαχωρισμός κράτους και καθε εκκλησίας. Το λιγότερο.

Δεν υπάρχει αντίθεση ατομικής κ' κοινωνικής ελευθερίας, από τη στιγμή που το κράτος δεν είναι έντονα παρεμβατικό, πέραν των βασικών νόμων ομαλής λειτουργίας.
Ο καπιταλισμός είναι οικονομικό σύστημα, η καρδιά του φιλελευθερισμού ο οποίος ειναι κοινωνικό σύστημα.
Ο καπιταλιστής πιστεύει στην απόλυτη ελευθερία παραγωγής και διακίνησης προϊόντων με τους ελάχιστους περιοριστικούς παράγοντες και την ελάχιστη κρατική παρέμβαση.
Παράλληλα πιστεύει (στα πλαίσια του φιλελευθερισμού) ότι κάθε άνθρωπος είναι ελεύθερος να επιλέξει και είναι παράλληλα υπεύθυνος για τις επιλογές του => τα περί εκμετάλλευσης είναι υποκειμενικά αλλά ΚΑΙ υποκριτικά, διότι ο καθένας ενδιαφέρεται να έχει κέρδος και όχι ζημία.

Επίσης, κοινωνική ευημερία δεν υπάρχει, αν δεν υπάρχει πρώτα ατομική ευημερία. Και όχι το ανάποδο όπως θέλουν να μας πείσουν καιρό τώρα.

Όλα αυτά όμως είναι θεωρίες.

Στην πράξη το καπιταλιστικό σύστημα ή οι εκδοχές του, έχει αποδειχθεί πως είναι οι καλύτερες επιλογές μέχρι τώρα.
Όλα κρίνονται εκ του αποτελέσματος και μόνο.

16
Άνθρωπος και ζωή / Απ: Πολιτεύματα
« στις: 21/12/07, 05:47 »
Κάτι τύποι σαν και σενα βάλανε το ΛΑΟΣ στη βουλή!!!

[Ο Νέος Κιθαρωδός: Διαγράφηκαν απρεπείς εκφράσεις.]

Κυριως επειδη αθελα σου μου δινεις την ευκαιρια να πω οτι ο καπιταλιστης πιστευει στην ατομικη ελευθερία και μόνο (καθώς από εκεί έρχονται τα υπόλοιπα - και φυσικά ατομική ελευθερία, σεβόμενος κ την ελευθερία του άλλου, εν αντιθέσει με κάποιους άλλους...)
Και δεν τρεχει πισω απο κρατικους νταβατζήδες (κομματα,δημοσιο κτλ) για να τον σωσουν (οπως κανουν πχ οι αριστεροι, οι οποιοι ελπιζουν πως περισσοτερο κρατος θα τους σωσει! αλλο ανεκδοτο αυτό!)

Το πιο αστειο βεβαια, ειναι το πως προσπαθουν να δικαιολογησουν τις μαρξιστικες αποτυχιες.
Στη Ρωσία? ΌΟοοοοοοχιιιι, δεν ήταν σωστος κομμουνισμος εκει...
Στην Κίνα? ΌΟοοοοοοοχχχι, ούτε κι εκεί...
Στην Αλβανία? ΌΟοοοοοοχιι ρε παιδια, ούτε κι εκει ήταν κομμουνισμος...
κ.ο.κ.
Οπουδηποτε εχει παει Μαρξισμος δηλαδη και έχει αποτυχει παταγωδώς, έτοιμη η δικαιολογία.. "όοοοχι, δεν ήταν κομμουνισμος/σοσιαλισμος αυτός"
Και το τελευταιο "επιχειρημα" τους, η κουβα... Αρκει ενα ταξιδακι ως εκει, για να δει καποιος πως ζουνε, ποση πορνεια υπαρχει παντου, τι βιοτικο επιπεδο υπαρχει κτλ.
Δοκιμάστε το. Έτσι κι αλλιως, με την φτωχεια που εχουν, τα εξοδα διαμονης ειναι ελαχιστα...


Ο ορθολογιστης άνθρωπος όμως βλέπει:
Βλέπει τις χώρες του πρωην ή νυν κομμουνισμού/σοσιαλισμου.. Βλέπει και τις χώρες που τείνουν στον καπιταλισμό..
Και βλέπει τη χαώδη διαφορά επιπεδου ζωής που έχουν οι δεύτερες από τις πρώτες.
Και πετάει τα παραμυθάκια , στον κάλαθο των αχρήστων.

17
Άνθρωπος και ζωή / Απ: Πολιτεύματα
« στις: 20/12/07, 03:20 »
Γενικα

καπιταλισμος = ορθολογισμος.

Τα υπολοιπα ειναι λιγο-πολυ παραμυθακια (σαν αυτα της Π.Διαθηκης ένα πράγμα)


παίρνοντας ως παράδειγμα το Σταλινισμό ή το ΚΚ Κίνας.
Χαχα!
Και ποιος εμεινε για να παρει παραδειγμα? Η κουβα, που κυκλοφορουνε ακομα με κατι αμαξια του '50?
'Η μηπως η Αλβανια, που φευγαν ολοι σωρηδον απο εκει να γλιτωσουν?

Οπου πηγε ο μαρξισμος, φτώχια έφερε.

18
Άνθρωπος και ζωή / Απ: Ασφαλιστικο
« στις: 07/12/07, 19:20 »
Όχι, θα σε αφήσω να λες ότι κινδυνολογια και υπερβολή θέλεις.... ::)
Ακόμα βέβαια, σχολιασμό για τα real-life παραδείγματα που παρουσιάστηκαν και σε αναιρούν πανηγυρικά, δε βλέπω... ::)

19
Άνθρωπος και ζωή / Απ: Ασφαλιστικο
« στις: 07/12/07, 17:02 »

5) Στα δίδακτρα των Πανεπιστημίων του Δυτικού κόσμου εμπερικλείεται και πληρωμή ασφαλίστρων. Ανελεύθερη θέση, περιορίζει τις ατομικές ελευθερίες των φοιτητών? Μπορεί να θέλουν να ασφαλιστούν κάπου αλλού, ή να μην θέλουν να ασφαλιστούν καθόλου!


Αυτο δεν ισχυει φυσικα. Πριν πεταξεις τονους ανακριβειων, μαθε 5 πραγματακια πρωτα.

Σε κανενα ιδιωτικο παν/μιο δεν περιλαμβανεται ιατροφαρμακευτική ασφαλιση στα διδακτρα.
Μονο καποιες γενικες παροχες υγειας στα θεραπευτικα κεντρα του πανεπιστημιου. Για καμια γριπη, καμια εξεταση αιματος κτλ Και αυτο οχι παντα.

Παρομοιες ανακριβειες και ψεμματα εχουν και ολα τα υπολοιπα που εγραψες.

Επισης, 1-2 ατομα γραψανε κατι παραδειγματακια παραπανω, που σε αναιρουσαν στην πραξη, εσενα και τα υπερβολικα ποσα που διακυρηττες.
Αυτα δεν τα ειδαμε ,ε? ::)

20
Άνθρωπος και ζωή / Απ: Ασφαλιστικο
« στις: 07/12/07, 04:30 »
ΟΚ, καλές οι εκθεσούλες σου schizm. Το καταλάβαμε ότι θέλεις δημόσιο και άγιος ο θεός.
Φοβάμαι ότι θα απογοητευτείς βέβαια, καθώς η ιδιωτική ασφάλιση είναι μονόδρομος και γρήγορα θα έρθει και στην Ελλάδα, όπως στον υπόλοιπο κόσμο.
(Αφού ως γνωστόν, στην Ελλάδα καθυστερεί πάντα οποιαδήποτε αλλαγή εξαιτίας των "προοδευτικών")

Εσύ αν θες μπορείς να συνεχίσεις να τους πληρώνεις.
Εγώ (και πάρα πολλοί άλλοι) δε θα τους κάνουμε τη χάρη όμως.  ;)

Το θέμα έχει καλυφθεί πιστεύω. Το κύριο πράγμα που αντιπροβάλλουν οι θιασώτες της δημόσιας ασφάλισης,όπως σωστά επισημάνθηκε, είναι
1.κινδυνολογία (ιδιώτης?? κακό/τζιζ/πιπέρι/Οι γερμανοί ξανάρχονται)
2.αερολογία (εαν και εφόσον και όταν κ.ο.κ.)

Η λύση είναι μια κύριοι. Εφαρμόζεται σε σύγχρονες δυτικές χώρες και έχει αποδειχθεί στην πράξη ότι είναι η ιδανικότερη όλων.
Χωρίς "ναι μεν... αλλά...", όπως λένε οι υποστηρικτές του δημοσίου άρπαγα, οι οποίοι βλέπουν τα χάλια του και προσπαθούν να τα μπαλώσουν με "θα" και "εαν".

21
Άνθρωπος και ζωή / Απ: Ασφαλιστικο
« στις: 07/12/07, 03:25 »
Το καλό είναι πως η πλειοψηφία έχει μάτια και βλέπει.

schizm τι να κάνουμε τώρα.
Υπάρχει και κόσμος που δε γουστάρει να χαρτζιλικώνει τους κρατικούς άρπαγες με το ζόρι και θέλει να κρίνει αυτός που θα δώσει τα λεφτά του.
Θέλει να είναι ελεύθερος με άλλα λόγια.
Άλλο ένα πολύ καλό παράδειγμα δόθηκε λίγο παραπάνω επίσης.

22
Άνθρωπος και ζωή / Απ: Ασφαλιστικο
« στις: 04/12/07, 16:48 »
Σενάριο επιστημονικής φαντασίας; Όσο και τ' αεροπλάνα πριν τους αδελφούς Wright.
Και σιγουρα καποιοι κινδυλογουσαν και τοτε για αυτα τα μηχανηματα του διαολου, υποστηριζοντας το σιδηροδρομο.
Και σιγουρα καποιοι αργοτερα κινδυνολογουσαν και εναντια στις ιδιωτικες αεροπορικες εταιρειες. Δε νομιζω να τις χρησιμοποιουν τωρα βεβαια. Προτιμουν υποθετω μονο τη ...φτηνοτερη κρατικη (βλ. ΟΑ)

Με παρασερνεις στο off-topic. Δε θα επαναληφθει.

23
Άνθρωπος και ζωή / Απ: Ασφαλιστικο
« στις: 04/12/07, 16:06 »
Papous:

Δε σημαινει φυσικα οτι θα ασφαλιστει καποιος στην πρωτη τυχουσα εταιρεια που θα τον παρει τηλεφωνο.

Θα κανεις ερευνα αγορας, θα κοιταξεις με ποιους γιατρους και νοσοκομεια συνεργαζεται η καθε ασφαλιστικη και θα κοιταξεις το προγραμμα που θεωρεις οτι ταιριαζει περισσοτερο σε σενα.
Δεν εχουν ολες οι εταιρειες, ουτε το ιδιο προγραμμα, ουτε τα ιδια ασφαλιστρα, ουτε τις ιδιες καλυψεις.

Αυτο ακριβως ειναι το πλεονεκτημα.
Ψαχνεις και επιλεγεις εσυ, με δικα σου κριτηρια.
Δεν σε υποχρεωνει κανενας να πληρωσεις καποιο συγκεκριμενο ταμειο με το ζόρι.

24
Άνθρωπος και ζωή / Απ: Ασφαλιστικο
« στις: 04/12/07, 15:57 »
Κι εσύ προαιρετικά παραμένεις στην παρούσα χώρα πάντως. Όποτε θες, τσιμπάς ένα αεροπλανάκι κι απολαμβάνεις την ιδανική κοινωνία που οραματίζεσαι στη μαμά ΗΠΑ.
Εκει μενω 6 μήνες το χρονο λογω δουλειάς.

Είναι κάτι τέτοιες περιπτώσεις που ξυπνάνε το εκδικητικό καθίκι από μέσα μου και εύχομαι ολόψυχα να βρεθεί στην οικονομική δυσχέρεια ο εκφραστής τέτοιων αντιλήψεων και να έχει απέναντί του την απάθεια και την αδιαφορία του κοινού, ως νέος Ξανθόπουλος. Βεβαίως η κοινωνική πρόνοια δεν μπορεί να επαφίεται στο φιλότιμο των Ελλήνων...κι άλλα πράγματα είναι υποχρεωτικά άλλωστε, όπως οι φόροι, αλλά δεν διεκδικούν και πολλοί την προαιρετικότητά τους. Τους πληρώνουν μια χαρά και λένε κι ένα τραγούδι.

Ας ξυπναει οτι θελει μεσα σου. Το δικαιο δεν αλλαζει.
Θες να μας πεις οτι πρεπει να εισαι υγιης και να πληρωνεις συνεχεια οσα θα πληρωνες αν χρειαζοσουνα νοσηλειες?
Sorry, δεν θα παρω.

Αυτά να τα πεις στον άλλο, που ακόμα αναζητά ιδιωτική ασφάλιση όντας διαβητικός. Ή στο μύωπα που δεν του καλύπτεται καμία εγχείριση, από τη στιγμή που έχει παρουσιάσει συμπτώματα τους τελευταίους έξη μήνες. Και κάτσε να δεις τι έχει να γίνει, όταν τα προσωπικά σου δεδομένα θα περνάνε από το μικροσκόπιο των ιδιωτικών κι όταν θα είσαι ασύμφορος, θα αφήνεσαι στην τύχη σου. Γιατί να σε αναλάβουν άλλωστε; Μήπως θα τους αποφέρεις κέρδος ή θα το κάνουν για την ψυχή της μάνας τους;

Κινδυνολογιας συνεχεια....

Κι από ατομιστές συμφεροντολόγους πάσχει αυτός ο κόσμος. Άλλη ενδιαφέρουσα ομάδα αυτή. :P
Αυτοι τουλαχιστον δεν ονειρευονται να ζουν παρασιτικα, περνοντας τα ολα τζαμπα και ετοιμα και τεμπελιαζοντας σε ενα γραφειο ολη μερα.  :P

25
Άνθρωπος και ζωή / Απ: Ασφαλιστικο
« στις: 04/12/07, 13:48 »
Σαν να μου φαινεται οτι η συζητηση βρηκε νοημα περα απο ουτοπικες αερολογιες ;)
Ισα ισα, που ακουστηκαν απειρες τελευταια.

Ας βαλω μια ταξη λοιπον:

1. Επαναλαμβανω: Οποιος θελει, να παει στο ΙΚΑ. Δε τον κραταει κανενας. Αντιλαβου?
    Πατε στο ΙΚΑ και αφηστε οποιον θελει να ασφαλιστει ιδιωτικα, χωρις να απαιτειτε να σας πληρωνει με το ζορι.
    Τεχνηεντως αποφευγουν να "προσεξουν" καποιοι τη λεξη προαιρετικη.

2. Οποιος ειναι σιγουρο οτι θα χρειαστει περισσοτερη νοσηλεια, φυσικο ειναι να πληρωσει παραπανω ασφαλιστρα.
    (Που κι αυτο δε συμβαινει πολλες φορες...anyway...)
    Για φιλανθρωπιες, στην εκκλησια.

3 ".
Παράθεση από: chorrer
....καπου εδω να σας πω οτι μεχρι τωρα εχω κανει 7 εγχειρησεις και 3 επεμβασεις που χρειαστηκαν νοσηλεια (για αυτο αλλωστε μου ειχαν και την ιδωτικη ασφαλεια)...εχω κανει εξετασεις και χειρουργια και μεσω του ΙΚΑ και μεσω του ΤΕΒΕ (αλλη ρουφηχτρα κι αυτη) και μεσω της ιδωτικης ασφαλειας."

 Αυτο για την κινδυνολογια που επιδοθηκαν εντεχνως καποιοι.

4. Ο κοσμος ειναι γεματος απο τεμπεληδες που τα θελουν ολα τζαμπα και ετοιμα, δεν ειναι αμελητεα ποσοτητα αυτοι οπως "εξυπνα" ισχυριζεται ο papous.
    Μια ματια σε μια δημοσια υπηρεσια, θα σας πεισει οτι εχει αρκετους.



Σελίδες: [1] 2