Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Θέματα - Publius

Σελίδες: [1]
1
...σε αυτό το video κάνουμε διασκευή, πραγματική διασκευή, ΟΧΙ cover το τραγούδι του Leonard Cohen, First we take Manhattan.


Διασκευάσαμε το τραγούδι...εεεε δεν θα αλλάζαμε και λίγο τον τίτλο.


https://www.youtube.com/watch?v=OoyPInGNk0s






Ξέρετε αν σας αρέσει... ξέρετε Like και share στο www.facebook.com/iconband

Μπορείτε να ακούσετε περισσότερα τραγούδια μας στο www.jumpingfish.gr/ICON


Καλή ακρόαση και θέαση!

2
...και το δεύτερο video-άκι μας για το τραγούδι Afterlife


https://www.youtube.com/watch?v=Lk8t8CBtCOQ






Αν σας αρέσει...ξέρετε Like και όλα τα συμπαρομαρτούντα στο www.facebook.com/iconband

Μπορείτε να ακούσετε περισσότερα τραγούδια μας στο www.jumpingfish.gr/ICON


Καλή ακρόαση και θέαση!

3
...ναι χάθηκα τον τελευταίο καιρό, ούτε αγορές, ούτε παρουσίαση νέων κατασκευών πεταλιών DIY κλπ., μιας και ηχογραφούσαμε με την μπάντα και κάναμε πρόβες. Καταλήξαμε σε λενα album το οποίο περιέχει 9 τραγουδάκια που μας άρεσαν.
Το παρακάτω video ήταν μια προσπάθεια να ντύσουμε με οπτικό υλικό την μουσική μας.
Kαλή ακρόαση και θέαση.
! No longer available



Αν σας αρέσει...ξέρετε Like στο www.facebook.com/iconband
Μπορείτε να ακούσετε περισσότερα τραγούδια μας στο www.jumpingfish.gr/icon


4
Εφέ / Τροποποιώντας το Wah-wah GCB-95
« στις: 03/04/10, 13:53 »
Το GCB-95 του Jim Dunlop είναι ένα από τα κλασικότερα wah που έχουν προτιμήσει αρκετοί καλλιτέχνες. Το κύκλωμα του συγκεκριμένου πεταλιού δεν βέβαια μοναδικό αφού και άλλα wah όπως της Vox και Morley το έχουν χρησιμοποιήσει με τις δικές τους προδιαγραφές και τροποποιήσεις.

Οι τροποποιήσεις του GCB-95 είναι αρκετά γνωστές εδώ και χρόνια και επιτρέπουν παρέμβαση στην ένταση στην ισοστάθμιση κ.α. Όποιος έχει το συγκεκριμένο πετάλι και πιάνουν τα χέρια και θέλει τον παραπέμπω σε δύο ιστοσελίδες που ήταν αρκετά χρήσιμες ακόμα και για την λήψη της απόφασης να τροποποιήσω το πολυαγαπημένο μου wah.

http://www.stinkfoot.se/andreas/diy/mods/dunlop.htm
http://www.wah-wah.co.uk/ 

Σίγουρα αυτές οι ιστοσελίδες έχουν βοηθήσει πολλούς στις τροποποιήσεις του GCB-95 σε όλο τον κόσμο και δεν θα υπήρχε τίποτα να αποσαφηνίσουμε, αν δεν υπήρχαν κάποια συγκεκριμένα ‘θολά’ σημεία. Τον συγκεκριμένο οδηγό θα πρέπει να τον έχετε συγχρόνως με τους δύο που σας προτείνω παραπάνω όχι μόνο του αλλιώς δεν θα βγάλετε άκρη. Επίσης αν δεν έχετε την ελάχιστη σχέση με τέτοιες τροποποιήσεις μην μπείτε στη διαδικασία να το αλλάξετε, δώστε το σε κάποιον σχετικό να σας το τροποποιήσει αν αυτό επιθυμείτε. Αν γίνει κάπου λάθος και δεν βρίσκετε την άκρη δεν νομίζω ότι κάποιος τεχνικός να σας βοηθήσει χωρίς να σας χρεώσει την αρχική τιμή του πεταλιού.

Βασικά σημεία τα οποία πρέπει να ξεκαθαρίσουμε είναι το μέγεθος των καλωδίων ο οποίος είναι 24 AWG ή όποιο καλώδιο 0,25mm. Η όποιες ενώσεις σε ποτενσιόμετρα πρέπει να είναι μονωμένες με θερμοσυστελόμενα όπως φαίνεται και στη φωτογραφία. Χρησιμοποιείστε διαφορετικά χρώματα για να υποδείξετε συγκεκριμένα πράγματα πχ. Το θετικό ας είναι το κόκκινο καλώδιο και το αρνητικό ή έστω ακόμα και η γείωση ας υποδεικνύεται με μαύρο καλώδιο, θα σας βοηθήσει να μην μπερδευτείτε στη πορεία.

Ας ξεκινήσουμε όμως από ένα σημαντικό σημείο πριν ξεκινήσετε τις τροποποιήσεις. Βρείτε βάση του οδηγού των ιστοσελίδων, την έκδοση του wah-wah GCB-95 που έχετε, αυτές αναφέρονται ως Rev F, G, H και I. Η γνώση της έκδοσης θα σας φανεί χρήσιμη αργότερα.

Όποιον οδηγό από τις δυο ιστοσελίδες και αν ακολουθήσουμε, μας παραπέμπουν σε τροποποιήσεις για την αφαίρεση του input buffer η τη χρήση αυτού συγχρόνως με τις τροποποιήσεις. Όπως καταλαβαίνετε το πετάλι έχει ήδη input buffer και δεν χρειάζεται αναγκαστικά να τον αφαιρέσετε, βέβαια αν τον χρησιμοποιήσετε, θα πρέπει να κόψετε το κύκλωμα (αγωγό) στο σημείο που σας υποδεικνύει ο οδηγός. Εκεί προσθέτετε μόνο 1 καλώδιο στο άνω άκρο του  πυκνωτή. Τη συγκεκριμένη τροποποίηση βέβαια δεν μπορείτε να κάνετε ‘undo’ όπως καταλαβαίνετε μια και έχετε βάρβαρα παρέμβει στο κύκλωμα.

!!! Εγώ σας προτείνω να αφαιρέσετε το input buffer, που είναι με την μορφή αυτών 4 αντιστάσεων, 1 πυκνωτή και ενός τρανζίστορ (συνολικά 6). Στην θέση του input buffer και βάσει του οδηγού θα προσθέσετε 2 καλώδια. Προσωπικά εγώ αυτό έκανα, πρώτον γιατί δεν ήθελα να το κλαίω και δεύτερον γιατί αφαίρεσα από τη γραμμή του σήματός μου κάποια αχρείαστα μέρη που πλέον δεν παρεμβάλλονται και αυτό δεν είναι κακό. Αν ακολουθήσετε τον οδηγό δεν πρόκειται να κάνετε λάθος.   

Άλλο σημείο που είναι λίγο δύσκολο αλλά θα το καταφέρετε είναι οι συνδέσεις των αγωγών για την προσθήκη led. Η αλήθεια είναι ότι είναι λίγο δύσκολο έτσι όπως το προτείνουν. Σας προτείνω να αφαιρέσετε τα σωστά πόδια (ΟΧΙ και τα δύο) της αντίστασης και της διόδου που προτείνει ο οδηγός, να περάσετε τα καλώδια σας και μετά να κολλήσετε τα πόδια μαζί με τα καλώδια είναι πιο εύκολο και εξίσου σωστό.

Τις τροποποιήσεις για vocal, volume, midrange και bass/gain ΔΕΝ θα τις αναφέρω μιας και ο οδηγός είναι αρκετά ξεκάθαρος. Αν κάποιος ενδιαφέρετε να κάνεις αυτές τις τροποποιήσεις και δεν γνωρίζει αγγλικά, ας το πει και θα επανέλθω επ’ αυτών των σημείων.

Μένουν δύο σημαντικά θολά σημεία το ένα είναι οι πυκνωτές που θα χρησιμοποιήσουμε για την τροποποίηση sweep range και το άλλο είναι οι συνδέσεις του διακόπτη 3PDT που δεν φαίνονται πουθενά στις ιστοσελίδες ξεκάθαρες.

Για το sweep range αναφέρει ο οδηγός να αλλάξουμε τον πυκνωτή 0.01uf (το u, είναι το αντίστοιχο του μ, δλδ uf είναι μικροφαράντ) σε μικρότερο για να τον κάνουμε πιο trebly και ανάποδα για να γίνει πιο μπάσα. Μάλιστα προτείνει και τον πυκνωτή 0.068uf ότι είναι bass wah-wah. Έχει απόλυτο δίκιο!!!

Επειδή δεν ήμουν σίγουρος πόσο πιο μπάσο θα γινόταν με οποιαδήποτε αλλαγή πυκνωτή, αποφάσισα να φτιάξω έναν διακόπτη 6 θέσεων, ο οποίος θα έχει σε κάθε θέση διαφορετικό πυκνωτή με αποτέλεσμα να μπορώ σε πραγματικό χρόνο να έχω αλλαγή του ίδιο του sweep range. Έτσι χρησιμοποίησα 6 διαφορετικούς πυκνωτές οι οποίοι ήταν 0.01uf, 0.022uf, 0.033uf, 0.047uf, 0.056uf και 0.068uf πολυπροπυλενίου. Εσείς αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μικρότερες του 0.01uf πυκνωτές ανάλογα με τα γούστα σας αλλά χρησιμοποιείστε αναγκαστικά τον 0.01uf άλλωστε αυτός είναι ο στοκ πυκνωτής και προσφέρει τον ήχο που σας έκανε να αγοράσετε το συγκεκριμένο wah. Επίσης αν πρόκειται να το χρησιμοποιήσετε με μπάσο βάλτε κάπου και έναν 0.068uf, είναι υπέροχος με μπάσο. 

Η σύνδεση που προτείνετε από τις περισσότερες ιστοσελίδες είναι τουλάχιστον μπακάλικη και καθόλου εν’ τάξη, πράγμα που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα ιδίως στην τοποθέτηση. Οι περισσότεροι προτείνουν το ένα πόδι του κάθε πυκνωτή να συνδέεται σε κάθε μια ξεχωριστή θέση ενώ το ελεύθερο πόδι κάθε πυκνωτής να συνδέεται με τα άλλα ελεύθερα πόδια των πυκνωτών και αυτά με ένα καλώδιο και ο ένας εκ των δυο εσωτερικός πόλος να συνδέεται με καλώδιο. Οπότε στο τέλος αυτά τα δύο άκρα να συνδεθούν εκεί που πριν βρισκόταν ο πυκνωτής 0.01uf.

Μετά από λίγη σκέψη και αφού συμβουλεύτηκα και τον adr1ano για την ορθότητα της σκέψης έφτασα στο συμπέρασμα να κάνω πιο τακτοποιημένες τις συνδέσεις όπως φαίνονται στο παρακάτω σχέδιο. Το ένα πόδι κάθε πυκνωτή θα βρίσκεται στην μια εξάδα ενώ το άλλο στην άλλη εξάδα. Έτσι τα ζευγάρια είναι 1-7, 2-8, 3-9, 4-10, 5-11 και 6-12. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε τους δυο εσωτερικούς πόλους για την είσοδο και έξοδο του σήματος και πιο τακτοποιημένα.


Σε αυτό το σημείο να πω ότι είναι δύσκολη η τακτοποίηση με αυτό τον τρόπο αλλά σωστότερη. Ξεκινήστε με τον μεγαλύτερο σε μέγεθος πυκνωτή και ΜΗΝ τον τοποθετήσετε στο κέντρο αλλά ξεκινήστε από τις άκρες κάθε θέση όπως φαίνονται και στη φωτογραφία. Αν προσέξετε θα δείτε οτι τα πόδια των πυκνωτών τα έχω μονώσει με το μονωτικό που πήρα απο απογυμνωμένα καλώδια 20AWG. Καντε το για να μην υπάρχουν βραχυκυκλώματα και κατα λάθος συνδέσεις μεταξύ πυκνωτών.


Το άλλο θολό σημείο είναι οι συνδέσεις των καλωδίων πάνω στο διακόπτη 3PDT. Συγκεκριμένος διακόπτης είναι για να έχετε συγχρόνως true bypass και led. Αν θέλετε να κάνετε μόνο το true bypass χωρίς led μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μικρότερο διακόπτη DPDT.

Στο παρακάτω σχέδιο φαίνεται καθαρά ποιες είναι οι συνδέσεις που πρέπει να κάνετε. Δείτε όμως προσεκτικά ποια είναι η κατεύθυνση των πόλων (Βοράς προς Νότο). Οι ενδείξεις πράσινο, μωβ, μπλε αντιστοιχούν στα χρώματα των καλωδίων του συγκεκριμένου πεταλιού. Θυμάστε που είχαμε αφαιρέσει το input buffer. Σύμφωνα με τον οδηγό συνδέσαμε ένα καλώδιο στο τρανζίστορ που αφαιρέσαμε (στον οδηγό του stinkfoot είναι πορτοκαλί καλώδιο, αυτό είναι το GTR Input και συνδέεται στον αντίστοιχο πόλο του 3PDT. Η γείωση που έρχεται από το καλώδιο που συνδέσαμε στη αντίσταση (καφέ καλώδιο στον οδηγό του stinkfoot), συνδέεται στον αντίστοιχο πόλο της γείωσης.



5
Δεν ξέρω αν έχει γίνει τέτοιο θέμα παλιότερα περί βιβλίων αλλά σίγουρα κάθε αρχάριος θα ήθελε να του προτείνουν κάποιο καλό βιβλίο εκμάθησης κιθάρας. Γενικά μου αρέσει να βλέπω τον τρόπο με τον οποίο ο κάθε ένας συγγραφέας προσεγγίζει το θέμα και την σειρά με την οποία έγινε αυτή η προσέγγιση.
Πρίν κανα 2μηνο πήρα το βιβλίο του Γιάννη Ράπτη γιατί μου το πρότειναν κάποιοι φίλοι οτι δεν θα βαρεθώ διαβαζωντάς το. Η αλήθεια είναι οτι το αγόρασα και το παράτησα για μεγάλο δίαστημα. Άρχισα να το διαβάζω πριν 10 μέρες με προσοχή και πραγματικά το έφαγα το βιβλίο, σκεφτείτε οτι είχε και DVD το παλικάρι και δεν το έχω δεί κάν. Έχει πολυ εύκολη ανάλυση των σχέσεων μεταξύ ακόρντων και κλίμακας πεντατονικών, διατονικών κλπ. που πραγματικά μέχρι εκείνη τη στιγμή είχα λίγες απορείες μου τις έλυσε όλες.

Εσείς έχετε κάποιο άλλο βιβλίο το οποίο θα προτείνατε σε αρχάριους αλλά και προχωρημένους ? Πολλές φορές και οι προχωρημένοι χρειάζεται να θυμηθούν ορισμένα πράγματα.


Προς mods : αν νομίζετε οτι κάνω διαφήμιση σβείστε το μύνημα ή ακόμα καλύτερα το όνομα του συγγραφέα και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μου στείλουν μύνημα να τους πω ποιό βιβλίο είναι. Αν όχι τότε σβείστε το μέρος που απευθείνεται σε εσάς


6
Συνφορουμίτες και συνφορουμίτισες, είμαστε πλέον στην ευχάριστη θέση να σας κοινοποιήσουμε την μουσική μας στο




Review το άκουσμα

Μόλις προσθέσαμε ακόμα ένα αρκετά παλιό μας τραγουδάκι -λίγο κλισέ- ομόνυμο της μπάντας, Publius Enigma.

Θα θυμίσει πολλά και σε πολλόυς θα γνωστοποιήσεις νέα πράγματα σε αρκετούς. Το τραγούδι έγινε για να υποθεί αυτή η παράξενη ιστορία που περιγράφουν οι στίχοι.

Καλή ακρόαση

7
Συνφορουμίτες και συνφορουμίτισες, είμαστε πλέον στην ευχάριστη θέση να σας κοινοποιήσουμε την μουσική μας στο




Αναμένουμε την κριτική σας.


Καλή ακρόαση

 

Σελίδες: [1]