Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - Publius

Σελίδες: [1] 2
1
...σε αυτό το video κάνουμε διασκευή, πραγματική διασκευή, ΟΧΙ cover το τραγούδι του Leonard Cohen, First we take Manhattan.


Διασκευάσαμε το τραγούδι...εεεε δεν θα αλλάζαμε και λίγο τον τίτλο.


https://www.youtube.com/watch?v=OoyPInGNk0s






Ξέρετε αν σας αρέσει... ξέρετε Like και share στο www.facebook.com/iconband

Μπορείτε να ακούσετε περισσότερα τραγούδια μας στο www.jumpingfish.gr/ICON


Καλή ακρόαση και θέαση!

2
...και το δεύτερο video-άκι μας για το τραγούδι Afterlife


https://www.youtube.com/watch?v=Lk8t8CBtCOQ






Αν σας αρέσει...ξέρετε Like και όλα τα συμπαρομαρτούντα στο www.facebook.com/iconband

Μπορείτε να ακούσετε περισσότερα τραγούδια μας στο www.jumpingfish.gr/ICON


Καλή ακρόαση και θέαση!

3
Πω βρε παίδες με κάποιους έχουμε να τα πούμε από το τελευταίο kithara-conference τo προηγούμενo καλοκαίρι στο Hollywood.


Να είστε καλά παίδες. Ευχαριστούμε και συνεχίζουμε δυνατά.


4
...ναι χάθηκα τον τελευταίο καιρό, ούτε αγορές, ούτε παρουσίαση νέων κατασκευών πεταλιών DIY κλπ., μιας και ηχογραφούσαμε με την μπάντα και κάναμε πρόβες. Καταλήξαμε σε λενα album το οποίο περιέχει 9 τραγουδάκια που μας άρεσαν.
Το παρακάτω video ήταν μια προσπάθεια να ντύσουμε με οπτικό υλικό την μουσική μας.
Kαλή ακρόαση και θέαση.
! No longer available



Αν σας αρέσει...ξέρετε Like στο www.facebook.com/iconband
Μπορείτε να ακούσετε περισσότερα τραγούδια μας στο www.jumpingfish.gr/icon


5
Σειρά δεν έχει οριστεί. Συνήθως το αποφασίζουν οι μπάντες μεταξύ τους πριν το τσεκ. Για αυτή τη φορά θα έλεγα Σάτυροι και Ούφο να μοιραστούν τα 2 πρώτα νούμερα λόγω περίεργων στησιμάτων, αν δεν υπάρχει αντίρρηση.

Ο χώρος έχει μπασοκολώνα, 1 ενισχυτή κιθάρας, τύμπανα και μικρόφωνα.
Οι δράμμερ φέρνουν τα πιατικά τους και όποιος θέλει φέρνει τον ενισχυτή του ή ότι άλλο θέλει από εξοπλισμό.

Φαντάζομαι οτι αν κάποια μπάντα χρειαστεί έξτρα ενισχυτή, πιατίνια κλπ θα μπορέσει να καλυφθεί από εξοπλισμό άλλης.

Φυσικά ότι έξτρα χρειαστεί κάποιος καλύτερα να το ζητήσει από εδώ ώστε να μην τρέχουμε τελευταία στιγμή.

Παίδες αν θέλει κάποιος να παίξει με το δικό μου ενισχυτάκι κανένα πρόβλημα αλλά αφήστε το πάρκιν απόξω λέφτερο μιας και είμαστε υπερήλικες για τέτοια κουβαλήματα. Επίσης επειδή είμαι και πολύ φίρμα...(πειράζει??? - Οχι δεν πειράζει και τα σχετικά) θα σας κάνω τη χάρη να πάιξω...τις 4 χορδές μου όποτε θέλετε. ΧΑΑΑ τόση ώρα νομίζατε οτι είμαι κάποιο σημαντικό μέλος των OUAW...χα...ο Μπασίστας είμαι  ;D .

Πέρα από την πλάκα αν χρειαστείτε οτιδήποτε με ενημερώνετε αλλιώς C U on Sunday.

6
Δες τα προσωπικά σου μηνύματα... μπορεί να σε ενδιαφέρει.

7
Εσωτερικό σχόλιο

Καλά δεν ντρέπεσαι μία ερώτηση έκανε ο χριστιανός... "να παρω Koch ή τον JVM 205Η;" και ευθύς αμέσως του έφτιαξες οδηγό. Ευτυχώς πήρε τον Koch... μπράβο Hippo ;)


Για ακόμα μια φορά Αδριανέ...άψογος να είσαι καλά, μας βοηθάς και μπορούμε να βοηθήσουμε εκτός εαυτόν και άλλους.


 

8
Εφέ / Απ: Νεκρο Cry baby gcb 95
« στις: 11/02/12, 22:22 »
Θα σου πρότεινα κάτι ακόμα, αντί να επιλέξεις μια και μόνο αντίσταση ή πυκνωτή (κάθε φορά) και να κάνεις στατικές αλλαγές στον ήχος σου, γιατί δεν αλλάζεις τις αντιστάσεις με ποτενσιόμετρα αντίστοιχης τιμής. Αν έχεις μια αντίσταση 330Ohm  μπορείς να την αλλάξεις με ένα ποτ 500Ohm π.χ. οπότε και θα σου επιτρέψει να έχεις όλες τις ενδιάμεσες τιμές από 0 μέχρι 500Ohm. Απλά θυμήσου οτι για το ποτ που έχει να κάνει με την ένταση, θα χρησιμοποιήσεις Log ποτ ενώ για τα ποτ που αλλάζουν μπάσα/πριμα, mids θα βάλεις linear pots.

Αντίστοιχα μπορείς να φτιάξεις και ένα switch γεμάτο με πυκνωτές δικής σου επιλογής αντί να έχεις μια σταθερή τιμή από πυκνωτές.

Το μειονέκτιμα είναι οτι θα πρέπει να τρυπήσεις το σασί, από την άλλη μπορείς να το κάνεις και με trim pots με τις ίδιες τιμές αλλά κάθε φορά θα πρέπει να ανοιγεις το σασί για να έχεις πρόσβαση (δεν το προτείνω).

Τα πας μιας χαρά πάντως ελπίζω να βοήθησε το παλιό post γιατί πραγματικά μου είχε βγεί το λάδι τότε, αλλά άξιζε τον κόπο, το μόνο που θα άλλαζα πια (κάποια στιγμή θα γίνει βέβαια) είναι να αλλάξω τον ένα από τους πυκνωτές του switch μου. Δεν μπορώ να σου πω ποιόν μιας και αυτό το χρονικό διάστημα έχω τόσο περιορισμένο χρόνο, που δεν μπαίνω στη διαδικασία να κάνω tweaking σε ένα πετάλι που είναι στο 98% αυτού που έψαχνα. Ζω και χωρίς το 100%, υπόψιν πριν τα mods το GCB95 έφτανε το 60+% των προσδοκιών μου απλά όταν το αγόρασα δεν ήξερα τι ακόμα μπορεί να κάνει αλλά με τα mods τα ανακάλυψα.

Καλές μοντες!

9
Εφέ / Απ: Νεκρο Cry baby gcb 95
« στις: 09/02/12, 21:27 »
Βάλε κάποια φωτό της πλακέτας και από τις 2 πλευρές μπας και καταφέρω να σε βοηθήσω σε αυτό. Οι εκδόσεις για το GCB-95 δεν ήταν τόσο στον σχεδιασμό του κυκλώματος τουλάχιστον (αν θυμάμαι καλά) είχε να κάνει με διαφορές στα components που χρησιμοποιούν, κάθε φορα και φθηνότερα.

Όσο αφορά το mod true-bypass (TB) χωρίς led με ένα DPDT switch το έχεις. Προτείνω το led γιατί είναι πολύ εφεδιάρικο, δείχνει πότε είναι ανοικτό και επειδή δεν παίρνει ρεύμα από το κύκλωμα αλλά απευθείας από την μπαταρία, δεν επεμβαίνει στο ήχο σου.

Πολύ σωστή η απόφαση να συγκρατήσεις το buffer μιας και δεν θα χρειαστεί να κόψεις το κύκλωμα με κάποια φαλτσέτα και να την τραυματίσεις ανεπανόρθωτα.

Θα σου πρότεινα να δεις αυτά τα site μέχρι να βρω στο αρχείο μου λεπτομέρειες.
http://stinkfoot.se/archives/557
http://www.geofex.com/article_folders/wahpedl/wahped.htm#inductor

10
Εφέ / Απ: Ερωτήσεις...
« στις: 09/02/12, 18:00 »
Θα έλεγα οτι έχεις λάθος. Ο ενισχυτής έχε fx loop στο οποίο βάζεις κάποια εφέ, το ποιά βάζεις είναι άλλη συζήτηση. Το looper που λες εσύ είναι ένα εφε το οποίο λειτουργεί σαν κλειστός βρόγχος που επαναλαμβάνει αυτά που παίζεις στη κιθάρα σου. Εννοείται οτι αυτά τα δευτερολέπτα που κάνει loop τα ορίζεις ο κατασκευαστείς, πόσα από αυτά τα δευτερολεπτα χρησιμοποιείς εξαρτάται απο εσένα και το πάτημα σε κάποιο διακόπτη.

Το fx loop σε ενισχυτή έχει να κάνει με ενα στάδιο μεταξύ της προενίσχυσης και της ενίσχυσης ενός ενισχυτή στο οποίο μπορείς να βάλεις εφέ όπως είναι τα διαμορφωτικά (π.χ. flanger) και τα χρονικά (π.χ. delay).

Το looper που λες είναι...ή εστω χρησιμοποιείται σαν εφέ το οποίο το καλύτερο σημείο για να το βάλεις είναι το fx loop ενός ενισχυτή, χωρίς να είναι απαραίτητο, ότι γουστάρεις κάνεις.

Έχεις και εσυ π.μ.  ;)

11
Εφέ / Απ: Ερωτήσεις...
« στις: 09/02/12, 11:25 »
Τα περισσότερα απαντήθηκαν για τον Valvestate 8080 ποιές είναι οι ερωτήσεις σου, τον έχω κάπου παρατημένο. Έχω τον Valvestate Ι ΟΧΙ τον ΙΙ. Ο συγκεκριμένος έχει μια μόνο λάμπα (ECC81 αν θυμάμαι καλά) στη προενίσχυση ενώ η ενίσχυση είναι solid state.

12
Εφέ / Απ: Νεκρο Cry baby gcb 95
« στις: 09/02/12, 11:18 »
Πες που έχεις μπερδευτεί μπας και καταφέρω να σε βοηθήσω. Αν θες κάποια συγκεκριμένη μόντα, πες μου να ψάξω στο αρχείο μου να βρω.

Αυτό που πρέπει όπωσδηποτε όμως να βρεις μόνος σου είναι η έκδοση του GCB-95 που έχεις, αυτό αναγράφεται πάνω στην πλακέτα του wah όχι κάπου εξωτερικά.

13
Εφέ / Απ: Νεκρο Cry baby gcb 95
« στις: 03/02/12, 10:52 »
Σου προτείνω ένα άρθρακι που έφτιαξα πριν από κανα χρόνο ίσως και παραπάνω με το πως να βγάλεις τα μάτια του συγκεκριμένου Wah-Wah. Αν έχεις απορείες π.μ.

http://forum.kithara.gr/index.php?topic=78510.msg615355#msg615355

14
Εφέ / Απ: Κολπο για την Nova System
« στις: 02/02/12, 17:36 »
Αλήθεια το 4 cable method δεν λειτουργεί με το Nova?

Για ψάξτο λίγο. Με αυτό τον τρόπο μπορεί να έχεις και το Drive από τον ενισχυτή και τα πετάλια αλλά και από το Nova και να ρίχνεις και κάποια από τα εφέ του Nova στο send/return του ενισχυτή.

15
Εφέ / Απ: Νεκρο Cry baby gcb 95
« στις: 02/02/12, 17:09 »
Μιας και το συγκεκριμένο wah το έχω κάνει φύλλο και φτερό, τα κλασικά του προβλήματα είναι στο ίδιο το switch SPDT αλλά και στις συδέσεις του ρότορα.

Έχεις ελέγξεις το switch? Ξεφεύγουν μήπως τίποτα καλώδια από τον ρότορα.

Το λέω γιατί το συγκεκριμένο πετάλι ΔΕΝ είναι true bypass και έχει και ένα buffer επάνω ο οποίος μόνο προβλήματα μου έχει δημιουργήσει εμένα τουλάχιστον.

Με τροφοδοσία ΟΧΙ μπαταρία το έχεις συνδέσει να δείς αν δουλεύει?

16
Παράθεση

adr1ane να σε ρωτήσω κάτι? Σε όλα εκτός 2 πεταλιών έχεις βάλει decals. Το phaser και το flanger όμως τα έχεις βάψει με μπογιές. Τα λευκά γράμματα πάνω στα phaser/flanger πως τα έβαλες??


Αν και το συγκεκριμένο ερώτημα έχει απαντηθεί από τον adr1ano, θα ήθελα να παραθέσω τη δική μου πιο απλή ίσως τεχνική η οποία σχετίζεται με τα water slide decals και όχι με τα βαμμένα πετάλια ακόμα και γι'αυτά υπάρχει και άλλη λύση η οποία θα καλυφθεί σε άλλο μήνυμα οταν θα υπάρχει λίγος χρόνος παραπάνω!

Δεν είμαι ζωγράφος αλλά γνωρίζω πως να επεξεργάζομαι εικόνες μέσω κατάλληλων προγραμμάτων. Έτσι φτιάχνω όλα τα σχέδια σε Photoshop ή Corel. Όπως καταλαβαίνετε χρησιμοποιώ τη μέθοδο water slide decal που έχει αναφέρει και ο adr1anos. Αυτά τυπώνονται μέσω κοινού εκτυπωτή και σε συγκεκριμένο είδος χαρτιού που ονομάζεται water slide decal paper. Το συγκεκριμένο χαρτί έχει ένα φίλμ το οποίο αφαιρείται με τη χρήση νερού ενά αυτό που μένει για πέταμα είναι ένα είδος χαρτονιού το οποίο είναι χρώματος ΛΕΥΚΟΥ. Αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί κατα την εκτύπωση μερικές φορές τα χρώματα που εμφανίζονται στη οθόνη του υπολογιστή δεν απωτυπόνονται με τον ίδιο τρόπο και στο water slide decal paper, οπότε κάποια πειραματάκια πρέπει να γίνουν σε κοινό χαρτί εκτύπωσης. Αφού πλέον είστε ευχαριστημένοι με την όποια εκτύπωση χρώματος ή σχέσης των γραμμάτων επεξήγησης κάθε knob ή διακόπτη είστε έτοιμη να εκτυπώσετε και στο ίδιο το water slide decal paper.

Τα σασί που θα φιλοξενήσουν τα κυκλώματα σας, αν δεν είναι κατα παραγγελία βαμένα, τότε όλα έχουν το κλασικό χρώμα του μεταλλού το οποίο είναι ΓΚΡΙ/Ασημί ή ποντικί όπως λένε κάποιοι. Αυτό σημαίνει οτι αν τοποθετήσετε το water slide decal σε ένα τέτοιο κουτί, είναι σίγουρο οτι τα χρώματα που έχετε επιλέξει θα αλλαξουν μιας και το water slide paper έχει φόντο λευκό ενώ το σασί είναι γκρί.

Για αυτό το λόγο εγώ μπαίνω στη διαδικασία πριν τοποθετήσω το water slide decal σε ένα σασί, να περνάω με σπρέϋ χρώματος λευκού όλα μου τα σασί. Δυο χέρια είναι μια χαρά απλά θα πρέπει να γίνει ο ψεκασμός από μακρυά (20 εκατοστά περίπου) και με σχετικά σταθερό χέρι για να μην δημιουργηθούν "νερά" στο χρώμα.

Αφού πλέον έχετε μια λευκή βάση στο σασί σας, πλέον μπορείται να πάτε στο σχέδιο και να αλλάξεται τα γράμματα σας σε χρώμα λευκό ή σε διαφανές. Στο συγκεκριμένο μέρος της εκτύπωση δεν πρόκειται να εκτυπωθεί τίποτα με αποτέλεσμα όταν τελικά θα εφαρμόσετε το water slide decal στο σασί σας να έχετε λευκά γράμματα με όποιαδήποτε, επιλογής σας γραμματοσείρα θέλετε. Αυτή είναι και βασικότερη διαφορά που έχει η μια τεχνική από την άλλη, η επιλογή γραμματοσειράς.

Τσεκάρετε τα πεταλάκια που παραθέτω στο ίδιο thread και θα δείτε πως φαίνονται. Οι γραμματοσειρές και τα design ποικίλουν!

Η αλήθεια είναι οτι ακόμα ούτε εγώ ούτε ο adr1anos έχουμε καταφέρει να φτιάξουμε έναν οδηγό σχετικό με την εφαρμογή των water slide decals αλλά υπάρχει αρκετό υλικό αν ψάξετε στο youtube για water slide decals.

Καλά designs!

17
Πάντως αν βρείς κάποιον να το πουλάει πες το μας και εμάς. Μάλλον όπως λες δεν ξέρουν να το λειτουργούν οι περισσότεροι ή απλά δεν έχουν την υπομονή.

Επιτέλους, βρήκες χρόνο να το δουλέψεις συγχαρητήρια, θα ήθελα να 'ξέρα πότε προλαβαίνεις

Τελικά γιατί έσβηνε, βρήκες?

Σύντομα και από κοντά...πότε?????




18
Στο είχα πει και παλιότερα, είσαι από τους πιο σχολαστικούς ανθρώπους που ξέρω, βλέπω το live σου άνοιξε ακόμα περισσότερο την όρεξη για δημιουργία. Πάντα τέτοια Adrian

Ο άνθρωπος είναι μέντορας, ακολουθείστε τον και όλοι θα βγούμε κερδισμένοι.


Υ.Γ. Ξεκίνησα πριν λίγες μέρες το veroboard για το LTD και σε ένα διάλλειμα μου είπα να κοιτάξω αν υπάρχει κάποιο software που να κάνει αυτόματα την αλλαγή από schematic σε stripboard και τελικά βρήκα το stripboard magic. Το εγκατέστησα αλλά τελικά περισσότερο χρόνο μου παίρνει να υλοποιήσω κάποιο σχέδιο. Απλά ενημερώνω μπας και κάποιος ψάχνει κάτι αντίστοιχο μιας και δεν τα καταφέρνει manually

19
Αν και δεν είναι της παρούσης, μερικοί μπορεί να έχετε απορία σχετικά με το opamp που χρησιμοποιείται στο Barber Electronics LTD Silver.
Το πετάλι χρησιμοποιεί το JRC072BD opamp και στις θέσεις. Επειδή όμως είναι κάπως δυσεύρετο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλα opamp της αρεσκείας σας π.χ. τα αντίστοιχα που χρησιμοποιούνται και στο κλασικό Tube Screamer ή άλλους κλόνους του ιδίου αυτά είναι της οικογενείας JRC4558.

Σύντομα θα προσπαθήσω να σας δώσω έτοιμο και το veroboard εκτός και αν το έχει ο adr1anos έτοιμο...?


Επειδή το θέμα το έχει ανοίξει ο adr1anos και αυτή τη περίοδο φτιάχνεται μαζί το booster και επειδή δεν θέλω να του/σας χαλάω τη σειρά και ειρμό της σκέψης και λογικής κατασκευής θα ποστάρω το veroboard μόνο μετά από συνεννόηση με τον adr1anos.

Ο άνθρωπος είναι δάσκαλος αν τα πάρετε με τη σειρά θα μάθετε γι'αυτό και δεν μπλέκομαι περισσότερο.


20
Εφέ / Απ: Review DIY Pedal KITs 2009-10
« στις: 07/07/10, 14:27 »
#18 Review DIY Pedal KITs 2009-10
Όνομα :      Digital Echo & Ping Pong
Link:                               http://www.buildyourownclone.com/pingpong.html
Κατηγορία:                      Digital Delay
Είναι κλώνος του:            -
Ρυθμιστικά:                     PingTime, PongTime, Repeats, Delay (Mix), True Bypass Fsw
Εσωτερικά Ρυθμιστικά:     -
Διακόπτες:                      PingPing/Echo Modes



!!! Το συγκεκριμένο πετάλι είναι ίδιο με αυτό που έχει παρουσιάσει παλαιότερα με μεγάλη επιτυχία ο συνφορουμίτης adr1anos οπότε δεν θα μπω στις ίδιες λεπτομέρειες αν και από τότε και εγώ και ο adr1anos έχουμε φτάσει στο ίδιο συμπέρασμα.
 

Mods που έκανα: Μονταρίσματα δεν έκανα όσον αφορά τα ηλεκτρονικά μέρη του πεταλιού. Αυτό που έκανα όμως και πραγματικά έγινε ο εφιάλτης μου όσο και αν φανεί παράξενο ήταν οτι άλλαξα κουτί. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πρέπει να χρησιμοποιηθεί πολύ καλώδιο όπως επίσης να γίνουν νέες μετρήσεις για τις τρυπες. Πράγμα που ενώ έκανα επιτυχώς και πάλι μιλάμε για αρκετό καλώδιο, πλέον δεν χωράει τίποτα και μάλιστα στην αρχή με δυσκόλεψε ακόμα και να το κλείσω (βιδώσω)

Τι μου άρεσε: Όπως αναφέρει και ο adr1anos ήμουν τυφλός και ανέβλεψα! Είναι όντως ενα reference delay με υπέροχα διαφανή λειτουργία σε σχέση με το αρχικό ωμό ήχο. Είναι έτσι όπως μας τα είχε περιγράψει τίποτα περισσότερο. Την άποψη του adr1anou οτι χωρίς ping-pong delay και μάλιστα με αυτό το συγκεκριμένο πετάλι δεν μπορείς να παίξεις το The Wall, όπως βλέπετε την συμμερίζομαι απόλυτα. Αυτοί που θα που οτι μπορούν και χωρίς κάνουν λάθος, έτσι ήμουν και εγώ πριν δω την αλήθεια!

Τι δεν μου άρεσε: Στο ίδιο το πετάλι όλα μου άρεσαν ο ήχος τα μπλιμπλίκια όλα. Τελικά όμως και εγώ και adr1anos απ'οτι μου είπε, τον κούρασε η τελειότητα. Θα θέλαμε κακά τα ψέματα να μπορούμε σε κάθε τραγούδι να πατάμε ένα κουμπί και να αλλάζει το delay όπως επίσης εγώ θα ήθελα να έχω και φωτεινές ενδείξεις που να λένε "ΕΔΩ ΒΛΑΜΕΝΕ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ 420ms ΚΑΙ 10 ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΙΣ" έτσι με κεφαλαία γράμματα. Το πετάλι και όλα της ιδίας συνομοταξείας πετάλια είναι για ηχογραφήσεις για να πετύχεις απόλυτα υπέροχο ήχο, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ LIVE, δυστυχώς!

Ποιο πετάλι αντικατέστησε: Κανένα αυτά που έχω για του παραπάνω λόγους αν και το συγκεκριμένο το χρησιμοποίησα σε μια πρόχειρη ηχογράφηση και ήταν εκπληκτικό, κατάνυξη θα πρόσθετα!


Βαθμολογία




Χροιά                        #########9
Ευελιξία ήχου           #########9
Ευελιξία συσκευής   ###3 (Αυτό γιατί μπορείς να πετύχεις αρκετές ρυθμίσεις αλλά δεν μπορείς να το κάνεις κάθε λίγο και λιγάκι)
Διάυγεια                    #########9 (Αυτό γιατί το 10 δεν το παίρνει κανείς αλλά και πάλι είναι το πρώτο επιλαχών για 10)


Συνολικά             ########7,5



21
Εφέ / Απ: Αν οχι Metal Zone, τότε τι?
« στις: 10/04/10, 10:59 »
Δεν μπορώ παρα να συμφωνήσω με οτι γράφουν παραπάνω...

αλλά επειδή μ'αρέσει να πειράζω (πλέον) τα πετάλια που έχω ήδη και να κάνω τροποποιήσεις, γιατί δεν ψάχνεις να βρείς τροποποιήσεις που μπορείς να κάνεις και να αναδειχτεί το MT2.

Συγκεκριμένα υπάρχουν 3 γνωστές και πολύ καλές τροποποιήσεις που μπορείς να κάνεις στο συγκεκριμένο πετάλι:
Twilight από τον Keeley
Diezel και Boogie από τον Wheezer ή κάπως έτσι.

Diezel mod


Boogie mod


Εγώ προτιμώ το Diezel mod.

Αν δεν πιάνουν τα χέρια σου ξέχασέ το, απλά σου παραθέτω και άλλες φθηνότερες επιλογές

22
Εφέ / Απ: Τροποποιώντας το Wah-wah GCB-95
« στις: 03/04/10, 13:56 »
...συνέχεια

Όπως καταλαβαίνεται αν δεν έχετε αφαιρέσει το input buffer σημαίνει ότι έχετε μόνο ένα καλώδιο, το Gtr IN, οπότε δεν χρειάζεται να συνδέσετε τον πόλο της γείωση.

Όπως βλέπετε και στην παρακάτω φωτογραφία, γίνετε ένας μικρός χαμός πλέον μέσα στο πετάλι, προσπαθήστε να βάλετε σε κάθε μια τροποποίηση μια υπόδειξη για να μην μπερδευτείτε.


Μεγάλη προσοχή όταν τρυπάτε το κουτί του wah, μετρήστε το 10 φορές πριν το τρυπήσετε γιατί ιδίως ο sweep range διακόπτης είναι πολύ μεγάλος και μπαίνει μόνο σε συγκεκριμένο μέρος. Στη δική μου κατασκευή βλέποντας το από πάνω προς τα κάτω οι διακόπτες είναι:

Sweep range  6pole rotary switch
Vocal
Bass/Gain
Midrange
Volume




Το συγκεκριμένο θέμα ξεκίνησε από http://forum.kithara.gr/index.php?topic=77099.25 και σας είχα υποσχεθεί αναλυτικότερη παρουσίαση των τροποποιήσεων.

Αν κάποιος θέλει να κάνει τις τροποποιήσεις και έχει απορείες στείλτε πμ.

Καλή Ανάσταση σε εσάς και τις οικογενειές σας

23
Εφέ / Τροποποιώντας το Wah-wah GCB-95
« στις: 03/04/10, 13:53 »
Το GCB-95 του Jim Dunlop είναι ένα από τα κλασικότερα wah που έχουν προτιμήσει αρκετοί καλλιτέχνες. Το κύκλωμα του συγκεκριμένου πεταλιού δεν βέβαια μοναδικό αφού και άλλα wah όπως της Vox και Morley το έχουν χρησιμοποιήσει με τις δικές τους προδιαγραφές και τροποποιήσεις.

Οι τροποποιήσεις του GCB-95 είναι αρκετά γνωστές εδώ και χρόνια και επιτρέπουν παρέμβαση στην ένταση στην ισοστάθμιση κ.α. Όποιος έχει το συγκεκριμένο πετάλι και πιάνουν τα χέρια και θέλει τον παραπέμπω σε δύο ιστοσελίδες που ήταν αρκετά χρήσιμες ακόμα και για την λήψη της απόφασης να τροποποιήσω το πολυαγαπημένο μου wah.

http://www.stinkfoot.se/andreas/diy/mods/dunlop.htm
http://www.wah-wah.co.uk/ 

Σίγουρα αυτές οι ιστοσελίδες έχουν βοηθήσει πολλούς στις τροποποιήσεις του GCB-95 σε όλο τον κόσμο και δεν θα υπήρχε τίποτα να αποσαφηνίσουμε, αν δεν υπήρχαν κάποια συγκεκριμένα ‘θολά’ σημεία. Τον συγκεκριμένο οδηγό θα πρέπει να τον έχετε συγχρόνως με τους δύο που σας προτείνω παραπάνω όχι μόνο του αλλιώς δεν θα βγάλετε άκρη. Επίσης αν δεν έχετε την ελάχιστη σχέση με τέτοιες τροποποιήσεις μην μπείτε στη διαδικασία να το αλλάξετε, δώστε το σε κάποιον σχετικό να σας το τροποποιήσει αν αυτό επιθυμείτε. Αν γίνει κάπου λάθος και δεν βρίσκετε την άκρη δεν νομίζω ότι κάποιος τεχνικός να σας βοηθήσει χωρίς να σας χρεώσει την αρχική τιμή του πεταλιού.

Βασικά σημεία τα οποία πρέπει να ξεκαθαρίσουμε είναι το μέγεθος των καλωδίων ο οποίος είναι 24 AWG ή όποιο καλώδιο 0,25mm. Η όποιες ενώσεις σε ποτενσιόμετρα πρέπει να είναι μονωμένες με θερμοσυστελόμενα όπως φαίνεται και στη φωτογραφία. Χρησιμοποιείστε διαφορετικά χρώματα για να υποδείξετε συγκεκριμένα πράγματα πχ. Το θετικό ας είναι το κόκκινο καλώδιο και το αρνητικό ή έστω ακόμα και η γείωση ας υποδεικνύεται με μαύρο καλώδιο, θα σας βοηθήσει να μην μπερδευτείτε στη πορεία.

Ας ξεκινήσουμε όμως από ένα σημαντικό σημείο πριν ξεκινήσετε τις τροποποιήσεις. Βρείτε βάση του οδηγού των ιστοσελίδων, την έκδοση του wah-wah GCB-95 που έχετε, αυτές αναφέρονται ως Rev F, G, H και I. Η γνώση της έκδοσης θα σας φανεί χρήσιμη αργότερα.

Όποιον οδηγό από τις δυο ιστοσελίδες και αν ακολουθήσουμε, μας παραπέμπουν σε τροποποιήσεις για την αφαίρεση του input buffer η τη χρήση αυτού συγχρόνως με τις τροποποιήσεις. Όπως καταλαβαίνετε το πετάλι έχει ήδη input buffer και δεν χρειάζεται αναγκαστικά να τον αφαιρέσετε, βέβαια αν τον χρησιμοποιήσετε, θα πρέπει να κόψετε το κύκλωμα (αγωγό) στο σημείο που σας υποδεικνύει ο οδηγός. Εκεί προσθέτετε μόνο 1 καλώδιο στο άνω άκρο του  πυκνωτή. Τη συγκεκριμένη τροποποίηση βέβαια δεν μπορείτε να κάνετε ‘undo’ όπως καταλαβαίνετε μια και έχετε βάρβαρα παρέμβει στο κύκλωμα.

!!! Εγώ σας προτείνω να αφαιρέσετε το input buffer, που είναι με την μορφή αυτών 4 αντιστάσεων, 1 πυκνωτή και ενός τρανζίστορ (συνολικά 6). Στην θέση του input buffer και βάσει του οδηγού θα προσθέσετε 2 καλώδια. Προσωπικά εγώ αυτό έκανα, πρώτον γιατί δεν ήθελα να το κλαίω και δεύτερον γιατί αφαίρεσα από τη γραμμή του σήματός μου κάποια αχρείαστα μέρη που πλέον δεν παρεμβάλλονται και αυτό δεν είναι κακό. Αν ακολουθήσετε τον οδηγό δεν πρόκειται να κάνετε λάθος.   

Άλλο σημείο που είναι λίγο δύσκολο αλλά θα το καταφέρετε είναι οι συνδέσεις των αγωγών για την προσθήκη led. Η αλήθεια είναι ότι είναι λίγο δύσκολο έτσι όπως το προτείνουν. Σας προτείνω να αφαιρέσετε τα σωστά πόδια (ΟΧΙ και τα δύο) της αντίστασης και της διόδου που προτείνει ο οδηγός, να περάσετε τα καλώδια σας και μετά να κολλήσετε τα πόδια μαζί με τα καλώδια είναι πιο εύκολο και εξίσου σωστό.

Τις τροποποιήσεις για vocal, volume, midrange και bass/gain ΔΕΝ θα τις αναφέρω μιας και ο οδηγός είναι αρκετά ξεκάθαρος. Αν κάποιος ενδιαφέρετε να κάνεις αυτές τις τροποποιήσεις και δεν γνωρίζει αγγλικά, ας το πει και θα επανέλθω επ’ αυτών των σημείων.

Μένουν δύο σημαντικά θολά σημεία το ένα είναι οι πυκνωτές που θα χρησιμοποιήσουμε για την τροποποίηση sweep range και το άλλο είναι οι συνδέσεις του διακόπτη 3PDT που δεν φαίνονται πουθενά στις ιστοσελίδες ξεκάθαρες.

Για το sweep range αναφέρει ο οδηγός να αλλάξουμε τον πυκνωτή 0.01uf (το u, είναι το αντίστοιχο του μ, δλδ uf είναι μικροφαράντ) σε μικρότερο για να τον κάνουμε πιο trebly και ανάποδα για να γίνει πιο μπάσα. Μάλιστα προτείνει και τον πυκνωτή 0.068uf ότι είναι bass wah-wah. Έχει απόλυτο δίκιο!!!

Επειδή δεν ήμουν σίγουρος πόσο πιο μπάσο θα γινόταν με οποιαδήποτε αλλαγή πυκνωτή, αποφάσισα να φτιάξω έναν διακόπτη 6 θέσεων, ο οποίος θα έχει σε κάθε θέση διαφορετικό πυκνωτή με αποτέλεσμα να μπορώ σε πραγματικό χρόνο να έχω αλλαγή του ίδιο του sweep range. Έτσι χρησιμοποίησα 6 διαφορετικούς πυκνωτές οι οποίοι ήταν 0.01uf, 0.022uf, 0.033uf, 0.047uf, 0.056uf και 0.068uf πολυπροπυλενίου. Εσείς αν θέλετε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μικρότερες του 0.01uf πυκνωτές ανάλογα με τα γούστα σας αλλά χρησιμοποιείστε αναγκαστικά τον 0.01uf άλλωστε αυτός είναι ο στοκ πυκνωτής και προσφέρει τον ήχο που σας έκανε να αγοράσετε το συγκεκριμένο wah. Επίσης αν πρόκειται να το χρησιμοποιήσετε με μπάσο βάλτε κάπου και έναν 0.068uf, είναι υπέροχος με μπάσο. 

Η σύνδεση που προτείνετε από τις περισσότερες ιστοσελίδες είναι τουλάχιστον μπακάλικη και καθόλου εν’ τάξη, πράγμα που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα ιδίως στην τοποθέτηση. Οι περισσότεροι προτείνουν το ένα πόδι του κάθε πυκνωτή να συνδέεται σε κάθε μια ξεχωριστή θέση ενώ το ελεύθερο πόδι κάθε πυκνωτής να συνδέεται με τα άλλα ελεύθερα πόδια των πυκνωτών και αυτά με ένα καλώδιο και ο ένας εκ των δυο εσωτερικός πόλος να συνδέεται με καλώδιο. Οπότε στο τέλος αυτά τα δύο άκρα να συνδεθούν εκεί που πριν βρισκόταν ο πυκνωτής 0.01uf.

Μετά από λίγη σκέψη και αφού συμβουλεύτηκα και τον adr1ano για την ορθότητα της σκέψης έφτασα στο συμπέρασμα να κάνω πιο τακτοποιημένες τις συνδέσεις όπως φαίνονται στο παρακάτω σχέδιο. Το ένα πόδι κάθε πυκνωτή θα βρίσκεται στην μια εξάδα ενώ το άλλο στην άλλη εξάδα. Έτσι τα ζευγάρια είναι 1-7, 2-8, 3-9, 4-10, 5-11 και 6-12. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να μπορέσουμε να χρησιμοποιήσουμε τους δυο εσωτερικούς πόλους για την είσοδο και έξοδο του σήματος και πιο τακτοποιημένα.


Σε αυτό το σημείο να πω ότι είναι δύσκολη η τακτοποίηση με αυτό τον τρόπο αλλά σωστότερη. Ξεκινήστε με τον μεγαλύτερο σε μέγεθος πυκνωτή και ΜΗΝ τον τοποθετήσετε στο κέντρο αλλά ξεκινήστε από τις άκρες κάθε θέση όπως φαίνονται και στη φωτογραφία. Αν προσέξετε θα δείτε οτι τα πόδια των πυκνωτών τα έχω μονώσει με το μονωτικό που πήρα απο απογυμνωμένα καλώδια 20AWG. Καντε το για να μην υπάρχουν βραχυκυκλώματα και κατα λάθος συνδέσεις μεταξύ πυκνωτών.


Το άλλο θολό σημείο είναι οι συνδέσεις των καλωδίων πάνω στο διακόπτη 3PDT. Συγκεκριμένος διακόπτης είναι για να έχετε συγχρόνως true bypass και led. Αν θέλετε να κάνετε μόνο το true bypass χωρίς led μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και μικρότερο διακόπτη DPDT.

Στο παρακάτω σχέδιο φαίνεται καθαρά ποιες είναι οι συνδέσεις που πρέπει να κάνετε. Δείτε όμως προσεκτικά ποια είναι η κατεύθυνση των πόλων (Βοράς προς Νότο). Οι ενδείξεις πράσινο, μωβ, μπλε αντιστοιχούν στα χρώματα των καλωδίων του συγκεκριμένου πεταλιού. Θυμάστε που είχαμε αφαιρέσει το input buffer. Σύμφωνα με τον οδηγό συνδέσαμε ένα καλώδιο στο τρανζίστορ που αφαιρέσαμε (στον οδηγό του stinkfoot είναι πορτοκαλί καλώδιο, αυτό είναι το GTR Input και συνδέεται στον αντίστοιχο πόλο του 3PDT. Η γείωση που έρχεται από το καλώδιο που συνδέσαμε στη αντίσταση (καφέ καλώδιο στον οδηγό του stinkfoot), συνδέεται στον αντίστοιχο πόλο της γείωσης.



24
Εφέ / Απ: Review DIY Pedal KITs 2009-10
« στις: 02/04/10, 21:04 »
#15 Review DIY Pedal KITs 2009-10

Όνομα:                        Wah-wah GCB-95                         
Link:             http://www.stinkfoot.se/andreas/diy/mods/dunlop.htm
                                           http://www.wah-wah.co.uk/
Είναι κλώνος του:         Δεν είναι κλώνος, είναι αυθεντικό, τροποποιημένο
Ρυθμιστικά:                  Volume, Midrange, Bass/Gain, Vocal, Sweep range, True Bypass Fsw
Εσωτερικά Ρυθμιστικά:   Έβαλα ένα trim pot στο led που πρόσθεσα γιατί ακόμα και τώρα δεν έχω αποφασίσει πόσο έντονα θέλω να φέγγει το led. Πιστέψτε με είναι αρκετά δυνατό σε σημείο να κλείνω το φως στο στούντιο και πάλι να βλέπω έστω και αχνά τους στίχους στο αναλόγιο. Τραγικό αλλά πολύ ξεφεύγα!!!
Διακόπτες:                  Το sweep range είναι διακόπτης μεταξύ πυκνωτών 6 θέσεων
Αιτία αλλαγής: Μου είχε χαλάσει το Hot pot εδώ και λίγο καιρό με αποτέλεσμα να μην το χρησιμοποιώ και πολύ ενώ το λατρεύω το συγκεκριμένο πετάλι. Οπότε έκανα υπομονή μέχρι να βρω πόσο καλύτερο μπορώ να το κάνω και απέδωσε όλος ο χρόνος.



Mods που έκανα: Το πετάλι μόνο mods έχει. Το κλασικό GCB-95 δεν έχει καμία ρύθμιση, ενώ υπάρχουν της ιδίας εταιρείας modifications τα οποία τα βγάζει σαν signature πετάλια όπως είναι του Slash κ.α. Η λογική πίσω από αυτές τις αλλαγές είναι ακριβώς η ίδια. Προχώρησα όμως και σε μια ακόμα αλλαγή του inductor τον οποίο από stock τον έκανα red phasel. Άλλαξα τον ποδοδιακόπτη από SPDT σε 3PDT για να μπορέσω να το κάνω true bypass ενώ συγχρόνως να προσθέσω και ένα led (καλά μαντέψατε ultrabright blue led). Πρόσθεσα ποτενσιόμετρα τα οποία ελέγχουν την ένταση του πεταλιού που είναι πολύ σημαντικό γιατί τα περισσότερα wah-wah το χρειάζονται και δεν το έχουν. Ποτενσιόμετρο για ρύθμιση των μεσαίων συχνοτήτων πολύ σημαντική μιας και στην θέση heel (δηλαδή με πατημένη τη φτέρνα) πολλές φορές χάνετε η διαύγεια του εφέ, όχι πλέον! Ποτενσιόμετρο για την περιοχή μπάσων η οποία είναι σημαντική για τη θέση toe (δηλαδή με πατημένη την πλευρά των δακτύλων του ποδιού), η οποία μπορεί να είναι συριστική. Αυτό το mod επηρεάζει και την προενίσχυση του σήματος με αποτέλεσμα όσο πιο πολύ μπάσο τόσο πιο έντονη και η προενίσχυση. Πρόσθεσα ποτενσιόμετρο (vocal) που επηρεάζει την ίδια τη φύση του Wah-wah σε weh-weh, woh-woh μη πω ακόμα και γουωχ με ωμέγα 

Πρόσθεσα επίσης ένα διακόπτη rotary 6 θέσεων που επηρεάζει το sweep range, οσο μεγαλύτερο πυκνωτή, τόσο περισσότερο μπάσο εύρος έχουμε και το αντίθετο. Εννοείτε ότι οι ρυθμίσεις αυτές είναι σχετικές για τον καθένα. Για μένα οι πρώτες 5 θέσεις είναι για χρήση με κιθάρα μιας και κατά βάση κιθαρίστας (Publius Enigma) προσπαθώ να είμαι . Η τελευταία όμως θέση είναι αποκλειστικά για μπάσο και μιας και παίζω μπάσο με το συγκρότημα του  adr1anou τους Once Upon A Week, είναι αρκετά χρήσιμο. Ακόμα δεν τους το έχω δείξει από κοντά αλλά επιφυλάσσομαι για την πρόβα της επόμενης εβδομάδας.

Επίσης αφαίρεσα το input buffer του πεταλιού μιας και ήταν πλέον true bypass κάτι που δεν ήταν αναγκαίο να κάνω αλλά ο ήχος ήταν τελείως διαφορετικός με input buffer. Προτίμησα άνευ.

Τι μου άρεσε: Σίγουρα το ταξίδι όλου αυτού του modification ήταν εκπληκτικό και έμαθα πολλά. Όσο αφορά το ίδιο το πετάλι, οι δυνατότητες είναι απεριόριστες, σίγουρα όλοι κάπου βρίσκουμε τις αγαπημένες μας ρυθμίσεις και τις αφήνουμε εκεί, ε εγώ δεν είμαι έτσι μπορώ σε κάθε τραγούδι να κάθομαι και να κάνω διαφορετικές ρυθμίσεις σε αυτό το πετάλι, άλλωστε πάντα το λάτρευα αλλά ήταν μονόπλευρο το original. Φαντάσου να τρως κάθε μέρα μακαρόνια με σάλτσα ακόμα και να τα λατρεύεις τα μακαρόνια, τα βαριέσαι. Με αυτές τια αλλαγές που έκανα δεν έχω την δυνατότητα να αλλάξω μόνο τη σάλτσα στα μακαρόνια αλλά και τα ίδια τα μακαρόνια τη μια σπαγγέτι την άλλοι rigatoni. 
Μάλλον την πήγα αλλού τη συζήτηση και μου άνοιξε και η όρεξη.

Τι δεν μου άρεσε: Μερικές σάλτσες μου χαλούν το στομάχι  Έτσι και το wah ενώ είχε πολλούς ενδιαφέροντες ήχους, είχε και αρκετούς που πολλοί δεν θα τους χρησιμοποιούσαν ποτέ μιας είναι αρκετά “πειραματικοί”. Εμένα μου άρεσαν και αυτοί οι ήχοι μιας και μου αρέσουν οι πειραματισμοί αλλά πρέπει να είμαι αντικειμενικός για την παρουσίαση/αξιολόγηση.   

Ποιο πετάλι αντικατέστησε: Τον εαυτό του ή τον άλλο του εαυτό που κρυβόταν! Its true, the wah came out of the closet!!!

Πως ακούγεται:Μάλλον πρέπει να φτιάξω κάποια samples αλλά και πάλι μόνο αν παίξεις με το εν λόγω πετάλι θα καταλάβεις τις δυνατότητες του.

Αναλυτικότερη περιγραφή:http://forum.kithara.gr/index.php?topic=78510.0

Βαθμολογία
___________________________________
Χροιά:                      ######## (8 )
Ευελιξία:                 ####### ## (9…Μην επαναλαμβανόμαστε για τα 10άρια)
Τροποποιήσεις
Volume:           ######### (9...Όλα τα wah το χρειάζονται IMHO και το συγκεκριμένο λειτουργεί εξαιρετικά)
Midrange            ####### (7…Αν και το χρησιμοποιώ αρκετά μπορώ πω ότι είναι αρκετά συριστικό και τείνω να το λειτουργώ αφαιρετικά)
Bass/Gain             ####### (7…Το mod είναι υπέροχο απλά πιστεύω ότι θα ήταν καλύτερα να τα είχα ξεχωριστά, επίσης ενώ η bass πλευρά είναι ότι πρέπει για κιθάρα, η gain είναι ότι πρέπει για να βρωμίσεις λίγο το μπάσο)
Vocal           ###### (6…Το mod είναι επίσης υπέροχο αλλά θα είμαι αντικειμενικός, οι περισσότεροι θα το αφήνατε σε μια ρύθμιση και τέλος, εγώ από την άλλη μου αρέσουν τα μπλιμπλίκια και οι όποιες αλλαγές μπορώ να κάνω σε κάθε τραγούδι)
Sweep range         ###### (6…Τα ίδια με το vocal το χρησιμοποιώ συνέχεια αλλά οι περισσότεροι θα το έβαζαν σε μια ρύθμιση και τέλος)
______________________________________
Συνολικά:                             ######## (8 )


25
Εφέ / Απ: Review DIY Pedal KITs 2009-10
« στις: 02/04/10, 20:58 »
#14 Review DIY Pedal KITs 2009-10

Όνομα:                         Phase Royal                         
Link:              http://www.buildyourownclone.com/phaseroyal.html
Είναι κλώνος του:          MXR Phase 90/100-BYOC Classic Phaser fully modded
Ρυθμιστικά:                   Depth, Resonance, Speed, Mix, True Bypass Fsw
Εσωτερικά Ρυθμιστικά:    Είχε, ένα trim pot το οποίο άλλαξα σε κανονικό εξωτερικό  pot το οποίο ρυθμίζει το bias του πεταλιού.
Διακόπτες:                   Ρυθμίζει τα phase stages σε 6 ή 4



Mods που έκανα: Άλλαξα το led σε ultrabright κόκκινο, έβγαλα το bias από trim pot σε κανονικό pot, το οποίο είχε σαν αποτέλεσμα να του αλλάξω και κουτί κάτι που θα έκανα ούτως ή άλλως. Το κύκλωμα δεν ήθελε καμία αλλαγή, ήταν πραγματικά άψογο όπως περιέγραψε και ο adr1anos για την fully modded έκδοση που είχε κάνει.

Τι μου άρεσε: Η χροιά του πεταλιού είναι πραγματικά όλα τα λεφτά το βάθος του πεταλιού μόνο σε ψηφιακό πετάλι το έχω ξαναδεί αλλά χωρίς την αντίστοιχη χροιά. Το resonance είναι απίστευτα καθαρό σε όποια ταχύτητα και αν παίζει. Το mix τι να πεις γι’ αυτό. Οτιδήποτε μου επιτρέπει να έχω παράλληλα στο αρχικό σήμα μου, το διαμορφωμένο σήμα κερδίζει γιατί σου επιτρέπει να έχεις πλήρη ευελιξία στο τελικό στάδιο.

Τι δεν μου άρεσε: Λόγω της φύσεως του πεταλιού που επηρεάζει τη φάση του σήματος θα έλεγα ότι έχω αντικρουόμενα αισθήματα διότι επηρεάζεται από άλλους παράγοντες. Το στούδιο που έχω φτιάξει το ξέρω ότι έχει πρόβλημα ακουστικής μιας και το έφτιαξα με τέτοιο τρόπο ώστε να μην ενοχλώ (φούλ ηχομόνωση Π/Β). Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η ακουστική να πηγαίνει περίπατο (τώρα ετοιμάζω νέο στούντιο σε μεγαλύτερο και κουρδισμένο χώρο από επαγγελματίες, εύχομαι σύντομα να μπορώ να καλέσω όλους εσάς να τζαμάρουμε μαζί!!!)  Από εκεί και πέρα το σύστημα (κιθάρες-πετάλια-ενισχυτές)το μετέφερα σε ένα τυπικό δωμάτιο και εκεί πραγματικά φάνηκαν η ακόμα περισσότερες δυνατότητες του πεταλιού. Σε μια πρόχειρη ηχογράφηση που έκανα, ακούγεται άψογα, οπότε όσο και αν με απογοητεύει στο στούντιο, ξέρω ότι δεν φταίει αυτό αλλά ο χώρος. 

Ποιο πετάλι αντικατέστησε: Ας μην επαναλαμβανόμαστε…

Σημείωση!!! Λόγω της φύσεως του πεταλιού ποτέ ΔΕΝ θα το χρησιμοποιούσα στο fx loop. Για μένα το phaser συγγενεύει με το Wah στη λειτουργία διαμόρφωσης του σήματος και το βάζω μεταξύ κιθάρας και προενίσχυσης. Δεν σας λέω τι να κάνετε, πειραματιστείτε παραθέτω τι αρέσει στη δική μου ακοή και ελλιπές μυαλό.

Αναλυτικότερη παρουσίαση: Με πρώτη ευκαιρία   

Πως ακούγεται: Σας παραπέμπω στο link που παραθέτει ο adr1anos αλλά και πάλι είναι λίγο σε σχέση με αυτό που βιώνω κάθε φορά που χρησιμοποιώ το εν λόγο πετάλι.

Βαθμολογία
___________________________________
Χροιά:                                   ######### (9… Δεν πιστεύω στα 10αρια)
Ευελιξία:                              ####### ## (9…Επίσης)
Διαύγεια (transparency):  ######## (8 )
______________________________________
Συνολικά:                             ######### (9)


Σελίδες: [1] 2