Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - Apoptygma

Σελίδες: [1] 2 3 4
1
Υπάρχει ηλεκτρονική μουσική.
Υπάρχουν και Έλληνες που παίζουν ηλεκτρονική μουσική και είναι απίστευτα καλοί μουσικοί.
(βλέπε Κωνσταντίνο Β,Μίκρο,Αtria κλπ).

2
Σε μία συνέντευξη του ο Δημήτρης Παππάς μέλος των ΓεΝιΑ ΤοΥ ΧαΟυΣ είχε πει για το πανκ:
"Πιστεύω πως το πανκ (ότι κι αν είναι αυτό πια) είναι μια έκρηξη, μια αντίδραση στις παραδοσιακές αρχές και συνήθειες της κοινωνίας δυτικού τύπου. Αυτή η έκρηξη εκφράστηκε στα '80 με το πανκ και ήταν και εσωτερική και εξωτερική υπόθεση, δεν μπορείς να απομονώσεις το ένα απο το άλλο. Όσοι έμειναν στην επιφάνεια είτε στο ένα είτε στον άλλο τομέα, δεν κατάλαβαν τίποτα απο όλα αυτά. Πιθανόν τώρα να είναι δημόσιοι υπάλληλοι και να ψηφίζουν δεξιά. Όσοι το σκέφτηκαν βαθύτερα επηρεάστηκαν απο αυτό στην διαμόρφωση της προσωπικότητάς τους. Φυσικά δεν εννοώ ότι στα 32 μου θεωρώ τον εαυτό μου πανκ, θα ήταν αστείο. Εννοώ ότι όλη αυτή η ιστορία μου άφησε ανεξίτηλα σημάδια, στον τρόπο που σκέφτομαι και πράττω."
Συμφωνώ μαζί του,αυτό ήταν το πανκ!

3
νικηφόρε πρέπει να κάνεις κάτι για αυτό...οργανώσου...

4
Λοιπά / Απ: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!!
« στις: 10/08/06, 13:44 »
Μιάς και σου άρεσε το ποστάκι ας γράφω σιγά-σιγά και μερικές συνταγες απο την διεθνή κουζίνα!

Ορίστε ένα απο τα πιο γνωστά πιάτα της Ισπανίας (παέγια) και η αυθεντική συνταγή της σαγκριάς που το συνοδεύει απόλυτα...

Παέγια

1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2-3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
3-5 κουταλιές σούπας φρέσκο μαϊντανό
1 γερή πρέζα κρόκου (σαφράν)
2 κουτ. σούπας ζωμό κότας
3 στήθη κοτόπουλου χωρίς πέτσα, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
2 πράσινες πιπεριές, κομμένες σε φέτες
1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε φέτες
1 κουτ. γλυκού χρωστική φαγητού (για να επιτύχουμε ένα πιο έντονο χρώμα)
200 γρ. σάλτσα ντομάτας
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
4 φλιτζάνια ρύζι
7 φλιτζάνια νερό
αλάτι

Τσιγαρίστε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι, τον μαϊντανό και το σκόρδο μέχρι να γίνει το κρεμμύδι διάφανο. Προσθέστε τον κρόκο, το ζωμό κότας, το κοτόπουλο, τις πιπεριές και τσιγαρίστε μέχρι να γίνει άσπρο το κοτόπουλο. Προσθέστε τη σάλτσα ντομάτας, τη ζάχαρη, τη χρωστική φαγητού. Ανακατέψτε.
Προσθέστε το ρύζι και το νερό και αφήστε το να πάρει μια βράση. Προσθέστε αλάτι ανάλογα με την προτίμησή σας. Βράστε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Προσθέστε τις γαρίδες και τα χτένια, αφήστε να βράσουν άλλα 5 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Αφήστε να σιγοβράσει για 10 λεπτά σκεπασμένο, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Εάν το ρύζι φαίνεται να στεγνώνει τα τελευταία 10 λεπτά, προσθέστε περισσότερο νερό. Εάν το ρύζι είναι πολύ υγρό στο τέλος των 10 λεπτών, ξεσκεπάστε και αφήστε να εξατμιστεί το επιπλέον νερό.

Σαγκρία

1 λεμόνι καλοπλυμένο και κομμένο σε φετούλες
1 μήλο καλοπλυμένο και κομμένο σε φετούλες
1 πορτοκάλι καλοπλυμένο και κομμένο σε φέτες
250 γραμμάρια ζάχαρη
2 μπουκάλια κόκκινο ξηρό κρασί
½ φλιτζάνι κονιάκ
3 ροδάκινα καθαρισμένα και κομμένα φέτες (αν δε βρείτε φρέσκα, χρησιμοποιείστε κονσέρβα)
1 ή 2 κουτάκια σόδα
άφθονα παγάκια

Σε μια βαθιά λεκάνη ρίχνετε τα κομμένα φρούτα και τη ζάχαρη. Αδειάζετε μέσα το κρασί και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτετε το κονιάκ. Βάζετε τη λεκάνη στο ψυγείο, να μείνουν τουλάχιστον για 2-3 ώρες. Πρώτον για να κρυώσει καλά και δεύτερον για να ανακατευτούν καλά τα αρώματα των φρούτων, του κρασιού και του κονιάκ.
Όταν θα σερβίρετε αδειάστε μέσα στο μπολ τα δυο κουτάκια σόδα και μπόλικα παγάκια. Μπορείτε να κάνετε και μια σαγκρία σαμπάνιας χρησιμοποιώντας χυμό από έξι πορτοκάλια, ένα μπουκάλι αφρώδες κρασί και άφθονα παγάκια. Τούτο το κοκτέιλ όμως δε πρέπει να μείνει στο ψυγείο, το πίνετε αμέσως διότι η σαμπάνια θα χάσει τις αφρώδεις ιδιότητές της.


5
Τι λέτε;να το οργανώσουμε και αυτό σιγά-σιγά;

6
Ακούγεται ότι θα κυκλοφορίσει στις αρχές του 2007 ανέκδοτο υλικό τους...
Ξέρει κανείς τίποτα ή είναι παραπληροφόριση;

7
Με χαλάει
...που υπάρχουν πουλιά που ταξιδεύουν περπαντότας
...που υπάρχουν λειψές φράσεις που δεν αντέχουν τις φωνές
...που υπάρχουν βασιλιάδες που έχασαν την στιγμή της στέψης
...και που υπάρχουν καράβια που γυρνάνε πίσω γιατί δεν έχουν διαδρομή

8
πιστεύω οτι όποιοςέχει παίξει κάποιο άθλημα σε ένα επίπεδο μπορεί να δικαιολογήση την πράξη αυτή.απο εκεί και πέρα είναι θέμα του χαρακτήρα του κάθε παίκτη.γιατί αν και εμένα κάθε φορά που με έβριζε αντίπαλος αντιδρούσα έτσι δε θα έπαιζα ποτέ.

9
Συναντήσεις / Απ: ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΤΑΒΛΙ
« στις: 10/07/06, 16:51 »
Ηπιου Κολωνου)
μήπως είναι υπιου;;;
Αν μπορώ μέχρι τότε είμαι και έγω μέσα για ένα ταβλάκι!!!

10
αν και έμεινα για λίγο..
πιστεύω πως ήταν πολύ καλά...πάντα τέτοια να έχουμε και ακόμα καλύτερα!!!

11
το "Ανάσες των Λύκων" ήταν μια αξιόλογη στις προθέσεις της προσπάθεια που προσωπικά ποτέ δε με κέρδισε...το βρήκα αμήχανο κι υπερβολικό μέσα στις αβαντγκάρντ διαθέσεις του.
Αντίθετα το "Από 'δω και πάνω" είναι ένα πραγματικό κομψοτέχνημα, χωρίς να χρειάζεται να το κουράσω περισσότερο με γιατί.

Θα συμφωνήσω μαζί σου!

12
Λοιπά / Απ: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!!
« στις: 23/06/06, 16:14 »
και δύο συνταγούλες γλυκών...

Τούρτα μπλάκ φόρεστ

6 αβγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλάκι εσάνς βανίλιας
1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλιτζάνι κακάο σκόνη
1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, λιωμένο

Για τη γέμιση και την επιφάνεια της τούρτας
1/4 φλιτζανιού λικέρ κιρς
2 1/4 φλιτζάνια πηχτή κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές ζάχαρη άχνη
1/2 κουταλάκι εσάνς βανίλιας
750 γρ. βύσσινα κονσέρβα χωρίς κουκούτσι, καλά στραγγισμένα

Για γαρνιτούρα
ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα
ξυσμένη σοκολάτα
φλούδες σοκολάτας
στραγγισμένα βύσσινα, φρέσκα ή από κονσέρβα
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 Βαθμούς. Βουτυρώνετε τρία ταψάκια για παντεσπάνι 19 εκ. Καλύπτετε τη βάση τους με χαρτί ζαχαροπλαστικής ή λαδόχαρτο. Βάζετε σε μπολ τα αβγά μαζί με τη ζάχαρη και τη βανίλια και τα χτυπάτε με το μίξερ χειρός ώσπου να πήξουν αρκετά.

Κοσκινίζετε το αλεύρι και το κακάο πάνω στο μείγμα και ανακατεύετε ελαφρώς με ένα μεταλλικό κουτάλι για να αναμειχθούν τα υλικά. Προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε ελαφρώς.
Προσθέτετε το μείγμα στα ταψάκια, ισιώνοντας την επιφάνεια του. Τα ψήνετε για 15-18 λεπτά ώσπου τα παντεσπάνια να παραμένουν σταθερά όταν τα πιέζετε. Τα αφήνετε να κρυώσουν 5 λεπτά στα ταψάκια, τα αναποδογυρίζετε σε σχάρα και τα αφήνετε να κρυώσουν εντελώς. Αφαιρείτε το χαρτί της βάσης από το καθένα.
Τρυπάτε κάθε παντεσπάνι με μεταλλικό σουβλάκι ή πιρούνι και τα περιχύνετε με το λικέρ κιρς. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ χειρός ώσπου να αρχίσει να πήζει και σταδιακά ρίχνετε τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια χτυπώντας ώσπου το μείγμα να σφίξει αρκετά.
Για να ετοιμάσετε το γλυκό, αλείφετε ένα από τα παντεσπάνια με μια παχιά στρώση από τη χτυπημένη κρέμα και σκορπίζετε επάνω τη μισή ποσότητα από τα βύσσινα. Βάζετε από πάνω το δεύτερο παντεσπάνι, το αλείφετε με κρέμα, σκορπίζετε επάνω τα υπόλοιπα βύσσινα και σκεπάζετε με το τελευταίο παντεσπάνι.
Αλείφετε με την υπόλοιπη κρέμα την επιφάνεια και τις πλευρές ολόκληρης της τούρτας. Πασπαλίζετε μια πιατέλα με ζάχαρη άχνη και τοποθετείτε την τούρτα στο κέντρο. Γαρνίρετε τις πλευρές της με την ξυσμένη σοκολάτα και την επιφάνεια της με τις φλούδες σοκολάτας και τα βύσσινα.

Τσίζκεϊκ με ρόδια

 225 γρ. μπισκότα βρόμης
75 γρ (1/3 φλιτζανιού) ανάλατο βούτυρο, που το έχετε λιώσει

Για τη γέμιση
45 ml (3 κουταλιές χυμό πορτοκαλιού
15 ml (1 κουταλιά) ζελατίνη σε σκόνη
250 γρ (1 φλιτζάνι) τυρί μασκαρπόνε ή ανθότυρο
200 γρ (1 φλιτζάνι) σχεδόν γεμάτο μαλακό άσπρο τυρί πλήρες σε λιπαρά
75 γρ (3/4 φλιτζανιού) ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
200 ml (1 φλιτζάνι σχεδόν γεμάτο) κρέμα καρύδας
2 ασπράδια

Για το γλάσο από ρόδια
2 ρόδια
ξύσμα και χυμό από 1 πορτοκάλι
30 ml (2 κουταλιές) ψιλή ζάχαρη
15 ml (1 κουταλιά) αραρούτι ή κορνφλάουρ, διαλυμένη σε 30 ml (2 κουταλιές) Κιρς
μερικές σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)

Βουτυρώνετε μια φόρμα με σούστα 23 εκ. Θρυμματίζετε τα μπισκότα στο μπλέντερ. Προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και τα χτυπάτε ώσπου να αναμειχθούν τελείως. Ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα, το πιέζετε καλά και το βάζετε στο ψυγείο.
Ετοιμάζετε τη γέμιση. Ρίχνετε το χυμό πορτοκαλιού σε μπολ και ραντίζετε τη ζελατίνη. Την αφήνετε 5 λεπτά κατά μέρος να φουσκώσει. Τοποθετείτε το μπολ σε σκεύος με καυτό νερό κι ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η ζελατίνη.
Χτυπάτε σε άλλο μπολ τα τυριά μαζί με τη ζάχαρη άχνη και προσθέτετε σταδιακά το γάλα καρύδας. Χτυπάτε τα ασπράδια ώσπου να γίνουν μαρέγκα. Ρίχνετε τη ζελατίνη στο μείγμα με τα τυριά και προσθέτετε τη μαρέγκα. Ανακατεύετε και ρίχνετε τη γέμιση πάνω στη βάση με τα μπισκότα, την ισιώνετε και τη βάζετε στο ψυγείο να σφίξει.
Ετοιμάζετε το γλάσο. Τοποθετείτε σε σκεύος τους σπόρους του ροδιού και προσθέτετε το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού μαζί με τη ζάχαρη. Τα βάζετε να πάρουν βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε και σιγοβράζετε για 5 λεπτά. Προσθέτετε το διαλυμένο αραρούτι και ανακατεύετε ώσπου το γλάσο να αρχίσει να πήζει. Ρίχνετε, αν θέλετε, το χρώμα ζαχαροπλαστικής. Το αφήνετε να κρυώσει ανακατεύοντας τακτικά.
Ρίχνετε το γλάσο πάνω από τη γέμιση και το βάζετε στο ψυγείο. Για να σερβίρετε, περνάτε ένα μαχαίρι ανάμεσα στα χείλη της φόρμας και στο τσίζκεϊκ και αφαιρείτε τη φόρμα.

Μικρά μυστικά
Αν δεν έχετε μπλέντερ ή πολυμίξερ, μπορείτε να βάλετε τα μπισκότα σε μια πλαστική σακούλα και να τα θρυμματίσετε χρησιμοποιώντας τον πλάστη.



13
παιδια,το low bap ψωφησε
να ναι καλα ο B.D.F. με την εμμονη του στα συνασπιτικα ιδεωδη και την λατρεια του προς το χρημα και την απομονωση

σωστός!!!συμφωνώ μαζί σου!!!Αν και η γιολάντα με τους βαβυλώνα για μένα έχουν φύγει απο τα στεγανά του low bap και πιστεύω οτι ο μιχάλης τους κατέστρεψε!

14
νικηφόρε...
θα είμαι ο πρώτος που θα μαζέψεις...ελπίζω!!!

15
ανάλογα με ποιά ημερομηνία θα γίνει είμαι μέσα...και ότι χρειαστεί για φαγητό χαρά μου να βοηθίσω οικονομικά ή παρέχοντας της υπηρεσίες μου!

16
Με χαλάει...
η αδιαφορία που είναι ντυμένη με το κουστούμι του ενδιαφέροντος !

17
No good - prodigy
περιστρεφόμενα κεφάλια - μίκρο
γιορτή - τρύπες
thriller - m. jackson
ψυχιατρείο - Σάννυ Μπαλτζή

18
Μια καλή προσπάθεια...
Τουλάχιστον υπάρχουν άτομα που το όνειρο τους δεν είναι το fame story...

19
Μάλλον μερικοί πρέπει να αρχίσουν να τρέμουν....

20
Λοιπά / Απ: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!!
« στις: 24/05/06, 12:27 »
Ορίστε 2 συνταγές για να κάνετε εντύπωση στο ταίρι σας....

Χοιρινό γεμιστό με δαμάσκηνα και βερίκοκα

4 κομμάτια ψαρονέφρι
20 μεγάλα δαμάσκηνα ξηρά χωρίς κουκούτσι
20 βερίκοκα ξηρά
200 γρ. βούτυρο
1 φλιτζάνι του τσαγιού λευκό κρασί
1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
4 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
αλάτι,πιπέρι
λίγο αλεύρι ή κορν φλάουρ για τη σάλτσα

Σχίζετε τα 4 κομμάτια από το ψαρονέφρι κατά μήκος, χωρίς να χωρίσουν. Ανοίγετε και τα χτυπάτε για να πλατύνουν. Πασπαλίζετε τα δύο κομμάτια ψαρονέφρι με αλάτι και πιπέρι και τοποθετείτε μια σειρά δαμάσκηνα σε όλο το μήκος.
Σηκώνετε τις άκρες του κρέατος και τυλίγετε μέσα τα δαμάσκηνα σχηματίζοντας ρολό. Στερεώνετε τις άκρες με οδοντογλυφίδες. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία με τα άλλα 2 κομμάτια από το ψαρονέφρι και κάνετε δύο ρολά με τα ξηρά βερίκοκα.
Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι λιώνετε το βούτυρο και σοτάρετε τα ρολά απ' όλες τις πλευρές. Σβήνετε με το κρασί και κατόπιν προσθέτετε τους χυμούς του πορτοκαλιού και λεμονιού. Βράζετε περιχύνοντάς τα συνέχεια με το ζουμί και γυρίζοντας κατά διαστήματα μέχρι να μαλακώσει το κρέας 30' περίπου.
Αφαιρείτε τα ρολά και δένετε τη σάλτσα με λίγο κορν φλάουρ ή αλεύρι. Αλατοπιπερώνετε αν χρειάζεται. Κόβετε τα ρολά σε φέτες, τις τοποθετείτε σε μια πιατέλα και σερβίρετε με τη σάλτσα του πορτοκαλιού.

Φιλέτα κοτόπουλου στο φούρνο με χυμό πορτοκαλιού

6 φιλέτα κοτόπουλο
3 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
1 κουταλιά σούπας φρέσκο βούτυρο
4 κουταλιά σούπας χυμός πορτοκαλιού
1 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών
1 φύλλο δάφνης
μια πρέζα θυμάρι τριμμένο
2 καρότα κομμένα λεπτές φετούλες
½ κιλό μικρά κρεμμυδάκια
4 μέτριες πατάτες κομμένες σε μεγάλους κύβους
αλάτι & πιπέρι

Σε ταψί σοτάρετε το μπέικον. Το μεταφέρετε στο ταψί ψησίματος και στο λάδι που άφησε στο τηγάνι προσθέτετε το βούτυρο και σοτάρετε ελαφρά τα φιλέτα του κοτόπουλου.
Μεταφέρετε τα φιλέτα στο ίδιο ταψί με το μπέικον και στο ζουμί σοτάρετε τα λαχανικά (κρεμμύδια, πατάτες, καρότα). Μόλις τελειώσει το σοτάρισμα τα μεταφέρετε στο ταψί με τα κρέατα.
Στο τηγάνι τώρα θα ρίξετε το χυμό πορτοκαλιού, τη δάφνη, το ζωμό των λαχανικών, το θυμάρι και το αλατοπίπερο. Αφήστε να πάρει μια βράση και στη συνέχεια περιχύνετε τα φιλέτα. Βάζετε το ταψί στο φούρνο και το ψήνετε σε χαμηλή φωτιά για 25-30 λεπτά.
Προσθέστε λίγο νερό αν χρειαστεί, αλλά στο τέλος φροντίστε η σάλτσα να είναι δεμένη.


21
gia mena pantos apo to 90 kai meta (an theorite oti yparxi punk) tou ekane megali zimia o anarxikos xoros
Συμφωνώ... Έχουμε μπλέξει τα μπούτια μας...
Μην ξεχνάτε όμως και οτι ο αναρχικός χώρος στήριξε το πανκ.
Μάλλον οι <<μουράτοι πάνκιδες>> χάλασαν την μουσική...

22
έξω απο το 7ο λύκειο περιστερίου
'πρώτα σπασίκλας,μετά καριερίστας'

στο κέντρο του χαιδαρίου
'ενάντια σε ένα νοσηρό κόσμο γεμάτο άρρωστες αξίες
η μόνη υγιής επιθυμία είναι η κατασροφή του'

23
Όσο ακούωτον δίσκο τόσο ανακαλύπτω την μαγεία των διάφανων...
Ας συνεχίσουν έτσι...
φίλε schizm το μόνο που μπορώ να σου πω είναι οτι είμαι δεσμευμένος και αλλού και είναι δύσκολο να πω παραπάνω...

24
Έλεος... Τι να πω... Βασικά ελπίζω να τα παράτησαν... Μου τη σπάσανε σε κάποια φάση...
+1
+2
+ 3

25
Σε κάποιο τοίχο στην πλατεία του Περιστερίου
                      Το lifestyle είναι μαγικό
                                                     μετατρέπει τα μηδενικά
                                                                                    σε νούμερα !

Σελίδες: [1] 2 3 4