Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - modfori

Σελίδες: [1] 2 3 4 ... 68
1
Αν έχει το σωστό μέγεθος, η εγκατάστασή του δεν είναι δύσκολη υπόθεση, αρκεί να προσέξει κανείς όταν προσπαθεί να αφαιρέσει το παλιό. Το πολύ-πολύ να χρειαστεί λίγο τρίψιμο με γυαλόχαρτο για να ταιριάξει ακριβώς.

αν είναι ακριβώς κομμένο ,ναι, είναι πολύ εύκολη δουλειά .
 σε ορισμένες κιθάρες το μέρος που μπαίνει το nut ακολουθεί την κυρτότητα της ταστιέρας , οπότε θα πρέπει και το κάτω μέρος του nut να έχει την ίδια. επίσης μπορεί τα αυλάκια του nut να είναι ανοιγμένα για 9άρες χορδές και κάποιος να θέλει να βάλει 11άρες, εκεί θα υπάρξει προβλημα , όπως και στην αντίθετη περίπτωση που οι χορδές θα "κολυμπάνε" μέσα στο νατ. επίσης to nut έχει να κάνει και με το action (δε μπορείς να χεις χαμηλό action όταν το nut είναι ψηλότερο απ' ότι πρέπει) αλλά και με το μέγεθος των τάστων τα οποία αν είναι μικρά ή φαγωμένα χρειάζεται χαμηλότερο Nut απο ένα μπράτσο με καινούρια jumbo.
πιστεύω θέλει δουλίτσα για να το φέρει κάποιοςς ακριβώς στα γούστα του και στο εκάστοτε όργανο.

2
...που κρατάμε ακόμα μια φιλική ατμόσφαιρα.

Το αν είναι αστείο, ή όχι είναι γνώμη σου, η οποία ποσώς με ενδιαφέρει.

αν ξαναδιαβάσεις τα 2 παραπάνω, θα δεις οτι δε συνάδουν .

Έχεις σκοπό ν' αρχίσεις κανένα Bedcaster project?  ;D

καλή φάση θα'ταν αλλά μου λείπουν τα εργαλεία και ο χώρος...  :-\
δοκίμαζα μια μέθοδο "βαψίματος" (σε εισαγωγικά διότι δεν είναι ακριβώς βάψιμο αλλά αλλαγή χρώματος) πάνω σε μία τέτοια τάβλα και βγήκε εξαιρετικό το αποτέλεσμα. Την ίδια διαδικασία ακολούθησα και σε maple και δεν πήγε καθόλου καλά. Οπότε θα'θελα να μάθω τι ξύλο είναι για μελλοντικό project
  ;)

3
παρεμπιπτόντως , μήπως γνωρίζει κανείς τι ξύλο είναι τάβλες που βάζουν στα κρεββάτια για να στηρίζουν το στρώμα;

Σκατόξυλο  ;D

έχει καποιος μία απορία , την εκφράζει σε ένα φόρουμ μπας και πάρει μία απάντηση.
πως βοηθάει το συγκεκριμένο σχόλιό σου; και δεν είναι καν αστείο

4
εμένα για alder μου μοιάζει αλλά δύσκολο να πει κάποιος με βεβαβαιότητα απο τόσο μικρό δείγμα.

παρεμπιπτόντως , μήπως γνωρίζει κανείς τι ξύλο είναι τάβλες που βάζουν στα κρεββάτια για να στηρίζουν το στρώμα;

5
Μπάσο / Απ: Νέα μπασίστρια
« στις: 19/03/18, 17:23 »
Καλησπέρα παιδιά!!! Έχει τύχει σε κανέναν σας να έχει πόνους στα δάχτυλα στους συνδέσμους; Πονάω εδω και αρκετό καιρό στον παράμεσο του αριστερού χεριού στο δεύτερο σύνδεσμο (από το νύχι προς τα πάνω) - δε ξέρω πως αλλιώς να το πω. Επιδυνόνεται όταν παίζω ώρα. Κάνω κάτι λάθος όταν παίζω ή είναι φυσιολογικό και τυχαίνει;

καλησπέρα.
θα σου πρότεινα να το ξεκουράσεις μερικές μέρες να δεις πως θα πάει. αν σου περάσει τότε μάλλον κάτι δεν πάει καλά με την τεχνική σου ή απλά το ζόρισες. Αν δε σου περάσει , ω μη γένοιτο , οπωσδήποτε να το κοιτάξεις σε κάποιον ειδικό .

6
θα συμφωνήσω για 50's καλωδίωση (την έχω εφαρμόσει σε όλες μου τις κιθάρες) ,  όχι όμως για καινούρια ηλεκτρικά σε περίπτωση που δουλεύουν κομπλέ τα υπάρχοντα ή δε σκοπεύεις να σπλιτάρεις μαγνήτες .
συνήθως αυτό που χωλαίνει σε μια όχι-ακριβή κιθάρα είναι το nut . είτε στραβοκομμένο ,είτε τα αυλάκια δεν είναι ανοιγμένα στο σωστό βάθος-πλάτος, είτε κακής ποιότητας... σου χαλάει το sustain , την ευκολία παιξίματος στα πρώτα τάστα και τη σταθερότητα στο κούρδισμα. δυστυχώς όμως είναι δουλειά που πρέπει να γίνει απο κάποιον γνώστη

7
πριν λιμάρεις , πριν κοπανήσεις με σφυρί κτλ πάρε το αλενάκι σου και χτύπα το εν λόγω τάστο και σύγκρινε τον ήχο που ακούγεται με τα υπόλοιπα τάστα . αν ακούγεται ξερά και κούφια παίζει να στο'χει πετάξει

8
ο David Simpson είναι και γ**ώ τα παιδιά , τρελάρας (με την καλή έννοια) και ωραιος παίχτης . Μ'αρέσει που σε πολλές φάσεις τον συνεπαίρνει η μουσική και ξεχνάει ότι κάνει review . Φαίνεται ιδιαίτερα τίμιος οπότε είμαι σίγουρος και η άποψή του για τον Oswald ως οργανοποιό θα είναι δίκαιη.
απο την άλλη μεριά σε βλέπω κάπως επιφυλακτικό , γιατί;
αν είναι έτσι και εφόσον έχεις τη δυνατότητα να προτιμήσεις κάποιον πιο "σίγουρο" αλλά πιο ακριβό οργανοποιό γιατί δεν το έκανες;

9
χρειάζεται να τις χαλαρώσεις πολύ , όχι να τις βγάλεις τελείως

10
ενω στους κεραμικούς αυτο που έρχεται κοντά είναι το ατσάλι

το ίδιο λέμε απλώς νομίζω ότι σου διαφεύγει το γεγονός ότι οι ατσάλινες ράβδοι όντας σε άμεση επαφή με τον κεραμεικό μαγνήτη γίνονται προέκτασή του όσο αφορά τις μαγνητικές ιδιότητες.
πχ. πάρε ένα μαγνήτη , κόλα πάνω του την άκρη ενός καρφιού και με την άλλη μεριά του καρφιού μπορείς να σηκώσεις κι'άλλα καρφιά.

11
πολύ πιο ταιριαστός ο ήχος σου στο 2ο  :up

Επίσης, οι κεραμικοί δεν έχουν string pull και έχουν μεγαλύτερο sustain.

νομίζω ότι έχουν εφάμιλλο string pull με τους alnico διότι αν και οι ράβδοι δεν είναι μόνιμοι μαγνήτες ,όντας μέσα στο μαγνητικό πεδίο ,γίνονται οι ίδιες μαγνήτες οπότε και έλκουν τις χορδές ... ή μου διαφεύγει κάτι;

12
Sullivan pickups , χειροποίητοι, αμερικάνικοι
http://www.sullivanmusiceq.com/

13
μπορείς να το γεμίσεις με θερμοκόλλα

14
καλορίζικη και καλόπαιχτη η Αργυρώ.
Γιατί όμως HH και όχι τους παραδοσιακούς;
και αφού ήθελες humbuckers πως δεν πήγες σε κάποιο άλλο σχέδιο; λόγω του τρέμολου;

Για την ακρίβεια ζήτησα απ’ τον πωλητή να μου φέρει ό,τι jazzmaster έχει και δεν έχει.


δεν έπεισες κανέναν οτι πήγες να χαζέψεις και όχι να αγοράσεις  ;D

για ανέβασμα φωτογραφιών εγώ χρησιμοποιώ αυτό

15
Μπάσο / Απ: Bass of the week
« στις: 13/02/18, 17:52 »
καταπληκτικό εργαλείο το τελευταίο :o

16
ωραίο το παίξιμό σου φίλε panix και εξαιρετική επιλογή ως κομάτι.
αν μου επιτρέπεις ... αυτό που δε μου κόλλησε καλά είναι ο ήχος σου . πολύ γκάζι '80ίλας ενώ το κομμάτι είναι 60's .

18
στις χορδές της κιθάρας έχω δει πως αν  χρειαστεί να τις βγάλω και να τις ξαναβάλω πάνω απο 2 φορές (σε περίπτωση που αλλάζω μαγνήτες ή κάνω δοκιμές για το πως κάθεται το μπράτσο όταν είναι να κάνω τρύπες ή κάνω λέβελινγκ) ότι μετά δεν κουρδίζουν σωστά και χρειάζονται λίγο περισσότερο τέντωμα.

19
Εγώ έχω αλλάξει σε ένα σετ κλειδιά το πλαστικό δαχτυλίδι με ένα κομμάτι λάστιχο και βρήκα την υγειά μου...

βάλε μια φωτό αν μπορείς να καταλάβω

20
νομίζω ότι τα θέλει μπάσο, όχι για κιθάρα ;)

21
BUT the shipping cost is not included and not calculated!

hi adrjork and welcome.
they offer free shipping costs for orders over 200 euros.
Do you live in Greece?

22
και εμενα μου quack-ίζει αντι να twang-ίζει.... ωραιο πάιξιμο κλασικό, τα παιδικά μας ακούσματα , ωραίος παίκτη μου.

σ'ευχαριστώ πολύ Panix
όντως quack-ίζει λίγο αλλά δε με πειράζει , προφανώς είναι ο neck μαγνήτης που δεν έχει καπάκι.
εντωμεταξύ έχω αλλάξει τους μαγνήτες με άλλο σετ . Βρέθηκα με 2 σετ μαγνήτες διότι το 1ο είχε χαθεί και αγνοούνταν για καιρό οπότε κάποια στιγμή παρήγγειλα άλλο σετ από άλλο κατασκευαστή . Το 1ο ήταν από Sullivan οι texas gold , το 2ο από q-pickups οι Hot Blues A2 neck A5 bridge .
οι φωτογραφίες και το ακουστικό δείγμα είναι με το 2ο , τους Q-pickups. Και τα 2 σετ μ'αρέσουν για διαφορετικούς λόγους αλλά μάλλον όμως θα καταλήξω με τους sullivan με τους οποίους εδώ και 4 μέρες που τους έχω βάλει έχω πάθει πλάκα.

Πανέμορφη, να τη χαρείς!

να 'σαι καλά αδερφέ. :)
από κοντά πάντως είναι πιο όμορφο το χρώμα απ' ότι στις φωτογραφίες.

23
διόρθωσα το link
είναι πρόχειρη η ηχογράφηση αλλά νομίζω οτι φαίνεται ο "χαρακτήρας" της
Κάπως ξερός ο ήχος της για τα γούστα μου, και η χροια της καπως βραχνη, βρώμικη, αλητικη δεν ξρρω αν βγαζω νοημα. Πολύ ωραια ακούγεται και ειναι πιστεύω στο στοιχείο της σε τετοια μπλουζ. Μπραβο!

σ' ευχαριστώ για το πολύ σχόλιο και για τις συμβουλές στο βάψιμο.
βασικά σε αυτόν τον ήχο σκόπευα , να 'χει γερό σκάσιμο , in your face ήχος που λένε και στο χωριό μου και να 'ναι αλήτικος και παλαιομοδίτικος σαν την εμφάνισή της. Γι'αυτό έφτιαξα τέλε , για τον ωμό της χαρακτήρα.
σ'αυτό νομίζω συμβάλει και το γεγονός οτι αφαίρεσα το βερνίκι απο το μπράτσο και το πέρασα 2 πάρα πολύ λεπτά χέρια wipe-on-poly ώστε στην ουσία όταν πατάω σε κάποιο τάστο να νιώθω οτι η χορδή ακουμπάει ξύλο και όχι βερνίκι. Το ίδιο έκανα και με το σώμα που κι εκεί ήθελα αίσθηση ξύλου και όχι πλαστικούρας χοντρού βερνικιού.
Δοκίμασα και με άλλο σετ μαγνήτες και είδα οτι σε γενικές γραμμές κρατάει τα χαρακτηριστικά αυτά στον ήχο της οπότε τελικά θα συμφωνήσω με τον φίλτατο @panixgr σε αυτό :
αν και προσωπικά πιστεύω οτι σε μια κιθάρα το 99.99% είναι τα υλικά και ουχί οι μαγνήτες.
όχι σε τόσο μεγάλο ποσοστό αλλά ναι, παίζουν πολύ μεγάλο ρόλο τα υλικά, περισσότερο απ'όσο νόμιζα.

επίσης να προσθέσω ότι το ηχείο του ενισχυτή (greenback g12m) , το οποίο αγόρασα πολύ πρόσφατα, δεν πρέπει να 'χει πάνω απο 15 ώρες παιξίματος οπότε είναι ακόμα άστρωτο και παίζει και αυτό το ρόλο του.

24
Μόλις είδα το χρώμα, μου θύμησε κατευθείαν την Tele του Francis Rossi των Status Quo...  :)

σωστός! άλλωστε δεν υπάρχουν και πολλές (διάσημες) πράσινες κιθάρες .
λείπει όμως η τρύπα

εγώ χρησιμοποίησα βερνίκι εμποτισμού το οποίο δε μένει στην επιφάνεια αλλά απορροφάται απο το ξύλο και γίνεται ένα με αυτό.

25
"Σ'έχω δει κάπου, κάπου σε ξέρω ..."
Κούκλα φίλε βγήκε. Από ήχο πήγα να πω ότι Stratίζει λίγο (ακούω quack ή μου φαίνεται;) και μετά πρόσεξα το neck μαγνήτη.
Κι ο τριθέσιος διακόπτης Strat μου μοιάζει.
Μήπως να έκοβες λίγο τις βίδες που πάνε τα saddles μπρος-πίσω;


Με γειες και θα τα πούμε.


ΥΓ Αξίζει να κάνεις μια καλή περιγραφή τη διαδικασία όλη να μαθαίνουμε και να ψηνόμαστε και μεις οι πιο άμπαλοι

σ'ευχαριστώ πολύ Νίκο

όπως είδες κατέληξα να βάλω pickguard (μετά το τετράλημα του 'χωρίς pickguard' , 'χωρίς Pickguard με pick up ring' , 'χρυσαφί pickguard' , 'μαύρο pickguard' ) το οποίο ήταν άσπρο περλέ και του άλλαξα την απόχρωση ψεκάζοντας το με διάλυμα κουρκουμά και εν συνεχεία βερνίκι για να κλειδώσει η απόχρωση , η οποία δε γίνεται αντιληπτη από τις φωτό.

ο διακόπτης είναι 4θέσιος με τιπ από στρατ για να έχει μικρότερη ακτίνα ώστε να έχει λίγο μεγαλύτερη απόσταση απο το ρυθμιστικό του volume (το γνωστό "θέμα" των τέλε) . επίσης έχω μετακινήσει λίγο το volume προς το Tone (τόσο ώστε να μη φαίνεται η διευρυμένη τρύπα στο control-plate) .

ο neck μαγνήτης είναι χωρίς καπάκι (για να φέρνει σε στρατ) και τον επέλεξα γιατί δυσκολεύομαι να βρω neck για tele που στ' αυτιά μου να μην είναι μουντός , πολύ μπασάτος και να λασπώνει. είμαι οπαδός στρατ αλλά όπως βλέπεις κάνω φιλότιμη προσπάθεια να στριμώξω και την τέλε στην καρδιά μου.

Για τις βίδες του Intonation έχεις δίκιο , δεν το'χα σκεφτεί , χρειάζονται όντως κούρεμα

Για την όλη διαδικασία της συναρμολόγησης πιστεύω οτι υπάρχουν εδώ μέσα μέλη με πολύ μεγαλύτερη εμπειρία και γνώση απο μένα (αυτή είναι η 2η κιθάρα που συναρμολογώ) και θα μπορούσαν να τη μοιραστούν μαζί μας .

Για το συγκεκριμένο βάψιμο , το οποίο έγινε αποκλειστικά στο χέρι χωρίς σπρέι/πιστόλι , μπορώ να πω κάποια πράγματα . αλλά δεν έχω αρκετές φωτογραφιες γιατι ο εξωτερικός δίσκος αποφάσισε να αποδημήσει.

Σελίδες: [1] 2 3 4 ... 68