Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - mouz

Σελίδες: [1] 2 3 4 ... 8
1
@panixgr +100, παιδιά εδώ το πρόβλημα είναι μόνο η μπασοληψία του Μήτσου. Πάρε καμιά κιθάρα ρε Μιτς να παίξεις και καμία συγχορδία να δεις καλό στη ζωή σου :-DDD.


100% off topic, αλλά το γράφω για πληρότητα: Δεν είμαι καθόλου θρήσκος, αλλά καταλαβαίνω αυτούς που είναι. Μας καίει προφανώς το ίδιο πρόβλημα που είναι ο θάνατος και η επιστήμη δεν μπορεί να το λύσει (προφανώς) καθώς η επιστήμη έχει και περιορισμούς: λογική, αποδείξεις, κλπ. Η θρησκεία -όλες οι θρησκείες- πάντα δρούσε συμπληρωματικά στην επιστήμη με εντελώς διαφορετική λογική: λύνει αποκαλυπτικά και όχι αποδεικτικά ό,τι δε λύνει η επιστήμη. Και δεν την περιορίζει ούτε η κοινή λογική ('πίστευε και μη ερεύνα'). Δυστυχώς στην πράξη ούτε η θρησκεία λύνει το πρόβλημα του θανάτου, καθώς παρότι πιθανότατα η συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων είναι λίγο πολύ θρήσκοι, η αγωνία του θανάτου συνεχίζει να προσδιορίζει την ανθρωπότητα και μας κάνει να έχουμε ένα ένα κόσμο σαν τα μούτρα μας.

Ειρήνη ημίν, συνάδελφοι, και μην ξεχνάτε: 'Don't take life seriously, you won't get out of it alive' ή (καλύτερο) 'Don't fear death. It's the last thing that will ever happen to you'  ;D ;D

2
... και επιτέλους mr @vegos  εξηγήθηκε όπως φάινεται από που βγήκε η φράση 'στο πι και φι' χαχαχαχαχα

3
... τώρα με ιντριγκάρετε (προφανώς :)


Εγώ είμαι φυσικός. Για μένα τα μαθηματικά είναι γλώσσα - λογική - μέσο και όχι το αντικείμενο αυτό καθ' εαυτό. Η φυσική, η φιλοσοφία, χρησιμοποιούν μαθηματικά (η μέθοδος απόδειξης, η λογική συμπερασμών είναι μαθηματική). Λατρεύω τα μαθηματικά, αν και το επιστημονικό μου ενδιαφέρον είναι προφανώς στη φυσική (και τελευταίως διαβάζω και πολύ ιστορία, άλλη μεγάλη κουβέντα:)


σε μία διάλεξη ένας καθηγητής πανεπιστημίου μαθηματικός (Αλεξίου λεγόταν αν θυμάμαι καλά - περασαν χρόνια) μας είχε πει το εξής ωραίο για τα μαθηματικά:


Ένας αλεξιπτωτιστής πέφτοντας σε κάποια άσκηση βρέθηκε να κρέμεται από ένα δέντρο σε ένα ξέφωτο. Πριν καλά καλά αρχίσει να σκέφτεται πως θα ξεμπλεχτεί, βλέπει να να περνάει από ένα δρόμο εκεί κοντά ένας ποδηλάτης και τον ρωτάει στα γρήγορα: 'Καλέ μου άνθρωπε, μπορείς να μου πεις που είμαι;' Ο ποδηλάτης απαντάει αμέσως: ' Είσαι κρεμασμένος από ένα δέντρο δύο μέτρα από το έδαφος, στην έκρη ενός ξέφωτου 10 μέτρα από το δρόμο.'
Ο καθηγητής συνέχισε λέγοντάς μας ότι ο ποδηλάτης δε μπορεί παρά να ήταν μαθηματικός, γιατί απάντησε άμεσα, απλά, με σαφήνεια και τελείως εκτός θέματος, γιατί τα μαθηματικά δεν ασχολούνται με την ουσία/φύση των πραγμάτων αλλά μόνο με τις σχέσεις μεταξύ τους. (ελπίζω να βγάζει νόημα, το έγραψα περιληπτικά γιατί αυτά κανονικά λέγονται, δεν γράφονται).


Το 'αει ο θεός ο μέγας γεωμετρεί ...' ήταν για μας βοήθημα να θυμόμαστε ψηφία του π. Φαντάζομαι ότι η φράση 'εφευρέθη' πολύ αργότερα, άλλωστε οι αρχαίοι δεν είχαν ένα μέγα θεό χεχε.


... και για να μην ξεχνιόμαστε, αυτές τις δύο θέλω τώρα μω το GAS μου μέσα, κακώς είδα το βίντεο του Simpson:


https://www.revelationguitars.co.uk/guitar/rjt-60-m-tl/
https://www.revelationguitars.co.uk/guitar/axel-km/

4
... από τη Βικιπαίδεια:


Στις 11.11.2016, με επεξεργαστή 4x Xeon στα 2.5GHz, μετά από 105 μέρες υπολογισμού, προσδιορίστηκαν 22.459.157.718.361 δεκαδικά ψηφία του π που είναι και η καλύτερη προσέγγιση μέχρι σήμερα.


Είναι σαφές ότι οι άνθρωποι είχαν τεσπα μια αγωνία για τον π και δεν γνώριζαν ότι μαζί γιορτάζουν μπριζόλες, πεολειχίες και (φημολογούμενα) και τηγανιτές πατάτες και μπύρες!

5
... το ποδοσφαιροποίησα πάλι χεχε.


Φυσικά off topic, αλλά συμφωνώ ότι ό,τι είμαστε ψηφίζουμε.


Και φυσικά το ότι είναι η ημέρα της μπριζόλας και της πεολειχίας ταυτόχρονα, με κάνει να υποψιάζομαι ότι μπορεί και να είναι και η ημέρα της τηγανιτής πατάτας και της μπύρας χαχαχα (δεν ξέχασα τίποτα ελπίζω :)

6
Παιδιά, ο σύντροφος @vegos  μου άνοιξε τα μάτια!!


κοίταξα το resolution των Αμερικανών, και βλέπω αμέσως στις πρώτες γραμμές:

'Whereas the Greek letter (Pi)' ... άρα, μιλάμε για κάτι Ελληνικό
'Whereas the ratio Pi is an irrational number' ... άρα, μιλάμε για νούμερο που στερείται λογικής (irrational)  ;D ;D ;D
'Whereas Pi is a recurring constant' ... άρα, μιλάμε για κάτι που επαναλαμβάνεται συνεχώς, δλδ δεν αλλάζει ποτέ.
Είναι προφανές: Σήμερα γιορτάζουν οι πολιτικοί μας :-DDDDD7
Ένας φίλος μου μόλις παρέλαβε από αμέρικα σώμα και μπράτσο τελε όλο από παλίσσανδρο (το μπράτσο μονοκόμματο με την ταστιέρα και φυσικά και τα τάστα πάνω) 650 ευρά και ήταν κατευχαριστημένος γιατί η κανονική η τιμή μου είπε ήταν γύρω στα 900, και δεν χρειάζεται και βάψιμο (τα είδα, θα γίνει πανέμορφο κιθαρόνι, αν και πολύ βαρύ).


Προφανώς ξύλο από ξύλο διαφέρει, ακόμα και ίδιου τύπου. Πόσους διαφορετικούς παλίσσανδορυς εχουμε δει; φαντάζομαι ο καθένας με την τιμή του. Ήδη για τη βάση του κόστους δηλαδή υπάρχει μεγάλη διακύμανση.


Πέρα από αυτά, και εμένα τα 1000 ευρώ για χειροποίητη κιθάρα μου φαίνονται πολύ καλή τιμή, ελπίζω να σου έρθει όπως επιθυμείς αδερφέ.


Παρεμπιπτόντως, έριξα μία ματιά στο κανάλι του τύπου, είναι πράγματι ενδιαφέρον. Και κόλλησα σε μία κιθάρα revelation που παρουσίαζε, είναι σε κάτι πολύ φτηνές τιμές (είδα και μεταχειρισμένες 150 λίρες) και ο τύπος την εκθείαζε. Καταραμένο GAS, είμαι στα κάτω μου οικονομικά αλλιώς μία την χτύπαγα έτσι για να τη δοκιμάσω  ;D ;D

8
Από το 1983 που αγόρασα έναν Commodore 64 μέχρι πριν 3 χρόνια, δεν είχα ποτέ disk failure. Και μέσα σε ένα χρόνο μου χτυπά ο σκληρός στο PC μου, όπου τα βρήκα τα data, και ένας Western digital δικτυακός που είχα raid 0, δούλευε με δύο δίσκους με LINUX και δεν έκανα ποτέ recover (δεν το έστειλα σε κάτι ειδικούς που θέλανε 300 ευρά το δίσκο για recovery χωρίς εγγυημένο αποτέλεσμα).


Έκτοτε, τα έσκασα και πήρα ένα synology δικτυακό 4-bay, του έχωσα 4 τριάρηδες με ένα σύστημα που έχω 9 tera διαθέσιμα και full redundancy αν χτυπήσει κάποιος και έχω το κεφάλι μου ήσυχο.


SSD οπωσδήποτε για λειτουργικό για ταχύτητα και ησυχία, SSD με τίποτα σε file server που έχει πολύ read - write. Και φυσικά κατά την άποψή μου τα data πρέπει να είναι σε raid για redundancy οπότε πάμε σε μηχανικούς σκληρούς υποχρεωτικά, κατά την άποψή μου πάντα :)


Εκτός βέβαια αν το φυσάμε και χτυπήσει κανείς κανένα office 365 family που δίνεις αν δεν κάνω λάθος κάτι παραπάνω από ένα κατοστάρικο το χρόνο και έχεις συνολικά 5 τέρα στο σύννεφο να πορεύεσαι χεχε (έχεις και το office). Εγώ βέβαια και να τα είχα, στη Μικρομαλακή δεν τα δίνω!

9
Προσωπικά τα ζηλεύω τα mods γιατί φοβάμαι ότι το χέρι μου δεν πιάνει. Την κινεζούλα την είχα πάρει και καλά να πειραματιστώ και να μάθω πάνω της αλλά ακόμα και αυτήν την φοβήθηκα (και μου άρεσε κιόλας να πω την αλήθεια). Οπότε, respect panix (και κρίμα για τους μαγνήτες, εγώ μία κιθάρα πήρα και μου βγήκε, τώρα το ξανασκέφτομαι).

10
Εγώ πάντως είπα στη δικιά μου ότι η κιθάρα είναι του καθόδιου που μου την έδωσε να τη φυλάω στο σπίτι μου γιατί η γυναίκα του δεν ξέρει ότι την αγόρασε  ;D ;D ;D ;D


11
Μεγειές, κούκλα η κυρία, ζήλεψα και ας πήρα και εγώ jazzmaster (από δώρο που άλλαξα) μόλις τα Χριστούγεννα! Το δώρο ήταν μία φτηνή squier jaguar από τον Αρμάο και πήρα τη Squier Deluxe jazzmaster με 400 ευρά, που σημαίνει ότι η δικιά σου με 520 ακούγεται πράγματι ευκαιρία (και είναι και πανέμορφη, για να το ξαναπώ:)Για να πω την αλήθεια εμένα μου αρέσει το δεύτερο σετ διακοπτών επάνω, για λόγους μάλλον ψυχοχαζούς, άλλωστε αν είδα καλά στον Νάκα οι αμερικάνες που έχει δεν τα έχουν. Επίσης βέβαια μου αρέσει πολύ και ο ήχος των μονών που φοράει, αλλά δεν θα έλεγα όχι να τη δω και με humbuckers (GAS ανελέητο γαρ).


Για τις φωτογραφίες, εγώ τος βάζω με αρχείο που επισυνάπτω από την επιλογή 'συνημμένα και άλλες επιλογές' που έχει η σελίδα στο browser, μου φαίνεται πιο εύκολο. Για πληρότητα (αφού την έχω ξαναποστάρει) να και η δικιά μου:
12
Λοιπά / Απ: Whatever
« στις: 12/02/18, 15:45 »
άργησα αλλά το κατάλαβα χεχε. Με γλυκάνισο!!

13
Λοιπά / Απ: Whatever
« στις: 12/02/18, 15:40 »
... πας με δύο φίλους σου που φοράνε μαύρα και μαύρα γυαλιά και είναι αμίλητοι. Εκεί να δεις τεμενάδες!


(όχι γλυκάνισο ρε panix, δεν είμαστε τίποτα μπασίστες :-DDD)

14
... όπως ξέρετε ιδιαίτερα σχετικός (τουλάχιστον) με τους μαγνήτες δεν είμαι, πιστεύω όμως ότι (και) για τους μαγνήτες είναι σημαντική η ψυχολογία, η οποία επηρεάζεται και από την τιμή :). Δεν πρόκειται για ελληνικούς μαγνήτες, αλλά έχοντας κατά νου τη συζήτηση εδώ έπεσα πάνω στο παρακάτω βιντεάκι:

που νομίζω ότι είναι σχετικό όχι μόνο για τους μαγνήτες αλλά με το ευρύτερο ζήτημα της ποιότητας των ηλεκτρικών κιθαρών ως προς τον ήχο τους (όχι φυσικά ποιότητα κατασκευής, playability κλπ).

15
Λάθη και προτάσεις / Απ: Περι ban
« στις: 12/01/18, 17:31 »
απλά είναι πιο τραγικό καποιος να μαθαίνει απο κάποιο φόρουμ οτι είναι :
1) βαθιά νυκτωμένος (ενώ είναι κάτοχος μάστερ και (πρώην) υποψήφιος PhD)
2) οτι είναι κομουνιστής και οπαδος του Μάο, ενω στην ουσια είναι κεντρώος/δεξιός
3) οτι είναι μικρός (πόσες φορές το είπε αυτό) ενώ είναι μεσήλιξ
4) οτι δεν ξέρει απο μαγνήτες, όταν τους μαστορεύει και τους αλλάζει απο το 1984.....
Σε σχέση λοιπόν με τα παραπάνω, η αλήθεια είναι ότι


(1) Είσαι βαθιά νυχτωμένος γιατί (3) νομίζεις ότι είσαι μεγάλος, ενώ είσαι (πιο) μικρός (από εμένα). Και φυσικά είσαι (2) κομμουνιστής, γιατί ξέρεις το Ρεσβάνη και το βιβλίο του πρώτου έτους της φυσικής. Εγώ στο αμφιθέατρο ήμουν από τους συντηρητικούς που ήμουν ΑΣΥΦ χαχχχααχ.


Μόνο για τους (4) μαγνήτες δεν ξέρω, στην κινεζούλα μου που κάνει ολόκληρη όσο τα τούμπανα που διαβάζω δεν τους άλλαξα και παίζω με αυτήν και την ευχαριστιέμαι όσο και τη Les Paul και τις άλλες (τη jazzmaster ευχαριστιέμαι λίγο παραπάνω αλλά αυτή είναι καινούργια χεχε).


Όσο για το Μήστο με τις ανησυχίες του, πάρε ρε καμιά χορδή από το άλλο το μαγαζί μπας και πάρω καμιά προμήθεια ρε και άσε τα μπαν κι μουν  ;D ;D ;D .


Το ποδοσφαιροποιώ γιατί μου αρέσει η παρέα και μου αρέσει να μοιράζομαι μαζί σας (κυρίως να μαθαίνω βεβαίως) πράγματα για την κιθάρα που αγαπάω. Και γνώρισα από κοντά και τον Αντρέα με τη ροζ αγγελία του και καταφέραμε να τζαμάρουμε μια δυό φορές. Σοβαρά πράγματα ζούμε στην κανονική ζωή που πολύς κόσμος τραβάει γερά ζόρια, για μένα εδώ χωράει μόνο κιθάρα και πλάκα (Στο Μήτσο πείτε ότι είπα και για το μπάσο :)

16
χαχαχα εγώ όταν αγόρασα πλήρωσα και μεταφορικά γιατί έχασα την προσφορά (το είχα γράψει και πιο πάνω). Είχε όμως κάτι πολύ ενδιαφέρουσες προσφορές, πχ fender  13 δολάρια οι 3, κάτι ernie ball στα 4-5 δολάρια, γενικά ήταν ψιλοκαλές οι τιμές και μεγάλη η ποικιλία που χωρίς μεταφορικά είναι πολύ καλές. ΜΕΓΑΛΟ ζήτημα η καθυστέρηση να έρθουν (1 μήνας). Αλλά επειδή στόκαρα είμαι οκ τώρα χεχε.

17
... και ξανά, για όσους ενδιαφέρονται.


https://stringsandbeyond.us9.list-manage.com/track/click?u=aa37a94ba6d06a256d3edcd23&id=e2a785c06b&e=c5e4361751


(και όχι, δεν είμαι μέτοχος ούτε παίρνω προμήθεια  ;D )

18
Δεν ξέρω σε τι κατάσταση είναι η κιθάρα προφανώς, μπορεί τα χρήματα που κοστίζει να φτιαχτεί να είναι παραπάνω από όσα χρειάζονται για μία φθηνή κιθάρα να ξεκινήσει το παιδί. Στην περίπτωση αυτή την αφήνεις όπως είναι και παίρνεις μία άλλη στο παιδί να ξεκινήσει να παίζει. Αν και όποτε ενδιαφερθείς στο μέλλον την ξανακοιτάς.

19
(Γιώργο με λένε : )
Είδες τι κάνει η περιέργεια; Κοίταξα λοιπόν στο ιντερνετ όχι για GS-8 αλλά για Ibanez Mastercraft και βρήκα αυτό:
http://www.classicalguitardelcamp.com/viewtopic.php?t=81390
που λέει κάπου στο τέλος ότι η Ibanez GS-8 είναι ίδια με την Tama TC-8 (μάλλον αγόρασαν την Tama, δεν το έψαξα παραπάνω).
Μετά γκούγκλαρα Tama TC-8 και βρήκα μεταξύ άλλων αυτά, ένα με τιμή (κάπου 600 δολάρια) και ένα με κριτική:
https://www.ebay.com/itm/TAMA-TC-8-VINTAGE-CLASSICAL-GUITAR-RARE-/263393737099
http://www.harmonycentral.com/reviews/product/tama-tc-8/408568

εγώ λέω φτιάχτην, αξίζει (άσε που σε κάθε περίπτωση πιστεύω ότι δεν πρέπει να αφήνουμε μουσικά όργανα να καταστραφούν ανεξαρτήτως αξίας).20
Γκούγκλαρα από περιέργεια το μοντέλο και δε βγάζει τίποτα, πράγμα που μου κάνει εντύπωση. Πάντα από περιέργεια, πως είναι η κιθάρα αδερφέ; Έχεις ιδέα πόσο παλιά είναι;

21
Έχω ήδη παραγγείλει τρεις γιατί είδα ότι τις έχει και κοψοχρονιά!  ;D ;D ;D

22
Λοιπά / Καλή χρόνια!!!
« στις: 01/01/18, 12:30 »
Αδέρφια συναγωνιστές, καλή χρονιά. Είθε το 2018 να μας φέρει την πολυπόθητη απαλλαγή από το καταραμένο GAS και δύο τρία νέα όργανα  ;D ;D ;D .


Υγεία και ευτυχία σε όλους!

23
... με αυτήν εδώ πας και για κυνήγι :-DDD24
Λοιπά / Απ: Whatever
« στις: 27/12/17, 20:45 »
δεν ξέρω πως συμβαίνει αλλά εξηγεί γιατί μου κρατάνε πολύ οι λεπίδες :)

25
Λοιπά / Απ: Whatever
« στις: 27/12/17, 09:45 »
Η Fusion είναι λίγο πιο ακριβή. Εγώ την έχω γιατί κάποιος μου την πήρε δώρο. Ελπίζω να σε βολέψει. Γεγονός είναι πάντως ότι ευτυχώς δεν έχω πολύ σκληρή τρίχα και δεν ξυρίζομαι ποτέ κόντρα χεχε.

Σελίδες: [1] 2 3 4 ... 8