Η σελίδα της Κιθάρας > Νέα και όχι μόνο

Νέες λειτουργίες του φόρουμ

(1/5) > >>

Βραζίλης:
(Σημειώνω εδώ λίγες λίγες τις νέες (ή βελτιωμένες) λειτουργίες/δυνατότητες του φόρουμ, και θα τις μαζέψω όλες μαζί   αργότερα)

Επεξεργαστής   κειμένου WYSIWYG*

  Στην φόρμα αποστολής μηνύματος, θα βρείτε ένα κουμπί με αυτό το σύμβολο:   
Πατώντας το, εναλλάσσεται η μορφή του   επεξεργαστή κειμένου, από τον κλασικό που ξέρατε μέχρι τώρα, στον   WYSIWYG, και αντίστροφα. Όχι πια κώδικας BBC ανακατεμένος με το κείμενό   σας, που σας μπερδεύει!

Όταν κάνετε αντιγραφή-επικόλληση κειμένου   (πχ. από κάποια πηγή στο internet), το κείμενο διατηρεί (όσο είναι   δυνατόν) την αρχική μορφοποίηση, μαζί με τις εικόνες και τους συνδέσμους   του!

Αν θέλετε να αφαίρεσετε την μορφοποίηση κειμένου, επιλέξτε   το κείμενο που επιθυμείτε να απομορφοποιηθεί και πατήστε το κουμπί με   το:

---
* WYSIWYG  - What You See Is What You Get, δηλ.   Αυτό που Βλέπετε Αυτό Παίρνετε. Μέθοδος επεξεργασίας κατά την οποία το   κείμενο που επεξεργάζεστε στην οθόνη θα εμφανίζεται ακριβώς έτσι και   στην τελική του μορφή.


Αυξομείωση του   πλαισίου επεξεργασίας κειμένου

Στην φόρμα αποστολής   μηνύματος, το πλαίσιο όπου γράφετε το μήνυμά σας, αυξομειώνεται σε μήκος   πιάνοντας και τραβώντας το κάτω όριο του πλαισίου. Τώρα η συγγραφή   μεγάλων μηνυμάτων γίνεται πιο άνετη, σε ένα πιο ευρύχωρο πλαίσιο!

Απόκρυψη/εμφάνιση   κατηγοριών πινάκων

Στην αρχική σελίδα του φόρουμ,   μπορείτε να αποκρύπτετε τους πίνακες από κάποια κατηγορία πινάκων που   δεν σας ενδιαφέρει, κάνοντας κλικ στο που βρίσκεται δεξιά πάνω στην μπάρα της εν λόγω   κατηγορίας. Οι πίνακες δεν θα εμφανίζονται πια, παρά μόνο ο τίτλος της   κατηγορίας. Για να εμφανιστούν ξανά οι πίνακες, πατήστε, στο ίδιο   σημείο, το

Ανάγνωση μη αναγνωσμένων μηνυμάτων

Μια   από τις πιο σημαντικές λειτουργίες όλων των φόρουμ, για να είμαστε     κάθε φορά στην επικαιρότητα, χωρίς να ψάχνουμε που είχαμε μείνει.
Υπάρχουν   διάφορες επιλογές για να διαβάσετε τα μηνύματα που δεν έχετε διαβάσει   από την τελευταία φορά που επισκεφθήκατε το   φόρουμ. Από την αρχική   σελίδα του φόρουμ:

* Πατώντας το Εμφάνιση μη   αναγνωσμένων μηνυμάτων από την   τελευταία επίσκεψη, που βρίσκεται δεξιά από το όνομά σας στην   επικεφαλίδα του φόρουμ, θα εμφανιστούν όλα τα μηνύματα, από όλους τους   πίνακες. (Η επικεφαλίδα   εμφανίζεται σε όλες τις σελίδες του φόρουμ)
* Πατώντας το   "Μη   αναγνωσμένα μηνύματα" που βρίσκεται δεξιά από τον τίτλο κάθε   κατηγορίας πινάκων, θα εμφανιστούν τα αδιάβαστα μηνύματα από τους   πίνακες της συγκεκριμένης κατηγορίας.
* Πατώντας το εικονίδιο που βρίσκεται αριστερά από κάθε όνομα πίνακα,   εμφανίζονται τα αδιάβαστα μηνύματα του συγκεκριμένου πίνακα.Μπορείτε   να επιλέξετε τα κουμπιά "Σήμανση   ως αναγνωσμένο"  ή/και "Σήμανση     επιλεγμένων ως αναγνωσμένα" όπου αυτά εμφανίζονται, για να ορίσετε ως   αναγνωσμένα όλα ή μερικά από τα θέματα των οποίων τους τίτλους βλέπετε   εκείνη τη στιγμή.
 
 

Απόλλων:

--- Παράθεση από: Βραζίλης στις 26/04/10, 19:44 ---Απόκρυψη/εμφάνιση κατηγοριών πινάκων

Στην αρχική σελίδα του φόρουμ, μπορείτε να αποκρύπτετε τους πίνακες από κάποια κατηγορία πινάκων που δεν σας ενδιαφέρει, κάνοντας κλικ στο που βρίσκεται δεξιά πάνω στην μπάρα της εν λόγω κατηγορίας. Οι πίνακες δεν θα εμφανίζονται πια, παρά μόνο ο τίτλος της κατηγορίας. Για να εμφανιστούν ξανά οι πίνακες, πατήστε, στο ίδιο σημείο, το
--- Τέλος παράθεσης ---


Yπάρχει κάποιος λόγος που αυτό δεν ισχύει για τον πίνακα των αγγελιών;

Βραζίλης:

--- Παράθεση από: Απόλλων στις 26/04/10, 20:29 ---Yπάρχει κάποιος λόγος που αυτό δεν ισχύει για τον πίνακα των αγγελιών;
--- Τέλος παράθεσης ---

Ναι: Ο δημιουργός του χώρου αγγελιών δεν το προέβλεψε. Θα το ζητήσω, και βλέπουμε...

Βραζίλης:
Προσωπικά Μηνύματα (ΠΜ)

Πατώντας το   κουμπί "Τα   μηνύματά μου" μεταφέρεστε στον χώρο των προσωπικών σας μηνυμάτων.   Εμφανίζονται σε λίστα
αναφέροντας ημερομηνία, τίτλο και αποστολέα ανά γραμμή και ακολούθως ολοκληρωμένα τα μηνύματα με το περιεχόμενό τους   (και όλα αυτά χωρισμένα σε σελίδες των 25 μηνυμάτων).

Αλλαγή ταξινόμησης
Αν κάνετε κλικ σε κάποιο από τα: Ημερομηνία, Τίτλος, Από, τότε τα μηνύματα θα ταξινομηθούν με βάση αυτό το πεδίο. Το αν η ταξινόμηση θα   είναι αύξουσα ή φθίνουσα φαίνεται από το εικονίδιο   ή αντίστοιχα. Για εναλλαγή ταξινόμησης από αύξουσα σε   φθίνουσα και αντίστροφα, κάντε κλικ ξανά στο όνομα του πεδίου με το   οποίο ταξινομείτε.

Αλλαγή διάταξης
Πατώντας το εικονίδιο (αριστερά από τα Ημερομηνία, Τίτλος, Από) εναλλάσσεται η διάταξη της λίστας με τους παρακάτω 3 τρόπους:
1) Όλα μαζί: Διάταξη όπως την ξέραμε ήδη, με την λίστα τίτλων μυνημάτων από πάνω, και τα περιεχόμενά τους από κάτω από τη λίστα.
2) Ένα κάθε φορά: Διάταξη με το τρέχον μήνυμα επάνω, και την λίστα με τους τίτλους   μηνυμάτων από κάτω. Όταν κάνετε κλικ σε κάποιον άλλο τίτλο μηνύματος, το περιεχόμενο του θα εμφανίζεται από πάνω.
3) Ως συζήτηση: Διάταξη "συνομιλίας", όπου εμφανίζεται η λίστα με τους τίτλους   μηνυμάτων από πάνω, και το μήνυμα μαζί με τα σχετικά μηνύματά του από κάτω. Σχετικά μηνύματα είναι οι προηγούμενες/επόμενες από αυτό "απαντήσεις", αν εσείς ή ο συνομιλητής σας έχετε πατήσει Απάντηση στο ΠΜ. Όταν κάνετε κλικ σε κάποιον άλλο τίτλο μηνύματος, το   περιεχόμενο του θα εμφανίζεται από πάνω.

(Στις περιπτώσεις 2 & 3, το τρέχον μήνυμα σηματοδοτείται στη λίστα τίτλων μηνυμάτων με το: )

Ετικέτες
Με τις ετικέτες μπορείτε να "σημαδέψετε" κάποια από τα ΠΜ σας με μια λέξη ή φράση της αρεσκείας σας, για να μπορείτε αργότερα να έχετε εύκολη πρόσβαση σε αυτά. (πχ. "από αγγελίες" ή "να δω αργότερα", κλπ)
Μόλις μπείτε στην πρώτη σελίδα, μετά από το κλικ στο κουμπί "Τα   μηνύματά μου", θα δείτε ένα κουμπί/μενού "Προτιμήσεις". Επιλέξτε "Διαχείριση ετικετών" και "Προσθήκη νέας ετικέτας". Μόλις προσθέσετε την ετικέτα θα δημιουργηθεί νέο κουμπί/μενού "Ετικέτες" απ'όπου θα διαλέγετε ετικέτες και θα εμφανίζονται τα μηνύματα με αυτήν την εκάστοτε ετικέτα.
Για να προσθέσετε ετικέτα σε κάποιο/α μήνυμα(τα), πηγαίντε στην λίστα ΠΜ και επιλέξτε "Ετικέτα μηνύματος" (επιλογή στο τέλος κάθε μηνύματος) ή τσεκάρετε όσα θέλετε από την λίστα τίτλων και μετά επιλέξτε από το "Ετικέτα στα επιλεγμένα"

Φίλτρα
Με τα φίλτρα, μπορείτε να αυτοματοποιήσετε κάποιες ενέργειες για τα ΠΜ, με βάση κάποια κριτήρια. Τα φίλτρα θα τα βρείτε στη επιλογή: Τα μηνύματά μου - Προτιμήσεις -  Διαχείριση φίλτρων.
Τα κριτήρια είναι: Όνομα αποστολέα, Ομάδα αποστολέα, Ο τίτλος μηνύματος περιέχει, Το σώμα μηνύματος περιέχει, Ο αποστολέας είναι στην λίστα φίλων. Μπορούν να προστεθούν κι άλλα κριτήρια, και να επιλεχθεί αν θα πρέπει να πληρούνται όλα ή οποιοδήποτε από αυτά.
Οι ενέργειες που μπορούν να γίνουν είναι: Ετικέτα στο μήνυμα, Διαγραφή μηνύματος
Το/α φίλτρο/α που θα ορίσετε θα αρχίσουν να ισχύουν από την στιγμή της δημιουργίας τους και στο μέλλον. Αν επιθυμείτε να εφαρμοστούν τα φίλτρα και στα ήδη υπάρχοντα ΠΜ, επιλέξτε "Εφαρμογή φίλτρων τώρα" (Προσοχή: Οι ενέργειες διαγραφής ΠΜ δεν είναι αναστρέψιμες!)

Προεπιλεγμένες ρυθμίσεις
Στο Προτιμήσεις - Αλλαγή ρυθμίσεων, μπορείτε να κάνετε ρυθμίσεις που θα είναι οι προεπιλεγμένες για όλα τα προσωπικά μηνύματά σπου λαμβάνετε.

Fteo:
Υπάρχει η δυνατότητα πατώντας στον τίτλο ενός θέματος να μας πηγαίνει στη σελίδα και το πρώτο μια αναγνωσμένο ποστ; Σε ένα άλλο φόρουμ που είμαι γίνεται και είναι απίστευτα βολικό. Χρησιμοποιούν το Ip.Board.

Θα ήταν ωραίο να γλιτώναμε από το ψάξιμο του ποστ που είχαμε μείνει και να προσπαθούμε να το θυμηθούμε όταν πρόκειται για κάποιο παλιό θέμα.


Επίσης, γίνεται να υπάρχει κάποιο άλλο χρώμα για τα links που έχουμε ήδη επισκεφτεί; Γιατί η κατάσταση γίνεται δυσκολότερη έτσι.


Τέλος, υπάρχει η εφαρμογή Tapatalk, η οποία επιτρέπει την καλύτερη και δημοσίευση σε ανάγνωση φόρουμ από φορητές συσκευές της Nokia, Apple και Android (σε σχέση με τους Mobile browsers και τις ιδιαίτερες απαιτήσεις των μικρών οθονών). Ρίξτε μια ματιά. Απ'ότι κατάλαβα είναι free να ενεργοποιήσετε την υπηρεσία και η αντίστοιχη εφαρμογή για τις φορητές συσκευές είναι δωρεάν για ανάγνωση, και 2.99$ αν θέλουμε να κάνουμε και δημοσιεύσεις.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση
Mobile View