Η σελίδα της Κιθάρας > Νέα και όχι μόνο

Εμφάνιση κινητού (mobile theme) του forum.kithara.gr

(1/2) > >>

Βραζίλης:
Καθώς η χρήση του ίντερνετ μέσω κινητών συσκευών αυξάνεται, είναι επιβεβλημένο και για το kithara.gr να έχει μια καλή εμφάνιση σε αυτές τις συσκευές. Πρόσφατα είχε γίνει μια προσπάθεια με το Responsive design του forum.kithara.gr αλλά υπήρχαν προβλήματα.

Εγκαταστάθηκε λοιπόν μια νέα εμφάνιση για κινητές συσκευές  (mobile theme). Όσοι ανοίξατε το forum.kithara.gr από το smartphone ή tablet σας τη βλέπετε ήδη, είναι η προκαθορισμένη εμφάνιση για κινητές συσκευές.

* Αν θέλετε να δείτε την πλήρη εμφάνιση, πατήστε το "Desktop view" (σημείωση: Λόγω κάποιου σφάλματος το κουμπί εμφανίζεται "κρυμμένο" πίσω από την μπάρα του τίτλου, πάνω αριστερά, και φαίνεται μόνο το κάτω μέρος του. Θα διορθωθεί συντομα)
* Αν θέλετε να δείτε την εμφάνιση κινητού ενώ είστε στην πλήρη εμφάνιση, πατήστε το "Mobile view" (Στο υποσέλιδο της σελίδας)(Τα URL για τα παραπάνω είναι αντίστοιχα: http://forum.kithara.gr/index.php?nomobile και http://forum.kithara.gr/index.php?mobile και μπορείτε να τα δοκιμάσετε και από τον υπολογιστή σας)

Επι την ευκαιρία, υπενθυμίζω ότι υπάρχει εδώ και χρόνια η επιλογή WAP που εμφανίζει μόνο κείμενο και προοριζόταν για πιο παλιές και αργές συσκευές ή/και για αυτούς που θέλουν την ελάχιστη δυνατή μεταφορά δεδομένων, είτε για οικονομία στα ΜΒ είτε γιατί το σήμα κινητής τηλεφωνίας δεν είναι καλό. Μπορείτε να δείτε την μορφή WAP εδώ: http://forum.kithara.gr/index.php?wap2   (ή πατώντας το WAP2 στο υποσέλιδο της σελίδας)

Καθόδιος (φλουτσ):
Λοιπόν, είπα κι εγώ να χρησιμοποιήσει το νέο interface και μου παρουσιάζει προβλήματα. Από κινητό lg με 5" οθόνη (αν έχει σημασία) εμφανίζεται σα να είναι μεγαλύτερη η οθόνη. Στα threads χάνονται πολλές φορές οι λέξεις στο δεξί άκρο της οθόνης, ενώ στην οθόνη με τα πρόσφατα έχει στην κορυφή 2 επιλογές οι οποίες δεν φαίνονται καθόλου. Η μία είναι ή desktop εμφάνιση όπως απέδειξαν πειράματα. Τέλος, στις επιλογές θα βοηθούσε το κουμπί που υπήρχε για σήμανση όλων ως αναγνωσμένα.

Βραζίλης:
Πράγματι, αυτή η εμφάνιση έχει κάποια προβλήματα. Γι' αυτό σκεφτόμαστε είτε την αντικατάσταση με άλλη εμφάνιση είτε την αντικατάσταση ολοκλήρου του λογισμικού του φόρουμ με ένα άλλο που θα είναι πιο σύγχρονο και θα δείχνει σίγουρα όμορφο και λειτουργικό σε όλες τις συσκευές. Βέβαια, η δεύτερη λύση χρειάζεται αρκετή δουλειά για να γίνει η μετατροπή και μετακόμιση όλου του περιεχομένου του φόρουμ. Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη (για τα τεχνικά θέματα). 

elrich:
Εγώ μπορώ να βοηθήσω (πολύ) εάν πάμε σε πλατφόρμα .net & YAF forum, μιας και είναι το αντικείμενο της δουλειάς μου.
Δωρεάν, ανοιχτό λογισμικό, αλλά πραγματικά δεν ξέρω τι γίνεται με migration από SMF.

lisamoore:
hello!

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση
Mobile View