Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Θέματα - nick_evia

Σελίδες: [1]
1
Καλησπέρα σας! Ένα μικρό δίλεπτο coverακι με λίγο αυτοσχεδιασμό....
Η εγγραφή του βίντεο έγινε πρόχειρα από το κινητό one take οπότε ζητώ συγνώμη
προκαταβολικά για τα ψιλολαθάκια και την άσχημη εικόνα...
Αναμένω τα σχόλια σας και τις συμβουλές των πιο έμπειρων για το παίξιμο και για τον ήχο.
Το καθαρό ρυθμικό μέρος το έγραψα λίγο πιο πριν τραβήξω το βίντεο και παίζει από το looperάκι...

https://www.dropbox.com/s/fqlnni3vahnvdai/arch%20enemy%20snowbound%20improv.mp4?dl=0

2
Καλημέρα στην παρέα... Θα ήθελα τις απόψεις των εμπειρότερων με ένα πρόβλημα που εμφάνισε ξαφνικά ο φτωχός πλην τίμιος ενισχυτής μου... Πρόκειται για έναν τρανζιστοράτο Peavey Rage 158 Transtube Series (15W/8'' ηχείο στα 4ohm) αγορασμένο πριν από ακριβώς 14 χρόνια...
Η (σπιτική) χρήση που του κάνω είναι πολύ απλή:
- χρησιμοποιώ μόνο το clean κανάλι,
- τα knobs του EQ δείχνουν μόνιμα 12 o'clock
- το lead κανάλι δεν το χρησιμοποιώ ποτέ διότι είναι χάλια (τα PRE & POST knobs
   πάντα στο 0 γιατί επηρεάζουν το EQ στο καθαρό κανάλι )
- όλοι οι ήχοι / εφέ / tone shaping / EQ / OD-DIST βγαίνουν από τα πετάλια μου   
  (κυρίως DIY) σε σειρά με την κιθάρα στο input
- το μόνο knob που ρυθμίζω στον ενισχυτή είναι το Volume (κ αυτό μόνο όταν μου 
  βάζουν χέρι να το χαμηλώσω >:D ), συνήθως το έχω στο 2 με 2,5.
Το πρόβλημα:
Προχθές (που μου έβαλαν χέρι ;D ) χαμηλώνοντας ελαφρώς το Volume παρατήρησα τον χαρακτηριστικό scratchy/χράτσ-χρούτσ ήχο... δεν έδωσα πολύ σημασία διότι μου το είχε ξανακάνει και παλαιότερα... λέω ''θα τον ανοίξω αύριο και θα ρίξω λίγο σπρέι μέσα στην τρυπούλα του pot, το έχω ξανακάνει'' και  σταμάτησα να παίζω.
Την επόμενη το πρωί, όπως και έγινε, τον άνοιξα και με πολύ προσοχή έριξα λίγο σπρέι μέσα σε όλα τα pots, κλασικά έκανα πολλές φορές πέρα δώθε τα knobs, σκούπισα με προσοχή την πλακέτα όπου είχε στάξει το υγρό και τον έκλεισα.
Το βράδυ που τον άνοιξα για να παίξω το πρόβλημα στο ποτενσιόμετρο όχι μόνο δεν είχε λυθεί, αλλά είχε οξυνθεί!
Τι εννοώ:
- από το 0 έως το 1,5 περίπου δεν υπάρχει καθόλου ήχος,
- από το 1,5 έως το 6-7 γίνεται ο κακός χαμός - υπάρχει hum - ο ήχος είναι χάλια και κάποιες φορές παραμορφώνεται με το κτύπημα της πένας - κάποιες συχνότητες (μπάσα/πρίμα) εξαφανίζονται  σε κάποιες θέσεις - και με το άγγιγμα του knob (χωρίς να το γυρίσω δηλαδή), υπάρχουν τεράστιες διακυμάνσεις στην ένταση, δηλ. μπορεί να δείχνει στο 2 και να ακούγεται σαν να ήταν στο 5.
Η ένταση που είχα στο 2 πλέον δεν υπάρχει...από την απόλυτη σιγή στο 1,5 πάω κατευθείαν σε ένταση που θα είχα στο 4-5.
- από το 7 και μετά φαίνεται ότι λειτουργεί κανονικά (προφανώς σε τέτοια ένταση δεν μπορώ όμως να παίξω)
Τα παραπάνω γίνονται στο καθαρό κανάλι πάντα...τα υπόλοιπα knobs (low/mid/high) λειτουργούν κανονικά όπως και το lead κανάλι (pre/post) επίσης...

Πώς το βλέπετε; Έχει χαλάσει το ποτενσιόμετρο του Volume ή είναι κάτι άλλο;
Μπορώ εγώ να δοκιμάσω κάποια άλλη λύση;
Το ποτενσιόμετρο είναι αυτού του τύπου και φαντάζομαι είναι αδύνατο να βρω το ίδιο εάν χρειάζεται αντικατάσταση.
Να συμπληρώσω ότι οι γνώσεις μου σε κυκλώματα είναι περιορισμένες σε καμιά 20ριά πετάλια που έχω φτιάξει... δεν έχω ιδέα από ενισχυτές και τόσο μεγάλα ρεύματα.... ξέρω ότι υπάρχει κίνδυνος ακόμη κ όταν δεν είναι στην πρίζα από τους ήδη φορτισμένους πυκνωτές.

Ευχαριστώ προκαταβολικά όποιον διάβασε το σεντόνι που έγραψα...προσπάθησα να περιγράψω όσο πιο καλά μπορούσα την κατάσταση.

3
Γεια και χαρά στην παρέα!

Χρησιμοποιώ εδώ και αρκετά χρόνια το Amplitube στο pc συνδέοντας την κιθάρα  μέσω του Guitar link ucg102
της Behringer (έχω δοκιμάσει και το guitar rig και διάφορα άλλα free vst με το audacity αλλά προτιμώ το
Amplitube από πλευράς ήχου/interface) και σκεφτόμουν εάν τελικά μπορώ να παρεμβάλω ένα πετάλι (πχ distortion)
ανάμεσα στο audio interface και την κιθάρα χρησιμοποιώντας μόνο τα cab emulation από το software/vst?
Υπάρχει κάποιος κίνδυνος να καταστρέψω τη κάρτα?
Ψάχνοντας στο νετ άλλοι υποστηρίζουν ότι γίνεται, άλλοι ότι χρειάζεται οπωσδήποτε di box και άλλοι ότι
χρειάζεται ένα buffered πετάλι πριν την κάρτα ήχου (πχ boss dd7)...
Το έχει δοκιμάσει κανείς?
Απλή απορία μου είναι από περιέργεια να δω πως ακούγονται τα distortion πετάλια μου μέσω του pc αλλά
φοβάμαι να το δοκιμάσω μην κάνω καμιά ζημιά στην κάρτα...

Υ.Γ: συγνώμη εάν έχει ξανασυζητηθεί στο forum αλλά δεν βρίσκω κάτι ανάλογο...

4
Συναγωνιστές την γνώμη σας θα ήθελα... Σήμερα μου συνέβη το εξής:
Μετά από αλλαγή χορδών (απο dunlop σε daddario, 10άρες και οι δύο) στη
Epiphone Les Paul Standard μου, προχώρησα στο καθιερωμένο set up...
Παρατηρώ ότι έχω λίγο μεγαλύτερο relief από πριν οπότε βάζω το allen να
σφίξω λίγο την βέργα. Περίπου ένα τέταρτο της στροφής δεξιόστροφα και η
ταστιέρα σχεδόν ''ήρθε''.
Παρατηρώ όμως ότι καθώς κάνω την στροφή, νοιώθω την βίδα πολύ χαλαρή
(υπάρχει πολύ λίγο αντίσταση) και καθώς τραβάω προς τα έξω κλειδί για να 
ξαναμετρήσω,βγαίνει μαζί του και το ''παξιμάδι-υποδοχή'' του trussrod...
όχι εντελώς όλο βέβαια γιατί κάπου σκάλωσε λόγω της κλίσης της τρύπας αλλά
τραβήχτηκε σίγουρα 1-2 εκατοστά...
Τι έγινε τώρα, είναι φυσιολογικό αυτό ή να το κρεμάσω στον τοίχο για διακοσμητικό το οργανάκι?

Να σημειώσω ότι
1. η  βίδα ήταν από πάντα χαλαρή και
2. ότι μετά το περιστατικό αυτό μέτρησα και είδα ότι χρειαζόμουν λίγο ακόμα relief,
οπότε έσπρωξα πάλι μέσα το ''παξιμάδι-υποδοχή'' και το ξαναέστριψα με το allen λίγο
ακόμα και το trussrod λειτουργούσε κανονικότατα!

5
Εφέ / Πετάλι Boss και τροφοδοσία.
« στις: 04/12/15, 00:34 »
Καλησπέρα στην παρέα! Μία ερώτηση και από μένα...
Δοκιμάζοντας ένα boss digital delay dd7 παρατήρησα το εξής:

Έχοντας συνδέσει τα καλώδια στο input και output, όταν έβαλα τελευταίο το 1spot στο jack του πεταλιού, αμέσως το πετάλι άνοιξε...
δηλαδή είχα wet σήμα και το led άναψε (το 1spot ήταν ήδη στη πρίζα κ το πετάλι δεν είχε μέσα μπαταρία).
Το ίδιο συμβαίνει εάν του βάλω το καλώδιο της κιθάρας στο input ενώ είναι ήδη συνδεδεμένο στο ρεύμα με το 1spot...
Παρατηρώ δηλαδή ότι μόλις δει το πετάλι ρεύμα, αμέσως ανάβει άσχετα εάν πριν ήταν κλειστό...
Είναι φυσιολογικό αυτό;
Ελπίζω να γίνομαι κατανοητός...

Ίσως είναι λίγο άκυρη η ερώτηση αλλά δεν έχω καθόλου εμπειρία με boss πετάλια οπότε λίγη επιείκεια.. ???

Σελίδες: [1]