bluechild:
Χμ... όχι οτι κι οι άλλες δεν έχουν πρόβλημα ;) Ενώ μπορώ να κάνω τις μπάσσες και τις μέσες μου να ακούγονται "γεμάτες", στις ψηλές δεν τα καταφέρνω τόσο καλά. Υπάρχει κάποιος τρόπος να δώσω τους βάθος ; Να κατευθύνω τον αέρα κάπου ; :-\ Επίσης, τί ασκήσεις μπορώ να κάνω για τις ψηλές ωστε να μου βγαίνουν πιο εύκολα ; Δεν έχω εξασκήσει τη φωνή μου και γι αυτό πιστεύω οτι ίσως μπορώ να κερδίσω λίγα ημιτόνια προς τα πάνω ακόμα, όχι τόσο για να τα χρησιμοποιήσω, αλλά για να τραγουδώ στα τωρινά όρια πιο εύκολα ...
Maestros:
αν οντως εχεις μπασες και μεσαιες, γιατι δεν χαμηλωνεις λιγο την τονικοτητα του τραγουδιου που θες να τραγουδησεις..... θα σε βοηθησει στις ψηλες αρκετα
bluechild:
Έχω (πάνω στην κιθάρα) από τη μπάσα Μι (ζόρικα)μέχρι τη Σι του 7ου τάστου στην ψηλή Μι χορδή (εκεί ζόρικα από τη Λα και μετά ...). Η αλήθεια είναι οτι μου αρέσουν οι ψηλές φωνές και θέλω να μπορώ να φτάσω τη Σι (πολύ) πιο άνετα απ' ότι τώρα. Δεν καίγομαι να παίξω κάποιο τραγούδι, απλώς θέλω αυτές τις νότες ! ;)
arismanouras:
Δυστυχώς φίλε μου το πρόβλημα σου είναι τραγικό και το χα κι εγώ. Αυτή η νότα, για τα στανταρ κάποιο τραγουδιστή (οχι απαραιτητα εππαγγελματια) είναι μια συνηθησμένη και "ευκολη". Δεν έχεις προβλημα στη φωνη. Πιστεψε με. Κι εγω καπου εκει κυμαινομουνα. Η λύση ειναι να βγαλεις τη "φλογα" απο μέσα σου... Δηλαδη να νιωσεις το τραγούδι και να μην "κωλοσεις" να πετάξεις ψηλα. Προσοχη, οταν λεω να νιωσεις το τραγουδι εννοω να "φαντασιωθεις" με την ιδεα οτι βγάζεις κατι απο μεσα σου, οτι τραγουδας, όχι να νιωσεις τον ιδιο το στιχο. Γιατι πολλες φορες όταν γινεται αυτο κατι μας τραβαει πισω. Κυριως αν αυτο το τραγουδι ειναι λυπητερο. Δεν ξερω αν γινομαι αντιληπτος παντως αυτο μου εχει δειξει η εμπειρια μου. Ελπιζω να βοηθησα! Hail
Maestros:
Θα συμφωνησω με τον graveheart, η ερμηνια ειναι το α και το ω σε ενα τραγουδι..... το ζεις, κλεινεις τα ματια και φωναζεις....... ακομα και αν δεν σκανε καλα οι ψηλες σιγουρα θα ειναι πολυ καλυτερα απο πριν