Pontifikas:
Παιδιά γεια σας.Είμαι νέος στο site.Ομολογώ πως ότι διάβασα σε κάποια θέματα με απογοήτευσε κάπως.Είμαι 23 και επιτέλους σκεφτικα να ξεκινήσω τον λυκειακό μου καϊμό.Να μαθω κιθάρα.Σε έναν άλλον "Νέο" που ήταν 16 υπονοούσατε όλοι ότι ηταν σχετικά μεγάλος(οχι βεβαια ότι δεν μπορούσε)για να ξεκινήσει.Μήπως έιναι πολύ αργά?Το πρόβλημά μου είναι ότι σε ένα χρόνο τελειώνω την σχολή μου οπότε μετά φανταριλικι και τα ρέστα και ίσως με κόψει.Με λίγα λόγια:Θέλω να μάθω κιθάρα γρήγορα!!!Και για να μην με πειτε και ψώνιο,δεν θελώ να παιζω σaν τον Petrucci σε έναν μήνα αλλά να μπορώ να αντέχω τις λίγες νοτες που σκαρώνω.Φυσικά(Petrucci ένεκεν) με ενδοιαφέρει ηλεκτρική κιθάρα.Θέληση έχω.(Περισσότερη από ότι για την σχολή μου).Χρόνο θα βρώ(διότι δεν έχω θέληση για την σχολή :-)).Το internet είναι ενα πανίσχυρο όπλο και μέσο εκμάθησης και έχω και απάυτό. Λεφτα...λιγα(ας είναι καλά το στοίχημα).Θέλω να μου προτείνετε μια Ηλ.Κιθάρα (περι τα 300 -350 ευρό).Για ενισχητή θα έχω τον υπολόγα(PC) μου.Επισης να μου πειτε αν εχω ελπίδα μέχρι το καλοκαίρι να κάνω κάτι καλό. θα εκτιμήσω να μάθετε σε έναν γερικο σκύλο(όσο αφορά το timing για να μάθω κιθάρα εννοώ) νέα κόλπα.
Απόλλων:
Δεν μπορώ να θυμηθώ σε ποιά συζήτηση αναφέρθηκε ότι ένα άτομο 16 ετών είναι πολύ μεγάλο για να αρχίσει κιθάρα, ούτε μπορώ να φανταστώ γιατί θα έλεγε κανείς κάτι τέτοιο. Η κιθάρα δεν είναι ενόργανη γυμναστική. Είτε στα 16 θέλεις να αρχίσεις, είτε στα 23, είτε στα 103, ποτέ δεν είναι αργά. Το μόνο που θα καταφέρεις με αυτές τις αμφιβολίες είναι να χάσεις χρόνο.
Πήγαινε σε ένα κατάστημα μουσικών ειδών και διάλεξε μια κιθάρα (μάλλον μια φτηνή για αρχή) και άρχισε να παίζεις ΤΩΡΑ. Άν όντως έχεις μεράκι και όρεξη για δουλειά, σε ένα χρόνο θα έχεις κάνει σημαντική πρόοδο.
Καλή επιτυχία...
D@ve Murray:
Αν βρεις πουθενα παρε μια μεξικανα φεντερ... και καλα σολα...αντε και καλη τυχη...
Δαμιανός:
para oti kithara sou aresei perissotero.kithares kales gia arxarious vgazei kai i ibanez kai i fernandes kai i yamaha kai giati oxi kai i epiphone .to thema einai omws an thes na matheis monos sou i an tha pas se daskalo
Lord-George:
Διαμιανέ μάλλον ανάποδα τα είπες..
Κιθάρες καλές για αρχαρίους βγάζει η Epihpone, η Ibanez, η Fernades και γιατί όχι η yamaha.