Το Στέκι των Κιθαρωδών

Μουσικά όργανα και εξοπλισμός => Πλήκτρα => Μήνυμα ξεκίνησε από: RatBlack στις 25/11/16, 13:37

Τίτλος: Βοήθεια με midi controller
Αποστολή από: RatBlack στις 25/11/16, 13:37
Καλησπέρα ξανά.

Παίρνω το θάρος να δείξω σε όλους σας την απέραντη ασχετοσύνη μου σχετικά με τα παρακάτω.
Τις προάλλες αγόρασα ενα midi controller synth μεταχειρισμένο. Πιο συγκεκριμένα πήρα το Axiom 25 της M-audio. Το συνοδευτικό σιντί είναι για τα Xp οπότε τους drivers τους βρήκα στο ίντερνετ ( και ένας θεός ξέρει αν είναι οι σωστοί όντως...).
Στο ζουμί τώρα..Αφού εγκατέστησα τους drivers και άνοιξα το μαραφέτι και στη συνέχεια το cubase.. και μετά απο αρκετά (βλ. ασχετοσύνη ξανά) βιντεάκια για το πως γίνεται το setup, περνούσε το σήμα αλλά δεν είχα ήχο.

Τώρα εγώ σκέφτομαι πως είτε παίζει να μην κάνω κάτι σωστά στο cubase ή απλά δεν έχω ιδέα (που όντως δεν έχω!) πως λειτουργούν τα midi controller και ψάχνω λάθος για ήχους..
Στη συνέχεια είδα και άλλα βιντεάκια. Το αποτέλεσμα ήταν ένα εγκεφαλικό fatal error. Οπότε και είπα να ρωτήσω επιτέλους..
Δώστε μου τα φώτα σας, πλιζ!!  ??? ???
Τίτλος: Απ: Βοήθεια με midi controller
Αποστολή από: Guitar Fan στις 25/11/16, 14:02
για να μην αισθάνεσαι άσχημα να σου πω ότι εγω δεν ξέρω καν τι είναι αυτό το midi controller γενικά,
οπότε αν θέλεις πές σου τι μπορείς να κάνεις με αυτό.
Τίτλος: Απ: Βοήθεια με midi controller
Αποστολή από: saved στις 25/11/16, 15:26
Χαχα..
φιλοι μου καλοι καλοι μυ φιλοι,με την δειρα μου,μην ελπιζετε σε μενα.Ομως υποσχομαι να παρακολουθω εδω το θεμα,για να μαθουμε ολοι μαζι τι ειναι αυτο το controler  :P
Τίτλος: Απ: Βοήθεια με midi controller
Αποστολή από: vegos στις 25/11/16, 15:43
Αν κατάλαβα καλά, πήρες ένα midi keyboard.

Θες τα εξής:

α) Drivers προκειμένου να επικοινωνήσουν μέσω midi τα πλήκτρα με το PC.
β) Software που θα μετατρέπει τα midi μηνύματα σε ήχους.

Για το πρώτο, φαντάζομαι ότι θα υπάρχει στο site της εταιρίας.
Για το δεύτερο, χρειάζεσαι είτε κάποια standalone εφαρμογή για να παίζεις πιάνο πχ, ή ένα οποιοδήποτε DAW που υποστηρίζει midi (πχ Reaper) και κάποιο VST (virtual instrument).

Δοκίμασε αυτό για αρχή:
http://www.hermannseib.com/english/vsthost.htm (http://www.hermannseib.com/english/vsthost.htm)
Τίτλος: Απ: Βοήθεια με midi controller
Αποστολή από: sfanfan στις 25/11/16, 16:02
Εφόσον έκανες Setup τον controller και τον αναγνωρίζει το cubase, είναι όλα οκ. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να ορίσεις τι θα κάνει trigger o controller. Από μόνο του ήχο δεν βγάζει, το ξέρεις αυτό. Οπότε αν θες να τον χρησιμοποιήσει για πλήκτρα, πρέπει να κάνει ένα new audio track, και να φορτώσεις κάποιο πρόγραμμα (είτε stand alone, είναι από τη suite του cubase, αν το έχεις αυθεντικό έχει πολύ καλά πιάνα, organs, synths κτλ πληκτροφόρα για αρχή) εκεί (στο πρόγραμμα που θα φορτώσεις) ορίζεις το Controller που έχεις για να παίξει με το εκάστοτε πρόγραμμα.
Τίτλος: Απ: Βοήθεια με midi controller
Αποστολή από: RatBlack στις 25/11/16, 23:03
Σχετικά με τους drivers..ναι σκέφτηκα και γω να τους κατεβάσω από το σάιτ τους. Υπήρχαν όμως μόνο drivers για το μοντέλο δεύτερης γεννιας για το axion. Εγώ έχω το first Gen... Τέλος πάντων μιας και το μυαλό μου αργεί λίγο να στροφάρει (αλλά το κάνει τελικά.. κάποιες φορές) σκέφτηκα ότι στα properties του cd υπάρχει και το section "compability" όπου διαλέγεις με τι πρόγραμμα θα το τρέξεις (όπου εκεί έχει παλιότερα windows). Έτσι βρέθηκε η λύση με τους drivers.
Tους 2gen ναι μεν τους δεχόταν και τους αναγνώριζε αλλά στο cubase μου έδειχνε τρεις διαφορετικές εισόδους και εξόδους για το μαραφέτι... Ε αυτό μόνο φυσιολογικό δεν είναι. Τέλος πάντων. Λύθηκε και αυτό.
Αύριο θα ψάξω περισσότερο σχετικά με τους ήχους κλπ.

Θενξ για την βοήθεια!
Τίτλος: Απ: Βοήθεια με midi controller
Αποστολή από: AderfiTouEleous στις 19/12/16, 18:02
Κατέβασε το Driver πρόγραμμα ASIO FOR ALL http://www.asio4all.com/ (http://www.asio4all.com/) είναι ουσιατικά driver για την κάρτα ήχου, τα keyboard συνήθως τα αναγνωρίζουν τα windows 10 αυτόματα
τον χρησιμοποιώ και στο controler (behringer UMX) και στο αρμόνιο όταν το συνδέω στο PC (Korg).


απλά μετά μπαίνεις στο οποιοδήποτε πρόγραμμα επεξ. ήχου χρησιμοποιείς και του επιλεγείς για driver ήχου το ASIO, και αρμόνιο το αυτό που έχεις.