Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - Minotaur

Σελίδες: [1] 2 3 4 ... 12
1
Τότε που ήταν να επιλέξω κάρτα από μια ''έρευνα'' που είχα κάνει στο διαδίκτυο είχα καταλήξει ότι οι firewire είναι ελαφρώς πιο ''γρήγορες'' με λιγότερο latency.
Τώρα την εμπειρία του freemind σε τεχνικά θέματα δεν την έχω για αυτό και δεν θα επιμείνω. Πάντως η ουσία είναι ότι η κάρτα μου με έχει καλύψει πλήρως και για να
παίζω απλώς αλλά και για να κάνω αξιοπρεπείς ηχογραφήσεις. Για latency ούτε λόγος.

2
Εγώ πάντως έχω την Μ-AUDIO firewire solo και είμαι πολύ ικανοποιημένος, τόσο που έχω παρατήσει τον ενισχυτή εδώ και πολύ καιρό και παίζω με amplitube και guitar rig.
Οι firewire κάρτες πάντως γενικά έχουν το χαμηλότερο latency σε σχέση με τις usb.
Το κακό σε σχέση με το budget σου είναι ότι αυτή χρειάζεται κατά 99% και συγκεκριμένη εσωτερική κάρτα firewire για να παίξει εκτός του ότι είναι ακριβούτσικη.

3
Καλόπαιχτη φίλε είναι άκρως εντυπωσιακή. Εγώ μόλις την είδα πάντως μου θύμισε ζελέ φράουλα lol. Αλλά τα led άσε τα καλύτερα, είναι too much...

4
Ναι φίλε μου το ξέρω ότι πρέπει να βάλω όπως είναι την πλακέτα μέσα, 3 joystick δοκίμασα ως τώρα και τα 2 τα έχω κάνει βίδες.
Και γώ το έγραψα παραπάνω ότι θέλω να αποφύγω την πλακέτα αλλά επειδή η λειτουργία που θέλω είναι μόνο μια για αυτό και ρωτάω μήπως γίνεται χωρίς αυτή.
Οι μοχλοί στα gamepad δεν ξέρω πως λειτουργούν και αν ο μηχανισμός τους βολεύει για να γίνει όπως το θέλω. Πάντως αποκλείεται να είναι με τα κλασσικά pots. Θα πάω να πάρω απο το ανιψάκι μου ένα που έχει για τo playstation να το λύσω και αυτό  ;D
Πάντως ναι, αυτό που λες να αλλάξω μόνο το pot είναι καλή λύση.

5
Αν κάποιος έχει ιδέα από ηλεκτρονικά θα ήθελα να με βοηθήσει σε αυτό αν μπορεί. Επειδή εγώ προσωπικά δεν ενδιαφέρομαι προς το παρόν να φτιάξω ολόκληρη πεταλιέρα,
αλλά μόνο ένα πετάλι που θα λειτουργεί με ένα ποτενσιόμετρο και τίποτα παραπάνω, μήπως θα μπορούσε κάποιος να μου πει πως να φτιάξω ένα κύκλωμα με καλώδιο usb που
όταν το συνδέω να το αναγνωρίζουν τα windows; Εχω βρεί ένα κιτ αλλά κανει περίπου 50 € και μπορείς να συνδέσεις πάρα πολλά κουμπια και ποτενσιόμετρα πράγμα που εγώ δεν χρειάζομαι. http://www.segor.de/suche.shtml?foto=1&Q=joywarrior . Μια και θα έχει μόνο ένα ποτενσιόμετρο ελπίζω να είναι απλό και να μη χρειάζεται πλακέτα.

Εκτός αυτού συνήθως τα φτηνά Joysticks έχουν μικρά ποτενσιόμετρα και όχι και τόσο ανθεκτικά και έλεγα να βρώ κάτι σε μεγαλύτερο με πιο μεγάλο άξονα και μεταλλικό
για να μπορέσω να φτιάξω το πετάλι.

6
Δεν το είχα ψάξει ως τώρα αυτό που λες, καλή ιδέα! Λοιπόν γίνεται αυτό από ότι είδα αλλά όχι σε κάθε preset να βάλεις και από ένα κουμπί.
Απλά φτιάχνεις ένα αρχείο στο menu του browser και μέσα σε αυτό βάζεις τα 4 πχ preset που ανέφερες. Εκεί τώρα κάνεις assign 1 ή 2 κουμπιά για next ή και previous sound
με επιλογή στο global. Έτσι κάθε φορά που πατάς σου βγάζει τον επόμενο ήχο.


7
Eδω και λίγο καιρό χρησιμοποιώ μια εξωτερική κάρτα ήχου σε συνδυασμό με το guitar rig 3. Επειδή τυχαίνει να έχω και αρκετά Joysticks στο σπίτι λόγω του ότι
ασχολούμαι αρκετά χρόνια με flight simulators, είχα την απορία αν θα μπορούσα μέσα από ένα joystick να ελέγξω διάφορες λειτουργίες μέσα στο guitar rig.
Βασικά ο "καημός" μου ήταν το wah και ήθελα να μπορώ να ελέγξω το slider που έχει και αλλάζει τον ήχο.
Τελικά με αρκετό ψάξιμο έπεσα σε αυτή τη σελίδα  http://blogs.howtogeek.com/mysticgeek/2008/07/31/turn-a-gamepad-into-a-midi-controller-to-use-with-audio-software/ όπου περιγράφει πως μπορεί να γίνει και ποια προγράμματα χρειάζονται για αυτό. Μάλιστα στην περίπτωση αυτή χρησιμοποιείται διαφορετικό πρόγραμμα από to guitar rig.

Oπως περιγράφεται στη σελίδα αυτή χρειάζονται 2 προγράμματα για να γίνει αυτό, το MIDI YOKE και το Rejoicε (ψάχνοντας βρήκα και άλλο ένα πρόγραμμα το MIJOY PRO3 το οποίο λειτουργεί μόνο του αλλά πρέπει να το αγοράσεις. Το demo που δίνει δεν έχει τίποτα μέσα παρά κάτι pdf manuals).

Αρχικά πρέπει να γίνει install το MIDI YOKE. Σε αυτό δεν πείραξα καθόλου τις ρυθμίσεις που έχει. Btw δεν μπορούσα να βρώ και που έχει εγκατασταθεί (!)και τελικά ανακάλυψα πως δημιουργεί ένα εικονίδιο μέσα στο control panel.

Μετά γίνεται install το Rejoice. Οταν γίνεται εκκίνηση του προγράμματος πρέπει να έχετε ήδη συνδέσει το Joystick σε θύρα USB και καλό είναι να τσεκάρετε στο cpanel>game controllers>properties ότι ανταποκρίνεται στις κινήσεις που κάνετε. Αν θέλετε να μπορείτε να ελέγχετε τα sliders ή τα knobs του G.Rig θα πρέπει οπωσδήποτε να έχετε ένα Joystick ή gamepad με κίνησεις σε axis. Ενα απλό gamepad με κουμπιά μπορεί μόνο να ανοιγοκλείνει αντίστοιχα κουμπιά on/off μέσα στο πρόγραμμα.

Rejoice

Για να συνδεθεί το Joystick με το πρόγραμμα πρέπει να κάνουμε assign τα κουμπιά και τους άξονες. Αν όλα είναι εντάξει, κινώντας το joystick και πατώντας τα κουμπιά του
θα πρέπει να αλλάζουν οι αριθμητικές αξίες στο σημείο που λέει joystick Values στους xyz άξονες και να εμφανίζεται ένας αριθμός ανάλογα με το πιο κουμπι πατάμε.
Ακόμα και τα πιο φτηνά Joystick έχουν τουλάχιστον 3 άξονες και 3-4 κουμπιά. Οι άξονες αντιστοιχούν στην κίνηση του μοχλού εμπρός-πισω, δεξιά-αριστερά και συμβολίζονται
με τα x,y και συνήθως υπάρχει ένας ξεχωριστός μοχλός ( για χρήση σαν γκάζι συνήθως) και αντιστοιχεί στο z. Αυτός είναι και ο πιο πρακτικός για να γίνει assign.
Πατάμε εκεί που λέει calibrate και έπειτα κλικάρουμε μέσα στο πεδίο που λέει axis ή button, ανάλογα με το τι θέλουμε να κάνουμε assign.
Κουνάμε το μοχλό και εμφανίζεται μέσα στο πεδίο το όνομα του axis με ένα γράμμα. Μόλις γίνει αυτό πατάμε add και εμφανίζεται στο μεγάλο πεδίο επάνω
ο axis που έχουμε κάνει assign.
Με το Rejoice ανοιχτό ρυθμίζουμε το Guitar Rig. Επίσης όταν θέλουμε να το χρησιμοποιήσουμε πρέπει να είναι ανοιχτό.
Guitar RigΑρχικά πάμε options>preferences>midi channel και επιλέγουμε omni . External switch mode το είχα σαν toggle.
Μετά πηγαίνουμε στο controller και κάνουμε add assignment στο external controller assignment. Κάθε ένα add που κάνουμε αντιστοιχεί
και σε μια λειτουργία. Αν πχ θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε 2 κουμπιά και 1 axis χρειαζόμαστε 3 ξεχωριστα assignments.
Οταν κάνουμε ένα assignment πηγαίνουμε στο κουμπί που λέει global ή sound. Το global αφορά λειτουργίες όπως audio in/out, metronome, tapedeck κλπ
και το sound τα διάφορα πετάλια, ενισχυτές και επιλέγουμε ανάλογα τι θέλουμε να ελέγξουμε.
Έστω ότι θέλουμε να ελέγξουμε το knob που ρυθμίζει το volume στο screamer που φαίνεται στην εικόνα.
Επιλέγουμε sound και κλικάρουμε εκεί που λέει not assigned κάτω ακριβώς από το my switch 1 ( στην εικόνα δεν γράφει not assigned επειδή έχω βάλει μια λειτουργία
στο matched cabinet). Στο αναδυόμενο παράθυρο πάμε screamer>volume. Τέλος, πατάμε learn και κουνάμε το μοχλό που ήδη έχουμε επιλέξει στο Rejoice. Επίσης κάτω από το learn πάρχει μια μπάρα που ρυθμίζει το εύρος της κίνησης που θα κάνει το knob που έχουμε επιλέξει.
Λογικά θα βγάλει αυτό το μήνυμα αν το έχει αναγνωρίσει:Με αυτόν τον τρόπο μπορεί κάποιος να αγοράσει ένα πολύ οικονομικό joystick των 10-15€ και να το μετατρέψει αφαιρώντας τα ηλεκτρονικά του και το καλώδιο usb, σε μια midi πεταλιέρα ή απλώς σε ένα πετάλι όπως τα wah, χρησιμοποιώντας μόνο ένα ποτενσιόμετρο από τα 3 που συνήθως υπάρχουν μέσα σε αυτό.
Νομίζω πως ένα αυτοσχέδιο πετάλι από ξύλο ή και μέταλλο ακόμα, είναι σχετικά εύκολο να γίνει.

8
Αν πουλαει κανεις 1 εισητήριο για Β26-Β28 ας ρίξει μια φωνή κατα δω.

9
Ξέχασα να γράψω ότι και την κάρτα την πήγα πίσω στο κατάστημα και την εγκαταστήσαμε και δεν παρουσίαζε κανένα πρόβλημα άρα μάλλον στο pc μου είναι το πρόβλημα.

10
Πριν λίγες μέρες αγόρασα μια εξ. κάρτα ήχου Firewire Solo και αφού τη σύνδεσα, παίζοντας μέσα από το amplitube 2 ακούγεται ένα φοβερά ενοχλητικός θόρυβος που αλλοιώνει εντελώς τον ήχο. Το pc μου δεν είχε firewire είσοδο και γι΄αυτό του έβαλα μια PCI κάρτα για αυτή τη δουλεία που δυστηχώς όμως δεν βρήκα με τσιπάκι Texas instruments που προτείνει η M-Audio (και άλλοι κατασκευαστές απ΄ότι είδα). Επειδή με ταλαιπώρησε αρκετά ως τώρα ήδη παράγγειλα μια κάρτα με το συγκεκριμένο chipset.
Αλλά είναι εκεί το πρόβλημα όμως; Οταν παίζω κιθάρα μέσα από το mixer του προγράμματος της κάρτας , δηλαδή στα "καθαρά" δεν ακούγεται το παραμικρό. Δοκίμασα και άλλα προγράμματα όπως το guitar rig και το άλλο της Peavey το revalver Mk III και βγάζει ακριβώς το ίδιο πρόβλημα άρα μάλλον δεν είναι θέμα προγράμματος. Το λέω αυτό επειδή μου είπαν ότι μπορεί σπασμένα προγράμματα να βγάζουν τέτοιου είδους προβλήματα καμμιά φορά και ειδικά το revalver που δοκίμασα ήταν demo.
Εχω δοκιμάσει τα πάντα ως τώρα από διαφορετικά καλώδια για τη κιθάρα έως και τις ρυθμίσεις του buffer και δεν αλλάζει τίποτα.
Έχω μια υποψία μήπως φταίει το motherboard μου επειδή στο device manager μου βγάζει ένα θαυμαστικό δηλαδή πρόβλημα με τους drivers σε κάτι που γράφει Audio Device on high definition audio bus το οποίο νομίζω ότι αφορά την onboard κάρτα ήχου. Και τους τελευταίους drivers που έχω κατεβάσει δεν τους παίρνει με τίποτα.
Αν έχει κανείς καμμιά ιδέα στο τι παίζεται, είναι ευπρόσδεκτη.

11
Ευχαριστώ πολύ παιδιά. Είχα να μπω καιρό στο forum και γι' αυτό και η καθυστερημένη απάντηση.
Armageddon όσον αφορά τον ήχο δεν παίζω πάνω στο κομμάτι. Απλά έβαλα ένα backing track να παίζει το οποίο
"έκοψα και έραψα" , εξού και ο επαναλαμβανόμενος ρυθμός. Νταξ, εμένα δεν με ικανοποιεί καθόλου ο ήχος αλλά
τι να σου κάνει και το μικρόφωνο της κάμερας. Περιμένω την καρτούλα τώρα και πάμε για καλύτερα!  :) :) :)

12
Και ενα video από εμένα. Είσοδος του Gary και πρώτο τραγούδι με αρκετά κοντινά πλάνα.Συγχωρήστε μου το τρέμουλο
σε ορισμένα σημεία, η κούραση από το ταξίδι φταίει και ο φιλός μου που χτυπιότανε δίπλα. ;D

13
Πριν από λίγο πέθανε ο Richard Wright των Pink Floyd μετά από πολύχρονη μάχη με τον καρκίνο.
RIP.
πηγή:
http://news.bbc.co.uk/1/hi/entertainment/7617363.stm

14
Μήπως σπρώχνεις τη χορδή με ένα δάχτυλο μόνο ενώ θα έπρεπε να μοιράζεις την πίεση σπρώχνοντας με τα δύο ή και με τρία ακόμα;
Επειδή έτσι που το περιγράφεις κάτι τέτοιο καταλαβαίνω. Αν δεις  πχ κατι πολύ έντονα bendings όπως στο another brick των Floyd δεν
μπορείς να τα κάνεις διαφορετικά ή τουλάχιστον όχι πολλές φορές χωρίς να πονέσεις.

15
Kαι εγώ κυρίως χωρίς πένα έπαιζα όταν ξεκίνησα, δε ξέρω τότε έτσι με βόλευε πιστεύω.
Ενα από τα προτερήματα της πένας είναι η ταχύτητα ( εκτός και αν είσαι ο Knopfler που χάνεται αυτομάτως το προβάδισμα  ;D ).
Εγώ θά 'λεγα πάντως να προσπαθήσεις να χρησιμοποιείς και την πένα. Και οι δύο τρόποι είναι χρήσιμοι, και άλλωστε βγαίνει διαφορετικός ήχος
από τον καθένα.

16
Θέλει όντως δουλειά. Λίγο με τους χρόνους που κρατάς τις νότες και με το bending.Αν θέλεις μπορείς να κατεβάσεις και ένα καλύτερο backing track γιατί αυτό ακούγεται κάπως...

http://www.guitarbt.com/index.php?page=dl_info&cat=Led%20Zeppelin&file=Led%20Zeppelin%20-%20%20Whole%20Lotta%20Love&ext=mp3


17
Eπ μοιάζει πολύ η κιθάρα σου με τη δική μου. ;D


Αυτό το περίεργο ελλατήριο τι κάνει;

18
Αυτή την περίοδο παλεύω ( στην κυριολεξία!  ;D ) με το Villanova Junction του Hendrix και παρότι είναι αρκετά αργό κομμάτι εχεί πάρα πολλά mutes μέσα
και δύσκολο να το πιάσεις με το αυτί. Αναγκαστικά όμως μια και το καλύτερο ταμπ που έχω βρεί έχει σε όλη τη διάρκεια του λάθη. Ο τύπος που το έφτιαξε
έχει "εφεύρει" νότες που πιστεύω πως δεν υπάρχουν μέσα στο κομμάτι.
Μια βδομάδα τώρα και έχω "βγάλει" μόλις 10-12 μέτρα φυσικά όχι με βεβαιότητα ότι είναι 100% σωστά και με WMPlayer στο 0.6.

19
Η δική μου στρατ (αμερικάνα) είναι καινούργια και έχει το 2 point trem. που λες. Εκτός αυτού έχει locking tuners και το LSR nut (αυτό που πατάνε οι χορδές πάνω σε ατσάλινες μπίλιες). Δυστηχώς έχω και εγώ πρόβλημα όταν χρησιμοποιώ έντονα το τρέμολο και ειδικά στην G που πραγματικά χάνει πάρα πολύ το κούρδισμα της.
Παρόλο καινούργια τα tuners σκεφτόμουνα να τα αλλάξω αλλά πολύ φοβάμαι ότι δεν θα λυσουν το πρόβλημα.
Θέλω να πω ότι ίσως χρειαστεί να δώσεις χρήματα για να τα βάλεις όλα αυτά στην κιθάρα σου και πάλι να μην έχεις αποτέλεσμα.

20
καταρχην να πω η κιθαρα τα σπαει!!!!!!!!μετα θα ηθελα να ρωτησω αν καποιος απο εδω εχει κατι παρομοιο???και η τελευταια ερωτηση ειναι αν ξερετε κανενα site με αλλα σχεδια για να παρω ιδεες...


Το απόλυτο πιστεύω φορουμ σχετικά με την κατασκευή κιθάρων που ανήκαν στον EVH.  http://www.eddievanhalen.com/evh/index.php?name=PNphpBB2
Μέσα εκεί έγραφε και ο τύπος που ανέφερα σε προηγούμενο ο οποίος πουλάει τώρα κιτ
της κιθάρας στο σάιτ του και σε ebay.
Ελπίζω να εννοούσες σχέδια παρόμοια με αυτό του ποστ και όχι κάποιο άσχετο βέβαια. ;)

21
Εγώ έχω μια Strat american HSS στην οποία έβαλα τους SCN σχεδόν αμέσως μόλις την πήρα. Ομολογώ πως δεν είδα και την τρομερή
διαφορά, ενδεχομένως οι μαγνήτες που είχε ήδη επάνω ήταν αρκετά καλοί (Tex-mex staggered τους περιέγραφαν στη σελίδα του προιόντος).
Προσωπικά δεν έχω τις γνώσεις ή την εμπειρία να συμβουλέψω να πάρετε αυτούς ή κάποιους άλλους,
πάντως σίγουρα οι SCN είναι μια σίγουρη λύση και πράγματι αθόρυβοι.Αν και εκ του αποτελέσματος, αν γνώριζα ότι οι εργοστασιακοί θα είναι τόσο καλοί μάλλον δεν θα τους αγόραζα. Και εγώ στο σπίτι παίζω έτσι και αλλιώς αν και αυτό δε νομίζω ότι έχει και πολύ σχέση προκειμένου να φτιάξεις τον επιθυμητό ήχο που σε ευχαριστεί.

22
Παρόλα αυτά σε πολλά tabs υπάρχουν λάθη που σε αναγκάζουν να βάλεις και λίγο το αυτί να δουλέψει..
Ναι πράγματι οι ταμπλατουρες εμφανίζουν πολύ συχνά λάθη και αναγκαστικά πρέπει να χρησιμοποιείς και αυτί αρκετά.
Αλλώστε ο καθένας μπορεί να ανεβάσει ταμπς οπότε δεν μπορείς να τους έχεις απόλυτη εμπιστοσύνη. Εγώ προσωπικά
παίρνω τη βασική γραμμή από αυτά και κάνω το "φινίρισμα" με το αυτί.

23
Οντως, έχει ξαναμπεί αυτό το θέμα. Οχι ότι είναι κακή η υπενθύμιση δηλαδή...

Οι "κυρίες" που τις αγοράζουν θέλουν ένα καλό δημόσιο ξύρισμα αλά νόμος 4000.
Το ίδιο και αυτοί που τους τις δώρισαν.

24
το USPS Priority ειναι το ιδιο με το Priority Mail International? αν οχι ποιες η διαφορες τους? ευχαριστω

Το ίδιο.

Κάτι άλλο τώρα. Κάτι άκουσα ότι τους εκτελωνισμούς τους ανέλαβαν ιδιωτικές εταιρίες.
Και το κακό είναι ότι "βαράνε στ΄αυτιά". Ακουσα για περίπτωση που ενώ η αξία του δέματος
ήταν τέτοια ώστε έπρεπε να το αφήσουν να περάσει χωρίς δασμούς στο τέλος ο αγοραστής το
πλήρωσε διπλό.
Εχει ακούσει κανείς τίποτα;Οσον αφορά την ιδιωτικοποίηση εννοώ...

25
Δεν
Ρε παιδιά τι παίζεται με αυτό το video στο tube; Για ποιό λόγο τον ξεβρακώσανε και τι σχέση
έχει αυτό με το αν είναι στις ειδικές δυνάμεις; O Πλέυρης πάλι τον λέει φλώρο επειδή βγήκε ο πατέρας του στα κανάλια για το συμβάν;
 ??? ??? ???

Φίλε μου δεν μπορώ να πιστέψω πως οι αστυνομικοί είναι ψυχοπαθείς και βαράνε όποιον βρούνε για πλάκα...ξερω και γω τι να πω... απο την άλλη βγήκε ο πατέρας να κλαφτεί στην τηλεόραση αντι να τους κοτσάρει μια αγωγή..... δεν μου πολυκολάει κάτι... και ο γίος ???? ξαφανισμένος??? Πάντος σε κάθε περίπτωση αυτός ο λάκης ο θάνος τι  βγήκε να το παίξει άντρας με τη γραβατούλα ??  Και όποιος υπηρέτησε στα ΛΟΚ είναι πιο άντρας ??? Αν είναι έτσι τι σκάμε τόσα δις για F16 και φρεγάτες, πυραύλους κ.α και δεν βάζουμε καμιά 30ρια πλέυρηδες να λύσουν το πρόβλημα της γειτονιάς?             Και τέλος  οι χειρότεροι φασίστες αποδεικνύωνται κάτι τύποι σαν το jungle report που πληρώνονται για να διασκευάζουν μοντάρουν και παρουσιάζουν διαφορετικά βιντεάκια και δηλώσεις με άγνωστα οφέλη αλλά γνωστούς εργοδότες.
Ζητώ ο θανοράμπο  Νο 5   Η ΜΑΤΩΜΕΝΗ ΓΡΑΒΑΤΑ  ;D 


Εξακολουθώ να μην καταλαβαίνω, είναι ασυνάρτητο. Δεν έχω τηλεόραση και δεν το έχω δει.
Ο στρατός που κολλάει με τον έλεγχο της αστυνομίας και
ο Πλεύρης με μπέρδεψε ακόμα πιο πολύ.
Δηλαδή επειδή ο γίος του είναι στις ειδικές δυνάμεις δεν έπρεπε να βγει και να μιλήσει;;

Σελίδες: [1] 2 3 4 ... 12