Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - Απόλλων

Σελίδες: [1] 2 3 4 ... 206
1
Από αυτά που αναφέρεις, μού δημιουργείται η εντύπωση ότι κάτι συμβαίνει με τo μεταλλικό έλασμα στο οποίο πρέπει να εφάπτεται το ακραίο τμήμα (tip) του βύσματος όταν αυτό συνδέεται στο output της κιθάρας. Προφανώς όταν συνδέεις το καλώδιο στο output, το tip κάνει επαφή αρχικά, αλλά αυτή η επαφή για κάποιο λόγο δεν διατηρείται όταν το βύσμα εισέρχεται πλήρως στο output. Το κουρδιστήρι συνεχίζει να λειτουργεί γιατί η λειτουργία του είναι ανεξάρτητη από το αν υπάρχει καλώδιο συνδεδεμένο στο output ή όχι.

Λογικά η επιδιόρθωση θα είναι ένα σχετικά απλό ζήτημα, και ένας τεχνικός θα μπορούσε να βρει το πρόβλημα και να το διορθώσει. Αφού όμως η κιθάρα είναι ολοκαίνουργια, το καλύτερο θα ήταν να την επιστρέψει η φίλη σου στο κατάστημα και να ζητήσει να την επιδιορθώσουν εκεί ή να την αλλάξουν με μιά άλλη... την οποία φυσικά θα δοκιμάσει συνδέοντάς την σε έναν ενισχυτή στο κάταστημα για να βεβαιωθεί ότι λειτουργεί πριν την πάρει στο σπίτι της.

2
Επειδή είχα κι εγώ μια παρόμοια αναζήτηση πριν μερικούς μήνες για διαφορετικούς λόγους, θα σού πω μια άποψη.

Κατά τη γνώμη μου ο Fender Mustang υπερτερεί του Boss Katana, χωρίς να σημαίνει ότι και ο Κatana δεν είναι αξιολογότατος ενισχυτής σε αυτή την κατηγορία. Tον LT25 δεν τον έχω δοκιμάσει, έχω παίξει όμως το παλιότερο μοντέλο LT40, που ήταν αρκετά καλός σαν desktop ενισχυτής, αλλά με μικρά ηχεία που τον περιόριζαν ηχητικά. Για αυτά που έψαχνα εγώ (ευελιξία σε προσομοιώσεις και εφφέ, καλούς καθαρούς ήχους, ευκολία στη χρήση), o Μustang θα ήταν η επιλογή μου. Όπως είπε όμως και ο Kosthrash, οι ενισχυτές την σειράς GT δεν κυκλοφορούν πλέον, οπότε μάλλον ψάχνεις για μεταχειρισμένο ή για κανένα κομμάτι που έχει ξεμείνει σε κάποιο μαγαζί. Αυτό ίσως να κάνει την τελική σου απόφαση πιο δύσκολη. Υπάρχει στον Thomann ο GTX50 και ο GTX100, αλλά η τιμή τους είναι αρκετά υψηλή για modelling ενισχυτές.

Πριν ξεγράψεις τελείως τον Katana, θα σού έλεγα να δεις κάποια video στο youtube που αναφέρονται στις ρυθμίσεις του Katana προκειμένου να πετύχεις τους καλύτερους δυνατούς ήχους. Ειδικά αυτό το video του Dave Simpson είναι πολύ αναλυτικό και επεξηγηματικό. Και αν δεν έχεις όρεξη να δεις ολόκληρο ένα video που διαρκεί σχεδόν μία ώρα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα settings που αναφέρει στο description του video σαν αφετηρία προκειμένου να δημιουργήσεις κάποια δικά σου preset που ίσως σε ικανοποιήσουν περισσότερο.

Αν τώρα έχεις φτάσει στο οριστικό συμπέρασμα ότι o Katana δεν σε καλύπτει, θα σού έλεγα πριν αγοράσεις άλλον modelling ενισχυτή, και ειδικά έναν σχετικά ακριβό όπως οι Mustang GTX, να σκεφτείς και την πιθανότητα ενός μικρού λαμπάτου ενισχυτή σε συνδυασμό με 2-3 πετάλια. Εκεί πάμε σε άλλη κατηγορία, αλλά πιθανόν μια τέτοια αγορά να σε ανταμείψει περισσότερο από πλευράς ποιότητας ήχου χωρίς να ξοδέψεις απαραίτητα περισσότερο από όσο θα σού κοστίσει o Mustang GTX50.

3
Όπως είπε και ένας φίλος, νταχτιρντί μέταλ... :D

:roll

Ακόμα καλύτερο. Περιμένω ανυπόμονα και το άλμπουμ... :metal

4
Προφανώς εδώ έχουμε τη γέννηση ενός νέου μουσικού είδους... το τσιφτετέλι metal!!! :o :o :o

Συγχαρητήρια, respect και εκμέκ και από εμένα.

ΥΓ: Ο Χαρρυ Κλυνν ήταν απλά άφταστος ως κωμικός.

5
Θα συμφωνούσα με τον BitCollector ως προς τη φτηνότερη κάρτα ήχου, αφού δεν χρειάζεσαι την ακριβότερη αυτή τη στιγμή, Με τα υπόλοιπα χρήματα μπορείς να επιλέξεις να πάρεις μια κιθάρα στο επίπεδο τιμής της ESP και έναν ενισχυτή, οπότε τα έχεις όλα, ή απλά να πάρεις την Schecter ή μια άλλη καλύτερη κιθάρα, π.χ. την ESP LTD MH-200QM.

6
παλιο μοντ απο guitarnuts.com , όντας εν σειρά, η τελικη χωρητικότητα είναι μικροτερη και απο τις 2, δηλ και απο την χωρητικότητα του tone , οπότε το φιλτρο αφηνει περισσότερες συχνότητες, εν σχέση με τον στοκ πυκνωτη. Με αυτον τον τροπο με την μαγνητη γεφυρας σε εν σειρα, και το τονε στο 0, δεν ακούγεται τόσο μουντο, ενω εν παραλλήλω, και το τον στο 0, παιρνω ένα ήχο καθαρό σαν την ειαγωγη απο "crazy diamond"

Δεν μπορείς να πετύχεις το ίδιο αποτέλεσμα χρησιμοποιώντας απλά ένα μικρότερο πυκνωτή στο tone ποτενσιόμετρο; Εγώ αυτό κάνω συνήθως. Είναι ένα mod που προτείνει ο Dirk Wacker στο singlecoil.com καθώς και σε άρθρα που έχει γράψει για το Premier Guitar. Αντί για τους συνηθισμένους 0.047 ή 0,022μF, αναφέρει ότι χρησιμοποιεί πυκνωτές μεταξύ 0.0033μF και 0.0068μF για να κάνει τον ήχο λιγότερο μουντό όταν το ποτενσιόμετρο του tone είναι στις χαμηλότερες ρυθμίσεις του.

7
Στην στρατ μου εχω τα εξης μοντς:

4) bridge tone μέσω ενός πυκνωτή εν σειρά

Από περιέργεια, τι πλεονέκτημα δίνει η συγκεκριμένη τροποποίηση; Ξέρω ότι μπορείς να συνδέσεις τον bridge μαγνήτη στο tone pot, αλλά ποιός ο λόγος να το κάνεις μέσω πυκνωτή....;

8
Κι όμως έχει speaker output στην πίσω πλευρά (όχι το speaker emulated / headphones output):

https://m.youtube.com/watch?v=HDkmpN7k2YI

 :o

Έχεις δίκιο, δεν το ήξερα. Δεν θυμάμαι καν αν είχα προσέξει τη συγκεκριμένη υποδοχή όταν δοκίμασα τον ενισχυτή, αλλά σίγουρα δεν θα είχα φανταστεί ότι πρόκειται για σύνδεση καμπίνας. Περίεργη επιλογή... θα ήταν καλύτερα να είχαν βάλει μια κλασσική υποδοχή στην οποία θα μπορούσε να συνδεθεί οποιαδήποτε καμπίνα με ένα συνηθισμένο καλώδιο... ::)

9
τελικά τον επιστρέφω, δεν ειναι χρησιμος για μένα

Έχω την αίσθηση ότι ίσως ο Positive Grid Spark 40 να είναι πιο κατάλληλος για αυτό που ψάχνεις, τουλάχιστον από πλευράς ποιότητας κιθαριστικού ήχου. Τα presets που μπορείς να κατεβάσεις μέσω του app είναι πολύ καλά. Στην πλειοψηφία τους μού φάνηκαν αρκετά πειστικά σε σχέση με τους καλλιτέχνες που ήθελαν να μιμηθούν και περιέργως οι έτοιμοι ήχοι γενικά ήταν καλύτεροι από αυτούς που κατάφερα να φτιάξω εγώ (συνήθως συμβαίνει το αντίθετο). Και το app γενικά είναι εύχρηστο, χωρίς τα προβλήματα που βρήκα στα apps άλλων ενισχυτών. Από την άλλη πλευρά, για χρήση σαν bluetooth speaker δεν μού άρεσε ιδιαίτερα, ήταν πολύ μπασάτο.


Επίσης, όσον αφορά αυτό που ανέφερε ο Απόλλων, ο Blackstar fly 3 που έχω, δίνει έξοδο για έξτρα καμπίνα...

O Blackstar Fly 3 δεν έχει speaker output, έχει "speaker-emulated output". Είναι ακριβώς αυτό που έλεγα παραπάνω, δηλαδή έξοδος με cab sim (cabinet simulation), το οποίο η Blackstar ονομάζει "speaker emulation". Ουσιαστικά δεν σού προσφέρει τίποτε παραπάνω σε σύγκριση με την έξοδο για ακουστικά οποιουδήποτε άλλου ενισχυτή και σίγουρα δεν προσφέρεται για σύνδεση με εξωτερική καμπίνα.

10
Είναι αυτό που λέγαμε. Τα μικρά ηχεία δεν είναι ό,τι καλύτερο και δεν θα αποδώσουν σωστά τον ήχο (ειδικά όσο ανεβαίνει το gain), όσο καλή δουλειά κι αν έχουν κάνει στις προσομοιώσεις. Από την άλλη πλευρά, πολλοί από αυτούς τους μικρούς ενισχυτές ακούγονται μια χαρά με ακουστικά, γιατί όλοι σχεδόν έχουν κάποιο cab sim που βελτιώνει σημαντικά τον ήχο σε σχέση με παρόμοια μηχανήματα που κυκλοφορούσαν πριν 10 ή 20 χρόνια.

Το ερώτημα είναι, θα χρησιμοποιηθεί ο ενισχυτής κυρίως (ή και αποκλειστικά) με ακουστικά; Σε αυτή την περίπτωση, γιατί να μην πάρει κανείς μια μικρή πεταλιέρα; Έτσι θα έχει όχι μόνο πολύ περισσότερες επιλογές από προσομοιώσεις ενισχυτών, εφφέ, μνήμες, αλλά και διάφορα άλλα καλούδια όπως drums, looper κλπ. Επιπλέον θα μπορεί να φορτώσει και IRs της αρεσκείας του και να φτιάξει έτσι φανταστικούς ήχους. Και φυσικά μπορεί να τη χρησιμοποιήσεις μόνη της για εξάσκηση στο σπίτι με ακουστικά ή να την συνδέσει σε έναν ενισχυτή ή σε monitor, να την πάρει σε μια πρόβα ή ένα jam session.

Eγώ πάλι αναρωτιέμαι γιατί κανένας ενισχυτής αυτής της κατηγορίας/μεγέθους δεν έχει ένα speaker output ώστε να μπορεί να συνδεθεί με καμπίνα...

11
ευχαριστω! όταν τον παραλάβω θα γράψω εντυπώσεις! απο τον crate40XL που εχω απο το 1990, καλύτερος θα είναι λογικά! επίσης είναι σημαντικό το οτι μπορεί να λειτουργήσει και σαν ηχείο για πάρτυ!

Νομίζω ότι όλοι οι παραπάνω ενισχυτές θα είναι καλύτεροι από τον Crate. Kαι αν δεν κάνω λάθος, όλοι έχουν bluetooth, ακόμα και ο Mooer, οπότε μπορούν να χρησιμοποιηθούν και σαν ηχείο για να ακούσεις μουσική. Το θέμα είναι η ποιότητα του ήχου. Για παράδειγμα ο Spark 40 μού ακουγόταν υπερβολικά μπασάτος, ενώ ο Yamaha THR δεν είχε την ένταση που περίμενα, ούτε στην κιθάρα ούτε στo audio. Για ένα μικρό δωμάτιο θα ήταν επαρκής, αλλά όχι για κάτι περισσότερο. O Vox Adio και ο Boss ήταν ανώτεροι σε αυτό το σημείο, και σαν ένταση και σαν ποιότητα, αν και ομολογουμένως τον Boss δεν τον χρησιμοποίησα ιδιαίτερα σαν audio speaker.

12
Το κύριο πρόβλημα που εντοπίζω σε όλους ανεξαιρέτως τους ενισχυτές αυτού του μεγέθους είναι τα πολύ μικρά ηχεία. Έχω δοκιμάσει τον Boss Katana Air, τον Positive Grid Spark 40, τον Yamaha THR30IIW και τον Vox Adio GT. Όλοι είχαν θετικά και αρνητικά σημεία και είναι τουλάχιστον επαρκείς αν αυτό που χρειάζεται κανείς είναι ένα μηχάνημα μικρό και διακριτικό για χρήση στο σπίτι, πιθανόν και σαν desktop ενισχυτής, ή ένας φορητός ενισχυτής που μπορεί να λειτουργήσει με μπαταρίες για να μεταφέρεται και να χρησιμοποιείται εύκολα όπου χρειαστεί. Εγώ τελικά έμεινα με τον Vox Adio GT, ο οποίος βρίσκω ότι είναι εύχρηστος, έχει καλή ποιότητα ήχου και ικανοποιητική ένταση. Αλλά σε τελική ανάλυση, ο ήχος που βγαίνει από ηχεία 3 ή 4 ιντσών μού αφήνει πάντα την εντύπωση ότι κάτι λείπει σε σχέση με έναν παρόμοιο ενισχυτή με ηχείο 8 ή 10 ιντσών.

Από την εμπειρία μου με το συγκεκριμένο ενισχυτή (όπως και με τον Yamaha THR), δεν βρήκα κάτι που να δικαιολογεί την τιμή του σε σχέση με άλλους ενισχυτές αυτού του είδους. Η ποιότητα των ήχων που κατάφερα να βγάλω δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο και το app δεν ήταν καθόλου εύχρηστο (τουλάχιστον όταν το δοκίμασα, πιθανόν να το έχουν βελτιώσει από τότε). Για τις δικές μου ανάγκες πάντα, θα ήταν προτιμότερο να αγοράσω τον Βoss Katana 50 και απλά να παίζω σε χαμηλότερη ένταση. To wireless δεν είναι για μένα τόσο σημαντικό, αλλά ακόμα και αν ήταν για κάποιον, θα μπορούσε να αγοράσει ξεχωριστά ένα σετ wireless transmitters, χωρίς να ξοδέψει πολύ περισσότερα απ' όσο κοστίζει εξ αρχής ο Katana Air.

Παρεμπιπτόντως, ως ενδιαφέρουσα εναλλακτική επιλογή που δεν έχω δοκιμάσει θα πρότεινα τον Mooer Hornet. Είναι πολύ φτηνότερος απ’ όλους τους παραπάνω, και διατίθεται σε διάφορες εκδόσεις ως προς το μέγεθος, το χρώμα, τις προσομοιώσεις κλπ. Το πρόβλημα με τον Hornet είναι ότι δεν λειτουργεί με μπαταρίες, αν αυτό είναι το ζητούμενο.

13
Χωρίς να απορρίπτω οπωσδήποτε τις δύο κιθάρες στις οποίες έχεις καταλήξει, θα έλεγα ότι σε αυτά τα λεφτά μπορείς να βρεις καλύτερα όργανα. Παραθέτω δειγματοληπτικά μερικές άλλες επιλογές:

Guild D-260CE
https://www.thomann.de/gr/guild_d_260ce_deluxe_nat.htm

Yamaha LJ6-ARE
https://www.thomann.de/gr/yamaha_lj_6_a_r.e_nt.htm

Recording King RD318
https://www.thomann.de/gr/recording_king_rd_318_adirondack.htm

Recording King RDS-11
https://www.thomann.de/gr/recording_king_rds_11_fe3_tbr.htm


H τελευταία είναι αρκετά πιο φτηνή, αλλά είναι αντικειμενικά μια πολύ καλή κιθάρα κατασκευασμένη εξ ολοκλήρου (σώμα και καπάκι) από συμπαγή ξύλα... και επιπλέον είναι και ηλεκτροακουστική!

Πάντως, όπως ανέφεραν και οι προλαλήσαντες, είναι σημαντικό να πας σε μερικά καταστήματα και να δοκιμάσεις όσο περισσότερες κιθάρες μπορείς. Αν είναι δυνατό να έχεις μαζί σου και κάποιον που έχει περισσότερη εμπειρία, ακόμα καλύτερα. Το σημαντικό είναι για να βρεις ποιές κιθάρες σού ταιριάζουν περισσότερο από πλευράς αίσθησης και ήχου, και αυτό μπορεί να εξαρτάται από διάφορες παραμέτρους όπως το σχήμα του σώματος, το μέγεθος του μπράτσου, τα ξύλα, κλπ.

14
Το παράξενο θα ήταν να πουλούσαν σαν ξερό ψωμί οι... καινοτομίες (κενοτομίες καλύτερα  ;D  ) των «μεγάλων», όπως πχ οι πατάτα με το αυτόματο κούρδισμα της Gibson. Οι κιθαρίστες ούτε σ' αυτό μάσησαν και γύρισαν την πλάτη παρά το Gibson στο λογότυπο.

Η "καινοτομία" της Gibson με το αυτόματο κούρδισμα δεν έπιασε πολύ απλά γιατί δεν είναι κάτι χρήσιμο και πρακτικό. Ο κάθε κιθαρίστας, ειδικά κάποιος που θα έδινε μερικά χιλιάρικα για μια κιθάρα, έχει ένα κουρδιστήρι (clip on, πετάλι, εφαρμογή στο κινητό ή ο,τιδήποτε άλλο), οπότε το αυτόματο κούρδισμα δεν είναι το χαρακτηριστικό που θα αποτελέσει σοβαρό κίνητρο για αγορά.

Παράθεση
Φυσικά είναι, όμως οι εταιρείες αυτές ήταν πρωτοπόρες και διένυσαν έναν δρόμο δεκαετιών μέχρι να φτάσουν στο σημείο να πουλάνε τόσο ακριβά το όνομά τους. Κι αφού μπορούν να το κάνουν φυσικά και το κάνουν. Μιλάμε για business και μάλιστα από αμερικανικές εταιρείες! Έχω την αίσθηση ότι σε μικρότερο βαθμό το ίδιο συμβαίνει και με μικρότερες καταξιωμένες εταιρείες, που εκμεταλλεύονται το όνομα που έχουν χτίσει στην πορεία που χάραξαν.

Οπότε δεχόμαστε ότι πληρώνουμε για το όνομα που φέρει η συγκεκριμένη κιθάρα και όχι για το επίπεδο ποιότητας...

15
Μήπως όμως δε φταίνε τόσο οι κιθαρίστες?  Απ ότι έχω προσέξει οι τιμές σ αυτού του είδους κιθάρες είναι κάπως τσιμπιμενες...εκτος αυτού δεν είναι επωνυμες( gibson, fender, esp, gretch κλπ) ή έχουν ιδιαίτερα σχήματα που πιθανόν να μην αρέσουν....αν υπολογίσουμε και ένα συνδυασμό απ αυτούς τους λογους..πχ τιμή-μάρκα...ειναι ίσως αποτρεπτικό παράγοντας...πχ θα προτιμήσω να δώσω 1000(υποθετικό νουμερο) ευρώ για μια esp ή μια gibson παρά για μια "no name "  κιθάρα.

Μήπως δεν είναι «τσιμπημένη» μια Fender Professional Telecaster στα 1900 Ευρώ; Μήπως είναι προσιτή η τιμή μιας Gibson Les Paul Standard, με τα προβλήματα στο quality control που έχουν επισημάνει ένα σωρό αγοραστές τα τελευταία χρόνια στα διεθνή fora;

Τουλάχιστον οι κιθάρες αυτές έχουν κάτι διαφορετικό και καινοτόμο, αντί για μια ακόμα σχεδόν πανομοιότυπη έκδοση των ίδιων μοντέλων που έχουμε εδώ και 70 χρόνια. Κάτι που ίσως προσφέρει δυνατότητες πραγματικά χρήσιμες για έναν κιθαρίστα και οι οποίες προφανώς χρειάστηκαν αρκετή έρευνα και ανάπτυξη μέχρι να βγει το αντίστοιχο όργανο στην αγορά. Οπότε κατά τη γνώμη μου δικαιολογείται σε μεγάλο βαθμό η τιμή τους, σε αντίθεση με τις γνωστές μάρκες που απλά εξαργυρώνουν την όποια ιστορία τους χωρίς ουσιαστικά να προσφέρουν τίποτα καινούργιο.

16
Έχουν εμφανιστεί στο παρελθόν αρκετές πατέντες που επιτρέπουν την γρήγορη αλλαγή μαγνητών σε μια κιθάρα. Εκτός από τους διάφορους μηχανισμούς για solderless μαγνήτες (δείτε π.χ. το σύστημα Kwipglug της GFS που επιτρέπει την αλλαγή μαγνήτη με ένα μόνο βύσμα ή το P-Link της Pratley Guitars), υπάρχουν κιθάρες με περιστρεφόμενα τμήματα που επιτρέπουν πολύ πιο εύκολα την χρήση εναλλακτικών μαγνητών χωρίς την ανάγκη για αποσπώμενα μέρη. Απο μνήμης μπορώ να αναφέρω τις JRK Custom Guitars και τις Gyrock. Ένα σύστημα παρόμοιο με αυτό της Reddic Voyager, που επέτρεπε τη γρήγορη αντικατάσταση ενός μεμονωμένου μαγνήτη, είχε ήδη εμφανιστεί από τη δεκαετία του '90 με το MDS (Modular Design System) της Player Instrument Corporation. Και σίγουρα υπάρχουν και άλλα παρόμοια συστήματα που ξεχνάω.

Το πρόβλημα είναι ότι, όπως ανέφερε και ο BitCollector, oι περισσότεροι κιθαρίστες προτιμούν τα "κλασσικά", "παραδοσιακά", "δοκιμασμένα" μοντέλα κιθάρων και έχουν μια έμφυτη (όσο και παράλογη) αντιπάθεια σε ο,τιδήποτε ριζοσπαστικό εμφανίζεται στο χώρο. Γι αυτό και οι περισσότερες τέτοιες πατέντες δεν καταφέρνουν να πετύχουν ευρεία αποδοχή.

17
Για μένα οι τρεις καλύτερες επιλογές για κιθάρα τύπου Les Paul γύρω στα 500 Ευρώ αυτή τη στιγμή είναι:

PRS SE 245
https://www.thomann.de/gr/prs_se_245_standard_ts.htm

Sire Larry Carlton L7
https://www.thomann.de/gr/larry_carlton_l7_ts.htm

Vintage V100PGM
https://www.amazon.de/Standard-Series-V100PGM-Lemon-Drop/dp/B00GSOKWH8/

18
Τα IRs θέλουν ψάξιμο γιατί έχει πάρα πολλά και σίγουρα κάποια δεν θα είναι καλά. Σιγά σιγά θα τα τσεκαρω και θα ενημερώσω

Μπορείς να βρεις IRs εκτός από αυτά που έρχονται με το πολυεφφέ και να τα φορτώσεις. Mε ένα ψάξιμο στο Internet σίγουρα θα πετύχεις αρκετά. Αν όχι, στείλε μου προσωπικό μήνυμα...

19
Τα Mooer είναι πολύ καλά για τα λεφτά τους. Καλόπαιχτο και ελπίζω να σε ικανοποιήσει και στο μέλλον. Κάνε οπωσδήποτε firmware update (έχω ακούσει ότι κάνει μεγάλη διαφορά) και ψάξε τα impulse responses.

20
Επίσης απέκλεισα το mooer ge150 γιατί διάβασα ότι δεν σε αφήνει να βάλεις παραπάνω από ένα εφέ από κάθε είδος όπως πχ. overdrive μαζί με distortion κάτι το οποίο σε περιορίζει πάρα πολύ. Κρατάω μία επιφύλαξη για το ge200 το οποίο ίσως να σου δίνει αυτή τη δυνατότητα.

Αυτή τη δυνατότητα νομίζω ότι τήν έχουν τα Zoom (G3 και G5). Στο Boss GT-100 νομίζω ότι μπορείς να το πετύχεις βάζοντας ένα overdrive ή distortion από την συγκεριμένη κατηγορία και ένα δεύτερο ή και τρίτο από επιλέγοντας κάποιο overdrive ή distortion από τις κατηγορίες FX1 και FX2. Στα Mooer κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, αν και έχουν ξεχωριστή κατηγορία FX (όπως το Boss), γιατί δεν μπορείς να επιλέξεις overdrive από αυτήν. Παράλειψη κατά τη γνώμη μου. Πάντως αν αυτό είναι σημαντικό για σένα, βεβαιώσου ότι το πολυεφφέ που σε ενδιαφέρει όντως μπορεί να το κάνει πριν προχωρήσεις στην αγορά.

Παράθεση
Επίσης βρήκα κοντά στα 300 ευρώ το boss gt100 το οποίο λόγω παλαιότητας και τιμής δεν το είχα τσεκαρει αλλά μιας και το αναφέρατε το έψαξα και δεν ξέρω αν είναι ιδέα μου αλλά μου φάνηκε 3 κλάσεις πάνω σε ήχο και δυνατότητες από τα πολύ νεότερα μοντέλα της zoom και της mooer. Νομίζω ότι αξίζει να ανεβάσω κατά 100 ευρώ το μπάτζετ μου για κάτι το οποίο προσεγγίζει εξαιρετικά ήχους ενισχυτών και πεταλιών που κοστίζουν πολλαπλάσια.

Έχε υπόψη σου ότι το Boss, ακριβώς λόγω παλαιότητας, δεν έχει κάποια χαρακτηριστικά που θα σού δώσουν πιο καινούργια πολυεφφέ, όπως π.χ. τη δυνατότητα να φορτώσεις impulse responses, τα οποία πραγματικά μπορούν να απογειώσουν τον ήχο σου.

Επίσης, αν τελικά σκοπεύεις να ανεβάσεις τον προϋπολογισμό σου στα 300 Ευρώ, τότε υπάρχουν και άλλες ενδιαφέρουσες επιλογές, όπως το Zoom G5N καινούργιο (κατά τη γνώμη μου καλύτερο, πιο ευέλικτο και πιο εξελιγμένο από το Boss GΤ-100) και το Hotone Ampero One. Και αυτό πολύ καλό, με touch screen και μόνο 269 Ευρώ στον Thomann. Το Boss σού δίνει σαφώς μεγαλύτερες δυνατότητες συνδεσιμότητας από τα άλλα δύο, αλλά θα πρέπει να σκεφτείς αν σού είναι χρήσιμη πρακτικά αυτή τη συνδεσιμότητα (π.χ. FX loop, midi, υποδοχή για δεύτερο expression pedal κλπ) ή θα πληρώσεις για πράγματα τα οποία δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσεις.

Τέλος θα σού έλεγα να μην πάρεις την απόφασή σου βασιζόμενος αποκλειστικά σε demo από το youtube. Το καλύτερο θα ήταν να πας σε μερικά καταστήματα και να δοκιμάσεις ο ίδιος κάποια πολυεφφέ που σε ενδιαφέρουν.

21
Απόλλωνα ο ΑΝΑΞ που είναι ελληνικής κατασκευής είναι ακριβές αντίγραφο του Fender twin reverb. 100watt λάμπα με 2x12 ηχεία,απίστευτα καθαρός και γλυκός ήχος με όγκο και φανταστικό reverb. Το κακό για μένα είναι ότι όπως και ο πρωτότυπος δεν έχει κανάλι gain.

Δεν έχω υπόψη μου τον συγκεκριμένο ενισχυτή, αν όμως είναι πιστό αντίγραφο του Fender Twin Reverb, λογικά δεν θα έχει πρόβλημα να αποδώσει καλά τις προσομοιώσεις ενός πολυεφφέ.


Παράθεση
Αν πάω στην επιλογή πεταλιών πιστεύω ότι πρέπει να ξεκινήσω με ένα αξιόλογο distortion γι' αυτό και κατέληξα στο mxr evh 5150 που παίζει σχεδόν τα πάντα και έπειτα να συμπληρώσω σιγά σιγά με delay, chorus κλπ.

Υπάρχουν κυριολεκτικά εκατοντάδες πετάλια distortion που μπορεί να κάνουν για το σκοπό σου. Αν βρεις κάποιο που έχει το εύρος ώστε να καλύψει τα διάφορα είδη που παίζεις, είμαι σίγουρος ότι θα σε ικανοποιήσει. Από την άλλη πλευρά όμως, ένας ενισχυτής 100W με ένα πετάλι distortion μπροστά, μπορεί να αποδειχτεί υπερβολικός για χρήση στο σπίτι από πλευράς εντάσεων.


Παράθεση
Αν από την άλλη πάω σε πολυεφέ μου αρέσει η ιδέα του πειραματισμού ώστε να φτιάξω τους δικούς μου ήχους αλλά θα ήθελα πραγματικά βοήθεια γιατί δεν έχω την παραμικρή ιδέα όσων αφορά τα καινούργια μοντέλα και τις δυνατότητες τους. Από λίγο που έχω ψάξει θέλω να φτάσω μέχρι τα 200 ευρώ για καινούργιο ή μεταχειρισμένο και έχω υπόψιν το mooer ge150 στα 130 ευρώ καινούργιο και τα zoom το g3xn και g5n στα 200 ευρώ περίπου (το g5n μιλάμε για μεταχειρισμένο). Όσο για το boss gt100 που ανέφερε ο άλλος φίλος ακόμα και μεταχειρισμένο ξεφεύγει σε τιμή και δεν θέλω να δώσω τόσα για ένα πολυεφέ.  Αν γνωρίζετε κάτι για τα παραπάνω ή έχετε να προτείνετε κάτι ανάλογο σε αυτό το μπάτζετ θα με βοηθούσε πολύ.

Αν ο προϋπολογισμός σου περιορίζεται στα 200 Ευρώ, το Mooer GE150 και το Zoom G3Xn είναι δύο πολύ καλές επιλογές. Υπάρχει επίσης το Boss GT-1 που κοστίζει 199 Ευρώ στον Thomann, αλλά δεν είμαι σίγουρος αν είναι καλύτερο. Θα προσέθετα και το Zoom MS-50G, που είναι σε μέγεθος κλασσικού πεταλιού, και αν αποκτήσεις κάποια στιγμή άλλα πετάλια θα μπορεί να αποτελέσει μια χρήσιμη προσθήκη στην πεταλιέρα σου με τα διάφορα εφφέ που διαθέτει.

22
Γειά σου Γιάννη και καλώς ήρθες στην παρέα μας.

Κατ' αρχήν το πολυεφφέ που έχεις είναι πολύ παλιό, με ότι αυτό συνεπάγεται. Αν αγοράσεις ένα καινούργιο θα δεις μεγάλη διαφορά τόσο στη χρηστικότητα όσο και στην ποικιλία ήχων που μπορείς να πάρεις. Τα περισσότερα σύγχρονα πολυεφφέ σού δίνουν δυνατότητες που δεν μπορούσε να φανταστεί κανείς πριν από 10 ή 20 χρόνια. Βέβαια χρειάζεται κάποιος χρόνος εξοικείωσης και πειραματισμού, μπορείς όμως να ξεκινήσεις με τα έτοιμα preset που έχει το πολυεφφέ, ή να κατεβάσεις άλλα από σχετικές ιστοσελίδες και forum, μέχρι να μάθεις πως μπορείς να φτιάξεις τους δικούς σου ήχους. Αν έχεις όρεξη να ασχοληθείς, πιστεύω ότι θα αξίζει τον κόπο, έστω και σαν εμπειρία μάθησης.

Όσο για τον δικό σου υπάρχοντα εξοπλισμό, δεν ξέρω αν οι ενισχυτές που έχεις είναι καλή πλατφόρμα για πολυεφφέ, όμως από τη στιγμή που ο Peavey έχει FX loop μπορείς να συνδέσεις το πολυεφφέ σου εκεί με έναν από τους δύο παρακάτω τρόπους:

1. Κατευθείαν απο το πολυεφφέ στο FX return αντί για το input του ενισχυτή.

2. Με την μέθοδο των τεσσάρων καλωδίων (4 cable method), υπό την προϋπόθεση ότι έχει και το πολυεφφέ FX loop.



Κάθε μια από τις παραπάνω μεθόδους έχει πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Μπορείς να πειραματιστείς και να βρεις τι σού αρέσει περισσότερο.

Όσο για το αιώνιο δίλημμα "πολυεφφέ ή πετάλια", κατά τη γνώμη μου είναι καλύτερα να ξεκινήσεις με ένα πολυεφφέ. Αυτή η λύση είναι πιο οικονομική, καθώς η αγορά πεταλιών σε βάζει σε ένα δρόμο ο οποίος είναι μεν συναρπαστικός, αλλά είναι και χρονοβόρος και πολυέξοδος. Αργότερα μπορείς να δεις αν χρειάζεσαι συγκεκριμένα πετάλια για να συμπληρώσεις τον εξοπλισμό σου. Και βέβαια δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην έχεις και τα δύο, αρκεί να βρεις τον κατάλληλο συνδυασμό...

23
Συγγνώμη για την νοηματικής φύσεως παρέμβαση, αλλά προφανώς εννοείς "personalised", το οποίο στη συγκεκριμένη περίπτωση θα ηταν πιο σωστό να αποδοθεί στα Ελληνικά ως "προσωπικό" ή "εξατομικευμένο"... όχι "προσωποποιημένο".

24
Για καινούργια κιθάρα τύπου Les Paul μέχρι τα 300 Ευρώ, εγώ τουλάχιστον δεν θα κοίταζα τη συγκεκριμένη Epiphone. Δεν έχω δει Epiphone σε αυτή την κατηγορία τιμής που να άξιζε τον κόπο, σε αντίθεση με τα πιο ακριβά μοντέλα που έχουν ήδη αναφερθεί και τα οποία είναι πολύ αξόλογα. Θεωρώ καλύτερη και ασφαλέστερη επιλογή τις Harley Benton, τις οποίες ο Thomann διαθέτει σε διάφορα σχέδια και χρώματα (ή και σετάκι με ενισχυτή, θήκη κλπ).

Όσον αφορά στην αγορά μεταχειρισμένου οργάνου, αν μπορούσα να βρω καμιά Vintage ή Cort σε παρόμοια τιμή, μάλλον θα την προτιμούσα από τις παραπάνω.

25
Είχα δοκιμάσει με free trial διάφορα διαδικτυακά προγράμματα εκμάθησης κιθάρας πριν από λίγο καιρό. Αυτό που μού είχε φανεί πιο ενδιαφέρον ήταν το Τruefire. Είχε ωραίο περιεχόμενο και μαθήματα, ήταν καλά δομημένο, ευέλικτο και εύχρηστο. Βέβαια χρειάζεται συνδρομή για να έχεις πρόσβαση σε όλα το υλικό που περιέχει.

Σελίδες: [1] 2 3 4 ... 206