Δείτε την σελίδα του kithara.gr στο facebook, στο twitter, και στο youtube
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Nαι αλλα ετσι η πρωτη χορδη (η μι καντινι τεσπα) θα πατιεται στο τεταρτο ταστο, οχι στο δευτερο!
Αντί να δημιουργείς μπαρέ με τον δείκτη, πιάνεις μόνο τις χορδές μι και σι με το δείκτη και το μπάσσο το πιάνεις με τον αντίχειρα (που βέβαια αν δεν παίζεις αναλυτικά αλλά μόνο συγχορδία και καθόλου να μην το πιάνεις το μπάσσο δεν ακούγεται ιδιαίτερα...εκτός κι αν παίζεις κιθαρόμπασσο κλπ κλπ)...
Είναι καθαρά τί σε βολεύει...
ΚΑι όπως λέει ο λαός μας πολύ σωστά "εκεί που είσαι ήμουνα κι εδώ που είμαι θα ρθεις" οποισδήποτε άλλος "εύκολος" τρόπος περί μπαρέ (όπως για παράδειγμα με τον δείκτη τη χορδή μι και με τα άλλα τρια δάχτυλα μαζί τις υπόλοιπες τρεις χορδές) δεν είναι σωστός, αργότερα θα σε δυσκολέψει και θα δεις από μόνος σου ότι σε περιορίζει και ούτε εύκολες εναλλαγές μπορείς να κάνεις...
Και αν το πάμε με το πόσο μας βολεύει κατι, ας καταργήσουμε το μπαρε, και τις συγχορδίες που το έχουν!!!! Μπορεί ηοι καθηγητές να μας επιφορτώνουν με φράσεις "πρέπει" αλλα στην τελική ποιός είναι ο καθηγητης και ποιός ο μαθητής?Και θα ήθελα να μου εξηγήσεις αυτό περι εξαίρεσης της κλασικής...
Παιδιά πρώτον νομίζω ότι εξήγησα πως τις χορδές τις έχω τέσσερα χρόνια επάνω στη κιθάρακαι δεν έχει δείξει κανένα δείγμα υποχώρησης κάνένα κομμάτι ή ξύλο και ο ήχος είναι εξαιρετικός (αν θέλετε με πιστεύετε ).Δεύτερον παίζω αρκετά συχνά και με κλασσικές από φιλαράκια με τις ανάλογα μαλακές χορδές και μπορώ να σαςπω ότι δυστυχώς για μένα δεν εχει καμία διαφορά. Τα ίδια χάλια δηλαδή. Οπότε άκυρο και οι μαλακές χορδές Για αυτό ρώτησα αν υπάρχει εγγυημένα κάποιος τρόπος να δυναμώσει η αντοχή της λαβής μου,γιατί όλες τις συγχωρδίες με μπαρέ τις καταφέρνω να ακούγονται καθαρά όλες οι χορδές αλλά αν κρατάει ώρα τότε με πεθαίνει το χέρι μου. Για να καταφέρω να το λύσω αυτό το πρόβλημα πρόχειρα κάθε φορά που έπαιζα σε παρέες χρησιμοποιούσα καποτάστο. Αλλά για κάθε τραγούδι έπρεπε να του αλλάζω και θέση. Μέχρι τώρα έκανα αυτή την "πονηριά" αλλά τώρα θέλω να το σταματήσω αυτό γιατί δεν είναι και ότι καλύτερο. Έτσι άρχισα να δοκιμάζω πόσο μπορώ να κρατήσω έναμπαρέ να ακούγεται καλά και να μη σταματάω ακόμα και αν με πονά (περίπου ενάμισι λέπτό με δυσκολία) με την ιδέα ότι θα δυναμώσει ο πύχης μου (Του στυλ αγαθά κόπεις κτώνται). Τι λέτε ; Να συνεχίσω να κάνω αυτή τη "γυμναστική" στο καρπό μου θα πιάσει;
Ξεκίνησε από Σωκράτης Τα καλύτερα...
Ξεκίνησε από ig Τρόποι παιξίματος, τεχνικές
Ξεκίνησε από salamandras Εκμάθηση – Πρώτα βήματα
Ξεκίνησε από georgousis Τρόποι παιξίματος, τεχνικές
Ξεκίνησε από fedstog Υγεία
Ξεκίνησε από NeverBraker Υγεία
Ξεκίνησε από Pavlosd25 Μουσικά όργανα και εξοπλισμός
Ξεκίνησε από sonap2 Εκμάθηση – Πρώτα βήματα
Ξεκίνησε από ΒασιληςΤ Τρόποι παιξίματος, τεχνικές
Ξεκίνησε από vasot Τρόποι παιξίματος, τεχνικές