Ειδικά θέματα > Χορδές, πένες, αξεσουάρ

Τύπος χορδών σε ακουστική takamine

(1/1)

Jarouso:
Καλησπέρα αδέρφια. Έχω μια ερώτηση καθότι νέος στο αντικείμενο. Έχω μια takamine GD71CE (πρώτη κιθάρα είχα μια φτηνή κλασική με την οποία έμαθα τα βασικά). Άλλαξα πρώτη φορά χορδές μετά από λίγους μήνες. Έβαλα elixir nanoweb extra light τις 10άρες. Εργοστασιακά φέρει D’Addario EXP16 light-gauge 12άρες. Πολύ πιο εύκολες στο παίξιμο οι elixir, αλλά πιο ζωντανός και ψιλός ήχος ο οποίος δεν είναι του γούστου μου, προτιμώ πιο μπάσο και ζεστό. Η ερώτησή μου είναι η εξής, επηρεάζεται σημαντικά το μπράτσο από τη διαφορά πάχους αν τις αφήσω πάνω 1-2 μήνες (για εκπαίδευση) ή να βάλω πάλι τις εργοστασιακές (ή αντίστοιχες από άλλη μάρκα); Τις έβαλα για να διαπιστώσω και μόνος μου πρακτικά τις διαφορές, αλλά δεν θέλω να κάνω ζημιά στο όργανο, αν γίνεται βέβαια. Ευχαριστώ εκ των προτέρων. :)

Μάνος Καμπούρης (m.k.):
Εννοείται ότι το όργανο θα επηρεαστεί από μία τέτοια διαφορά χορδών. Το πόσο θα επηρεαστεί, κανείς δεν ξέρει. Δεν πρόκειται να πάθει κάποια μόνιμη βλάβη όμως, με ένα καλό σετ απ θα έρθει πάλι.
Μπορεί οι 10άρες να είναι πιο ευκολόπαιχτες, χάνουν όμως σημαντικά σε ήχο και όγκο. Για μένα οι 12άρες είναι οι ιδανικές στην ακουστική.
Επειδή όμως πρέπει να μελετάς συχνά, η άποψή μου είναι να βάλεις 11άρες, ιδανικά να την πας σε έναν καλό μάστορα και να στην σετάρει σε αυτό το πάχος και δεν θα έχεις κανένα θέμα.

Jarouso:
Ευχαριστώ Μάνο, η αλήθεια είναι ότι την αγόρασα με 11άρες πάνω, σεταρισμένη σε αυτές, και όχι με δωδεκάρες που γράφει και στο επίσημο σάιτ της takamine. Απο 11 σε 10 κατέβηκα, όχι από 12 σε 10. Θα τις αλλάξω πολύ γρήγορα πάλι ούτως ή άλλως καθότι δεν με γεμίζει ο ήχος, όπως έγραψα τις πήρα να δω πως μου «κάθονται» στο αυτί. Απλά το ποστάρισα να μάθω από κάποιον που γνωρίζει τι ακριβώς συμβαίνει σε τέτοια περίπτωση για να μαθαίνω κι εγώ και όσοι μας διαβάζουν εδώ! :-)

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση
Mobile View