Σελίδες:
  • #1 από Marios Demigod στις 06 May 2006
  • Εχω καποιες αποριες.

    1] Εδω και πολυ καιρο θελω να μαθω πως ακριβως λειτουργει ενα συστημα κεφαλης-καμπινας και αν εχω καταλαβει καλα οι combo τα συνδιαζουν και τα δυο???

    2] Τι ειναι οι λαμπατοι ενισχυτες? Στην αρχη πιστευα πως ειναι εκφραση το "λαμπατος". Μετα ομως ειδα οτι οντως εχουν λαμπες και χαζεψα.

    Αν μπορει καποιος επιτελους να με βοηθησει να τα καταλαβω αυτα, περιμενω ή αποψεις ή link!!!
  • #2 από Αύγουστος στις 06 May 2006
  • Η κεφαλή είναι ο ενισχυτής σκέτος ενώ η καμπίνα είναι ένα σετ από ηχεία που συνδέεται με την κεφαλή για να βγάλεις ήχο. Μπορείς να κάνεις διάφορους συνδυασμούς καμπίνας-κεφαλής αρκεί να ταιριάζουν το ένα με το άλλο στα watt και στο impedance που σου δίνει ο κατασκευαστής.
    Οι combo (από το combination/combined) είναι ο ενισχυτής και το ηχείο πακέτο. Αυτοί είναι συνήθως ενισχυτές για χρήση ως practice amps, σε studio και σε μικρούς συναυλιακούς χώρους λόγω των χαμηλών εντάσεων που βγάζουν.

    Ρίξε μια ματιά εδώ http://en.wikipedia.org/wiki/Valve_sound σχετικά με λαμπάτους και τρανζιστοράτους ενισχυτές κι ό,τι απορία έχεις τη συζητάμε.

    Συμβουλή: Για να ρωτάς φαντάζομαι ενδιαφέρεσαι ν' αγοράσεις ενισχυτή. Μην κάνεις το λάθος και πάρεις κάτι πολύ δυνατό για το σπίτι. Ειδικά αν πρόκειται για λαμπάτο ενισχυτή. Αυτοί οι ενισχυτές αποδίδουν όταν παίζουν δυνατά και στο σπίτι λίγο δύσκολο να παίζουν στη σωστή/ιδανική ένταση. Όσο λιγότερα τα watt τόσο καλύτερα για εξάσκηση στο σπίτι.
  • #3 από Marios Demigod στις 06 May 2006
  • Ευχαριστω για τις πληροφοριες αν και πανω-κατω αυτα τα ηξερα ηδη, απλως σιγουρευτηκα.

    Για να ρωτάς φαντάζομαι ενδιαφέρεσαι ν' αγοράσεις ενισχυτή.

    Δεν ενδιαφερομαι να αγορασω. Απλως ακουω συνεχεια για "λαμπατους ενισχυτες" και δεν ξερω τι διαφορα εχουν.
    Μαλιστα, συμφωνω απολυτα μαζι σου οτι για το σπιτι δεν χρειαζεται μεγαλος ενισχυτης, αν και οι περισσοτεροι εδω μεσα εχουν τερατα. Οταν πηγαινω στο στουντιο (μολις τωρα ετοιμαζομαι να παω) εχει εκει καλο ενισχυτη αλλα και παλι, δεν θα μπορουσα να κουβαλαω τον δικο μου.[/b]
  • #4 από Boogieman (του Kithara.gr!!!) στις 08 May 2006
  • Να συμπληρώσω ότι η ενίσχυση του σήματος δεν γίνεται με τρανζίστορ (ή MosFet) όπως π.χ στο κασσετοφωνό σου, αλλά με λυχνίες κενού ή στην καθημερινή λάμπες = λαμπάτος.

    Χαρακτηριστικό τους είναι ότι βγαίνουν καλύτερα σε μεγαλύτερες εντάσεις καθώς και ότι έχουν πιο ζεστό (μουσικό... ::)) ήχο από τους απλούς ενισχυτές.

    Γι'αυτό και περισσότεροι κιθαρίστες τους προτιμούν...αν και είναι κατά πολύ ακριβότεροι βεβαίως-βεβαίως.

    Σημασία επίσης έχει ο τύπος της κάθε λυχνίας (Συνήθως PRE :12AX7 (ή ECC83), 12AT7 (ή ECC82) και  POST: EL34, EL84,6L6,6V6,KT88....) καθώς και η τάξη π.χ Α, ΑΒ κτλ, αλλά μάλλον μπαίνουμε σε λεπτομέριες...

    Τα τελευταία χρόνια υπάρχουν και οι υβριδικοί (λάμπα προενίσχυση-MosFet τελικός), οι οποίοι έχουν (και καλά) κάποια χαρακτηριστικά των φούλ λαμπάτων, αλλά σε πιο οικονομικές τιμές.

    Αυτά. ;)
Σελίδες: