Το Στέκι των Κιθαρωδών

Μουσικά όργανα και εξοπλισμός => Μαγνήτες και ηλεκτρικά => Μήνυμα ξεκίνησε από: The Rocker στις 12/11/14, 04:22

Τίτλος: Stratocaster for power metal.
Αποστολή από: The Rocker στις 12/11/14, 04:22
Λοιπόν παιδιά μετά τις μετατροπές στην κιθάρα του φίλου μου για iron maiden tone,με έψησε το γεγονός να πειραματιστώ πάνω σε μία παλιά  stratocaster που τυχαίνει να έχω.Είναι μία squier affinity,παλιό μοντέλο νομίζω του 2010 η κάπου εκεί γύρο και θέλω να αλλάξω μαγνήτες για να πιάσω έναν ορέο ήχο σε drop tunings για power metal μουσική.Πολλοί λένε οτι οι strats δεν είναι για heavy metal αλλά πέρα απ' τους maiden που για κάποιους δεν είναι heavy metal με τη σύγχρονη έννοια strats χρησιμοποιούν και οι hammerfall(wacken 2014 fest) αλλά και παλιότερα οι stratovarius οπότε δεν το θεωρώ απαράδεκτο να χρησιμοποιήσω strat για metal καθώς θέλω να δοκιμάσω κάτι διαφορετικό  ;D  .Οπότε τι μαγνήτες προτείνετε να βάλω;Ξαναθέτω το ερώτημα γιατί φαντάζομαι οτι σε σύγκριση με τους μαγνήτες που προτείνατε για τον φίλο μου θα χρειαστώ κάτι με higher output.Πάντως παιδιά σκέφτηκα το ενδεχόμενο emg στο bridge,αλλά θέλω να ακούσω και άλλες απόψεις,


Υ.Σ.Παρεπιπτώντος η κιθάρα μου έχει χώρο μόνο για ένα humbucker στο bridge οπότε στο neck θα χρειαστώ single coil αλλά δεν ξέρω αν τα hotrails θα μου προσφέρουν τον τόνο που χρειάζομαι για power metal.
Τίτλος: Απ: Stratocaster for power metal.
Αποστολή από: sfanfan στις 12/11/14, 18:12
Μπορείς να πάς σε μία εύκολη και αναίμακτη λύση για κάθε είδους metal (και όχι μόνο) me EMG 81/SA/SA. Ο 81 στη θέση bridge και από έναν μονό SA στις άλλες 2 θέσεις. Το συγκεκριμένο συνδυασμό σαν έτοιμο pickguard για strat (με όλες τις καλωδιώσεις, jacks, κτλ) το βγάζει η EMG ([size=78%]http://www.thomann.de/gr/emg_kh20.htm[/size]
). Από την άλλη μπορείς να τους βρεις και μεταχειρισμένους σε πολύ καλές τιμές.



Τίτλος: Απ: Stratocaster for power metal.
Αποστολή από: The Rocker στις 12/11/14, 21:35
Sfanfan καλή η προτασή σου δεν λέω αλλά θα προτιμούσα να μην αγοράσω έτοιμο pickguard γιατί μπορεί τους συγκεκριμένους μαγνήτες να τους βάλω αργότερα σε άλλη κιθάρα που μπορεί να μην ταιριάζει το pickguard.Οπότε θα προτιμούσα κάτι μεμονομένο.
Τίτλος: Απ: Stratocaster for power metal.
Αποστολή από: atav (φλουτσ) στις 12/11/14, 23:04
Εχμ.... Δε βγαίνουν απο το pickguard; Κολλημένοι είναι; ;D
Τίτλος: Απ: Stratocaster for power metal.
Αποστολή από: The Rocker στις 13/11/14, 00:28
Είχα την εντύπωση οτι δεν έβγαιναν... :P .Αλλά και πάλι το middle pickup δεν το χρειάζομαι γιατί παίζω κυρίως στο bridge και στο neck οπότε θα πρέπει να πληρώσω εξτρά για έναι μαγνήτη που δεν θα χρησιμοποιώ και για το pickguard.Επιπλέον για οικονομικούς λόγους θα αλλάξω πρώτα το μαγνήτη στη γέφυρα και αργότερα τον άλλο γιατί δεν βγαίνω αυτή τη στιγμή οικονομικά επειδή μου έτυχε κάτι απόοπτο.
Οπότε παρακαλώ προτείνεταί μου κάτι μεμονωμένο.Ευχαριστώ.
Τίτλος: Απ: Stratocaster for power metal.
Αποστολή από: sfanfan στις 13/11/14, 09:12
Οι μαγνήτες αυτοί πωλούνται και μεμονωμένοι, και ειδικά στις αγγελίες εδώ ή στο άλλο γνωστό forum βρωμάει ο τόπος σε τιμές γύρω στο 50άρικο. Anyway, αφού θες μόνο ένα bridge και με τη λογική ότι τους άλλους τους κρατάς πας σε passive λύση. Ένας tonezone ή super3 απο dimarzio είναι μια χαρά και τους βρίσκεις και αυτούς μεταχειρισμένους ανά καιρούς για να σώσεις κάποια $$. Σε λίγο παραπάνω χρήματα μπορείς να βρεις τον Liquid fire πάλι από dimarzio (ο signature του Petrucci) ο οποίος επίσης είναι ένας εξαιρετικός μαγνήτης για σύγχρονο στρόγγυλο γεμάτο ήχο. Η λύση του Evolution (Dimarzio επίσης) είναι καλή αλλά είναι love it or hate it, κάποιοι τον λατρεύουν άλλοι τον μισούν, μέση κατάσταση δύσκολα βρίσκεις. Αν πας σε Dimarzio ή Seymour Duncan θα βρεις αρκετούς μεταχειρισμένους σε καλές τιμές και κατάσταση.
Τίτλος: Απ: Stratocaster for power metal.
Αποστολή από: Kosthrash στις 13/11/14, 10:02
Αν θες και drop-tunings, τότε δες και τους active pickups της αμερικάνικης Dragonfire:

http://www.dragonfireguitars.com/Active-81C-S-S-HSS-Pickup-Set-Your-Choice-of-Colors-2092.htm (http://www.dragonfireguitars.com/Active-81C-S-S-HSS-Pickup-Set-Your-Choice-of-Colors-2092.htm)

Απλά δεν ξέρω πόσο θα σου πάνε τα μεταφορικά (λογικά θα σου έρθουν μεσα σε φάκελλο - χωράνε, εκτος και αν τους παραγγείλεις prewired με pickguard...)

Αν πας πάντως σε active μαγνητη/τες, πρέπει να αλλάχθουν όλα τα ηλεκτρικά της κιθαρας σου, γι'αυτό και δεν μπορεις να έχεις και passive μαγνητες πανω ταυτόχρονα με τους active (έχουν στερεοφωνικό βύσμα εξόδου οι Active & κύκλωμα τροφοδοσιας για την μπαταρια, αλλα ποτενσιόμετρα κτλ).

 Πάντως εγώ στη θέση σου θα κοιτούσα για έναν μεταχειρισμένο επώνυμο passive για το bridge, όπως αυτους που προανέφερε ο φιλος sfanfan (και ο Dimarzio super distortion είναι πολυ καλός all-around  μαγνητης  ;) )
Τίτλος: Απ: Stratocaster for power metal.
Αποστολή από: Μητσάκος στις 13/11/14, 11:28
Σχεδόν όλο το Power με passive παίζει. Εγώ θα σου έλεγα να μη βάλεις EMG σε bridge θέση strat, τουλάχιστον όχι τον 81, "τσιρίζει" πολύ. O 85 είναι προτιμότερος. Πάντως, ένας Duncan Distortion είναι πάντα καλή λύση. Αν θες, ρίξε και μια ματιά προς Bare Knuckle, ακούγονται καλά λόγια.
Τίτλος: Απ: Stratocaster for power metal.
Αποστολή από: The Rocker στις 13/11/14, 15:39
Ευχαριστώ για τις συμβουλές,θα βάλω passive μαγνήτη στο bridge.Μία τελευταία ερώτηση,δοκίμασα την stratocaster ενός φίλου που έχει dimarzio hum high output στη γέφυρα και διαπίστωσα οτι δεν μου ακούγονταν καλά ο τόνος της κιθάρας του σε standard d tuning οπότε αναρωτιέμαι μήπως θα έχω και εγώ αυτό το πρόβλημα.Εγώ παίζω σε ενισχυτή line 6 75 watt  αλλά δεν νομίζω να φταίει ο ενισχυτής επειδή στην ibanez μου δεν έχω τέτοιο πρόβλημα,βέβαια έχω active pickups οπότε δεν ξέρω αν παίζει κάποιο ρόλο αυτό.Οπότε η ερώτησή μου είναι τι φταίει,οι μαγνήτες ή μήπως οι χορδές οι οποίες ήταν αρκετά λεπτές?
Τίτλος: Απ: Stratocaster for power metal.
Αποστολή από: saved στις 13/11/14, 20:48
Εγω προσωπικα δεν ξερω αν φταιει ο μαγνητης ομως ειμαι σιγουρος οτι δεν φταινε οι χορδες.Επιδη αν παρατηρησεις στο forum θα διαπιστωσεις οτι εχω θεμα με το d-tuning(κανει την καρδια μου να φτερουγιζει,πεταλουδες πεταν στην κοιλια μου,ολα εχουν χροματα και μυριζουνε ωραια)εχω κανει d-tuning ως και 5 ημιτονια με νορμαλ χορδηκαι μαλιστα επειδη ηταν high-tension και δεν πηγενε σαν ξεχιλομενη καλτσα (αν και τελευταια εχω αρχισει να αμφηβαλω ποσο νορμαλ ειναι οι circle k γιατι εχω θεμα με την D,την κουρδιζω ως C γιατι θελει ενα τσαφ για να σπασει,ενω πριν ρυθμησω την γεφυρα δεν ειχα θεμα αλλα τωρα μου εσπασε 2 φορες κοντα στο κουρδιστιρι και ειμαι κοψε ραψε μεχρι να ερθει το πακετο με τις καινουριες).Φυσικα το καλυτερο θα ειναι να παρεις ενα σετ που να ειναι για d-tuning (νωμιζω η DR εχει τετοια ομως ψαξε γενικοτερα)
Τίτλος: Απ: Stratocaster for power metal.
Αποστολή από: The Rocker στις 13/11/14, 21:26
Οκ φίλε saved,ευχαριστώ και θα πάω να διαβάσω και το thread σου για το d tuning γιατί είναι το αγαπημένο μου  ;) .Οπότε τι να πω,ελπίζω να μην έχω πρόβλημα,βεβαιά έχω την εντύπωση οτι η stratocaster που είχα δοκιμάσει με standard d tuning δεν πρέπει να ήταν και πολύ καλά σεταρισμένη οπότε ίσως φταίει και αυτό.Όταν αλλάξω τους μαγνήτες και κάνω κι ένα καλό σεταρισματάκι στην κιθάρα,επειδή όπως προανέφερα τα έχει τα χρονάκια της,θα σας πω εντυπώσεις  ;D  αν και λογικά αυτό θα γίνει γύρω στα Χριστούγεννα και ίσως κάνω κι ένα καινούργιο thread στο οποίο πιθανόν να βάλω και κάποιο ηχητικό δείγμα για όσους ενδιαφέρονται στο μέλον για το κατα πόσο μία stratocaster modified έχει ικανοποιητικό metal ήχο.
Τίτλος: Απ: Stratocaster for power metal.
Αποστολή από: sfanfan στις 13/11/14, 22:15
Όλες οι κιθάρες μπορούν να παίξουν τα πάντα με τους ανάλογους μαγνήτες (το έχουμε συζητήσει πολλάκις) αν η fender σου κάθεται καλά στο χέρι βάλε όποιον μαγνήτη σου αρέσει (προτείναμε αρκετούς πάνω) και είσαι κομπλέ. Αν δεις τις charvel, κάποιες jackson (π.χ. την signature του Adrian Smith) ακόμα και τη σειρά Stripes από EVH όλες stratocaster shaped (και φτιάχνονται από τη fender πλέον). Ακόμα και η fender βγάζει strats με διπλούς, floyd rose, compound fredboard και ψιλά τάστα τα οποία είναι πιο "metal" oriented (πχ. Jim Root stratocaster με EMG active και jumbo τάστα).

Όλο το θέμα στα 80's με τις superstrat ήταν ότι πολλοί ήθελαν το strat shaped σχήμα, αλλά τα γκάζια της gibson με τους διπλούς μαγνήτες. Εκεί ξεκίνησε το όλο θέμα, και εκεί εδραιώθηκαν ονόματα στο χώρο όπως Charvel και Jackson που πρόσφεραν αυτό ακριβώς.

Περισσότερο ρίσκο ενέχει να βρεις μία κιθάρα που θα σου κάτσει καλά (όταν δεν έχεις τη δυνατότητα να έχεις παραπάνω από 1, είτε δεν μπορείς να βρεις για να δοκιμάσεις πριν αγοράσεις και αγοράζεις με βάση specs) παρά το τι ήχο θα έχει. Αν η κιθάρα σου σε βολεύει στο πώς κάθεται πάνω σου, στο μπράτσο, το προφίλ, τα τάστα, το radius, το βάρος και σου αρέσει οπτικά, με ένα σετ μαγνήτες (ή και με ένα μαγνήτη ακόμα) θα έχεις ένα όργανο που θα είναι στα μέτρα και τα γούστα σου. Τώρα για το θέμα των μαγνητών, ευτυχώς είναι ένα λογικό κόστος σε σχέση με το τι θα πάρεις, και είναι τέτοια η αγορά μεταχειρισμένων που μπορείς να πάρεις κάποιον να τον δοκιμάσεις και αν δεν σου κάνει να τον πουλήσεις με ελάχιστες χρηματικές απώλειες.


Όσον αφορά το drop tuning (είτε μιλάμε για full drop πχ D standart είτε μιλάμε για μία χορδή μόνο πχ Drop D (D,A,D,G,B,E)) όλες οι κιθάρες μπορούν να το υποστηρίξουν με το ανάλογο setup πάντα (ρύθμιση truss rod, ρύθμιση στα αυλάκια του nut ώστε να πατάνε οι χορδές σωστά και ρύθμιση intonation). To τι χορδές θα χρησιμοποιήσεις για να το πετύχεις είναι δικό σου θέμα. Εγώ ακολουθώ τον εξής κανόνα. Παίζω με 10-46 σε Ε standart. Αν θελήσω να κουρδίσω σε D standart παίρνω ένα set 11αρες (11-48) και πετυχαίνω το ίδιο tension με αυτό που έχω συνηθίσει. αν θέλω να παίξω σε Drop D, αλλάζω μόνο τη χορδή που θα χαμηλώσω με ένα νούμερο επιπλέον ανά τόνο που ρίχνω, π.χ την 46άρα Ε την κάνω D με χορδή 0,48 και έχω πάλι το ίδιο tension σε όλες τις χορδές. Αν θέλω να κουρδίσω 2 τόνους κάτω π.χ. σε drop C (C,A,D,G,E - λέμε τώρα) χρησιμοποιώ 0,50 χορδή.
Τίτλος: Απ: Stratocaster for power metal.
Αποστολή από: The Rocker στις 14/11/14, 01:40
Sfanfan πραγματικά έχεις πολύ δίκαιο σε αυτό που λες για τις κιθάρες οτι δηλαδή με τις κατάλληλες μετατροπές μπορούν να παίξουν τα πάντα.Γιατί υπάρχουν πολύ που έχουν την άποψη οτι π.χ. οι strats δεν είναι για μέταλ αν θες μέταλ πάρε esp/ibanez/bc rich/jackson/schecter και έχει καταντήσει γραφικό πλέον.Εμένα προσωπικά μετά από αρκετές κιθάρες που έχω δοκιμάσει η stratocaster είναι αυτή που με βολεύει και που μου αρέσει και περισσότερο αισθητικά γι αυτό και αποφάσισα να την σουλουπώσω και να την κάνω το βασικό μου axe.Η αλήθεια είναι οτι προτιμώ να αγοράσω καινούργιους μαγνήτες γιατί δυστυχώς δεν ξέρω πως να τους συνδέσω μόνος μου(μόνο ένα βασικό σετάρισμα μπορώ να κάνω μόνος  :'( ),οπότε θα αγοράσω από κατάστημα και θα μου κάνουν και κάποια καλή τιμή για να τουσ συνδέσουν και να κάνουν και ένα καλό σετάρισμα την κιθάρα επειδή έχει να παίξει μελοδία κάτι χρόνια,παρ' όλα αυτά είναι σε αρκετά καλή κατάσταση προς έκπληξή μου.
Τίτλος: Απ: Stratocaster for power metal.
Αποστολή από: sfanfan στις 14/11/14, 08:57
Βρες μαγνήτη και έλα από Κομοτηνή (Καβάλα δεν είσαι ε; :P ) να κεράσω καφεδάκι και να τα φτιάξουμε παρέα!
Τίτλος: Απ: Stratocaster for power metal.
Αποστολή από: saved στις 14/11/14, 11:07
Απλα καποθες εταιριες βγαζουν μια τυποποιημενη κατασκευη με ενα συγκεκριμενο σεταπ που τεριαζει σε καποιο ιδος περισοτερο απο καποιες αλλες.Κατα την γνωμη μου ο ενησχητης ειναι που μετραει εκτος βεβαια εαν υπαρχουν μεγαλες διαφορες σε φυσικους παραγοντες οπως πχ scale
Τίτλος: Απ: Stratocaster for power metal.
Αποστολή από: Μητσάκος στις 14/11/14, 17:12
Να σας δω να ακούγεστε Meshuggah και Monuments με strat και τι στον κόσμο.
Τίτλος: Απ: Stratocaster for power metal.
Αποστολή από: The Rocker στις 14/11/14, 20:01
Χαχα,δεν υπόσχομαι οτι θα το δεις αλλά σίγουρα θα το ακούσεις  ;) .Και έχει και συνέχεια με running wild,blind guardian,angra etc.
Τίτλος: Απ: Stratocaster for power metal.
Αποστολή από: Μητσάκος στις 14/11/14, 21:19
Άμα ακούσω Meshuggah, που παίζουν με 30" scale 8χορδες από στρατ, καίω και την Edwards, καίω και την Ibanez, μάνα να ξέρεις και το σπίτι καίω.
Τίτλος: Απ: Stratocaster for power metal.
Αποστολή από: saved στις 15/11/14, 00:54
https://www.youtube.com/watch?v=7mkZvINR5sk (https://www.youtube.com/watch?v=7mkZvINR5sk)
Τίτλος: Απ: Stratocaster for power metal.
Αποστολή από: saved στις 15/11/14, 01:16
Μητσακο μου κινησες την περιεργια με αυτην την 30αρα κιθαρα και διαπιστωσα οτι ο μπασιστας τους εχει σχεδον ιδιο κουρδισμα με μενα.Ενα ημιτονιο κατω απο το στανταρ στο 6χορδο που εχω αλλα και ενα ημιτονιο πανω οταν το κανω d-tune.Μηλαμε για μια οκταδα κατω απο το κανονικο 4χορδο..τυφλα να εχουν τα octavers..χαχα.ισως καποια μερα κατσω να τον ακουσω πως παιζει.Κρημα που δεν λεει τι χορδες χρεισημοποιει μπας και τις δοκημαζα..
Τίτλος: Απ: Stratocaster for power metal.
Αποστολή από: saved στις 15/11/14, 17:39
Μπωρω να πω οτι δεν τρελαθικα κιολας με τον ντικ.Αν ποτε με πιασει και ασχοληθω με το play skill του ισως αλλαξω γνωμη
Τίτλος: Απ: Stratocaster for power metal.
Αποστολή από: Μητσάκος στις 16/11/14, 16:00
[url]http://www.youtube.com/watch?v=7mkZvINR5sk[/url] ([url]http://www.youtube.com/watch?v=7mkZvINR5sk[/url])


Αυτό ακριβώς! Όλα είναι metal πλέον...  ;D

Το να παίξεις Meshuggah είναι μεγάλη ιστορία. Από τεχνική, από setup, ήχο, τα πάντα. Τουλάχιστον στην κιθάρα, αυτό το percussive που βγάζουν με την πένα τους είναι τρομερά δύσκολο. Φαντάζομαι και στο μπάσο αντίστοιχου επιπέδου μανούρα είναι.
Τίτλος: Απ: Stratocaster for power metal.
Αποστολή από: saved στις 16/11/14, 18:54
Πενα,ε;..πω...εχω να παιξω με πενα απο οταν επαιζα sodom..στο μπασο δεν θελει πενα,θελει το αριστερο χερι να κινητε με πολλα mach..