Σελίδες:
  • #1 από ScorpionsManiac στις 04 Aug 2011
  • Σκέφτομαι σε κάνα χρόνο να φτιάξω την explorer 90 standard του Matthias Jabs.
    http://www.mjguitars.de/PRODUCTS/Explorer-90-Standard,109,91,3,483.html
    Ποιες είναι οι αποστάσεις μεταξύ των τάστων;
  • #2 από adr1anos στις 04 Aug 2011
  • #3 από ScorpionsManiac στις 06 Aug 2011
  • Ευχαριστώ.
    Έχω άλλη μία απορία.
    Manufacturer: Boris Dommenget
      Model: MJ Explorer Custom 90
      Body: mahogany
      Neck: mahogany with rosewood fretboard
      Neckshape: medium D or custom made. Τι εννοεί με αυτό;
      Tuners: Kluson Die-Cast
      Tremolo: Floyd Rose
      Inlays:
    Split-diamond  mother  of pearl inlays
      Mensur: 25,5"
      Frets: Dunlop Jumbo Frets

      Nitro laquer ( 15  coatings ).
  • #4 από m@ster k@frer στις 06 Aug 2011
  • Με αυτό εννοεί το σχήμα του πίσω μέρους του μπράτσου...

    Να σε ρωτήσω κι εγώ κάτι...Έχεις σκοπό να κάνεις μόνος σου ταστιέρα?
    Γνωρίζεις τι απαιτεί αυτό??? πέρα από μηχανήματα κι εργαλεία (που πάλι είναι πάρα πολλά αν θέλεις να κάνεις την ταστιέρα ειδικά) χρειάζεσαι πολλές άλλες γνώσεις...
    Και ένα λάθος στην ταστιέρα μπορεί να χαλάσει όλο το υπόλοιπο αποτελεσμα... Γιατί δεν κοιτάς για ένα έτοιμο μπράτσο σε σχήμα που να σε βολεύει και με τα ξύλα που εσύ θέλεις??
  • #5 από Απόλλων στις 06 Aug 2011
  • Φίλε, ο master kafrer έχει απόλυτο δίκιο. Αν δεν ξέρεις πράγματα που αφορούν το scale της κιθάρας, την απόσταση των τάστων και (ακόμα χειρότερα) το radius, είναι μάλλον απονενοημένο διάβημα η προσπάθεια κατασκευής μιας κιθάρας από το τίποτα. Προσωπικά θα έλεγα ότι αν δεν έχεις επιχειρήσει ποτέ την κατασκευή μιας κιθάρας από parts (που είναι απείρως απλούστερη διαδικασία), τότε μάλλον ξεκινάς από λάθος σημείο. Είναι σαν να λες ότι θα πάς να δουλέψεις ως σεφ σε ένα εστιατόριο χωρίς να έχεις ποτέ μαγειρέψει στο σπίτι σου. Αυτή βέβαια είναι η δική μου άποψη, κάποιος που έχει εμπειρία σε παρόμοιες κατασκευές μπορεί να έχει διαφορετική γνώμη.

    Τέλος πάντων, θα σού πρότεινα να διαβάσεις μερικά βιβλία και ότι άλλο μπορείς να βρεις πάνω στο θέμα για να κατατοπιστείς καλύτερα σχετικά με το τι γνώσεις και τι εργαλεία απαιτούνται για μια τέτοια δουλειά (στείλε μου προσωπικό μήνυμα για περισσότερες λεπτομέρειες πάνω σε αυτό). Βρες και κάποιο φτηνό kit από αυτά που πωλούνται σε διάφορα μαγαζιά και το οποίο θα σού επιτρέψει να εξασκηθείς σε θέματα συναρμολόγησης διαφόρων κομματιών. Αν μετά από όλα αυτά θεωρείς ότι μπορείς να καταφέρεις να φτιάξεις μια κιθάρα εξ ολοκλήρου, συνεχίζεις.
  • #6 από m@ster k@frer στις 06 Aug 2011
  • Βρες και κάποιο φτηνό kit από αυτά που πωλούνται σε διάφορα μαγαζιά και το οποίο θα σού επειτρέψει να εξασκηθείς σε θέματα συναρμολόγησης διαφόρων κομματιών. Αν μετά από όλα αυτά θεωρείς ότι μπορείς να καταφέρεις να φτιάξεις μια κιθάρα εξ ολοκλήρου, συνεχίζεις.
    Έεετσι....με το κιτ ,ή με κάποια parts, θα δουλέψεις και λίγο απο τα ξύλα (τριψίματα, βαψίματα, shaping στο headstock κτλ) και τη συναρμολόγηση και το τελικό set up που είναι απο μόνες τους αρκετά απαιτητικές διαδικασίες και μετά αν δεις ότι θέλεις και έχεις την υπομονή συνεχίζεις στην κατασκευή from scratch...
  • #7 από theodoropoulos στις 07 Aug 2011
  • και για να αποδειξω και γω τα λεγομενα των προλαλησαντων θα επρεπε να ρωτας την κλιμακα της κιθαρας και οχι αυτες καθαυτες τις αποστασεις...
  • #8 από ScorpionsManiac στις 10 Aug 2011
  • Είπα σε κάνα χρόνο θα την φτιάξω με βοήθεια και συμβουλές από τον καθηγητή τεχνολογίας στο Γυμνάσιο. Όσο για βιβλία κ.λ.π υπάρχει το internet. ;D Τώρα το πρώτο project που θα ασχοληθώ θα είναι η ανανέωση της stratocaster μου, θα ακολουθήσω τα βήματα του m@ster k@frer από το the yamaha project. Εξάλλου η strat που έχω είναι κινέζικη της πλάκας και σκεφτόμουν να την πετάξω οπότε θα γίνει και εμένα το πειραματόζωο μου.

Σελίδες: