Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - adr1anos

Σελίδες: [1] 2 3 4 ... 180
1
Λοιπά / Απ: Καλή χρόνια!!!
« στις: 02/01/18, 12:04 »
Καλή Χρονιά σε όλους με υγεία και πολλή μουσική δημιουργία και απόλαυση.

2
Υγεία / Απ: Σόλο ηλεκτρική καρέκλα
« στις: 13/12/17, 15:25 »
Χωρίς να το έχω κοιτάξει επί τούτω, θυμάμαι ότι είναι ένας απλός πυκνωτής μεταξύ χορδών/γέφυρας και γείωσης για να κόβει ηλεκτροστατικές εκκενώσεις (pops & crackles) και γενικά το DC. Το πρόβλημα είναι ότι δεν κόβει το AC που είναι και το συνηθέστερο που κάνουν τα ground loops από το ρεύμα 50Hz της τροφοδοσίας.
Στην παρούσα περίπτωση πάντως το πρόβλημα δεν είναι του Καθόδιου αλλά του χώρου και του εγκαταστάτη του εξοπλισμού της μικροφωνικής.

3
Υγεία / Απ: Σόλο ηλεκτρική καρέκλα
« στις: 13/12/17, 14:45 »
Σωστή η παρατήρηση, όμως αν δεν συνδεόταν η κιθάρα δεν θα τιναζόταν καθόλου σε συνάρτηση με αυτήν, παρά μόνο από τα πόδια του στην γή, πράγμα αντίθετο με αυτό που περιγράφει.

4
Υγεία / Απ: Σόλο ηλεκτρική καρέκλα
« στις: 13/12/17, 14:17 »
Καμία, η κιθάρα είναι ηλεκτρολογικά συνδεδεμμένη με την γείωση/σασί του ενισχυτή, οπότε ότι διαφορά τάσης έχει αυτό με το μικρόφωνο που έρχεται από άλλα μηχανήματα, το τρώς εσύ στο στόμα..

5
Υγεία / Απ: Σόλο ηλεκτρική καρέκλα
« στις: 13/12/17, 14:06 »
Όταν ακουμπάς την κιθάρα και τινάζεσαι, ουσιαστικά σε τινάζει η γείωση/σασσί του ενισχυτή, πράγμα που είναι γενικά κακό και για εσένα και για τον εξοπλισμό σου.

Δύο είδη φορτίου μπορεί να σε τινάξουν, αυτό που βίωσες εσύ που είναι ηλεκτροστατικής φύσεως και αφού αποφορτιστεί δεν επαναλαμβάνεται, ή κάποια συνεχής διαφορά τάσης με την γή που είναι και πιο επικίνδυνη, το έχουμε δει και εγώ μαζί σε πολλές περιπτώσεις, σε μία θυμάμαι ένα μικρόφωνο να μου καίει τα χείλη κάθε φορά που το ακουμπούσα καθώς έπαιζα και τραγουδούσα σε όλη την συναυλία. Συμβαίνει σε περιοχές με κακά ρεύματα, πλατείες, παραλίες, δημοτικές ηλεκτρικές παροχές, κλπ, τα κλασσικά της μπανανίας. Απαράδεκτα πράγματα.
 
Υπάρχουν πολλά αίτια που το προκαλούν, κυρίως όμως στην συντριπτική πλειοψηφία είναι η σωστής απουσία γείωσης του εξοπλισμού, είτε από έξω από την πρίζα (δύο μόνο αγωγοί είναι συνδεδεμμένοι) είτε πίσω από την πρίζα (ο ηλεκτρολόγος είχε πάρει το πτυχία νύχτα και δεν γείωσε την σούκο πρίζα, ή δεν πέρασε το τρίτο καλώδιο καθόλου).

6
Το τεστάκι με την μπαταρία πώς γίνεται; Συνδέεουμε την μπαταρία στο μεγάφωνο ή στην είσοδο του ενισχυτή;  ??? Διότι αν είναι στο μεγάφωνο (αυτό έχω καταλάβει) δε δουλεύει στην περίπτωσή μου, αφού την πολικότητα του μεγαφώνου την ξέρω. Του ενισχυτή ψάχνω.
Στο μεγάφωνο με μπαταρία 9v απευθείας, στον ενισχυτή με μπαταρία 1,5v στην είσοδο.

7
edit Και για την ιστορία: ένας καλός κυριούλης υπέδειξε σε έναν άλλον ταλαίπωρο σαν την αφεντιά μου να κάνει continuity test ανάμεσα στα επίμαχα καλώδια και στην γείωση του σούκο. Το μπιπ μάς δείχνει το αρνητικό. Το έκανα και δούλεψε.
..Επίσης για την ιστορία, το continuity test αυτού του τύπου λειτουργεί με τρανζιστοράτους ενισχυτές μόνο (και όχι όλους) διότι στους λαμπάτους το μεγάφωνο είναι συνήθως ηλεκτρολογικά απομονωμένο από την γείωση της τροφοδοσίας λόγω του μεταασχηματιστή εξόδου.

Αντίθετα το τεστάκι με την μπαταρία 9volt της οποίας όταν ενώνεις στην είσοδο το σύν, το μεγάφωνο πρέπει να κινηθεί (και να μείνει) στην εμπρός θέση, λειτουργεί με όλους τους ενισχυτές.

8
μπα μακαρι να ηταν αυτο...τα εχω αλλαξει κ ξαναλλαξει χιλιαδες φορες...πρωτη φορα μου συμβαινει κατι τετοιο!!!
Δηλαδή είσαι βέβαιος ότι αν βάλεις το πολύμετρο στο continuity test και ακουμπάς το ένα στις χορδές/γέφυρα και το άλλο στο δακτυλίδι από το βύσμα σου κάνει συνεχές beep?

9
Έχει αντιστραφεί η γείωση με την φάση, αντί να πηγαίνει στο δακτυλίδι πάει στην φάση του βύσματος.

10
Όλα αυτά αποφεύγονται με την χρήση των σωστών waterslide decals τα οποία είναι στο πάχος μεμβράνης, δηλαδή αμελητέο.

11
..υπαρχει καποιο εγκυρο λινκ που να περιγραφει αναλυτικά πως κανουμε σεταπ σε μια κιθαρα? βιντεο ή κειμενο.
Άπειρα videos. Δες εδώ σελ.5,6,7
https://dk1xgl0d43mu1.cloudfront.net/user_files/esp/site_assets/000/000/436/original.pdf

12
Πόσταρε ένα βίντεο να τον ακούσουμε αν μπορείς..

13
..αν κάνεις δεξί mouse click -> View image, σου δείχνει τουλάχιστον το thumbnail preview της φωτογραφίας, να πάρεις μία ιδέα.

14
Σπρέυ.
Ναι.
Ναι.
Laser.
Δες εδώ, λυπάμαι για τις φωτο εκ μέρους του Photobucket:
 Οδηγός DIY με Φωτο: Decor πεταλιών με Water Slide Decals

15
Σαφώς αξίζει η επισκευή και μάλιστα με ένα καλό επώνυμο μεγάφωνο, ειδικά της χροιάς που σε ενδιαφέρει.

Να επιλέξεις ένα μεγάφωνο τουλάχιστον 60wrms ώστε να έχεις καλό headroom, ειδικά αν σε νοιάζει να μένει καθαρός σε αρκετή ένταση φια το είδος της μουσικής που παίζεις.

Για γήρανση των πυκνωτών, από την στιγμή που δεν είναι λαμπάτος με υψηλή τάση τροφοδοσίας, μην σε ανησυχεί, αυτοί οι πυκνωτές είναι που ίσως έχεις ακούσει ότι χαλάνε μετά από καιρό.

Ναι μπορεί να ακούγεται πιο δυνατά με ένα μεγάφωνο υψηλότερης ευαισθησίας, πχ 3db πάνω θα κάνουν αρκετή διαφορά στην ένταση.

16
Εφέ / Απ: Multi effe και ευκολια χρησης.
« στις: 08/11/17, 17:54 »
Μπράβο, μια χαρά!

17
Εφέ / Απ: Multi effe και ευκολια χρησης.
« στις: 01/11/17, 16:10 »
To δικό μου ερώτημα είναι, βαθειά μπάσα έχει, ή αδειάζουν αρκετά όταν το ενεργοποιείς?.. θα με ενδιέφερε να μάθω ειλικρινά τι ισχύει.

18
Εφέ / Απ: Multi effe και ευκολια χρησης.
« στις: 25/10/17, 07:29 »
Δεν κάνουν τα multieffects της κιθάρας για μπάσο, οι αλγόριθμοι είναι ρυθμισμένοι και βελτιστοποιημένοι για διαφορετικές συχνοτικές περιοχές.

19
Ενισχυτές / Απ: Mesa boogie TriAxis help
« στις: 23/10/17, 15:34 »
Δεν ακούγεται για λάμπα, μάλλον παίζει το Β+ από την τροφοδοσία και κάνει αυτές τις αλλαγές. Ψυχρή κόλληση? Μετασχηματιστής Τροφοδοσίας? Πυκνωτής? διάφορα παίζουν. Ο τεχνικός νομίζω πρέπει να είναι η επόμενη στάση σου.

20
Εφέ / Απ: Multi effe και ευκολια χρησης.
« στις: 22/10/17, 10:30 »
Τα κλασικα πεταλια τα εχεις ολα μπροστα και σκαλιζει και ξεμπερδεψες.
Αυτα τα ρημαδια,ειναι ευχρηστα;
Δημήτρη δες και εδώ αν θέλεις:
Απ: Το ΜΕΓΑ ερωτημα καθε κιθαρωδου...(amp, πεταλιερα η πεταλακια?)

21
.. Βασικά τι θα ναι καλύτερο? combo ή κεφαλή-ηχείο?
http://forum.kithara.gr/index.php?topic=79527.msg624405#msg624405

22
γνώμη μου είναι ,αν την παρόομρφωση την παίρνεις από πετάλια , να πας σε 15 watt και πάνω ... λόγω headroom
αν σε καλύπτει η παραμόρφωση του ενισχυτή τότε να πας σε 5 και κάτω
+++

23
Κοίτα πετάλια ABY όπως πχ:
https://www.thomann.de/gr/lead_foot_aby.htm
Θα χρειαστής ένα στην είσοδο και ένα στην έξοδο της πεταλιέρας.

24
Μώβ τελικές (red plating) σημαίνει over bias. ΜΗΝ λειτουργείς έτσι τον ενισχυτή, απλά τις καταστρέφεις: http://www.thetubestore.com/Resources/Matching-and-other-tube-info/Blue-Glow

Ο Defender έχει ένα bias switch το οποίο πρέπει να είναι στην σωστή θέση ανάλογα με τον τύπο τελικών που φοράει: https://www.manualslib.com/manual/288847/Kustom-Defender-V50.html?page=13#manual

Αν πχ. έχεις 6L6 και είναι στην θέση EL34 (οι οποίες γίνονται biased πιο hot) μπορεί να κάνει αυτό το μωβ χρώμα που περιγράφεις. Αν είναι στην σωστή θέση, οι τελικές έχουν γεράσει και θέλουν αλλαγή, πάρε ένα καλό matched ζευγάρι του είδους που προτιμάς ηχητικά: http://www.mesaboogie.com/amplitudes/2010/August/6l6-vs-el-34-feel-the-power-of-your-amps-power-section.html

Οι προενισχύτριες πρέπει να ανάβουν όλες ορατά. Αν δεν ανάβει κάποια, άλλαξε την. Αν δεν ανάβουν όλες, δύο τινά συμβαίνουν,
(1) είτε έχουν καπάκια και δεν φαίνονται (δεν γνωρίζω τις γνώσεις σου στο θέμα, απλά το γράφω για να καλύψουμε όλες τις πιθανότητες) είτε
(2) έχει κάποια βλάβη η τροφοδοσία τους.
Στο standby οι υψηλές τάσεις απουσιάζουν, όμως τα 6,3v Heater voltage πρέπει να τις ανάβει οπτικά. Αν όλες είναι σβηστές στο standby, αυτό το κύκλωμα τροφοδοσίας έχει κάποιο πρόβλημα. Θα χρειαστής τεχνικό για να το λύσεις.

Τέλος αν ανάβουν όλες αλλά δεν έχεις ήχο, και είναι καινούργιες (και οι τελικές σου επίσης είναι καινούργιες), είναι πολύ πιθανόν να έχει κάποια βλάβη το κύκλωμα της τροφοδοσίας υψηλών τάσεων. Πάλι θα χρειαστής τεχνικό για να το λύσεις.

Edit: Δες και εδώ: http://blog.thetubestore.com/how-to-tell-if-your-tube-is-bad/

Εύχομαι καλή επιτυχία.

25
Πολύ καλή επιλογή έκανες, μπράβο.

Σελίδες: [1] 2 3 4 ... 180