Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - mouz

Σελίδες: [1] 2 3 4 ... 13
1
Οι σεξουαλικές φαντασιώσεις δεν παίζουν ε;  ;D
...φαντάζομαι αν τραγούδαγες κάτι την ώρα της φαντσσίωσης παίζει, πες το ελεύθερα :-DDD
ή αν η φαντασίωση περιλαμβάνει μουσικό (ανεξαρτήτως φύλου, η τέχνη δεν έχει όρια :-Ρ)

2
... εγώ που παίζω μόνο καθαρά, για κάποιο μυστηριώδη λόγο έχω δει στο όνειρό μου ότι παίζω live το Stigmata Martyr και το Lagartija Nick των Bauhaus. Όχι, δεν το έχω κοιτάξει ακόμη, επειδή έχει συμβεί μόνο δύο φορές (αν και μία είναι ήδη one too many :-).

3
Εννοεί ότι ένα ηχείο που είναι φτιαγμένο για πολύ δύναμη έχει αντιστάσεις που δεν θα αντιδράσει πολύ στα χαμηλά βατ ώστε ο ήχος που θα βγάλει θα είναι πιο χαμηλός από ένα ηχείο φτιαγμένο για μικρότερη ισχύ. Είναι σωστό νομίζω. Τώρα αν στα combo βάζουνε πολύ δυνατότερα ηχεία, δεν το ξέρω. Παλιά στα στερεοφωνικά που ήταν πακέτο με τα ηχεία, κατά κανόνα τα ηχεία ήταν πιο αδύναμα και καιγόντουσαν σχετικά εύκολα.


Αυτό που έβαλες attenuator είναι; (μου αρέσει εμφανισιακά, θα το κοιτάξω :-)   

4
έχε υπόψιν πάντως ότι το μεγάφωνο του ενισχυτή παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στον τελικό ήχο .
στους περισσότερους ενισχυτές τα μεγάφωνα είναι πολύ μεγαλύτερης ισχύος απ'ότι οι ενισχυτές με αποτέλεσμα να μην καταφέρνεις να "κουνηθούν" ώστε να αποδώσουν .


Σωστό! (ως φυσικός μιλάω τώρα χεχε). Για αυτό και τελικά ίσως έχει νόημα η λογική κεφαλή / καμπίνα. Εμένα ο δικός μου έχει δύο 12άρια. Δεν ξέρω αν αξίζει να βρω καμιά μικρότερη καμπίνα (μην κάνω και καμιά μ@λ@κία), γιατί μπορώ να αποσυνδέσω την "καμπίνα" (combo είναι φυσικά) και να συνδέσω άλλη. Βέβαια 120 βατ που να τα κρύψεις...

5

(Η συζήτηση διαχωρίστηκε από εδώ. hot_sauce)

Αυτός πράγματι μου κινεί το ενδιαφέρον για οικονομική λύση, αν και το footswitch θα το ήθελα.


Σε σχέση με αυτά που λένε οι πολύ πιο έμπειροι από εμένα παραπάνω, να προσθέσω και εγώ την εμπειρία του, ας πούμε πιο τουρίστα  ;D :

Όπως ξέρετε, κατά λάθος πήρα ενισχυτή πολύ δυνατότερο από αυτόν που χρειάζομαι. Παίζω στο 1.5 με 2, με την προενίσχυση στο 2 και την κιθάρα στο 3-4 (ναι, ούτε την κιθάρα δεν μπορώ να βάλω τέρμα) και κατεβαίνει η γυναίκα μου από το επάνω πάτωμα να μου πει ότι είναι πολύ δυντά και δεν μπορεί να διαβάσει η κόρη μου. Έχω και έναν Amplify 75 που είχα πάρει ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΛΕΦΤΑ (το βάζω κεφαλαία γιατί από ποιότητα ήχου τελικά κατά την άποψή μου είναι M5 με PRIUS η σύγκριση) με τον οποίο παίζω πολύ σπάνια. Μου τη σπάει ιδιαίτερα με τον Amplify ότι ό,τι κιθάρα και να πιάσω ο ήχος είναι ό,τι διαλέξω με το modelling. Παίζω πάντα λοιπόν εξαιρετικά χαμηλά, τα καθαρά είναι τέλεια και παίζω όσο χαμηλά θέλω, τα βρώμικα όχι. Βάζω βέβαια το crunch ή το lead κανάλι, αλλά χωρίς ένταση η βρώμα δεν μου αρέσει καθόλου. Για την ακρίβεια ακόμα και στο όριο της έντασης που είναι ανεκτό για τους γύρω, πάλι δεν μου αρέσει η βρώμα που βγάζουν το crunch και το lead (το crunch δεν πολυβρωμίζει σε χαμηλές εντάσεις έτσι κι αλλιώς).

Παρόλα αυτά, δεν τον αλλάζω τον ενισχυτή για πιο μικρό, ούτε attenuator αγόρασα. Τον συνήθισα και μου αρέσει που είναι δυνατός και παίζω χαμηλά. Όταν δοκίμασα λαμπάτους στα 5 βατ είναι αλήθεια ότι δεν μου άρεσε ο ήχος τους σε σχέση με το δικό μου. Να πω όμως ότι ο μεγάλος ενισχυτής (ο δικός μου τουλάχιστον) έχει και ένα μάλλον σοβαρό μειονέκτημα: Με τα σχεδόν 40 κιλά του, δεν τον κουνάω ούτε μέσα στο σπίτι. Όταν πάω σε φίλους παίρνω τον Amplify (που όπως είπαμε δεν μου αρέσει τελικά καθόλου ο ήχος του). Για αυτό πλέον μάλλον θα πήγαινα αν άρχιζα από την αρχή στα 15 με 20 βατ λάμπα (βέβαια τώρα που το γράφω αυτό ρίχνω μια ματιά στον ενισχυτή και ίσως και να ξαναέπαιρνα τον ίδιο χαχαχα).

Επιμένω πάντως ότι αγορά μεταχειρισμένου λαμπάτου είναι για τους έμπειρους, ιδιαίτερα σε σχέση με την κατάσταση των λαμπών (ένας από τους λόγους που μου άρεσε ο infinium είναι αυτό που διαφημίζουν για τη διάρκεια ζωής των λαμπών και ότι μπορείς να ελέγξεις με μηχανικό τρόπο και όχι με τα άχρηστα αυτιά μου όταν χρειάζεται αλλαγή.


(εγώ τον δικό μου τον είχα πάρει καινούργιο στα 370, τώρα τον βλέπω σε ελληνικό κατάστημα στο σκρούτζ 500, νομίζω εύκολα μπορεί κανείς να τον κατεβάσει ίσως και κανένα κατοστάρικο αφού δεν βγαίνει πια).

6
Εκτός από τον laney θεωρώ ότι πολύ καλές λύσεις είναι και blackstar (1 και 5 - προσωπικά προτιμώ 5) και αυτός που ξέρω και μου αρέσει πολύ, ο bugera v22 που τον έχει πάρει ένας φίλος και είναι ξετρελαμένος. Εγώ αν θυμάστε είχα πάρει προσφορά στα 370 ένα θεριό (για τις δικές μου ανάγκες που ακόμα δεν τον έχουν βγάλει από το σπίτι :-), τον 333 infinium με 2 12άρια. Παίζω μέχρι το 2 στην ένταση και φυσικά πιο καθαρά δε γίνεται χεχε). Πάντως για μεταχειρισμένους λαμπάτους να πω την αλήθεια εγώ τους φοβάμαι λίγο γιατί δε μπορώ να τους εκτιμήσω.

Συγχώνευση μηνυμάτων: 22/06/18, 14:36
... και παρεμπιπτόντως, ενώ από fender ενισχυτές γενικά δεν έχω εμπειρία, πρόσφατα είχε βγάλει προσφορά η Thomann τον vaporizer με δύο 10άρια ηχεία αν δεν κάνω λάθος στα 180 ευρά (!) και το πήραν τρεις φίλοι μου (εξαντλήθηκε σε χρόνο μηδέν). Όταν τον δοκίμασα, μου έκανε εντύπωση ότι μη Gibson και γενικότερα με ΗΒ βρώμιζε γρήγορα ο ήχος και στα καθαρά του. Έπαιζε καθαρά καθαρά με μονούς. Για αυτό θα έλεγα για βασικό ενισχυτή καλό είναι να τον ακούσουμε πρώτα ή να ξέρουμε ότι είναι οκ από φίλο που να ξέρει.

7
http://www.kitbuiltguitars.co.uk/


(Όποιος έχει εμπειρία από κάποιο να μας την πει, ε; δεν έχω παραγγείλει ακόμα τη thinline  ;D ;D )

8
... μπαα εγώ δεν ενδιαφέρομαι (πλάκα με κάνεις :-DDD). Αυτά τα τρία είχα βρει μαζί με το Amazon.co.uk τώρα για το κιτ. Το ενδιαφέρον είναι αν μπορούμε να βάλουμε όποιος ξέρει και καμιά εμπειρία, αν έχει παραγγείλει από εκεί κλπ. Το βραδάκι θα δω τα λινκ που έψαχνα να βάλω και εγώ κανένα.


9
αν έχει και wifi την τσίμπησα!! Οκ αυτές που έχω πλην της δερμάτινης που δε θυμάμαι πόσο την είχα πάρει είναι max του δεκάρικου. Θα κάνω τη γύρα κάποια στιγμή και πιστεύω ότι πράγματι απλά θέλει τη ζώνη της. Στο νετ διάβασα ακόμα και για βαρίδια ψαρέματος (!!!)

10
Άκρως ενδιαφέροντα τα specs! Πότε θα κάνουμε GASοσυνάντηση να την πασπατέψουμε; Θεωρητικά με μία καλή ζώνη δεν θα έχεις πρόβλημα με το μπράτσο.


Πράγματι με μία δερμάτινη που δοκίμασα πριν πέσω για ύπνο ήταν καλύτερα τα πράγματα, αλλά όχι εντάξει. Μπορεί να βγω στη γύρα με την κιθάρα να δοκιμάζω ζώνες  ;D . Τώρα που είμαι κάπως καλύτερα από χρόνο, στην επόμενη συνάντηση πιθανότατα θα έρθω, θα την κουβαλήσω να χάσω και θερμίδες :-Ρ.

11
Να στε καλά αδέλφια, να τις κατοσ εχμμ ευχαριστιόμαστε!!


12άρι radius κλασικό, σαν τη les paul. Ο λαιμός είναι λίγο πιο λεπτός, πιο γρήγορος. Γενικά πολύ ευκολόπαιχη.


Αυτό το άρθρο είχα δει που έχει και ήχους που μου κάθησε καλά: https://en.audiofanzine.com/misc-shape-guitar/gibson/n-225-faded-cherry/editorial/reviews/gibsons-fine-ear.html
Θα ανεβάσω κάποια στιγμή και εγώ, γιατί τώρα που έπαιξα σε δικό μου ενισχυτή (Bugera 333) πολύ σιγά (δε γίνεται και αλλιώς :-) ο ήχος ήταν πολύ πιο καθαρός από αυτά που άκουσα στη σελίδα αυτή, που μου άρεσε να πω την αλήθεια, γιατί να βρωμίαεις καθαρό ήχο γίνεται, το ανάποδο δε γίνεται χεχε. Αυτά που άκουσα εδώ ήταν καλύτερα δηλαδή για μένα από αυτά που μπορείς να ακούσεις στη σελίδα πάνω.

12
χαχαχαχα (γέλασε κανείς;)
13
Η συγκεκριμένη κυρία έσκασε μύτη το 2013 και στέφθηκε με παταγώδη αποτυχία κατά τα φαινόμενα, κατά ένα μέρος γιατί αν και όλοι βρίζουν τη Gibson που βγάζει 200 χρόνια τώρα 5 μοντέλα, δεν θέλουν να πάρουν κάτι που να λέει Gibson και να μη είναι LesPaul ή SG (άντε και ES-335, αλλά μάλλον τα παραλέω).
 
Έχουμε και λέμε:
1/ Σφένδαμος σώμα και μπράτσο (chambered hollowbody) (αλλά ταστιέρα παλίσανδρος)
2/ P90 στο λαιμό και dirty fingers hb στη γέφυρα που σπλιτάρεται
3/ Μονά tone/volume
4/ vibrola tremolo
5/ double cutaway


... και μετά λέει Gibson στο headstock. Άντε να το πιστέψουμε. Αααα, στο συγκεκριμένο version (ebony) υπάρχουν και κάτι ζωγραφιστές γραμμές που έχει σχεδιάσει ένας διάσημος κλπ που είχα ρωτήσει τη μάνα του και δεν τον ήξερε.


Εγώ την παράγγειλα επειδή αφενός είμαι περίεργος και με ιντρίγκαρε όλο το setup και αφετέρου γιατί τη βρήκα σε πολύ καλή προσφορά, 600+ καινούργια με τη θηκάρα που βλέπετε στη φωτό ενώ στο Αμέρικα βλέπω αγγελίες για μεταχειρισμένες στο χιλιάρικο. Και φυσικά δεν ξαναβγήκε το μοντέλο, οπότε δεν υπάρχουν και άπειρες.


Γρήγορες εντυπώσεις:
1/ Πολύ καλή ποιότητα κατασκευής. Κανονικά δεν θα έπρεπε να είναι έκπληξη, αλλά αν θυμάστε η SG που είχα πάρει επίσης ευκαιρία δεν ενθουσίαζε.
2/ Καλά σεταρισμένη με χαμηλό action (intonation δεν τσέκαρα ακόμα). Αυτό είναι έκπληξη γιατί είχα διαβάσει στο νετ ότι επειδή το σετάρισμα είχε γίνει το 2013, όσες αργήσαν να πουληθούν ήρθαν στους ιδιοκτήτες τους, κάπως (!).
3/ Το τρέμολο περίεργο. Σκληρό στη μετακίνησή του, όταν κατέβει κάτω εμποδίζει με τα ηλεκτρικά. Το έβαλα πάνω και ξαφνικά με βόλεψε, γιατί μπορώ να παίζω χωρίς να με ενοχλεί και μπορώ να το δουλεύω με την άκρη του πήχη, πάνω από τον καρπό.
4/ Ενδιαφέροντες και αρκετά διαφορετικοί ήχοι. Επειδή είναι βράδυ έπαιξα σιγά και μόνο καθαρά. Πολύ μεγάλη διαφορά ο ΗΒ σπλιταρισμένος από ασπλιτάριστος, πολύ γκαζιάρης (φαίνεται, δε σήκωσα ήχο) ασπλιτάριστος, που περιέργως μου έκατσε καλά, κανονικά προτιμώ μονούς. Ο Ρ90, σαν Ρ90 :) . Μου αρέσει ο ήχος του μπάσου μι όταν βγαίνει από hollowbody και εδώ είναι επίσης πολύ ωραίος, ειδικά με τον Ρ90 σε σχέση με τον ΗΒ (η αλήθεια είναι ότι στη Gretsch με τους blacktron σκοτώνει).
5/ Μαλακή κιθάρα και ευκολόπαιχτη (και εύκολα φαλτσάρω αν πιέσω λίγο παραπάνω με τις δαχτύλες μου, αν και όχι όπως η SG. Εδώ πιθανώς θα μπορούσα να δοκιμάσω και 11άρες χορδές.
6/ Πολύ εύκολη πρόσβαση σε όλα τα τάστα.


Το μεγάλο ζήτημα που είχα: Μεγάλο βάρος στο μπράτσο, μου πέφτει συνέχεια με τη ζώνη και με υποχρεώνει να παίζω σα μεταλάς με το μπράτσο να ακουμπάει στο πάτωμα. Εννοείται πρέπει να βρω λύση, και όχι αυτή ενός τρελού στο νετ που άλλαξε θέση στο στραπ του μπράτσου.


Αρχική εκτίμηση: οκ, η εμφάνιση περίεργη και σίγουρα κάποιοι δε γουστάρουν με την καμία (εμένα να πω την αλήθεια μου άρεσε περισσότερο η cherry αλλά αυτή άρεσε περισσότερο στη γυναίκα μου και την άκουσα, αφού αυτή την έφαγε και στη μάπα :-) αλλά η ποιότητα κατασκευής, η ευκολία στο παίξιμο και οι ήχοι της ήταν πολύ ευχάριστη έκπληξη. Αξίζει νομίζω τα λεφτά της με το παραπάνω.


Επιφυλάσσομαι για περισσότερες λεπτομέρειες συν τω χρόνω.


Φωτό:
 

14
... έχει ανάψει το youtube μια εβδομάδα τώρα χαχαχα. Βέβαια το project πάει για τέλος καλοκαιριού καθώς αν μπει ακόμα και σκέτη γέφυρα τώρα στο σπίτι πάει, χώρισα. Το γιατί στο θέμα που ανοίγει σε λίγα λεπτά  ;D .

15
πολύ ωραία η κιθαρούλα! Εγώ αναγκαστικά στην αρχή πάω να δω αν μπορώ να φτιάξω κάτι απλό που να παίζει. Ελπίζω απλά λόγω κιτ να μην είναι φρανκεσταίν (ίσως να πάω απλά με βερνίκι/λάδι, να μην βάψω, αλλά δεν το έχω πολυσκεφτεί ακόμα). Αν το ευχαριστηθώ και δω ότι τα καταφέρνω κάπως, βλέπουμε. Πάντως αν καταφέρω κάτι όπως στη φωτό θα είμαι πολύ χαρούμενος.

16
O @saved Μήτσος με προβλημάτισε ελαφρά γιατί αυτό που λέει το καταλαβαίνω και η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω τι θέλω ακριβώς με το να πιάσω να φτιάξω (βάψω και συνδέσω σε αυτή τη φάση) κιθάρα. Από την άλλη, τώρα έχω λίγο χρόνο παραπάνω και σε αυτή την ηλικία δε χρειάζεται να έχω συγκεκριμένο στόχο, απλά να συντηρείται το ενδιαφέρον μου. Και η φάση να φτιάξω με εξιτάρει. Έχω ένα πρώην συνέδελφο που και αυτός άρχισε να ασχολείται να φτιάχνει όργανα στα 52 όταν πήρε μία εθελουσία και τώρα έχει πάρει και εργαλεία και έχει φτιάξει 12 ακουστικές κιθάρες και το έχει ευχαριστηθεί πολύ σαν ασχολία.


Θα το οργανώσω σιγά σιγά και θα τη χτυπήσω την κυρά thinline να δούμε πόσα απίδια χωράει ο σάκος. Αχιλλέα ετοιμάσου για τηλέφωνο χαχαχα. Παρεμπιπτόντως, μόλις με πήραν τηλέφωνο ότι έφτασε η άλλη κυράτσα που περίμενα, προς το βραδάκι θα στείλω φωτό αν  όλα πάνε καλά.

17
... για μένα combo λαμπάτος είναι το καλύτερο, παρότι και οι solid state και οι modelling αρέσουν σε πολλούς, οπότε νομίζω είναι θέμα γούστου. Προσωπικά έχω και λαμπάτο και modelling, παίζω πλην ελάχιστων εξαιρέσεων συνέχεια με το λαμπάτο. Τον modelling τον χρησιμοποιώ πιο πολύ όταν πάω σε φίλους, γιατί ο λαμπάτος είναι και #$%^&#@ βαρύς!


Σε προσιτές σχετικά τιμές (350-400 ευρά) πολύ αξιοπρεπείς κατά την άποψή μου λαμπάτοι ενισχυτές είναι οι Laney cub12r, Blackstar ht-5r, o Bugera v22 (λίγο πιο ακριβός) και υπάρχουν και marshall και vox για τους οποίους δεν έχω άποψη. Ένας φίλος αγόρασε πρόσφατα ένα fender superchamp που επίσης μου άρεσε. Υπάρχουν εδώ μέσα βέβαια και πολύ πιο έμπειροι από ενισχυτές να με διορθωσουν  ;D .18
Αυτό είναι το επόμενο βήμα, απλά φοβάμαι ότι αν δεν οργανώσω καμιά απαγωγή του Μήτσου ή του Αχιλλέα (ή και των δύο) και τους κρατήσω εδώ να μου δίνουν οδηγίες απλά θα χαλάσω τα περισσότερα λεφτά. Έτσι λέω να ξεκινήσω με κάτι απλό και σχετκά φτηνό, να θυμηθώ τα συναρμολογούμενα που έκανα μικρός (με περιορισμένη επιτυχία να πω). Για το λόγο αυτό έβαλα την τελευταία υποψήφια που είναι πιο φτηνή (και έχω βρει και ένα δύο ακόμα πιο φτηνές - μέχρι το 40άρι), που να πω την αλήθεια ίσως εκεί πρέπει να πάω για πρώτο βήμα και μετά να κάνω μία thinline (ή mockingbird) όπως λες.


Φαντάζομαι από την άλλη ότι αν δεν καταστρέψω σώμα μπράτσο, τα άλλα τα αλλάζω έτσι κι έτσι αργότερα, που θα είναι και πιο εύκολο αφού εγώ θα τα έχω συναρμολογήσει (λόγω ασχετίλας μπορεί να μου διαφεύγει κάτι, είμαι όλος αυτιά  ;D )

19
Εγώ θα σου πρότεινα μάλλον να πάρεις σχετικά καλό ενισχυτή. Από κιθάρες νομίζω ότι υπάρχουν αρκετές κοντά στο 500άρικο που θα λάμψουν με ένα καλό ενισχυτή. Προσωπική άποψη βέβαια, η πιο all around κιθάρα είναι η κλασική στρατ. Οι μεξικάνες είναι καλής ποιότητας (τουλάχιστον αυτή που πήρα εγώ ήταν εξαιρετική) και πάνε λίγο πάνω από το 500άρικο. PRS δεν είχα ποτέ, μου αρέσουν εμφανισιακά αλλά δεν ξέρω παραπάνω. Με το SE δεν θα είχα πρόβλημα, όλα τα επώνυμα από Ινδονησία Κίνα κλπ κατά την άποψή μου είναι απόλυτα αξιοπρεπή στα λεφτά που κοστίζουν (καλύτερη αναλογία ποιοτητας τιμής από τα Αμερικάνικα θεωρώ). Θυμίζω άλλωστε ότι τα iPhone φτιάχνονται στην Κίνα :). Αν προτιμάς LP, παρότι νομίζω ότι δεν είναι τόσο all around όσο οι στρατ, υπάρχουν στο 500 καταπληκτικές epiphone.

20
... φαίνεται το πιο σιγουράκι. Θα πρέπει να βρώ και τον τρόπο να μπουν λίγα λίγα τα κομμάτια στο σπίτι μη με χωρίσει η γυναίκα μου :-Ρ

21
Όπως όλοι οι φίλοι εδώ μέσα γνωρίζετε, (α) είμαι τραγικός ξεφτίλας με το GAS μου μέσα και (β) δεν πιάνουν τα χέρια μου για κατασκευές.


Λόγω του (α) και για να βελτιωθώ κάπως στο (β), και ενώ περιμένω να μου έρθει η καινούργια κυρία που έχω παραγγείλει και θα σας παρουσιάσω οσονούπω (είπαμε, (α)  ;D ;D ) κάθομαι και κοιτάζω κιτ κιθάρας για κατασκευή μπας και φτιάξω μία κιθάρα από κιτ για να ξεκολλήσω λίγο με τις κατασκευές.


Μέχρι τώρα έχω δει κατ' αρχήν τα γνωστά κιτ HB και J&D των γερμανών που δεν με ενθουσιάζουν, κυρίως γιατί έτσι κι αλλιώς έχω στρατ, τελε και LP (χαζομάρα μου βέβαια, αλλά αφού φτιάχνω κάτι γιατί να μην είναι διαφορετικό; μπορεί να τα φτιάξω κάτι αξιοπρεπές και να μην είναι για πέταμα). Είδα επίσης τα παρακάτω:


https://www.guitarfetish.com/Classic-Mockingbird-Style-guitar-Kit-MAPLE-Poplar-body-COMPLETE-_p_21434.html mockingbird, ενδιαφέρον στυλ, μου αρέσει το μανίκι με το σφένδαμο και τα περίεργα inlays, είναι βέβαια από Αμερική και δεν ξέρω για έξτρα έξοδα κλπ.
https://www.etsy.com/uk/listing/600309465/guitarkitshop-rick-6-trings-diy-electric?ga_order=most_relevant&ga_search_type=all&ga_view_type=gallery&ga_search_query=diy%20guitar%20kits&ref=sr_gallery-3-28 Μου αρέσει πολύ το σχέδιο των rickenbacker, αλλά είναι από Κίνα και πάλι δεν ξέρω για χρόνους και έξοδα (παρότι όπως ξέρετε η κινεζουλα που είχα πάρει βγήκε σχεδόν τέλεια) και ξεφεύγουμε λίγο στην τιμή.
http://www.guitarkitfabric.co.uk/Catalogue/diy-guitar-kits/diy-guitar-thinline-fender-ash Ευρωπαϊκό, φαίνεται καλός ο κατασκευαστής και η τιμή μεσαία. Και thinline θέλω κάποτε (τρομάρα μου).
https://www.amazon.co.uk/Knoxville-Electric-Guitar-DIY-Kit/dp/B00966IGMI/ref=sr_1_3?ie=UTF8&qid=1529347351&sr=8-3&keywords=diy%2Bguitar&th=1 12χορδη τελε (υπάρχει και 6χορδη στην ίδια τιμή). Οκ, έχω τελε, αλλά είναι amazon uk που έχω ξαναπαραγγείλει και επιπλέον η φτηνοτερη τιμή (να πω την αλήθεια οι τελε μου αρέσουν με σφένδαμο κανονικά).


Με βλέπω να κλίνω σιγά σιγά (καλοκαιριάζει κιόλας) προς το τρίτο (τη thinline). Εχει κανείς παλιός και γνώστης να μου δώσει καμιά συμβουλή; (συμπεριλαμβανομένων και συμβουλών του τύπου να μην πάρω άλλη ή να φτιάξω κανένα μπάσο καλύτερα  ;D ;D ;D ). Τώρα που το έγραψα, ξέρει κανείς καλό site να πουλάει κιτ βαρύτονης;)

22
Φίλε μου είπα ότι είναι υποκειμενικό το θέμα και προσωπική η άποψη, είμαι 54 χρονών και πολλές φορές έχω διαφορετική άποψη από πολλούς φίλους εδώ (ακόμα και της ίδιας ηλικίας με εμένα). Για αυτό το λόγο δεν απευθύνθηκα σε εσένα, κακώς εκφράστηκα όπως εκφράστηκα στο προηγούμενο μήνυμά μου, και γαι το λόγο αυτό ζήτησα συγγνώμη. Για αυτό ας το αφήσουμε εδώ (συγνώμη που απευθύνομαι σε εσένα τώρα, ήθελα να απαντήσω γιατί απευθύνθηκες σε μένα προσωπικά δεύτερη φορά, δεν θα το ξανακάνω).

23
... και εγώ θα ήθελα να σταματήσει αυτή η συζήτηση. Επιπρόσθετα επειδή, λόγω ηλικίας και χωρίς πραγματικά να θέλω να προσβάλλω το Στόκα που την ξεκίνησε, μου κάνει πολύ περίεργο να βλέπω συνέχεια (επειδή συνεχίζεται το θέμα) τον τίτλο για 'anime', που ακόμα και η κόρη μου που είναι 13 σταμάτησε να βλέπει.


Προσωπική άποψη: Ένα σχόλιο ή παρατήρηση, κατ' αρχήν εξετάζεται από τον καθένα μας ως προς την ουσία του, ανεξάρτητα από το ποιος το κάνει. Παράλληλα βέβαια βλέπουμε και το ύφος. Καμιά φορά ένα σχόλιο είναι ειρωνικό ή προσβλητικό.


Ευτυχώς ή δυστυχώς εδώ μπαίνει η υποκειμενικότητα. Οι επισκέπτες εδώ έχουν διαφορά ηλικίας που μπορεί να φτάνει και τις 5 δεκαετίες και άλλα βασικά χαρακτηριστικά (εμπειρίες ζωής, ταξίδια, χώρα που μένουν, άλλα στοιχεία υποβάθρου κλπ, και πάλι χωρίς να θέλω να προσβάλλω κανένα) πολύ πολύ διαφορετικά και συνεπώς πράγματι πολύ διαφορετική αισθητική ως προς το τι είναι ειρωνικό/επιθετικό και τι όχι. Δε βοηθάει και ο γραπτός λόγος, που πολλές φορές μπερδεύει ως προς  την πρόθεση αυτού που γράφει.


Εγώ προσωπικά, εν εκλάβω ένα σχόλιο σαν επιθετικό προς εμένα, με ενδιαφέρει αν το κάνει κάποιος νέος στο forum ή κάποιος παλιός. Αν το κάνει κάποιος παλιός που 'εδώ είναι το σπίτι του' (επίκαιρος συνεπώς ο τίτλος :-) τότε θα εξετάσω σοβαρά το ενδεχόμενο να μη συνεχίσω με το forum αυτό καθώς κάποιοι το φτιάξανε, κάποιοι το κρατάνε ζωντανό και αυτό το σέβομαι. Σε κάθε περίπτωση, θα αμυνθώ μεν, ευγενικά δε (για να δω και αν με θέλουνε). Αν το κάνει κάποιος καινούργιος, δεν θα δώσω καμία σημασία, εκτός αν δω ότι και οι παλιοί συνηγορούν. Άρα, πάντα προσωπική άποψη εκφράζω, παίζει ρόλο για μένα αν το σχόλιο γίνεται από νέο ή παλιό. Δεν νομίζω ότι θα απαντούσα σε κάποιο νέο που θα έκανε επιθετικό σχόλιο για μένα, αλλά να πω την αλήθεια δεν ξέρω γιατί δε μου έχει συμβεί ακόμα.


Εμένα μου έκανε εντύπωση η αντίδραση για τον Αχιλλέα μεταξύ άλλων γιατί εδώ υποστήριξε το παιδάκι. Παράλληλα, κανονικά νομίζω ότι η ευθεία απάντηση στο τι κάνεις με το φίλο σου που στα πρήζει με τους 'αλήτες του Thomann' ή με οποιοδήποτε άλλο θέμα είναι: είναι φίλος σου, του κάνεις πλάκα (που τη δέχεται γιατί είναι φίλος σου) ή του λες και ένα 'έλεος ρε Αχιλλέα με το Thomann' (γελώντας γιατί δέχεσαι το φίλο σου με τα ελαττώματά του) που και πάλι δεν τον πειράζει γιατί είναι φίλος σου.


Πάντως κατα την άποψή μου πρέπει να είμαστε ευγενικοί με όλους, νέους ή παλιούς, και εγώ κακώς είπα για το 'ευγενικό μπαν' στο παιδάκι, το μπαν δεν είναι καθόλου της λογικής μου, και ζητώ συγγνώμη για αυτό. Σύσταση σε pm έπρεπε να πω, ανεξάρτητα αν διάβαζε ο Στόκας ή όχι.


Πραγματικά πιστεύω ότι πρέπει να κλείσει το θέμα (ή τουλάχιστον να αλλάξει ο τίτλος, έλεος με τα anime  ;D ;D ;D )

24
... θα πρότεινα να σβηστεί το link γιατί πάει σε εμπορικό site.

25
Τι λέτε κύριε Μήτσο μας, έναν άνθρωπο είχαμε και μεις να πιάνουμε από τα μούτρα όταν το επέβαλε η διάθεσίς μας, και θα μας το κόψετε τώρα; τι θέλετε, να ξεσπάμε σε τίποτα νέους που μπαίνουν σε φόρα όταν λείπουν οι moderators;  ;D ;D


(σοβαρά τώρα, προσωπικά πιστεύω σε δεύτερες ευκαιρίες, η συγκεκριμένη περίπτωση όμως εκτιμώ ότι δεν είχε καμία τύχη. Από άποψη αισθητικής, καθαρά λόγω χαρακτήρα, απλά θα έστελνα ένα ευγενικό ban με 'ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον στο φόρουμ μας' χεχε)

Σελίδες: [1] 2 3 4 ... 13