Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - agrammatos

Σελίδες: 1 [2] 3 4
26
Δείγμα της δουλειάς του είναι η κιθάρα που παίζει ο Χριστόφορος Κροκίδης



27
Λοιπόν... Είμαι κι εγώ ένας ερασιτέχνης κιθαρίστας, κάτοχος εκτός των άλλων ακουστικών (Ibanez με laminated πλαϊνά και πίσω, μίας Seagul S6, μίας Ovation Elite T) και μίας Gibson SJ200. Σας πληροφορώ ότι έχω παρατηρήσει ότι όταν πιάνω στα χέρια μου την Gibson παίζω πολύ περισσότερη ώρα. Μεγάλη διαφορά... φτιάχνομαι περισσότερο, πώς να το πω... Δεν θέλω να την αφήσω από πάνω μου... Τι θέλω να πω. Ότι IMHO αν έχεις να ρίξεις λεφτά για ένα πολύ ακριβό όργανο, απλά πάνε και ρίξτα. Θα σου τα δώσει πίσω σε άπειρες ώρες ευχαρίστησης φίλε μου. Δεν έχει σημασία αν είσαι ο Κροκίδης, ο Σπάθας ή ένας κιθαρίστας που απλά γκρατζουνάς πέντε ακόρντα και περνάς όμορφα. Είμαι σίγουρος πώς δεν θα το μετανοιώσεις ποτέ.

28
1. Αχ τα μάτια σου - Λοΐζος
2. Της νύχτας τα ηχεία - Λάκης & Μητροπάνος
3. Αγαπάω κι αδιαφορώ - Νικόλας Άσιμος


29
δεν έχετε πρόβλημα να κουβαλάτε κιθάρες των 2000+ ευρώ σε διακοπές με φίλους δλδ παραλίες κτλ? ? ? ? ? ?
Φίλε μου, δεν ξέρω για τους άλλους αλλά εγώ γενικά είμαι της άποψης ότι άμα είναι να πάρεις κάτι καλό και να το κρατάς αποστειρωμένο κάπου και να το κοιτάς, μην το πάρεις καθόλου. Καλό είναι σίγουρα να προσέχεις τα πράγματά σου, και πίστεψέ με είμαι αυτής της νοοτροπίας, αλλά πρέπει να "ζήσεις" κιόλας. Πόσες φορές θα σου τύχει να την βγάλεις την κιθάρα έξω από το σπίτι (δεν μιλάω για live); Είναι σαν αυτή τη νοοτροπία που έχουν κάποιες οικογένειες να έχουν ένα ολόκληρο έπιπλο με τζαμαρία, που πιάνει το μισό σαλόνι, με γυαλικά και ακριβά σκεύη, τα οποία δεν τα πειράζει ποτέ κανείς, ούτε τα χρησιμοποιεί...απλώς...τα έχει.


Συμφωνώ με 1000, αρκεί να μην ρισκάρεις αρκετά, όπως σε ένα beach party όπου πολλά μπορούν να συμβούν. Αλλα εννοείται ότι θα πας να παίξεις σε κάποιο live ή σε κάποιο σπίτι παρέας με το καλό σου το όργανο. Μια ζωή έχουμε, ας την γλεντήσουμε και ας τη γουστάρουμε όσο πιο πολύ μπορούμε.

30
Το ακουγα χθες το βραδυ και δεν αντεξα


http://www.youtube.com/watch?v=tLgKMWpi_Gc



Αν και λάτρης των 80s, δεν το ήξερα. Πολύ ωραίο τραγούδι. Και σίγουρα στις κιθάρες ο Άκης Τουρκογιώργης και στο μπάσο ο Αντώνης.... Thanks Stinky

31
Φίλε τέλειο!!!!!!!!!!!!!! Μ' άρεσε πάρα πάρα πολύ. Και το ύφος στη φωνή και η ενορχήστρωση και το παίξιμο της ακουστικής. Και το mix. ΜΠΡΑΒΟ  :clap :clap :clap :clap

32
Δεν ξερω αν εχουν ερθει σε επαφη μαζι μας ή αν εχουν δωσει τις θρησκειες και τη συνταγη της coca cola στους ανθρωπους αλλα στατιστικα σε ενα αχανες και ανεξερευνητο συμπαν πιο πιθανο ειναι να υπαρχει ζωη και σε αλλους πλανητες παρα να ειμαστε μονοι μας.


+1000

33
Εφέ / Απ: Βοήθεια με εφε
« στις: 20/05/11, 17:22 »
Και πάλι σε ευχαριστώ


Σαφώς και θα δοκιμάσω τα πάντα και θα μελετήσω. Έχω την αίσθηση ότι πραγματικά το θέμα "ΕΦΕ" ΑΠΑΙΤΕΙ μελέτη σαν να μαθαίνεις ένα νέο όργανο. Αλλά για αρχή, για να μπορώ να παίζω σε κανα live λίγα κομμάτια με την ηλεκτρική (κυρίως χρησιμοποιώ ακουστική χωρίς καθόλου εφε), χρειάζομαι τη βοήθειά σας.


Χίλια ευχαριστώ και πάλι

34
Εφέ / Απ: Βοήθεια με εφε
« στις: 20/05/11, 16:59 »
Σε ευχαριστώ πολύ andr1anos. Μήπως θα μπορούσες να μου προτείνεις τύπο delay?


έχει:
• Clean
• Analog
• Tape
• Ping Pong
• Dynamic Delay
• Dual Delay

35
Εφέ / Βοήθεια με εφε
« στις: 20/05/11, 11:06 »
Καλημέρα


Επείδή δεν έχω ασχοληθεί ποτέ μου με εφέ κιθάρας, θα ήθελα τη βοήθεια των εμπειρων φίλων του forum. Θα ήθελα να μου πείτε τι εφέ θα ήταν καλό να ενεργοποιήσω από την http://www.tcelectronic.com/media/Nova_Sys_US.pdf για να παίζω αρπίσματα και τι εφέ για ρυθμικά. Πέστε μου δηλαδή πχ: Από την delay bank ενετροποίησε το analog κλπ. Τις παραμέτρους των εφε θα τις ψάξω μετά από μόνος μου διαβάζοντας και πειραματίζοντας. Θα ήθελα δηλαδή να έχω από εσάς μια βάση, για να μην ψάχνω ψύλους στα άχυρα...


Τα τραγούδια που θέλω να παίξω είναι ελληνικές μπαλάντες (παπακωνσταντίνου, μαχαιρίτσας, κατσιμήχα κλπ).


Το πολυεφέ θα κουμπώσει πάνω σε μικροφωνική και όχι πάνω σε ενισχυτή.


Ευχαριστώ πολύ

36
Να 'στε καλά όλοι σας. Από κει που είχα πελαγώσει, τώρα έχω πολύ ωραίες ιδέες. Ευχαριστώ πάρα πολύ!

37
Σωστά

Σύγχρονη τέχνη θα έλεγα. Ζωγραφική. Θα ήθελα κάτι αρκετά ρυθμικό.

Ευχαριστώ και πάλι για τις απαντήσεις :-)

38
Γεια σε όλους

Θα ήθελα να μου προτείνετε κάποιο ορχηστρικό κομμάτι που θα παίζει σαν "χαλί" σε ένα slide show πριν το άνοιγμα μίας έκθεσης έργων τέχνης. Θα ήθελα κάτι αρκετά δυναμικό


ΕΥχαριστώ εκ των προτέρων

39
Μ αρεσει!!! Δεν ξερω γιατι, δεν μπορεσα να χαρακτηρίσω το ύφος του αλλα είναι καταπληκτικο!!! Μπράβο ρε φιλαράκι!!!

40
Γ..ω το σπιτι σου Κολόμβε :-P

41
Φίλε μου ναι. Τα τραγούδια θα είναι το "όχημα" σου για να μάθεις να παίζεις και να ακούς τα ακόρντα. Πίστεψέ με σε λίγο καιρό θα "μαντεύεις" το επόμενο ακόρντο σε πολλά "εύκολα" τραγούδια. Φίλε λίγα. 3-4 τραγούδια το πολύ για αρχή. Για να δεις πραγματική βελτίωση. Μετά άλλα 3-4. Διάλεξε αργούς ρυθμούς. Και παίξτα ακόμα πιο αργά, αλλά καθαρά. Δηλαδή να ακούς όλες της νότες του ακόρντο. Και αν ένα ακόρντο δεν επιτρέπει να χτυπίσεις όλες τις χορδές να μην τις χτυπάς. Πρόσεξέ το αυτό. Δεν χτυπάμε πάντα και τις 6 χορδές, αλλά αυτές που πρέπει (εδώ θα σε βοηθήσει πολύ το βιβλίο με τα εικονογραφημένα ακόρντα που σου 'λεγα).

Να διαλέξεις ένα μάστορα που θεωρείται καλός στην επισκευή-συντήρηση κιθάρας και πες του να στην σετάρει και γενικά να την ελέγξει. Είναι αρκετά εύκολη δουλειά για κάποιον που ξέρει, αλλά μπορεί να σου καταστρέψει το όργανο αν δεν ξέρει. Πες του να στην σετάρει με εντεκάρες χορδές, είναι αρκετά λεπτές για να μη σε κουράζουν και αρκετά χοντρές για να σου δώσουν καλό όγκο στον ήχο σου.


Φιλικά

42
Φίλε θα σου πω τη γνώμη μου από την εμπειρία μου ως αυτοδίδακτος.

Λοιπόν η άποψή μου είναι ότι μπορείς άνετα να προχωρίσεις στην μουσική σαν ερασιτέχνης, δηλαδή να παίζεις με την παρέα σου, ίσως και σε κανένα μαγαζάκι (ταβερνάκι, μπαράκι).

Σίγουρα πολλοί του παρελθόντος μεγάλοι μουσικοί δεν ήξεραν θεωρεία και ήταν και αυτοδίδακτοι, αλλά αυτό έχω την αίσθηση ότι σιγά σιγά χάνεται. Λοιπόν οι συμβουλές μου είναι οι εξής:

1. Να ακούς πολύ μουσική. Πάρα πολύ, και όχι από ένα είδος. Επικεντρώσου σ' αυτό που γουστάρεις να παίζεις, αλλά μην αγνοείς τα υπόλοιπα. Εγώ πχ αγόρασα κιθάρα για να παίζω ελληνικές ροκ μπαλλάντες, αλλά πέρασα και από λαϊκό, ρεμπέτικο και πίστεψέ με κέρδισα πολλά και σαν μουσικός και σαν τραγουδιστής. Καλά λένε ότι το πατάρι είναι πολύ μεγάλος δάσκαλος.

2. ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Να πας την κιθάρα σου για set up. Το μεγαλύτερο ποσοστό των οργάνων που πουλιούνται είναι ασετάριστες. Χωρίς εξαίρεση, ακριβές-φτηνές. Μετα το set up το όργανό σου θα είναι αγνώριστο και στο σημαντικότερο με πολύ μα πολύ πιο μαλακό μανίκι (οι χορδές θα χρειάζονται πολύ μικροτερη δύναμη για να πατηθούν). Έτσι θα αρχίσεις κουτσά στραβά να παίζεις τα πρώτα σου μπαρέ.

3. Μην φοβάσαι τα μπαρέ. Στο μέλλον θα γίνουν πολύ καλοί σου φίλοι (ειδικά για να κάνεις αλλαγή τόνου σε ένα τραγούδι ώστε να ταιριάζει στη φωνή σου (τρανσπόρτο)).

4. Αγόρασε ένα βιβλίο (ή βρες στο δίκτυο) με τους διάφορους τρόπους που μπορεί να πιαστεί ένα ακόρντο. Βιβλίο που να δείχνει και με φωτογραφία ένα χέρι που πιάνει την συγχορδία, εκτός από το να δείχνει ποιες χορδές να πατήσεις. Στη συνέχεια κατέβασε ΛΙΓΕΣ παρτητούρες με ακόρντα από διάφορα sites, ή αγόρασε ένα βιβλίο κάποιου αγαπημένου σου συνθέτη και προσπάθησε να τα βγάλεις, όσο πιο καλά μπορείς. Μετά ξανα το ίδιο και ξανά και ξανά. Με τα ίδια τραγούδια. 3-4. Όχι περισσότερα. Μετά από λίγο καιρό θα πάθεις πλάκα με την διαφορά που θα δεις στο παίξιμό σου.

Αυτά για αρχή, αν σκεφτώ κι άλλα θα ξαναγράψω.

43
.... click * blick * tlick * flick * slick * ....
....ggggeeeegggrrrrpppiiirrrliiiieeeerrrrogggrrrr******....
....douf*douf*douf*.....      ....douf*douf*douf*.....
Ttttssssick!.........PIFFF!!!!
(Burned fuse!!)

* C a l c u l a t i o n    i m p o s s i b l e ! ! !
          N o t   e n o u g h   d a t a ! ! ! *


Please verify the music style you would like to play with your guitar and suggest bands that are near to the sound you want to acheive.......

Thank you!!!

xαχαχαχα εντυπωσιακό!!!!!!

44
Γεια σου φίλε

Μάλλον ατύχησες. Το"USB" που ψάχνεις πουλιέται μαζί με το mouse και στην ουσία είναι ένας πομποδέκτης (Bluetooth ή ραδιοκυμάτων). Επίσης, και στη σπάνια περίπτωση να βρεις από κάποιον άλλο τον πομποδέκτη, ίσως (αυτό το υποθέτω) να μήν ταιριάζει για το δικό σου ποντίκι λόγω μοναδικής κωδικοποίησης.

45
Ρε παιδιά δες τε τον... Απλά απίστευτος και ερωτικότατος...




ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΗΣ

46
Διασκέδαση / Ζουγανέλης-Πληκτράς
« στις: 08/12/09, 08:07 »


:-)

47
Ενισχυτές / Απ: Με γειά μου
« στις: 07/12/09, 21:35 »
Axxxx τη δουλειά μου σκέφτομαι. Μια μελέτη ξεκίνησα να κανω, πιο πολύ στο  youtube ειμαι και βλέπω blues παίχτες... κακό πράμα...

48
Ενισχυτές / Με γειά μου
« στις: 07/12/09, 19:31 »
Μόλις παρελήφθει (πριν απο 2 ώρες) ο Fender Blues Junior. Επειδή δεν ήρθε ακόμα η Fender Stratocaster τον δοκίμασα με μία Ibanez Petrucci που είχα από παλιά. Παιδιά με τον επιλογέα στη μεσαία θέση (2 split μαγνήτες) ο ενισχυτής είναι Α Π Ι Σ Τ Ε Υ Τ Ο Σ. Αν και η εμπειρία μου με ηλεκτρικά όργανα τώρα αρχίζει (η Ιbanez Petrucci και ο Orange 30R αγοράστηκαν εντελώς στην τύχη σε περίοδο που είχα πάρει κάτι λεφτά και έλεγα να αρχίσω να ασχολούμαι με ηλεκτρική κιθάρα, αλλά τα θεωρώ πολύ λάθος ως επιλογή για τα γούστα μου) νομίζω ότι θα με κολλήσει άσχημα στην ηλεκτρική. Μαγεύτηκα... Πήρα και τα 2 βιβλία του Άκη Τουρκογιώργη και ήδη στρώθηκα στη μελέτη... Το PC μου παίζει πλέον μόνιμα BB King και Eric Clapton... Άντε τα λέμε αργότερα, ελπίζω με κανα MP3 :-)


Χρήστος

49
Όπως σου απάντησαν σωστά και τα παιδιά, το volume ανεβάζει την ένταση του ενισχυτή, ενώ το gain το μέγεθος της παραμόρφωσης.. Ωστόσο, αν τύχει ποτέ και πετύχεις κανένα παλιό ενισχυτή (era 80s) σαν τον Mark I της Boogie, μπορεί να δεις 2 volume knobs.. Το ένα από τα δύο (αν θυμάμαι καλά το volume 2) ανεβάζει την παραμόρφωση.. Υπό αυτή την οπτική πιστεύω ότι ο σχεδιαστής του ενισχυτή σου, έβαλε το gain σαν volume στο καθαρό σου κανάλι, όχι για να ανεβάζει την ένταση του ήχου, αλλά για να σου "βρωμίζει" το καθαρό κανάλι όταν παίζεις με αρκετή δύναμη στο picking.. Σε γενικές γραμμές θα σου πρότεινα όταν παίζεις με το καθαρό κανάλι να έχεις το gain σε χαμηλά επίπεδα..

Τώρα όσον αφορά το high και low input.. Ο JSX που έχω έχει και αυτός 2 inputs.. Κατά κανόνα εγώ συνδέω τις κιθάρες μου ανάλογα με το πόσο hot είναι οι μαγνήτες της εκάστοτε κιθάρας.. Για παράδειγμα σε μια κιθάρα που φοράει medium power μαγνήτες, το high input με βολεύει γιατί νιώθω διαφορά στις δυναμικές όταν παίζω.. Όταν συνδέω μια κιθάρα που φοράει high power μαγνήτες, το high input μου παραμορφώνει το σήμα και έτσι συνδέω την κιθάρα στο low input.. Επομένως, θα σου πρότεινα αν δεν γνωρίζεις το πόσο hot είναι οι μαγνήτες σου να δοκιμάσεις την κιθάρα σου πρώτα στο high input και αν νιώθεις ότι σου παραμορφώνει σε σημεία, κούμπωσε την μετά στο low input..

Να σαι καλά φίλε μου είσουν κατατοπιστικότατος.

Επίσης ευχαριστώ και τα υπόλοιπα παιδιά για τις απαντήσεις τους

50
Στην ουσία δηλαδή το High είναι αυτό που αναφερεται ως "βρώμικο κανάλι" kai to low ως "καθαρό κανάλι"?

Σελίδες: 1 [2] 3 4