Σελίδες:
  • #1 από Nasos711 στις 10 May 2009
  • Τι ενισχυτή θα προτείνατε για μπουζούκι  μέχρι 50 W ?
  • #2 από myster maze στις 10 May 2009
  • Fender Twin Reverb!  ;D
    Κλασικος ενισχυτης για μπουζουκι... και οσο πιο παλιος τοσο καλυτερα!
    Γενικα πολλοι μπουζουκτσιδες παιζουν με Fender λαμπατο... κ οχι αναγκαστικα μονο Twin Reverb.
  • #3 από Spartan Amplifications στις 11 May 2009
  • Συμφωνώ με τον myster-maze ότι ο Fender Twin Reverb (80watt) είναι ο «κλασσικός» ενισχυτής για μπουζούκι, αλλά από ‘κει  πέρα (και αναλόγως του χώρου εργασίας σου) μπορείς (και πρέπει) να «κοιτάξεις» και για τους μικρότερους σε ισχύ Fender Deluxe Reverb (22 watt) & Ampeg J-20 (20 watt)… Θέλω με αυτό να σου επισείσω την  προσοχή ότι άλλο είναι να «παίζεις» σε μεγάλα stage (οπού λογικά χρειάζεσαι τα 80 watt του Fender Twin Reverb) και άλλο είναι να «παίζεις» σε μικρά stage (οπού ο Fender Deluxe Reverb είναι πολύ πιο λειτουργικός, ενώ ο Fender Twin Reverb θα σου δημιουργήσει λόγω της  ισχύς του «προβλήματα»… Πέραν τούτου «Mod-ες» για καλυτέρευση του ήχου αρκετές… 1. Αντικατάσταση των Chinese made Groove Tubes με JJ-Electronic tubes τόσο σε επίπεδο προ-ενισχυτών  λυχνιών όσο και σε επίπεδο τελικών λυχνιών (και Re-Biasing των τελικών λυχνιών) ώστε ο ενισχυτής σου να αποδίδει τα μέγιστα… Καλύτερος ήχος με πιο πολλά «μεσαία» και καλύτερη ανάλυση τόνου… 2. Αντικατάσταση των Ceramic (Italian made now) Jensen Speakers με AlNiCo Speakers από Weber VST www.webervst.com (και έχεις πολλές επιλογές για το πιο μοντέλο τους σου ταιριάζει  πιο πολύ σαν ήχος). Αυτά τα ολίγα, για την ώρα. Μετά τιμής, Spartan.                                     
  • #4 από Nasos711 στις 12 May 2009
  • Ευχαριστώ πολύ παιδία για της πληροφορίες.Ειναι λίγο μπερδεμένες οι άποψης για τον ενισχυτή για μπουζούκι.Ακουω και για ακουστικών ενισχυτή ότι πεζή καλά.
    Το μεγάφωνο γιατί θέλει άλλαγμα .Το Jensen δεν πεζή καλά ?
    Ευχαριστώ
  • #5 από myster maze στις 12 May 2009
  • Αν μεινεις ευχαριστημενος με τα Jensen δεν χρειαζεται να τα αλλαξεις... μια προταση αναβαθμισης προτεινε ο Spartan.
  • #6 από Spartan Amplifications στις 12 May 2009
  • Για τις κατασκευάστριες εταιρίες  π.χ. Fender, η επιλογή του (των) φτηνότερου (φτηνότερων) Jensen Ceramic Speaker(s) είναι απλά θέμα κόστους… Πίσω στα 1950 –  early1960 η Fender χρησιμοποιούσε Jensen (American made…) AlNiCo Speakers για τους Combo Ενισχυτές της. Με την έναρξη του πολέμου του Vietnam (και ένθεν…), η τιμή του κοβάλτιου (Co) εκτινάχτηκε στα ύψη, καθώς αποτελούσε κύριο δομικό υλικό των οπλικών συστημάτων με άμεσο αποτέλεσμα την άνοδο της τιμής των κραμάτων αυτού (AlNiCo) και την μεταστροφή των κατασκευαστριών εταιριών μεγάφωνων π.χ. Jensen, Celestion, Electro-Voice στα φτηνότερα υλικά (Ceramic) καθώς η μαζική παραγωγή των Ceramic Magnets «κατέβασε» το κόστος κατασκευής και εξεργασίας των Ceramic Speaker(s)… Λογικά το «θύμα» στην όλη περίπτωση ήταν (και είναι) ο μουσικός (και ο ήχος του), καθώς η «γλυκύτητα» & το «κομπρεσαρισμα» των AlNiCo Speakers χαθήκαν προς επίτευξη χαμηλότερου κόστους και υψηλοτέρου κέρδους… Σήμερα, πολλές εταιρίες (Celestion, Fane, Weber VST, Eminence) έχουν AlNiCo speaker models σαν τα Celestion  AlNiCo Blue 15w, Celestion  AlNiCo Gold 50w, Fane AXA-100, Weber VST 12A…(American Series) & Blue Dog – Silver Bullet (British Series)… παρότι ο κυρίως όγκος παραγωγής τους είναι τα Ceramic Speakers… Αν ο παλαιός, γλυκός ήχος των Fender, Gibson, Ampeg amps είναι το ζητούμενο σου, τότε η αλλαγή των Ceramic Speaker(s) σε AlNiCo Speaker(s) είναι επιβεβλημένη. Αυτά τα ολίγα ιστορικά στοιχεία για την ώρα… Ελπίζω να σε βοήθησα… Μετά τιμής, Spartan.
  • #7 από Nasos711 στις 13 May 2009
  • Ευχαριστω πολυ .Ναστε καλα
Σελίδες: