Σελίδες:
  • #1 από Kosthrash στις 18 Nov 2009
  • Καλησπερα σε ολους!
    Θα ηθελα να δω τη γνωμη σας  σχετικα με τα sonic maximizers / exciters/ enhancers (οπως πχ τα BBE ή τα Behringer).



    Προσωπικα χρησιμοποιω ενα παλιο Dualfex της Behringer μετα το Zoom G2 & πριν τον τελικο ενισχυτη (Crate flex 15) και ακουω τρομερη διαφορα στον ηχο (καθαροτερες νοτες σε high gain ηχους, 'στουντιακος' ηχος πιο κοντα στις ηχογραφησεις).
  • #2 από Nikoubis στις 18 Nov 2009
  • Κατα βαση ολα αυτα "τονιζουν" τις χαμηλες και τις ψηλες συχνοτητες. Αυτο υποτιθεται πως το επιτυγχανουν με λιγο απο EQing, λιγο απο κομπρεσαρισμα συγκεκριμενων συχνοτητων που στη συνεχεια μιξαρουν με το ακομπρεσαριστο σημα, ισως και λιγο απο phase correction. Αν το παρακανεις "σκοτωνουν" εντελως τα μεσαια σου. Αποψη μου ειναι πως καλυτερο αποτελεσμα εχει το να περναει κανεις απο αυτα (με το μαλακο παντα) ολοκληρο mix, παρα μεμονομενα οργανα, στα οποια αυτο που κανουν ελαχιστα διαφερει πρακτικα απο ενα scooped EQ. Εχουν το πλεονεκτημα (οπως γενικα το "δωσε μπασα-πριμα και κοψε μεσαια") οτι μπορουν να κανουν εναν μικρο ενισχυτη να ακουγεται "μεγαλος" κατι που ακουγεται φανταστικο στην κρεβατοκαμαρα, ομως χωρις μεσαια γενικα "χανεσαι" οταν παιζεις με αλλα οργανα. 
  • #3 από Kosthrash στις 19 Nov 2009
  • Δεν νομιζω πως κοβουν τα μεσαια (οπως τα eq), αλλα προσθετουν αρμονικες στις χαμηλες & υψηλες συχνοτητες του αρχικου σηματος, δινοντας ετσι ογκο και "brightness" στο αρχικο σημα. Γενικα δεν περιγραφεται με λογια ευκολα, πρεπει να το ακουσει κανεις για να καταλαβει για τι μιλαμε (γι'αυτο παραθετω και τα video).

    Να και αλλο ενα παραδειγμα (δυστυχως βρισκω μονο με BBE στο youtube...):


    Γενικα πιστευω οτι για να πετυχει κανεις τον ογκο του rhythm ηχου στους δισκους των  Overkill, Metallica κτλ πρεπει να προσθεσει και ενα τετοιο μηχανακι (οχι με τις ρυθμισεις στο τερμα εννοειται...) ανεξαρτητως μαγνητων, κιθαρας, πεταλιων-πολυεφε, ενισχυτη, κτλ. Παντως μου αρεσει να παιζω με το Behringer (με το eq του ενισχυτη στο flat εννοειται  ;))
  • #4 από Fteo στις 19 Nov 2009
  • Παντως μου αρεσει να παιζω με το Behringer (με το eq του ενισχυτη στο flat εννοειται  ;))
    Το θέμα είναι με τέτοιες λύσεις, να δίνεις κάτι το έξτρα στον ήχο σου και όχι να σε αναγκάζουν να κάνεις άλλες ρυθμίσεις για να βγάλεις ωραίο αποτέλεσμα. Σε αυτή την περίπτωση είναι άχρηστα κατ' εμέ.
  • #5 από Kosthrash στις 19 Nov 2009
  • Παντως μου αρεσει να παιζω με το Behringer (με το eq του ενισχυτη στο flat εννοειται  ;))
    Το θέμα είναι με τέτοιες λύσεις, να δίνεις κάτι το έξτρα στον ήχο σου και όχι να σε αναγκάζουν να κάνεις άλλες ρυθμίσεις για να βγάλεις ωραίο αποτέλεσμα. Σε αυτή την περίπτωση είναι άχρηστα κατ' εμέ.


    Παντα εχω το eq του ενισχυτη μου στο flat, αφου εαν χρειαστω eq ρυθμιση το κανω απο το πολυεφε (G2).
    Δεν λεω οτι τα exciters ειναι απαραιτητα για τη βελτιωση του ηχου (εξαλλου σε ολα τα βιντεο τα χρησιμοποιουν σε πανακριβα rack που δεν νομιζω οτι εχουν αναγκη 'διορθωσης' του ηχου) απλα ειναι θεμα γουστου (γι'αυτο εθεσα και το θεμα αυτο για να δω αποψεις) και σε καθε περιπτωση (ακομα και αν εχεις τον τελειο εξοπλισμο) ο ηχος 'ζωντανευει' περνωντας μεσα απο ενα τετοιο εφε.

    Αλλο ενα βιντεακι:
  • #6 από Fteo στις 19 Nov 2009
  • Και εγώ τα χρησιμοποιώ σε ηχογραφήσεις, απλά και μόνο για να δώσω το κάτι παραπάνω όταν χρειάζεται. ΚΑι αυτό μόνο όταν δεν μπορώ να το πετύχω μέσω eq και των ρυθμίσεων του εξοπλισμού.
  • #7 από Eagle Of Kamelot στις 19 Nov 2009
  • Νταξει, το BBE Sonic Maximizer ειναι τρελο πεταλι για live...στο studio μαλλον δε χρειαζεσαι κατι τετοιο, αλλα on-stage νομιζω πως δινει το κατι παραπανω που ψαχνουμε ολοι!! Α, αν και λιγο ασχετο, θα ηθελα να προσθεσω πως τα BBE ειναι πολυ αξιολογα πεταλια! Προσφατα τα ανακαλυψα και βλεπω πως τα χρησιμοποιει πολυς κοσμος...
  • #8 από Jezus στις 15 Jan 2010
  • Στην κιθαρα δεν μου αρεσουν ιδιαιτερα, στο μπασο χρησιμοποιω ενα Aphex Aural Exciter το οποιο σε χαλια και μετριους ενισχυτες κανει ΤΡΕΛΗ δουλεια, αλλα σε καλουε ενισχυτες δεν μου αρεσει, σαν να κοβει τονο αντι να δινει αρμονικο περιεχομενο.
Σελίδες: