Σελίδες:
  • #1 από Βραζίλης στις 16 Apr 2016


  • Διάλεξη-performance του φυσικού και κιθαρίστα Mark Lewney με θέμα «Rock guitar in 11 dimensions», στο πλαίσιο του Hub Science (*).
     
     Rock guitar in 11 dimensions
     
     - Τι προκαλεί τον επαναστατικό ήχο της ηλεκτρικής κιθάρας;
      - Μπορεί η ηλεκτρική κιθάρα να μας βοηθήσει να κατανοήσουμε τη φύση της ύλης;
     
     Ο Mark Lewney, νικητής του πρώτου βρετανικού διαγωνισμού Famelab, εξηγεί τη φυσική του ροκ με μελωδίες που ξεκινούν από τον Vivaldi και καταλήγουν στους AC/DC, αποκαλύπτει τα μυστικά του βιολιού Stradivarius και μας δείχνει πώς οι δονήσεις των χορδών της ηλεκτρικής κιθάρας απαντούν ερωτήματα για την προέλευση του σύμπαντος.
     
     Στη συναρπαστική αυτή διάλεξη, ο φυσικός Dr. Lewney εξηγεί τη φυσική των δονήσεων με ένα αεροβόλο μπαζούκα, ένα μαστίγιο και φυσικά την ηλεκτρική του κιθάρα! Παίζοντας γνωστά ροκ τραγούδια πολύ δυνατά, ο «ροκ γιατρός» εφαρμόζει τη θεωρία των ταλαντευόμενων χορδών στα σωματίδια που μας αποτελούν. Με γοητευτικές επιστημονικές ιστορίες και animations, ο Mark θα βάλει το μυαλό μας να αναλογιστεί έναν κόσμο 4, 5 μέχρι και 11 διαστάσεων!
     
     Ελάτε να παρακολουθήσετε μία μουσική εισαγωγή στη Θεωρία των Υπερχορδών και να ενθουσιαστείτε με το ροκ της σύγχρονης φυσικής και των μοντέρνων μαθηματικών.

     Dr. Mark Lewney aka “The rock Doctor”

     Ο Mark Lewney, γνωστός και ως «Rock Doctor», είναι φυσικός (PhD, University of Cardiff) και κιθαρίστας. Αποτελεί το απόλυτο διεθνώς αναγνωρισμένο όνομα στην επικοινωνία της επιστήμης με μουσική: οι διαλέξεις του με θέμα τη Φυσική με ηλεκτρική κιθάρα γίνονται ανάρπαστες σε όλο τον κόσμο.
     
     Το 2005 ο Mark ήταν ο πρώτος νικητής του FameLab, του βρετανικού διαγωνισμού για την επικοινωνία της επιστήμης. Έχει γράψει και παρουσιάσει το απολαυστικό «3 Minute Wonder: The Physics of Rock Guitar» για το Channel 4. Έχει εμφανιστεί στο Σηάτλ, το Λας Βέγκας και το Τόκιο καθώς και σε φεστιβάλ όλη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένου του Montreux Jazz Festival, στην Ελβετία. Το 2013 συνεργάστηκε με τον κωμικό Harry Shearer (The Simpsons, Spinal Tap) στο Φεστιβάλ του Εδιμβούργου, για λογαριασμό του BBC.
     
     Είσοδος ελεύθερη
     Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα Αγγλικά
     
     (*) Το «Τhe Hub Events» και ο Νικόλας Πρωτονοτάριος συνεχίζουν για πέμπτη χρονιά τη σειρά επιστημονικών διαλέξεων με τίτλο «Hub Science», με σκοπό να παρουσιάσουν με συναρπαστικό και εύληπτο τρόπο τις φυσικές και κοινωνικές επιστήμες και να μυήσουν το ακροατήριο στο μαγικό αλλά ενδεχομένως παρεξηγημένο τους κόσμο.
     
     Πού
     The Hub Events (Αλκμήνης 5, Κ. Πετράλωνα, μετρό Κεραμεικός)
     
     Πότε
     Δευτέρα 18 Απριλίου 2016, ώρα 20:00
     
     Χορηγoί
     Mini Pick Crackers Παπαδοπούλου
     Ελληνογερμανική Αγωγή
     
     Μέγας Χορηγός Επικοινωνίας
      ΒΗΜΑ Science
     
     Χορηγοί Επικοινωνίας
     ΑΠΕ-ΜΠΕ, art&life, debop.gr, diorismos.gr, eirinika.gr, επιχειρώ, forfree, openscience, QualityNet
     
     Πληροφορίες
     τηλ.: 210-3411009, 210-6395458 (Κα Ελένη Γραμματικοπούλου)
     email: info@thehubevents.gr και eleni.gramma@gmail.com
     web: http://www.thehubevents.gr/

    Εκδήλωση στο facebook: https://www.facebook.com/events/521907547994132/
  • #2 από talfarlow στις 17 Apr 2016
  • Ωραίος!

    Ισχυρίζεται ότι ο Πυθαγόρας δεν ανακάλυψε τίποτα απολύτως αλλά έμεινε στην ιστορία για δυο λόγους.
    Επειδή απαγόρευε στους μαθητές του να τρώνε "φασόλια" και επειδή σκότωσε μια αγελάδα.

    Ο τύπος είναι γελοίος.
  • #3 από Βραζίλης στις 17 Apr 2016
  • Δεν ξέρω που/πότε το είπε αυτό, αλλά έχετε υπόψη ότι μιλάμε για διάλεξη με αρκετή δόση χιούμορ και σάτιρας.
  • #4 από Spyros Delta στις 17 Apr 2016
  • Εχει ξαναρθει Ελλαδα?
    Μαλλον δεν τα παει καλα με τον Πυθαγορα.  ;D
    Απο facebook
    Παράθεση
    Dimitrios KalapothakisMarch 2, 2012 at 12:03pmHi Doctor, just a question - in Athens you mentioned that Pythagoras copied the theorem e.a. - you mean that he was a fake - in general ?? pls enlighten us because here - http://en.wikipedia.org/wiki/Pythagoras - they have a different opinion - so do I - thanks
    Doctor Lewney - the Rock Doctor Not a fake as such, in fact there's so little trustworthy source material on him that it's difficult to say much about him at all with any confidence, but he does seem to be strongly influenced by Indian mathematicians like Baudayama, whose writing alluded to the RA triangle rule.
  • #5 από saved στις 17 Apr 2016
  • Το να αμφισβιτεις εναν πεθαμενο ειναι πολυ ευκολο.Σιγα μην ζοντανεψει να σε διαψευσει.Αντε να μην βγαλω στην φορα για μοτζαρντ και μπετοβεν που οτι γραψαν ειναι κλεμενο απο τον προ-προ-προπαππου μου που τα επαιζε με την φλογερα ενω ταυτοχρωνα βοσκουσε και τα προβατα..
  • #6 από modfori στις 18 Apr 2016
  • ο καθένας μπορεί να πετάξει το μαργαριτάρι του , και δη για κάποιον εκλιπόντα


    Παράθεση
    in fact there's so little trustworthy source material on him that it's difficult to say much about him at all with any confidence
    εφόσον δεν έχει αποδειξεις για αυτό που λέει και παραδέχεται οτι δε μπορεί να το υποστηρίξει τότε το λέει μόνο και μόνο και μόνο για να προκαλέσει εντύπωση
  • #7 από Βραζίλης στις 18 Apr 2016
  • Να δούμε αν θα πει αυτό για τον Πυθαγόρα σε ελληνικό ακροατήριο... χεχε... και αν θα βρεθεί κάποιος να τον αντικρούσει.

    Πάντως, το Πυθαγόρειο Θεώρημα χρησιμοποιούταν πρακτικά από τους Βαβυλώνιους και άλλους, πολλούς αιώνες πριν τον Πυθαγόρα.
    Βέβαια, ο Πυθαγόρας το απέδειξε με μαθηματικά και το έκανε πιο γνωστό στον κόσμο. Δηλαδή, μπορεί να μην ήταν δική του ανακάλυψη αλλά η τεκμηρίωση είναι σημαντική και απαραίτητη για την επιστήμη των Μαθηματικών.
    Σαν να λέμε π.χ. οτι ένας βοσκός καταλαβαίνει πότε ένα ζώο του είναι άρρωστο, αλλά ένας κτηνίατρος θα πει τι ακριβώς του συμβαίνει και γιατί.

    Τέλος πάντων, ας μην κολλήσουμε σε αυτό. Εγώ θα πάω και θα σας πω εντυπώσεις.
  • #8 από Βραζίλης στις 19 Apr 2016
  • Ο Doctor Lewney έκανε μια πολύ ωραία και διασκεδαστική παρουσίαση. Ξεκίνησε από την φυσική των χορδών (ταλάντωση κλπ) και έφτασε μέχρι την θεωρία των υπερχορδών. Κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού αναμειγνύοντας την Φυσική με γερές δόσεις ροκ και χιούμορ. Γελάσαμε πολύ, ακούσαμε αγαπημένα ροκ τραγούδια, και μάθαμε και κάτι από Φυσική ;)
    Είναι πολύ αποδοτικό να παρουσιάζονται επιστημονικά θέματα με ευχάριστο τρόπο, ιδίως σε μαθητές σχολείων (όπου ο Lewney έχει κάνει πολλές διαλέξεις)
  • #9 από saved στις 19 Apr 2016
  • Για κανε μια παρουσιαση με το ρεζουμε..
Σελίδες: