Δείτε την σελίδα του kithara.gr στο facebook, στο twitter, και στο youtube
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
Βρε βρε καλησπέρα....Συγχωρέστε με, αλλά επειδή ΔΕΝ είναι δυνατή η ανάγνωση των πάνω, και προσπωπικά το βρίσκω λίγο άσκοπο να διαβάσω 5 σελίδες για τη φυσαρμόνικά τη στιγμή που μιλάμε για αρμονία: Προσδιορίστε μου παρακαλώ τη Πραγματική Μετατροπία.Οσον αφορά το μινορομάτζορο (όχι ματζορομίνορο όπως διατυπώνετε), αναφέρεστε στην αντίστοιχει μετατροπία, σε κάποια κλίμακα, ή στη συγχορδία?
Ωραία. Το μινορομάτζορο αυτό, λέγεται Μετατροπία Αμετάβλητου Τόνου.
Συγνωμη να διευκρινησουμε κατι...!!! Ειναι αλλο πραγμα το ματζορο-μινορο και αλλο το μινορο-ματζορο ....!!! Προσωπικα παντα μιλοντας εγω τα καταλαβαινω δυο διαφορετικα πραγματα ...αναποδη μετατροπια δηλαδη το ενα απο το αλλο....Δε ξερω αν κανω λαθος ...μπερδευτικα
Παράθεση από: Αυτάρεσκο Καθίκι Isnogood στις 15/07/13, 13:05Ωραία. Το μινορομάτζορο αυτό, λέγεται Μετατροπία Αμετάβλητου Τόνου. Όταν η αρχική τονικότητα είναι μινόρε (πχ Dm) και κινηθούμε (προσωρινά) σε άλλη τονικότητα αν αυτή είναι ματζόρε D τότε μεταβάλλεται ο οπλισμός και έχουμε μετατροπία στην ομώνυμη κλίμακα (πχ το τραγούδι ‘’Πρωϊ πρωϊ με τη δροσούλα), ενώ αν η άλλη τονικότητα είναι ματζόρε F (πχ ‘’Όνειρο Δεμένο’’ τότε επειδή έχουμε τη σχετική κλίμακα και άρα δεν έχουμε αλλαγή οπλισμού τότε κατ’ άλλους δεν είναι μετατροπία-εγώ δεν το θεωρώ μετατροπία- ενώ κατ’ άλλους είναι).Οπότε αυτό που λες - για το ''βαλς της μοναξιάς- '‘Αμετάβλητου τόνου’’ δεν ισχύει αφού ναι μεν ο τόνος (η νότα) είναι η C# η τονικότητα όμως μεταβάλλεται από C#m σε C# και επιστροφή στην τονικότητα C#m.
Καλά να περάσετε.Αυτό που παρατηρώ είναι ένα αέναο πινγκ-πονγκ. Σας απαντάνε για κλασική μουσική, μιλάτε για παραδοσιακή. Σας μιλάνε για παραδοσιακή μουσική, επικαλείσθε όρους κλασικής. Δεν έχει ιδιαίτερη σημασία πως βαφτίζετε εσείς αυτό που κάνετε. Σημασία έχει οτι εσείς ο ίδιος μπλοκάρετε οποιαδήποτε πιθανότητα να προχωρήσει η κουβέντα.
Οπότε η φράση σου ‘’Μετατροπία Αμετάβλητου Τόνου’’ δεν ισχύει τουλάχιστον σύμφωνα με τις 3 αυτές πηγές.
Ξεκίνησε από STEFANOS604 Μουσικά νέα και συζητήσεις