Το Στέκι των Κιθαρωδών

Μουσικά όργανα και εξοπλισμός => Κιθάρα - Μάρκες και τύποι => Μήνυμα ξεκίνησε από: children of bodom στις 13/06/10, 08:55

Τίτλος: περι της κλασικης
Αποστολή από: children of bodom στις 13/06/10, 08:55
εχω προσεξει οτι στις κλασικες κιθαρες το μπρατσο ειναι μεγαλυτερο απο της ηλεκτρικης και της ακουστικης,γιατι συμβαινει αυτο;
Τίτλος: Απ: περι της κλασικης
Αποστολή από: Lo.Lee.Ta στις 13/06/10, 15:33
1) http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20080905004133AAqUdpk (http://answers.yahoo.com/question/index?qid=20080905004133AAqUdpk)
 
2) http://www.guitarsite.com/classicgitbits.htm (http://www.guitarsite.com/classicgitbits.htm)
 
   "The classical guitar has a wider neck than other guitars which helps accomodate the finger-picking techniques "
 
3) http://www.musicplayer.com/article/fretboard-radius/Sep-06/23104 (http://www.musicplayer.com/article/fretboard-radius/Sep-06/23104)
 
  " Instruments built for fingerstyle playing usually have wide nuts, and relatively flat radii in the 15" to 17" range.  Instruments built
    for fingerstyle playing usually have wide nuts, and relatively flat radii in the 15" to 17" range. "
Τίτλος: Απ: περι της κλασικης
Αποστολή από: sofitia στις 13/06/10, 16:59
οτι θες για κλασική κιθάρα θα το βρείς εδώ  
http://forum.kithara.gr/index.php?topic=75571.0
απο το http://el.wikipedia.org/wiki/Κιθάρα


Μπράτσο
 
Το μπράτσο της κιθάρας είναι το μακρόστενο μέρος της, και περιλαμβάνει την ταστιέρα, τον ζυγό και τα κλειδιά. Στις κλασικές κιθάρες είναι ενσωματωμένο με την υπόλοιπη κατασκευή, ενώ στους άλλους τύπους (κυρίως στις ηλεκτρικές) μπορεί να είναι και αποσπώμενο. Το μπράτσο χρησιμεύει για να μπορεί ο κιθαρίστας να μεταβάλλει τον ήχο που βγάζει το όργανο, πατώντας τις χορδές σε διαφορετικά τάστα. Ο ζυγός αποτελεί το απέναντι από τον καβαλάρη σημείο τεντώματος των χορδών, ενώ τα κλειδιά είναι τα σημεία όπου καταλήγουν οι χορδές και διαθέτουν κοχλία που επιτρέπει το μεγαλύτερο ή μικρότερο τέντωμά τους, για σωστό κούρδισμα.

Το πίσω μέρος του μπράτσου είναι καμπυλωτό, για να διευκολύνεται το πιάσιμο και η στήριξη του χεριού που πατάει τις χορδές. Στις ηλεκτρικές κιθάρες, αυτή η καμπυλότητα είναι μικρότερη απ' ότι στις υπόλοιπες.
Τίτλος: Απ: περι της κλασικης
Αποστολή από: Cass στις 14/06/10, 17:44
Σιγουρα τα link που σου εδωσαν παραπανω θα σε καλυψουν.

Αν θελεις κ μια γρηγορη απαντηση ως παλιος της κλασικης να σου πω οτι

α) το μπρατσο ειναι πιο πλατυ απ'οτι στις ηλεκτρικες / ακουστικες
β) το πανω μερος του ειναι επιπεδο σε αντιθεση με τις ηλεκτικες / ακουστικες που εχουν ελαφρια καμπυλη

Οποτε αν περνας απο το ενα ειδος στο αλλο για 1η φορα μην τρομαξεις ( οπως επαθα καποτε εγω). Ολα ειναι υπο ελεγχο. =p
Τίτλος: Απ: περι της κλασικης
Αποστολή από: dadufi στις 18/06/10, 14:13
συμφωνω κι εγω με τον cass
γιατι κι εγω επαθα πλακα την πρωτη φορα  οταν απο μια κλασσικη που ειχα επεσε στα χερια μου μια ακουστικη με το σαφως λεπτοτερο μπρατσο και τις ναυλον χορδες ....
Τίτλος: Απ: περι της κλασικης
Αποστολή από: dot.com στις 29/01/12, 00:43

παλεύω καιρο μια ακουστική- αυτοδίδακτη απο διαφορες ανασκαφες στο ίντερνετ και απο ενα βιβλιο για αρχάριους- γιατι γουσταρα την ακουστική αντι της κλασσικής έτσι γιατι την προτιμούσα ασχετως των δυσκολιών που θα είχε και σκεφτομαι να δοκιμάσω κλασσική στυλ juanita.Νομίζω πως θα μάθω καλύτερα απο εκεί.Δεν είναι και ακριβες τωρα 40 με 50 ευρώ κανει στον Νάκα.
[/size]No offense αλλα μη μου πείτε για δασκάλους ή ωδεία.Νο money έτσι κι αλλιώς.Αλλα μόνη μου το ξεκίνησα,μόνη μου θα το τελειώσω.Μεράκι θέλει.Για πείτε απόψεις.Να συνεχίσω με την ακουστική γιατι ίσως και να  είναι ιδέα μου οτι ακουγομαι στις συγχορδίες σκατα στον ήχο -δυσκολη η πένα- ή να παρω την μικρουλα ακουστικη -η μεγαλη κοστίζει οποτε nevermind- και να δοκιμάσω κι απο εκει μπα και βολέψει καλύτερα?
Τίτλος: Απ: περι της κλασικης
Αποστολή από: songless_bird στις 29/01/12, 09:39
Δεν ξερω τι εννοεις κλασικη στυλ juanita, αλλα κλασικη κιθαρα αΑν εννοεις απλα να παιζεις με τα δακτυλα , οκ. Αλλα και παλι δεν θα ειναι σωστοι οι δακτυλισμοι σε καθε αρπισμα.