Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - Archangel

Σελίδες: 1 ... 13 14 15 [16]
376
Μπάσο / Απ: FRANKEN-MΑΓΝΗΤΟ-STEIN
« στις: 13/04/11, 21:20 »
  •     Wow  :o
    Απλά wow  :o
    Please ας ξεκινήσουμε  με κάτι πιο απλό… ::)
    Σε ένα Fender jazz έχουμε 2 μαγνήτες single coil τύπου… Αυτός που είναι κοντά στο μπράτσο είναι ο πιο «ζεστός», ο πιο «μπάσος»  και αυτός που είναι κοντά στην γέφυρα είναι ο πιο «πριμαριστός», ο πιο «τσιριχτός»…    Τι προκαλεί αυτή την αλλαγή στο ηχόχρωμα;  υποθέτω η διαφορά στο πόσες φορές το χάλκινο σύρμα τυλίγετε γύρω από τις μαγνητικές  ράβδους (o αριθμός των σπειρών  αλλά και η αναμεταξύ απόσταση τους),  όπως  και η θέση του μαγνήτη στο σκάφος του μουσικού οργάνου… (διαφορετική τοποθέτηση  άρα και διαφορετικό εύρος της ταλάντωσης της χορδής που διαβάζει…) Σωστά ;
    Αν εγώ τώρα τοποθετήσω ένα single coil μαγνήτη  προορισμένο για την θέση κοντά στο μπράτσο στην θέση δίπλα στην γέφυρα, χωρίς να  προβώ σε καμία άλλη αλλαγή στα ηλεκτρικά του οργάνου (ποτενσιόμετρα, καλώδια,  αντιστάσεις κλπ) πιο θα είναι το αποτέλεσμα (βάση της φυσικής και γεωμετρικής  ανάλυσης που έκανες…).
    Δεν είμαι fan των active οργάνων (οπότε δεν θέλω να βάλω active μαγνήτες) ενώ η τοποθέτηση ενός humbucker μαγνήτη στην θέση του single coil δίπλα στη γέφυρα προϋποθέτει σκάψιμο του ξύλου που ούτε αυτό επιθυμώ…
    Σκέψου στην τελική ένα Fender με τον κλασσικό passive precision pickup στην κανονική του θέση (neck) και έναν  Jazz neck single coil passive pickup στην θέση του bridge single coil jazz pickup…   Σκοπός ο πιο ζεστός μεστός ήχος…  μπορεί να δουλέψει ή ουσιαστικά χαντακώνω το bridge slot λόγο ακαταλληλότητας (ή ασυμβατότητας) του μαγνήτη που θέλω να βάλω …(αρχιτεκτονική  του μαγνήτη σε σχέση με την θέση και το εύρος των ταλαντώσεων που καλείτε να  πιάσει στην εν λόγο θέση).
    Και πάλι wow για  όσα μοιράστηκες…

377
Μπάσο / Απ: Rickenbacker 4003
« στις: 13/04/11, 17:33 »
...τρόμος ανείπωτος και οργή ειδικά σε studio που έχουν εκείνο τον marshall combo με την επιλογη για vintage ή modern sound... ώρες χαμένες...

378
Μπάσο / Απ: Rickenbacker 4003
« στις: 13/04/11, 17:08 »
Αυτό είναι καθαρα υποκειμενικό...
 
α) Σιχαίνομαι τις Marshall... (για μπάσο πάντα)...
β) το έχω ακούσει σε Behringer combo και παραδόξος δεν ήταν κακό ?!?
γ) Σε Peavy είναι μία χαρά...
δ) Μέτριο σε Ashdown (που γενικά είναι του γούστου μου)...
ε) SWR μαααααααααααααααααααααααααακριά και ούτε κάν αγαπημένοι...  ;D
 
...αναμένω Orange και GK...
 
γενικά όμως ακούγεται *** "όπου" !!!

379
Μπάσο / FRANKEN-MΑΓΝΗΤΟ-STEIN
« στις: 13/04/11, 13:22 »
Ερώτηση σύντομη...
 
Έχω ένα μεξικάνικο fender duff mckagan re-issued jazz bass.  Δυο μαγνήτες, ένας precision στο neck και ένας jazz στο bridge.  O precision είναι ο standard issued κιοφτές που φέρουν όλα τα μεξικάνικα όργανα (αν και δεν είναι τόσο κακός τελικά) ενώ ο jazz είναι ο Seymour Duncan STKJ2B Jazz Bass pickup ο οποίος ακούγεται χάλια...  και όταν λέω χάλια εννοώ χάλια...  Όταν κάνω blend ο υποτιθέμενος “ακριβός” SD χαλάει τον ήχο του “φθηνού” standard fender pickup.
 
Το mojo του σκάφους βέβαια είναι καλό και θα μου άρεσε να το κρατήσω ως back-up όργανο... οπότε σκέφτομαι την εξής μόντα.  Εφόσον μου αρέσει ο fat ήχος, σκεφτόμουν να αλλάξω τον precision με έναν άλλο καλύτερο precision μαγνήτη και στην θέση του jazz να βάλω έναν άλλο jazz όχι όμως bridge αλλά neck.  Οπότε θα έχω έναν precision κανονικό (όχι ότι υπάρχουν ακανόνιστοι)  και ένα neck jazz στο slot του bridge… για über fat tone !!!  Λέτε να δουλέψει ; ξέρετε κάποιον που το έχει κάνει, μπορούμε να εκτιμήσουμε αποτέλεσμα... ;  Κάθε άποψη δεκτή... κάθε πρόταση, σκέψη καλοδεχούμενη...
 
Αναμένω...
 
ΥΓ: Το μπάσο είναι passive.
 

380
Μπάσο / Απ: Rickenbacker 4003
« στις: 13/04/11, 12:40 »
Όντας κάτοχος ενός Ric 4003 (2010) μπορώ να εκφέρω άποψη... υποθέτω δλδ... J
Το Ric είναι ένα σχετικά ακριβό όργανο, όπως όμως όλα τα mid-higher end Αμερικάνικα όργανα.  Δεν είναι εξωφρενικά ακριβότερο από μια Gibson Les Paul ή ακόμα και από ένα καλό Warwick… και σίγουρα είναι φθηνότερο από ένα Shadowsky.  Τα λαμόγια στην Ελλάδα σίγουρα θα το χρεώνουν “όσο” οπότε συστήνω παραγγελία από το εξωτερικό.

Το Thomann είναι μια καλή λύση και γλιτώνεις εκτελωνισμό (χώρα ΕΕ), έχεις δωρεάν μεταφορά, service (έχω στείλει ελαττωματικό όργανο και μου το επισκεύασαν χωρίς καμία χρέωση και μιλούσα πάντα με Έλληνα υπάλληλο) αλλά η μόνη ένσταση μου έγκειται στο γεγονός ότι το Thomann έχει μόνο ένα πανάκριβο McCartney signature model (το οποίο είναι και ακριβό και είναι reissued 4001 model) και στο ότι σιγά σιγά και το Thomann αποκτά πιπεράτες τιμές.

Από εξωτερικό θέλει ψάξιμο.  Σε τι κατάσταση είναι το όργανο, ποίος είναι ο πωλητής, αν είναι ρέπλικα (damn Chinese folk) και πάντα το κόστος μεταφοράς συν εκτελωνισμός (ο οποίος είναι μια άλλη θλιβερή ιστορία).
Hint : Για όργανο αξίας 2,000$ το συνολικό κόστος έφτασε κοντά στα 3.000€... και πίστεψε με το μεγαλύτερο μέρος οφείλετε στην μεταφορά από το νέο κόσμο και φυσικά τον  εκτελωνισμό.

Πέραν τούτου όμως...
Το Ric είναι ένα υπέροχο όργανο.  Δέν είναι βαρύ (τουλάχιστον όχι για μένα), δεν έχει την κακή συνήθεια να diveαρει όπως τα Thunderbirds, είναι refined, πανέμορφο, μικρότερο σε διαστάσεις από αυτό που έχεις στο μυαλό σου, δείχνει το ίδιο cool σε όποιο ύψος κρατάς την κιθάρα σου (αν και σε λίγο ευτραφείς παίκτες λόγο του elegance που διαθέτει δεν γράφει τόσο ωραία όσο ένα πιο bulky Fender  όταν παίζεις χαμηλά....).

Περί λιγότερο Goofy Concerns…
*Το spacing ανάμεσα στις χορδές είναι όσο πρέπει για pick playing ωστόσο δυσκολεύει  για πιο funky καταστάσεις, αν και έχω δει κόσμο να το #$%^$# στο slapping και το pulling…
*To μπράτσο είναι λεπτό αν και κοντά στο headstock γίνετε λίγο chubby,   
*Έχει ενσωματωμένο dumper στη γέφυρα...
*Είναι ιδιότροπο σε κάποια θέματα, πχ: το gauge των χορδών που προτείνετε σίγουρα δεν είναι το heavy (βλέπε S. Harris), αν θες (που θες σε τέτοιο όργανο) να βάλεις strap lock διαπιστώνεις πώς το καρφί με το μεταλλικό στέλεχος που πιάνεις τη ζώνη είναι ενιαίο οπότε λόγο διαφοράς διαμετρήματος βίδας χρειάζεσαι λίγο tinkering, 
* το double truss rod εγγυάται απόλυτο έλεγχο του μπράτσου, είναι όμως challenging ώσπου να το «έχεις»...
*Είναι άγνωστο αν υπάρχει τεχνικός στην περιοχή σου που να ξέρει από Rics… και σωστό σετάρισμα...  (ωστόσο κάπου στο net βρήκα μία σελίδα... νομίζω Jerrys page ή κάτι τέτοιο αρκετά κατατοπιστικό για home setting ενός Ric).

Σε γενικές γραμμές το Ric είναι ένα εξαιρετικό πλην όμως ξεχωριστό (ιδιαίτερο) μπάσο το οποίο ορίζει τον παίχτη όσο και παίχτης το ίδιο το όργανο. Ο ήχος είναι δυνατός, κρυστάλλινος και ακούγεται το ίδιο %$^^% τόσο με δάχτυλα όσο και με πένα.   Σχετικά με το εύρος ας γελάσω.  Από Motorhead ως Beatles και από Jams εως Yes… τί άλλο να πείς... ;
Τα 4003 γενικότερα όσο πιο πρόσφατα τόσο καλύτερα... θα βρείς καλύτερο wiring, διορθωμένα λάθη του παρελθόντος, pop up knob το οποίο boostάρει το σήμα κοκ.  Απέφυγε τα 4001 μίας και έχουν θέμα με το neck και τα rods…

Tέλος τα όργανα είναι και θέμα πώρωσης (για να μην κάτι άλλο).  Οπότε αντί να στακάρεις όργανα των 400-800 euro και μετά από Ν χρόνια να έχεις 3 average ... πήγαινε για το ουάου, απλά εάν είσαι νέος καλύτερα μάθε σε ένα φτηνό –όχι να παίζεις διότι εκεί είμαι υπέρ το καλού οργάνου, αλλά να το μοντάρεις... (καθαρισμός, setting, αλλαγή χορδών, μαγνητών, ηλεκτρικά κλπ)... μετά, αγόρασε ένα Ric.

Σελίδες: 1 ... 13 14 15 [16]