Το Στέκι των Κιθαρωδών

Μουσικά όργανα και εξοπλισμός => Ενισχυτές => Μήνυμα ξεκίνησε από: Fotai στις 13/04/14, 05:07

Τίτλος: Επιλογή 2ου ενισχυτή
Αποστολή από: Fotai στις 13/04/14, 05:07
Το λοιπόν.

Έκανα για 3 χρόνια περίπου κλασική κιθάρα όπου και την παράτησα . Έφτασα μέχρι και το πρώτο έτος αρμονία στην θεωρία και μετά μπούκωσα.
 
Και πριν από 2 χρόνια περίπου αγόρασα μια
jem 555 δεύτερο χέρι από ένα παλικάρι σε σχετικά καλή τιμή η πρώτη μου ηλεκτρική κιθάρα.

Είχα έναν μικρούλι ενισχυτή 12 watt με απαίσιο ήχο που μας άφησε χρόνους.
 
Αλλά τώρα δεν έχω ενισχυτή. Μετά από 2 χρόνια λιώνοντας την χωρίς ενισχυτή και κάνοντας υπομονή μάζεψα κάποια λεφτά αλλά απέκτησα και αρκετές κακές συνήθειες στο παίξιμο μου.

Θέλω να βελτιώσω οπωσδήποτε την τεχνική μου και να μπορώ επιτέλους να ακούω αυτό που παίζω.


Διαθέτω μέχρι και 450-500 ευρώ για να πάρω κάτι καλό που θα το έχω χρόνια και θα με πωρώνει να παίζω.
Με προβληματίζουν αρκετά όμως.

Από την μια με ενοχλεί πάρα πολύ αυτός ο ταμπακιασμένος ήχος ενός ενισχυτή
solidState στο καθαρό του.

Θέλω να μπορώ να ακούω την κάθε νότα να καμπανίζει ξεχωριστά.Αλλά από την άλλη το να σκάω 60-70 ευρώ για να αλλάζω λάμπες στον λαμπάτο δεν ξέρω κατά πόσο αξίζει στην φάση που είμαι.

Δεν ξέρω και τι διάρκεια ζωής έχουν οι λάμπες. Αν πούμε ότι θα παίζεις 2-3 ώρες την ημέρα, ένα εξάμηνο να το βγάζεις?

Νομίζω 30
Watt είναι υπέρ αρκετά γ αυτό που θέλω.

Δηλαδή να παίζω στο σπίτι. Για καμιά ηχογράφηση . Για καμιά πρόβα.  Κ άμα τύχει και κανένα μικρό gig να βγάζει δυνατό ήχο χωρίς να μπουκώνει.

Τι μουσική θέλω να παίζω
τώρα.

Steve
ray Vaughan
Jimmy
Hendrix
GaryMoore
Vinnie
Moore
Steve Vai
Satriani
Γενικα Rock
Heavy metal
 
Και Blues Φυσικά !!!

Οπότε ουσιαστικά μιλάμε για έναν ουδέτερο ενισχυτή που επιτρέπει τον πειραματισμό στον ήχο.Θα μου πείτε πως με μερικά πετάλια όλα γίνονται.

Ναι οκ. Αλλά προσωπικά δεν μπορώ τα πολλά μπλιμπλίκια και κουμπάκια και σκατάκια.
Οπότε ψηφιακοι ενισχυτές με προσμοιάσεις καμπινών και διάφορων τύπων λαμπών και μπιφτεκιών και ιστορίες μένουν απ έξω. Είμαι οκ για Emulation Δηλαδή απλά προσομοίωση λάμπας από τρανζιστορ.

Θέλω να βάλω μια καλή ηχητικά βάση. Και μετά σιγά σιγά θα την βρούμε την άκρη και με τα πετάλια.

Θέλω έναν ενισχυτή με τουλάχιστον 2 κανάλια. ξεχωριστά
knobs για το κάθε κανάλι.Μην πατάω τον διακόπτη για το overdrive και ξεκουφαίνομαι.

Που να έχει έναν όμορφο και ζεστό ήχο στο καθαρό του.
Αρκετό
gain στο βρώμικο για να παίζω Μεταλλιές.

Τα κλασικά
Mid, Bass. Treble,  Presence, Reverb

Αλλά το ποιο σημαντικό από όλα γ εμένα είναι να έχει
mastervolume.
Δηλαδή να μπορώ να μπουκώνω την προενίσχυση με το
volume εισόδου για να φτιάχνω τον ήχο μου αλλά παράλληλα να παίζω σε ότι ένταση θέλω ρυθμίζοντας την από το masterχωρίς να αλλάζει ο τόνος και να χάνω τον ήχο.

Έξοδο για ακουστικά.
Line out γι
Και είσοδο για κανένα
mp3 για εξάσκηση μαζί με το track του κοματιού
Καμπίνα δεν έχω οπότε μιλάμε για combo

Έχετε να μου προτείνεται κάποια πράγματα η να με καθοδηγήσετε?

Θα το εκτιμούσα!


 
 
Τίτλος: Απ: Επιλογή 2ου ενισχυτή
Αποστολή από: noe13 στις 13/04/14, 06:44
Ακου τον koch studiotone,εχει τα περισσοτερα απο αυτα που ζητας και ειναι απο του πιο ευελικτους ενισχυτες εκει εξω




https://www.youtube.com/watch?v=gkaLlN-ldkk (https://www.youtube.com/watch?v=gkaLlN-ldkk)
Τίτλος: Απ: Επιλογή 2ου ενισχυτή
Αποστολή από: Fotai στις 13/04/14, 09:13
Σαν λαμπάτος μ ακούγετε  ;D 
Τίτλος: Απ: Επιλογή 2ου ενισχυτή
Αποστολή από: Απόλλων στις 13/04/14, 11:10
Δηλαδή για να συνοψίσουμε... θέλεις έναν solid state ενισχυτή που να μην είναι modelling, με τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

Γύρω στα 30 Watt
2 κανάλια
Πλήρες EQ
Master Volume
Line out
Έξοδο για ακουστικά
Αux in (για mp3)

Kατ' αρχήν να σού πω ότι δεν είμαι σίγουρος αν υπάρχει ενισχυτής με όλα αυτά. Γενικά δεν νομίζω ότι υπάρχουν πολλοί solid state ενισχυτές με master volume (τουλάχιστον όπως το έχουν κάποιο λαμπάτοι ενισχυτές, δηλαδή ξεχωριστό από το volume και gain του βρώμικου καναλιού). Από την άλλη πλευρά, εσύ ψάχνεις για κάτι με προδιαγραφές για practice amp (οι οποίοι συνήθως έχουν έξοδο για ακουστικά, aux in, κλπ), αλλά και με master volume. Θέλεις κάτι που να είναι κατάλληλο για το σπίτι και για καμία πρόβα, που να μπορεί όμως να σε βγάλει και σε μικρό gig. Θέλεις καλό καθαρό ( τι καθαρό όμως; Fender; Vox; Marshall; κάτι άλλο...; ), αλλά και αρκετό gain για blues, rock και metal.  Δηλαδή ψάχνεις τον ενισχυτή που τα έχει όλα και συμφέρει.

Σού παραθέτω μερικές επιλογές που ίσως σε καλύψουν σε κάποιο βαθμό, τουλάχιστον για να βρούμε μια πιο συγκεκριμένη κατεύθυνση στην οποία πρέπει να κινηθούμε.

Orange Crush Pix 35LDX (http://www.thomann.de/gr/orange_crush_pix_35ldx.htm)
Έχει τα πάντα εκτός από master volume. Επίσης έχει μερικά ψηφιακά εφφέ με τα οποία μπορείς να εμπλουτίσεις τον ήχο σου. Υπάρχει ένα μοντέλο της Orange με Master volume, o Orange Crush CR60C (http://www.thomann.de/gb/orange_crush_cr60c.htm), (60 Watt, δύο ανεξάρτητα κανάλια, FX loop), αλλά φυσικά αυτός δεν είναι ούτως ειπείν practice amp και δεν έχει έξοδο για ακουστικά, line out, aux in, κλπ.

Laney LV100 (http://www.thomann.de/gr/laney_lv100.htm)
Έχει δύο ανεξάρτητα κανάλια (ακόμα και ως προς το EQ και το reverb). Έχει master volume στο gain κανάλι (αν και πιθανόν αυτό να είναι ουσιαστικά το κλασσικό volume). Δεν έχει aux in ή line out, και τα 65 Watt είναι πολύ πιο πάνω από αυτό που ψάχνεις.

Tech 21 Trademark (http://www.thomann.de/gr/tech_21_trademark_30.htm)
Ένας φανταστικός ενισχυτής με πολλές επιλογές για ήχους και προσομοιώσεις χωρίς να είναι ουσιαστικά modelling. Το μεγάλο του πλεονέκτημα είναι ό,τι με τις κατάλληλες ρυθμίσεις θα σού δώσει οποιoνδήποτε ήχο μπορείς να φανταστείς, τουλάχιστον από πλευράς gain. Στα καθαρά υστερεί λίγο (δική μου άποψη) αλλά πιθανόν να αποδώσει ικανοποιητικά αν τού ενισχύσεις την καθαρή Fender (Tweed) προσομοίωση με κάποιο πετάλι boost ή low gain overdrive. Έχει έξοδο για ακουστικά και DI, αλλά όχι aux in. Τέλειος για το σπίτι και για πρόβα, ιδανικός για ηχογράφηση, αλλά δεν ξέρω αν θα σε βγάλει σε live.

Peavey Envoy 40 (http://www.thomann.de/gr/peavey_envoy_110_new.htm)
2 κανάλια με ξεχωριστό EQ και με διαφορετικά voicing σε κάθε κανάλι. Βγάζει από πολύ καλούς καθαρούς ήχους μέχρι αρκετά high gain και όλα τα ενδιάμεσα. Έχει λειτουργία boost, το οποίο δεν είναι ουσιαστικά master volume, αλλά μπορεί να κάνει κάτι παρόμοιο. Έχει έξοδο για ακουστικά και DI, αλλά όχι aux in.

Τέλος θα σού προτείνω και έναν modelling, αν και είπες ότι δεν θέλεις κάτι τέτοιο.

Roland Cube 40GX (http://www.thomann.de/gr/roland_cube_40gx.htm)
Τον αναφέρω γιατί είναι ίσως ο πιο απλός και εύχρηστος modelling ενισχυτής που κυκλοφορεί, με πολύ καλό ήχο και με λίγες αλλά αρκετά καλές προσομοιώσεις που θα σε καλύψουν για κάθε είδος που θέλεις να παίξεις. Το καθαρό κανάλι (ή μαλλον η καθαρή προσομοίωση που είναι βασισμένη στον JC120) είναι εντυπωσιακό και πολύ όμορφο ηχητικά. Επιπλέον είναι και ξεχωριστό από το "βρώμικο κανάλι" στο οποίο εντάσσονται όλες οι άλλες προσομοιώσεις, οπότε λειτουργικά είναι σαν να έχεις τα δύο κανάλια ενός κλασσικού ενισχυτή καθώς μπορείς να τα εναλλάσεις με έναν ποδοδιακόπτη. Επίσης έχει ακόμα και ακουστική προσομοίωση, που είναι κι αυτή πολύ καλή. Δεν έχει πολλά εφφέ, δεν έχει προσομοιώσεις καμπινών και άλλα τέτοια μυστήρια, αλλά έχει όλα τα άλλα που ψάχνεις, συμπεριλαμβανομένου και του master volume. Υπάρχει και ο μεγαλύτερος Cube 80GX (http://www.thomann.de/gr/roland_cube_80gx.htm), o οποίος επίσης είναι καλή περίπτωση.

Ψάξε το και πες μας εντυπώσεις... :hmm
Τίτλος: Απ: Επιλογή 2ου ενισχυτή
Αποστολή από: modfori στις 13/04/14, 12:56
θα με πωρώνει να παίζω. Θέλω να μπορώ να ακούω την κάθε νότα να καμπανίζει ξεχωριστά.

μου φαίνεται πως περιγράφεις τον jca22h
definition που σε ξεβρακώνει φανερώνοντας  τα λάθη στο παίξιμό σου 
έξοδο ακουστικών και aux-in δε διαθέτει

με 2-3 ώρες τη μέρα οι λάμπες σε βγάζουν και χρόνο (αν εξαιρέσεις τη λάμπα στο pi η οποία τραβάει τα μεγαλύτερα ζόρια)
Τίτλος: Απ: Επιλογή 2ου ενισχυτή
Αποστολή από: giorgos1990 στις 13/04/14, 14:35
Αυτο περιμενα να ακουσω τπτ αλλο !  ;)
Τίτλος: Απ: Επιλογή 2ου ενισχυτή
Αποστολή από: kkmspm (φλουτσ) στις 13/04/14, 15:20
Ο jca22h αξίζει και τα διπλά από όσα θα πληρώσεις! Όσο για τις λάμπες Δεν νομίζω να τις αλλάζεις λιγότερο Από κάθε 2 χρονια και δεν είν αι μεγάλο το κόστος
Τίτλος: Απ: Επιλογή 2ου ενισχυτή
Αποστολή από: ΡιχάρδοςΜαυροπερισσότερος στις 13/04/14, 15:46
Συμφωνώ για Koch Studiotone! Επίσης, μη τρελαθούμε κάθε 2-3 χρόνια να αλλάζεις λάμπες θα είσαι μια χαρα. Ένα 80άρι την τριετία δε νομίζω ότι είναι σοβαρό κόστος, είδικά αν αναλογιστούμε πόσα χαλάμε σε χορδές πχ...
Τίτλος: Απ: Επιλογή 2ου ενισχυτή
Αποστολή από: alexchem79 στις 13/04/14, 18:10
Θα συμφωνήσω με τους παραπάνω, η συχνότητα και το κόστος αλλαγής λυχνιών δεν είναι αποτρεπτικός παράγοντας για να αγοράσει κάποιος λαμπάτο ενισχυτή, αν βέβαια είναι σίγουρος ότι σε όλα τα υπόλοιπα θα τον εξυπηρετήσει ο λαμπάτος.
Η πραγματικότητα λέει πως είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί λαμπάτος με aux in και phones/line out.

Ας πάμε όμως σε αυτά που ψάχνεις εσύ (γιατί έχουμε πάντα την τάση να προτείνουμε εντελώς διαφορετικά πράγματα από αυτά που ζητάει ο OP  :P ):

Αν υπήρχε μεγαλύτερη έκδοση του THR της Yamaha (ικανή να βγάλει πρόβα ή live) θα στον πρότεινα ανεπιφύλακτα και ας είναι modelling. Γιατί; Κάνε ένα κόπο να περάσεις από Νάκα να τον δοκιμάσεις και θα καταλάβεις...

Μετά το post του Απόλλωνα νομίζω ότι δεν χρειάζεται να ψάξεις παραπάνω για έναν μπούσουλα, ξεκίνα και ψάχνε/δοκίμαζε  ;)

Έχε στο μυαλό σου αυτό που σου έγραψε, ψάχνεις χαρακτηριστικά που έχουν οι practice amps σε ενισχυτές μεγαλύτερου βεληνεκούς. Δύσκολο να τα βρεις όλα. Κατά την άποψή μου βέβαια, το master volume με τη λογική που λειτουργεί στους λαμπάτους δεν έχει την ίδια εφαρμογή στους solidstate, άρα για εμένα δεν θα πρέπει να επικεντρωθείς εκεί.

Ως εκ τούτου, εγώ θα προτιμούσα τον Tech 21 Trademark γιατί έχει όλα τα υπόλοιπα που θες και είναι εξαιρετικά ποιοτικός με καταπληκτικό ήχο και μεγάλη ευελιξία. Στα θετικά του και η ευκολία ηχογράφησης.

Προσωπικά δε νομίζω ότι δεν θα σε καλύψει από θέμα έντασης σε jamming με άλλους, αλλιώς για κάτι ελαφρώς μεγαλύτερο θα πήγαινα στον Peavey Envoy λόγω πολύ καλού και πειστικού ήχου (για solidstate). Και είναι χρόνια δοκιμασμένος.
Τίτλος: Απ: Επιλογή 2ου ενισχυτή
Αποστολή από: tech21man στις 14/04/14, 11:35
Η συμπαθεια μου προς τον trademark ειναι εκδηλη και δεδομενη, αλλα παρακαλω, θυμηθειτε οτι ειναι ΜΟΝΟΚΑΝΑΛΟΣ.

Μπορει να παιζει σε εντασεις κουνουπιου, εχει φοβερη loop, (απο εκει ουσιαστικα θα παρεις και το aux in-------> Απλα βαλε, ενα μικτακι φτηνο εστω, στη μια εισοδο το out του trademark στην αλλη το youtube σου η ο,τι θες τελος παντων) αλλα, αν πας για "προβα", jam, η εστω "live" με αυτον εχε υποψη ο,τι:

Θα χρειαστει να αναπροσαρμοσεις το παιξιμο σου ωστε να μπορεις να κανεις τα παντα με οποιο στυλ ηχου διαλεξεις (οντως, tweed, marshall, mesa boogie τα ποιανει πολυ καλα).

Οπως ειπε ο απολλωνας, ΟΧΙ πολυ καμπανιαστα καθαρα. Το εχω προσπερασει με compressora στη loop που ειναι πολυ ανορθοδοξο. Ακομη και ετσι, στηνεις ολο τον ενισχυτη μονο για καθαρα.


Αν θες τρεις ηχους, το πιο πιθανο ειναι να καταληξεις στο uk-clean-US συνδυασμο (99% βασικα) που ειναι καπως μιξη των δυο high gain επιλογων, λιγο soldan-ιζει ενα πραγμα...Με το volume της κιθαρας θα παιρνεις καθαρα (οχι πολυ καλα), για high gain καποιο tube screamer απο μπροστα και για solo ενα delay με δυνατοτητα να σου ανεβασει και την ενταση στη loop.

Ολα αυτα αν παιζεις με drummer καλα ειναι να τα δωσεις απο το DI και μαλιστα απο το XLR out στην κονσολα.

Εμενα με "βολευει" αλλα ειναι περιοριστικο.


Τελος θα προτιμουσα καποιο peavey bandit...Ο peavey εχει κανει πολυ πολυ καλη δουλεια στην εξομειωση της συμπεριφορας της λαμπας εκτος απο τον ηχο και εχει τοσα watt που θα παιξει απο πολυ χαμηλα εως οσο θες εσυ.


Εχει δυο καναλια, loop, master volume, επιλογες για τη συμπεριφορα του τελικου (damping απο σφικτο εως χαλαρο αρμονικα).

To ροκ a-la marshall δεν το κανει καλα. Εχει αρκετους ροκ ηχους ομως, πολυ καλα καθαρα και για μεταλ σκοτωνει οχι μονο τα μικρα Jet city αλλα πιθανως και τα μεγαλα (ειδικα στοκ οπως ειναι χωρις πεταλια).

Στην τελικη βαλε ενα marshall -in a box πεταλι στο καθαρο και τελειωσες για το σπιτι (πολυ μου αρεσαν τα digitech hardware sc-2, joyo crunch (απιστευτο!), marshall jackhammer, marshall drivemaster (vintage) και αλλα.

Δε θα ειχα προβλημα με το bandit πουθενα.
Τίτλος: Απ: Επιλογή 2ου ενισχυτή
Αποστολή από: adr1anos στις 14/04/14, 13:03
Ακούστηκαν πολλές καλές προτάσεις, όμως προσωπικά θεωρώ κρίμα να διαθέτει κάποιος 500€ και να μην αγοράσει έναν λαμπάτο, εμμένοντας σε κάποια πρόσθετα πραγματάκια που μπορούν να λυθούν και με άλλους τρόπους.

Όπως πολύ σωστά είπε ο tech21man, ΜΡ3 είσοδο μπορείς να βάλεις σε κάθε ενισχυτή στο effects return με ένα μικρό απλούστατο μικτάκι, ενώ λύσεις για ακουστικά έχουμε δώσει στο ποστ για attenuators.

Ας το σκεφτεί ο φίλος και να ενημερώσει για την άποψη του.

Τίτλος: Απ: Επιλογή 2ου ενισχυτή
Αποστολή από: tech21man στις 14/04/14, 15:52
Ακούστηκαν πολλές καλές προτάσεις, όμως προσωπικά θεωρώ κρίμα να διαθέτει κάποιος 500€ και να μην αγοράσει έναν λαμπάτο, εμμένοντας σε κάποια πρόσθετα πραγματάκια που μπορούν να λυθούν και με άλλους τρόπους.

Όπως πολύ σωστά είπε ο tech21man, ΜΡ3 είσοδο μπορείς να βάλεις σε κάθε ενισχυτή στο effects return με ένα μικρό απλούστατο μικτάκι, ενώ λύσεις για ακουστικά έχουμε δώσει στο ποστ για attenuators.

Ας το σκεφτεί ο φίλος και να ενημερώσει για την άποψη του.

Δεν προσεξα το 400-500. Απλα να πω οτι μεταχειρισμενο παιρνεις ο,τι σου κατεβει στο μυαλο. Απλα προσεξε, να αποδιδει καλα για το ευρος των χρησεων που θελεις. Αλλο σπιτι αλλο υψηλη ενταση studio-live κτλ...
Τίτλος: Απ: Επιλογή 2ου ενισχυτή
Αποστολή από: Kosthrash στις 14/04/14, 16:13
Τι μουσική θέλω να παίζω
τώρα.

Steve
ray Vaughan
Jimmy
Hendrix
GaryMoore
Vinnie
Moore
Steve Vai
Satriani
Γενικα Rock
Heavy metal
 
Και Blues Φυσικά !!!



 Ενώ θέλεις να προσεγγίσεις όλους τους παραπάνω ήχους (που φυσικά δεν μοιάζουν μεταξύ τους) και θέλεις και τις ευκολιές που συνοψίζει ο Απόλλωνας, δεν θέλεις  να  χρησιμοποιήσεις modeling  μηχανήματα που στα προσφέρουν όλα αυτά και  θα σου έλυναν τα χέρια, καθώς έχουν μνήμες για να φτιάξεις και να αποθηκεύσεις τους διάφορους ήχους σου και να μην ξαναασχοληθεις που λεει ο λόγος, αλλά προτιμάς να «σκαλίζεις» κάθε φορά  τα ρυθμιστικά του 2-καναλου  solidstate  ενισχυτή  (μιας και οι ss  δεν έχουν μνήμες...)


Εγώ σε αυτό το budget   θα σου πρότεινα μια πολύ καλή πεταλιέρα, οπως πχ την ZoomG5:


http://www.thomann.de/gr/zoom_g5.htm (http://www.thomann.de/gr/zoom_g5.htm)

Που μπορείς να κατεβάσεις και να αποθηκεύσεις έτοιμους ήχους για τα συγκροτήματα που σε ενδιαφέρουν από εδώ:

http://guitarpatches.com/patches.php?unit=G5




Και να την συνδυάσεις με ένα λαμπάτο με πολύ καλό καθαρό κανάλι, όπως πχ τον BugeraV22:


http://www.thomann.de/gr/bugera_v22.htm (http://www.thomann.de/gr/bugera_v22.htm)

Ή σε περίπτωση που δε θες με τίποτα λαμπάτο, κουμπωσε την πεταλιέρα σε έναν PeaveyBandit  όπως αναφέρθηκε ή έναν KustomKG 212FX (τα μισά σχεδόν λεφτά από τον Banditκαι δεν θα χρειαστεις  τίποτε άλλο για ποοοοολυ καιρό...

http://www.thomann.de/gr/kustom_kg212fx.htm (http://www.thomann.de/gr/kustom_kg212fx.htm)



Αλλιώς τα ξεχνάς όλα αυτά και παίρνεις έναν δυνατό λαμπάτο με master  (και με τις DIY λύσεις που ανέφερε ο Αντριανός για ακουστικά και mp3), όπως ο Bugera 333XL infinium (που κάνει "οικονομία" στις λάμπες του και διαρκούν πολύ περισσότερο  ;) ):

http://www.thomann.de/gr/bugera_333xl212_infinium.htm (http://www.thomann.de/gr/bugera_333xl212_infinium.htm)


Τίτλος: Απ: Επιλογή 2ου ενισχυτή
Αποστολή από: Μητσάκος στις 14/04/14, 20:27
Kαλή πεταλιέρα ftw. Σου λύνει τα χέρια. Δε μιλάμε προφανώς για σάπια μηχανάκια, μιλάμε για τα top of the line. Πούλησα τη λάμπα μου, πήρα Pod, δε γυρίζω ξανά σε λάμπα, εκτός κι αν έχω τημ από roadies πίσω μου... :P
Τίτλος: Απ: Επιλογή 2ου ενισχυτή
Αποστολή από: Fotai στις 15/04/14, 13:58
 Καταρχήν να ευχαριστήσω θερμά όλα τα παιδιά για τις πολύ όμορφες και σαφής απαντήσεις τους.
Αν όντος είναι έτσι τα πράγματα με τις λάμπες, τότε ψήνομαι να πάρω έναν λαμπάτο.
 Φαντάζομαι ότι το thoman θα έχει όλα τα ανταλλακτικά.
Βέβαια είδα ότι σε κάποιες περιπτώσεις δεν έχει τετράδες η πεντάδες από λάμπες ζευγαρωμένες.
 
 Αν για παράδειγμα σου καεί μια λάμπα από την προ-ενίσχυση, χρειάζεται να τις αλλάξεις όλες τις προενισχύτριες?
 
  Η μόνο αυτή που κάηκε? Αν αλλάξεις μόνο αυτή που κάηκε υπάρχει περίπτωση να υπάρχει πρόβλημα με τις άλλες?
 
  Πιστεύω ότι η λάμπα που ζορίζετε ποιο πολύ από όλες και θέλει ποιο συχνά αλλαγή είναι αυτή της τροφοδοσίας, Η ρεκτιφιερ νομίζω εάν φυσικά υπάρχει.
  Ο Jet city από ότι διάβασα δεν έχει τέτοια οπότε ξεφεύγεις από αυτόν τον μπελά.
Αν βέβαια είσαι και προσεκτικός με τον ενισχυτή, δηλαδή δεν τον ανοίγεις ποτέ χωρίς να έχεις συνδέσει την κιθάρα και το ηχείο. Αν τον αφήνεις να ζεσταθεί καλά πριν παίξεις και μετά αφού τελειώσεις να κρυώσει. Αερίζετε καλά και δεν τον μετακινείς όταν είναι ζεστός. Πιστεύω οι λάμπες θα κρατήσουν για πολύ καιρό.
Όσον αφορά τις πατέντες και τις ιδιοκατασκευές το χω! Πιάνουν πολύ τα χέρια μου.
Μπορώ και Κολλάω με κολλητήρι και έχω και σβουράκι οπότε μπορώ το κύκλωμα που θα φτιάξω να το ταιριάξω σε ένα όμορφο κουτάκι. Να ένας προενισχυτής που είχα φτιάξει στο παρελθόν.
http://s19.postimg.org/qtxkzpq82/IMG_6337.jpg (http://s19.postimg.org/qtxkzpq82/IMG_6337.jpg)
http://s19.postimg.org/8seg1ww76/IMG_6338.jpg (http://s19.postimg.org/8seg1ww76/IMG_6338.jpg)
Ο Bugera πολύ καθαρός. Αλλά πολύ πριμάτος για τα γούστα μου. Δεν τα πάει και τόσο καλά στους βαριούς ήχους.
Αλλά δεν είναι αυτό το θέμα. Αν κουμπώσεις πάνω μια πεταλιέρα κάνεις ότι θες.
Μ άρεσε η zoom g5
Αλλά δεν είναι αμαρτία από τον κιθαροθεο να έχεις λαμπάτο ενισχυτή και να βρωμίζεις το σήμα με ψηφιακές πεταλιέρες?
 
Τίτλος: Απ: Επιλογή 2ου ενισχυτή
Αποστολή από: Kosthrash στις 15/04/14, 14:04
Ο Bugera πολύ καθαρός. Αλλά πολύ πριμάτος για τα γούστα μου. Δεν τα πάει και τόσο καλά στους βαριούς ήχους.


θα σταθώ σε αυτό... δεν είναι δυνατόν να το πιστεύεις αυτό για τον 333XL Infinium:

http://www.bugera-amps.com/EN/products/333XL-212_INFINIUM.aspx (http://www.bugera-amps.com/EN/products/333XL-212_INFINIUM.aspx)
Τίτλος: Απ: Επιλογή 2ου ενισχυτή
Αποστολή από: Fotai στις 15/04/14, 15:46
Ε βασικά γ αυτό τον bugera έλεγα! http://www.thomann.de/gr/bugera_v22.htm (http://www.thomann.de/gr/bugera_v22.htm).  ;D

Λαθος μου που δεν διευκρίνισα!

Τίτλος: Απ: Επιλογή 2ου ενισχυτή
Αποστολή από: Μητσάκος στις 15/04/14, 16:13
...και να βρωμίζεις το σήμα με ψηφιακές πεταλιέρες?

Aυτό πες το στους πάμπολλους επαγγελματίες που βγαίνουν σε φεστιβάλ επιπέδου wacken με AxeFX!
Τίτλος: Απ: Επιλογή 2ου ενισχυτή
Αποστολή από: Mistral στις 15/04/14, 16:29
@mitsa@kos
Την πεταλιέρα στο σπίτι την συνδέεις σε κάποιο ενισχυτή ή through monitors στο pc κλπ?? (just wondering)

@Fotal
Ανοίγεις άλλη κουβέντα τώρα. Η πεταλιέρα αυτό που σου προσφέρει είναι τεράστια ευελιξία, ενώ αν εσύ γυρίσεις την πλάτη και σου παίξει κάποιος με το original tubescreamer και μετά με την προσμοίωση μέσω της πεταλιέρας δεν θα καταλάβεις διαφορά. Απλά θέλει ψάξιμο, , χρόνο για μελέτη κλπ καθώς είναι πολύπλοκα μηχανήματα. Τα top of the line όμως που αναφέρει κι ο mits@kos (καλά δεν μιλάω για AxeFX :P )


P.S Αν φυσικά θέλεις δύο πεταλάκια και είσαι οκ, φαντάζομαι στην θέση σου θα τα έπαιρνα χωριστά και θα είχα το κεφάλι μου ήσυχο, σε συνδυασμό με τον αξιοπρεπέστατο ενισχυτή μου. Ούτε κουμπάκια, ούτε διάβασμα, ούτε τπτ.
Τίτλος: Απ: Επιλογή 2ου ενισχυτή
Αποστολή από: Μητσάκος στις 15/04/14, 17:23
Σπίτι τη δουλεύω μέσω ενός Spider III 15W ως monitor, βάσει της παρακάτω επικής πατέντας:
http://line6.com/supportarchivenew/thread/73162 (http://line6.com/supportarchivenew/thread/73162)

Σε live direct στην κονσόλα.

Όλα τα καλούδια στους Spider είναι κρυμμένα στο tap/delay κουμπί... ;D
Τίτλος: Απ: Επιλογή 2ου ενισχυτή
Αποστολή από: Mistral στις 15/04/14, 17:29
χαχαχ πολύ Ωραιός! :) Νομίζω κάνεις την καλύτερη δουλειά ;) Sorry for the off-topic!
Τίτλος: Απ: Επιλογή 2ου ενισχυτή
Αποστολή από: kkmspm (φλουτσ) στις 15/04/14, 21:56
Όλα σχετικά είναι φίλε μου. Εξαρτάται από τι θες ηχητικά και τι σε βολεύει σε ευελιξία. Η αλήθεια είναι ότι μετά από χρόνια με πεταλιερες έχω καταλήξει στην σωστή συνεργασία με έναν καλό Λ αμπατο. 4cm+midi. Ήχο και response από τον ενισχυτή και εφέ από τηΝ πεταλιερα.
Το θέμα είναι να δεις εσύ τι θελεις. Εγώ πχ σπίτι παίζω καρφί στον ενισχυτή. Στα live και στις πρόβες  βάζω και πεταλιερα πάνω στον ενισχυτή. Χωρίς ενισχυτή πάντως δεν παίζω πια. Με χαλάει πολύ η αίσθηση(όχι ο ήχος)
Τίτλος: Απ: Επιλογή 2ου ενισχυτή
Αποστολή από: Fotai στις 16/04/14, 02:03
 Άρα ανεξαρτήτως του τι πεταλιέρα η πεταλιέρες θα φορέσεις πάνω στον ενισχυτή σου αξίζει η επένδυση σ έναν καλό λαμπάτο η όχι από την στιγμή που έχει προσομοιώσεις?
 
 Θα μπορούσα δηλαδή μιας και είναι ψηφιακό αυτό το ματζαφλέρι να πάρω έναν τρανζιστοράτο?
 
 Αν υποθέσουμε ότι κομπώνω την πεταλιέρα σ έναν τρανζιστοράτο θα έχω την ίδια καθαρότητα και απόκριση μ έναν λαμπάτο? Η μιας κ όλα αυτά τα εφέ καταλήγουν στο καθαρό κανάλι του ενισχυτή δεν έχει και τόση σημασία?
Ο Βugera infinium έχει πολύ καλά χαρακτηριστικά.
Αλλά εκείνο το σύστημα για την εξισορρόπηση των λαμπών σημαίνει ότι μπορώ να αντικαταστήσω οποιαδήποτε λάμπα χωρίς να με νοιάζει αν είναι ζευγαρωμένη με τις άλλες? 
 
Τίτλος: Απ: Επιλογή 2ου ενισχυτή
Αποστολή από: tech21man στις 16/04/14, 10:13
...και να βρωμίζεις το σήμα με ψηφιακές πεταλιέρες?

Aυτό πες το στους πάμπολλους επαγγελματίες που βγαίνουν σε φεστιβάλ επιπέδου wacken με AxeFX!

Σαν ποιους ακριβως? Δεν το λεω σαν αρνητικο για το axe-fx αλλα προς το παρον, μονο τον devin townsend μπορω να πω οτι μαρεσει αυτο που κανει (αυτος ουτως η αλλως θαβει σε ενα wall of sound και reverb την βασικη νοτα).

Οι metalllica πηραν axe-fx για την ανταρκτικη και για καποια tv shows κτλ και τα αποτελεσματα ειναι απο πλαστικα προς τραγικα, συγκρινομενα με τον κανονικο τους ηχο. Τουλαχιστο γλυτωνουν τα ψυγεια.

Ισως επρεπε να παρουν το kemper χα χα.
Τίτλος: Απ: Επιλογή 2ου ενισχυτή
Αποστολή από: Μητσάκος στις 16/04/14, 11:00
Chris Broderick, Machine Head, Trivium, Periphery μου έρχονται στα γρήγορα και μόλις ξύπνησα... :P
Τίτλος: Απ: Επιλογή 2ου ενισχυτή
Αποστολή από: tech21man στις 16/04/14, 11:22
Εχω την εντυπωση οτι οι machine head ξανα γυρισαν σε ενισχυτες, αλλα για overseas live λογικο μου φαινεται, οπως και για τους αλλους. Ο brodderick...κορυφαιος. Μακαρι να εκανε κατι για τον ηχο του. Ο mustaine επιμενει σε marshall, αν θυμαμαι περναει το axe-fx απο marshall EL34 100/100 σε 4x12 επι σκηνης, στο axe-fx ομως εχει τον power ball η οποιο ENGL του αρεσει τελος παντων. Δεν τον αφηνε να χρησιμοποιησει το power ball χα χα.

Δεν μαρεσει ο ηχος του στο live μαρεσει ομως το παιξιμο του και η ασπρη Ibanez CS που ειχε πριν το γυρισει στην jackson (δεν μαρεσει το σχημα της κατα τα αλλα μοιαζουνε).
Τίτλος: Απ: Επιλογή 2ου ενισχυτή
Αποστολή από: Fotai στις 17/04/14, 00:27
Καλά ε έχω μείνει κάγκελο!

https://www.youtube.com/watch?v=P8GxgtLSadw (https://www.youtube.com/watch?v=P8GxgtLSadw)

Να αυτά σκεφτόμουνα για τους λαμπάτους και δυσταζα.  ;D
Τίτλος: Απ: Επιλογή 2ου ενισχυτή
Αποστολή από: adr1anos στις 17/04/14, 11:34
Καλά ε έχω μείνει κάγκελο!
Να αυτά σκεφτόμουνα για τους λαμπάτους και δυσταζα.  ;D
Καλό το σύστημα infinium αλλά κάποια πράγματα υπερβάλλονται για να προωθηθεί η λειτουργικότητα της συγκεκριμένης πατέντας. Δεν έχεις τίποτα να φοβάσαι.
Κοίταξε και αυτό το ποστ:
Λάμπες - πόσο γρήγορα τελειώνουν (http://forum.kithara.gr/index.php?topic=70235.msg542504#msg542504)
Τίτλος: Απ: Επιλογή 2ου ενισχυτή
Αποστολή από: Fotai στις 17/04/14, 19:31
Αν σου πω οτι περίμενα εσένα να σχολειάσεις πάνω σ αυτό ίσως να παραξενευτείς.

Φυσικά και μου περνάει απο το μυαλό ότι τα περισσότερα απο αυτά είναι κολπα του μαρκετινκ.
Και απο οτι πρόσεξα και κατάλαβα η όλη πατέντα σου δείνει μια εικόνα μόνο για τις λαμπες της τελικής ενύσχισης. Για τις λαμπες της προενισχησης τίποτα.

Ναι οκ μπορει να μην ζορίζονται τόσο όσο οι τελικές αλλα καποια στιγμη κ αυτές χρειάζονται αλλαγή και δεν σου λεει τίποτα.
Οι περισσοτεροι που λένε οτι οι λαμπες τους κρατάνε τόσο πολύ είναι γιατι έχουνε τέρατα τον 50  100 η και 150 βατ και ποτέ δεν βάζουν την ένταση παραπάνω απο το 2 η το 3.

Αλλά εγώ θέλω να ρωτήσω και κάτι ακόμα. Οκ να πάρω λαμπάτο. Αλλά μήπως τελικά και τα 20 Watt είναι πάρα πολλά γ αυτό που χρειάζομαι δεδομένου οτι οι λαμπάτοι ακουγονται ποιο δυνατα? Γιατι να εχω ενα θηριο που να μην μπορω να το δαμάσω και να ακουσω όλο του το ηχόχρωμα χωρις να γκρεμίσω το σπίτι.

Όταν ενα ενυσχιτής έχει διακόπτη επιλογής ισχύος τι πραγματικα σημαινει αυτό? Πως το επιτυγχάνει?


Τίτλος: Απ: Επιλογή 2ου ενισχυτή
Αποστολή από: tech21man στις 17/04/14, 23:00
Απλα σκεψου που θα παιζεις. Για την περισσοτερη χρονια και επι χρονια.

Μπορει να σου φανει αστειο, εχω αρκετα "ακριβους" η μη ενισχυτες, με λαμπες τρανζιστορ κτλ, εχω παιξει ας πουμε και καποιους πολυ καλους και παρολαυτα αν σκεφτω οτι οσο ζουσα Θεσσαλονικη, το περισσοτερο παιξιμο ηταν σε διαμερισμα και οχι σε χωρο στουντιο, θα ελεγα οτι με το practice amp περασα τον πιο πολυ χρονο.

Απο αυτη την αποψη, ειχα ενα μικρο marshall valvestate 15r το οποιο το ειχα σκισει να βαζω πεταλια και μαρεζε πολυ. Μετα χρυσοπληρωσα το trademark 10 σε μια εποχη που δεν αγοραζες ιδιαιτερα εως καθολου απο thomann και τα εφερνε ενας λησταρχος στα 400+ ευρω...Και ομως αυτος ο ενισχυτακος με εμαθε να παιζω και να ακουω τα λαθη μου, ακομη και σημερα δεν εχω βρει κατι αντιστοιχο ακομη και σε λαμπα. Ειδικα για high gain. Μονο τα mesa boogie mark σειρα ειχε αντιστοιχη αποκριση. Ολοι οι αλλοι ψιλοσυγχωρουσαν με αρκετο gain sag η οπως αλλιως θελεις να πεις το οτι κρυβανε λιγο τα λαθη σου.


Αυτο με τα καμπανιαστα καθαρα που ψιλο δονουνται και εχουν αυτη την ωραια ελαστικοτητα και αρμονικες μυριζει λαμπα απο μακρια. Αλλα και τα τρανζιστορ καθαρα και αν εχουν τη χαρη τους για καποια ειδη (funk, metal, disco ακομη).

Τελως παντων, εκει που θελω να καταληξω ειναι οτι μιλαμε για σχετικο παραλληλισμο με ηχεια hi-fi στο οτι ο χωρος και οι συνθηκες ειναι λιγο πολυ καθοριστικες στο τι θα παρεις...Κοινως αμα εχεις σαλονι 15 τετραγωνικα για ηχο που πας με θηρια διμετρα ηλεκτροστατικα και το αντιστροφο...


Στους κιθαροενισχυτες, θα βρεις αρκετους που "παιζουν καλα και χαμηλα" και ειναι αληθεια, και ενδιαφεροντα. Ωστοσο ακομη δεν εχω συναντησει κανενα που να παιζει το ιδιο η και καλυτερα χαμηλα παρα δυνατα, συνηθως το αντιθετο. Μονο ο marshall JVM 215c δεν επαιζε καλα τερμα δυνατα αλλλα χαμηλοτερα και ειχε φοβερα καθαρα. Αυτος μαλλον θα σε καλυπτε παντου αλλα κανα 600ρι το χρειαζεσαι παντως. Παντως κανει ανετα καθαρα, ροκ, SRV, blues, metal αλλα παντα με μια marshall χροια.

Δυστυχως η ευτυχως οι αναγκες μας (first world problems ευτυχως, υπαρχουν πολλα χειροτερα στη ζωη!) ειναι συχνα αυτες που σου δειχνουν και το δρομο. Το αποτελεσμα για μενα? Αν χρειαζοταν θα τον ξανα επαιρνα τον ενισχυτακο παρα το πανακριβο του πραγματος για αυτο που ειναι.

Α στο ιδιο στυλ τσεκαρε και τον yamaha THR10.


Ενα απο τα πιο all around μικρα combo παντως που παιζουν απο δωματιο μεχρι live και κουβαλιουνται ειναι τα peavey classic 30/50 και το peavey XXX super 40 που ειναι σπανιο αλλα με εχει ξελασπωσει παντου και ακομη και τωρα δεν ντρεπεται μπροστα σε κανενα ενισχυτη πραγματικα σαν ηχος, ειδικα στην παραμορφωση! Και..."παιζει και χαμηλα" χα χα απο εδω απο εκει...
Τίτλος: Απ: Επιλογή 2ου ενισχυτή
Αποστολή από: Jezus στις 18/04/14, 20:16
...και να βρωμίζεις το σήμα με ψηφιακές πεταλιέρες?

Aυτό πες το στους πάμπολλους επαγγελματίες που βγαίνουν σε φεστιβάλ επιπέδου wacken με AxeFX!

Νομιζω οτι εννοουσε οτι δεν γνωριζει αν αξιζει να παρει ολοκληρωμενο λαμπατο ενισχυτη για να βαζει το Ζουμ επανω, μηπως ηταν προτιμοτερο να παρει κατι αλλο, δεν νομιζω οτι ελεγε οτι δεν αξιζει να βρωμιζει τον ηχο του απο ψηφιακα μηχανηματα.
Τίτλος: Απ: Επιλογή 2ου ενισχυτή
Αποστολή από: Fotai στις 18/04/14, 23:52
 Αυτό ακριβώς λέω!
 
 Μα να μην με καταλαβαίνει κανείς εδω μέσα?  :-[
 
Τίτλος: Απ: Επιλογή 2ου ενισχυτή
Αποστολή από: adr1anos στις 19/04/14, 10:24
Και απο οτι πρόσεξα και κατάλαβα η όλη πατέντα σου δείνει μια εικόνα μόνο για τις λαμπες της τελικής ενύσχισης. Για τις λαμπες της προενισχησης τίποτα.
Και οι λάμπες της προενίσχυσης προειδοποιούν με πολλούς τρόπους, γίνονται μικροφωνικές, κάνουν θορύβους, χάνουν ένταση, το καταλαβαίνεις πολύ εύκολα, δίνουν πολλά σημάδια, δεν μου έχει τύχει ποτέ μία που δούλευε κανονικά να χαλάσει εντελώς ξαφνικά.

Οι περισσοτεροι που λένε οτι οι λαμπες τους κρατάνε τόσο πολύ είναι γιατι έχουνε τέρατα τον 50  100 η και 150 βατ και ποτέ δεν βάζουν την ένταση παραπάνω απο το 2 η το 3.?
Οι λάμπες δεν γλυτώνουν κάτι σπουδαίο από το να δουλεύουν χαμηλά, τροφοδοτούνται όλες από τις ίδιες υψηλές τάσεις συνεχώς, σημασία έχει ο χρόνος που είναι ο ενισχυτής σε πλήρη λειτουργία.

Όταν ενα ενυσχιτής έχει διακόπτη επιλογής ισχύος τι πραγματικα σημαινει αυτό? Πως το επιτυγχάνει?
Με διάφορους τρόπους, επιλέγοντας μόνο κάποιες τελικές και όχι όλες, χαμηλώνοντας την τάση, εξαρτάται από την σχεδίαση. Γενικά αυτές οι τεχνικές λειτουργούν καλά και προστατεύουν εν μέρει και τις τελικές.

Αλλά εγώ θέλω να ρωτήσω και κάτι ακόμα. Οκ να πάρω λαμπάτο. Αλλά μήπως τελικά και τα 20 Watt είναι πάρα πολλά γ αυτό που χρειάζομαι δεδομένου οτι οι λαμπάτοι ακουγονται ποιο δυνατα? Γιατι να εχω ενα θηριο που να μην μπορω να το δαμάσω και να ακουσω όλο του το ηχόχρωμα χωρις να γκρεμίσω το σπίτι.
Σε συμβουλεύω να επιλέξεις κάτι που θα έχει καλή παραμόρφωση χαμηλά, διότι ότι και να πάρεις, ακόμα και 5watt θα είναι πολλά για το σπίτι. Καλή παραμόρφωση χαμηλά γενικά παράγουν οι αμειγώς λαμπάτοι ενισχυτές που έχουν αρκετά στάδια προενίσχυσης, δηλαδή έχουν από 3-4 προενισχύτριες λάμπες και πάνω. 

Γενικά ανησυχείς υπερβολικά, η γνώμη μου είναι πάρε λαμπάτο και χτίσε πάνω του τον ήχο σου. Δεν θα το μετανιώσεις.
Τίτλος: Απ: Επιλογή 2ου ενισχυτή
Αποστολή από: Fotai στις 19/04/14, 16:26
Να βλέπεις όλα αυτα το ωραια που γράφεις εγώ δεν τα ξέρω..!  :P

 Να σε καλά φίλε!  ;)
 
 Μπορεί να μεταφράζονται ως ανησυχία όλες αυτές οι ερωτήσεις μου , αλλά σκοπό έχουν να γνωρίσω τον κόσμο του λαμπάτου ήχου και να εξασφαλίσω το καλύτερο value for money. Είναι πολύ ωραίο πράγμα που υπάρχει αυτή η κοινότητα ώστε να ξεκαθαρίσω κάποιες απορίες μου .
 Κάνω καλή ερευνά αγοράς γιατί μετά από κάποια δυσάρεστα παθήματα-μαθήματα έχω μάθει να μην βιάζομαι.
 
 Άσε που περιμένω να ανοίξει και το μαγαζί του ο μάστορας τώρα την τρίτη να μου φτιάξει τα τάστα στην ηλεκτρική να βγω παγανιά στα μαγαζιά να δω και τι υπάρχει στην ελληνική αγορά.  ;D
 

Τίτλος: Απ: Επιλογή 2ου ενισχυτή
Αποστολή από: hot_sauce (φλουτσ) στις 20/04/14, 21:21
Να βλέπεις όλα αυτα το ωραια που γράφεις εγώ δεν τα ξέρω..!  :P
Για αρχή, υπάρχουν πάμπολλα θέματα στο φόρουμ  (τα περισσότερα του Αδριανού είναι η αλήθεια  8) )
στα οποία εξηγούνται πολλά για τους λαμπάτους αλλά και τους ενισχυτές γενικότερα....καλό διάβασμα!

Μετά....το ίντερνετ είναι απλά μια άβυσσος!
Τίτλος: Απ: Επιλογή 2ου ενισχυτή
Αποστολή από: Kosthrash στις 24/04/14, 11:56
Φίλε Fotai δες και αυτόν τον λαμπάτο Marshall (DSL5C):

http://catalogs.bonstudio.gr/el/%CE%9A%CF%8D%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%82%CE%9A%CE%B1%CF%84%CE%AC%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%BF%CF%82/tabid/181/Code/MARSHALL_DSL5C/ManufacturerId/56/Category2Id/1776/PageIndex/2/ProductId/53854/Default.aspx (http://catalogs.bonstudio.gr/el/%CE%9A%CF%8D%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%82%CE%9A%CE%B1%CF%84%CE%AC%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%BF%CF%82/tabid/181/Code/MARSHALL_DSL5C/ManufacturerId/56/Category2Id/1776/PageIndex/2/ProductId/53854/Default.aspx)

Έχει FX loop, audio In, έξοδο για ακουστικά, Celestion speaker, επιλογή για να παίζει "χαμηλά" (1W)... αν έχει και καλό ήχο θα μετράει πολύ  ;)
Τίτλος: Απ: Επιλογή 2ου ενισχυτή
Αποστολή από: Kosthrash στις 24/04/14, 19:26
Και εδω μερικες πληροφοριες απο τον σχεδιαστη του:

http://www.marshallforum.com/957129-post80.html (http://www.marshallforum.com/957129-post80.html)
Τίτλος: Απ: Επιλογή 2ου ενισχυτή
Αποστολή από: Μητσάκος στις 24/04/14, 20:49
Aυτά τα μικρά μαρσαλάκια με ψήνουν πάρα πολύ, αλλά πολύ ακριβά ρε παιδιά...
Τίτλος: Απ: Επιλογή 2ου ενισχυτή
Αποστολή από: Fotai στις 26/04/14, 00:59

 Πάντως γενικά από έρευνα που έκανα μ αρέσει ποιο πολύ ο αμερικάνικος τόνος.
 Ποιο κρατσανιστός ρε παιδί μου.
 Οπότε για μαρσαλ δεν πολυψήνομαι. Κάτι με ενοχλεί στον τόνο του
 
 Τώρα βέβαια αν δεν ακούσεις κάτι από κοντά δεν μπορείς να ξέρεις οπότε όλα είναι υποκειμενικά.
Από την άλλη στα ίδια λεφτά μπορώ να πάρω τον bugera που έχει 3 κανάλια και με την πατέντα που έχει μπορώ να αλλάζω λάμπες χωρίς να χρειάζεται να κάνω ρυθμίσεις. Μπορείς ακόμα και να βάζεις λάμπες με διαφορετικά χαρακτηριστικά μεταξύ τους
Εγώ είμαι από Θεσσαλονίκη. Υπάρχει κανένα μαγαζί που να φέρνει bugera εδώ?
 
Τίτλος: Απ: Επιλογή 2ου ενισχυτή
Αποστολή από: Μητσάκος στις 26/04/14, 16:58
Ο Στόλλας έφερνε, έχει κι ο Ζάχος.
Τίτλος: Απ: Επιλογή 2ου ενισχυτή
Αποστολή από: Fotai στις 01/05/14, 23:19
 Τελικά παιδιά τσίμπισα έναν Rolland cube.
 
 Για τα λεφτά του είναι φανταστικός και ο ήχος του είναι πάρα πολύ καλός.
 Σκεφτηκα γιατι να ξοδεψω τοσα λεφτα ενω ακόμα δεν έχω καταλάβει καλά καλά τι γινεται.
 Έχει πολύ ωραια εφέ. Πολυ καθαρό και προσεγμένο ήχο με ελάχιστο εως καθόλου θορυβο. Το ηχειο του ταιριάζει τελεια με την καμπινα του combo και δεν ειναι απλά ένα οποιοδηποτε το οποιο απλά του έβαλαν. Ηχειο και καμπινα συμφωνουν και ακους αυτην την συμφωνια. Πολύ απλός στην χρηση του χωρις πολλά πολλά μπλιμπλίκια. Και μπορώ να πω οτι μου άρεσε ποιο πολύ και απο ακριβότερους ενυσχιτές.
 
 Και ενα πράγμα που με εξέπληξε θετικά είναι το εξης .  Ας πουμε οτι παιζεις με αρκετη παραμορφωση και με μονό μαγνητη που όπως και να το κάνουμε έχει αρκετο θορυβο. Όταν σταματίσεις παιζεις μετα απο 1,5 δευτερόλεπτο περιπου ακους τον θορυβο να μειώνετε απο μονος του αισθητά σε ένταση. Σαν να κλεινη κάποιος το volume. και μόλις αρχίσεις να παιζεις ξανανοιγει αμέσως. Σαν noize gate ενα πράμα!
 
 1-2 πράγματα που δεν μου άρεσαν. 
 Η απόκριση του στο attack ειναι πολύ εξομαλιμένη. Και ακόμα στην ειδική ρυθμιση που έχει, και πάλι. Θα πρεπει να παιξεις παρα μα παρα πολυ απαλα για να ακουσεις καποια διαφορά σε συγκριση με δυνατο παιξιμο. Αλλά τότε όμως η χορδες σχεδον δεν ακουγονται.
 
 Παρόμοια αν προσπαθήσεις να καθαρίσεις το σήμα από το volume της κιθάρας για να παίξεις κάποιο άρπασμα η κάποια συγχορδία. Καθαρίζει πολύ ομαλά και ομοιόμορφα με αποτέλεσμα να πρέπει να μειώσεις την ένταση στο μισό περίπου για να υπάρξει αισθητή διαφορά από την πλήρη παραμόρφωση που έχει με το volume ανοιχτό τέρμα.
 
 Τι να κάνουμε αυτά έχουν τα τσιπάκια που μιμούνται λάμπες.
 Μέσα σ όλα τ άλλα δοκίμασα κ έναν Fender τρανζιστοράτο ο όποιος πραγματικά με συνεπήρε στο καθαρό του όσο κανένας άλλος. Έμεινα σέκος που λέμε. Ήταν ότι καλύτερο άκουσα σε καθαρό. Είχα κουβαλήσει και την μάνα μου μαζί και θυμάμαι να κοιταζόμαστε με γουρλωμένα μάτια για μια στιγμή και να κάνουμε μορφασμούς.
 
 Βέβαια δεν βρόμιζε αρκετά. Λογικό.  Αλλά με τιμή στα 550 ευρώ δεν υπήρχε χρηματικό περιθώριο και για κάποια πεταλιέρα για να μπορώ να τον βρωμίσω οπότε τον άφησα.
 
 Δοκίμασα έναν μαρσαλ που δεν με εντυπωσίασε μπορώ να πω.
 
 Κ έναν bugera που ίσως ήταν και ο ποιο θαμπός στα καθαρά του.
 
 Συγχωρέστε με που δεν συγκράτησα μοντέλα.
Δεν σημαίνει ότι μια μάρκα είναι έτσι η αλλιώς.
 
 Θεώρησα για τώρα καλύτερη και οικονομικότερη επιλογή τον rolland που είναι ποιο ευέλικτος για να ξεσκουριάσω λίγο και μετά βλέπουμε.
 
 Επίσης να προσθέσω ότι οι έλληνες μαγαζάτορες είναι σκέτη παραπληροφόρηση και παραπλάνηση. Πρέπει να είσαι  και λίγο διαβασμένος και να έχεις μια βάση για αυτό που ψάχνεις. Αλλιώς άμα τους αφήσεις αυτούς είναι ικανοί να σου πουλήσουν μηχάνημα που δεν κάνει για την δουλεία που το θες.
 
 Να πω χαρακτηριστικά το εξής.
 Ξεκινάω και ρίχνω πρόλογο ότι εμένα μ αρέσει ο Αμερικάνικος τόνος και ότι τον Βρετανικό τον βρίσκω λίγο θαμπό.  Λόξα μου :-P
 
 Με βυσματώνει στον Μάρσαλ.......
 
 Τελοσπάντων τον δοκιμάζω για κανά δεκάλεπτο. Δοκιμάζω κ άλλους 3.
 
 Έρχεται ο άλλος. Του εξηγώ πάλι τι θέλω.
 Και μου λέει έεεε ο fender δεν θα σ αρέσει.....!
 
 χααχαχχααχαχχα!
 
Και τι παθαίνουν όλοι κ ευθύς αμέσως το βγάζουν το συμπέρασμα ότι η κιθάρα που έχω είναι καλή μόνο για γκάζια. Βλέπουν τα ματάκια τους 2 διπλούς που έχει στην γέφυρα και στον λαιμό και το βγάζουν το συμπέρασμά. Που να ξέρουν οι καημένοι ότι με τον πενταθέσιο επιλογέα μπορώ και σπάω το πηνίο από διπλό σε μονό και φτιάχνω όσο μπλουζάδικο τόνο θέλω.
 
 Αλλά έτσι είναι εδώ στην Ελλάδα τα πράγματα. Πρέπει να πάρεις ντε και καλά μια stratγιατί μ αυτήν έπαιζε ο Jimmyκαι για ενισχυτή έναν marshal





Τίτλος: Απ: Επιλογή 2ου ενισχυτή
Αποστολή από: tech21man στις 01/05/14, 23:51
Καλα παιξιματα. Μην παρεξηγεις κανενα, μερικες φορες παω στοιχημα οτι βαριουνται (!) και δεν μπαινουν καν στον κοπο να σκεφτουν να πουν κατι χα χα.

Ποιον cube πηρες? Εγω τρελλαθηκα με το καθαρο jazz chorus καναλι, ειμαι και τρελλαμενος με metallica και αυτα τα καθαρα ειναι ρε φιλε...καθαρα.
Τίτλος: Απ: Επιλογή 2ου ενισχυτή
Αποστολή από: Fotai στις 02/05/14, 01:59
 Για έναν περίεργο λόγο που ούτε κ εγώ δεν κατάλαβα μ άρεσε ποιο πολύ ο ήχος αυτού με τα 3watt παρά αυτού με τα 20watt.
 
 Εδω και 2 μέρες παίζω αποκλειστικά με μπαταρίες ! Δεν ξέρω αλλά είναι πολύ πρακτικό. Βολεύει πάρα πολύ.
 
 Δεν χρειάζεται να τραβάς καλώδια και τον ακουμπάς όπου μα όπου θέλεις. Στην τελική τον χώνεις σε μια σάκα και βγαίνεις σαν τον τρελό στο δρόμο να περπατάς και να παίζεις σαν τροβαδούρος.
 
 Να σήμερα το απόγευμα βγήκα στο μπαλκόνι και έπαιζα τα πρώτα 10 μέτρα από steve vai     hand on heart.
 Για τα επόμενα θα χρειαστώ κάποια χρόνια επίπονης μελέτης
 
 
  Μπορεί το μέγεθος του να ξεγελάει αλλά είναι ένα μικρό θηρίο!


Εγω για τα 130 ευρό του τον θεωρώ πολύ στρατηγική επιλογη!
Τίτλος: Απ: Επιλογή 2ου ενισχυτή
Αποστολή από: Απόλλων στις 02/05/14, 02:22
Για έναν περίεργο λόγο που ούτε κ εγώ δεν κατάλαβα μ άρεσε ποιο πολύ ο ήχος αυτού με τα 3watt παρά αυτού με τα 20watt.

Δηλαδή πήρες τον Micro Cube; Δεν είναι άσχημη επιλογή, ειδικά για το σπίτι αλλά και για να τον κουβαλάς οπουδήποτε. Από την άλλη πλευρά, για κάτι σε αυτό το μέγεθος εγώ μάλλον θα προτιμούσα τον Vox Mini 5. Έχει λίγο παραπάνω απ' όλα - ισχύ, μέγεθος ηχείου, προσομοιώσεις, εφφέ. Επιπλέον διαθέτει υποδοχή για μικρόφωνο, attenuator που μειώνει την ισχύ από τα 5 Watt στο 1,5 και στο 0,5 και drum machine με 99 ρυθμούς για να συνοδεύει αυτά που παίζεις. Πολύ πιο ολοκληρωμένη λύση για εξάσκηση, και με καλύτερο ήχο κατά τη γνώμη μου...
Τίτλος: Απ: Επιλογή 2ου ενισχυτή
Αποστολή από: adr1anos στις 02/05/14, 02:41
Εγώ λυπάμαι αλλά θεωρώ ότι μετά από τόσες συζητήσεις θα μπορούσες να έχεις κάνει μακράν καλύτερες επιλογές.. πχ
..με μόνο 80€: http://www.thomann.de/gr/laney_prism_p20.htm (http://www.thomann.de/gr/laney_prism_p20.htm)
..στα ίδια λεφτά:
http://www.thomann.de/gr/harley_benton_hb80r.htm (http://www.thomann.de/gr/harley_benton_hb80r.htm)
http://www.thomann.de/gr/fender_mustang_i_v2.htm (http://www.thomann.de/gr/fender_mustang_i_v2.htm)
..προτάσεις και εδώ: Τι ενισχυτή (φθηνό μέχρι 100-130ευρω) προτείνετε? (http://forum.kithara.gr/index.php?topic=87890.0)
Τίτλος: Απ: Επιλογή 2ου ενισχυτή
Αποστολή από: Kosthrash στις 02/05/14, 09:36
Μια χαρά ενισχυτής είναι ο "μικρός" - θα σε βολέψει σε καταστάσεις που οι μεγάλοι πρακτικά δεν θα σε εξυπηρετούσαν (πχ παραλία καλοκαίρι κτλ) (Έχεις και δικαιολογία για να αγοράσεις αργότερα έναν μεγαλύτερο για το σπίτι - πρόβες  >:D ;D )

Πάντως τώρα που το ξανασκέφτομαι για αυτά που θες σε ήχο, λεφτά  και για τα specs που ψάχνεις ίσως να σου έκανε και ο solid state Randall RG80 (δεν τον έχω ακούσει, όμως αν έχει ίδιο ήχο με τον παλιότερο RG75 θα είναι ταμάμ για σένα)

http://www.thomann.de/gr/randall_rg80.htm?sid=72ddbbc5db47d4daf5143a689ed7e904 (http://www.thomann.de/gr/randall_rg80.htm?sid=72ddbbc5db47d4daf5143a689ed7e904)


Τίτλος: Απ: Επιλογή 2ου ενισχυτή
Αποστολή από: Απόλλων στις 02/05/14, 10:25
Μέσα σ όλα τ άλλα δοκίμασα κ έναν Fender τρανζιστοράτο ο όποιος πραγματικά με συνεπήρε στο καθαρό του όσο κανένας άλλος. Έμεινα σέκος που λέμε. Ήταν ότι καλύτερο άκουσα σε καθαρό. Είχα κουβαλήσει και την μάνα μου μαζί και θυμάμαι να κοιταζόμαστε με γουρλωμένα μάτια για μια στιγμή και να κάνουμε μορφασμούς.
 
Βέβαια δεν βρόμιζε αρκετά. Λογικό.  Αλλά με τιμή στα 550 ευρώ δεν υπήρχε χρηματικό περιθώριο και για κάποια πεταλιέρα για να μπορώ να τον βρωμίσω οπότε τον άφησα.

Διαβάζοντας τα παραπάνω, μού δημιουργήθηκε η απορία... ποιός solid state Fender ενισχυτής είναι αυτός που κοστίζει 550 Ευρώ; Ο πιο ακριβός της σειράς Champion δεν ξεπερνά τα 300 Ευρώ, ενώ ο μεγαλύτερος Mustang πρέπει να παίζει γύρω λίγο πάνω από τα 400. Μήπως τελικά ήταν κάποιος λαμπάτος;
Τίτλος: Απ: Επιλογή 2ου ενισχυτή
Αποστολή από: tech21man στις 02/05/14, 18:18
Ακομη και με τιμες λιανικης λιστας και εμενα περιεργο μου φαινεται. Ο mustang παντως ειναι απολυτα βρωμιαρης μεχρι λασπης. Ο παλιος μας κιθαριστας ειχε εντυπωσιαστει απο το metal μοντελο του mustang II.

Λαμπα fender στα 550?

http://www.thomann.de/gr/search_dir.html?gf=tube_guitar_combos&bn=&sw=fender+amp&oa=pra (http://www.thomann.de/gr/search_dir.html?gf=tube_guitar_combos&bn=&sw=fender+amp&oa=pra)

Μηπως ηταν κανα vaporizer? Η super champ XD special edition?
Τίτλος: Απ: Επιλογή 2ου ενισχυτή
Αποστολή από: Απόλλων στις 02/05/14, 18:53
Ή κανένας Ramparte...;

http://www.gak.co.uk/en/fender-ramparte/87380 (http://www.gak.co.uk/en/fender-ramparte/87380)

Γενικά θα το θεωρούσα πιο πιθανό να ήταν ένας από τους φτηνούς λαμπάτους παρά από τους ακριβούς solid state.. Αν και οι Champion δεν είναι καθόλου άσχημοι στις καθαρές προσομοιώσεις, δεδομένης της τιμής. Όταν ανεβαίνει το gain αρχίζει να χαλάει η συνταγή. Από τον Mustang πάλι δεν θυμάμαι να έβγαλα έστω και έναν καθαρό ήχο που να μού άρεσε πραγματικά...
Τίτλος: Απ: Επιλογή 2ου ενισχυτή
Αποστολή από: tech21man στις 03/05/14, 11:26
Σοβαρα? Υποτιθεται οτι το fender clean ειναι το δυνατο τους στοιχειο. Ειχα βρει ενα δυο εντυπωσιακα video.

https://www.youtube.com/watch?v=PMe8AYCSrN4 (https://www.youtube.com/watch?v=PMe8AYCSrN4)

Εγω παντως στα blind του πεφτω εξω συνεχεια, επιλεγω ως καλυτερο ηχο τον ταδε, θεωρω οτι ειναι ο λαμπατος και ειναι ο mustang χα χα.

Θελω να παρω ενα απο αυτα τα μηχανακια πραγματικα. Το supersonic ειναι απο τα πιο ενδιαφεροντα μοντελλα και μακαρι να ειχε και το Prosonic του bruce zinky μεσα.
Τίτλος: Απ: Επιλογή 2ου ενισχυτή
Αποστολή από: Απόλλων στις 03/05/14, 16:51
Σοβαρα? Υποτιθεται οτι το fender clean ειναι το δυνατο τους στοιχειο.

Ναι, υποτίθεται... στην πράξη εγώ τουλάχιστον δεν κατάφερα να βρώ έναν καθαρό ήχο που να με εντυπωσιάσει. Σε σχέση με τον Fender Harvard, ο οποίος είναι επίσης solid state και έχει εντελώς κλασσικό Fender clean ήχο (έναν, αλλά εξαιρετικό), ό,τι κι αν έβγαζε ο Mustang μού ακουγόταν λίγο. Ίσως επειδή δεν έψαξα πολύ την παραμετροποίηση μέσω του software, αλλά ούτως ή άλλως η απόκριση του ενισχυτή δεν ήταν ιδιαίτερα φυσική.

Όσο για τον Shane (intheblues), έχω δει πολλά video που έχει ανεβάσει στο youtube. Φαίνεται να είναι ένα από αυτά τα άτομα που μπορούν να βγάλουν το λεγόμενο "tone" από ο,τιδήποτε πέσει στα χέρια τους. Ακόμα και στα πρώτα του video που έπαιζε με μια φτηνή semihollow και Behringer πετάλια, ο ήχος ήταν πολύ καλός.
Τίτλος: Απ: Επιλογή 2ου ενισχυτή
Αποστολή από: modfori στις 03/05/14, 19:46
Όσο για τον Shane ...Φαίνεται να είναι ένα από αυτά τα άτομα που μπορούν να βγάλουν το λεγόμενο "tone" από ο,τιδήποτε πέσει στα χέρια τους.

συμφωνώ απόλυτα
Τίτλος: Απ: Επιλογή 2ου ενισχυτή
Αποστολή από: Jezus στις 03/05/14, 20:17
Fotai, καλοπαικτος ο ενισχυτης, τουλαχιστον ηξερες περιπου τι θελεις και διαλεξες με τα αυτια σου μετα απο δοκιμες.
Μολις εκπαιδευτουν και αλλο θα εισαι ετοιμος για το επομενο βημα, μεχρι τοτε, practice makes perfect!
Τίτλος: Απ: Επιλογή 2ου ενισχυτή
Αποστολή από: Fotai στις 03/05/14, 23:32
Fotai, καλοπαικτος ο ενισχυτης, τουλαχιστον ηξερες περιπου τι θελεις και διαλεξες με τα αυτια σου μετα απο δοκιμες.
Μολις εκπαιδευτουν και αλλο θα εισαι ετοιμος για το επομενο βημα, μεχρι τοτε, practice makes perfect!

Αυτό λεω κ εγώ. Δεν συμαίνει ντε και καλά ότι αφου πήρα αυτον τον μικρούλι για τώρα θα κολλήσω για πάντα μ αυτόν. Σίγουρα όμως θα αποτελεί κομμάτι του εξοπλισμού μου.

Πχ πας στον μάστορα για να δεις πως ακούγεται η κιθάρα σου . Τσακ τον πέρνεις μαζί σου και κάνεις την δουλειά σου μια χαρά.

Ίστερα έχει είσοδο για μικρόφωνο. Και συγκεκριμένη επιλογή πάνω στα κουμπιά για το μικρόφωνο.
Έχει Aux in με το οποιο συνδεω την έξοδο των ακουστικών απο τα ηχεία στον ενυσχιτή. Και παίζω ότι ρυθμό και μπακ τρακ γουστάρω. Όχι γιατι κάποιος έλεγε για κάποιον άλλο που έχει ενσωματομένο drum machine.

Ίστερα επειδη είναι μικρουλης τον ακουμπάω πάνω στον γραφείο .....
Τίτλος: Απ: Επιλογή 2ου ενισχυτή
Αποστολή από: Jezus στις 04/05/14, 02:00
To ταξιδι του ηχου ειναι μεγαλο, κοιτα να μαθεις οσα μπορεις και να το ευχαριστηθεις, καλοπαικτος και παλι.
Τίτλος: Απ: Επιλογή 2ου ενισχυτή
Αποστολή από: bozosd στις 05/05/14, 23:56

Ίστερα έχει είσοδο για μικρόφωνο. Και συγκεκριμένη επιλογή πάνω στα κουμπιά για το μικρόφωνο.



Καλορίζικος και καλόπαιχτος φίλε Fotai.
Επειδή με ενδιαφέρει και την ψάχνω για έναν δεύτερο μικρούλι,ξέρω πως ο Roland micro cube δεν έχει είσοδο mic in.
Διόρθωσε με αν κατάλαβα κάτι λάθος...
Εγω θα κινηθώ μάλλον προς τον μικρό που αναφέρει παραπάνω ο Απόλλων,τον Vox mini 5 rhythm.
Τίτλος: Απ: Επιλογή 2ου ενισχυτή
Αποστολή από: Απόλλων στις 06/05/14, 02:02
Ίστερα έχει είσοδο για μικρόφωνο. Και συγκεκριμένη επιλογή πάνω στα κουμπιά για το μικρόφωνο.
Έχει Aux in με το οποιο συνδεω την έξοδο των ακουστικών απο τα ηχεία στον ενυσχιτή. Και παίζω ότι ρυθμό και μπακ τρακ γουστάρω. Όχι γιατι κάποιος έλεγε για κάποιον άλλο που έχει ενσωματομένο drum machine.

Και ο Vox έχει aux in. Oπότε μπορείς να κάνεις ακριβώς τα ίδια, ενώ το drum machine είναι ένα επιπλέον χαρακτηριστικό που δεν έχει ο δικός σου ενισχυτής.

Και θα ήθελα πολύ να μού πεις πού ακριβώς έχει ο Micro Cube είσοδο για μικρόφωνο. Eκτός αν μιλάς για τον Mobile Cube ή τον Cube Street... αλλά αυτά είναι διαφορετικά μοντέλα και πιο ακριβά από τον Vox Mini 5.