Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - La Flic

Σελίδες: [1] 2 3 4 ... 6
1
Λοιπά / Απ: Ήρθε το ΔΝΤ...
« στις: 20/08/10, 17:48 »
Δεν είναι τυχαίο, ασφαλώς, ότι και από τη διαπραγμάτευση των πενταετών     συμβολαίων  ασφάλισης των ελληνικών ομολόγων έναντι του κινδύνου     πτώχευσης συνάγεται το συμπέρασμα, ότι η Ελλάδα έχει πλέον, σύμφωνα με     την αντίληψη της αγοράς, μεγαλύτερο κίνδυνο χρεοκοπίας από την     Αργεντινή. Για πρώτη φορά, αυτή την εβδομάδα τα CDS των ελληνικών τίτλων   έγιναν ακριβότερα από τα αντίστοιχα των τίτλων της Αργεντινής! Σύμφωνα     με τα στοιχεία της CMA DataVision, το κόστος ασφάλισης των ελληνικών     τίτλων αυξήθηκε κατά 23 μονάδες βάσης και πλέον ασφαλίζει κανείς   ομόλογα   της Αργεντινής με κόστος 821 μονάδων, 22 μονάδες λιγότερο από   το κόστος   ασφάλισης των ελληνικών τίτλων.
Αυτό που βλέπουν οι   αγορές και προτιμούν πλέον ακόμη και τα ομόλογα   της Αργεντινής, μιας   χώρας που χρεοκόπησε παταγωδώς το 2001, σύμφωνα με   την Wells Fargo,   είναι ότι τα κρατικά ταμεία γεμίζουν από τις αυξημένες   εξαγωγές   βασικών εμπορευμάτων, ενώ η Morgan Stanley προβλέπει, ότι το   ΑΕΠ της   χώρας θα αυξηθεί κατά 9,7% φέτος. Την ίδια στιγμή, η Ελλάδα   βυθίζεται   σε ύφεση, με τη συρρίκνωση του ΑΕΠ να αναμένεται φέτος ότι θα     ξεπεράσει το 4%, χωρίς σοβαρές προσδοκίες γρήγορης ανάκαμψης, που θα     καταστήσει ευκολότερη την εξυπηρέτηση του τεράστιου εθνικού χρέους.
Παράλληλα, σύμφωνα   με τις παραδοχές του ίδιου του σταθεροποιητικού   προγράμματος που   εφαρμόζεται, στη λήξη του οι δαπάνες τόκων θα έχουν   εκτιναχθεί στο   8,5% του ΑΕΠ, από 5% το 2009, καθώς το «πάγωμα» της   οικονομίας θα   συνδυασθεί με μεγάλη αύξηση του χρέους.
Απορίας άξιον είναι πώς οι σοβαροί οικονομολόγοι της τρόικας και της   ελληνικής κυβέρνησης μπορεί να πιστεύουν, ότι με ένα τέτοιο «βαρίδι»   στην πλάτη, ακόμη και αν πετύχει απόλυτα η κυβέρνηση τους στόχους του   μνημονίου, θα μπορεί το 2014 η Αθήνα να εξυπηρετήσει το χρέος χωρίς   διεθνή βοήθεια, ή μια αναδιάρθρωση, με γενναίο «κούρεμα» των απαιτήσεων   των πιστωτών.
Αν   αυτές οι προβλέψεις αποδειχθούν ακριβείς, ενισχύονται τα   επιχειρήματα   όσων εξαρχής υπογράμμιζαν, ότι το πρόγραμμα σταθεροποίησης   με διεθνή   βοήθεια δεν εκπονήθηκε για τη σωτηρία της Ελλάδας, αλλά για τη   διάσωση   των μεγάλων τραπεζών και θεσμικών επενδυτών της Ευρώπης, που   είχαν   την απερισκεψία να «φορτώσουν» τα χαρτοφυλάκιά τους με μεγάλου   ύψους   τοποθετήσεις σε ελληνικά ομόλογα.
Αν όλα πάνε σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο   συνδυασμός μεταφοράς χρέους   στα κράτη της Ευρωζώνης και το ΔΝΤ, αλλά   και στην ΕΚΤ, που έχει   ενεργοποιήσει ειδικό πρόγραμμα αγοράς «ασθενών»   ομολόγων της Ευρωζώνης,   θα έχει μεταφέρει από τους ιδιώτες πιστωτές   της χώρας σε δημόσιους   φορείς το μισό ελληνικό χρέος του 2014, καθιστώντας   πιο εύκολη την   απορρόφηση των κραδασμών μιας αναδιάρθρωσης από το   ευρωπαϊκό τραπεζικό   σύστημα. Χωρίς το πρόγραμμα διεθνούς   χρηματοδότησης, αν το ελληνικό   «κανόνι» ακουγόταν στο ευρωπαϊκό   τραπεζικό σύστημα στις αρχές του 2010,   αναμφίβολα αυτό θα είχε υποστεί   ένα σοκ μεγαλύτερο και από αυτό που   προκάλεσε η κατάρρευση της   Lehman, που είναι πολύ αμφίβολο αν θα   μπορούσε να το αντέξει...


Και από το ιν.γρ:

Αυξήθηκε το ποσοστό των οικονομολόγων που προβλέπουν αναδιάρθρωση χρέους
Λονδίνο, Ηνωμένο ΒασίλειοΣτο     43% ανήλθε το ποσοστό των οικονομολόγων που πιστεύουν ότι η Ελλάδα θα     προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους της μέσα στην επόμενη   πενταετία,   έναντι 33% τον Μάιο, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters την   Πέμπτη.
 
  Σε σύνολο 60 οικονομολόγων, οι μισοί έδωσαν   πιθανότητα άνω του 50% για   αναδιάρθρωση χρέους στην περίπτωση της   Ελλάδας και 10% μόνο πιθανότητα   για την Ισπανία, την Πορτογαλία και   την Ιρλανδία.
 
  «Η αναδιάρθρωση του χρέους ακούγεται   λογική για υπερχρεωμένες χώρες   μόνο, άρα είναι πιθανή για την Ελλάδα,   αλλά όχι για τις άλλες τρεις   χώρες της δημοσκόπησης», είπε ο Luca   Mezzomo στην Inteza Sanpaolo.
 
  Περιορισμένες είναι και οι   πιθανότητες αποχώρησης κάποιας χώρας-μέλους   από την ευρωζώνη τα   επόμενα πέντε χρόνια. Από τους οικονομολόγους, 54   είπαν ότι το   ενδεχόμενο είναι απίθανο ή πολύ απίθανο, ενώ μόλις έξι το   χαρακτήρισαν   ως πιθανό ή πολύ πιθανό.
 
  Ωστόσο, όπως επισημαίνει ο   οικονομολόγος Στέφεν Λιούϊς, του οίκου   «Μόνιμεντ Σεκιούριτις», «μέσα   σε πέντε χρόνια, όμως, που είναι μακρά   περίοδος, πολλές συμφορές   μπορούν να βρούν τους πιστωτές που κρατούν   κρατικά χρεώγραφα, στο   πλαίσιο μιάς δεινοπαθούσας παγκόσμιας οικονομίας,   που είναι ακόμα   μακριά από τη ρύθμιση των τωρινών μεγάλων προβλημάτων   της».

2
Λοιπά / Απ: Ήρθε το ΔΝΤ...
« στις: 20/08/10, 17:48 »
<blockquote>Παρά τα προγράμματα "σωτηρίας" το χρέος δεν   είναι δυνατόν να εξυπηρετηθεί και θα οδηγήσει σε αναδιάρθρωση. Σε αυτή   την περίπτωση θα παραδεχτούν και τυπικά αυτό που ήδη ξέρουμε: ότι το   πρόγραμμα σταθεροποίησης δεν εκπονήθηκε για τη σωτηρία της Ελλάδας, αλλά   για τη διάσωση των αεριτζήδων της Ευρώπης που αγόραζαν γκρηκ χρέος.</blockquote>Από τη Σοφοκλέους 10, 19/8/2010
 

  Ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Όλι Ρεν συνεχάρη χθες την κυβέρνηση   για τη δημοσιονομική προσπάθεια των τελευταίων μηνών, υπογραμμίζοντας   πάντως τις σοβαρές αδυναμίες στην εκτέλεση του τριετούς προγράμματος,   κυρίως στο σκέλος των φορολογικών εσόδων (σ. γδάρτε τους κι άλλο) και των ανεξέλεγκτων δαπανών   και χρεών του ευρύτερου δημόσιου τομέα (σ. θέλουμε να πουλήστε τη ΔΕΗ και να διαλύσετε τα νοσοκομεία), αλλά και τα σοβαρά προβλήματα   ρευστότητας του τραπεζικού συστήματος (σ. δώστε κι άλλα λεφτά στις τράπεζες), η διευθέτηση των οποίων θα πρέπει   να είναι πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης, σύμφωνα με την Κομισιόν.
Με τις χθεσινές ανακοινώσεις από τις Βρυξέλλες, που έχουν τον πρώτο   λόγο εκ μέρους της τρόικας σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση εκτέλεσης του   τριετούς προγράμματος σταθεροποίησης, ανοίγει ο δρόμος για την   εκταμίευση της επόμενης δόσης του διεθνούς δανείου, που όπως και οι   άλλες θα μείνει για λίγες ώρες ως εικονική εγγραφή στα ταμεία της   ελληνικής κυβέρνησης, αφού τα (σ. εικονικά) κεφάλαια θα περάσουν στους ιδιώτες   πιστωτές της χώρας, για να καλυφθούν λήξεις παλαιότερων δανείων.
Οι ανακοινώσεις της Κομισιόν άφησαν, βέβαια, παγερά αδιάφορους τους   διεθνείς διαχειριστές κεφαλαίων, που δεν σκέφθηκαν ούτε στιγμή ότι είναι   ευκαιρία να αγοράσουν τώρα μακροχρόνια ελληνικά ομόλογα (σ. ρε τους ηλίθιους), προεξοφλώντας   την επιτυχία του σταθεροποιητικού προγράμματος. Το spread των ελληνικών   10ετών ομολόγων έναντι των γερμανικών παρέμεινε «καρφωμένο» στις 1.074   μονάδες βάσης (10,74%), ενώ μια σημαντική «ανωμαλία» στην καμπύλη των   ελληνικών επιτοκίων δεν περνά απαρατήρητη από τους αναλυτές.
Όπως επισημαίνει ο νεοϋρκέζικος οίκος High Frequency Economics, που   θεωρείται από τους σοβαρότερους στην ανάλυση των τάσεων της   χρηματαγοράς, από τη διαμόρφωση της καμπύλης των ελληνικών επιτοκίων   συνάγεται το συμπέρασμα, ότι η χώρα δεν θα μπορέσει να ελέγξει τα   αυξημένα επίπεδα χρέους που θα έχει συσσωρευτεί το 2014, όταν θα λήξει   το διεθνές πρόγραμμα χρηματοδότησης από την τρόικα.
«Η θύελλα επικεντρώνεται στα ομόλογα που ωριμάζουν το 2014, τον πρώτο   χρόνο αποκοπής της Ελλάδας από το μηχανισμό στήριξης με τα μετρητά του   ΔΝΤΕ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης», ανέφερε ο κορυφαίος οικονομολόγος του   αμερικανικού οίκου σε χθεσινό σημείωμα προς τους πελάτες του.
«Μέχρι να τελειώσει η προσπάθεια διάσωσης της Ελλάδας το 2013»,   πρόσθεσε ο Καρλ Γουάινμπεργκ, «το χρέος της Ελλάδας θα έχει αυξηθεί στα   340 δις. ευρώ. Κανείς δεν πίστευε, ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να   εξυπηρετήσει και να αποπληρώσει ευκολότερα 340 δις. ευρώ χρέους με μορφή   τίτλων σταθερού επιτοκίου, από όσο ήταν σε θέση να διαχειριστεί 270   δις. ευρώ χρέους».
Πράγματι, στην καμπύλη επιτοκίων του Δημοσίου εμφανίζεται ένα   ανησυχητικό «φούσκωμα» στις αποδόσεις των τίτλων που λήγουν το «ύποπτο»   έτος 2014. Αυτά τα ομόλογα τετραετούς διάρκειας, όπως σημειώνει το   «Bloomberg», δίνουν απόδοση 11,88% σε όποιον τα αποκτήσει στις τρέχουσες   τιμές τους. Πρόκειται, βέβαια, για μια τριτοκοσμική απόδοση, που   αντανακλά την πλήρη απροθυμία των διαχειριστών κεφαλαίων να εκτεθούν σε   ελληνικό κίνδυνο, περιμένοντας να πάρουν πίσω τα κεφάλαιά τους τον πρώτο   χρόνο αποσύνδεσης της Ελλάδας από το διεθνή μηχανισμό στήριξης.
Ασφαλέστερη η… Αργεντινή!
 

 συνέχεια κάτω

3
Για διαβάστε και το κείμενο του Κούλογλου:

Φόνος στο διαδίκτυο. 
Η ελληνική πρωτοτυπία ανοίγει τη μεγάλη κουβέντα της ελευθερίας της έκφρασης και του Τύπου.
  ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΕΛΙΟ ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ 
                   Στην Ελλάδα τον τόνο δίνει μια μερίδα ελληνικών μπλογκ που αντέγραψαν τις πρακτικές ελληνικών εφημερίδων.     Η άνανδρη δολοφονία του επικεφαλής του μπλογκ troktiko Σ. Γκιόλια  έχει πολλές διαστάσεις. Χαρακτηριστικό για την πορεία της χώρας,  πρόκειται για μοναδικό περιστατικό δολοφονίας δημοσιογράφου στην  Ευρωπαϊκή Ένωση: η υπόθεση θυμίζει την Ιταλία των «χρόνων του μολυβιού»  της δεκαετίας του '70, την αυταρχική μετακομμουνιστική Ρωσία ή κάποια  χώρα που μαστίζεται σήμερα από τη δράση της Μαφίας και εμπόρων  ναρκωτικών, όπως η Κολομβία και το Μεξικό.
Μια ακόμη παγκόσμια πρωτιά που εξασφαλίζουμε είναι ο φόνος στο  διαδίκτυο: μπορεί στη Βιρμανία να πυροβολούνται φωτορεπόρτερ ή στην  Κίνα να διώκονται μπλόγκερ, αλλά είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που  κάποιος δολοφονείται ως επικεφαλής κάποιου μπλογκ. Σε όλες σχεδόν τις  χώρες, οι προσωπικές ιστοσελίδες άνθησαν επειδή έδωσαν τη δυνατότητα σε  απλούς πολίτες και σε αποκλεισμένες από το συμβατικό σύστημα των ΜΜΕ  ομάδες να εκφραστούν, να κάνουν ευρύτερα γνωστό το πρόβλημά τους και να  δημιουργήσουν. Όμως, στην Ελλάδα τον τόνο δίνει μια μερίδα ελληνικών  μπλογκ που αντέγραψαν τις πρακτικές ελληνικών εφημερίδων, οι οποίες  καταφέρνουν να επιβιώνουν, παρότι πουλάνε 1.000 φύλλα την ημέρα:  μετατράπηκαν σε εργαλείο ύποπτων πολιτικών και οικονομικών  εξυπηρετήσεων, ξεκαθαρίσματος λογαριασμών ή και εκβιασμών.
Αντίθετα, μάλιστα, με τον γραπτό Τύπο, σοβαρό ή κίτρινο, όπου οι  εργολαβίες και οι γαλιφιές πρέπει να μοιάζουν με ρεπορτάζ, ενώ οι  μπηχτές, οι συκοφαντικές επιθέσεις ή οι εκβιασμοί πρέπει να παίρνουν  υπόψη τους τον νόμο περί Τύπου, η ανωνυμία του διαδικτύου επιτρέπει όλα  τα χτυπήματα. Όποιος επιχειρηματίας ή δημόσιο πρόσωπο δεχόταν επιθέσεις  από το  troktiko θα έπρεπε να κάνει τα παράπονά του στη Λιβερία, όπου  βρίσκεται η διεύθυνσή του. Παρότι ήταν γνωστό ότι ο Σ. Γκιόλιας ήταν  επικεφαλής του troktiko, όπως άλλωστε παραδέχθηκε εκ των υστέρων το  ίδιο το μπλογκ αποδίδοντας στον δολοφονηθέντα το «όραμα και την ιδέα»  της δημιουργίας του.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι μέχρι η βαλλιστική εξέταση να δείξει  ότι τα όπλα είχαν χρησιμοποιηθεί από τη «Σέχτα Επαναστατών», όχι μόνο  το υπουργείο Δημόσιας Τάξης αλλά και όλοι σχεδόν οι γνωρίζοντες τα  πράγματα ορκίζονταν ότι η δολοφονία Γκιόλια ήταν έργο του οργανωμένου  εγκλήματος. Και ότι, σε αυτό το πλαίσιο, πιθανότατα αποτελούσε  «προειδοποιητικό χτύπημα» εναντίον του επιχειρηματία κ. Κοντομηνά που  φέρεται να χρηματοδοτεί το troktiko και είχε τοποθετήσει τον  δολοφονηθέντα επικεφαλής του ραδιοσταθμού Θέμα 9,89, που ανήκει στον  ίδιο.
Υπήρξα προσωπικά θύμα κυκλωμάτων που χρησιμοποιούν αυτές τις πιο  σκοτεινές πλευρές του Τύπου και του διαδικτύου ελληνικής κοπής. Πριν  από έναν μήνα, μια νεότευκτη, περιθωριακή εφημερίδα δημοσίευσε ένα  πρωτοσέλιδο, ψευδές και συκοφαντικό άρθρο εναντίον μου με τίτλο  «Πράσινο golden boy ενός εκατ. ευρώ στην ΕΡΤ». Αν διάβαζε κανείς τα  ψιλά γράμματα στις μέσα σελίδες, θα μάθαινε ότι αυτό το εκατομμύριο το  είχα εισπράξει στο παρελθόν και σε διάστημα 10 χρόνων, αλλά σύμφωνα με  τον Γκέμπελς, όσο συκοφαντείς τόσο στο τέλος κάτι θα μείνει.
Τις επόμενες μέρες το troktiko παρουσίασε  το φανταστικό εκατομμύριο  ούτε καν ως αμοιβή του παρελθόντος, αλλά ως το ύψος του νέου  συμβολαίου-σκανδάλου που υποτίθεται ότι υπέγραψα με την ΕΡΤ! (με βάση  τις νέες ρυθμίσεις, μετά ΔΝΤ, κανείς στην ΕΡΤ δεν μπορεί να αμείβεται  με περισσότερο από 70.000 τον χρόνο, αλλά, σύμφωνα με τον Γκέμπελς, όσο  μεγαλύτερο ψέμα πεις, τόσο πιο πολύ γίνεται πιστευτό).
Ακολούθησε μπαράζ παρόμοιων εξωφρενικών αναρτήσεων από το troktiko  και συγγενή μπλογκ, μιας τηλεοπτικής εκπομπής  και της ραδιοφωνικής  εκπομπής που παρουσίαζε ο Σ. Γκιολιας. Ένα άρθρο ζητούσε να επιστρέψω  τους μισθούς που είχα πάρει και ένα άλλο να ξεκινήσει δικαστική έρευνα  εναντίον μου!

Στο τέλος, δέχτηκα ανώνυμο τηλεφώνημα, στο οποίο μου  ζητήθηκε να καταβάλω 30.000 ευρώ για να σταματήσουν τα δημοσιεύματα και  οι αναρτήσεις που από εδώ και στο εξής θα συμπεριελάμβαναν και τα  παιδιά μου...
Δεν έχω κανένα αποδεικτικό στοιχείο για να υποστηρίξω ότι η  εφημερίδα, το troktiko και ο υπεύθυνός του ή άλλα μπλογκ είχαν σχέση με  τον εκβιασμό, που καταγγέλθηκε στην αστυνομία (οπότε σταμάτησαν και τα  δημοσιεύματα). Όπως, άλλωστε, δεν έχει σχέση η συμπεριφορά του troktiko  με τη δολοφονία του υπεύθυνού του: αν και η προκήρυξη δεν έχει ακόμη  κυκλοφορήσει, υποθέτω ότι η «Σέχτα» θα τον θεωρεί εκπρόσωπο της  «λούμπεν μικροαστικής τάξης» που έχει καταδικάσει σε θάνατο. Αυτό που  θέλω να πω είναι ότι η επαχθής δολοφονία Γκιόλια δίνει την αφορμή να  συζητήσουμε για την ελευθερία της έκφρασης και το διαδίκτυο καθώς και  για το αν εκτρέφουμε μια κοινωνία-ζούγκλα. Γιατί μόνο σε τέτοιες  κοινωνίες εμφανίζονται ζώα με άγριες διαθέσεις, όπως η Σέχτα των  λεγόμενων Επαναστατών.

4
Δε δέχομαι με τίποτα την κακομοιριά και την αδυναμία που εκφράζει.

Κι έπειτα, εσύ δε φέρεσαι να ανήκεις στη μεγαλοαστική τάξη.

Πολύ καλά κάνεις και δεν το δέχεσαι. Ούτε εγώ το δέχομαι,ούτε είμαι αστός, μέλλων άνργος είμαι και πάντα προλετάριος. Η φράση είναι επίδητες υποτιμητική γιατί αυτό ακριβώς πιστεύουν οι ισχυροί για τον λαό,ότι ο λαός είναι σαν ένα μικρό παιδί που πάντα μπορείς να το κοροϊδεύεις λόγω ότι είναι ευκολόπιστος,ότι δε μπορεί να ζήσει χωρίς τη προστασία σου,τις υποδείξεις σου,ενώ όταν κάνει "αταξίες" πρέπει να τιμωρείται για να επανέλθει στο δρόμο που εσύ του έχεις επιβάλει ως τον μόνο σωστό.

5
Λοιπά / Απ: Ήρθε το ΔΝΤ...
« στις: 22/07/10, 20:53 »
Freemind με εκπλήσεις όλο και πιό θετικά τον τελευταίο καιρό!

Μήπως είναι καιρός να αρχίσεις να διαβάζεις και λίγο Πιότρ Κροπότκιν;  :D

6


Ακούω πολύ ελληνικό πάνκ, και μ'αρέσουν πολλοί από τους στίχους, αλλά δεν είμαι "σύντροφος" κανενός.

κακό πράγμα η μοναξιά Βραζίλη και στο λέω πολύ φιλικά,εξάλου δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα.

Φαντάζομαι θα ακούς κι εμένα τότε.  ;D

mits@kos τι σε χαλάει ακριβώς στη λέξη; Η μεγαλοαστική τάξη πάντα αποκαλούσε τον λαό υποτιμητικά.

7
Δεν νομίζω οτί αυτά που λέει ο φίλος Jimi Pap είναι προς σχολιασμό. Το μόνο που θα έλεγα θα ήταν ένα παλιό ελληνικό καπιταλιστικό γνωμικό.Αυτό που λεεί "δούλεψε μου κακορίζικε να μη σου μοιάσω".
Πάντως εάν τετοιου είδους απόψεις υπάρχουν σε ανθρώπους που ασχολούνται με τη τέχνη και τη μουσική, φαντάζομαι τι διάβρωση μυαλού απο τη κυριαρχία υπάρχει στους μικροαστούς. Το κυρίαρχο δόγμα που μετά μανίας επιβάλουν είναι ότι ο λαουτζίκος πρέπει να καταλάβει ότι ο ίδιος είναι  η κύρια αιτία της δυστυχίας του και πως οι φτωχοί είναι από το μυαλό τους  φτωχοί.
Όπως έλεγε και ο μπάρμπα Μάρξ:
  • «Οι ιδέες της κυρίαρχης  τάξης είναι σε κάθε εποχή οι κυρίαρχες ιδέες. Η κυρίαρχη υλική δύναμη της  κοινωνίας και ταυτόχρονα η κυρίαρχη πνευματική της δύναμη» 

    Τι κρίμα λοιπόν εμείς οι ιδεολόγοι να μη χωρούμε σε αυτη την αγγελικά πλασμένη κοινωνία
    .

    ο Διογένης ο κυνικός,ακούγωντας την απόφαση εξωστρακισμού του απο τη πόλη του λόγω ότι ήταν παραχαράκτης νομισμάτων η οποία επί λέξη έλεγε: "Διογένη σε καταδικάζουμε να μείνεις διαπαντώς έξω απο τα τείχη αυτής της πόλης" απάντησε: "Κάνετε λάθος. Έγω σας καταδικάζω να μείνετε για πάντα κλεισμένοι μέσα στα τείχη αυτής της πόλης."

8
Λοιπά / Απ: Ήρθε το ΔΝΤ...
« στις: 22/07/10, 17:48 »
Χολιδόχε αυτοί που δεν έχουν μια φέτα ψωμί τι να πετάξουν; Απο την αλλή αν έχεις διαβάσει ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας θεωρει σαν σύγχρονη μάστιγα το πάχος των πολιτών του δυτικού κόσμου.

9
ε αυτό δεν θα αντέξω στον πειρασμό,θα το βάλω:

Ένας   από μας         
             [/color]20/07/2010         
     Κανονικό Mέγεθος ΓραμματοσειράςΜικρότερο Mέγεθος ΓραμματοσειράςΜεγαλύτερο Mέγεθος Γραμματοσειράς[/t][/t]   
της Ρίκας Βαγιάνη
Θα ξεράσω με τις   αγιογραφίες. Ο  μακαρίτης  είχε  πιο  φανατικούς  εχθρούς κι από τον    Μέριλιν Μάνσον.   Στην καλύτερη και πιο έντιμη  περίπτωση είχε     «ορκισμένους πολέμιους».  Γράψτε ό,τι θέλετε, (γι αυτό   άλλωστε,    έχουμε τα σχόλια παρακάτω)  αλλά εγώ δεν μπόρεσα να καταπιώ  ποτέ το   είδος δημοσιογραφίας που εκπροσωπεί η λογική της κρυφής κάμερας,  το   ρεπορτάζ- αγιατολλάχ  και  η ανώνυμη μπλογκογραφία με σημαία  Λιβερίας.     Τον μακαρίτη (και όλη τη σχολή που δημιούργησε)  τον  «συμπαθούσα»   τόσο πολύ, που η πρώτη  πρώτη μου, απαίσια, ομολογώ σκέψη  μετά το   φονικό ήταν: «Ποιος μ… τον έκανε ήρωα;»
 
  Η  λογική του   «Τρωκτικού»   είναι το είδος της ενημέρωσης που λατρεύω     να μισώ.   Αντιπροσωπεύει όλα όσα μου έμαθαν ότι  δεν είναι   δημοσιογραφία:  αρλούμπες καταγγελίες,  ντεμέκ αποκαλύψεις κουτουρού,   κάτι  χύμα   ανορθογραφίες και  κουίζ κυτταρίτιδας  σε αμοντάριστα   πλάνα- ο δε όρος  «διασταύρωση»;   Μόνο ως   σύντομο ανέκδοτο ή  σήμα   της Τροχαίας  λειτουργεί στο μαγαζί αυτών των παιδιών.
 
  Είμαι παλιό κεφάλι και  αγύριστο. Στο  μεσόκοπο πλέον  μυαλό μου,  που   ακόμα δουλεύει με   συντακτική ιεραρχία,  τακτοποιημένα κασέ και   μονόστηλα,  όλο αυτό  ισοδυναμούσε  ένα κακόηχο  ψηφιακό παραλήρημα. Δεν    ήξερα να πω ακριβώς  τι δουλειά έκαναν τα παιδιά του Τρωκτικού, πάντως   με σιγουριά μπορούσα  να δηλώσω ότι  δεν  ασκούσαμε  το ίδιο επάγγελμα.     Κι όταν άρχισε να  σέρνεται γύρω μας  αυτό το τοξικό σάλιο, αυτό το   χρονικό μιας  προαναγγελθείσης δολοφονίας δημοσιογράφου, ο τελευταίος   άνθρωπος που θα  μπορούσα να ποτέ  σκεφτώ ότι θα ήταν στόχος των   εκτελεστών, ήταν  ένας  «Τρωκτικός. Βλέπετε, δεν τον θεωρούσα   «έναν   από μας». Πώς θα μπορούσα  άλλωστε;  Τα μισά του posts  χάλαγαν τον   κόσμο γράφοντας  ή  φιλοξενώντας  ανορθόγραφες  κραυγές για τους     «αλήτες, ρουφιάνους  δημοσιογράφους».  Διαχώριζε (εκείνος ή η σχολή που   δημιούργησε) πλήρως  και απολύτως τη θέση του από το επαγγελματικό  μας   συνάφι.   Εγραφε πολύ  συχνά ανώνυμα ή ψευδώνυμα, πράγμα που   αντιλαμβάνεσθε τι αβύσσους  αντιπαλότητας  μπορεί να δημιουργήσει με μια   διαδικτυακή γειτονιά όπως  αυτή του Protagon, ας πούμε, όπου αν δεν    υπογράφεις τα κείμενά σου  φαρδύπλατος, με τη φωτογραφία σου φάτσα-φόρα,   απλώς δεν υπάρχεις. 
  Δεν  ήταν  «ένας από μας».
 
  Και μετά τον εκτέλεσαν.  Μπορεί να πάγωσε  το αίμα μου αλλά περιέργως,   ξεπάγωσε το μυαλό μου. Σκέφτηκα   «διαφορετικά», που λέμε κι εδώ, στο   δικό μας μαγαζί: σκέφτηκα πώς  υπάρχει  μόνο ένα πράγμα που σιχαίνομαι    περισσότερο από τη λογική του  ρεπορτάζ-ταλιμπάν, κι αυτό είναι οι ίδιοι   οι Ταλιμπάν.  Υπάρχει ένα  πράγμα που με φοβίζει περισσότερο από την   ασύδοτη  αρβύλα στο όνομα της    ελεύθερης έκφρασης, κι αυτό είναι η   κατάργηση της  ελεύθερης   έκφρασης.
 
  Είμαι παλιό κεφάλι, αγύριστο. Τους αντιπάλους μου  τους θέλω   ολοζώντανους, υγιέστατους,  και στην καλύτερή τους φόρμα, για  να μπορώ   να τους αντιμάχομαι, με ιδέες, πράξεις και επιχειρήματα.  Εκατό    χιλιάδες ανώνυμα  «τρωκτικά» να ξεφυτρώσουν,  τίποτα δεν μπορεί να με    τρομάξει   από τα κείμενά τους (εκτός ίσως, από το πόσο ανορθόγραφα  τα    γράφουν, καμιά φορά!)   Αλλά ένα  και μόνο χτύπημα κουδουνιού, σ΄ένα   διαμερισματάκι στην Ηλιούπολη,  στις πέντε το πρωϊ;    Ένας νέος άντρας   που  αφήνει ξεψυχώντας, τη γυναίκα που αγαπούσε,  μ' ένα μωράκι στην   αγκαλιά  κι άλλο ένα στην κοιλιά; 
 
  Ναι,  ξερνάω με τους    βαρυπενθούντες κροκοδείλους που θα έκαναν πάρτυ   με  βίζιτες στο Αβέρωφ, αν τον πατούσε, κατά λάθος, ένα τρένο. Ναι, είχε     κάργα εχθρούς. Αλλά αυτός ο άνθρωπος,  αγαπητός, μισητός,  συμπαθής ή     όχι,  ήταν  αναπόσπαστο μέρος του ελληνικού μιντιακού μικρόκοσμού   μας.   
  Και   φυσικά, ήταν  «ένας από μας».   
  Ό,τι κι αν σημαίνει αυτό. 
 
  (ΥΓ. Τα βαθύτατα, ειλικρινέστερα, ολόψυχα   συλλυπητήριά μου  στους   οικείους του θύματος. )
http://www.protagon.gr/Default.aspx?tabid=70&smid=382&ArticleID=3225&reftab=61&t=%CE%88%CE%BD%CE%B1%CF%82-%CE%B1%CF%80%CE%BF-%CE%BC%CE%B1%CF%82
Πληροφοριακά για όσους/ες δε το γνωρίζουν.Η Ρίκα Βαγιάννη είναι κόρη του Γιάννη Διακογιάννη και δημοσιογράφος στα ΝΕΑ

10
Υπάρχει δημοσιογραφία και δημοσιοκαφρίλα. Το πιο μεγάλο πρόβλημα είναι τα τηλεοπτικά μμε ( η μέσα μαζικής εξαπάτησης) τα οποία δεν έχουν κανένα πρόβλημα να κουρελιάσουν κάθε κανόνα δεοντολογίας σερβίροντας ψέματα και τρομοκρατώντας τον θεατή.Παράδειγμα το Mega που απο προχτές έχει επιδωθεί σε έναν ανηλεή πόλεμο λάσπης εναντίον του indymedia και των χρηστών του πέρνοντας και διασκευάζοντας κομμένα κείμενα κρυμμένα απο τη διαχειριστική του ομάδα και παρουσιάζωντας τα σαν κανονικές αναρτήσεις.παράλληλα σε αυτό το θέατρο του παραλόγου έχουμε το εξής σουρεαλιστικό όσο και ανατριχιαστικό. Αρκετά μμε με προεξέχοντα τα τηλεοπτικά να ζητούν το κλείσιμο μιας ιστοσελίδας δηλαδή την άμεση λογοκρισία της απο τις αρχές. Άλλο ένα παράδειγμα της  δημοκρατικής αρετής τους.

Παρεμπιπτόντως ο στίχος που έχει υπογραφή ο Βραζίλης έχει γραφεί από ένα αντιεξουσιαστικό αναρχικό συγκρότημα τους Γκούλαγκ και είναι απο το ομώνυμο τραγούδι τους "στην αυλή των θεαμάτων" ( ο Αλέξανδρος ο τραγουδιστής τους διάβαζε πολύ Γκυ Ντεμπόρ)
Βραζίλη μήπως είσαι κι εσύ σύντροφος και ντρέπεσαι να μας το πεις;  8)

11
Λοιπά / Απ: Ήρθε το ΔΝΤ...
« στις: 22/07/10, 11:55 »
Ως αποτέλεσμα της ραγδαίας αύξησης της τιμής των τροφίμων που   ακολούθησε, 75 εκατομμύρια άνθρωποι προστέθηκαν μέσα στο 2007 σε όσους   βρίσκονταν ήδη αντιμέτωποι με το φάσμα της πείνας παγκοσμίως. Έτσι, ο   μαστιζόμενος από την πείνα πληθυσμός της γης προσέγγισε πια σε σύνολο το   ένα δισεκατομμύριο. Αναλογιστείτε, ένα παιδί πεθαίνει σήμερα από την   πείνα κάθε 30 δευτερόλεπτα.
Η Ινδία, με περίπου 700 εκατ. ανθρώπους να ασχολούνται με τη γεωργία,   είναι η πατρίδα του μεγαλύτερου σώματος μικροκαλλιεργητών στον κόσμο.   Δεύτερη μετά την Κίνα σε παραγωγή ρυζιού και σιταριού, αποτελεί έναν από   τους μεγαλύτερους παραγωγούς τροφής. Κι όμως, είναι ταυτόχρονα η   πατρίδα και των περισσότερων υποσιτισμένων ανθρώπων, ξεπερνώντας πια   στην κατάταξη τις χώρες της Αφρικής. Παράλογο; Πάντως επιβεβαιώνει το   ποσοστό που θέλει το 80% των μαστιζόμενων από την πείνα ανθρώπων   παγκοσμίως να είναι αγρότες ή εργάτες της γεωργίας.
Στο μικρό χωριό Παρόντα της Ινδίας, η γιαγιά Σαρασβάτι έχει να θρέψει   τα 4 εγγόνια της. Δεν γνωρίζει από χρηματιστήρια και κανόνες της   αγοράς, ξέρει μόνο πως τα τρόφιμα στο μαγαζάκι του χωριού έχουν   ακριβύνει τα τελευταία χρόνια πάρα πολύ.
  «Οι φτωχοί έχουν μεγάλο πρόβλημα, έχουμε πολύ άγχος. Η κατάσταση είναι   δραματική. Ο φτωχός τι μπορεί να κάνει, να κοιτάξει το στομάχι του, να   ξοδέψει τα λεφτά για τις αρρώστιες ή να ταΐσει τα παιδιά του; Είναι   μέρες που δεν μπορούμε να χορτάσουμε, πάμε στο κρεβάτι νηστικοί», μας   λέει. Πίσω στο Σικάγο, ο χρηματιστής Βίκτορ Λισπανέσε μας εξηγεί τους   κανόνες του παιχνιδιού: «Αυτό δεν είναι κάτι που μπαίνει στο σκεπτικό   μου. Αν είναι λογικό ή όχι, δεν είναι το ζήτημα. Εγώ κοιτάω πώς αυτό το   γεγονός επηρεάζει την αγορά»."
---
[1]http://exandas.ert.gr/old/pethainontas-stin-afthonia/eisagogi/index.php
  [2]http://www.huffingtonpost.com/johann-hari/how-goldman-sachs-gambled_b_633436.html

12
Λοιπά / Απ: Ήρθε το ΔΝΤ...
« στις: 22/07/10, 11:54 »
Το άρθρο συνεχίζει και εξηγεί το πως από το κέρδος επί της παραγωγής,   περάσαμε στο επόμενο στάδιο, στο κέρδος επί της σπέκουλας πάνω στην   παραγωγή, στην επένδυση δηλαδή ότι η παραγωγή φέτος θα πάει καλά, ή   κακά, ή μέτρια, κτλ:
"Έως την απορρύθμιση αυτή, η τιμή για τα τρόφιμα καθοριζόταν από τις   δυνάμεις της προσφοράς και της ζήτησης για τρόφιμα. (Αυτή η ίδια ήταν   βαθιά ατελής: άφηνε ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους να πεινούν.) [έτσι   τουλάχιστον λέι ο συντάκτης του άρθρου, στην πραγματικότητα ουδέποτε η   παραγωγή καθορίστηκε από τη ζήτηση, με την έννοια της κάλυψης των   αναγκών του λαού - εξ ου και το ότι δις άνθρωποι πεινούν. Η παραγωγή και   πριν καθοριζόταν με βάση το κέρδος των λίγων] Αλλά μετά από την   απορρύθμιση, δεν ήταν πλέον απλώς μια αγορά τροφίμων. Έγινε, την ίδια   στιγμή, μια αγορά που έκανε σπέκουλα (speculation -εικασία) σχετικά με   τη τιμή των τροφίμων που θα αναπτυχθεί στο μέλλον - και οι επενδυτές   οδήγησαν την τιμή στα ύψη [παρεμπιπτόντως, παρόμοια είναι και η   κατάσταση στην αγορά σπιτιών, κτλ, όπου επίσης δε χτίζονται σπίτια με   βάση το πόσα σπίτια χρειάζονται και που για να ζήσει ο κόσμος, αλλά με   βάση τη σπέκουλα που θα ανέβουν οι τιμές περισσότερο, και εκεί χτίζονται   σπίτια πριν καν βρεθούν οι άνθρωποι που θα τα αγοράσουν, κτλ]"
Και το άρθρο συνεχίζει:
"Να τι συνέβη. Το 2006, οι κερδοσκόποι, όπως η Goldman άρχισαν να   αποχωρούν από την αγορά ακινήτων στις ΗΠΑ που κατάρρεε, και έψαχναν   κάπου αλλού για να επενδύσουν το κεφάλαιο τους. Άρχισαν να αγοράζουν   μαζικές ποσότητες των παραγώγων που βασίζονται στο φαγητό: υπολόγιζαν   ότι οι τιμές των τροφίμων θα παραμείνουν σταθερές ή θα αυξηθούν, ενώ η   υπόλοιπη οικονομία θα κατέρρεε. Ξαφνικά, οι τρομαγμένοι επενδυτές του   κόσμου το είδαν αυτό και αποφάσισαν να αγοράζουν, να αγοράζουν, να   αγοράζουν [χρηματιστικά παράγωγα τροφών].
Έτσι, ενώ η προσφορά και η ζήτηση των τροφίμων παρέμεινε λίγο πολύ η   ίδια, η προσφορά και η ζήτηση για τις συμβάσεις που βασίζονται σε   τρόφιμα αυξήθηκε μαζικά - πράγμα που σήμαινε η τιμή για τα τρόφιμα στα   πιάτα των ανθρώπων αυξήθηκε μαζικά. Η λιμοκτονία ξεκίνησε.
Η τιμή των τροφίμων ρυθμιζόταν τώρα με την κερδοσκοπία και όχι με   βάση τα πραγματικά τρόφιμα. Ο μάνατζερ ενός hedge fund Michael Masters   εκτιμά ότι ακόμη και στα ρυθμιζόμενα χρηματιστήρια στις ΗΠΑ - που   καταλαμβάνουν ένα μικρό μέρος των συναλλαγών - το 64 τοις εκατό του   συνόλου των συμβάσεων σίτου πραγματοποιήθηκαν από τους κερδοσκόπους που   προφανώς δεν ενδιαφέρονται καθόλου για το πραγματικό σιτάρι.   Ενδιαφέρονται αποκλειστικά και μόνο στο να φουσκώνουν τις τιμές και μετά   να πουλάνε με κέρδος. Ακόμη και ο George Soros είπε ότι αυτό ήταν   "ακριβώς το ίδιο όπως κρυφά όταν επιχειρηματίες και μαυραγορίτες φυλάνε   κρυφά τα τρόφιμα κατά τη διάρκεια μιας κρίσης πείνας, προκειμένου να   αποκομίσει κέρδη από την αύξηση των τιμών." [αυτό πχ γινόταν και επί   κατοχής στη Ελλάδα]. Η φούσκα θα σκάσει το Μάρτιο του 2008, όταν η   κατάσταση ήταν τόσο άσχημη στις ΗΠΑ, ώστε οι κερδοσκόποι έπρεπε να   μειώσει δραστικά τις δαπάνες τους για την κάλυψη των ζημιών τους πίσω   στην έδρα τους.
Όταν τους ζητήθηκε να σχολιάσει σχετικά με την πείνα που προκαλούν   στις μάζες, ο εκπρόσωπος της Merrill Lynch δήλωσε: "Εεε. Δεν ήξερα γι   'αυτό." Αργότερα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είπε: "Ουδέν σχόλιο." Η   Deutsche Bank αρνήθηκε να σχολιάσει. Η Goldman Sachs ήταν λίγο πιο   λεπτομερής στην απάντησή της: είπαν «σοβαρές αναλύσεις ... έχουν   καταλήξει στο συμπέρασμα ότι τα κεφάλαια δεικτών δεν προκαλέσαμε φούσκα   στις προθεσμιακές τιμές των βασικών εμπορευμάτων", προσφέροντας ως   αποδεικτικό στοιχείο σε μεμονωμένη δήλωση από τον ΟΟΣΑ."
Και εδώ μερικά αποσπάσματα από σχετικό ρεπορτάζ του "Εξάντα":
"Μια χούφτα πολυεθνικές εταιρείες έχουν καταφέρει να ελέγξουν την   «καρδιά» του φαγητού που βάζουμε στο καθημερινό μας τραπέζι: Τον ίδιο   τον σπόρο και ως εκ τούτου την παγκόσμια γεωργική παραγωγή.
Οι χρηματιστές στον ανεπτυγμένο κόσμο τζογάρουν με τα τρόφιμα,   ανεβοκατεβάζοντας τις τιμές, παίζοντας με το θεμελιώδες δικαίωμα των   ανθρώπων να έχουν πρόσβαση στο φαγητό.
Την ίδια στιγμή σχεδόν ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι σε όλο τον κόσμο   υποσιτίζονται και 25.000 πεθαίνουν κάθε μέρα από πείνα.
Μήπως η Γη αδυνατεί πλέον να θρέψει τους κατοίκους της; Τα στοιχεία   δείχνουν το αντίθετο! Η κρίση των τροφίμων, όπως θα περάσει στην   ιστορία, συμβαίνει την στιγμή που ο πλανήτης παράγει περισσότερο φαγητό   από ποτέ.
  ...
  «Κάποιοι άνθρωποι και κάποια ταλαιπωρημένα από τη φτώχεια έθνη βρέθηκαν   σε μια πολύ άβολη κατάσταση; Ναι, όντως βρέθηκαν! Αυτή είναι η σκληρή   πραγματικότητα της αγοράς», παραδέχεται ο Ντένις Γκάρτμαν, ένας διεθνούς   φήμης γκουρού της χρηματοπιστωτικής οικονομίας, που με τις προβλέψεις   του συχνά κατευθύνει τις τάσεις της αγοράς.
Το μεγαλύτερο χρηματιστήριο τροφίμων στον κόσμο βρίσκεται στο Σικάγο.   Εκεί καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό η τιμή του φαγητού που βάζουμε κάθε   μέρα στο τραπέζι μας. Το χρηματιστήριο του Σικάγο γνώρισε πρόσφατα   πρωτόγνωρη εισροή κεφαλαίων, καθώς μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα   στράφηκαν σε αυτό προκειμένου να αντισταθμίσουν τις απώλειές τους μετά   την «κρίση των στεγαστικών δανείων» και να αυξήσουν και πάλι τα κέρδη   τους. Αυτή τη φορά κερδοσκόπησαν πάνω στη δυνατότητα των ανθρώπων να   εξασφαλίσουν με αξιοπρέπεια την καθημερινή τους τροφή .


συνέχεια κάτω

13
Λοιπά / Απ: Ήρθε το ΔΝΤ...
« στις: 22/07/10, 11:53 »
Το παρακάτω θέμα έχει άμεση σχέση με αυτο που συζητούμε εδώ,γιατί η οικονομική κρίση δεν είναι ελληνική μόνο.Επίσης όπως θα διαβάσετε θα δείτε ότι ακόμη κι εδώ απι πίσω είναι πάντα τα ίδια λαμόγια. Τρείς τέσσερεις χρηματιστιριακές εταιρίες κανοναρχούν την παγκόσμια οικονομία πρός όφελος τους φυσικά.

Η γεωργική παραγωγή στον προηγμένο καπιταλισμό
 "Την άνοιξη του 2008, σχεδόν ταυτόχρονα, σε 33   χώρες σε όλο τον κόσμο, ξέσπασαν πρωτόγνωρες διαδηλώσεις, με ένα κοινό   αίτημα. Άνθρωποι στα όρια της απόγνωσης κατέλαβαν τους δρόμους, σε   κάποιες περιπτώσεις και τα όπλα, προκειμένου να διεκδικήσουν το όπως   φαίνεται όχι αυτονόητο δικαίωμά τους, να έχουν πρόσβαση στο φαγητό".                Έτσι περιγράφει σχετικό αφιέρωμα[1] του τηλεοπτικού "Εξάντα" τις   "εξεγέρσεις τροφίμων" (food riots) που ξέσπασαν πριν μερικά χρόνια σε   διάφορα μέρη του κόσμου, όταν οι διαρκείς αυξήσεις στην τιμή των   τροφίμων οδήγησαν πολύ μεγάλο μέρος του πληθυσμού στο να μην μπορεί να   τα αγοράσει.
Αν και κάπως παλιό, το θέμα το επαναφέρουμε μετά από ένα πάρα πολύ   καλό άρθρο[2] που δημοσίευσε πρόσφατα η "Huffington Post" σχετικά με το   θέμα.
Όπως λοιπόν διαβάζουμε εκεί "Στο τέλος του 2006, οι τιμές των   τροφίμων σε ολόκληρο τον κόσμο άρχισαν να αυξάνονται, ξαφνικά και   απότομα. Μέσα σε ένα χρόνο, η τιμή του σίτου είχε αυξηθεί κατά 80 τοις   εκατό, το καλαμπόκι κατά 90 τοις εκατό, και το ρύζι 320 τοις εκατό. Σε   μια παγκόσμια καταστροφή από την πείνα, 200 εκατομμύρια άνθρωποι -   κυρίως παιδιά - δεν μπορούσε να πάρει τα τρόφιμα πια, και βυθίστηκε σε   υποσιτισμό ή ασιτία. Υπήρχαν ταραχές σε περισσότερες από 30 χώρες και   τουλάχιστον μία κυβέρνηση ανατράπηκε βίαια. Στη συνέχεια, την άνοιξη του   2008, οι τιμές μυστηριωδώς επανήλθαν στο προηγούμενο επίπεδό τους.  Ο   Ζαν Ζιγκλέρ, ο ειδικός εισηγητής του ΟΗΕ για το δικαίωμα στην τροφή, την   αποκάλεσε "μια σιωπηλή μαζική δολοφονία», και οφείλεται εξ ολοκλήρου σε   "ανθρώπινες ενέργειες"."
Στη συνέχεια, το άρθρο εξηγεί πως για την άνοδο αυτή των τιμών δε   φταίει ούτε η [ανύπαρκτη] αύξηση της ζήτησης, ούτε κάτι άλλο. Αντίθετα,   αυτό που όντως έφερε τα πράγματα εκεί που τα έφερε ήταν το εξής:
"Για πάνω από έναν αιώνα, οι αγρότες στις πλούσιες χώρες έχουν τη   δυνατότητα να συμμετάσχουν σε μια διαδικασία που τους διασφαλίζει από   τον κίνδυνο [καλά, αυτό λέει ο συντάκτης, αλλά η αλήθεια είναι πως ο   αγρότης, και ειδικά ο μικρός αγρότης, ουδέποτε ήταν διασφαλισμένος από   τον κίνδυνο. Τέλος πάντων] .Ο αγρότης μπορούσε να συμφωνήσει τον   Ιανουάριο για να πουλήσει την καλλιέργεια του σε έναν επιχειρηματία, τον   Αύγουστο, σε καθορισμένη τιμή. Αν έχει ένα "καλό" καλοκαίρι (σαιζόν)   και η παγκόσμια τιμή του είναι υψηλή, αυτός θα χάσει κάποια μετρητά,   αλλά αν υπάρχει ένα "άθλιο" καλοκαίρι (σαιζόν) ή η τιμή καταρρέει, αυτός   θα τα πάει καλά με τη συμφωνία. Όταν αυτή η διαδικασία ήταν καλά   οργανωμένη και μόνο οι επιχειρήσεις που έχουν άμεσο ενδιαφέρον για τον   τομέα μπορούσαν να συμμετέχουν, και λειτούργησε καλά [λέμε τώρα - τέλος   πάντων].
Στη συνέχεια, μέσα από τη δεκαετία του 1990, η Goldman Sachs και   άλλοι πίεσαν σκληρά και κατάργησαν τους κανονισμούς. Ξαφνικά, οι   συμβάσεις μετατράπηκαν σε «παράγωγα» (derivatives - χρηματοπιστωτικά   "προιόντα" σπέκουλας-κερδοσκοπίας), που θα μπορούσαν να αγοραστούν ή να   πωληθούν στους εμπόρους οι οποίοι δεν είχαν καμία σχέση με τη γεωργία   (στο χρηματοπιστωτικό τομέα εννοεί, στο "χρηματιστήριο αγροτικών   προιόντων συγκεκριμένα). Μια αγορά σε «σπέκουλα τροφίμων" γεννήθηκε.
Έτσι ο αγρότης ακόμη συμφωνεί να πωλήσει καλλιέργεια του εκ των   προτέρων σε έμπορο για £ 10.000. Αλλά τώρα, η σύμβαση μπορεί να πωληθεί   σε επενδυτές, οι οποίοι αντιμετωπίζουν την ίδια τη σύμβαση ως   αντικείμενο δυνητικών πλούτου. Πχ η Goldman Sachs το αγοράζει και το   πωλεί στην τιμή των £ 20.000 στη Deutschebank, που το πουλά στην τιμή   των £ 30.000 στη Merryl Lynch - και επάνω, και επάνω, εφόσον θεωρούν ότι   η τιμή μπορεί να ανέβει κι άλλο, μέχρι σχεδόν να μη φέρει καμία σχέση   με την παραγωγή του αγρότη."


συνέχεια κάτω


14
δεν χαρακτήρησα κανέναν κάπως ώστε να ανακαλέσω,ούτε πρόσβαλα κανέναν ούτε φυσικά είμαι είρων.Ασε που με τον Γκίολια δεν ασχολήθηκα παρα μόνο είπα τη γνώμη μου για αυτόν και για να τη στυρίξω παρέθεσα τα ίδια τα γραπτά του μακαριστού και του πρώην αφεντικού του του Ζούγκλα.

έχω σοβαρότερα προβλήματα να ασχολήθω Βραζίλη με το ασχολούμαι με ένα πρώην χρήσιμο πιόνι που μια στιγμή το πέταξαν στο τάφο.
Είπα ότι διαφωνώ κάθετα με τις δολοφονίες κάθε άνθρωπου όσο καθίκι και αν είναι όπως και με κάθε αυτοφώτιστη πρωτοπορεία επαναστατών,δε μπορω΄ο΄μως να υποκριθώ πως λυπάμαι κίολας που τον έφαγαν, όπως στρώνει ο καθένας κοιμάται. Απεναντίας λυπάμαι και μάλιστα πάρα πολύ που κάθε 30 δευτερόλεπτα πεθαίνει απο πείνα και ένα παιδί στον πλανήτη εν έτη 2010. Άλλα το θέμα της πείνας προφανώς είναι πασέ ώστε να ασχοληθούν κάποιοι.

15
Α και κάτι άλλο.Δεν είρθα εδώ για κάποιου είδους προπαγάνδα.Τον χρόνο μου σκοτώνω όσο είμαι στη δουλειά.Τέλος του μήνα που θα περάσω το κατώφλι της ανεργίας (κλείνει η επιχείρηση που δουλεύω εδώ και 11 χρόνια και θα μείνουμε άνεργοι 95 άτομα) θα με βλέπετε σπανίως γιατί θα έχω άλλα προβλήματα να ασχοληθώ.

16
Τι να σου κάνω faser μου,αν ενοχλείσαι.Κι εμένα με ενοχλούν πολλά αλλά δε το κάνω και θέμα.Μην τα διαβάζεις,διάβαζε για τους μαγνήτες και τα daw.(παρεπιπτόντως καλός μετατροπέας midi αρχείων σε wav είναι το adobe audition 3, το πρώην cool edit)
Όσο για αυτά που παραθέτω τίποτα δεν είναι απο το indymedia (το οποίο δεν το έχω και σε πολύ εκτίμηση).Τα περισσοτερα είναι απο οικονομικές και πολιτικές αστικές εφημερίδες και αυτά που σε ενοχλούν είναι ή δικά μου κείμενα ή σκέψεις.Το μόνο που παρέθεσα απο το indymedia ήταν το λινκ με το γράμμα του σχωρεμένου.

Ποιές είναι οι ακραίες απόψεις που έχω παραβάλει; Βάλε μου ένα λινκ σε παρακαλώ να τις δώ κι εγω.
Αν θεωρείς ακραίες απόψεις τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης,συμφωνώ μαζί σου,δεν είναι μόνο ακραία αλλά εντελώς φασιστικά με πινελιές φεουδαρχισμού.

17
Μα δεν κατακρίνω κανέναν.Είμαι ο τελευταίος που θα ζητούσε να μη γίνονται συζητήσεις για οτιδήποτε.Ακόμη και μέσα σε μια συζήτηση για το ποια είναι η καλύτερη βαφή μαλλιών θα έβρισκα ενδιαφέρον και το λέω σοβαρά αυτό.

Γράφω σε θέματα που πραγματικά έχω κάτι να πώ. Στα τεχνολογικά θέματα για όργανα γνώσεις δεν έχω οπότε κρατώ το στόμα μου κλειστό και δε το παίζω γνώστης.
Ελληνική μουσική δεν ακούω,Heavy metal δεν ακούω,μερικές νέες alternative μπάντες όπως Isis,Big  Bussines, OM, Neurosis, Sun O)), (που είναι και vitage αρχαίοι ενισχυτές) τις γουστάρω,όπως και πολλά άλλα είδη (electronica,experimental,post rock,punk,  κλπ κλπ κλπ)  .Αν δω κάποια συζήτηση δισκοκριτικής τη παρακολουθώ,αν με ενδιαφέρει θα γράψω κάτι γιατί έχω πολύ μεγάλη δισκοθήκη (λόγω επαγγέλματος). έπαιζα σε κάποιες ιστορικές punk μπάντες (και όχι μόνο) αλλά δε νομίζω να ενδιαφέρει κανέναν αυτό και ούτε θέλω να αυτοδιαφημιστώ. Έχω συμμετοχή σε τρείς δίσκους απο το 87 έως σήμερα (δε πρόκειται να πω ποιους). Τώρα δε παίζω κάπου λόγω έλλειψης χρόνου και μου λείπει πάρα πολύ. Θέλω ένα ακουστικό μπάσο,ενα κόντρα,ενα εξάχορδο κι ένα πεντάχορδο μπάσο αλλά δεν έχω μία. Το όνειρο μου είναι εδώ και κάποια χρόνια να μάθω τσέλο αλλά δεν έχω μία και δεν έχω χρόνο παρόλο που με τον Βελιώτη είμαστε πάρα πολύ φίλοι όπως και με τον Αγγελάκα και σλιγουρα θα με έπερναν να παίξω στις "ανάσες των Λύκων".
Νότες να γράφω σε παρτιτούρα δε ξέρω, εμβοές έχω πάθει μόνιμα και στα δύο αυτιά λόγω εντάσεων και επαγγέλματος.
Α, μου αρέσουν και όλα τα φαγητά  ;)

Εντάξει ώς έδω με τη μουσική μου κατάρτηση; ¨η να αναφέρω με πιο πολλές λεπτομέρειες τις γνώσεις μου και πόσους γνωρίζω απο την ελληνική ρόκ σκηνή των τελευταίων 27 ετών; (τους περισσότερους/ες)

18
Χολιδόχε,τα έργα και ημέρες ενός ανθρώπου δεν τα σβήνει ο θάνατος του.
Το δικό μου επιχείρημα είναι ότι η δολοφονία του μου "βρωμάει" και τα ίδια τα γεγονότα τέμνουν προς μια περίεργη κατεύθυνση.
Γενικότερα μισώ κάθε είδους συνομοσιολογία, δε μπορώ να παραβλέψω ότι η βαλιστική ανακοινώθηκε πριν καν κλείσουν 24 ώρες απο τη δολοφονία ενώ σε όλες τις άλλες περιπτώσεις φόνων δεν ανακοινώνεται πρίν περάσει μία εβδομάδα.Πότε πρόλαβαν κι έκαναν τον έλεγχο σε δεκαέξι βολίδες;

Τέλος πάντων δεν με απασχολεί ούτε αυτό.
 Όπως είπα ο Γκίολιας ήταν χωμένος σε πολλά και πραγματικά αμφιβάλω αν δεν υπήρχε η ανακοίνωση της αστυνομίας περί τρομοκρατικής ενέργειας ότι θα συνεχιζόταν αυτή η συζήτηση. Και αυτό γιατί τόσα και τόσα ξεκαθαρίσματα λογαριασμών γίνονται και φυσικά δεν δημοσιεύονται εδώ,ούτε γίνεται κάποιος διάλογος.
Ο καθένας μπορεί λοιπόν να υποθέσει γιατί αυτός ο διάλογος γίνεται τώρα και μάλιστα στοχεύοντας συγκεκριμένο πολιτικό  χώρο.

Ο Βίκινγκ με ψέγει για προπαγάνδα γιατί ενώ γράφω σε ένα μουσικό φόρουμ (ή τέχνης)  γράφω μόνο πολιτικά σχόλια ένω η αιτίαση του λέει ότι υπάρχουν συγκεκριμένα φόρουμ για τέτοιου είδους διαλόγου. Προφανώς θεωρεί ότι το ποδόσφαιρο,τα ανέκδοτα, η κλήση στο στρατό,ο καρκίνος του στήθους, το τέλειο πάρκινγκ κλπ κλπ είναι είδη μουσικής,άσκηση ποιητικής,και αναζήτηση ακόρντων.

Κι έγω ρώτω με τη σειρά μου. Σαν χρήστης έχω το δικαίωμα να λέω τη δική μου  σκέψη ,την δική μου άποψη σε όσα βρίσκω ενδιαφέρονται για τη κοινωνία μέσα στο συγκεκριμένο φόρουμ; Ή πρέπει να συμμετέχω αποκλειστικά σαν μουσικός διαφημίζοντας τις όποιες γνώσεις μου και να αυτολογοκρίνομαι σε θέματα των οποίων κάποιες πλευρές είναι ασύμφωνες με τις απόψεις κάποιων;Η μήπως χειρότερα να αλλάξω σκέψη και άποψη επειδή κάποιοι δεν συμφωνούν με αυτή; Να κάνω και λοβοτομή καλύτερα; Τι προτείνετε;

Γιατί κι εγώ με τη σειρά μου να μη ψέγω κάποιον ο οποίος λέει π.χ.  ότι στο καπιταλισμό αν δουλέψεις θα πετύχεις και θα βγάλεις χρήματα χωρίς να κάνεις κομπίνες άλλα μόνο με τη δουλειά σου και να μη του λέω ότι κάνει προπαγάνδα και να τη  σταματήσει;
Γιατί ρε παιδιά; Στο πηγάδι κατουρήσαμε εμείς; Μάνα δεν μας γέννησε;

19
Η ποίηση είναι η ύψιστη τέχνη.¨ενα ποίημα μπορεί να πεί όσα δεν μπορούν να πούν δέκα ρήτορες, είκοσι βιβλιοθήκες, εκατό μανιφέστα.

Αφιερωμένο σε όλους αυτούς που τώρα με  υποκριτικά δάκρυα σκεπάζουν τη πρώην χλεύη τους:

Ἐπιτύμβιον

Πέθανες- κι ἔγινες καὶ σύ: ὁ καλός,
Ὁ λαμπρὸς   ἄνθρωπος, ὁ οἰκογενειάρχης, ὁ πατριώτης.
Τριάντα ἕξη στέφανα σὲ   συνοδέψανε, τρεῖς λόγοι ἀντιπροέδρων,
Ἑφτὰ ψηφίσματα γιὰ τὶς ὑπέροχες   ὑπηρεσίες ποὺ προσέφερες.

Ἄ, ρὲ Λαυρέντη, ἐγὼ ποὺ μόνο τὄξερα τί   κάθαρμα ἤσουν,
Τί κάλπικος παρᾶς, μιὰ ὁλόκληρη ζωὴ μέσα στὸ ψέμα
Κοιμοῦ   ἐν εἰρήνῃ, δὲν θὰ ῾ρθῶ τὴν ἡσυχία σου νὰ ταράξω.

(Ἐγώ, μιὰ   ὁλόκληρη ζωὴ μὲς στὴ σιωπὴ θὰ τὴν ἐξαγοράσω
Πολὺ ἀκριβὰ κι ὄχι μὲ   τίμημα τὸ θλιβερό σου τὸ σαρκίο.)

Κοιμοῦ ἐν εἰρήνῃ. Ὡς ἤσουν   πάντα στὴ ζωή: ὁ καλός,
Ὁ λαμπρὸς ἄνθρωπος, ὁ οἰκογενειάρχης, ὁ   πατριώτης.

Δὲ θά ῾σαι ὁ πρῶτος οὔτε δὰ κι ὁ τελευταῖος.

 (Αναγνωστακής   Μανόλης)

20
Μικρέ μου φίλε (άσχετα απο το πόσο χρονών είσαι) έχω να σου πω ότι η μίση αλήθεια είναι ολόκληρο ψέμα.Και αυτό γιατί πήρες απο τα λεγόμενα μου αυτά που σε βολεύουν για να κάνεις μια φτηνή προπαγάνδα σπίλωσης κάποιου που όχι μόνο δεν γνωρίζεις αλλα δεν έχεις και την ικανότητα να του αντιπαρατέθεις με επιχειρήματα και πολιτικό λόγο.Προφανώς παρακάτω θα διάβασες ότι γράφω επι λέξη: "... Φυσικά αυτοί δεν είναι λόγοι ώστε να τον δολοφονούσαν"
αλλά φυσικά αυτό σου χάλαγε τη συνταγή της σπείλωσης.
Τι κατάντια! Τα εγγόνια του Γκέμπελς δεν πήραν τίποτα απο τη τέχνη του παππού τους;


Τώρα όσο αφορά το τι γράφω και τι δε γράφω και πού το γράφω, καταλαβαίνω την αγωνία σου να υπερασπιστείς τη λογοκρισία και τις αρεστές κουβέντες σε κάθε λογής πολιτικό καθίκι,τα ίδια λέει και ο Καρατζαφύρερ,αλλά ποσώς με απασχολεί.
Σε συμβουλεύω να κάνεις που και που και καμιά βουτιά στη θάλλασα γιατί η ζέστη ανεβάζει τη θερμοκρασία του σώματος και δημιουργεί παραισθήσεις.
 2010 έχουμε και όχι 1968.


21
Λοιπά / Απ: Ήρθε το ΔΝΤ...
« στις: 20/07/10, 20:47 »
Και οι σύντροφοι αντιεξουσιαστες συνεχίζουν πιστοί στιος πολιτικές τους ιδέες (όχι τίποτε άλλο αλλα΄μην τους απολύσουν τα αφεντικά τους κιόλας)

Νομοθετική παρέμβαση με την οποία θα καταργούνται αποφάσεις διαιτησίας   που δίνουν αυξήσεις στον ιδιωτικό τομέα πέραν των προβλεπόμενων και   επιτρεπόμενων από το Μνημόνιο, προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας, Ανδρέας   Λοβέρδος, από τη Βουλή.
 
  Στο πλαίσιο συζήτησης επίκαιρης ερώτησης ο κ. Λοβέρδος ενημέρωσε ότι   αυτό τον καιρό υπάρχουν αποφάσεις της διαιτησίας (ΟΜΕΔ) που δίνουν   αυξήσεις μετά τις 5 και 6 Μαΐου - οπότε ψηφίστηκε ο νόμος που μετέφερε   το Μνημόνιο στην ελληνική έννομη τάξη με συγκεκριμένες δεσμεύσεις για   την εισοδηματική πολιτική στον ιδιωτικό τομέα - 1,5% και μάλιστα σε μία   περίπτωση, «η οποία αποτελεί και το κραυγαλέο παράδειγμα», δεύτερη   αύξηση για το 2010 στο 3%.
 
  «Εμείς ως Πολιτεία έχουμε την υποχρέωση να περιφρουρήσουμε όσα έχουμε   συμφωνήσει» τόνισε ο υπουργός Εργασίας και προανήγγειλε για την επόμενη   εβδομάδα νομοθετική παρέμβαση, με την οποία «αυτού του είδους τις   αποφάσεις οι οποίες αντιστρατεύονται τις συλλογικές προσπάθειες όλων μας   στην Ελλάδα, θα τις καταργήσουμε».
 
  Υπογράμμισε ακόμη ότι σε αυτό το πλαίσιο «των μεγάλων δυσκολιών και του   αγώνα που δίνουμε με αυταπάρνηση για να φύγει η Ελλάδα από αυτή την   περιπέτεια» δεν μπορεί κάποιοι «καθόλου έξυπνοι, αλλά ιδιαιτέρως πονηροί   να επιφυλάσσουν για τον εαυτό τους τον ρόλο του καλού και να δείχνουν   τους κάποιους υπόλοιπους σαν τους κακούς της ιστορίας».
 
  «Πρέπει όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους» κατέληξε.
 
  Ο υπουργός Εργασίας συνεχάρη τους κοινωνικούς εταίρους οι οποίοι - όπως   είπε - συνδιαμόρφωσαν με την νέα Γενική Εθνική Συλλογική Σύμβαση που   υπέγραψαν μισθολογικούς όρους εργασίας για την επόμενη τριετία που «και   μέσα στο πλαίσιο του Μνημονίου είναι και έχουν σπέρματα κοινωνικής   δικαιοσύνης.
 
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

22
Σας υποσχέθηκα την επιστολή του Γκίολια προς τον Ζούγκλα.Επειδή δε τη βρήκα στο TVXS όπου είχε πρωτοδημοσιευτεί σας τη βάζω αναδημοσίευση απο το Inymedia, έχει παρα πολύ ενδιαφέρον να τη διαβάσετε (είναι με τα μπλέ γράμματα):

https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1194013#1194051

Αλλά αυτό που έχει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι όσα έγραφε κατα καιρούς ο ίδιος ο Ζούγκλας στο πρωσοπικό του μπλογκ "TV Αλ Καϊντα". Διαβάστε τα κροκοδείλια στην αρχή και μετά σκρόλαρετε πρός τα κάτω στα προηγούμενα σχολιάκια. Αξίζει τον κόπο να τα διαβάσετε ,μόνο και μόνο για να καταλάβετε πόση βρωμιά και αλητεία κρύβουν πίσω τους αυτοί που θέλουν να λέγονται"τέταρτη εξουσία":

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=1240&cid=9

23
Ο Γκόλιας ήταν "ανυπότακτος" δημοσιογράφος; Τύφλα να έχουν οι   υποταγμένοι δηλαδή.
 
  Δεν διαφωνώ σε αυτά που λές Freemind για το "κύνηγι αντιεξουσιαστικών   μαγισών" που σύμβαινει όποτε εμφανίζεται μια ένοπλη οργάνωση. Πάντως   συγκεκριμένα η "Σέκτα" δεν τυγχάνει καμίας εκτίμησης στον   αντιεξουσιαστικό χώρο.
 
  Όσο για τον Γκόλια, ο άνθρωπος ήταν συνεργάτης της αντιτρομοκρατικής,το   μπλόγκ του ήταν of-shor εταιρία με έδρα τη Λυβερία, ο ίδιος ήταν κάποτε   δεξί χέρι του Ζούγκλα,αργότερα του Θέμου (υπόθεση Ζαχόπουλου) και   κατόπιν του Κοντομηνά (σκάνδαλο Interamerican όπου καταδικάστηκε αλλά δε   πέρασε καμία πόρτα φυλακής).
 
  Θα σας βάλω αργότερα μια επιστολή που είχε στείλει ο Γκόλιας στον Μάκη,   χάρην της ανυποταξίας του.
 
  Το Τροκτικό θεωρείται ότι πιό κίτρινο, κατάπτυστο και ρουφιάνικο έχει   βγεί ποτέ στη παγκόσμια μπλοκόσφαιρα.Χωρίς κανένα σεβασμό σε ατομικά   δικαιώματα (πάντα δημοσιεύει φωτογραφίες κατηγορούμενων και   ονοματεπώνυμα τροφοδοτούμενο κατευθείαν απο τη ΓΑΔΑ, ενώ ο νόμος το   απαγορεύει ρητά).
 
  Φυσικά αυτοί δεν είναι λόγοι ώστε να τον δολοφονούσαν, αλλά εγώ έχω   πολλές επιφυλάξεις σχετικά με τη πραγματική διάσταση της δολοφονίας. Ο   Γκόλιας ήταν ένα χρήσιμο κάθαρμα που έκανε τη βρώμικη δουλειά της   κυριαρχίας. Η ίδια η διαδρομή του μπλόγκ του το αποδεικνύει μέσα απο   μικρά σχόλια (εν είδη προειδοποίησης)  για διάφορους μεγαλοαστούς και   πολιτικούς.σχόλια που μετά δεν συνεχίζονταν.
  Βασικά δε πιστεύω ότι θα αποκαλυφθεί τίποτα απο όσα έκανε,αλλα θα σταθώ   σε κάτι συγκεκριμένο:
  Στην επιστολή που είχε στείλει στον Ζούγκλα τον κατηγορεί ευθέως ότι ο   ζούγκλας σκόπευε (βάσει των λεγομένων του) να δολοφονήσει τον Θέμο και   ότι ο Θέμος τη γλύτωσε μετά απο δική του προειδοποίηση.Και ρωτώ εγώ ο   αφελής, όταν υπάρχει μια τέτοια κατηγορία-καταγγελία,αυτή δεν είναι απο   μόνη της άξια προς εισαγγελική διερεύνιση;
  Γιατί ως τώρα δεν έχω διαβάσει σε κανένα μμε τίποτα τέτοιο.

24
Λοιπά / Απ: Ήρθε το ΔΝΤ...
« στις: 20/07/10, 11:18 »
Διεκδικείς δηλαδή κάποιου είδους "Νεστορικό" ρόλο;
  Στο σύγχρονο ποδόσφαιρο οι τρίπλες οδηγούν στο χάσιμο της μπάλας.
 
  Για τον Γαβαλά καμιά πληροφορία; Ή δε κατέεις πράμα;

Να ρωτήσω και κάτι ακόμη:
θεωρείς παπού τον τοπικισμό κάτι το αξιοκρατικό σε σχέση με τον κομματισμό;
Γιατί εγώ ξέρω ότι ο κομματισμός λειτουργεί στην επαρχία κυρίως  με τοπικιστικά κριτήρια. Παράδειγμα στη Κρήτη.

25
Λοιπά / Απ: Ήρθε το ΔΝΤ...
« στις: 20/07/10, 10:41 »
Δεν τα λέω εγω παππού, οι οικονομικοί αναλυτές τα λένε:

Μια μικρομεσαία ιδιωτική τράπεζα, αποκλεισμένη από τις διεθνείς αγορές,   με ρευστότητα διαρκώς υποβασταζόμενη από το κράτος, επιχειρεί να   εξαγοράσει δύο κρατικές τράπεζες.
Ο Σάλλας προσπαθεί να διασώσει την τράπεζά του, μεγεθύνοντάς την,   καθιστώντας την σημαντική τόσο, ώστε τα προβλήματά της στο μέλλον να   αποτελούν πρόβλημα για το ελληνικό κράτος. Το κράτος βοήθησε γενναιόδωρα   τις τράπεζες το 2009, προσφέροντας εγγυήσεις ρευστότητας 28 δισ. ευρώ.                      Εν συνεχεία έλαβαν και άλλη ενίσχυση ρευστότητας από την ΕΚΤ,   ύψους 15 δισ., ενώ και από το δάνειο του Μνημονίου προβλέπονται άλλα 10   δισ. για τις τράπεζες. Δεδομένων αυτών των πρωτοφανών ροών από το κράτος   προς τις τράπεζες, και με δεδομένο ότι η Πειραιώς παρουσιάζει οριακά   καλύτερα μεγέθη από το Τ.Τ. και την Αγροτική, είναι περίπου του ιδίου   όγκου, είναι στην ίδια (άθλια) πιστοληπτική βαθμίδα, και όλες μαζί   βρίσκονται εκτός αγορών, πώς είναι δυνατόν το κράτος να πουλήσει σε   χαμηλή τιμή πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία και ακόμη πολυτιμότερα   εργαλεία άσκησης οικονομικής πολιτικής;

Η Τράπεζα Πειραιώς,  που με την πρότασή της αναγκάζει   τους ανταγωνιστές αλλά και την κυβέρνηση θα λάβουν θέση, δεν έχει μείνει   αλώβητη από τη λαίλαπα του τελευταίου χρόνου. Η περαιτέρω ανάπτυξή της   στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό από ξένα κεφάλαια, καθώς τα δάνεια της   υπερβαίνουν κατά 28% τις καταθέσεις της.
 Το μετοχικό της κεφάλαιο φθάνει   τα 3,5 δισ. ευρώ, ενώ τα υπόλοιπα περίπου 19 δισ. ευρώ, που λογίζονται   στα ίδια κεφάλαιά της, προέρχονται από υβριδικές και άλλου τέτοιου   είδους εκδόσεις. Την ίδια στιγμή η τράπεζα έχει εκδώσει ομόλογα που   υπερβαίνουν τα 19 δισ. ευρώ.

Να έχεις επίσης υπόψιν σου ότι η ΑΤΕ έχει τρείς σημαντικές θυγατρικές εταιρίες,οι οποίες θα περάσουν στα χέρια του Σάλλα μετά το ντίλ,πέρα απο τις χιλίαδες υποθήκες περιουσιών αγροτών. οι θυγατρικές της ΑΤΕ είναι οι  ΣΕΚΑΠ,  «Δωδώνη» και η ΕΛΒΙΖ.
Ειδικά η "Δωδώνη" θεωρείται πρότυπου πετυχημένου συνεταιρισμού γαλακτοπαραγωγών. Κι επειδή φάρμερ είσαι,απο συνεταιρισμούς ξέρεις,καταλαβαίνεις τι θα γίνει.

Μιας και το ανάφερα αυτό,για πές μας τι γίνεται με τον Γαβαλά; Δε μπορεί ο άνθρωπος να μη βάζει τη χέρα του στο βαρέλι με το μέλι ε;
Την έχει βγάλει καθαρή με την ελαιουργική ουκ λίγες φορές στο παρελθόν,θα καθαρίσει και τώρα με την ένωση Ηρακλείου;

Σελίδες: [1] 2 3 4 ... 6