Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - sotto

Σελίδες: [1] 2 3 4 5
1
αν σε έναν Λαμπάτο HiFi συνδεσεις ένα τέτοιο πολυεφφέ (τυχαία είναι η επιλογή του πεταλιού)

http://www.thomann.de/gr/boss_me25.htm

και αντι τα HiFi ηχεία συνδέσεις μια καμπίνα ηλεκτρικής κιθαρας

τι αποτέλεσμα θα έχεις;



Θα πλησιάσει αλλά δε θα ακουστεί σαν ένας κλασσικός λαμπάτος ενισχυτής-κεφαλή (έστω και 5W).
Αλλά απ την άλλη, βάζεις μια απλή ψηφιακή πεταλιέρα με λαμπάτο και καμπίνα. Κυρίως τη boss θα ακούσεις, μετά την καμπίνα φυσικά κι ελάχιστα κάπου εκεί μέσα τη χροιά του τελικού ενισχυτή... Άσε που οι λυχνίες κι η μετασχηματιστές εξόδου λαμπάτων κιθάρας είναι συνήθως διαφορετικά απ των radio και hifi. Π.χ. θέλεις ήχο EL84 και single ender class Α ήχο αλλά το ράδιο μπορεί να έχει κάποια άλλη περίεργη ρωσική λάμπα και ultra linear Μ/Σ...


Όταν υπάρχουν λαμπάτοι με κλασσικές λυχνιούλες σε τιμή ενός εντελώς μάπα micro hifi, γιατί να μπλέξεις?
http://www.thomann.de/gr/kustom_defender_5h.htm

2
  Εγω τωρα αν σου απαντησω στα γερμανικα θα σε πειραξει πολυ?  ???

 

τι εννοείς;

πιστεύεις ότι ο οποιοσδήποτε λαμπάτος ενισχυτής δεν μπορεί να αποδώσει σαν τους ενισχυτές που κατασκευάζονται αποκλειστικά για ηλεκτρική κιθάρα;
δεν μιλάω για τα διάφορα έξτρα που έχουν αλλά για την τελική ενίσχυση.

ας απαντήσει όποιος άλλος έχει άποψη για το θέμα


Αν εννοείς ότι το τελικό στάδιο του hi fi ενισχυτή μπορεί αν αποδόσει τα ίδια Watt με κάποιο τελικό στάδιο ενισχυτή κιθάρας, τότε ΝΑΙ μπορεί. Μόνο μιλώντας για το τελικό στάδιο ενίσχυσης όμως και την ισχύ, το φάσμα και το δυναμικό εύρος μπορεί να διαφέρει!


Ο προενισχυτής hi fi με τον προενισχυτή κιθάρας ή μπάσου δεν έχουν σχεδόν καμιά σχέση... Κι αυτό είναι που καθορίζει κυρίως το ηχητικό αποτέλεσμα.


Επίσης, μία καμπίνα κιθάρας δεν έχει καμιά σχέση σε φάσμα, αρμονικές, χροιά κι ίσως decibel, ευαισθησία με ένα hi fi ηχείο.


Κατά τ' άλλα, τα κανάλια, η χροιά, η παραμόρφωση, οι αρμονικές, το EQ, το reverb, τα εφφέ, το φάσμα, οι δυναμικές ενός ενισχυτή που είναι σχεδιασμένος για κιθάρα δε μπορεί να τα αναπαράγει εξίσου ένας hi fi ενισχυτής λαμπάτος ή μη, χωρίς "πείραγμα" τουλάχιστον.
Άρα αυτό που θα ακούσεις εν τέλη βάζοντας καρφί την κιθάρα σε ένα hi fi ενισχυτή/ηχοσύστημα δεν θα έχει καμιά σχέση με αυτό που θα ακούσεις απ' τον ενισχυτή κιθάρας.

3
Πολύ καλόοο @ThanosSottos ! Πες μας περισσότερα για αυτό.  Αναρωτιέμαι που/πως βρήκες το σημείο που της εισόδου (για την κιθάρα) και της εξόδου (για το μεγάφωνο) και πως βρήκες την ωμική αντίσταση εισόδου/εξόδου για να κάνεις την προσαρμογή. Δεν έχω ασχοληθεί με λυχνίες, θα'θελα όμως να δοκιμάσω να διαλύσω κανα τρανζιστοράτο ηχοσύστημα (π.χ. radio/CD player) και να το κάνω ενισχυτή κιθάρας.

(Αναρωτιέμαι επίσης πως ξέφυγε αυτό το θέμα από τον @adr1anos :D ...OK, είναι 6+ χρόνια πριν...)
Να΄σαι καλά!
Πλέον τον επέστρεψα στην αρχική του μορφή καθώς είναι vintage ράδιο και δεν ήθελα να το "χαλάσω" περισσότερο ας πούμε. Εχει μια αξία. Είμαι ηλεκτρονικός και από τότε έχω δουλέψει πάνω σε άλλα λαμπάτα μηχανήματα κι ενισχυτές κιθάρας που έχουν και σωστό ήχο και νέα υλικά κι είναι ασφαλής στη χρήση. Στα λαμπάτα ραδιόφωνα ρισκάρεις πολύ με τις τάσεις... Υπάρχουν κι ωραιότατα kit λαμπάτων πλέον.
Δεν είναι δύσκολο να εντοπίσεις όλα αυτά που με ρωτάς αλλά πρέπει να βρεις και να ξέρεις να διαβάσεις τα σχέδια του ενισχυτή/radio/hifi που έχεις. Χωρίς σχέδια και στα τυφλά είναι δύσκολο ακόμη κι αν είσαι ηλεκτρονικός/τεχνικός κλπ.
Δε θα πρότεινα να πειράξεις πολύ κάποιο hi fi τρανζιστοράτο αλλά αν έχεις κάποια είσοδο για εξωτερική πηγή (line in, aux, tape in κλπ), εύκολα φτιάχνεις ένα καλώδιο με κατάλληλα βύσματα ώστε να συνδέσεις επάνω του κιθάρα/μπάσο. Συνήθως με μπασάκι δουλεύουν καλά κάποιοι hi fi ενισχυτές καθώς έχουν και το εύρος και την ισχύ που απαιτείται. Με κιθάρα, ειδικά για fuzz/OD ακούγονται ψιλοχάλι.
Καλά projects!

4
Αυτό για το κούρδισμα.. Έχω παρατηρήσει πως αυτό που έχω καταφέρει με αυτήν την κιθάρα είναι να μάθω να κουρδίζω (ως ένα σημείο βέβαια) με το αυτί.. Διότι ανά μέρα ξεκουρδίζεται. Παίξω δεν παίξω, είναι 2 χορδές που θα ξεκουρδιστούν ότι και να γίνει.


Αυτό που λέμε για τον Spider.. Ένας φίλος που με έμαθε να παίζω όσο ξέρω, ήρθε σπίτι μου με μια Schecter She Devil με EMG active μαγνήτες. Ο ήχος που πήρε ήταν καταπληκτικός. Ακόμη και εγώ (που πρίν 6-7 μήνες έπαιζα με το ζόρι μια συγχωρδία) μου φάνηκε πως έπαιξα μουσική για πρώτη φορά με την κιθάρα ΤΟΥ, μέσα από τον ενισχυτή ΜΟΥ. Ενώ με την LP μου, πολύ μουντά τα πραγματα.  ;D

Ναι, το ξεκούρδισμα οφείλεται στο κακο-κομμένο nut (πλαστικό που πατούν οι χορδές στο κεφάλι), στην σχετικά κακή συναρμογή μπράτσου-σώματος και στο soft neck rod που αλλάζει μόλις αλλάξει κατα μερικούς οC η θερμοκρασία ή/και η υγρασία του χώρου...
 
Για τον ενισχυτή, καμιά σχέση οι emg pickups με τους στοκ passive epiphone μαγνήτες!... Άλλο output, άλλο φάσμα. Επομέμως, λογικό να ακούσεις κάτι διαφορετικό και να σε διευκολύνει στο παίξιμο λόγω έξτρα sensitivity και δυναμικών.
Πάντως, αν σου αρέσουν οι active μαγνήτες, υπαρχουν πολλές κιθάρες(κι επτάχορδες) με emg και duncan blackouts στα λ7 που διαθέτεις.

5
Καμιά απ τις τρεις!!!!
Eιδικά η Epi special είναι τραγική! Την είχα πάρει ως αρχάριος, την κράτησα για πειραματισμό κι άλλαξα nut, κλειδιά, ηλεκτρικά, έτριψα τάστα και μόνο τότε κρατούσε κούρδισμα κι έπαιζε αξιοπρεπώς. Είχε κοντραπλακέ σώμα (από φύλλα μαόνι, έτσι για να λέμε "mahogany"), το μπράτσο έπερνε κλήση μόλις άλλαζε ο μήνας (κι η θερμοκρασία λίγο) και τελικά την έδωσα να φύγει. Παρότι μου άρεσε η diy βελτίωσή της, δεν ξαναπέρνω bolt-on κοντραπλακέ "les paul" που μόνο les paul δε μπορεί να λέγεται.
 
Προτάσεις για les paul κοντά στα 200Ε που να αξίζει:
Αν είσαι προς κατεύθυνση blues/rock και οχι metal κλπ, τότε η παρακάτω είναι κούκλα και τσάμπα γι αυτά που προσφέρει:
http://www.thomann.de/gr/hoefner_hct_cs10_bk_club.htm
 
Αν αντίθετα, είσαι στο μέταλ:
http://www.thomann.de/gr/epiphone_gothic_lespaul_studio.htm
 
Για value for money όργανα που με ένα σετάπ και συντήρηση θα σε καλύψουν για καιρό:
http://www.musicstore.de/en_EN/GRD/Guitars/Electric-guitars/Jack-and-Danny-LC300-BK-Black/art-GIT0015698-000
και σε ελληνικό μαγαζί (ίδιο μοντέλο με άλλο λογότυπο):
http://www.matsikas.gr/el/Product-%CE%97%CE%BB%CE%B5%CE%BA%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%9A%CE%B9%CE%B8%CE%AC%CF%81%CE%B1-MASTRO-JD-LC100-BK-%CE%A4%CF%8D%CF%80%CE%BF%CF%85-LP-Studio_832
Αυτή που αξίζει μια δοκιμή αλλά έχει ένα θεματάκι είναι η παρακάτω:
http://www.nakas.gr/ecomnakas/nakas2006/default.asp?static=421&product=130664
Το θεματάκι της είναι πως οι μαγνήτες δε θα έπρεπε να έχουν καπάκια. Την αγόρασα για ένα φίλο, της έκανα ένα σετάπ και είχε λίγο feedback. Κατά τ άλλα έπαιζε πολύ καλύτερα από epiphone σ' αυτά τα λεφτά. Αφαίρεσα εύκολα τα μεταλλικά καπάκια των μαγνητων (με ένα κατσαβιδάκι) κι έτοιμη! Παίζει πολύ ωραία κι έχει λεπτό μπρατσάκι για lp,  ό,τι πρέπει για γρήγορο soloing.
Κοίτα και στις αγγελίες ή βάλε  αγγελία ζήτησης καθώς θα βρεις έως και διαμάντια σε καλές τιμές.

6
O Spider δεν είναι boutique λαμπάτος ενισχυτής, αλλά είναι αξιοπρεπέστατος για practice και για παίξιμο μέσα στο σπίτι. Δες τι ήχο έχει βγάλει ο Loomis με το Spider ΙV, υπάρχει σχετικό βίντεο στο ΥΤ.

Επειδή κι εμένα κάποτε "μου έφταιγε" ο Spider, ο κακός ήχος κατά πάσα πιθανότητα προέρχεται από το κακό παίξιμο... :P

Δεν το λέω απαξιωτικά, είπες ότι παίζεις ένα χρόνο και, αν δε μιλάμε για 10 ώρες τη μέρα μεθοδική μελέτη, με μετρονόμους κλπ, ακόμα λογικά είσαι σε πολύ αρχικά στάδια. Να σε βάλω να ακούσεις φίλο μου παιχταρά, technical death metal κιθαρίστα, μέσα από Spider III 15άρη και RG των 400 ευρώ, να τα δεις όλα. Εξάσκηση, εξάσκηση και πάλι εξάσκηση!

Πάντως η γνώμη μου είναι ότι δεν αξίζει για κανένα λόγο αναβάθμιση μαγνητών η συγκεκριμένη Epiphone. Στο τσακίρ κέφι κανένα μεταχειρισμένο στη γέφυρα. Για μένα κράτα τα λεφτά να πάρεις κάτι ωραίο, που θα το χαρείς και θα ανανεώσει και το ενδιαφέρον σου για το όργανο.

Πχ τι παίρνεις πλέον με 550 ευρώ:
http://www.thomann.de/gr/epiphone_les_paul_matt_heafy_6_string.htm

 
Συμφωνώ απόλυτα με τα παραπάνω!
Εχω δοκιμάσει αρκετούς ενισχυτές και κιθάρες (βλέπε υπογραφή) και δεν είναι πάντα ο εξοπλισμός το θέμα. 1002 παράγοντες επηρεάζουν το τελικό αποτέλεσμα με κυριότερο τον παίκτη! Practice makes perfect που λέμε στο χωρίο...
H σειρά line6 spider δε φτάει πάντα για τη χρήση της και υπάρχουν λίγα καλά reviews για αυτή κι ακόμη λιγότεροι χρήστες που διάβασαν το manual αυτού του προγραμματιζόμενου ενισχυτή. Έχω πάρει line6, απ' τον spider II 15 μέχρι  το spider III 75 έως το spidervalve-Bogner με 2Χ12" v30. Τα αρχικά settings ήταν πάντοτε τραγικά και ήθελε προγραμματισμό και πειραματισμό μέχρι να βρεις τους ήχους σου. Το manual λέει πως θα προγραμματίσεις σωστά τα κανάλια, noise gates, booster, εφφέ κλπ που "κρύβει" μέσα του ένας spider. Ο 75W 1Χ12" είναι εκείνος με τον οποίο παίζω πάντα και είναι workhorse. Αν βρεις τέτοιο μεταχειρισμένο σε καλή τιμή, χτύπα τον!
Συγκροτήματα όπως οι Asia, που είναι άρχοντες της αρμονίας και του prog, έχουν line6 μηχανήματα (π.x. 212 flextone στa live και τις ηχογραφησεις).
Κατά τ΄άλλα, και η κιθάρα έχει σίγουρα το ρόλο της και μάλιστα η Epi special είναι τραγική! Την είχα πάρει ως αρχάριος, την κράτησα για πειραματισμό κι άλλαξα nut, κλειδιά, ηλεκτρικά, έτριψα τάστα και μόνο τότε κρατούσε κούρδισμα κι έπαιζε αξιοπρεπώς. Είχε κοντραπλακέ σώμα (από φύλλα μαόνι, έτσι για να λέμε "mahogany"), το μπράτσο έπερνε κλήση μόλις άλλαζε ο μήνας (κι η θερμοκρασία λίγο) και τελικά την έδωσα να φύγει. Παρότι μου άρεσε η diy βελτίωσή της, δεν ξαναπέρνω bolt-on κοντραπλακέ "les paul" που μόνο les paul δε μπορεί να λέγεται.
Για προτάσεις νέου εξοπλισμού:
Για 7χορδή, δεν είναι νωρίς, αντιθέτως πρέπει να ξεκινήσεις practice όσο νωρίτερα για να ανακαλύψεις νέα κόλπα πάνω στην ταστιέρα μιας 7χορδης.
 
http://www.thomann.de/gr/epiphone_les_paul_matt_heafy_7_string.htm
 
http://www.thomann.de/gr/ibanez_sir27fd_ipt.htm
 
Από μαγνήτες, οι παραπάνω κιθάρες έχουν emg και dimarzio που είναι μια χαρά. Μαγνήτες βέβαια αλλάζεις στο μέλλον αν θέλεις (όπως κάνουν οι περισσότεροι κιθαρίστες) και βάζεις ό,τι σου αρέσει. Μπορείς π.χ. να πάρεις πιο οικονομική καλή κιθάρα και να βάλεις αργότερα duncan pickups (υπάρχουν στο ebay - αγγελίες πολλοί και σε άριστες τιμές).
 
Κατά τ΄άλλα, το καλύτερο είναι να έχεις 2 κιθάρες: τη μια για practice και για abuse ώστε να της τρως τα τάστα και να μη σε νοιάξει συν μια καλή για recording/live/πρόβα κλπ. Από ενισχυτές, παλι 2: ένα για practice (line6) κι ένα για καλές περιπτώσεις (που δε θα του τρως τις λάμπες καθε μέρα) όπως bugera λαμπάτο.
 
Με το budget που διαθέτεις και αρκετό ψάξιμο σε μαγαζιά-αγγελίες, μπορείς να πάρεις άριστο εξοπλισμό!
 
 
 
 

7
Ωραία φαίνεται! Στην εμφάνιση, τα πράγματα είναι υποκειμενικότατα βέβαια, γι αυτό αν σου αρέσει, μη διστάσεις να το κρατήσεις ως έχει. Απλά, όπως είπαν και τα παιδιά, μπορείς να βρεις πλαστικά knobs/switch tip κλπ με παρόμοιο ageing (μπεζάκια).
Από neck, θα βάλεις της bullet, σωστά κατάλαβα?  Μια χαρά neck είναι απλά έχει χαμηλά ταστάκια(βεβαια μπορεί να βολεύει, υποκειμενικό πάλι). Τα αντικειμενικά fail είναι τα bullet κλειδιά και το nut... Φαντάζομαι θα βάλεις τα blade ή κάποιο upgrade επάνω?
Αχ αυτές οι bullet, σήμερα συζητούσα με φίλο ότι έχουν μείνει σε πατάρια και αποθήκες πολλές παρατημένες bullet λόγω αλλαγής "αθλήματος"... Αν όμως τις πιάσεις και αλλάξεις nut, keys, pickups (με GFS,Dixon,Wilkinson,Tonerider όχι πανάκριβο stuff) βγαίνει αξιοπρεπές prοject.

8
τελικά καταλήγω,αφού κοιτάξω και αγγελίες (ποτέ δεν ξέρεις)...μάλλον για αυτά

http://www.thomann.de/gr/bugera_v22.htmκαι
Fender Squier Classic Vibe Strat 50's


πάντως παρόλο που είχα διαβάσει αρκετά γύρω με βοήθησε αρκετά το φόρουμ,και ακόμα έχω πολλά να μάθω  :) !

 
Πολύ καλές επιλογές για strat πακέτο! Και τα 2 είναι ταμάμ. Ο V22 καλύπτει καλό φάσμα ήχων και χρήσεων (σπίτι, πρόβα κλπ). Τα καλά φόρουμ και μέλη βοηθούν πολύ αλλά θα πρέπει να εμπιστεύεσαι και το ενστικτό σου, ειδικά όσο αποκτάς εμπειρία!

9
Για τα ακούσματα που παρέθεσες και το budget που διαθέτεις βρίσκεις άριστο εξοπλισμό πλέον. Ευτυχώς έχουν εμαφνιστεί εταιρίες που παρέχουν άριστα medium budget όργανα κι ενισχυτές.
Για παράδειγμα, προτείνω μια les paul που θεωρώ απ τις καλύτερες στα χρήματά της και θα σε καλύψει πλήρως και στο μέλλον:
http://www.dv247.com/guitars/vintage-v100-icon-electric-guitar-distressed-lemon-drop-sunburst--37368
Προσωπικά έχω μείνει πολύ ευχαριστημένος απ το playability (το βασικότερο!) αλλά και τον ήχο της. Έχει 60's style μπράτσο που είναι λεπτότερο των 50's style. Το προφίλ του μπράτσου θα το καταλάβεις αφού έχει εμπειρία απ την ακουστική. Πρέπει να δοκιμάσεις διάφορα μπράτσα 50/60ς για να δεις τι σε βολεύει. Προσωπικά έχω ψωνίσει και 50's neck Gibson και 60's profile κιθάρες. Πιστεύω ότι στην ηλεκτρική, ένα νορμάλ πάχους 60'ς είναι το βολικότερο και αρκετά εύχρηστο. Τα πολύ λεπτά ibanez/jackson necks και τα "ρόπαλα" ίσως κουράσουν.
Για ενισχυτή, προτείνω all tube λαμπάτο και όχι modelling ή hybrid σε αυτά τα χρήματα που διαθέτεις . Επειδή επισκευάζω ενισχυτές ως ηλεκτρονικός, προτείνω να μην πάρεις υβριδικό λαμπάτο (με 1-2 λάμπες και τίγκα στα τσιπάκια) όπως vox vt, blackstar ht-5 καθώς παρουσιάζουν προβλήματα. Επίσης, στα χρήματα που διαθέτεις γιατί να μην πάρεις έναν αυθεντικό all-tube λαμπάτο με αρκετά watt, 12" μεγάφωνο/α, τουλάχιστον 2 κανάλια που θα σου χρησιμεύσει για μπόλικα ακούσματα και μελλοντικές χρήσεις?
http://www.thomann.de/gr/vht_lead_20_combo_avgt120.htm
http://www.thomann.de/gr/bugera_6260212.htm
http://www.dv247.com/guitars/hayden-hgt-a20-valve-guitar-amp-combo--84501
 
Κοιτάς και τις αγγελίες φυσικά για προσφορές(μέχρι μισές τιμές απ του thomann θα βρεις) αλλά πάντοτε να δοκιμάζεις αυτά που σε ενδιαφέρουν και μαζί με κάποιο έμπειρο φίλο αν γίνεται στην αρχή. Για τη δική σου εξασφάλιση.
Καλή αρχή στο χώρο της ηλεκτρικής εύχομαι!

10
Ενισχυτές / ::
« στις: 06/02/13, 10:29 »
Θάνο καταλαβαίνω την λογική του 44 Magnum, αλλά γιατί προτείνεις τον Defender; :eee

Τo Defender τον πρότεινα περισσότερο για τη αρχική χρήση που συζητούσαμε: με κιθάρα στο σπίτι, πάνω στην καμπινούλα (btw το V30 σκοτώνει για drive ήχους) και με κανένα πετάλι. Ναι, δεν είναι αχρωμάτιστο όπως fr speakers για το POD αλλά είναι μία εναλλακτική πιο κλασσική και guitar-oriented και το κυριότερό του: all tube σε καλά χρήματα.
 Για live χωρίς μικρόφωνο και για αχρωμάτιστα καθαρά, τα 5w tube ΔΕΝ φτάνουν. Με μικρόφωνο/PA του μαγαζιού, κάτι γίνεται.
Βασικά, δεν υπάρχει conflict μεταξύ των προτάσεων που έχουμε κάνει καθώς απευθύνονται όλες σε διαφορετική χρήση. Πρέπει απλά να αποφασίσεις με ποια κριτήρια θα γίνει η χρήση του gear. Αν π.χ. κρατήσεις το POD για αρκετό καιρό και παίζεις ΜΟΝΟ μέσα από αυτό, παίρνεις frfr ή tech21 used αν και περισσότεροι κιθαρίστες χρησιμοποιούν το fx loop για τις πεταλιέρες τους. Αν όμως θέλεις να έχεις και έναν ενισχυτή ή ένα κλασσικό ministack και να πειραματιστείς και με πετάλια κλπ, τότε χρειάζεσαι ενισχυτή κιθάρας και όχι απλά ένα τελικό ή σετ ηχεία.
Άλλοι πρότειναν κι ένα σετ ακουστικά για το POD κι εγώ θα πρότεινα απλά να το συνδέεις στο PC με USB για να ηχογραφείς γενικά. Αυτές όμως είναι δικές μας απόψεις.

11
Υπάρχουν και λύσεις διαφορετικές όπως EH magnum ενισχυτή-πετάλι ή κάποιο λαμπάτο kustom Defender 5H και καμπίνα 1Χ12" (όπως η fame με Celestion V30 επάνω στα 99Ε). Mε 200Ε budget.  Συνδέεις επάνω το POD ή ό,τι πετάλι OD θέλεις κι έτοιμο το δικάναλο mini-stack.
http://www.thomann.de/gr/kustom_defender_5h.htm?sid=26b8a0bb0d5569b384a4157488c28f6c
http://www.thomann.de/gr/electro_harmonix_44_magnum_power_amp.htm
http://www.musicstore.de/en_EN/CHF/Fame-GN112-Vintage-30-Cabinet-/art-GIT0023239-000
 
Για pedal fans, τσεκάρετε τα ενισχυτάκια mini-poweramps όπως τα 22caliber και magnum της ΕΗ και traynor quarterhosre.
http://www.musicstore.de/en_EN/EUR/Electro-Harmonix-22-Caliber-Power-Amp-Pedal-/art-GIT0016549-000
 
http://www.thomann.de/gr/traynor_dh25h_quarterhorse.htm

12
O Μg15 δεν είναι κακός για αρχή και μάλιστα με 30Ευρώ! Σε αυτά τα χρήματα θα βρεις πολύ χειρότερα ενισχυτάκια ή στην καλύτερη κάποιο headphone μηχανάκι(οπως τα VOX amplug).
 
Για την κιθάρα, επειδή την είχα, είναι καλή περίπτωση αλλά αρκετά βασική. Μπορείς να βρεις κι άλλες καλές κιθάρες σε αυτά τα χρήματα (200Ε-250Ε). Εκτός αν στην δίνει φίλος για 70ευρώ, άρα και πάλι σε συμφέρει!...  ;D
 
Γενικά, δεν θα πρότεινα να "μπλέξεις" με τρέμολο τύπου floating/floyd rose στην αρχή και μάλιστα σε αυτό το budget.
Oι προτάσεις για σταθερή γέφυρα ή απλό τρέμολο είναι οι καλύτερες.
Παράδειγμα:
http://www.thomann.de/gr/ibanez_grgr121exwh.htm
 
Για κάτι πιο all around και για ροκ έως metal, υπάρχουν και οι Strat κιθάρες με διπλό μαγνήτη και 2 μονούς όπως η παρακάτω:
http://www.thomann.de/gr/fender_squieraffinitiystrathss_set_ca.htm
 
http://www.thomann.de/gr/fender_sq_affinity_hss_15g_set_car.htm
 
Έβαλα τα πακετάκια καθώς η κιθάρα έχει περί τα 199Ε μόνη της, άρα στα 218Ε με όλα τα αξεσουάρ, σου δίνουν πρακτικά δώρο τον frontman ενισχυτή.  Ο G-Dec Jr amp του πρώτου πακέτου βέβαια είναι πολύ καλύτερος ενισχυτής απ το frontman και έχει πολύ περισσότερα κόλπα απ τον mg15dfx :

 

14
Για λαμπάτο υπάρχει το ζήτημα του overdrive για τα απλά μοντέλα. Για παράδειγμα, θα πρότεινα άνετα τον VHT special 6 που είναι ποιοτικός και all-tube αλλά δεν έχει drive channel... Άρα μόνο με πετάλια σε καλύπτει. Υπάρχει και ο VHT special6 ULTRA που σίγουρα είναι πιο high gain αλλά ξεφεύγει σε budget(250)
http://www.thomann.de/gr/vht_avsp16_special_6_valve.htm
 
http://www.thomann.de/gr/vht_special_6_combo_ultra.htm
 
Δες και μερικά άλλα μοντέλα
http://www.dv247.com/guitars/hayden-hgt-p2008-valve-guitar-amp-combo--84498 (υβρίδιο, tube preamp, 2Χ8" celestion, δεν το έχω ακούσει)
http://www.musicstore.de/en_EN/EUR/Guitars/Tube-combo-amps/Ibanez-TSA5-Tubescreamer-Combo-5W-1x-10-Celestion/art-GIT0023640-000 (με 10" celestion και TS ενσωματωμένο για blues stuff, θέλει εξωτερικά πετάλια για ό,τι άλλο...)
 
Υπάρχει και το blackstar ht-1 στο 1W αλλά προσωπικά μου έχει παρουσιάσει προβλήματα, το 8" μεγάφωνο στο 1W ακουγόταν σαν starter pack ενισχυτάκι(Ok, σε 2Χ12¨καμπίνα, έλεγε) και δυστυχώς είναι κι αυτό υβρίδιο με λίγες δυνατότητες/ρυθμίσεις. Μόνο καλό, το OD metal πετάλι που έχει  ενσωματωμένο πρακτικά.
http://www.thomann.de/gr/blackstar_ht1_combo.htm
 
Και τέλος, το νέο υβριδιάκι micro terror της Orange:
head: http://www.musicstore.de/de_DE/EUR/Gitarren/Combos-Hybridverst-rker/Orange-Micro-Terror-/art-GIT0023724-000
cab: http://www.musicstore.de/en_EN/EUR/Fame-GN112-Vintage-30-Cabinet-/art-GIT0023239-000 (άριστο value 4 money για 1Χ12" V30)
http://www.musicstore.de/en_EN/EUR/Guitars/Cabinets-1x12-/Fame-GN112-Cabinet-/art-GIT0017543-000 (cheap, αλλά 12")
 
Βέβαια, γιατί να σε πρήζουμε με λάμπες, πετάλια, αναλώσιμα κλπ?  Ο 40ρης Peavey Envoy που πρότειναν τα παιδιά είναι εντός budget σου και καινούργιος, είναι 40W SS κατάλληλος για πολλές χρήσεις και σπίτι με αξιοπρεπές ηχόχρωμα και κόλπα (το έχουν ξαναγράψει φυσικά, απλά το ποστάρω κι εδώ):
http://www.dv247.com/guitars/peavey-envoy-guitar-amp-combo--34164
 

15
Αν βρεις κανένα Peavey USA όπως το bandit σε νορμάλ χρήματα, μην το χάσεις! Από καινούργιους, τα είπαμε όλα σχεδόν τα μοντέλα. Αλλά από used, αυτά τα "σκυλιά" οι peavey έχουν βγάλει γενιές κιθαριστών!
Δες το ίδιο jam με ίδια κιθάρα σε mesa boogie lonestar και peavey bandit ενισχυτή(η ένταση αλλάζει αλλά άκου τη χροιά βασικά):
Things don't get much worse than this kind of porn!

The fattest guitarist on YouTube!

 

16



To θέμα, βέβαια, όταν παίρνεις κιθάρα δεν είναι το brandname...την κιθάρα την παίρνεις , κατά τη γνώμη μου, με βάση το value for money, το αν σε βολεύει παικτικά και μετά ηχητικά (καθώς αυτό μοντάρεται εν μέρει) και με το αν σου αρέσει εμφανισιακά. Δε λέω ότι δεν παίζει ρόλο το brandname, αλλά αυτό έχει να κάνει (α) με το πόσο δίνεις σημασία στο τι λέει το headstock σου και (β) με την μεταπωλητική αξία του οργάνου.



Πολύ σωστός! Αυτή η σειρά κριτηρίων είναι μάλλον η καλύτερη για να καταλήξει σε αγορά νέας κιθάρας.
Έχω gibson studio lp wbgh και ltd ex401. Έχουν αρκετές διαφορές αλλά μπορώ να πω ότι καθεμιά είναι καλή στην κατηγορία της με βάση την άνεση στο παίξιμο και τον ήχο της. Βέβαια, να πω την αλήθεια, δεν υπάρχει κάτι που ΔΕΝ μπορείς να παίξεις με τη μία ή την άλλη κιθάρα, απλά είναι σχεδιασμένες να βολεύουν περισσότερο για διαφορετική χρήση και να ακούγονται καλύτερα σε κάποια μουσικά είδη. Άρα, η δοκιμή είναι το παν κατ΄εμέ και με τα κριτήρια που αναφέραμε.
Για τον ήχο μπορείς πλέον να κάνεις τα πάντα και όχι κατ΄ανάγκη μόνο με αλλαγή μαγνητών. Υπάρχει κι η αλλαγή ηλεκτρικών/wiring, η χρήση διαφόρων pedal/preamps/amps/fx/guitar software κλπ.

17
 Στο web υπάρχουν reviews και "reviews" (και μπόλικο τρόλινγκ). Πλέον υπάρχουν "reviews" από ανθρώπους που κάτι άκουσαν από κάποιο γνωστό του γνωστού και από ανθρώπους που έχουν αγοράσει μηχανήματα κι έχουν ζήσει μαζί τους χρόνια. Δεν είναι το ίδιο...
 Ένα βασικό κριτήριο είναι το που δίνει τα πολύτιμα χρήματά του ο κόσμος σήμερα. Ας δούμε λοιπόν τους best selling ενισχυτές σε μεγάλα καταστήματα Αμερικής κι Ευρώπης:


http://www.guitarguitar.co.uk/best_sellers_a.asp
http://www.musiciansfriend.com/guitar-amplifiers
http://www.guitarsite.com/ampTop10.htm
http://www.thomann.de/gr/combos_for_electric_guitars.html (στήλη top sellers)


Γενικά πάντως, την τελική απόφαση θα πάρει ο Alex. Επομένως, πρέπει να κάνει μια καλή έρευνα αγοράς, να βρει ευκαιρίες,  να ακούσει και ο ίδιος ό,τι μηχάνημα μπορεί, να ζυγίσει θετικά/αρνητικά(κόστος,αναλώσιμα,ποιότητα,ήχος,features) και κατόπιν να αποφασίσει.





18
Επειδή έχουν περάσει κάποια μοντέλα των εταιριών που ανέφερες απ τα χέρια μου λόγω g.a.s.... Πιστεύω ότι ο Kustom είναι bargain(που λέμε και στο χωριό μου) και κοστίζει όσο μια 2Χ12" καμπίνα με δώρο τα ηλεκτρονικά μέρη... Ό,τι πρέπει για κάποιον diyer ή κάποιον που θέλει στο μέλλον καμπίνα για μικρές tube heads κλπ.
Ο H&K είναι επίσης ωραίος ενισχυτής με καλό drive. Πολλοί χρησιμοποιούν Η&Κ ενισχυτές SS για modern ήχους καθώς δεν υστερούν πολλοί έναντι των λαμπάτων.
Μια διευκρίνιση: οι περισσότεροι σημερινοί H&K και Blackstar λαμπάτοι είναι υβριδικοί ενισχυτές(έχουν solid state κυκλώματα προενίσχυσης κι εφφέ, πέρα απ τις λυχνίες και τον tube τελικό). Άρα υπάρχουν πολλά κοινά σημεία (χροιές, EQ, channels, fx) μεταξύ των ss μοντέλων τους και των αντίστοιχων λαμπάτων.

Για τη line6, πολλοί θάβουν την εταιρία αλλά υπάρχουν και μερικοί μουσικοί όπως οι ASIA που βγάζουν ήχο από line6 μηχανήματα.
http://line6.com/artists/
 Πως γίνεται αυτό? Με πειραματισμό και αναζήτηση. Θέλει ψάξιμο για να πετύχεις τον ήχο που σου αρέσει σε digital μηχανήματα και να αποθηκεύσεις τα δικά σου ικανοποιητικά presets.
 Τα στοκ κανάλια σε κάθε spider (και POD και  spidervalve λαμπάτους) που έχω παίξει, είναι ψιλο-ΜΑΠΑ... Μερικά presets έχουν tone που θυμίζει παιχνίδια... Άρα, με ένα 2ωρο παίξιμο σε ένα νέο line6 και χωρίς μελέτη του manual και των "κρυφών" λειτουργιών του tap button, πάει για επιστροφή στο κατάστημα, το καταλαβαίνω απόλυτα. Στο δικό μου spider 75, απλά πειραματίστηκα με ρυθμίσεις και βγάζω ήχους που ΔΕΝ πίστευα ότι είχε ο ενισχυτής(από Santana tone μέχρι Primal Fear).
 Kαι να φανταστείς, είχα και all tube randall rh50, blackheart bh5, vht sp6, champ600, epi valve JR... Καθένας έκανε τη δουλειά του και ειδικά σε υψηλές εντάσεις... αλλά για χρήση σε home studio και ευελιξία, ήταν δύσκολα τα πράγματα.
 Επίσης, το 12" μεγάφωνο celestion g12p80 (seventy 80) ή το g12e50(Rocket 50) ακόμη και στο 30W spider μοντέλο, είναι πλεονέκτημα. Μπορεί φυσικά κάποιος να το αλλάξει εύκολα κι οικονομικά με κάποιο απ τα πολλά 12" που υπάρχουν στην αγορά (και κόστος απ τα 30- 40Ε).
 
http://line6.com/support/docs/DOC-1538
 
Με τους flextone, τα πράγματα είναι ακόμη καλύτερα σε ότι αφορά τον ήχο.

19
Πολύ μπλέξιμο... Έγραφαν τουλάχιστον ότι αυτά που παραγγέλνεις ήταν out of stock? Με το thomann πάντως, δεν είχα ποτέ τέτοιο μπλέξιμο.
Από άλλα πακέτα-bundles, δεν είχε?


Πάντως, έχεις εναλλακτικές με πολύ πιο αξιόπιστη εξυπηρέτηση για να μη φεύγουν τσάμπα τα 10ευρα...


http://www.musicstore.com/en_EN/EUR/Guitars/Paula-models/Jack-and-Danny-LC300-CS-Cherry-Sunburst/art-GIT0015919-000


http://www.musicstore.com/en_EN/EUR/Guitars/Modeling-combo-amps/Peavey-Vypyr-15-Combo-/art-GIT0013563-000


ή


http://www.thomann.de/gr/epiphone_les_paul_studio_deluxe_aw.htm
http://www.thomann.de/gr/artec_cubix_g2r.htm

20
Επειδή έχω πάρει τρεις Vintage V100 από Αγγλία, θα σου πω ότι οι top της σειράς είναι οι Icon.
Oι απλές V100 έχουν θέματα με το σετάπ τους και ίσως λίγο ταστάρισμα απ ό,τι έχω παρατηρήσει (σε V100 μαύρη και V100 goldtop P90s). Δεν είναι κακες, προς Θεού, απλά έχω δει πως οι icon V100(π.χ. η lemon drop) ξεπερνούν σε ποιότητα κατασκευής χαλαρά τις Epi standard. Έχουν λίγο aged φινίρισμα βέβαια αλλά προσωπικά το θεωρώ καλό στοιχείο.


http://www.dv247.com/guitars/vintage-v100-icon-electric-guitar-distressed-honeyburst--35379




Από ενισχυτή, o Crate είναι καλός καθώς έχει 12" μεγάφωνο και ένα καλό καθαρό για να βάζεις και πετάλια κλπ στο μέλλον. Είναι δε, καλής ποιότητας. Στο μέλλον, θα τον έχεις σαν βάση για πετάλια κλπ και ίσως να τον κάνεις 1Χ12" καμπίνα για μια κεφαλή! Αλλάζεις και μεγάφωνο 12" όποτε θέλεις, υπάρχουν άπειρα στην αγορά.


Κατά τ' άλλα, μπορείς να βρεις και καλές περιπτώσεις οικονομικών ενισχυτών στις αγγελίες από Ελλάδα. Αρκεί να είναι σε καλή-λειτουργική κατάσταση!

21
σορρυ παιδια... γυρω στα 600-800 ευρωπουλα.... (δεχομαι ολες τις μαρκες)  :P



Μια πρόταση σε αυτό το budget για τα ακούσματα που θέλεις:
http://www.thomann.de/gr/esp_ltd_mh1000nt_see_thru_blue.htm

22
το ηξερα ,απλα για καποιο αλλο μαγαζι, ευχαριστω παντως !!!! :)



http://www.musicorama.gr/eshop/index.php?search=ltd


http://drumstore.gr/index.php?route=common/home


http://www.arco.gr/


και οι συνεργάτες του εισαγωγέα:
http://www.liolios.gr/index.asp?page=stores&region=101
http://www.liolios.gr/index.asp?page=stores&region=100
http://www.liolios.gr/index.asp?page=stores&region=102


Ψάξε το λίγο στο web και πάρε τους κανένα τηλ. αν έχουν αυτές που αναζητάς.

23
Παιδια τι κιθαρα θα προτεινατε??? παιζω τυπου Paul gilbert , joe satriani , steve vai , λιγο μεταλ..



Θα χρειαστούμε πολύ περισσότερα στοιχεία όπως budget που διαθέτεις... Εντούτοις, όπως πολύ σωστά είπε και o Mike,
χαλαρά για ibanez.


Παράδειγμα κιθαρών που προσωπικά εκτιμώ από ibanez σε διάφορες κατηγορίες χρημάτων:
http://www.thomann.de/gr/ibanez_sas36qmcbs.htm
http://www.thomann.de/gr/ibanez_rg350mz_bk.htm
http://www.thomann.de/gr/ibanez_grgr121exwh.htm
http://www.thomann.de/gr/ibanez_rga42bk_new.htm

24
Είναι ωραίες οι epi standard. Να την προσέχεις!
Στο μακρύ μέλλον, βάζεις κι ένα set μαγνητών gibson ή Duncan JB/59 και γίνεται top εργαλείο.

Το ενισχυτάκι θα σε απογοητεύσει λίγο στο μέλλον αλλά... δανεικό είναι!

25
Την HBL-500 την έχω κι εγώ σε μαύρη εδώ και 3 χρόνια. Είναι τίμια για τα λεφτά της και γενικότερα. Με έχει βγάλει και σε live όπου παίζαμε blues-rock. Ενώ γενικά τροποποιώ-βελτιώνω τις κιθάρες μου, σε αυτή μόνο χορδές έχω αλλάξει, χωρίς πλάκα. Με καλό σετάπ κάθε 6μηνο την έχω κουκλιτσα. Λίγο τα χρυσά μεταλλικά μέρη έχουν ξεθωριάσει με τον καιρό φυσικά.


Για ενισχυτή, σου πρότεινα 50's style λαμπάτο για κλασσικό ήχο. Οι λαμπάτοι αυτοί δεν έχουν ακουστικά, εφφέ κλπ παρά μόνο volume-πρίμα.


Aν θέλεις κανάλια, εφφέ και ακουστικά σε αυτά τα χρήματα, πας οπωσδήποτε για ψηφιακό ενισχυτή όπως το fender mustang I που έχει και bluesy κανάλια. O peavey είναι λίγο πιο ροκ-μέταλ ενισχυτής χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι δε θα παίξει και πιο χαλαρά.

Σελίδες: [1] 2 3 4 5