Αποστολέας Θέμα: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!!  (Αναγνώστηκε 52947 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος Kική

  • Παλιός
  • ****
  • Μηνύματα: 367
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Βαλε φωτιά !
    • Προφίλ
Απ: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!!
« Απάντηση #75 στις: 05/09/05, 14:15 »
Η μαγειρική ενώνει

Εγώ πάλι είχα την εντύπωση οτι η  μουσική ενώνει ::)
Εδώ χωριστηκαμε σε ΠΑΜΟΚ και ΜΗ ΠΑΜΟΚ,  αντε ας πάμε να μαγειρέψουμε, να φάμε, μπας και ξαναενωθούμε :) 

* έχω και μια πέινα τώρα...

Φίλε  cmaj7  στο γραφείο έχει καφέ ζάχαρη και γάλα. Επίσης κάτι φρυγανιές  και παγάκια. Τί μπορώ να φτιάξω για να χορτάσω ?  :P

Λοιπόν, οτιδήποτε συνταγή με χαμηλά λιπαρά - λίγες θερμίδες δεκτή εδώ!  :D (και απο ΠΑΜΟΚ και απο ΜΗ ΠΑΜΟΚ)

Αποσυνδεδεμένος Ο Γενίτσαρος cmaj7

  • Θαμώνας
  • ***
  • Μηνύματα: 191
  • Φύλο: Άντρας
  • ΧΑΜΠΑ ΟΥΓΚΑ ΟΥΓΚΑ
    • Προφίλ
Απ: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!!
« Απάντηση #76 στις: 05/09/05, 14:25 »
Και η μουσική ενώνει και η πλάκα ενώνει και η μαγερική ενώνει και το ΠΑΜΟΚ ενώνει και μην βιάζεστε να απαντήσετε γιατί μόλις δείτε την ιδρυτικη διακήρυξη που ετοιμάζεται ια εκπλαγείτε

Φιλενάδα μάγειρας είπα ότι είμαι όχι ο Χριστός που με 2 ψάρια και 5 καρβέλια ψωμία κατάφερε κατα τις γραφές να χορτάσουν κάποιες χιλιάδες πιστών
Σε κάθε περίπτωση θα το παλέψω
Χμ λοιπον πετάς ζάχαρη γάλα και φρυγανιές και πίνεις μόνο καφέ με πάγο

ΣΟβαρά τώρα τίποτα δεν κάνει κακό αν γίνεται με μέτρο επειδή όμως το μέτρο δύσκολα κρατιέται θα σου πρότεινα γενικά
α) να αλλάξεις το γάλα σε 0%
b) αντί για ζάχαρη να βάζεις φρουκτόζη
γ) αντί για φρυγανιές να προτιμήσεις συναφή παρασκευάσματα χαμιλοθερμιδικά και με φυτικές ίνες πχ τρομερά έιναι τα κριθινα του Χατζή (τα εχει στο συναιτερισμό ΠΕΖΩΝ)
Λίγες θερμίδες σε χορταίνουν και ταιριάζουν με αρμυρό γλυκό


 

".... Αν είσαι ROCK   -   είσαι ΠΑΜΟΚ ..."

Αποσυνδεδεμένος Kική

  • Παλιός
  • ****
  • Μηνύματα: 367
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Βαλε φωτιά !
    • Προφίλ
Απ: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!!
« Απάντηση #77 στις: 05/09/05, 14:31 »
Φιλενάδα μάγειρας είπα ότι είμαι όχι ο Χριστός που με 2 ψάρια και 5 καρβέλια ψωμία κατάφερε κατα τις γραφές να χορτάσουν κάποιες χιλιάδες πιστών

Θές να πέις οτι ζητάω πολλά ?   ::)  Μα  γιατί ???   :P

α) να αλλάξεις το γάλα σε 0%
b) αντί για ζάχαρη να βάζεις φρουκτόζη
γ) αντί για φρυγανιές να προτιμήσεις συναφή παρασκευάσματα χαμιλοθερμιδικά και με φυτικές ίνες πχ τρομερά έιναι τα κριθινα του Χατζή (τα εχει στο συναιτερισμό ΠΕΖΩΝ)


α)Το γάλα είναι 0 %   ;)
β)Η ζάχαρη είναι Canderel  ;)
γ) Οι φρυγανιές είναι σικάλεως.  ;)


 



Tini

  • Επισκέπτης
Απ: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!!
« Απάντηση #78 στις: 01/11/05, 07:56 »
Μετά απ'όλα αυτά που άκουσα στον Ευαγγελάτο περί σούπερ μάρκετ με αλλοιωμένα αλλαντικά και τυριά, υποσχέθηκα στον εαυτό μου να μην ξαναφάω έτοιμη πίτσα μιας και οι πιτσαρίες αποτελούν σε μεγάλο βαθμό προορισμό ληγμένων προϊόντων.Ξεσήκωσα λοιπόν τη συνταγή για ζύμη πίτσας και σας την παραθέτω.
-Μια μικρή φλυτζάνα χλιαρό νερό
-Ένα φακελάκι μαγιά
-Λίγο αλάτι
-Αλεύρι (όσο πάρει για να γίνει αφράτη)
-Λίγο λάδι

Ρίχνουμε στο χλιαρό νερό τη μαγιά, το αλάτι και το λάδι και ανακατεύουμε.Έπειτα αρχίζουμε να ρίχνουμε αλεύρι σιγά σιγά ανακατεύοντας συνεχώς με το χέρι,θα χρειαστεί περίπου 350-400γρ. για να γίνει μια αφράτη ζύμη.Την αφήνουμε περίπου μια ώρα σκεπασμένη με μια πετσέτα, κατά προτίμηση σε ζεστό μέρος και όταν φουσκώσει (διπλασιάζεται ο όγκος της) την απλώνουμε με απαλές κινήσεις σε ένα ελαφρά λαδωμένο ταψί από του οποίου το μέγεθος εξαρτάται και το αν θα γίνει λεπτή ή όχι.Η επιλογή των υλικών είναι προσωπική επιλογή.Πάντως είναι απαραίτητο να ρίξετε λίγη(διαφορετικά θα ξινίσει) σαλτσα ντομάτας σε χυμό που θα την απλώσετε σε όλη την επιφάνεια της πίτσας και από πάνω τοποθετείτε τα υλικά.Το γκούντα νομίζω ότι λιώνει καλύτερα από κάθε άλλο κασέρι, κομμένο σε κομμάτι και τριμμένο από σας.
Το να μην τρώμε βρωμιές είναι απλό, λίγη διάθεση απλά χρειάζεται.

Αποσυνδεδεμένος maria

  • Η μάνα του παίδαρου
  • Παλιός
  • ****
  • Μηνύματα: 320
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Το καμάρι μου...
    • Προφίλ
Απ: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!!
« Απάντηση #79 στις: 04/11/05, 13:40 »
Στιφάδο Σουπιές (για καλοφαγάδες μόνο !)

Υλικά .

1 -1,5 κιλό σουπιές (προτιμήστε στις φρέσκιες )
1,5 κιλό κρεμμυδάκια για στιφάδο (υπάρχουν και καθαρισμένα για όσες βαριούνται)
Αλάτι
Πιπέρι (μη τριμμένο κατά προτίμσηση)
3 μεσαίες ντομάτες φρέσκιες
1-2 σκελίδες σκόρδο ξερό
1 φλυτζάνι τσαγιού κόκκινο κρασί ξηρό .
1/2 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη.

Εκτέλεση

Κόβουμε τις σουπιές σε ροδέλες και τις τσιγαρίζουμε σε αρκετό ελαιόλαδο (οι σουπιές ρουφάνε το λάδι).Αφού ροδίσουν ελαφρώς ρίχνουμε τα κρεμμύδια τα οποία έχουμε ήδη ζεματίσει 1 με 2 φορές (πρέπει να φύγει το κάψιμο του κρεμμυδιού για να αποφευχθούν οι ...παρενέργειες  ;D).Τσιγαρίζουμε λοιπόν τα κρεμμύδια μαζί με τις σουπιές και μόλις ροδίσουν ρίχνουμε τις ντομάτες αφού πρώτα τις έχουμε τρίψει η ψιλοκόψει (καλύτερα να τις τρίψετε).Προσθέτουμε το αλάτι,το πιπέρι,το σκόρδο -το οποίο έχουμε ψιλοκόψει- καθώς και την ζάχαρη (προστίθεται για να φύγει η "ξυνίλα" της ντομάτας).Το αφήνουμε να πάρει μία βράση και κατόπιν (για ευκολία και εξοικονόμηση χρόνου ) σφραγίζουμε την χύτρα.Το αφήνουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 10 λεπτά και κατόπιν κατεβάζουμε στο μισό για άλλα 10 λεπτά .Στο τέλος προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να πάρει μια τελευταία βράση για να φύγει η έντονη μυρωδιά του αλκοόλ.Τρώγεται ζεστό χωρίς κάποια σαλάτα για συνοδευτικό.

Εάν δεν χρησιμοποιείτε χύτρα υπολογίστε τον διπλάσιο χρόνο βρασμού.

Καλή σας όρεξη . ;)


Αποσυνδεδεμένος maria

  • Η μάνα του παίδαρου
  • Παλιός
  • ****
  • Μηνύματα: 320
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Το καμάρι μου...
    • Προφίλ
Απ: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!!
« Απάντηση #80 στις: 09/11/05, 14:23 »
Σπετζοφάϊ

Υλικά:
1 κιλό πιπεριές κέρατο (πράσινες μακριές)
4 χωριάτικα λουκάνικα
1 κιλό τομάτες ώριμες λιωμένες καλά
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
1,1/2 φλιτζάνι λάδι
λίγη ζάχαρη

Εκτέλεση
Πλένουμε τις πιπεριές και τις αφήνουμε να στραγγίσουν . Τις τηγανίζουμε με το ένα φλιτζάνι λάδι, χωρίς να ροδοκοκκινήσουν πολύ. Τις βγάζουμε από το τηγάνι και στο ίδιο λάδι τηγανίζουμε και τα λουκάνικα κομμένα σε δυο τρία κομμάτια το καθένα. Τα τηγανίζουμε και τα βγάζουμε κι αυτά από το τηγάνι. Ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι μέσα στην κατσαρόλα, και προσθέτουμε τις τομάτες, το κρεμμύδι, ελάχιστο αλάτι και λίγη ζάχαρη. Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 25 λεπτά. Προσθέτουμε τις πιπεριές και τα λουκάνικα και αφήνουμε το σπετζοφάι να βράσει ώσπου να πήξει η σάλτσα.

Αποσυνδεδεμένος fugue

  • Θαμώνας
  • ***
  • Μηνύματα: 196
  • Φύλο: Γυναίκα
    • Προφίλ
Απ: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!!
« Απάντηση #81 στις: 09/11/05, 15:29 »
Πάστα με σολομό και vodka


Υλικά:
·   ένα πακέτο μακαρόνια φιογκάκια
·   500 γραμμάρια σολομό
·   2 μεγάλα κρεμμύδια
·   λίγο μαϊντανό
·   ένα σφινάκι vodka
·   1 κρέμα γάλακτος
·   λίγο λάδι για το τσιγάρισμα


Εκτέλεση:

βράζουμε τα μακαρόνια

σε ένα τηγανάκι τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια μέχρι να ροδίσουν
ρίχνουμε το σολομό και τον αφήνουμε για πού λίγο ίσα να ζεσταθεί
ρίχνουμε το μαϊντανό και ανακατεύουμε για λίγο
σβήνουμε με τη vodka
τέλος ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος

ρίχνουμε το μείγμα μέσα στα μακαρόνια

σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό από πάνω

Αποσυνδεδεμένος Apoptygma

  • Επισκέπτης
  • **
  • Μηνύματα: 82
  • Φύλο: Άντρας
  • ΜΑ ΠΟΙΟΙ ΕΙΣΤΕ?
    • Προφίλ
Απ: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!!
« Απάντηση #82 στις: 25/11/05, 12:40 »
Μετά απ'όλα αυτά που άκουσα στον Ευαγγελάτο περί σούπερ μάρκετ με αλλοιωμένα αλλαντικά και τυριά, υποσχέθηκα στον εαυτό μου να μην ξαναφάω έτοιμη πίτσα μιας και οι πιτσαρίες αποτελούν σε μεγάλο βαθμό προορισμό ληγμένων προϊόντων.

Μην φοβάσαι!Όλα όσα είδες στην TV είναι για την τηλεθέαση.Οι περισσότερες απάτες που γίνονται ούτε που τις ξέρεις...Κι αν αρχίσουμε με το δούλεμα που γίνεται απο τα εστιατόρια μέχρι την ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιούν.
άραγε θα βρεις τρόπο να εκφράσεις αυτό που υπάρχει μέσα σου???

Αποσυνδεδεμένος vst@vros

  • Παλιός
  • ****
  • Μηνύματα: 306
  • Φύλο: Άντρας
  • Με λένε Σταύρο... είμαι Ταύρος και Γαύρος ...1χαχα
    • Προφίλ
Απ: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!!
« Απάντηση #83 στις: 28/11/05, 23:33 »
Παιδιά να σας πω κάτι...
το Σαββατο ειπα να ψησω κατι τσιπούρες που μου ειχε φέρει ο ξαδερφος μου απο το Μεσολογγι..
τεσπα ...αρχισα να τις ξελεπιαζω ...και γεμισε όλος ο τόπος λεπια ....πεταγώντουσαν απο εδω και απο κει...
προσπάθησα μεσα σε νερό να τις ξελεπιάσω αλλα δεν βόλευε..

Μπορει καποια ή κάποιος να μου πει πως γίνεται το ξελεπιασμα χωρίς να γεμίζει ολος ο τόπος

Αποσυνδεδεμένος D@ve Murray

  • Χορδοβασανιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • *****
  • Μηνύματα: 2119
  • Φύλο: Άντρας
  • Once a wolf.... always a wolf...
    • Προφίλ
Απ: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!!
« Απάντηση #84 στις: 28/11/05, 23:35 »
Ενα χρησιμο site για μεγειρικη ειναι το www.hungry.gr  .... εχει μεσα πολλες συνταγες και χρησιμες συμβουλες...
Φάτε οτι προλάβετε...Ο Χονδροc γaρ Τaχυc...

Αποσυνδεδεμένος vst@vros

  • Παλιός
  • ****
  • Μηνύματα: 306
  • Φύλο: Άντρας
  • Με λένε Σταύρο... είμαι Ταύρος και Γαύρος ...1χαχα
    • Προφίλ
Απ: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!!
« Απάντηση #85 στις: 28/11/05, 23:48 »
Μπραβο ρε συ Δημήτρη...
Φαινεται όντως χρήσιμο ...το αποθήκευσα...

Αποσυνδεδεμένος Απόλλων

  • Κιθαροσυντονιστής
  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • *****
  • Μηνύματα: 5861
  • Φύλο: Άντρας
  • Μονίμως προβληματικός...
    • Προφίλ
Απ: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!!
« Απάντηση #86 στις: 29/11/05, 00:24 »
Στιφάδο Σουπιές (για καλοφαγάδες μόνο !)

Σπετζοφάϊ

Κάτι μού έλεγε ότι δεν θα έκανα καλά να επισκεφτώ αυτή τη σελίδα. Πάω να ψάξω για τα λουκάνικα στην κατάψυξη (γιατί σουπιές πού να βρεθούν). Α ρε Μαρία, τι μάς κάνεις βραδιάτικα...
« Τελευταία τροποποίηση: 29/11/05, 00:30 από Απόλλων »
Διψάς και δεν το ξέρεις...

Αποσυνδεδεμένος maria

  • Η μάνα του παίδαρου
  • Παλιός
  • ****
  • Μηνύματα: 320
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Το καμάρι μου...
    • Προφίλ
Απ: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!!
« Απάντηση #87 στις: 02/12/05, 11:18 »
Στιφάδο Σουπιές (για καλοφαγάδες μόνο !)

Σπετζοφάϊ

Κάτι μού έλεγε ότι δεν θα έκανα καλά να επισκεφτώ αυτή τη σελίδα. Πάω να ψάξω για τα λουκάνικα στην κατάψυξη (γιατί σουπιές πού να βρεθούν). Α ρε Μαρία, τι μάς κάνεις βραδιάτικα...

Τέτοια ώρα βρήκες να φτιάξεις σπετζοφάι βρε Απόλλωνα ? :o :o Ελπίζω να είχες και κανένα κιβώτιο σόδες δίπλα σου  ;D :P

Αποσυνδεδεμένος Apoptygma

  • Επισκέπτης
  • **
  • Μηνύματα: 82
  • Φύλο: Άντρας
  • ΜΑ ΠΟΙΟΙ ΕΙΣΤΕ?
    • Προφίλ
Απ: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!!
« Απάντηση #88 στις: 24/05/06, 12:27 »
Ορίστε 2 συνταγές για να κάνετε εντύπωση στο ταίρι σας....

Χοιρινό γεμιστό με δαμάσκηνα και βερίκοκα

4 κομμάτια ψαρονέφρι
20 μεγάλα δαμάσκηνα ξηρά χωρίς κουκούτσι
20 βερίκοκα ξηρά
200 γρ. βούτυρο
1 φλιτζάνι του τσαγιού λευκό κρασί
1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
4 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
αλάτι,πιπέρι
λίγο αλεύρι ή κορν φλάουρ για τη σάλτσα

Σχίζετε τα 4 κομμάτια από το ψαρονέφρι κατά μήκος, χωρίς να χωρίσουν. Ανοίγετε και τα χτυπάτε για να πλατύνουν. Πασπαλίζετε τα δύο κομμάτια ψαρονέφρι με αλάτι και πιπέρι και τοποθετείτε μια σειρά δαμάσκηνα σε όλο το μήκος.
Σηκώνετε τις άκρες του κρέατος και τυλίγετε μέσα τα δαμάσκηνα σχηματίζοντας ρολό. Στερεώνετε τις άκρες με οδοντογλυφίδες. Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία με τα άλλα 2 κομμάτια από το ψαρονέφρι και κάνετε δύο ρολά με τα ξηρά βερίκοκα.
Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι λιώνετε το βούτυρο και σοτάρετε τα ρολά απ' όλες τις πλευρές. Σβήνετε με το κρασί και κατόπιν προσθέτετε τους χυμούς του πορτοκαλιού και λεμονιού. Βράζετε περιχύνοντάς τα συνέχεια με το ζουμί και γυρίζοντας κατά διαστήματα μέχρι να μαλακώσει το κρέας 30' περίπου.
Αφαιρείτε τα ρολά και δένετε τη σάλτσα με λίγο κορν φλάουρ ή αλεύρι. Αλατοπιπερώνετε αν χρειάζεται. Κόβετε τα ρολά σε φέτες, τις τοποθετείτε σε μια πιατέλα και σερβίρετε με τη σάλτσα του πορτοκαλιού.

Φιλέτα κοτόπουλου στο φούρνο με χυμό πορτοκαλιού

6 φιλέτα κοτόπουλο
3 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
1 κουταλιά σούπας φρέσκο βούτυρο
4 κουταλιά σούπας χυμός πορτοκαλιού
1 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών
1 φύλλο δάφνης
μια πρέζα θυμάρι τριμμένο
2 καρότα κομμένα λεπτές φετούλες
½ κιλό μικρά κρεμμυδάκια
4 μέτριες πατάτες κομμένες σε μεγάλους κύβους
αλάτι & πιπέρι

Σε ταψί σοτάρετε το μπέικον. Το μεταφέρετε στο ταψί ψησίματος και στο λάδι που άφησε στο τηγάνι προσθέτετε το βούτυρο και σοτάρετε ελαφρά τα φιλέτα του κοτόπουλου.
Μεταφέρετε τα φιλέτα στο ίδιο ταψί με το μπέικον και στο ζουμί σοτάρετε τα λαχανικά (κρεμμύδια, πατάτες, καρότα). Μόλις τελειώσει το σοτάρισμα τα μεταφέρετε στο ταψί με τα κρέατα.
Στο τηγάνι τώρα θα ρίξετε το χυμό πορτοκαλιού, τη δάφνη, το ζωμό των λαχανικών, το θυμάρι και το αλατοπίπερο. Αφήστε να πάρει μια βράση και στη συνέχεια περιχύνετε τα φιλέτα. Βάζετε το ταψί στο φούρνο και το ψήνετε σε χαμηλή φωτιά για 25-30 λεπτά.
Προσθέστε λίγο νερό αν χρειαστεί, αλλά στο τέλος φροντίστε η σάλτσα να είναι δεμένη.

άραγε θα βρεις τρόπο να εκφράσεις αυτό που υπάρχει μέσα σου???

Αποσυνδεδεμένος akarayan

  • Θαμώνας
  • ***
  • Μηνύματα: 132
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
    • Δισκογραφημένη Στιγουργία
Απ: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!!
« Απάντηση #89 στις: 01/06/06, 16:50 »
ΜΑΝΙΤΑΡΟΠΙΤΑ (της κυρίας Δέσποινας)

ΥΛΙΚΑ:
1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ (ΞΕΡΟ)
1 ΠΡΑΣΟ (ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΟΝΟ ΤΟ ΑΣΠΡΟ)
1 ΚΙΛΟ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ (ΣΕ ΚΟΝΣΕΡΒΑ)
1 ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΜΕΓΑΛΗ
4 ΑΥΓΑ
3 – 4 ΕΙΔΗ ΤΥΡΙΩΝ (ΚΑΣΕΡΙ, ΡΕΓΑΤΟ, ΓΚΟΥΝΤΑ, ΕΝΤΑΜ )
ΑΠΟ 1/4 ΤΡΙΜΜΕΝΑ.
2 ΦΥΛΛΑ ΣΦΟΛΙΑΤΑ (ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ)
ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ (ΛΙΓΟ)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ψιλοκόβουμε και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το πράσο και τα μανιτάρια.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τα αυγά.
Σε ένα ταψάκι βουτυρωμένο, στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας.
Τοποθετούμε τα τσιγαρισμένα:Μανιτάρια, πράσο, κρεμμύδι.
Μετά στρώνουμε τα ανακατεμένα  τυριά.
Τοποθετούμε το άλλο φύλλο σφολιάτας από πάνω και το χαράζουμε
με το μαχαίρι σε δύο μεριές.
Ρίχνουμε από πάνω τα χτυπημένα αυγά με την κρέμα γάλακτος,
και βάζουμε το ταψί στο ψυγείο για μία ώρα. (για να ποτίσει καλά)
Τέλος, ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.

Καλή επιτυχία!

 

« Τελευταία τροποποίηση: 01/06/06, 17:18 από akarayan »
Η μουσική, εξευγενίζει την ψυχή, εξυψώνει το πνεύμα του ανθρώπου, κάνοντας τον να ξεχωρίζει μέσα στην Δημιουργία.
stixos.blogspot.com

Αποσυνδεδεμένος Apoptygma

  • Επισκέπτης
  • **
  • Μηνύματα: 82
  • Φύλο: Άντρας
  • ΜΑ ΠΟΙΟΙ ΕΙΣΤΕ?
    • Προφίλ
Απ: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!!
« Απάντηση #90 στις: 23/06/06, 16:14 »
και δύο συνταγούλες γλυκών...

Τούρτα μπλάκ φόρεστ

6 αβγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλάκι εσάνς βανίλιας
1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλιτζάνι κακάο σκόνη
1/2 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο, λιωμένο

Για τη γέμιση και την επιφάνεια της τούρτας
1/4 φλιτζανιού λικέρ κιρς
2 1/4 φλιτζάνια πηχτή κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές ζάχαρη άχνη
1/2 κουταλάκι εσάνς βανίλιας
750 γρ. βύσσινα κονσέρβα χωρίς κουκούτσι, καλά στραγγισμένα

Για γαρνιτούρα
ζάχαρη άχνη, για πασπάλισμα
ξυσμένη σοκολάτα
φλούδες σοκολάτας
στραγγισμένα βύσσινα, φρέσκα ή από κονσέρβα
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 Βαθμούς. Βουτυρώνετε τρία ταψάκια για παντεσπάνι 19 εκ. Καλύπτετε τη βάση τους με χαρτί ζαχαροπλαστικής ή λαδόχαρτο. Βάζετε σε μπολ τα αβγά μαζί με τη ζάχαρη και τη βανίλια και τα χτυπάτε με το μίξερ χειρός ώσπου να πήξουν αρκετά.

Κοσκινίζετε το αλεύρι και το κακάο πάνω στο μείγμα και ανακατεύετε ελαφρώς με ένα μεταλλικό κουτάλι για να αναμειχθούν τα υλικά. Προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε ελαφρώς.
Προσθέτετε το μείγμα στα ταψάκια, ισιώνοντας την επιφάνεια του. Τα ψήνετε για 15-18 λεπτά ώσπου τα παντεσπάνια να παραμένουν σταθερά όταν τα πιέζετε. Τα αφήνετε να κρυώσουν 5 λεπτά στα ταψάκια, τα αναποδογυρίζετε σε σχάρα και τα αφήνετε να κρυώσουν εντελώς. Αφαιρείτε το χαρτί της βάσης από το καθένα.
Τρυπάτε κάθε παντεσπάνι με μεταλλικό σουβλάκι ή πιρούνι και τα περιχύνετε με το λικέρ κιρς. Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ χειρός ώσπου να αρχίσει να πήζει και σταδιακά ρίχνετε τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια χτυπώντας ώσπου το μείγμα να σφίξει αρκετά.
Για να ετοιμάσετε το γλυκό, αλείφετε ένα από τα παντεσπάνια με μια παχιά στρώση από τη χτυπημένη κρέμα και σκορπίζετε επάνω τη μισή ποσότητα από τα βύσσινα. Βάζετε από πάνω το δεύτερο παντεσπάνι, το αλείφετε με κρέμα, σκορπίζετε επάνω τα υπόλοιπα βύσσινα και σκεπάζετε με το τελευταίο παντεσπάνι.
Αλείφετε με την υπόλοιπη κρέμα την επιφάνεια και τις πλευρές ολόκληρης της τούρτας. Πασπαλίζετε μια πιατέλα με ζάχαρη άχνη και τοποθετείτε την τούρτα στο κέντρο. Γαρνίρετε τις πλευρές της με την ξυσμένη σοκολάτα και την επιφάνεια της με τις φλούδες σοκολάτας και τα βύσσινα.

Τσίζκεϊκ με ρόδια

 225 γρ. μπισκότα βρόμης
75 γρ (1/3 φλιτζανιού) ανάλατο βούτυρο, που το έχετε λιώσει

Για τη γέμιση
45 ml (3 κουταλιές χυμό πορτοκαλιού
15 ml (1 κουταλιά) ζελατίνη σε σκόνη
250 γρ (1 φλιτζάνι) τυρί μασκαρπόνε ή ανθότυρο
200 γρ (1 φλιτζάνι) σχεδόν γεμάτο μαλακό άσπρο τυρί πλήρες σε λιπαρά
75 γρ (3/4 φλιτζανιού) ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη
200 ml (1 φλιτζάνι σχεδόν γεμάτο) κρέμα καρύδας
2 ασπράδια

Για το γλάσο από ρόδια
2 ρόδια
ξύσμα και χυμό από 1 πορτοκάλι
30 ml (2 κουταλιές) ψιλή ζάχαρη
15 ml (1 κουταλιά) αραρούτι ή κορνφλάουρ, διαλυμένη σε 30 ml (2 κουταλιές) Κιρς
μερικές σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά)

Βουτυρώνετε μια φόρμα με σούστα 23 εκ. Θρυμματίζετε τα μπισκότα στο μπλέντερ. Προσθέτετε το λιωμένο βούτυρο και τα χτυπάτε ώσπου να αναμειχθούν τελείως. Ρίχνετε το μείγμα στη φόρμα, το πιέζετε καλά και το βάζετε στο ψυγείο.
Ετοιμάζετε τη γέμιση. Ρίχνετε το χυμό πορτοκαλιού σε μπολ και ραντίζετε τη ζελατίνη. Την αφήνετε 5 λεπτά κατά μέρος να φουσκώσει. Τοποθετείτε το μπολ σε σκεύος με καυτό νερό κι ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η ζελατίνη.
Χτυπάτε σε άλλο μπολ τα τυριά μαζί με τη ζάχαρη άχνη και προσθέτετε σταδιακά το γάλα καρύδας. Χτυπάτε τα ασπράδια ώσπου να γίνουν μαρέγκα. Ρίχνετε τη ζελατίνη στο μείγμα με τα τυριά και προσθέτετε τη μαρέγκα. Ανακατεύετε και ρίχνετε τη γέμιση πάνω στη βάση με τα μπισκότα, την ισιώνετε και τη βάζετε στο ψυγείο να σφίξει.
Ετοιμάζετε το γλάσο. Τοποθετείτε σε σκεύος τους σπόρους του ροδιού και προσθέτετε το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού μαζί με τη ζάχαρη. Τα βάζετε να πάρουν βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε και σιγοβράζετε για 5 λεπτά. Προσθέτετε το διαλυμένο αραρούτι και ανακατεύετε ώσπου το γλάσο να αρχίσει να πήζει. Ρίχνετε, αν θέλετε, το χρώμα ζαχαροπλαστικής. Το αφήνετε να κρυώσει ανακατεύοντας τακτικά.
Ρίχνετε το γλάσο πάνω από τη γέμιση και το βάζετε στο ψυγείο. Για να σερβίρετε, περνάτε ένα μαχαίρι ανάμεσα στα χείλη της φόρμας και στο τσίζκεϊκ και αφαιρείτε τη φόρμα.

Μικρά μυστικά
Αν δεν έχετε μπλέντερ ή πολυμίξερ, μπορείτε να βάλετε τα μπισκότα σε μια πλαστική σακούλα και να τα θρυμματίσετε χρησιμοποιώντας τον πλάστη.


άραγε θα βρεις τρόπο να εκφράσεις αυτό που υπάρχει μέσα σου???

Αποσυνδεδεμένος Apoptygma

  • Επισκέπτης
  • **
  • Μηνύματα: 82
  • Φύλο: Άντρας
  • ΜΑ ΠΟΙΟΙ ΕΙΣΤΕ?
    • Προφίλ
Απ: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!!
« Απάντηση #91 στις: 10/08/06, 13:44 »
Μιάς και σου άρεσε το ποστάκι ας γράφω σιγά-σιγά και μερικές συνταγες απο την διεθνή κουζίνα!

Ορίστε ένα απο τα πιο γνωστά πιάτα της Ισπανίας (παέγια) και η αυθεντική συνταγή της σαγκριάς που το συνοδεύει απόλυτα...

Παέγια

1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2-3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
3-5 κουταλιές σούπας φρέσκο μαϊντανό
1 γερή πρέζα κρόκου (σαφράν)
2 κουτ. σούπας ζωμό κότας
3 στήθη κοτόπουλου χωρίς πέτσα, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
2 πράσινες πιπεριές, κομμένες σε φέτες
1 κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε φέτες
1 κουτ. γλυκού χρωστική φαγητού (για να επιτύχουμε ένα πιο έντονο χρώμα)
200 γρ. σάλτσα ντομάτας
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
4 φλιτζάνια ρύζι
7 φλιτζάνια νερό
αλάτι

Τσιγαρίστε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι, τον μαϊντανό και το σκόρδο μέχρι να γίνει το κρεμμύδι διάφανο. Προσθέστε τον κρόκο, το ζωμό κότας, το κοτόπουλο, τις πιπεριές και τσιγαρίστε μέχρι να γίνει άσπρο το κοτόπουλο. Προσθέστε τη σάλτσα ντομάτας, τη ζάχαρη, τη χρωστική φαγητού. Ανακατέψτε.
Προσθέστε το ρύζι και το νερό και αφήστε το να πάρει μια βράση. Προσθέστε αλάτι ανάλογα με την προτίμησή σας. Βράστε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Προσθέστε τις γαρίδες και τα χτένια, αφήστε να βράσουν άλλα 5 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Αφήστε να σιγοβράσει για 10 λεπτά σκεπασμένο, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Εάν το ρύζι φαίνεται να στεγνώνει τα τελευταία 10 λεπτά, προσθέστε περισσότερο νερό. Εάν το ρύζι είναι πολύ υγρό στο τέλος των 10 λεπτών, ξεσκεπάστε και αφήστε να εξατμιστεί το επιπλέον νερό.

Σαγκρία

1 λεμόνι καλοπλυμένο και κομμένο σε φετούλες
1 μήλο καλοπλυμένο και κομμένο σε φετούλες
1 πορτοκάλι καλοπλυμένο και κομμένο σε φέτες
250 γραμμάρια ζάχαρη
2 μπουκάλια κόκκινο ξηρό κρασί
½ φλιτζάνι κονιάκ
3 ροδάκινα καθαρισμένα και κομμένα φέτες (αν δε βρείτε φρέσκα, χρησιμοποιείστε κονσέρβα)
1 ή 2 κουτάκια σόδα
άφθονα παγάκια

Σε μια βαθιά λεκάνη ρίχνετε τα κομμένα φρούτα και τη ζάχαρη. Αδειάζετε μέσα το κρασί και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτετε το κονιάκ. Βάζετε τη λεκάνη στο ψυγείο, να μείνουν τουλάχιστον για 2-3 ώρες. Πρώτον για να κρυώσει καλά και δεύτερον για να ανακατευτούν καλά τα αρώματα των φρούτων, του κρασιού και του κονιάκ.
Όταν θα σερβίρετε αδειάστε μέσα στο μπολ τα δυο κουτάκια σόδα και μπόλικα παγάκια. Μπορείτε να κάνετε και μια σαγκρία σαμπάνιας χρησιμοποιώντας χυμό από έξι πορτοκάλια, ένα μπουκάλι αφρώδες κρασί και άφθονα παγάκια. Τούτο το κοκτέιλ όμως δε πρέπει να μείνει στο ψυγείο, το πίνετε αμέσως διότι η σαμπάνια θα χάσει τις αφρώδεις ιδιότητές της.

άραγε θα βρεις τρόπο να εκφράσεις αυτό που υπάρχει μέσα σου???

Αποσυνδεδεμένος Axlmaniac

  • Επισκέπτης
  • **
  • Μηνύματα: 41
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Είμαι ένα τρελό παιδί χαρά γεμάτο!!! (λέμε τώρα..)
    • Προφίλ
Απ: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!!
« Απάντηση #92 στις: 28/08/06, 17:55 »
Κοτόπιτα (Μόνο στο χωριό μου)

1 κοτόπουλο
Ρύζι άσπρο (η ποσότητα ανάλογη με το πάχος που ο καθένας θέλει να έχει η πίτα του)
5,6 κρεμμύδια
2 αυγά
Φύλλο για πίτες
αλάτι, λάδι, πιπέρι.

βραζουμε τ κοτόπουλο με τα κρεμμύδια σε αλατισμένο νερό. Όταν βράσουν ξεκοκαλίζουμε τ κοτόπουλο, βγάζουμε τα κρεμμύδια και κρατάμε μία κουπα ζομό. μέσα στον υπόλοιπο ζομό βράζουμε το ρύζι. Όταν το ρύζι βράσει το ρίχνουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε το κοτόπουλο το οποίο το έχουμε κόψει σε μικρα κομμάτια και το κρεμμύδι. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε τον ζομό που έχουμε κρατήσει, χτυπάμε τα αυγά κ τα προσθέτουμε μέσα στο μπολ. Ανακατεύουμε απαλά με ένα κουτάλι. Προσθέτουμε λάδι, πιπέρι και συμπληρώνουμε αλάτι, ανακατεύουμε. Τα φύλλα τα έχουμε ανοίξει από πριν ή έχουμε αγορασμένα. Λαδώνουμε το ταψί και στρώνουμε τρία φύλλα κυμματιστα για να γίνει πιο τραγανή. Ρίχνουμε μέσα την γέμιση κοτόπουλο, τραβάμε τα φύλλα ετσι ώστε να σκεπαστει όλη η γέμιση από πάνω και πάνω από τα φύλλα ρίχνουμε λίγο λάδι.
Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 200 βαθμούς στο μεσαίο διαστημα του φούρνου για 1:30, 2:00 ώρες....

*Για να γίνει πιο τραγανή, όταν στρώνετε τα φύλλα, τα αλείφετε με λάδι ή βούτυρο και στο τέλος πρι την ψήσετε
από πάνω ρίχνετε μαζί με το λάδι ένα αυγό χτυπημένο.
ΘΕΛΩ ΝΑ ΞΕΣΠΑΣΩ!!!!

Αποσυνδεδεμένος Stergios Kourou

  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • *****
  • Μηνύματα: 1527
  • Φύλο: Άντρας
  • Άλλο κουτουρού, άλλο του Κουρού
    • Προφίλ
    • Wardrum Official Website
Συνταγές
« Απάντηση #93 στις: 03/04/07, 16:35 »

Κατσικάκι στη λαδόκολλα


Υλικά
Ι μπούτι αρνίσιο 1500γρ.
150γρ. βούτηρο
πιπέρι, ρίγανη, μπαχάρια
4 φύλλα λαδόκολλας
4 σκελίδες σκόρδο

Εκτέλεση
Πλένω καλά το κρέας. Το χαρακώνω με το μαχαίρι και μπήγω τις σκελίδες σκόρδο. Στη συνέχεια,  βουτυρώνω το κατσικάκι και τη λαδόκολλα, πασπαλίζω με το πιπέρι και τα μπαχάρια το κρέας και το ακουμπάω πάνω στη λαδόκολλα. Τυλίγω καλά διπλώνοντας τα πλαϊνά και την κλείνω ερμητικά με συρραπτικό. Τοποθετώ το κρέας σε ταψί και ψήνω στο φούρνο για περίπου 2 ώρες στους 190 βαθμούς. Όταν το βγάλω από το φούρνο, αφαιρώ τη λαδόκολλα και το σερβίρω σε μια μεγάλη πιατέλα.

Συνοδεύω με ρύζι τηγανητό (αν σας ενδιαφέρει, θα είναι η 2η μου συνταγη)...
 
« Τελευταία τροποποίηση: 20/04/07, 15:46 από qrusticks »

Αποσυνδεδεμένος Moonchild_

  • Εδώ είναι το σπίτι μου
  • *****
  • Μηνύματα: 984
  • Φύλο: Άντρας
    • Προφίλ
Απ: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!!
« Απάντηση #94 στις: 23/01/08, 19:41 »
και μια κινεζικη... Chicken with green peppers in black bean sauce


Υλικά
======
2 κουταλιές σούπας συσαμέλαιο
4 ψιλοκομμένα σκορδα
6 κουταλιές σούπας μπλακ μπιν σως
1 κουταλακι αλατι
1/2 κιλο κοτοπουλο χωρις κοκκαλα ή πετσα κομμενο σε κυβακια
1 κυβος ζωμου κοτοπουλου, αραιωμενος σε 1/2 ποτηρι βρασμενου νερου
1 μεγάλο κρεμμύδι, χωρίς φλούδα, σε φετες
1 ματσο πρασινων κρεμμυδιων κομμενα
2 πρασινες πιππεριες (κουδουνια), σε κυβακια
2 κουταλιες της σουπας νταρκ σοϋ σως
1 κουταλακι μαυρο πιπερι
4 κουταλακια κορνφλαουερ διαλυμενα σε 3 κουταλιες σουπας νερου
4 κουταλιες σουπας κομμενος κολιανδρος

Οδηγιες:
========
Θερμάνετε ένα wok σε μια μέσαια φωτιά μεχρι να ζεστανει, προσθέστε το συσαμελαιο και θερμανετε για περίπου 30 δευτερόλεπτα. Ανακατώστε το σκόρδο και τη μαύρη σάλτσα φασολιών, και καρικεύστε με το άλατι. Προσθέστε το κοτόπουλο στο wok και μαγειρεψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι το κοτόπουλο να μαγειρευτει. Χύστε διαλυμένο ζωμό κοτόπουλου, καλύψτε το σκεύος, και μαγειρεψτε για 6 λεπτά.

Ανακατώστε στο κρεμμύδι, τα πράσινα κρεμμύδια, και τη πρασινη πιπερια, και καρυκεύστε με τη σάλτσα σόγιας και το μαύρο πιπέρι. Καλυψτε, και μάγειρεψτε για 8 λεπτά. Βαλτε κορνφλαουερ στο μίγμα, και ανακατώστε έως ότου πυκνώσει η σάλτσα. Ανακατώστε με κολιανδρο, και σερβιρετε.
« Τελευταία τροποποίηση: 23/01/08, 19:45 από Vampovorator »

 

Σχετικά θέματα

  Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
2 Απαντήσεις
954 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 06/10/21, 14:28
από ΠΟΙΟΣ