Το Στέκι των Κιθαρωδών

Η σελίδα της Κιθάρας => Νέα και όχι μόνο => Μήνυμα ξεκίνησε από: Ο Νέος Κιθαρωδός στις 01/04/09, 00:54

Τίτλος: Μετατροπή του Κιθάρα σε site μαγειρικής
Αποστολή από: Ο Νέος Κιθαρωδός στις 01/04/09, 00:54
Οι τελευταίες γκρίνιες και φαγωμάρες σχετικά με την εξέλιξη της περιοχής των στίχων ήταν η σταγόνα που έκανε το ποτήρι να ξεχειλίσει.

Από καιρό δεν ήμασταν σίγουροι για το ποια κατεύθυνση θα έπρεπε να πάρει το Κιθάρα, αν θα έπρεπε να μείνει αμιγώς μουσικό site, να συμπεριλάβει και άλλες μορφές τέχνης, ή να στραφεί σε κάτι εντελώς καινούργιο. Ήδη πλέον έχουμε πάρει την απόφασή μας και από τις επόμενες μέρες θα δείτε το μετασχηματισμό του Κιθάρα να ξεκινάει.

Σκεφτήκαμε, μιας και μας κατηγόρησαν για διάφορα μαγειρέματα, να αντιστρέψουμε την κατάσταση και να ανταποδώσουμε με τα ίδια πυρά και με άμεσο τρόπο. Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα λοιπόν, τα μαγειρέματα θα εξελιχθούν στο κύριο πεδίο ασχολίας του Κιθάρα, αφού η Μαγειρική Τέχνη θα γίνει ο νέος χώρος ασχολίας μας.

Η συλλογή τραγουδιών θα μετατραπεί βαθμιαία σε συλλογή συνταγών, πάντα με την βοήθεια των ακούραστων μελών μας. Η περιοχή "Καλλιτεχνικές μας δημιουργίες" θα αποκτήσει ένα νέο πίνακα για τα "Δικά μας Φαγητά και Γλυκά", με απώτερο σκοπό οι υπάρχουσες κατηγορίες να ενσωματωθούν σε αυτήν.

Οι Συναντήσεις θα γίνονται πλέον με κύριο σκοπό τη Γευσιγνωσία και την Υψηλή Μαγειρική, αφού οι μέχρι τώρα συναντήσεις για μουσική, τραγούδι (ή και ποίηση) δεν βρήκαν την ανταπόκριση που έπρεπε. Εναλλάξ θα συναντιόμαστε σε ένα εστιατόριο πολυτελείας, όπου θα δοκιμάζουμε συνθέσεις γνωστών chef και σε σπίτια δικά μας, όπου θα πειραματιζόμαστε οι ίδιοι με δικές μας γαργαλιστικές ποικιλίες.

Αντίστοιχα, οι Δισκοπαρουσιάσεις και κριτικές θα μετασχηματιστούν σε παρουσιάσεις εστιατορίων και συνταγών, ενώ η Αναζήτηση τραγουδιών θα γίνει "Βρείτε το μυστικό συστατικό".

Ο Βραζίλης έφερε ήδη ένα μεγάλο αριθμό από λατινοαμερικάνικες συνταγές από τη Βραζιλία όπου βρισκόταν τις τελευταίες εβδομάδες και όπου συναντήθηκε κρυφά με τον Joao de Polyxerol, την μεγαλύτερη αυθεντία στον χώρο της γεύσης στη Νότια Αμερική. Θα αρχίσει ήδη από σήμερα την παρουσίασή τους σε μια νέα στήλη που θέλει να ανοίξει σχετικά με το ατελείωτο αυτό θέμα.

Ευχαριστούμε πολύ τα ως τώρα μέλη μας για την πολύχρονη και ακούραστη συμμετοχή τους και ελπίζουμε να συνεχίσουμε να σας βλέπουμε να επισκέπτεστε τις σελίδες μας με την ίδια όρεξη ;). Έτσι κι αλλιώς, όπως και ο έρωτας, και η μουσική και όλες οι τέχνες πρώτα από το στομάχι θα περάσουν... ;D

Καλή όρεξη σε όλους!
Τίτλος: Απ: Μετατροπή του Κιθάρα σε site μαγειρικής
Αποστολή από: Joevaicci στις 01/04/09, 00:59
Πάντα μου την έσπαγε η Π********ά ;D ;D



Διευκρίνηση: Επίσης, θα αυξήσουμε τη λογοκρισία από το επίπεδο 1 που είναι τώρα, στο 100.
Τίτλος: Απ: Μετατροπή του Κιθάρα σε site μαγειρικής
Αποστολή από: hot_sauce (φλουτσ) στις 01/04/09, 01:01
ΕΓΏ ΜΈΣΑ ΠΆΝΤΩΣ!!! ;D ;D ;D
Τίτλος: Απ: Μετατροπή του Κιθάρα σε site μαγειρικής
Αποστολή από: buckethead RULES!! στις 01/04/09, 01:01
Θα έχουμε και συνταγές για μιλκσέικ;;;;;  ;D
Τίτλος: Απ: Μετατροπή του Κιθάρα σε site μαγειρικής
Αποστολή από: m@ster k@frer στις 01/04/09, 01:04
χαχαχ
Χρειαζεται....
Τίτλος: Απ: Μετατροπή του Κιθάρα σε site μαγειρικής
Αποστολή από: *stefanos* στις 01/04/09, 01:06
Πρωταπριλιά!!!!  :D
Τίτλος: Απ: Μετατροπή του Κιθάρα σε site μαγειρικής
Αποστολή από: Απόλλων στις 01/04/09, 01:50
Όταν είχα προτείνει εγώ προ τριετίας να γίνει το "Κιθάρα" Σουβλατζίδικο-Ψητοπωλείο, κάποιοι γελούσαν μαζί μου. Ποιός γελάει καλύτερα τώρα...; ::) ;D
Τίτλος: Απ: Μετατροπή του Κιθάρα σε site μαγειρικής
Αποστολή από: *stefanos* στις 01/04/09, 01:57
Π*********ά!!!!  :D

Αμάν! Πολλή λογοκρισία έπεσε!  :D

Γκαρσόν! Μια καρμπονάρα!  :D
Τίτλος: Απ: Μετατροπή του Κιθάρα σε site μαγειρικής
Αποστολή από: Mrs Brightside στις 01/04/09, 01:58
Καλό Μήνα!!  ;D ;D ;D
Τίτλος: Απ: Μετατροπή του Κιθάρα σε site μαγειρικής
Αποστολή από: ΧΩΡΙΑΤΗΣ στις 01/04/09, 02:17
Πόσο γουστάρω το φαί
σουβλάκια και μπιφτέκια
τυρόπιτες και πεινιρλί
στα πιο ωραία στέκια

θέλω κουζίνα ελληνική
με μουσακά και πίτες
γουστάρω και την γαλλική
με φουαγκρά και ...πίκλες

γουστάρω φαστφουντάδικα
με σάντουιτς γεμάτα
μες στις μουστάρδες χάθηκα
σε όνειρα... μελάτα

γευσιγνωσίας ειδικός
θα δοκιμάζω χρόνια
μες το στιφάδο ναυαγός
και μέσα στα ...τρυγώνια.

καλό μήνα παιδιά και... ειρήνη ημήν.



Τίτλος: Απ: Μετατροπή του Κιθάρα σε site μαγειρικής
Αποστολή από: KJP στις 01/04/09, 08:10
Joao de Polyxerol

 ;D

Ευχάριστα τα νέα των αλλαγών! 8)
Τίτλος: Απ: Μετατροπή του Κιθάρα σε site μαγειρικής
Αποστολή από: gkou στις 01/04/09, 08:12
Μας την σκάσατε ε; ;D ;D ;D ;D Καλό μήνα!
Τίτλος: Απ: Μετατροπή του Κιθάρα σε site μαγειρικής
Αποστολή από: Θοδωρής στις 01/04/09, 08:31
Jamaica dreams
Με φράουλες ντόπιες!

Υλικά
για 8 άτομα
για τη βάση του γλυκού:

    * 170 γρ. λευκή σοκολάτα λιωμένη (χλιαρή)
    * 6 μπισκότα σαβουαγιάρ
    * 50 γρ. φράουλες κομμένες
    * 70 γρ. βύσσινα ή κεράσια
    * 20 γρ. νιφάδες ρυζιού

για την κρέμα του γλυκού:

    * 250 γρ. λευκή σοκολάτα λιωμένη
    * 100 γρ. πουρέ φράουλας (πολτοποιημένες)
    * 100 γρ. ζάχαρη
    * 450 γρ. σαντιγί άγλυκη 35%
    * 350 γρ. φράουλες κομμένες στα δυο
    * Λίγο μέντα ή δυόσμο
    * 20 γρ. Grand Marnier ή Cointreau

Διαδικασία

Προετοιμασία: Πολτοποιούμε 100 γρ. φράουλες μαζί με 2 κ.σ. ζάχαρη, λιανίζοντάς τις με ένα πιρούνι, για να γίνουν πουρές. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε κομμάτια φράουλες (50 γρ.) σ’ένα μπολ με 1 κ.σ. ζάχαρη, λίγο λικέρ (Grand –Marnier ή άλλο) και τον πουρέ φράουλας και αφήνουμε να μαριναρισθούν για ένα εικοσάλεπτο.

Φτιάχνουμε τη βάση του γλυκού: Λιώνουμε 170 γρ. λευκή σοκολάτα στο μπεν-μαρί (ποτέ πάνω από τους 45°C) και μέσα στη σοκολάτα ρίχνουμε τις νιφάδες ρυζιού, τις κομμένες μαριναρισμένες φράουλες και τα βύσσινα. Θρυμματίζουμε δυο μπισκότα σαβουαγιάρ και όλα μαζί τα ανακατεύουμε.

Μέσα σε φόρμα για cheese cake ή τσέρκι, ρίχνουμε όλο το μείγμα της βάσης και από πάνω ντύνουμε γύρω γύρω την περιφέρεια της φόρμας με μισές φράουλες, όρθιες, με την κοπή από τη μεριά του σκεύους, μπρος τα έξω, μέχρι να καλύψουμε όλη την περίμετρο του τσερκιού.

Φτιάχνουμε την κρέμα φράουλας: Ανακατεύουμε 250 γρ. λιωμένη λευκή σοκολάτα με 80 γρ. πουρέ φράουλας, ζάχαρη, λίγο λικέρ (Grand Marnier, Cointreau, Ρούμι) και τη σαντιγί. Ρίχνουμε το μισό από αυτή την κρέμα φράουλας μέχρι να γεμίσει περίπου το 1/3 του τσερκιού και ισιώνουμε με μια σπάτουλα. Από πάνω απλώνουμε μια στρώση με κομμένες φρέσκες φράουλες (αρκετές για να καλύψουν όλη την επιφάνεια). Προσθέτουμε πάλι, αρκετή κρέμα φράουλας (το μισό από αυτό που απέμεινε) για να καλύψουμε όλη την επιφάνεια του γλυκού. Από πάνω απλώνουμε μια στρώση σαβουαγιάρ που έχουμε κόψει στα δυο. Αλείφουμε τα σαβουαγιάρ με τον υπόλοιπο πουρέ που μένει από τη μαρινάδα και με την υπόλοιπη κρέμα φράουλας. Ισιώνουμε την επιφάνεια με τη σπάτουλα και αφήνουμε για δυο ώρες στο ψυγείο (όχι στην κατάψυξη).

Όταν βγάζουμε το γλυκό μας από το ψυγείο, το τοποθετούμε σε μια πιατέλα σερβιρίσματος, βγάζουμε το τσέρκι (το ζεσταίνουμε λίγο, για να ξεκολλήσει), στρώνουμε την επιφάνεια με μισές φρέσκες φράουλες (προαιρετικά περνάμε όλη την επιφάνεια με ζελατίνη.) Προσθέτουμε λίγη μέντα για διακόσμηση ή και κομμάτια καραμέλας, αν έχουμε.

Καλή επιτυχία!
Τίτλος: Απ: Μετατροπή του Κιθάρα σε site μαγειρικής
Αποστολή από: Dr Wolf στις 01/04/09, 10:00
Αντε και καλή πρωταπριλιά σε όλους !!
Τίτλος: Απ: Μετατροπή του Κιθάρα σε site μαγειρικής
Αποστολή από: AtticanSky στις 01/04/09, 10:20
E! τι? πως?
Μετα λύπης μου διαπιστώνω ότι δεν αναφέρθηκε πουθενά η οινική γευστική διαδικασία με κρασιά απο όλο τον κόσμο καθώς και η συμμετοχή (αφιλοκερδώς) μελών του κιθάρα στον τρύγο! μέχρι τώρα συμετείχαν group/ομάδες απο το εξωτερικό στο τρυγοπάτι με τα πόδια και σε διάφορα άλλα χαμαλίκια, κοπέλες απο Σουηδία, Φινλανδία κλπ! (ξέρετε, εκείνες οι ψηλές, ανοιχτόχρωμες, σηνήθως φορώντας σορτς και ελαφριά ρούχα στις δουλιές του οινοποιείου.

Είναι κρίμα (μεγάλο) να προσφέρουν άνθρωποι απο το εξωτερικό την φυσική τους παρουσία και να αποκομίζουν στοιχεία φυσιολατρικής δραστηριοτητας και να τα στερούνται οι δικοί μας!
Ευελπιστώ ότι κάποτε θα αντιληφθούμε τη χαρά του να δουλέυει κάποιος (τσάμπα) α) για να παραχθεί οίνος εξαιρετικής ποιότητας και β)να διατηρήσει φιλόξενο κλίμα με τους επισκέπτες που προανέφερα...

Φυσικά ακόμα και αν το σχέδιο αλλαγών του κιθάρα δεν προβλέπει κάτι για το θέμα αυτό, εγώ οφείλω να το προσπαθήσω υπογείως και πλαγίως και ότι καταφέρω κέρδος θα ναι. Εννοείται ότι όσοι ενδιαφέρεστε, μπορείτε να επικοινωνήσετε κρυφά μαζί μου (ακόμα και οι συντονιστές :)) και να είστε βέβαιοι/βεβαίες, ότι θα σας κάνω μια προσφορά που δε θα μπορέσετε ν' αρνηθείτε!

Συμπλήρωση:

Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι,
Ωστόσο, θα εκτιμηθούν/προτιμηθούν άτομα με ικανότητα (η πρόθεση) για εντριβές, μαλάξεις, μασάζ σε βορειοευρωπαικά σώματα σε ώμους, πόδια, πέλματα, πλάτη, μέση που θα χρειαστεί (ως συνήθως μετά το πέρας κάθε συμετοχικής δραστηριότητας στις εν λόγο εργασίες).

Καλό μήνα!!! ;D ;D
Τίτλος: Chocolate Nightmares (xolidoxos) vs Jamaica Dreams (Θοδωρής)
Αποστολή από: Lo.Lee.Ta στις 01/04/09, 11:51
*** ΥΛΙΚΑ ***

125  gr                 κουβερτούρα
300  gr                 αλεύρι
50    gr                 κουάκερ
1      κουταλάκι     μαγειρική σόδα
1/2   κουταλάκι     αλάτι
1     πρέζα           κανέλα
30   gr                 κακάο
240 gr                 βούτυρο
150 gr                 Μαύρη Ζάχαρη
170 gr                 Λευκή Ζάχαρη
1+1/2 κουταλάκι  βανίλια
4-5  σταγόνες      λεμόνι
2                        αυγά
1/4                     ποτήρι γάλα
1                        κουταλιά λικέρ (αμαρέτο - καλούα)
270 gr                 σοκολάτα σταγόνες
190 gr                 ξηρούς καρπούς (φουντούκια, αμύγδαλα, καρύδια)



*** DIADIKASIA ***

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε Μπεν Μαρί

Κάνουμε σκόνη τα Κουάκερ

Αναμιγνύουμε σε ένα μπωλ(1) :  αλεύρι,κουάκερ, σόδα, αλάτι, κανέλα και κακάο.

Σε ένα άλλο μπωλ(2) : Λιώνουμε το βούτυρο έως ότου γίνει σαν αλοιφή
                                 Ρίχνουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε να χτυπάμε
                                 Ρίχνουμε τη βανίλια
                                 Το χυμό λεμονιού
                                 Ρίχνουμε το 1 αυγό χτυπάμε
                                 Μετά το άλλο αυγό χτυπάμε (περίπου 1 - 2 λεπτά)
                                 Ρίχνουμε τη λιωμένη κουβερτούρα
                                 Ρίχνουμε 1/4 ποτήρι γάλα
                                 Ρίχνουμε 1 κουταλιά λικέρ

                             
Ρίχνουμε τα περιχόμενα του μπωλ(1) στο μπώλ(2) και χτυπάμε.

Χοντροκόβουμε τους ξηρούς καρπούς και ρίχνουμε μέσα στο μίγμα.
Ρίχνουμε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε.

Φούρνος προθερμασμένος στους 170, ψήνουμε για 14-15 λεπτά.
Τίτλος: Απ: Μετατροπή του Κιθάρα σε site μαγειρικής
Αποστολή από: BluesMe στις 01/04/09, 14:53
Καλό μήνα παίδες...!!  :)
Τίτλος: Απ: Μετατροπή του Κιθάρα σε site μαγειρικής
Αποστολή από: Μαργαρίτα Π. στις 01/04/09, 21:31
Όταν είχα προτείνει εγώ προ τριετίας να γίνει το "Κιθάρα" Σουβλατζίδικο-Ψητοπωλείο...


...δεν είχε βρεθεί το κατάλληλο όνομα για το νέο site. Τώρα βρέθηκε και μπορούμε να προχωρήσουμε!  ;D ;D ;D


(http://img14.imageshack.us/img14/469/souw.jpg)
Τίτλος: Απ: Μετατροπή του Κιθάρα σε site μαγειρικής
Αποστολή από: Baroness στις 02/04/09, 13:25
Παλι τα ιδια?  ::) Αυτο ειναι γυρος!  ;D