Το Στέκι των Κιθαρωδών

Ειδικά θέματα => Εκμάθηση – Πρώτα βήματα => Μήνυμα ξεκίνησε από: flop στις 13/11/08, 00:34

Τίτλος: help στον νέο! :P
Αποστολή από: flop στις 13/11/08, 00:34
Γεια σας,είμαι 17 χρονών και είχα την πρώτη μου επαφή με κιθάρα  πριν 2-3 χρόνια περίπου... Μαθαίνω μόνος και από θεωρία κάτι λίγα από το γυμνάσιο :P.. (όλα ή λίγο παραπάνω από αυτά που γράφει το βιβλίο "Θεωρία της Μουσικής: Τάξη Πρώτη", του Ιωάννη Δ.Χριστόφιλου. Δηλαδή μέχρι μείζονες κλιμακες,οπλιζμους και κάτι τέτοια :P..)
Άρχισα με ένα βιβλίο "Πως να παίξετε κιθάρα Βασική μέθοδος 1, Θερμός".. Αρκετά καλό βιβλίο.. όταν το τελείωσα άρχισα να μαθαίνω τραγούδια από tabs και λίγη θεωρία από το net..
Ως που φτάνουμε στο σήμερα και σκέφτομαι ότι έχω έναν Α βαθμό εξοικείωσης με το όργανο αλλά δεν νιώθω ότι "ξέρω..",
δεν ξέρω για άλλα άτομα αλλά νιώθω ανήμπορος όταν δεν μπορώ να διαβάσω παρτιτούρες.. όταν ακούω να λένε "Παίζεις την ΜΙ και έπειτα..." και γενικά όλα αυτά περί θεωρίας.. Όταν έχω την επιθυμία να γράψω ένα δικό μου τραγούδι προσπαθώντας να βρω κάποιο "καλό" κομμάτι παίζοντας (σχεδόν τυχαία.. ) ενώ άλλοι..
πιστεύω το κάνουν με άλλο τρόπο.. (αρμονίες κτλπ.. που δεν μου λένε και πολλά..) άρα ότι κάνω πάνω κάτω είναι τυχαίο.. Π.χ. πως ένα τραγούδι/κομμάτι φαίνεται ότι είναι γραμμένο με βάση την αρμονία? Φαίνεται ακούγοντας ή "διαβάζοντας το" ή και τα δύο.. ή πώς μπορεί κανείς να αρχίσει να γράφει τα δικά του..

Πολλές φορές με ρωτάνε ξέρεις κιθάρα, και πραγματικά δεν ξέρω τι να πω.. το να ξέρω πώς να διαβάζω tabs και να παίζω μερικές δεν μου φαίνεται αρκετό για να απαντήσω “ναι”..

Θα ήθελα λίγη βοήθεια γιατί νιώθω χαμένος.. έχω χάσει την σειρά.. τι να μάθω? πώς? και πώς θα μου χρησιμεύσει εκτός από απλά να το ξέρω.. Πού θα μάθω να διαβάζω παρτιτούρες? κτλπ..

Σκέφτηκα να πάω σε ωδείο.. από την μία μου φαίνεται πως το αποφάσισα μάλλον αργά.. γιατί πιθανόν του χρόνου να περάσω σε πόλη έκτος.. και δεν θα έχω την πολυτέλεια να πάω και σε ωδείο..

Τίτλος: Απ: help στον νέο! :P
Αποστολή από: Αυτάρεσκο Καθίκι Isnogood στις 13/11/08, 02:10
Ενας χρόνος σε ωδείο μπορεί να σου σου δώσει αυτό το κάτι για να μπορείς, μέχρι ένα βαθμό, να εξελιχθείς και μόνος σου...

Τίτλος: Απ: help στον νέο! :P
Αποστολή από: flop στις 13/11/08, 20:51
Ευχαριστώ πολύ για την συμβουλή.
Σε περιπτώση που δεν καταφέρω να πάω σε ωδείο για τον λόγο που ανέφερα και παραπάνω, υπάρχει κανένας άλλος αποτελεσματικός τρόπος?
Τίτλος: Απ: help στον νέο! :P
Αποστολή από: Serviani στις 13/11/08, 22:46
Πιο αποτελεσματικός τρόπος απο το να πάς σε κάποιο ωδείο ή να κάνεις ιδιαίτερο μάθημα με κάποιον δάσκαλο δεν υπάρχει κατα την άποψη μου.

Η δική μου φιλική συμβουλή είναι,να δείς ποιες είναι οι προτεραιότητες στη ζωή σου,αυτή τη στιγμή όπως ανέφερες πιθανότατα θα αλλάξεις πόλη λόγω σπουδών,άρα αυτό θα αλλάξει και κάποια πράγματα στη ζωή σου και ενδεχομένως κάποιες ανάγκες σου.

Απο κει και πέρα εφόσον προσαρμοστείς στα καινούρια δεδομένα και η "δίψα" ακόμα υπάρχει (στο εύχομαι) μπορείς να δεί εκεί τι μπορείς να κάνεις με μαθήματα μουσικής/κιθάρας,μπορεί κάποιος συμφοιτητής σου πιο προχωρημένος να σου δείξει διάφορα πράγματα πάνω στη μουσική για παράδειγμα.

Στο μεσωδιάστημα όπως γνωρίζεις το internet είναι γεμάτο πληροφορίες,μάζεψε όσες περισσότερες πληροφορίες σε ενδιαφέρουν,κατηγοριοποίησε τες,δημιούργησε σχετικά αρχεία και δούλεψε τα με όλους αυτούς τους διάφορους τρόπους που θα βρείς.
Τίτλος: Απ: help στον νέο! :P
Αποστολή από: flop στις 14/11/08, 00:06
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας :D