Το Στέκι των Κιθαρωδών

Περι μουσικής => Μουσικά νέα και συζητήσεις => Μήνυμα ξεκίνησε από: WhiteShark στις 19/04/10, 00:29

Τίτλος: Κωνσταντίνος Μάτσικας - Οδηγώ και σε σκέφτομαι
Αποστολή από: WhiteShark στις 19/04/10, 00:29
Στίχοι: Ανδρέας Φουντουλάκης
Μουσική: Αντύπας
Διασκευή: Κωνσταντίνος Μάτσικας / Διονύσης Χριστοδουλάτος

  Το είχαμε τραγουδήσει όλοι... Ανεξάρτητα από τις μουσικές μας προτιμήσεις και τους “διαχωρισμούς” που συνηθίζουμε να κάνουμε κάποια στιγμή, ακριβώς πριν σε σταματήσει η τροχαία για την παράβαση που μόλις έκανες, σου πέρασαν από το μυαλό οι πρώτοι στίχοι... “Οδηγώ και σε σκέφτομαι / κι είναι αυτό επικίνδυνο”...
  Πήραμε το αρχικό τραγούδι και το είδαμε λίγο διαφορετικά. Προσαρμόστηκε σε έναν ήχο οικείο για τις rock συνήθειές μας στην ακρόαση και εκτέλεση μιας μουσικής δημιουργίας. Η διάθεση που επικράτησε ήταν οι παραμορφωμένες κιθάρες, το “καθαρό” (στακάτο) παίξιμο στα τύμπανα και γενικά η ακραία απόδοση του τραγουδιού, χωρίς όμως να χαθεί το νόημα ή το συναίσθημά του.
 Eν όψει του δεύτερου προσωπικού δίσκου του Κωνσταντίνου Μάτσικα, που αναμένεται να κυκλοφορήσει σύντομα, είμαστε στην ευχάριστη θέση να παρουσιάσουμε τη διασκευή του γνωστού τραγουδιού των Ανδρέα Φουντουλάκη και Αντύπα, “Οδηγώ και σε σκέφτομαι”, με μία rock διάθεση και οπτική...
  Οι συντελεστές της διασκευής είναι ο Κωνσταντίνος Μάτσικας στο τραγούδι, ο Διονύσης Χριστοδουλάτος έπαιξε κιθάρες και keyboards, ο Πέτρος Βασιλειάδης στο μπάσο, ενώ ο Χρήστος Δουλάμης ανέλαβε τη ρυθμική “μετάλλαξη”, στα τύμπανα. Τη σκηνοθεσία του video clip έκανε ο “μετρ” του είδους Γιώργος Γκάβαλος, και έπαιξε η Μαίρη Νέγρη.
  Οι μοτοσυκλέτες, οι οδηγοί τους και η ένδυση των συμμετεχόντων “μηχανόβιων” στο video clip, είναι μία προσφορά του Ομίλου Επιχειρήσεων Σαρακάκη.
  Καλή ακρόαση...
  “Οδηγώ και σε σκέφτομαι, κι είναι αυτό επικίνδυνο... Με τη σκέψη σε 'σένανε ν' αποφύγω τον κίνδυνο”...


Ιστοσελίδα: www.myspace.com/konstantinosmatsikas
Link για το video clip: http://www.youtube.com/watch?v=eEU_OSXUWxw
Τίτλος: Απ: Κωνσταντίνος Μάτσικας - Οδηγώ και σε σκέφτομαι
Αποστολή από: Lo.Lee.Ta στις 19/04/10, 01:27
Καλή σας επιτυχία! Αν και δεν νομίζω ότι χρειάζεται να την έχετε, γιατί η άποψη μου λέει, ότι είναι μία πολύ πιασάρικη και εμπορική διασκευή και σίγουρα θα πάει πολύ καλά! Όμως δεν είναι του γούστου μου. Πιστεύω, ότι τέτοια μουσικά υβρίδια, χαλάνε την αυθεντικότητα του είδους μουσικής που αντιπροσωπεύει ένας Rockas ή metallas. Δημιουργήστε καινούριο αίμα, της μουσικής που αντιπροσωπεύεται. Κατά γενικότερης όμως κερδοσκοπικής πεποιθήσεως, ζηλεύω τους Rockades και τους πιτσιρικάδες ή ακόμη και παπα-Ροκάδες, που ελεύθερη έχουνε στα στήθια τους καρδιά, που ζουν τα όνειρα τους και για τον έρωτα τους τα πάντα κάνουν στην ζωή γυαλιά καρφιά.