Το Στέκι των Κιθαρωδών

Μουσικά όργανα και εξοπλισμός => Κιθάρα - Μάρκες και τύποι => Τα καλύτερα... => Μήνυμα ξεκίνησε από: ASSOS στις 12/02/04, 03:19

Τίτλος: Εχω μπερδευτει με αγορα ακουστικης...βοηθιστε με παρακαλω...
Αποστολή από: ASSOS στις 12/02/04, 03:19
Είμαι πραγματικά μπερδεμένος με την αγορά ακουστικής κιθάρας. Έχω πάει σε 2 μεγάλα μαγαζιά... έχω ακούσει όλων των τύπων ακουστικές κιθάρες και όσο πάει μπερδεύομαι περισσότερο. Παίζω χρόνια μια σακατεμένη κλασική κιθάρα και ήρθε η ώρα να "αναβαθμιστώ" :)

Η ποιότητα του ήχου είναι κάτι σχετικό αλλά σίγουρα υπάρχουν κάποια standards. Ο ήχος μπορεί να χαρακτηριστεί και είναι διαφορετικός σίγουρα από όργανο σε όργανο ακόμα και της ίδιας μάρκας και τύπου.

Έχω χιλιάδες :) ερωτήσεις και θα ήμουν ευτυχισμένος εάν μου απαντούσατε σε 4 από αυτές. Παρ' ότι έχω κάποια σχέση με την μουσική δεν μπορώ να καταλάβω κάποια βασικά πράγματα τα οποία έχουν σχέση με τον ήχο μιας κιθάρας:

1. Ποιά είναι η διαφορά στον ήχο των εξής τύπων: Grand Acoustics,  Jumbo,  Dreadnought , Grand Concert. Στην fender είδα τις ονομασίες των τύπων (http://www.fender.com/products/show.php?seek=acoustics). Όταν λέω διαφορά στον ήχο εννοώ οξύτητα, όγκο, ένταση, μπάσα, διάρκεια κτλ. Επίσης υπάρχουν κάποιοι άλλοι χαρακτηρισμοί που έχω ακούσει όπως: ξύλινος ήχος, πλαστικός ακόμα και μεταλλικός... Δεν ξέρω βέβαια εάν όλα αυτά ισχύουν!
Επίσης υπάρχει και ο χαρακτηρισμός με βάση το είδος της μουσικής που ταιριάζει στον ήχο π.χ. ήχος κάντρι (αμερικάνικος), Κλασικός ακόμα έχω ακούσει και Βαρδαίϊκος :) από τον ήχο της κιθάρας του Βαρδί... χαχα. Όπως καταλαβαίνεται όλες αυτές οι πληροφορίες με έχουν μπερδέψει.
Όσο αφορά τον τύπο δεν γνωρίζω ποιός τύπος κάνει για κάθε από τις παρακάτω περιπτώσεις: Συναυλία, ηχογράφηση ακόμα και σε περίπτωση που την θέλεις απλά για την παρέα στην παραλία.

2.Είδα διαφορετικά μοντέλα της ίδιας μάρκας με τα ίδια χαρακτηριστικά και σχεδόν ίδια τιμή? Γιατί το κάνουν αυτό? Για να με μπερδέψουν κι' άλλο?
Άκουσα και έπαιξα με κιθάρες διάφορες και δεν μπόρεσα να καταλάβω σε πολλές περιπτώσεις διαφορά από πάμφθηνη με πανάκριβη κιθάρα... Μια Stagg (Φτηνιάρικη 100 Ευρόπουλα!) μου άρεσε μάλιστα περισσότερο από μια fender.
Σε ποιά χαρακτηριστικά του ήχου φαίνεται και κρίνεται κυρίως η ποιότητα?

3. Με έχει εντυπωσιάσει ο ήχος 12χορδης. Εάν αγοράσω 12χορδη και βαρεθώ μεθαύριο μπορώ άνετα να την χρησιμοποιήσω σαν 6χορδη? Ποια θα είναι η διαφορά με την εξ' αρχής εξάχορδη?

4. Μεταξύ Fender και Takamine είμαι. Εσείς τι λέτε?

Δεν ξέρω... μπορεί να είμαι ίσως κουφός ή και περίεργος και αναποφάσιστος. Αλλά τελικά εάν δεν μπορέσω να βγάλω άκρη με τα αυτιά μου :) θα αγοράσω με βάση το όνομα και το τι θα με συμβουλέψετε εσείς βέβαια.

Μερικά βασικά χαρακτηριστικά που θα ήθελα είναι:
-Γεμάτο δυνατό (Π.χ. απορρίπτω τις ovation style για αυτό), και καθαρό ήχο (σε κάποιες κιθ. άκουσα κάποιες συχνότητες να μπερδεύνται, κυρίως οι μεσσαίες).
-Για ηχογράφηση με μικρόφωνο αλλά και για παρέα σε εξωτερικούς χώρους.
-Έλληνικό έντεχνο και ελαφρολαϊκό ρεπερτόριο και μπαλάντες rock.
-Σχετικά εύκολο μπράτσο για παίξιμο και αντοχή στο χρόνο.
-Τιμή από 300 μέχρι 600 Ευρόπουλα.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις συμβουλές σας.
Τίτλος: Re:ΕΧΩ ΜΠΕΡΔΕΦΤΕΙ ΜΕ ΑΓΟΡΑ ΑΚΟΥΣΤΙΚΗΣ. PLS HELP
Αποστολή από: Witchking στις 12/02/04, 09:29
Ουπς..έχεις βάλει πολλά θέματα....

1ον) Οι τύποι...
Οι δύο βασικές κατηγορίες είναι οι Jambo και οι Dreadnought...Από εκεί και έπειτα έχουμε τις Grand concert και τις Auditorium. Οι δύο τελευταίες είναι τύποι που τις προβάλουν κάποιες μάρκες παρά γενικοί τύποι...
Σε ότι αφορά τις Dreadnought είναι κιθάρες που εστιάζουν περισσότερο στον όγκο και στην ένταση σε δυνατά χτυπήματα σε σχέση με τις άλλους τύπους.
Εαν λοιπόν σου αρέσει να βαράς θα πας σε έναν τέτοιο τύπο. Εαν θα παίζεις πιο μαλακά τότε μπορείς να πας σε Jambo ή σε κάτι άλλο.

Σε ότι αφορά την 12χορδη να αποφύγεις να την κάνεις εξάχορδη. Θα αλλάξουν οι τάσεις και συνεπακόλουθα το μπράτσο μάλλον θα σκεβρώσει...

Εφόσον έχεις εμπειρία γιατί δεν αγοράζεις αυτήν που σου άρεσε περισσότερο ως ήχος και ως μπράτσο?
Στην κατηγορία που ψάχνεις μην περιμένεις ποιότητα κατασκευής.
Όλα είναι βιομηχανικά μοντέλα με φθηνά ξύλα.
Προσωπικά οι Takamine δεν με βόλεψαν στο μπράτσο . Τις Fender τις βρήκα πιο βολικές σε αυτό.
Σε ότι αφορά τις Ovation δεν είναι αληθές ότι δεν έχουν όγκο ή ένταση. Έχουν αλλά σε πιο ακριβά μοντέλα.

Αν θες καθαρό ήχο θα προσέξεις το soundboard να είναι από έλατο ( Spruce)
Έυκολο μπράτσο δεν πρόκειται να βρεις σε τέτοιες κατηγορίες.

Εμπιστέψου το αυτί σου.....
Τίτλος: Re:ΕΧΩ ΜΠΕΡΔΕΦΤΕΙ ΜΕ ΑΓΟΡΑ ΑΚΟΥΣΤΙΚΗΣ. PLS HELP
Αποστολή από: ASSOS στις 12/02/04, 14:11

1. Σε ότι αφορά την 12χορδη να αποφύγεις να την κάνεις εξάχορδη. Θα αλλάξουν οι τάσεις και συνεπακόλουθα το μπράτσο μάλλον θα σκεβρώσει...

2. Προσωπικά οι Takamine δεν με βόλεψαν στο μπράτσο . Τις Fender τις βρήκα πιο βολικές σε αυτό.

3.Αν θες καθαρό ήχο θα προσέξεις το soundboard να είναι από έλατο ( Spruce)
Έυκολο μπράτσο δεν πρόκειται να βρεις σε τέτοιες κατηγορίες.

4.Εμπιστέψου το αυτί σου.....

1.Πρόσεξα ότι η 12χοδρη σε περιορίζει πολύ στο παίξιμο αλλά ο ήχος της μου αρέσει πολύ. Ίσως με κάποια εφέ κονσόλας η 6χορδη να "γεμίζει" αλλά την γλύκα της 12χορδης δεν την φτάνει. Με αυτό που είπες με έβαλες σε σκέψεις....
2. Η Fender μου φαίνονται πιο μαζικής παραγογής από τις Takamine ενώ Takamine ακουστικές χρησιμοποιούν και πολλοί Έλληνες καλλιτέχνες σχετικά με fender. Μήπως γίνεται αυτό όμως επειδή οι ηλεκτρακουστικές Takamine έχουν πολύ καλό προενυσχιτή?
3.Το soundboard είναι το καπάκι? Στα υλικά του μπράτσου και της σκάφης τι πρέπει να προσέξω?
4.Το πρόβλημα είναι ότι άκουσα μια φτηνή stagg (φτηνότατη αλλά με καπάκι Spruce) και μετά μια fender πολύ πιο ακριβή και μου φάνηκε πιο καθαρός ο ήχος της Stagg.

Το ποσό με βάση τις απαιτήσεις μου ανεβαίνει σίγουρα απο ότι φένεται. Μπορεί να πάει εώς 800Euro.
Από την άλλη διάβασα κάπου ότι δεν είναι απαρραίτητο μια κιθάρα με 800 Ευρο να είναι καλύτερη από αυτή των 500 Ευρο.... Θα μουρλαθώ μου φένεται... και έχω πάθει μια ψύχωση να την πάρω σύντομα... Μέχρι και στον ύπνο μου βλέπω ότι διαλέγω κιθάρες!!!!  :P

Μάλλον τελικά όπως είπα είμαι περίεργος....  ??? :o :P :-X ;D

Ευχαριστώ
Τίτλος: Re:ΕΧΩ ΜΠΕΡΔΕΦΤΕΙ ΜΕ ΑΓΟΡΑ ΑΚΟΥΣΤΙΚΗΣ. PLS HELP
Αποστολή από: ikatsoun στις 12/02/04, 15:28
Από την άλλη διάβασα κάπου ότι δεν είναι απαρραίτητο μια κιθάρα με 800 Ευρο να είναι καλύτερη από αυτή των 500 Ευρο....

Αυτό έχει να κάνει με εσένα προσωπικά και όχι με τον κανόνα. Κατά κανόνα μια πιο ακριβή κιθάρα είναι καλύτερη (λογικό είναι). Στον κανόνα όμως πάντα υπάρχουνε και εξαιρέσεις κι έτσι μπορεί να βρεθεί και ένας στους δέκα που να του κάθεται καλύτερα μια πιο φθηνή κιθάρα παρά μια ακριβή. Αυτό είναι "υποκειμενικό" ως έναν βαθμό, αν και σου ξαναλέω ότι ο κανόνας είναι πως παίρνεις ότι πληρώσεις.

Πάντως κι εγώ θα σου πω ότι είναι λάθος να ακολουθήσεις πιστά ότι σου πούνε εδώ πέρα. Δέκα απαντήσεις θα έχεις, δέκα διαφορετικές γνώμες. Όχι πως αυτά που θα ακούσεις δεν έχουνε αξία. Προσπάθησε να τα φιλτράρεις και να τα προσαρμόσεις στις δικές σου απαιτήσεις και ανάγκες. Έτσι θα συμφωνήσω με τον parpen, να πάρεις την κιθάρα που σου κάθεται καλύτερα και στο μπράτσο αλλά και στον ήχο της. Αυτό κυνήγησε. Συνέχισε να ψάχνεις πάντως, καλό κάνεις και κακό δεν κάνεις. Θα μπορείς να διακρίνεις και καλύτερα τι θες (το οποίο δεν είναι και τόσο εύκολο).  
Τίτλος: Re:ΕΧΩ ΜΠΕΡΔΕΦΤΕΙ ΜΕ ΑΓΟΡΑ ΑΚΟΥΣΤΙΚΗΣ. PLS HELP
Αποστολή από: fenderiarhs στις 13/02/04, 00:30
mhn agorasei oute me bash to onoma oute me bash ti tha sou poume emeis edw.......phgaine sta magazia spase tous ta @@.... paixe me tis kithares pou se endiaferoun oso perissotero mporeis....kai pare authn pou se boleuei kai ikanopoiei hxhtika perissotero esena
Τίτλος: Re:ΕΧΩ ΜΠΕΡΔΕΦΤΕΙ ΜΕ ΑΓΟΡΑ ΑΚΟΥΣΤΙΚΗΣ. PLS HELP
Αποστολή από: ASSOS στις 15/02/04, 17:23
Ευχαριστώ για τις συμβουλές σας....
Καμιά απάντηση σε αυτά που ρωτάω πιο πάνω συγκεκριμένα?
Τίτλος: Re:ΕΧΩ ΜΠΕΡΔΕΦΤΕΙ ΜΕ ΑΓΟΡΑ ΑΚΟΥΣΤΙΚΗΣ. PLS HELP
Αποστολή από: Witchking στις 15/02/04, 22:55
2) Οι Takamine σαν μάρκα σαφώς και έχει μεγαλύτερη παράδοση στις ακουστικές..Μπορεί αρκετοί Έλληνες καλλιτέχνες να τις χρησιμοποιούν αλλά τα μοντέλα που παίζουν είναι ακριβά και δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με αυτά στην κατηγορία 500-800 €.

3) Ναι είναι το καπάκι. Δυστυχώς δεν έχεις να προσέξεις και πολλά πράγματα διότι είναι απίθανο σε αυτή την κατηγορία να μιλάμε για μασίφ ξύλα κλπ...Επομένως τι να σου πω...

Γενικά να σου πω το εξής: Εφόσον παίζεις χρόνια κλασσική άρα δεν είσαι αρχάριος και άρα την κιθάρα θα την απολαύσεις , καλύτερα προσπάθησε να μαζέψεις κάποια χρήματα ώστε να μπορείς να παίξεις στα 1500 €.
Εκεί θα βρείς πολύ καλά μοντέλα και σε ήχο και σε ποιότητα και σε ευκολόπαιχτα μανίκια....Εαν αγοράσεις τώρα κιθάρα με 500-800 € πολύ φοβάμαι ότι γρήγορα θα θελήσεις κάτι καλύτερο...
Τίτλος: Re:Εχω μπερδευτει με αγορα ακουστικης...βοηθιστε με παρακαλω...
Αποστολή από: ASSOS στις 17/02/04, 03:38
Εάν μάζευα τόσα χρήματα σίγουρα θα έπερνα Martin. Έχω ακούσει κάποιες ακουστικες και μου άρεσαν πολύ.
Θέλω όμως να αρχίσω στο χόρο της ακουστικής με κάτι πιο φτηνό αλλά να μην είναι και κουπί... :)
Αυτής της κατηγορίας τις fender που άκουσα δεν τις συμπάθησα. Κάποιες Takamine όμως και ιδιαίτερα μια 12χορδη μου άρεσε αρκετά. Όμως παλαιότερα ακόμα είχα ακούσει μια YAMAHA στο Νακα και μου άρεσε ακόμα περισσότερο. Αυτό σημαίνει ότι δεν είμαι επηρεασμένος από την μάρκα. Από ότι καταλαβαίνεις όμως έτσι δεν πρόκειτε να αποφασίσω ποτέ.  :-\
Γι'αυτό ζητάω και βοήθεια από την εμπειρία σας...
Τίτλος: Re:Εχω μπερδευτει με αγορα ακουστικης...βοηθιστε με παρακαλω...
Αποστολή από: vangelis στις 17/02/04, 10:38
loipon, apo oti katalaba....pare mia 12xordh, to epanalambaneis sunexeia pws sou arese perissotero apo oles tis alles, agorase thn loipon.....

sugnwmh gia to greeklish, alla den ginetai alliws....
Τίτλος: Re:Εχω μπερδευτει με αγορα ακουστικης...βοηθιστε με παρακαλω...
Αποστολή από: ASSOS στις 17/02/04, 11:30
loipon, apo oti katalaba....pare mia 12xordh, to epanalambaneis sunexeia pws sou arese perissotero apo oles tis alles, agorase thn loipon.....

sugnwmh gia to greeklish, alla den ginetai alliws....

Έχεις δίκιο φίλε Vangeli... μάλον εκεί καταλλήγω. Και μάλλον για Takamine EG531SC ή κάτι σχετικό.  
Τίτλος: Re:Εχω μπερδευτει με αγορα ακουστικης...βοηθιστε με παρακαλω...
Αποστολή από: Witchking στις 17/02/04, 12:24
loipon, apo oti katalaba....pare mia 12xordh, to epanalambaneis sunexeia pws sou arese perissotero apo oles tis alles, agorase thn loipon.....

sugnwmh gia to greeklish, alla den ginetai alliws....

Έχεις δίκιο φίλε Vangeli... μάλον εκεί καταλλήγω. Και μάλλον για Takamine EG531SC ή κάτι σχετικό.  

Όμως μη την κάνεις εξάχορδη!!! Το πιο πιθανό είναι να χαλάσεις το μανίκι σου!!!
Τίτλος: Re:Εχω μπερδευτει με αγορα ακουστικης...βοηθιστε με παρακαλω...
Αποστολή από: ASSOS στις 18/02/04, 02:46
Έχω ένα φίλο που έχει μια παλιά Takamine φτηνή σχετικά κιθάρα και την έκανε 6χορη... Δεν έχει πάθει τίποτα εδώ και 1,5 περίπου χρόνο... αλλά ίσως αυτό να ήταν σύμπτωση.
Θα σκευρώσει λες? Δεν θα μπορώ να την ρυθμίσω από την βέργα που έχει μέσα το μπράτσο?
Τίτλος: Re:Εχω μπερδευτει με αγορα ακουστικης...βοηθιστε με παρακαλω...
Αποστολή από: Panos1984 στις 18/02/04, 12:55
dokimase tin takamine sc530 eksaxordi k an sou aresei partin. giro sta 550 me thiki kali. dokimase kai cort sta idia lefta.
Τίτλος: Re:Εχω μπερδευτει με αγορα ακουστικης...βοηθιστε με παρακαλω...
Αποστολή από: Witchking στις 18/02/04, 13:15
Έχω ένα φίλο που έχει μια παλιά Takamine φτηνή σχετικά κιθάρα και την έκανε 6χορη... Δεν έχει πάθει τίποτα εδώ και 1,5 περίπου χρόνο... αλλά ίσως αυτό να ήταν σύμπτωση.
Θα σκευρώσει λες? Δεν θα μπορώ να την ρυθμίσω από την βέργα που έχει μέσα το μπράτσο?

Φυσικά και θα μπορέσεις..εν μέρη βέβαια...ανάλογα το σκεύρωμα...
Δεν είμαι ειδικός σε αυτό ...από ότι έχω ακούσει ...
Πάντως υπάρχει και σκεύρωμα π.χ. με κλίση του μανικιού κάθετα προς τις χορδές...Δηλαδή από την επάνω μεριά και προς τα κάτω προς τα μέσα της ταστιέρας...Αυτό έγινε διότι τα ξύλα δεν ήταν και τόσο καλά οπότε με αλλαγή χορδών από 10 σε 11 επειδή οι μπάσες τράβηξαν πρισσότερο δεν το άντεξε το μανίκι....Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να διορθωθεί πολύ....
Αυτό έχει συμβεί σε μια κιθάρα ενός γνωστού μου...Βέβαια ήταν φθηνιάρικη F310 Yamaha αλλά δεν μπορώ να ξέρω την ποιότητα κατασκευής μιας κιθάρας...Τώρα αυτή που λες για 12χορδη Takamine με τα χρήματα που λες....

Αν μπορείς να μην βγάλεις τις χορδές πάρτην...Αλλά αν σκέφτεσαι να τις βγάλεις....δεν ξέρω....

Τίτλος: Re:Εχω μπερδευτει με αγορα ακουστικης...βοηθιστε με παρακαλω...
Αποστολή από: ASSOS στις 18/02/04, 14:44
dokimase tin takamine sc530 eksaxordi k an sou aresei partin. giro sta 550 me thiki kali. dokimase kai cort sta idia lefta.

Η Takamine SC530 pou les einai h EG530SC? Afth einai Top seler sto www.music123.com mazi me thn Takamine EF341SC.
H defterh einai me Cedar top Mahogany back and sides kai grafei to e3hs koufo:
"...Often played by Bruce Springsteen..." . Mporeite na to sxoliasete afto pls?

Τίτλος: Re:Εχω μπερδευτει με αγορα ακουστικης...βοηθιστε με παρακαλω...
Αποστολή από: Panos1984 στις 18/02/04, 22:49
nai tin eg530sc leo. an k tin pira to pasxa ksexasa kiolas tin pliri onomasia  ::)
sigouri lisi na elega.
kita, ama tou kapnisi tou bruce rixnei kai kamia penia me tin EF (idika an plirothei kiolas giafto...)
pare oti s'aresei sto afti k sto xeri k stin emfanisi vevea...
Τίτλος: Re:Εχω μπερδευτει με αγορα ακουστικης...βοηθιστε με παρακαλω...
Αποστολή από: ASSOS στις 18/02/04, 23:03
Θα μου επιτρέψεις να σου κάνω κάποιες ερωτήσεις σχετικά με την κιθάρα αυτή γιατί μάλλον αυτή θα πάρω.
Θα ήθελα να μου πεις:
1.Τι είδος μουσικής παίζεις με την κιθάρα
2.Πως θα χαρακτήριζες τον ήχο της με και χωρίς ενυσχιτή
3.Εάν το έχεις μετανοιώσει... ή αν πιστεύεις ότι με αυτά τα λευτά μπορούσες να πάρεις κάτι καλύτερο.
4.Με ποιά κριτήρια την επέλεξες
5.Πόσο καιρό την έχεις
6.Πόσο την πήρες
7.Και από που την πήρες

Κανονική ανάκριση δηλαδή... :)
Εάν απαντούσες θα με βοήθαγες πολύ για την απόφασή μου
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.  :)

Τίτλος: Re:Εχω μπερδευτει με αγορα ακουστικης...βοηθιστε με παρακαλω...
Αποστολή από: ikatsoun στις 18/02/04, 23:20
Έχω ένα φίλο που έχει μια παλιά Takamine φτηνή σχετικά κιθάρα και την έκανε 6χορη... Δεν έχει πάθει τίποτα εδώ και 1,5 περίπου χρόνο... αλλά ίσως αυτό να ήταν σύμπτωση.

Ο θείος μου έχει μια 12χορδη αλλά επειδή δεν τον βολεύει την έχει με 6 χορδές (από το 70κάτι μιλάμε τώρα..) και δεν έχει σκεβρώσει. Αλλά τώρα που το σκέφτομαι δεν είναι λογικό..
Τίτλος: Re:Εχω μπερδευτει με αγορα ακουστικης...βοηθιστε με παρακαλω...
Αποστολή από: Panos1984 στις 18/02/04, 23:30
1. genika pezo klasiko rock, blues, jazz klp
profanos i akoustiki xriazetai sta parapano eidi

2. evdiakrita basa, poli isoropimeni, mestos ixos me ogko. exei poli kala ilektrika. exei poli kalo ixo kai ston enisxiti. vasika i akoustikes benoun stin konsola...

3. epsaksa poli kai kateliksa ekei. den metaniono vevea. an borousa na vro kati kalitero, sto afti mou, k sti timi afti, tha to eperna tote. an thes kati kalitero mallon prepei na peraseis ta 1200 E.

4. profanos epsaxna ton kalitero dinato ixo opos kai na einai sxetika efkolopekti kithara, logo oti pezo ilektriki kirios. mou aresan ta ilektrika tis, i emfanisi, k i timi...

5. apo ta xristougenna

6,7. 530E apo ton Dimou me kali thiki mazi (45E). itan kapos idiki timi omos, alla ekei giro pezei.

pare ti lamba apo pano mou kourastika...
oti allo thes, pes mou
Τίτλος: Re:Εχω μπερδευτει με αγορα ακουστικης...βοηθιστε με παρακαλω...
Αποστολή από: Witchking στις 18/02/04, 23:41
Ρε παιδιά...σταματήστε αυτά τα greeklish επιτέλους...Τόσο δύσκολο είναι να γράφουμε στην γλώσσα μας.....
Τίτλος: Re:Εχω μπερδευτει με αγορα ακουστικης...βοηθιστε με παρακαλω...
Αποστολή από: Panos1984 στις 18/02/04, 23:46
sorry... apo sinithia tosa xronia...
τωρα καλυτερα?
Τίτλος: Re:Εχω μπερδευτει με αγορα ακουστικης...βοηθιστε με παρακαλω...
Αποστολή από: Witchking στις 18/02/04, 23:56
Προς Πάνο...πολύ καλύτερα

Προς Assos...Να έχεις υπόψιν σου ότι ο κέδρος για soundboard βγάζει κάπως πιο μουντό ήχο από ότι ο έλατος που είναι πιο bright...
Τίτλος: Re:Εχω μπερδευτει με αγορα ακουστικης...βοηθιστε με παρακαλω...
Αποστολή από: ASSOS στις 19/02/04, 00:47
Ευχαριστώ παιδιά.....
Προς parpen:
Ο κέρδος στα αγγλικά πώς λέγετε?

Προς Pano1984:
Ο Δήμου που είναι? Εμάς δεν μπορεί να μας κάνει ειδική τιμή? :)
Τι άλλες κιθάρες είχες ακούσει? Εάν δεν θυμάσε τουλάχιστον πες μου μάρκες... THX

Προς ikatsoun:
Γιατί λες ότι δεν είναι λογικό να κάνεις μια 12χορδη 6χορδη?

Τελικά σκέφτηκα ότι η 12χορδη είναι για ειδικές περιπτώσεις. Μπορεί να μου αρέσει πολύ ο ήχος αλλά στο τέλος θα την βαρεθώ γιατί θα με περιορίζει στο παίξιμο... Συμφωνείτε σε αυτό?

Τίτλος: Re:Εχω μπερδευτει με αγορα ακουστικης...βοηθιστε με παρακαλω...
Αποστολή από: Witchking στις 19/02/04, 12:33
Cedar λέγεται....Αυτό που γράφεις εσύ πριν...
Επίσης να συνυπολογίσεις ότι η 12χορδή είναι αρκετά πιο δύσκολη στο παίξιμο ε??

Επίσης δες και εδώ τι γράφουν...
http://forum.kithara.gr/yabbse/index.php?board=45;action=display;threadid=6026
Τίτλος: Re:Εχω μπερδευτει με αγορα ακουστικης...βοηθιστε με παρακαλω...
Αποστολή από: ikatsoun στις 19/02/04, 16:37
Γιατί λες ότι δεν είναι λογικό να κάνεις μια 12χορδη 6χορδη?

"δεν είναι λογικό" εννοούσα ότι λογικά θα έπρεπε να έχει σκεβρώσει τόσα χρόνια. Δεν ξέρω όμως αν επειδή η δύναμη μοιράζεται εξίσου σε όλο το μανίκι, δεν δημιουργεί πρόβλημα. Νομίζω ο sotriani θα ξέρει κάτι παραπάνω να μας απαντήσει
Τίτλος: Re:Εχω μπερδευτει με αγορα ακουστικης...βοηθιστε με παρακαλω...
Αποστολή από: Panos1984 στις 20/02/04, 12:07
ο Δημου ειναι απεναντι απο τον Καγμακη. Εμ.Μπενακη
Την εχει κ ο Καγμακης την ιδια κιθαρα, πες του να σου δωσει μια τιμη κ αυτος.
Πηγαινε ακου την Cort MR-727 F στον Λογοθετη Μεθωνης 123.