Το Στέκι των Κιθαρωδών

Περι μουσικής => Συναυλίες, παραστάσεις, εκδηλώσεις => Μήνυμα ξεκίνησε από: ΚΕΠΕΜ στις 14/02/13, 22:41

Τίτλος: Σεμινάριο εκκλησιαστικής μουσικής με τον Δημήτριο Νερ
Αποστολή από: ΚΕΠΕΜ στις 14/02/13, 22:41
Η ψαλτική τέχνη στην πράξη, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά

Έναρξη: Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013, ώρα 19.00, στον λόφο του Στρέφη.
Εισηγητής ο πρωτοψάλτης και άρχων οφφικιάλος του Οικουμενικού Θρόνου Δημήτριος Νεραντζής.
Κατά την διάρκεια του σεμιναρίου, ο πρωτοψάλτης κ. Δημήτριος Νεραντζής θα διδάξει επιλεγμένες δοξολογίες και πολυελέους.


Το σεμινάριο περιλαμβάνει 8 δίωρες συναντήσεις,  αρχής γενομένης από την Δευτέρα 25-02-2013, και για κάθε Δευτέρα και Παρασκευή. Οι δύο τελευταίες συναντήσεις θα λάβουν χώρα Τρίτη, στις 19/3 και 26/3.

Κάθε συνάντηση θα περιλαμβάνει τρία μέρη:

1. Σύντομη θεωρητική ανάλυση επί συγκεκριμένων σημείων της βυζαντινής παρασημαντικής.

2. Ερμηνεία δοξολογιών και πολυελέων από τον κ. Δημήτριο  Νεραντζή, ο οποίος θα εξηγεί στην πράξη τα θεωρητικά σημεία του πρώτου  μέρους.

3. Πρακτική εξάσκηση όλων των συμμετεχόντων επί των συγκεκριμένων μαθημάτων.


Τα σεμινάρια αυτά γίνονται με σκοπό οι νέοι ψάλτες να μάθουν τον σωστό τρόπο απόδοσης των μελών, τόσο φωνητικά όσο και θεωρητικά, προκειμένου να αποκατασταθεί η σεμνότητα και η ακρίβεια του τρόπου ψαλσίματος μέσα στον ναό. Εφόδιά του άρχοντος πρωτοψάλτου αποτελούν η προφορική παράδοση του αειμνήστου διδασκάλου του Αθ. Παναγιωτίδη, φορέα της Κωνσταντινουπολίτικης ψαλτικής παράδοσης, η πολύχρονη μελέτη του επί των κλασσικών κειμένων της ψαλτικής και ιδιαιτέρως αυτών του Π. Λαμπαδαρίου -τόσο στην παλαιά όσο και στην νέα γραφή- και τέλος η ευδόκιμη και επιτυχημένη σταδιοδρομία του στον χώρο της ψαλτικής από πολύ μικρή ηλικία μέχρι και σήμερα, η οποία αποδεδειγμένα αποπνέει ήθος και ύφος εκκλησιαστικό.Δείτε την αναλυτική περιγραφή του σεμιναρίου εδώ (http://simonkaras.com/ekpaideutikes-drastiriotites/seminaria/seminaria-byzantinis-moysikis/i-psaltiki-texni-stin-praxi.html)


Κόστος συμμετοχής:

€ 80
€ 60 για μαθητές του ΚΕΠΕΜ και φοιτητές


Δείτε εδώ (http://simonkaras.com/polymesa/videos/seminaria/psaltiki-texni-stin-praxi.html) αποσπάσματα video από τα προηγούμενα σεμινάρια.


Συμμετοχές για τα σεμινάρια μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να δηλώνουν στα παρακάτω στοιχεία επικοινωνίας του Κέντρου:
Τίτλος: Απ: Σεμινάριο εκκλησιαστικής μουσικής με τον Δημήτριο
Αποστολή από: elenimarkakh στις 24/02/13, 20:16
Γνωρίζει κανείς να μου πεί γενικά για καλή σχολή βυζαντινής μουσικής ;  Άκουσα απ την παραδοσιακή τραγουδίστρια Σοφία Μάνου μερικά κομμάτια και εντυπωσιαστίκα ...www.sofiamanou.gr (http://www.sofiamanou.gr)
Τίτλος: Απ: Σεμινάριο εκκλησιαστικής μουσικής με τον Δημήτριο
Αποστολή από: ΚΕΠΕΜ στις 01/03/13, 12:30
Δείτε εδώ (http://simonkaras.com/ekpaideutikes-drastiriotites/mathimatagia-enilikes/byzantini-moysiki.html). Είναι τα μαθήματα που γίνονται στην σχολή του Σίμωνα Καρά, στο Κέντρο Έρευνας και Προβολής της Εθνικής Μουσικής. Η σχολή υπάρχει από την δεκαετία του '20.


Με την εγγραφή ενός μαθητή στην σχολή, του δίνεται το δικαίωμα να παρακολουθήσει δωρεάν μία σειρά από μαθήματα: Θεωρία μακαμιών/οκταηχίας, πρακτικό μάθημα μακαμιών, χορωδία βυζαντινής μουσικής, παραδοσιακό τραγούδι, μουσικά σύνολα και παραδοσιακός χορός.


Για ό,τι θέλετε, είμαστε στην διάθεσή σας.


τηλ. 2108237447, 6970948771
e-mail: karaskepem@gmail.com
Τίτλος: Απ: Σεμινάριο εκκλησιαστικής μουσικής με τον Δημήτριο
Αποστολή από: paris platanias στις 27/03/13, 10:56
Συγχαρητηρια για τα σεμιναρια , λειπει η εκκλησιαστικη μουσικη στις μερες μας...