Το Στέκι των Κιθαρωδών

Καλλιτεχνικές μας δημιουργίες => Δικοί μας αυτοσχεδιασμοί και διασκευές => Μήνυμα ξεκίνησε από: sfanfan στις 10/01/14, 22:39

Τίτλος: Wanted Dead Or Alive solo try
Αποστολή από: sfanfan στις 10/01/14, 22:39
Γεια χαρά, παλεύω το συγκεκριμένω solo εδώ και κάποια ώρα, ρίξτε ένα αυτί, και πείτε τη γνώμη σας, κυρίως υποδείξεις σε λάθη, και τι δεν σας άρεσε ώστε να βελτιωθούμεν!
Ευχαριστώ εκ των προτέρων! :)
Wanted Dead Or Alive (solo cover) (http://www.youtube.com/watch?v=57G0l8TUcHE#)
Τίτλος: Απ: Wanted Dead Or Alive solo try
Αποστολή από: Sandman1_1 στις 11/01/14, 11:55
Καλημέρα....
Χωρίς να έχω λιώσει το συγκεκριμένο σόλο σε ακούσματα, μου φάνηκε αξιοπρεπέστατο...
Στα πρώτα bend  σε κάποιο σημειο απλά κάνε του και ένα vibrato.
 
Υ.Γ. Πιστεύω ότι σου απέσπασε την προσοχή όταν πέρασε βιαστικά κάποιος πίσω από την κάμερα... ;D
Τίτλος: Απ: Wanted Dead Or Alive solo try
Αποστολή από: Απόλλων στις 11/01/14, 12:04
Aρκετά καλό κατά τη γνώμη μου. Μού άρεσε ιδιαίτερα το γεγονός ότι δεν προσπάθησες να κάνεις μια πιστή αναπαραγωγή όπως συνήθως κάνουν άλλοι, αλλά ξέφυγες και αυτοσχεδίασες λίγο πάνω στο αυθεντικό solo. Θα συμφωνούσα με τον Sandman ότι λίγο vibrato και άλλες παρόμοιες τεχνικές θα έδιναν πιο πολύ feeling στo παίξιμό σου. Επίσης, ίσως πρέπει να προσέξεις την ηχογράφηση, γιατί η κιθάρα δεν έβγαινε μπροστά όσο θα περίμενα και γενικά ο ήχος σου (μιλάω πάντα για αυτό που ακούω στο video) ακούγεται λίγο μουντός και χωρίς ένταση. Γενικά όμως πολύ καλή προσπάθεια.
Τίτλος: Απ: Wanted Dead Or Alive solo try
Αποστολή από: Mistral στις 11/01/14, 12:49
Καλημέρα φίλε μου,

Αυτό που λέει ο Απόλλων έχει δίκιο γενικότερα, πως δεν προσπαθείς να παίξεις 'πιστά' το εν λόγω κομμάτι. Βέβαια, το συγκεκριμένο κομμάτι, όπως και πολλά των Bon Jovi, χαρακτηρίζονται ακριβώς για τα solo του Sambora. Οπότε αν όχι ίδιο, σίγουρα περιμένω (ως εντάξει το παραδέχομαι, sambora fan) να βρω πολλά στοιχεία.

Συμφωνώ με τα παιδιά. Αρχικά χρειάζεσαι περισσότερο vibrato. Παραπέρα, οι αρμονικές είναι καλές μεν αλλά μάλλον επειδή είχες το μυαλό σου σε αυτές βγήκαν λίγο βιαστικά, δεν έδωσες χρόνο 'ν'αναπνεύσουν'. Δεν έβαλες χαρακτήρα, δεν ξέρω πώς αλλιώς να στο πω. Στο 0:14 το έχασες λίγο, ενώ στο τέλος το 'κατέβασμα', να το παίξεις με 'μπαρέ' ώστε να ακουστεί πιο μπάσα μεν αλλά και πιο σωστά δε. (Δες ένα live video στο youtbe και θα καταλάβεις). Τέλος, παίξε το λίγες περισσότερες φορές ώστε να είσαι πιο ελεύθερος και να μην είσαι τόσο σφιγμένος.

Γενικότερα πολύ καλή προσπάθεια όμως. Αυτά που σου γραψα είναι λεπτομέρειες που με λίγη προσοχή θα το βγάλεις εξαίσια :)
Τίτλος: Απ: Wanted Dead Or Alive solo try
Αποστολή από: sfanfan στις 11/01/14, 16:37
Χίλια ευχαριστώ που μπήκατε στον κόπο να το ακούσετε και να γράψετε 5 πράγματα! Θα τα μελετήσω όλα και θα το ξανακάνω ένα take, να μου πείτε εκ νέου! Καλό ΣΚ παιδιά!