Το Στέκι των Κιθαρωδών

Μουσικά όργανα και εξοπλισμός => Δοκιμές και συγκρίσεις μουσικών οργάνων και εξοπλισμού => Μήνυμα ξεκίνησε από: dimakos02 στις 17/04/14, 19:21

Τίτλος: Schecter Damien Elite VS Ibanez RGIR20FE
Αποστολή από: dimakos02 στις 17/04/14, 19:21
Καλησπέρα σας! Είμαι καινούριος στο forum και θα ήθελα τη γνώμη κάποιων έμπειρων ή κατόχων των παραπάνω κιθαρών. Παραθέτω και από ένα σύνδεσμο για τις προαναφερόμενες ηλεκτρικές κιθάρες. Ευχαριστώ προκαταβολικά!
Schecter: http://www.schecterguitars.com/guitars/damien-elite/damien-elite-6-detail (http://www.schecterguitars.com/guitars/damien-elite/damien-elite-6-detail)
Ibanez: http://www.ibanez.co.jp/products/eg_page14.php?year=2014&area_id=3&cat_id=1&series_id=1&data_id=43&color=CL01 (http://www.ibanez.co.jp/products/eg_page14.php?year=2014&area_id=3&cat_id=1&series_id=1&data_id=43&color=CL01)
Τίτλος: Απ: Schecter Damien Elite VS Ibanez RGIR20FE
Αποστολή από: sfanfan στις 18/04/14, 11:08
Αν σκέφτεσαι ποια από τις 2 θα αγοράσεις, ρίξε τη δική μου ψήφο στην Ibanez. Εκτός από ότι έχει καλύτερη γέφυρα, πολύ πιο βολική όσον αφορά το παίξιμο κατά τη γνώμη μου, έχει τρομερό λαιμό σε αίσθηση και εργονομία. Είναι πιο όμορφη, και έχει και το killswitch σαν ένα extra παραπάνω.
+1 για την ibanez από μένα.
Τίτλος: Απ: Schecter Damien Elite VS Ibanez RGIR20FE
Αποστολή από: emg στις 18/04/14, 12:15
Ουσιαστικά η schecter damien elite έχει τα ίδια χαρακτηριστικά με τη δικιά μου (schecter hellraiser dlx) σαν να προκειται για ίδιες κιθάρες....απόλυτα ευχαριστημένος απ' την ποιότητα, το playability αλλά και την ομορφιά της, αν μένεις Αθήνα ψάξε κάπου θα την βρεις να την δοκιμάσεις..αξίζει τον κόπο. Την ibanez δεν την ξέρω,αλλά φαίνεται αξιόλογη πρόταση και αυτή....δοκίμασέ τες.
Τίτλος: Απ: Schecter Damien Elite VS Ibanez RGIR20FE
Αποστολή από: Απόλλων στις 18/04/14, 13:09
Συνολικά εγώ θα προτιμούσα την Schecter. Kυρίως γιατί όσες έχω δει είχαν εντυπωσιακή ποιότητα κατασκευής, αλλά και γιατί τα χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης που φαίνονται ανώτερα από της Ibanez. Η Schecter είναι φτιαγμένη από μαόνι με flame maple top, που για μένα είναι προτιμότερο από το basswood της Ιbanez. Η Schecter έχει σαφώς καλύτερο hardware (π.χ Grover κλειδιά, γέφυρα, knobs, tusq nut κλπ) από την Ibanez. Η Schecter είναι string-through (οι χορδές περνάνε μέσα από το σώμα, γεγονός που σε συνδυασμό με τα ξύλα αυξάνει το sustain). Kαι από καθαρά αισθητικής άποψης η Schecter είναι πολύ πιο όμορφη με το βαθύ κόκκινο burst χρώμα, το flame top, το binding, το archtop σώμα, τα ιδιαίτερα inlays κλπ.

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν κάποια χαρακτηριστικά που η σημασία τους έχει σχέση με τα γούστα σου. Για παράδειγμα:

1. Η Schecter έχει radius 14 ενώ Ibanez 15,75. Στην πράξη μπορεί να μην αντιληφθείς μεγάλη διαφορά. Εγώ πάντως προτιμώ κιθάρες με όσο το δυνατόν πιο vintage (δηλαδή μικρότερο) radius.

2. Η Ibanez έχει jumbo τάστα ενώ η Schecter έχει extra jumbo. Για μένα τα μικρότερα τάστα είναι πιο βολικά, και μάλιστα τα πολύ μεγάλα τάστα της Schecter ήταν ένας από τους κύριους λόγους που πούλησα τη δική μου (C-1 Plus).

3. H Ibanez έχει λίγο (ελάχιστα) πιο λεπτό μπράτσο αλλά λίγο πιο φαρδύ  σε σχέση με τη Schecter (43 χιλιοστά έναντι 42). Oι περισσότεροι κιθαρίστες αυτό θα το θεωρούσαν πλεονέκτημα. Εμένα μού αρέσουν τα πιο χοντρά μπράτσα.

Όπως είπε και ο emg, το καλύτερο θα ήταν να δοκιμάσεις και τις δύο κιθάρες και να δεις ποιά σού κάθεται καλύτερα...
Τίτλος: Απ: Schecter Damien Elite VS Ibanez RGIR20FE
Αποστολή από: dimakos02 στις 18/04/14, 14:03
Παιδιά σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις! Γνωρίζω τα περισσότερα από αυτά που λέτε, -εκτός από το radius το οποίο αν μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει τι είναι- και προσωπικά οι Ibanez μου κάθονται καλύτερα στα χέρια. Τη Schecter την είδα από κοντά στη Θεσσαλονίκη (χθες συγκεκριμένα) και τη βρήκα και σε πάρα πολύ καλή τιμή (550€). Πάρα πολύ όμορφη κιθάρα...Εν κατακλείδι, μετά και από τις γνώμες σας αρχίζω να τείνω προς την Ibanez. Για την εμφάνιση δεν ενδιαφέρομαι και τόσο αλλά τα μικρά τάστα, ο φαρδύς και λεπτός λαιμός και γενικότερα το παρελθόν ακόμα και με φθηνές Ibanez, τους δινει το πλεονέκτημα..
Τίτλος: Απ: Schecter Damien Elite VS Ibanez RGIR20FE
Αποστολή από: sfanfan στις 18/04/14, 14:20
Το radius είναι η καμπύλη της ταστιέρας. Η ακτίνα (radius) ενός κύκλου μέρος του οποίου είναι η ταστιέρα σου. Δες την παρακάτω εικόνα για να καταλάβεις.
Σκέψου ότι οι strat που κυκλοφορούν τώρα ως επί το πλείστο είναι στα 9.5. Οι Gibson στα 10. Τα Shredοκίθαρα παίζουν σε μεγάλα, από 12 inches και πάνω. Εμένα με βολεύει το 9.5 πχ.


Οι συγκεκριμένη σειρά των Ibanez πάντως είναι άριστες. Και ηχητικά, και οπτικά και από θέμα Playability. Οι Schecter είναι κιθάρες αποκάλυψη τα τελευταία χρόνια παρόλα αυτά, καθώς προσφέρουν καταπληκτικά specs σε προσγειωμένες τιμές.
Τίτλος: Απ: Schecter Damien Elite VS Ibanez RGIR20FE
Αποστολή από: dimakos02 στις 18/04/14, 15:13
Μάλιστα κατάλαβα! Ευχαριστώ sfanfan!