Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - Βραζίλης

Σελίδες: [1] 2 3 4 ... 233
1
Ενδιαφέρον... Θα ήθελα να ακούσω και άλλους ρυθμούς με παρόμοιο τρόπο.

2
Τρεις τονους εχω φτιαξει ολους κι ολους, ο ενας με fender και οι αλλοι με Marshall ενας crunchy κι ενας distortion (οι ενισχυτες που εχω και κανονικα δλδ).

Κάποτε είχα δει ένα βίντεο με το "μυστικό" του ήχου των iron maiden. Όπως τα λες (και τα παίζεις και τα ακούμε), τα πράγματα φαίνονται πιο απλά.

Πάντως, η ανάλυσή σου σχετικά με την ηχογράφηση/παραγωγή είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Πράγματι, είναι θέμα για πολύ μελέτη, και για σεμινάριο όπως είπες...

3
Μια προσφορα των ραπτομηχανων singer. :)

χαχαχα, έτσι ακριβώς ακούγεται, κεντάς δάσκαλε!
Δεν γνωρίζω το αυθεντικό κομμάτι. Είναι πράγματι πολύ δύσκολο, αλλά εσύ -όπως πάντα- το κάνεις να μοιάζει εύκολο. Πληροφοριακά, μπορείς να υπολογίσεις πόσο χρόνο το μελετούσες; Για σένα το πρόβλημα ήταν μόνο να μάθεις/απομνημονεύσεις τις μελωδίες ή και να πιάσεις αυτήν την ταχύτητα;

4
Λοιπά / Απ: Δισκάδικο
« στις: 20/11/17, 09:12 »
Ένα φυσικό κατάστημα έχει μεγάλο κόστος εκκίνησης (στήσιμο μαγαζιού) και συντήρησης (ενοίκιο, λογαριασμοί, και υπάλληλοι αν θα έχεις).

Από την άλλη όμως, σε ένα ηλεκτρονικό μαγαζί δεν μπορείς να πιάσεις τον δίσκο στα χέρια σου και να δεις την κατάστασή του (αν είναι μεταχειρισμένος). Βέβαια, αν πουλάς μόνο καινούργιους και σφραγισμένους δίσκους, δεν υπάρχει τέτοιο θέμα.

Προσωπικά, δεν θα ρίσκαρα φυσικό κατάστημα, οποιουδήποτε είδους. Ένα ηλεκτρονικό κατάστημα έχει πολύ μικρό κόστος, και αν τελικά δεν πάει καλά τότε η χασούρα είναι μικρή.

5
Ενδιαφέρον θέμα, και το εξήγησες αναλυτικά και με παραδείγματα σε ένα μεγάλης διάρκειας βίντεο (μεγαλύτερης από ότι συνήθως στα άλλα βίντεο σου, εννοώ).

Από τι εξαρτάται το πόσο μπορούμε να ανοίξουμε τα δάκτυλά μας; Εννοώ, είναι μόνο θέμα εκγύμνασης ή και φυσικών χαρακτηριστικών της κατασκευής του χεριού του κάθε ατόμου; Θα μπορούσαν δύο άτομα με ίδιο μέγεθος χεριού/δακτύλων να πετύχουν το ίδιο άνοιγμα; Έως που μπορούμε να πιέσουμε τον εαυτό μας; Υποθέτω ότι δεν ωφελεί να προσπαθούμε να τεντώσουμε παραπάνω όταν περάσουν Χ μήνες, κάποτε φτάνουμε στα φυσικά όρια, αλλά πώς θα το ξέρουμε αυτό; Βέβαια, όλα αυτά μπορεί να τα κρίνει κατά περίπτωση κάποιος δάσκαλος, δύσκολο να δοθεί μια γενική απάντηση. Πες απλά ότι καταγράφω τις σκέψεις μου...

6
Άκουσα όλα τα τραγούδια με προσοχή, 2-3 φορές ήδη. Δεν είναι τραγούδια που αρκεί μία φορά για να καταλάβεις την αξία τους. Μου αρέσει το στυλ της μουσικής που παίζετε (για το οποίο δεν μπορώ να βρω όνομα). Πληθώρα πρωτότυπων ριφ και πρωτότυπων ήχων. Από τραγούδι σε τραγούδι, αλλά και μέσα σε κάθε αλλαγή ύφους έκαστου τραγουδιού, υπάρχει μια έκπληξη. Η μουσική σας δεν είναι εύκολα προβλέψιμη, και αυτό μου κεντρίζει την περιέργεια και μου κρατάει το ενδιαφέρον. Φαντάζομαι ότι έχετε αφιερώσει άπειρες ώρες, σε στενή συνεργασία μεταξύ των μελών, για την σύνθεση και ενορχήστρωση. Σε κάποια σημεία μου ήρθε στο μυαλό ο ήχος των Faith No More, ίσως έχετε επιρροή και από εκεί.
Μπράβο για την δημιουργία σας αυτή, και με το καλό να έρθει και το 3ο άλμπουμ....  :up

7
Hola! Είναι μια αξιοπρεπής προσπάθεια, για το επίπεδό σου. Προφανώς, η μελέτη και ο χρόνος θα σε κάνει καλύτερο.
Στην σόλο κιθάρα έχω να παρατηρήσω ότι: Ο ήχος είναι πολύ τραχύς, γρατζουνάει τα αυτιά, δεν έχει καμία γλυκύτητα όπως θα ταίριαζε σε αυτό το τραγούδι. Το παίξιμό σου είναι άχρωμο, δεν έχει  δυναμικές, σηκώματα, slide, κλπ., παρά μόνο κάτι ελαφρά βιμπράτο. Πρέπει να μελετήσεις περισσότερο τις τεχνικές ηλεκτρικής κιθάρας.

9
Πολύ αναλυτική και χρήσιμη παρουσίαση.
Μπράβο για την υπομονή σας να τα εξηγήσετε όλα, και μετά να επεξεργαστείτε το βίντεο.

10
Σωστό κι αυτό για τους Scorpions...

Άκουσα όλα τα τραγούδια του EP. Αναγνωρίζω ότι είσαστε ωραίοι παίκτες, μπράβο.
Αν και το αργόσυρτο metal δεν είναι από τα αγαπημένα μου είδη μουσικής. Γι'αυτόν τον λόγο, από όλα τα τραγούδια προτιμώ περισσότερο το The Storm, στο δεύτερο μέρος που είναι γρήγορο.

11
Πολύ ενδιαφέρον κομμάτι. Βέβαια, θα ήταν ακόμα πιο ενδιαφέρον αν είχες μια μελωδία που να επαναλαμβάνεται στο κομμάτι και να μένει στο μυαλό, π.χ. να την βάλεις στην αρχή και στο τέλος, και ανάμεσα να παίζεις τα σόλα σου. Ωραίο το βασικό ριφ, και η δεύτερη ρυθμική κιθάρα.

12
Για μένα, είναι πάρα πολύ καλό το πρώτο μέρος, το "ανατολίτικο": Η μελωδία και ο ρυθμός (να σημειώσω ότι μου άρεσαν και τα ντραμς) βγάζουν ένα πολύ ενδιαφέρον ύφος.

Το δεύτερο μέρος που αρχίζει στο 01:42 και τελειώνει στο 02:30 είναι σαν μια απλή ροκ μπαλάντα, που δεν μου πρόσφερε κάτι ιδιαίτερο. Μάλιστα, με παραξένεψε πολύ αυτή η αλλαγή καθώς είχα μπει σε ανατολίτικο mood.

Μετά το 02:30 ξεκινάει άλλος ένας ενδιαφέρων ξεχωριστός ρυθμός, όπου θα μπορούσες να "ζωγραφίσεις" κάτι πολύχρωμο, αλλά τελικά η σόλο κιθάρα συνεχίζει να παίζει απλές δυτικές κλίμακες.

Τελικά, η "γυφτιά" κράτησε λίγο και μετά επεκράτησαν οι "δυτικοί". Περιμένω την "εκδίκηση της γυφτιάς"  ;D (σε κάποιο άλλο κομμάτι πιθανότατα, μιας και "το'χεις")

13
Μου άρεσε σαν σύνθεση και ενορχήστρωση, το 2ο μέρος. Το σόλο επίσης μου άρεσε πολύ, κλασικό μεταλάδικο σόλο. Δεν μου άρεσε που τελειώνει απότομα το τραγούδι.

Το 1ο μέρος δεν νομίζω ότι κολλάει με το 2ο, είναι εντελώς διαφορετικό ύφος/στυλ. Και διαρκεί πολύ, 3 λεπτά, τόσο που νόμιζα ότι αυτό είναι το βασικό τραγούδι, και άντε να έχει κάποιο γύρισμα/γέφυρα μετά.

Σίγουρα η προφορά αγγλικών από έλληνες δεν είναι τέλεια, απλά σε κάποιους είναι καλύτερη και σε κάποιους χειρότερη. Εδώ, υπάρχει ένα θέμα με την προφορά, και τα μέλη της μπάντας προφανώς το γνωρίζουν, οπότε τελικά είναι στην κρίση του ακροατή αν θα δεχτεί την ιδιαιτερότητά της ή όχι. Π.χ. δεχόμαστε τις Τρύπες από Θεσσαλλλονίκη ή όχι;
Από την άλλη, δεν μπορώ να πω πως ακούγεται η προφορά αυτή στους αγγλόφωνους και αν θα είναι δεκτικοί.

14
Μου άρεσε πάρα πολύ, είναι μια κιθαριστική πανδαισία! Ευχαριστήθηκα τον απαλό ήχο χωρίς πολλές αγριάδες, και τις ψαγμένες μελωδίες στα σόλα. Είναι βέβαια και το κομμάτι ένα από τα διάσημα πολύ ρυθμικά και groovy κομμάτια του είδους, πολύ καλή επιλογή.

15
Χμ ναι, από την πρώτη ματιά που του έριξα μύριζε απάτη.
Φαίνεται ότι είναι ένα e-shop φτιαγμένο στα γρήγορα στο shopify ή αλλού, με κάποιο δωρεάν theme.

16
Πάρα πολύ ωραίο ήχο έφτιαξες μεγάλε! Σε όλες τις κιθάρες τα εφέ είναι ατμοσφαιρικά και ταιριαστά μεταξύ τους, δημιουργούν τέλεια το συναίσθημα που θέλεις να δώσεις. Τα εφέ στη φωνή, καθώς και η ερμηνεία βεβαίως, την κάνουν ανατριχιαστικά γκριζόμαυρη. Μπράβο!

17
Πάρα μα πάρα πολύ καλός! Δεν γνωρίζω το αυθεντικό τραγούδι αλλά δεν πειράζει, μου άρεσε πολύ η ερμηνεία σου, μου φάνηκες πολύ σωστός στους τόνους, στις δυναμικές, στην εκφραστικότητα, στην άρθρωση, στην προφορά της αγγλικής γλώσσας. Δεν είναι ένα εύκολο τραγούδι, για τον περισσότερο κόσμο, εσύ όμως φάνηκες άνετος.  8)
Να μας στέλνεις κι άλλες τέτοιες υπέροχες ερμηνείες.  :up

18
@ΧωριςΜενος καλώς ήρθες στο φόρουμ μας!

Το φαντάστηκα με γρήγορο τραγούδισμα, σαν απαγγελία, σχεδόν σαν ραπάρισμα ας πούμε.
Εύχομαι καλές στιχουργικές διαδρομές, πάντα.

19
Φαίνεται πολύ καλό λοιπόν το transcribe (δεν υπάρχει πρόβλημα αναφοράς ονόματος κάποιου λογισμικού-εργαλείου, όπως άλλωστε και ονομάτων κιθάρων, ενισχυτών, κλπ).

Αναρωτιέμαι, πόσο εύκολα θα μπορούσε να βγάζει τα ακόρντα από τραγούδια διαφόρων ειδών σαν αυτά που υπάρχουν στο http://stixoi.kithara.gr ;
Γιατί, αν είναι μπελάς να γίνει ανάλυση σε όλο το τραγούδι, για πολλά τραγούδια, τότε ίσως είναι καλύτερα "με το αυτί", και ας είναι "στο περίπου".

20
Πράγματι, ωραίες εναλλαγές. Μου άρεσε.

21
@talfarlow πολύ ενδιαφέρων αυτός ο αναλυτής συχνοτήτων. Πως λέγεται το πρόγραμμα; Έχει γενικά αρκετή επιτυχία στις αναλύσεις του;

22
Το σωστό είναι να τριφτεί όλη η επιφάνεια, με μηχάνημα, για να μη φαίνονται "μπαλώματα". Και στο τέλος, λουστράρισμα για προστασία του μαρμάρου.

Πάντως, όταν διάβασα τον τίτλο αναρωτήθηκα: Υπάρχει μαρμάρινη κιθάρα; Ή ήθελε να γράψει "ξύλο";... (Γιατί, δεν βλέπουμε συχνά θέματα που δεν αφορούν στην μουσική)

23
Το έπαιξες με επιτυχία, από όσο μπορώ να καταλάβω. Δεν ακούω καλά την υπόλοιπη μπάντα από πίσω και γενικά ο ήχος δεν είναι πολύ καλός.

25
Χρόνια πολλά... και καλή επιτυχία στη συναυλία.

Μου αρέσει που ξεφεύγετε από τα συνηθισμένα, σε ήχους και στίχους. :up

Δώσε μας κανά λινκ για να γνωρίσουμε τους Κραακ

Σελίδες: [1] 2 3 4 ... 233